Dodaj do ulubionych

O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństwa

11.05.23, 19:20
kobieta.interia.pl/zycie-i-styl/news-ojciec-rydzyk-znalazl-sposob-na-fale-rozwodow-w-polsce-tak-c,nId,6770976
- mogę temu pomysłowi tylko przyklasnąć
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 11.05.23, 21:00
      Ciekawe ile na tym zarobi?
      • oszol-lom-z-rm Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 11.05.23, 21:16
        Co łaska Bog zapłać
    • wariant_b Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 11.05.23, 21:24
      oszol-lom-z-rm napisał:

> - mogę temu pomysłowi tylko przyklasnąć

To miłe, że Ojciec Rydzyk chce się podzielić doświadczeniami.

• pkt4a Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 11.05.23, 21:59
      A ja $ię od razu pytam ile to "godzenie" będzie na$ ko$ztowało i dlaczego tak dużo ?

krytykapolityczna.pl/kraj/gdyby-jutro-w-polsce-zniknal-katolicyzm/
      • wariant_b Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 11.05.23, 22:17
        pkt4a napisała:

> A ja $ię od razu pytam ile to "godzenie" będzie na$ ko$ztowało i dlaczego tak dużo ?

Może zostało wliczone w koszty walki ze smogiem?
        • elka-sulzerowa2 Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 11.05.23, 22:32
          No wlasnie ... jakim to doswiadczeniem malzenskim ten oszust moze sie podzielic ... i jaki bedzie tego koszt dla wszystkich, nie tylko wierzacych w jego mityczny twor ale i nie wierzacych w mity.
    • snajper55 Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 12.05.23, 10:46
      oszol-lom-z-rm napisał:

> kobieta.interia.pl/zycie-i-styl/news-ojciec-rydzyk-znalazl-sposob-na-fale-rozwodow-w-polsce-tak-c,nId,6770976

Gdzie tam jest cokolwiek o godzeniu małżeństw przez Rydzyka???

Jest za to:

"Wierni od godziny 19 do 6 rano przez 12 godzin będą odmawiać różaniec w Bazylice Niepokalanej Wszechpośredniczki Łask, prosząc o "uzdrowienie relacji małżeńskich oraz o uwolnienie od wszelkiego przywiązania i skutków grzechu".

Czy uwolnienie męża od przywiazania do żony i uwolnienie żony od przywiązania do meza jest dobrą metodą ratowania małżeństw?

S.
      • oszol-lom-z-rm Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 12.05.23, 15:26
        A co w tym złego?
        • mim1656awo Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 12.05.23, 17:58
          oszol-lom-z-rm Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw12.05.23, 15:26
          A co w tym złego?

Muchomory są trujące.
      • yoma Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 13.05.23, 17:07
        Snajpi! Jemu chodzi o przywiązanie do dóbr doczesnych.
    • feelek Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 12.05.23, 17:16
      Niestety, ale ja nie pomogę temu księdzu w jego problemach małżeńskich.
      Będzie musiał sobie poradzić z nimi sam.
    • feelek Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 14.05.23, 08:19
      Skąd pomysł, że p. Rydzyk miałby godzić zwaśnione małżeństwa?
      Gdzie jego kompetencje, doświadczenie aby to robić?
      aby się w ogóle, w jakiś sposób o tym wypowiadać - jak tworzyć - jeden z drugą udany związek?
      Niech się zajmie sobą.
      No ma jakieś szanse na udane życie - jak każdy, ale w kontekście tego gdzie jest - ciężko mu będzie.
      A czasu ma coraz mniej.
      Jego wybór - jego sprawa - jego problem.
      ......
      Zapewne są jacyś specjaliści co się zajmują problemami amonimowych mężczyzn, co nie znaleźli chętnych ( np. kobiet) do układania sobie życia z nimi.
      .....
      Nie wykluczam chęci przejścia przez życie samemu, ale, powtórzę: skąd idea, że ktoś jak p. Rydzyk miałby pomagać ludziom tworzącym związki - np. małżeństwa?
      To jakby człowiek doradzał ptakom jak się miałyby uczyć fruwać.
    • wawrzanka Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 14.05.23, 09:27
      oszol-lom-z-rm napisał:

Przyklasnąć? Zamiast tego zdradź nam swoje pomysły na szczęście małżeńskie. Albo nie. Wiesz... każde małżeństwo jest inne i to, co działa w jednym - może być gwoździem do trumny innego.

A Franciszek może sobie te swoje złote rady wsadzić... w swoją świątobliwą szufladę.
    • privus Re: O T Rydzyk będzie godził zwaśnione małżeństw 14.05.23, 10:58
      Ze swoją rodziną nie może sobie poradzić a będzie godził innych? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka