feelek
24.03.23, 00:27
1. nie chodzę do kościołów, ani nie jestem katolikiem.
.....
2. z powodu: że tak uważam, jestem przeciwny tzw. " aborcji na życzenie"[może to ww. dziwnie sformulowane, ale napisałem tak bo w każdej takiej sytuacji slyszę, że tak uważam bo " tak każe kościół" ( nawet nie wiem bo nigdy nie mówią, ale w domyśle: chyba chodzi o kościól katolicki)].
----
3.Uzasadnienie: czemu?
: czemu jestem przeciwny prawu do aborcji na życzenie
: uważam, że spodziewanie się dziecka/ bycie w ciąży jest wynikiem tego, że będąc ludźmi wiemy, że nasze działanie w postaci seksu miedzy jednym czlowiekiem (: mężczyzną) i drugim człowiekiem ( kobietą) może ( choć nie musi) w efekcie doprowadzić do tego, że oboje dowiadują się, że będą mieli dziecko. Reakcja typu: " ale my nie chcemy mieć dziecka" jest przykładem postawy niepoważnej i nieodpowiedzialnej.
-----
Tych dwoje dorosłych ludzi może będąc odpowiedzialnymi:
3.1: używać 15 000 rodzajów środków zapobiegawczych - aby NIE zajść w ciążę,
3.2: używać pigułek " dzień po",
3.3: używać środków wczesnoporonnych....
...
4. aborcja ze względów obiektywnych?
4.1: 0 ( zero) szans na życie dziecka,
4.2: zagrożone życie matki,
4.3: matka - ofiarą gwałtu (aborcja na życzenie matki),
???
Jak najbardziej: TAK
...
5. Czemu nie powinno się dokonywać usunięcia ciąży ze względu na życzenie człowieka - rodzica do końca 12 tygodnia ciąży? Czemu jest to IMO coś czego nie powinno się robić?
5.1: 12 tygodniowy płód to czlowiek in spe:
5.1.1: wygląda jak człowiek,
5.1.2: czuje jak człowiek,
5.1.3: jest całkowicie bezbronny,
5.1.4: chronimy życie ludzi, podobnie powinno być i tu [ z zastrzeżeniem pp. 4]
....
6. Określanie go mianem płodu, używanie stwierdzeń:" .... płód staje się człowiekiem po urodzeniu" to objaw obłudy w najczystszej postaci ....
.....
. ...
PS. Nasz Świat to istne pudełko pełne nieporozumień.
Dziś byłem na przedwyborczym spotkaniu PO gdzie zapytałem jak mamy być w PO ci, którzy przez ostatnie 15 lat myśleliśmy tak jak to wyżej opisałem?
Ponieważ p. B. Budka wziął mnie za kościółkowego, i przypisał mi różne rzeczy, z kt. się nie utożsamiam - ten wątek.