Dodaj do ulubionych

A to sie klecha po Tinie przejechał

29.05.23, 19:04
Skwitował kres jej wędrówki po życie krótko - przyszla kryska na matyska. Jakoś nie wygladał na fana. A ksiądz on...A oceńcie sami po jego refleksji co ze zmałą:
"Pan Jezus ją już sądzi, jest albo w niebie, albo w piekle, albo w czyśćcu. Odpowie owa damulka, 82 lata czy 83 jak umiera, za wszystkie swoje piosenki,"
Klecha zlikwidował sąd ostateczny
I co na to ciemny lud złakniony wieczności statecznej, kiedy słyszy taką herezję swojego utrzymanka. Wzorem dojnych, za pierdy pewnikiem zażyczy od dostojnych tęgosci awansu, a od parafian większego co łaska.
Spróbuję zgadnąć dla ilu będzie to świadectwem, ze jest robionych przez wydrwigroszów całe życie w bambuko - dla żadnego...?
Obserwuj wątek
    • ireneo Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 29.05.23, 19:08
      Skwitował kres jej wędrówki po życiu krótko - przyszla kryska na matyska. Jakoś nie wygladał na fana. ...A oceńcie sami po jego refleksji co ze zmarłą:
      "Pan Jezus ją już sądzi, jest albo w niebie, albo w piekle, albo w czyśćcu. Odpowie owa damulka, 82 lata czy 83 jak umiera, za wszystkie swoje piosenki,"

Klecha zlikwidował sąd ostateczny
      I co na to ciemny lud, złakniony wieczności ostatecznej, kiedy słyszy taką herezję swojego utrzymanka. Wzorem dojnych, za pierdy pewnikiem zażyczy od dostojnych tęgosci awansu, a od parafian większego co łaska.
      Spróbuję zgadnąć dla ilu będzie to świadectwem, ze jest robionych przez wydrwigroszów całe życie w bambuko - dla żadnego...?
      • ireneo Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 30.05.23, 07:09
        To że pogonił Jezusa do roboty, nie dziwi. Oni już z ducha swiętego mają tę władczość. Już to - przyszła kryska na matyska - powinno oburzać parafian, bo tak właśnie traktują swoich, drogich do czasu, przytacowych.
        • antares504 Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 30.05.23, 22:52
          Kolego ~ireneo, sam sobie odpowiadasz, coś spokojnie na tym Forum. No dobra, napisałeś coś takiego " Oni już z ducha swiętego mają tę władczość ", chodzi mi o tego Spiritus Sanctus a właściwie o pojęcie Trójcy Świętej. Hmm, powiem, że mnie w tym Kościele już od dawna wkurzają fikołki intelektualne Kościoła aby plebsowi zamącić w głowie. Tak chyba zrobiono manewr z tą Trójcą by utrzymać status religii monoteistycznej. No bo trzech Bogów to trochę za dużo. Tylko z samego matematycznego spojżenia dochodzi z tą Trójcą do bzdury, gdyż wynika, że 1+1+1=1. OK, może jest tak, że 1/3 + 1/3 + 1/3 = 1. Ale powiem Ci, że gdybym był np. tym Synem Bożym, to bym się wkurzył, bo dlaczego miałbym być 1/3, zaraz bym się kłócił z Duchem Świętym o to aby on był np. 1/5 a ja 7/15. Ale chwała Bogu jest stabilnie i wesoło.
          • dunajec1 Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 31.05.23, 02:46
            No tak, 1+1+1= oczywiscie jeden, ale zapomnieli powiedziec ze ten jeden ma trzy glowy.
            • antares504 Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 31.05.23, 13:52
              Hejka ~dunajec1, masz rację w tym co napisałeś, ja z tą matematyką wyskoczyłem tak do pośmieszkowania sobie. Ale powiem Ci poważnie, że nawet z matematycznego punktu widzenia można wykazać, że z tą Trójcą wszystko jest OK. Bo w Biblii Bóg jest określany jako nieograniczony, czyli nieograniczony np. w przestrzeni i czasie. Dzisiaj byśmy powiedzieli, że jest nieskończony. Czyli jak przez literę "N" oznaczę nieskończoność, to N + N + N = N. I wszystko gra.
          • ireneo Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 31.05.23, 07:48
            antares504 napisał:

> Kolego ~ireneo, sam sobie odpowiadasz, coś spokojnie na tym Forum. No dobra, na
            > pisałeś coś takiego " Oni już z ducha ++++++
            Wiesz, ant,jak się nazywa klient taki,
            co w sklepie z butami pyta o flaki?
            Ja jednak wolę by nazywać go trollem.
            • antares504 Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 31.05.23, 13:42

Wybacz ~ireneo, jakiś przymulony jestem i nie zrozumiałem dosadnie Twojego wpisu. Tak zapytam... to ja jestem niby tym trollem ???. My chyba nawet znamy się z dawnego Forum Interii, ja tam dostałem 2 razy bana za wpisy, 2 razy musiałem zmieniać nick, raz przez 30 dni miałem zablokowany IP kompa. Ale to nie przez trollowanie, tam była inna kwestia.
    • privus Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 31.05.23, 20:45
      Zrzeszył, bo myślał :)
      • privus Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 01.06.23, 11:20
        P.S. Miało być:

> Zgrzeszył, bo myślał :)
        • ireneo Re: A to sie klecha po Tinie przejechał 01.06.23, 12:09
          privus napisał:

> P.S. Miało być:
          >
          > > Zgrzeszył, bo myślał :)
          +++
          Jeśli ja rozszyfrowalem, to i teszta userów też.
          ------
          Nie odkładaj na jutro życia,
          bo nieznana ta pora,
          kiedy jutro - twoje dzisiaj,
          nigdy już nie będzie wczoraj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka