Dodaj do ulubionych

Chóry chłopięco-męskie.

23.03.23, 18:58
Jest coś fascynującego w chórach chłopięco-męskich, ale nie wiem jak to nazwać. Często wykonują pieśni religijne. I trzeba przyznać, że poznańskie słowiki 3mają klasę. Tutaj Płaczcie Anieli:
youtu.be/sHlJ7Dc8kyo
a tutaj Alleluja:
youtu.be/DYy2iTgjEXA
Obserwuj wątek
    • privus Re: Chóry chłopięco-męskie. 23.03.23, 20:02
      Nie wiem. Nie słuchałem. Być może i tak. Zniechęca mnie jednak do nich historia praktyk w papieskich chórach chłopięco-męskich.
      • ytartu Re: Chóry chłopięco-męskie. 23.03.23, 20:17
        privus napisał:

> Nie wiem. Nie słuchałem. Być może i tak. Zniechęca mnie jednak do nich historia
        > praktyk w papieskich chórach chłopięco-męskich.

To posłuchaj. Mnie nie dziwią takie praktyki w tym sensie, że zgrupowanie dorosłych samców i delikatnych chłopców samo z siebie jest sprzyjającą sytuacją dla tych praktyk. Żeby to się nie zdarzało, to trzeba by temu aktywnie przeciwdziałać.
        • snajper55 Re: Chóry chłopięco-męskie. 23.03.23, 20:25
          ytartu napisał:

> Mnie nie dziwią takie praktyki w tym sensie, że zgrupowanie dorosłych
          > samców i delikatnych chłopców samo z siebie jest sprzyjającą sytuacją dla
          > tych praktyk. Żeby to się nie zdarzało, to trzeba by temu aktywnie przeciwdział
          > ać.

Ciekawe że w harcerstwie czy innych zgrupowaniach nie ma z tym problemu i nie trzeba niczemu aktywnie przeciwdziałać.

S.
          • ytartu Re: Chóry chłopięco-męskie. 23.03.23, 20:44
            snajper55 napisał:

> ytartu napisał:
            >
            > > Mnie nie dziwią takie praktyki w tym sensie, że zgrupowanie dorosłych
            > > samców i delikatnych chłopców samo z siebie jest sprzyjającą sytuacją dla
            >
            > > tych praktyk. Żeby to się nie zdarzało, to trzeba by temu aktywnie przeci
            > wdział
            > > ać.
            >
            > Ciekawe że w harcerstwie czy innych zgrupowaniach nie ma z tym problemu i nie t
            > rzeba niczemu aktywnie przeciwdziałać.
            >
            > S.

W harcerstwie nie ma z tym problemu? Hehe.
            polskieradio24.pl/5/1223/Artykul/2460329,Skandal-pedofilski-w-Skautach-Ameryki-Organizacja-sklada-wniosek-o-upadlosc
            echodnia.eu/swietokrzyskie/harcmistrz-czlonek-kierownictwa-kieleckich-hufcow-podejrzany-o-molestowanie-i-wspolzycie-z-dzieckiem/ar/8840183

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka