elka-sulzerowa2
04.03.23, 17:38
Nekany osilek jakis, celem zemsty, namierza sobie swiatynie wielka i z rozrywka na mysli i sercu wybiera sie do niej w dzien swiety gdy ta wypelniona jest ludzi masa jak i notablami i ich swita ... i w akcie samobojczym ... wysadza w powietrze swiatynie i lud w nej zawarty.
Wizja straszna. Kolejny akt bezmyslnego, morderczego terroryzmu.
Ten morderczy osilek, to biblijny Samson.
W morderczym czynie nie obylo sie bez pomocnego udzialu ... boga.
Patrz Ksiega Sedziow 16 : 28-30
www.biblijni.pl/Sdz,16,22-31
[b]28 [/b]Wtedy wezwał Samson Pana, mówiąc: «Panie Boże, proszę Cię, wspomnij na mnie i przywróć mi siły przynajmniej na ten jeden raz! Boże, niech pomszczę raz jeden na Filistynach moje oczy».
29 Ujął więc Samson obie kolumny, na których stał cały dom, oparł się o nie: o jedną – prawą ręką, a o drugą – lewą ręką.
30 Następnie rzekł Samson: «Niech zginę wraz z Filistynami». Gdy się zatem oparł o nie mocno, dom runął na władców i na cały lud, który w nim był zebrany. Tych, których wówczas zabił, sam ginąc, było więcej aniżeli tych, których pozabijał w czasie całego swego życia.
Bez biblijnej oslony, taki Samson ... jawi sie jako morderczy terrorysta, czlowiek pozbawiony kompasu moralnego, bezrozumny osilek ...
Z biblijna oslona ... to narodowy bohater, ktory pomaga bogu pozbyc sie ludzi z ziemi wybranej ... a wiec akt terroryzmu biblijnie usprawiedliwiony przez biblijnego boga.
Niebiblijny czlowiek rezolutnie zpytuje, a co z aktami terroryzmu usprawiedliwianymi przez niebiblijnych bogow ... na co otrzymuje odpodpowiedz, ze niebiblijni bogowie sie nie licza bo tylko ten biblijny jest prawdziwy.
Kto go zrobil "prawdziwym", nikt nie jest w stanie powiedziec.