Dodaj do ulubionych

Chleba naszego powszedniego ...

09.03.23, 15:44
Żadna grupa zawodowa nie ma takiego łatwego dostępu do dzieci jak księża. Świat niewolniczego archaizmu i poddaństwa w Polsce ma się dobrze. Po co taki ksiądz ma przychodzić do babci z prośbą o wypożyczenie wnuka? Przedszkole, szkoła, ministrantura itp. daje spore pole do popisu ;(

weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,23028001,salezjanin-zgwalcil-marte-na-smietniku-ta-historia-poruszyla.html

oko.press/ksiadz-wiezil-glodzil-i-gwalcil-12-latke-az-zlamal-jej-miednice-opowiesc-po-15-latach
dziennikzachodni.pl/zakonnik-z-bytomia-aresztowany-mial-zgwalcic-chlopca-franciszkanin-nie-przyznaje-sie-do-winy/ar/c1-15869419

wiadomosci.wp.pl/proboszcz-z-parafii-w-gminie-gruta-zatrzymany-za-gwalt-na-dziecku-6865379676883584a

www.se.pl/bydgoszcz/ksiadz-gwalcil-malego-chlopca-i-go-wyzywal-prokuratura-ujawnia-szokujace-szczegoly-dzialan-proboszcza-jacka-w-aa-An97-iMpC-YnCj.html

torun.wyborcza.pl/torun/7,48723,29459375,proboszcz-z-parafii-k-grudziadza-przez-4-lata-gwalcil-ministranta.html

wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/ksiadz-gwalcil-5-latke-na-lekcjach-angielskiego-chcial-sie-zemscic-na-jej-ojcu

wiadomosci.radiozet.pl/polska/gmina-gruta-ksiadz-gwalcil-dziecko-horror-trwal-latami
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Chleba naszego powszedniego ... 09.03.23, 18:00
      A ojcowie tych dzieci jeszcze daja "co laska" aby oni mieli sily to robic.
      • edico Re: Chleba naszego powszedniego ... 09.03.23, 18:03
        Uzależnieni i utopieni w "pańskiej łasce" na amen.
        • antares504 Re: Chleba naszego powszedniego ... 09.03.23, 20:39
          Jest nawet zespół heavy metalowy Pedophile Priests :)
          • edico Re: Chleba naszego powszedniego ... 09.03.23, 22:28
            Powszechność zjawiska w Krk wydaje się być znacznie większa, niż można było przypuszczać.
            • snajper55 Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 03:58
              edico napisał:

> Powszechność zjawiska w Krk wydaje się być znacznie większa, niż można było prz
              > ypuszczać.

No to jeszcze raz:

Kościół katolicki to organizacja mężczyzn odmiennych seksualnie: pedofilów, homosi, zoofilów, nekrofilów, sadystów itd. Przyciąga ich do kk celibat, będący parawanem dla ich braku zainteresowania żywymi kobietami oraz możliwość bezkarnego poświęcania się swoim zboczeniom.

S.
              • feelek Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 08:38
                snajper55 napisał:
                .......
                .......
                f. odp.: snajper to organizacja mężczyzn obrzucających błotem miliony niczemu niewinnych ludzi odmiennych od snajpera tym, że mają inne od niego poglądy na otaczajacy Świat.
                ....
                Przyciąga snajpera wolność słowa będąca pa rawanem dla jego braku zainteresowania dla oczywistych faktów jak te, że miliony przez niego oskarżanych nie zrobiły nic zlego oraz możliwość bezkarnego poświęcania się swoim zboczeniom polegajacym na obrzydliwym uogólnianiu swoich tez wobec wszystkich: winnych i niewinnych.

• feelek Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 08:48
                snajper55 napisał:
                >
                > Kościół katolicki to organizacja mężczyzn odmiennych seksualnie: pedofilów, hom
                > osi, zoofilów, nekrofilów, sadystów itd. Przyciąga ich do kk celibat, będący pa
                > rawanem dla ich braku zainteresowania żywymi kobietami oraz możliwość bezkarneg
                > o poświęcania się swoim zboczeniom.
                >
                > S.
                .....
                Przepraszam, ale moje 30 ciotek, żywych i nieżywych kobiet, co na 100% należały i należą do kościoła katolickiego w żaden sposób nie jest " ...organizacją mężczyzn".
                .....
                PS. znam wypadki, że ktoś zmieniając światopogląd, odleciał na tym tle, ale żeby aż tak?
                • privus Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 08:56
                  Płeć służącego u pana nie ma znaczenia.
                • snajper55 Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 18:56
                  feelek napisał:

> snajper55 napisał:
                  > >
                  > > Kościół katolicki to organizacja mężczyzn odmiennych seksualnie: pedofiló
                  > w, hom
                  > > osi, zoofilów, nekrofilów, sadystów itd. Przyciąga ich do kk celibat, będ
                  > ący pa
                  > > rawanem dla ich braku zainteresowania żywymi kobietami oraz możliwość bez
                  > karneg
                  > > o poświęcania się swoim zboczeniom.
                  > >
                  > > S.
                  > .....
                  > Przepraszam, ale moje 30 ciotek, żywych i nieżywych kobiet, co na 100% należał
                  > y i należą do kościoła katolickiego w żaden sposób nie jest " ...organizacją mę
                  > żczyzn".
                  > .....
                  > PS. znam wypadki, że ktoś zmieniając światopogląd, odleciał na tym tle, ale żeb
                  > y aż tak?

Piszę o hierarchii. Czy twoje ciotki były biskupami?

S.
              • wariant_b Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 09:15
                snajper55 napisał:

> Kościół katolicki to organizacja mężczyzn odmiennych seksualnie: pedofilów,
                > homosi, zoofilów, nekrofilów, sadystów itd.

Jak dla mnie większym problemem jest to, że Kościół stał się organizacją mafijną.
                Obowiązuje prawo omerty, co więcej rozciągnięte również na wiernych kościoła.
                Przypuszczam, że 80% przypadków pedofilii księży było ukrywanych nie przez
                biskupów, ale rodziny pokrzywdzonych dzieci.
                • privus Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 09:22
                  Do Sycylii w aktualnej Polsce nie jest wcale tak daleko.
                  • wariant_b Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 09:48
                    privus napisał:

> Do Sycylii w aktualnej Polsce nie jest wcale tak daleko.

Dość daleko - problem władzy i stref wpływów został już rozwiązany.
                    Wiadomo kto i gdzie ma prawo ściągać haracze za opiekę duchową.
                    Dochody też mają pozory legalności, czy to dzięki korupcji czy zastraszaniu.
                    Może z tą różnicą, że mafia musi płacić podatki, Kościół niekoniecznie.
                    • privus Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 10:47
                      wariant_b napisał:

> Może z tą różnicą, że mafia musi płacić podatki, Kościół niekoniecznie.

I to jest właśnie to. Konkordat zbyt wiele nas kosztuje poczynając od Funduszu Kościelnego a kończąc na płaconych składkach za duchownych. Zresztą jest to niewielka część z tego, co płynie z kasy państwa na rzecz Kościoła. Gigantyczne wręcz sumy idą na cele, do których finansowanie rząd Suchockiej zobowiązał się, podpisując konkordat, nie licząc już zobowiązania się państwa do działalności charytatywnej kościoła.

Osobiście uważam, że o ile nie będzie możliwości renegocjacji konkordatu, pozostaje już tylko kwestia zerwania konkordatu. Kościół katolicki może być zrównywany zarówno z innymi wyznaniami jak .obowiązującym innych systemem prawnym.

Sam Instytut Statystyki Kościoła katolickiego twierdzi, że regularnie w mszach uczestniczy do 40 proc. wiernych. Nie widzę więc absolutnie żadnych podstaw ku temu, by pozostałe 60% społeczeństwa finansowało czyjeś zachcianki czy miraże.
                      • wariant_b Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 12:12
                        privus napisał:

> Osobiście uważam, że o ile nie będzie możliwości renegocjacji konkordatu,
                        > pozostaje już tylko kwestia zerwania konkordatu.

Jakby co pretekst już jest - Watykan nie wypowiedział się jawnie po stronie Ukrainy.
                        • privus Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 12:16
                          Nie wypowiedział się także na angażowanie się Polskiego Kościoła w politykę, co jest naruszeniem nie tylko konkordatu, ale również konstytucji.
                • snajper55 Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 18:54
                  wariant_b napisał:

> snajper55 napisał:
                  >
                  > > Kościół katolicki to organizacja mężczyzn odmiennych seksualnie: pedofiló
                  > w,
                  > > homosi, zoofilów, nekrofilów, sadystów itd.
                  >
                  > Jak dla mnie większym problemem jest to, że Kościół stał się organizacją mafijn
                  > ą.
                  > Obowiązuje prawo omerty, co więcej rozciągnięte również na wiernych kościoła.
                  > Przypuszczam, że 80% przypadków pedofilii księży było ukrywanych nie przez
                  > biskupów, ale rodziny pokrzywdzonych dzieci.

Ale to jest chyba oczywiste, że taka organizacja, która ukrywa działania swych członkow i ich chroni będzie działać identycznie jak mafia, ukrywająca i chroniąca swoich przestępców.

Wydaje mi się że z wiernymi to inna inszość. U nich działają dwa mechanizmy. Jeden to wiara, że ksiądz to dobro i uczciwość, bo kk to głosi. Drugi to niechęć przyznania się do błędu. Rodzice bronią pedofilów bo nie chcą się przyznać, że sami oddali swe dzieci w ręce pedofila (typowy przypadek to sprawa chóru słowików poznańskich)

S.
                  • wariant_b Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 21:40
                    snajper55 napisał:

> U nich działają dwa mechanizmy. Jeden to wiara, że ksiądz to dobro i uczciwość,
                    > bo kk to głosi. Drugi to niechęć przyznania się do błędu.

Bieda, ciemnota, przemoc i bezprawie, brak perspektyw życiowych
                    - to świetne żerowisko dla wszelkiego rodzaju szarlatanów.
                    Poprawa warunków życiowych i poczucie bezpieczeństwa zabiją wiarę w cuda.

> Rodzice bronią pedofilów bo nie chcą się przyznać, że sami oddali swe dzieci
                    > w ręce pedofila (typowy przypadek to sprawa chóru słowików poznańskich)

Bywa i tak, ale zwykle najbardziej przerażająca jest presja środowiska.
                    Milczenie jest wtedy świadomym wyborem mniejszego zła.
              • feelek Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 09:29
                snajper55 napisał:

"Kościół katolicki to organizacja mężczyzn odmiennych seksualnie: pedofilów, hom
                > osi, zoofilów, nekrofilów, sadystów itd. Przyciąga ich do kk celibat, będący pa
                > rawanem dla ich braku zainteresowania żywymi kobietami oraz możliwość bezkarneg
                > o poświęcania się swoim zboczeniom. S."
                ..........
                ..........
                Należałeś Snajper do " Kościół katolicki" kilkanaście/ kilkadziesiat lat.
                Czy to znaczy, że uważałeś się za mężczyznę odmiennego seksualnie: pedofila, homosia, zoofila, nekrofila, sadystę?
                Czy celibat, cię przyciągał do kk, będąc parawanem dla twego braku zainteresowania żywymi kobietami oraz możliwość bezkarnego poświęcania się twoim zboczeniom?
                ....
                PS. Ja również przez " n " lat należalem do kk.
                Szacunek do siebie samego oraz setek innych: braci, sióstr, wujów, ciotek, babć i dziadków nigdy nie pozwoli mi zniżyć się do poziomu podobnego snajperowi oceniania bliskich.
                W oczywisty sposób przede wszystkim dlatego, że nikogo tak opisanego wśród nich nie spotkałem.
                Z całą pewnością są wśród członków kk tacy jakich epitetami ugościł tutaj snajper.
                Jednak jego maniera uogólniania, określania w najobrzydliwszy sposób milionów niczemu niewinnych jego sąsiadów, budzi mój najoczywistszy sprzeciw.
                • privus Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 11:00
                  Wyciągasz wnioski ad hoc bez żadnego uzasadnienia.
                  Małolaty nie należą do Kościoła, ale są ciągani do niego z woli otoczenia a nie swojej i swoich przekonań. Biblia wyraźnie mówi o świadomym chrzcie, co katolicyzm ma w głębokim poważaniu interpretując go po swojemu i we własnym interesie wskazując jednocześnie, jakim i czyim narzędziem jest Biblia.
                  Kościelne żniwa wieku niemowlęcego czy dziecięcego są zbyt daleko idącym przegięciem w stosunku do wymagań tej "Świętej Księgi".
                • snajper55 Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 20:39
                  feelek napisał:

> Należałeś Snajper do " Kościół katolicki" kilkanaście/ kilkadziesiat lat.

O, a to mnie zaciekawiło. Kiedy, według ciebie, przestałem należeć do kościoła katolickiego?

S.
                  • feelek Re: Chleba naszego powszedniego ... 11.03.23, 18:12
                    snajper55 napisał:

> feelek napisał:
                    >
                    > > Należałeś Snajper do " Kościół katolicki" kilkanaście/ kilkadziesiat lat
                    > .
                    > O, a to mnie zaciekawiło. Kiedy, według ciebie, przestałem należeć do kościoła
                    > katolickiego?
                    >
                    > S.
                    ....
                    ... to z kolei zaciekawia mnie:
                    czyli: należysz do kk ?
                    ....
                    ... wiesz, bo ja nie.
                    : nie należę do kk odkąd uznałem, że jego przekaz kompletnie mi nie odpowiada.
                    ...
                    Czyli: pan, panie snajperze należysz do kk?
                    Chciałem zapytać jak to jest:
                    ....
                    należeć do czegoś, co się jak pan nienawidzi,
                    ....
                    przychodzisz tu odreagować czy jak?
                    .....
                    : " ....jestem członkiem tej org. " zboczeńców, nekrofili, zoofili ( pzdr. dla wujka i cioci), a tu sobie popiszę jacy z katolików zboczeńcy?"
                    ....
                    ... prosty ze mnie inżynier i nie rozumiem....
                    ...
                    W PZPR, w l. 50 też byli tacy, co widzieli całe zło tzw. " aparatu" , ale oni się poświęcali aby komunizm uzdrowić...
                    ..
                    też tak masz?
                    ...
                    wg mnie katolicki przekaz jest zwyczajnie nieprawdziwy i dlatego ( pomimo, że katolików szanuję, jak umiem) niczego tam nie zamierzam szukać.
                    ..
                    pzdr.
                    • privus Re: Chleba naszego powszedniego ... 11.03.23, 18:24
                      Obawiam się, że należy tyko do siebie funkcjonując a dobrze rozumianych zasadach etyki, a nie jakichś sekciarskich nakazach czy zakazach.
          • edico Re: Chleba naszego powszedniego ... 09.03.23, 22:29
            Powszechność zjawiska w Krk wydaje się być znacznie większa, niż można było przypuszczać.
          • edico Re: Chleba naszego powszedniego ... 09.03.23, 22:29
            • snajper55 Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 19:02
              edico napisał:

> Powszechność zjawiska w Krk wydaje się być znacznie większa, niż można było prz
              > ypuszczać.

To zależy kto przypuszcza. Mnie ta powszechność nie dziwi. Dla mnie jest ona oczywista, gdyż jest bezpośrednim skutkiem celibatu. Celibat miał zapewnić parawan odmiencom i był dla nich wabikiem.

S.
              • edico Re: Chleba naszego powszedniego ... 10.03.23, 22:01
                Celibat jest biologiczną przyczyną tego usilnie skrywanego w kościele katolickim procederu zakładającym jednocześnie kłam głoszonym biblijnym wartością. Teologicznie jest to umartwianie ciała w Imię Boga. A że jest to funta kłaków warte, to niczemu w głoszeniu słowa bożego nie przeszkadza.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka