Dodaj do ulubionych

prezes McDonalda na audiencji u papieża Franciszka

06.06.23, 07:54
www.onet.pl/informacje/kai/papiez-przyjal-prezesa-korporacji-mcdonalds/s49esdf,30bc1058?utm_campaign=cb
- czyzby miała nastąpić tu radykalna zmiana poglądów ? Zaczynał jako papież ubogich a kończy jaki papież bogatych … brak slow by mi to komentować
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 11:15
      Się czepiasz.Może papa lubi hamburgery?
      • oszol-lom-z-rm Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 12:26
        Hamburgery są niezdrowe !
        • wariant_b Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 12:50
          oszol-lom-z-rm napisał:
          > Hamburgery są niezdrowe !

Ale McDonald's obiecał, że na Sądzie Ostatecznym wszyscy mogą liczyć
          na dodatkową porcję frytek gratis.
          • oszol-lom-z-rm Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 14:22
            Tez niezdrowe
            • zaczarowanyogrod Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 09.06.23, 10:04
              Jemu już i tak bardziej nie zaszkodzą stary jest.
    • antares504 Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 14:12
      Witaj Przyjacielu ~olszak-przytycki, ja Ci już kiedyś pisałem, że dla papieża Franciszka liczy się bardzo medialność. On już chyba przebił naszego Antka Królikowskiego. Pamiętam jak ostatnio proponował żeby podczas Drogi Krzyżowej Wielkiego Piątku krzyż niosły wspólnie rodzina rosyjska i ukraińska. Ja bym nawet z tego zrobił całe misterium. Ktoś z Ukrainy niesie krzyż, Ruski go bije i pogania, żeby go krzyżować. Duchowni grają faryzeuszy, Białorusin to Judasz. A zacny Franciszek jest Piłatem, który umywa od wszystkiego ręce. To byłby show.
      • antares504 Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 14:14
        Moja pomyłka, ten wpis odnosi się do Kolegi ~oszol-lom-z-rm.
        • oszol-lom-z-rm Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 18:34
          Ku temu to wszystko zmierza
    • tade-k53 Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 15:39
      Ostatnim katolickim papieżem, który złożył Przysięgę Koronacyjną Papieży i pozostał jej wierny był Pius XII.
      Jeżeli ktoś urodzi się w niewoli, to nigdy nie zrozumie czym jest wolność.
      Pan Jezus powiedział o Sobie, że jest Prawdą. Każdy kto się boi prawdy, boi się Pana Jezusa.
      tradycja2012.blogspot.com/
      • oszol-lom-z-rm Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 18:34
        Racja!
      • krzy-czy Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 09.06.23, 08:23
        gówno prawda.
    • feelek Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 06.06.23, 21:43
      Oszołom: " … brak slow by mi to komentować ..."
      .....
      To akurat obserwujemy tu od lat.
      PS. Pisz po chinsku, na jedno wyjdzie.
      • oszol-lom-z-rm Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 09.06.23, 06:38
        Nie znam chińskiego Ale moje dzieci się go uczą
    • snajper55 Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 09.06.23, 10:25
      oszol-lom-z-rm napisał:

> www.onet.pl/informacje/kai/papiez-przyjal-prezesa-korporacji-mcdonalds/s49esdf,30bc1058?utm_campaign=cb
      > - czyzby miała nastąpić tu radykalna zmiana poglądów ? Zaczynał jako papież ub
      > ogich a kończy jaki papież bogatych … brak slow by mi to komentować

Nie, oszolku. Kościół katolicki zawsze wspierał władców i bogaczy, zawsze łasił się jak pies o resztki z pańskich stołów (no chyba, że sam byl akurat panem). Kościół zawsze walczył o władzę i bogactwo.

S.
      • oszol-lom-z-rm Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 09.06.23, 16:47
        to bogacze przymilali się do kościoła!
        • wariant_b Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 09.06.23, 22:57
          oszol-lom-z-rm napisał:

> to bogacze przymilali się do kościoła!

Ale to nie szef McDonald's gości papieża w swoim lokalu i karmi hamburgerami.
          • oszol-lom-z-rm Re: prezes McDonalda na audiencji u papieża Franc 10.06.23, 15:12
            Poszedł do papieża a ten go przyjął

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka