Dodaj do ulubionych

Zagłodzili się dla Jezusa

02.06.23, 12:27
Grupa chrzescijan zagłodziła się, aby szybciej pójść do domu ojca i spotkać Jezusa. Do tego doprowadza głupota i fanatyzm religijny widoczny także w Polsce, gdzie umierają kobiety, które nie są leczone z powodów religijnych. Duża część Polaków przyjmuje to jako normę, gdyż są od maleńkości indoktrynowani jak ci, którzy sie zaglodzili.

www.planeta.pl/Wiadomosci/Swiat/zaglodzili-sie-na-smierc-dla-jezusa-73-ofiary-w-kenii-25-04-2023

S.
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 12:33
      Nie,póki co w Polsce nie głodzą się ludzie dla Jezusa.
      Ja bym powiedział,że większość katolików to hedoniści.
      • snajper55 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 12:42
        olszak-przytycki napisał(a):

> Nie,póki co w Polsce nie głodzą się ludzie dla Jezusa.
        > Ja bym powiedział,że większość katolików to hedoniści.

Kler to hedon8sci. I w Polsce, i tamten kapłan w Kenii. Czy można nazwać hedonistami ludzi glodzacych się na smierc lub leżących krzyżem przed plamami na jakimś drzewie?

S.
        • olszak-przytycki Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 12:48
          To mniejszość.W Polsce ludzie na święta obżerają się i raczej mało kto obecnie pości.
          Dawniej często spotykałem się z tym,że podczas postu palacze przestawali palić papierosy a ci co dużo wódki pili,wstrzymywali się od picia.
          Nie wiem jak jest teraz.
          • privus Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 13:05
            Osiągnąłeś następny etap wtajemniczenia świętując bez świąt? :)
    • privus Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 13:19
      Przecież w tym "cudownym" Kościele nie ma nic niemożliwego.
    • wariant_b Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 13:36
      snajper55 napisał:

> Grupa chrzescijan zagłodziła się, aby szybciej pójść do domu ojca i spotkać Jezusa.

Z tym, że niekoniecznie - przy ekshumacjach okazało się, że część zwłok miała wycięte
      organy wewnętrzne, więc być może cel był szerszy i bardziej dochodowy niż się zdaje.
      • snajper55 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 13:50
        wariant_b napisał:

> Z tym, że niekoniecznie - przy ekshumacjach okazało się, że część zwłok miała w
        > ycięte
        > organy wewnętrzne, więc być może cel był szerszy i bardziej dochodowy niż się z
        > daje.

Jedno nie przeczy drugiemu. Do domu ojca można pójść bez niektórych organów, a kościół zdobędzie fundusze na głoszenie chwały bożej.

S.
        • olszak-przytycki Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 17:57
          Afryka czy to chrześcijańska,czy pogańska,zawsze dzika.
          • snajper55 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 03.06.23, 13:45
            olszak-przytycki napisał(a):

> Afryka czy to chrześcijańska,czy pogańska,zawsze dzika.

Po prostu - religia nie na żadnego wpływu na to, kim jesteśmy. Złodziej zostanie złodziejem bez względu na to, czy wierzy w Jezusa, Zeusa, Ra czy Mahometa. Oszoł będzie rzygał nienawiścią niezależni czy będzie bić pokłony przed Jezusem czy Mahometem,

S.
            • olszak-przytycki Re: Zagłodzili się dla Jezusa 03.06.23, 16:36
              snajper55 napisał:

> olszak-przytycki napisał(a):
              >
              > > Afryka czy to chrześcijańska,czy pogańska,zawsze dzika.
              >
              > Po prostu - religia nie na żadnego wpływu na to, kim jesteśmy. Złodziej zostani
              > e złodziejem bez względu na to, czy wierzy w Jezusa, Zeusa, Ra czy Mahometa. Os
              > zoł będzie rzygał nienawiścią niezależni czy będzie bić pokłony przed Jezusem c
              > zy Mahometem,
              >
              > S.

W Europie też tak było,nie tak dawno temu.
              Byli staroobrzędowcy którzy nie chcąc przyjąć reformy Nikona dokonywali samospalenia w cerkwiach,.
    • antares504 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 18:30
      Witaj ~snajper55, wiesz tam nie chodzi tylko o zagłodzenie się dla Jezusa. Podobno wiele zwłok miało wycięte narządy czyli organy człowieka. Ja czytałem kiedyś artykuł o Chinach i istniejącym tam zakładzie VW. Chodzi o to, że Chińczycy mają u siebie pewną grupę wyznaniową związaną ze starym systemem jeszcze z przed komuny i ci ludzie propagują zdrowy i aktywny tryb życia a, że są uznawani za wrogów systemu to zamykają ich w obozach. Czy pracują w tym zakładzie VW ??? Nie wiem, podobno. Ale trzymają ich do momentu aż nie trafi się klient który chce wymienić jakiś organ, wtedy szybkie badanko czy jest zgodność i cyk pod nóż czasami na żywca bez znieczulenia bo taniej i szybciej. Czyli sprzedaż organów. Napisałem coś takiego " ...na żywca bez znieczulenia bo taniej i szybciej". I teraz wyobraź sobie, że wtedy jakiś europejski lekarz stwierdził, że fakt Chiny handlują narządami ale pacjent dostaje narkozę bo inaczej pacjent będzie się rzucał, wił, krzyczał itd. Jakbyś go mocno nie trzymał, kneblował itp. to człowiek walczący o życie i tak mocno cierpiący może mieć takie skórcze mięśni, że go 10 osób nie utrzyma. Ryzyko związane z tym, że podczas takiego pobierania organów, lekarz ten organ przypadkowo uszkodzi nie jest warte oszczędności na śmiesznie taniej dawce jakiegoś środka usypiającego. Czyli do diabła !!! W jakim my świecie żyjemy, dlaczego świat nie potępia tej Kenii czy Chin. Ja już kiedyś napisałem, że w XXI wieku wszelkie religie powinny być zakazane, bo włożony człowiekowi i dobrze karmiony robak religijności szybko zastępuje mu mózg. W Niemczech mieszka mój dobry kumpel z żoną, jego żona wstąpiła do sekty Świadkowie Jehowy w mieście Schweinfurt i po praniu mózgu, otumanieniu, wzięła kredyt 120 tys. Euro i im dała. Są po rozwodzie, bo religia tej kobiecie usunęła mózg, ratunku już dla niej nie ma.
      • elka-sulzerowa2 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 19:47
        Z wycinaniem organow w buszu ... bez niezbednych medycznie rekwizytow ... jest raczej bajaniem Q-anonistow i innych nawiedzonych inaczej typow.
        • elka-sulzerowa2 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 19:50
          elka-sulzerowa2 napisała:

> Z wycinaniem organow w buszu ... bez niezbednych medycznie rekwizytow ... jest
          > raczej bajaniem Q-anonistow i innych nawiedzonych inaczej typow.

Jesli jakies organy zostaly wyciete w "polowych warunkach" ... to moze tylko i wylacznie w jakichs celach kultowych ... i nic wiecej.
        • wariant_b Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 23:46

> Z wycinaniem organow w buszu ... bez niezbednych medycznie rekwizytow ... jest
          > raczej bajaniem Q-anonistow i innych nawiedzonych inaczej typow.

I tu zapewne masz rację, choć pogłoski były popularne, a ich źródłem prowadząca
          śledztwo kenijska policja. Odnośniki są w tekście z Wikipedii:
          en.wikipedia.org/wiki/Shakahola_Forest_incident
          Przy okazji - handel ludzkimi organami w Afryce podobno ma się dobrze.
          W Kenii w szczególności.
          • elka-sulzerowa2 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 03.06.23, 01:23
            wariant_b napisał:

> I tu zapewne masz rację, choć pogłoski były popularne, a ich źródłem prowadząca
            >
            > śledztwo kenijska policja. Odnośniki są w tekście z Wikipedii:
            > en.wikipedia.org/wiki/Shakahola_Forest_incident

Nie poddaje w watpliwosc istnienia tego kultu wszak od zarania czasu przekonywano ludzi do przeroznych niedorzecznosci.

> Przy okazji - handel ludzkimi organami w Afryce podobno ma się dobrze.
            > W Kenii w szczególności.

Kazdy organ ma specyficzny czas trwalosci poza cialem ... i nie jest to termin dnia czy paru dni ... a jedynie paru godzin, wymaga wlasciwego doboru "dawcy" i "biorcy" (tu nie ma miejsca na pomylki), optymalnej koordynacji chirurgicznej po obu stronach i wielu innych technicznych zagadnien.

• wariant_b Re: Zagłodzili się dla Jezusa 03.06.23, 10:12
              >> Przy okazji - handel ludzkimi organami w Afryce podobno ma się dobrze.
              >> W Kenii w szczególności.
              > Kazdy organ ma specyficzny czas trwalosci poza cialem ...

Każdy towar, na który jest zapotrzebowanie, znajdzie dostawców,
              a tam, gdzie pieniądz stoi ponad prawem, szczególnie łatwo.

Pisząc o handlu organami sprawdziłem nerki, jako specjalność krajów
              trzeciego świata i jak wygląda to w Kenii. Tak się reklamują:

Why Choose Kenya for Kidney Transplant?

With multiple hospitals offering high-quality kidney transplant surgery and patient care
              at affordable cost, Kenya is the preferred medical destination in Eastern Africa for this procedure.

Here are reasons to choose Kenya for a Kidney Transplant:
              - Availability of experienced Kidney Transplant Surgeons.
              - Kenyan hospitals offer top-notch services and cutting-edge medical technology
              for kidney transplant treatments.
              - Kenya offers affordable kidney transplant costs.
              - The high success rate of Kidney transplants provided in hospitals in Kenya.
              - Pre-transplant and post-surgery care provided to patients.

• elka-sulzerowa2 Re: Zagłodzili się dla Jezusa 03.06.23, 17:04
                wariant_b napisał:

>
                > Każdy towar, na który jest zapotrzebowanie, znajdzie dostawców,
                > a tam, gdzie pieniądz stoi ponad prawem, szczególnie łatwo.

Pelna zgoda.
                Ale .... w opisanym przypadku samoglodzenie w imie jakiejs tam wiary i handlowanie organami tych nieszczesnikow ... to tylko niedorzeczne przypuszczenie. Tu musze podkreslic, ze organy w bardzo wyglodzonym i odwodnionym ciele przechodza przemiany, ktore czynia je nieuzetycznymi w celach transplantacji.

> Pisząc o handlu organami sprawdziłem nerki, jako specjalność krajów
                > trzeciego świata i jak wygląda to w Kenii.
                >

Bez watpienia kraje ... dodam bardzo religijne kraje ... Turcja, Indie, Kenia i pare innych ... prowadza "wolnorynkowa" transplantacje.
                Pobieranie organow jednak nie odbywa sie na slepo i w buszu na wyglodzonych i odwodnionych osobnikach.
                • wariant_b Re: Zagłodzili się dla Jezusa 03.06.23, 19:06
                  > Ale .... w opisanym przypadku samoglodzenie w imie jakiejs tam wiary i handlowanie
                  > organami tych nieszczesnikow ... to tylko niedorzeczne przypuszczenie.

Być może - ale to trzeci świat, w którym religia, zorganizowane przestępczość i korupcja władz
                  żyją w symbiozie i przenikają się wzajemnie. Samozwańczy pastor Paul Nthenge Mackenzie,
                  który podobno kilka lat temu zaprzestał działalności pojawił się w Shakahola niedawno z bliżej
                  nieokreśloną liczbą wyznawców, ogłosił koniec świata na 15 kwietnia i być może faktycznie
                  "likwiduje działalność". Podobno czekał go proces za przejmowanie majątków wyznawców,
                  co jest poniekąd specyfiką każdej sekty, więc zbędni wyznawcy mogli się stać niebezpieczni.

Media donoszą o aresztowaniu kolejnego teleewangelisty, takoż samozwańczego pastora
                  Ezekiela Odero, któremu od zeszłego roku zaczęli dziwnie znikać wyznawcy - podobno
                  niektórzy przybyli chorzy, a on nie zdążył ich uzdrowić. Groby powinny być w tej samej okolicy.

Moje niedorzeczne przypuszczenie jest takie, że badający groby mogli dokopać się czegoś
                  więcej - na przykład śladów po wcześniej wyciętej nerce. I to nie pasowało władzom -
                  odstrasza klientów na tani przeszczep i związane z tym usługi dodatkowe.

---
                  I tu czuję potrzebę, by Cię pochwalić - myślisz bardzo sprawnie i racjonalnie.
                  Aż z ciekawości zapytam, czym się zajmujesz zawodowo.
    • oszol-lom-z-rm Re: Zagłodzili się dla Jezusa 02.06.23, 19:16
      Pisałem o tym założyłem wątek tym temacie ale mi go skasowałeś !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka