olszak-przytycki 03.02.23, 19:53 Sudan Południowy. Nie chcieli rządu muzułmanów.Dzisiaj plemiona walczą ze sobą. www.youtube.com/watch?v=M6pfYf--TFg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olszak-przytycki Re: Chrześcijanie zabijają się 03.02.23, 20:16 W sąsiedniej Etiopii nie jest wcale lepiej. www.youtube.com/watch?v=es5wSWm8RR4 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chrześcijanie zabijają się 03.02.23, 21:18 olszak-przytycki napisał(a): > Sudan Południowy. > Nie chcieli rządu muzułmanów.Dzisiaj plemiona walczą ze sobą. Ale co w tym dziwnego? Chrześcijanie już tak mają, że zamiast nadstawiać drugi policzek i miłować wrogów, wolą zabijać innych chrześcijan. Pod Grunwaldem kto walczył? Chrześcijanie z chrześcijanami. A w wojnach w Europie ciągnącymi się przez stulecia? Tak samo. To bardzo krwawa religia, mściwa, porywcza, sadystyczna, można powiedzieć - patologiczna. Ale jaki bóg, taka religia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Chrześcijanie zabijają się 03.02.23, 22:17 Absolutnie sobie nie przypomnę Kumplu ~snajper55, jak nazywał się ten biskup z Watykanu, ale na pytanie o zbrodnie Kościoła powiedział mniej więcej coś takiego : "miłość bliźniego jest normą tak pojemną, że mieści w sobie prześladowania i zbrodnie. Chrześcijaństwo dało światu własny, nowatorski sposób uzasadniania przemocy". Dla mnie opierając się o Biblię, argumentacja tego gościa ma tyle sensu, co tłumaczenie po polsku Chińczykowi, że gramatyka jego języka jest do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzerowa2 Re: Chrześcijanie zabijają się 04.02.23, 00:27 Hmmm .... czy to nie aby jakies wieksze zagrywki AFRICOM ... z wykorzystaniem lokalnych animiozji na tle religijnym? Sudan Poludniowy ... wszak bogaty w niskiej jakosci rope ... Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Chrześcijanie zabijają się 04.02.23, 01:03 antares504 napisał: "... na pytanie o zbrodnie Kościoła" ... Sorry, ale nie bardzo jest jasne o zbrodnie jakiego Koscioła chodzi. Czy o poparcie dla napasci Rosji na Ukrainę, które reprezentuje Abp Cyryl z Rosyjskiej Cerkwii Prawosławnej? Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Chrześcijanie zabijają się 04.02.23, 00:30 Dlaczego aż tak nie lubisz chrześcijan? Przecież to droga donikąd: oni od twojej niechęci nie staną się z dnia na dzień inni. Weź i to, że muzułmanie są jeszcze bardziej. Jeszcze bardziej tacy jak Oszołom: nie akceptujący inności. To o co ci chodzi, nie zmieni się radykalnie za naszego życia. Musimy ich lubić. To da się zrobić. Jasne, że do jakiegoś stopnia. Nie znaczy to akceptacji dla ichniego zakłamania. Mam Mamę, ona uważa, że ktoś z naszej rodziny, krystalicznie uczciwy, cierpi niekonczący się ból bo .... nie chodzi do kościołów. Mam siostrzenicę, która mogłaby być tu wzorcem: w ogóle nie wchodzi w jskiekolwiek dyskusje na tematy: Bóg istnieje/ nie istnieje, ateiści/ chrześcijanie są mądrzy/ głupi... Bo ją to nie obchodzi? Nieeee. Uważa te spory za nieistotne, nieinteresujace, niepotrzebne. Oni wszyscy czekają i nie wchodzą w nieistotne ich zdaniem dyskusje. W ich Świecie nie ma w ogóle na to miejsca. Siostrzenica b. lubi swoją zakłamaną katolicką babcię. Jej zakłamanie nie jest dla niej żadną przeszkodą. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chrześcijanie zabijają się 04.02.23, 02:32 feelek napisał: > Dlaczego aż tak nie lubisz chrześcijan? > Przecież to droga donikąd: > oni od twojej niechęci nie staną się z dnia na dzień inni. Moja niechęć do czegokolwiek niczego nie zmieni. Ale to nie powód, aby niechęci nie czuć. Zresztą czy mamy władzę nad naszymi niecheciami czy przeciwnymi uczuciami? > Weź i to, że muzułmanie są jeszcze bardziej. > Jeszcze bardziej tacy jak Oszołom: nie akceptujący inności. > To o co ci chodzi, nie zmieni się radykalnie za naszego życia. > Musimy ich lubić. To da się zrobić. Nie, nie muszę ich lubić. Mogę lubić pojedyncze egzemplarze. Ale ICH, en bloc? W życiu! > Jasne, że do jakiegoś stopnia. > Nie znaczy to akceptacji dla ichniego zakłamania. > Mam Mamę, ona uważa, że ktoś z naszej rodziny, krystalicznie uczciwy, cierpi ni > ekonczący się ból bo .... nie chodzi do kościołów. > Mam siostrzenicę, która mogłaby być tu wzorcem: w ogóle nie wchodzi w jskiekolw > iek dyskusje na tematy: Bóg istnieje/ nie istnieje, ateiści/ chrześcijanie są m > ądrzy/ głupi... > Bo ją to nie obchodzi? Nieeee. > Uważa te spory za nieistotne, nieinteresujace, niepotrzebne. > Oni wszyscy czekają i nie wchodzą w nieistotne ich zdaniem dyskusje. > W ich Świecie nie ma w ogóle na to miejsca. > Siostrzenica b. lubi swoją zakłamaną katolicką babcię. Jej zakłamanie nie jest > dla niej żadną przeszkodą. A ja lubiłem moją babcię katoliczkę i antysemitkę. Co nie zmienia moich uczuć do chrześcijan i antysemitow. S. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Chrześcijanie zabijają się 06.02.23, 12:49 snajper55 napisał: > Ale jaki bóg, taka religia. Dzisiaj Bozia poczęstowała was muzułmanów dwoma trzęsionkami gruntu pod nogami, a ja mam spokój w domku.. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Chrześcijanie zabijają się 04.02.23, 08:36 Przecież masz przykład za Bugiem, po co tak daleko. Zresztą od najwcześniejszych wspólnot chrześcijańskich znaczy histirję pasmo wojen przez chrześcijan wywoływanych Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Chrześcijanie zabijają się 05.02.23, 19:57 A tu kolejny 'chrześcijański raj' www.youtube.com/watch?v=_Iu9cjC2s4w Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Chrześcijanie zabijają się 06.02.23, 12:12 Chrześcijanie wierzą też w czary www.youtube.com/watch?v=fMuQIOUzF84 Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Chrześcijanie zabijają się 06.02.23, 12:38 Jude również nie chcą was muzułmanów, wiadomość sprzed kilku godzin.. Feb. 6, 2023 Israeli military forces killed at least five Palestinians near the city of Jericho in the occupied West Bank on Monday, during a gunfight that the Israeli Army said began after soldiers sought to arrest gunmen accused of recently attempting an attack at a nearby Israeli settlement. www.nytimes.com/2023/02/06/world/middleeast/israel-west-bank-jericho-raids.html Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Chrześcijanie zabijają się 06.02.23, 13:08 "...dóbr materialnych i duchowych, których za cenę krwi broniły pokolenia naszych przodków" (Jan Paweł II) Czy on miał na uwadze te dobra zamiatane pod dywan czy przerzucane z parafiii z jednego zadupia do parafii na innym? Już i polskie koloratki kontestują tę jego subitość wołając o zniesienie go z ołtarzy. I tak im dopomöż buk. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Chrześcijanie zabijają się 06.02.23, 18:18 Warto żeby chrześcijańscy misjonarze zaszczepiali też racjonalizm . Szkoda tych ludzi którzy wierzą powszechnie w gusła. Odpowiedz Link Zgłoś