Dodaj do ulubionych

Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cywiliz

08.06.23, 22:53
Na tv focus emitują w odcinkach serial o kosmitach i przedstawiają niby dowody na ich istnienie. Ja zacząłem wątpić kiedy okazało się ze większość przypadków zauważenia. Rzekomych pojazdów kosmicznych to tak naprawdę były to prototypy pojazdów powietrznych testowanych przez armie USA . By ukryć te prototypy wymyślili bajeczki o kosmitach a wy co na ten temat sądzicie ? Nie wykluczam osobiście istnienia takich cywilizacji ale lepiej by oni bad nigdy nie spotkali k nie poznali bo mogą być z tego tytułu kolosalne kłopoty
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 08.06.23, 23:49
      oszol-lom-z-rm napisał:

> Na tv focus emitują w odcinkach serial o kosmitach i przedstawiają niby dowody
      > na ich istnienie. Ja zacząłem wątpić kiedy okazało się ze większość przypadków
      > zauważenia. Rzekomych pojazdów kosmicznych to tak naprawdę były to prototypy po
      > jazdów powietrznych testowanych przez armie USA . By ukryć te prototypy wymyśli
      > li bajeczki o kosmitach a wy co na ten temat sądzicie ? Nie wykluczam osobiście
      > istnienia takich cywilizacji ale lepiej by oni bad nigdy nie spotkali k nie po
      > znali bo mogą być z tego tytułu kolosalne kłopoty

To nie kosmici, tylko anioły. Kiedyś latały na skrzydłach, ale wraz z rozwojem techniki zaczęły korzystać z pojazdów.

S.
      • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 06:37
        A wierzysz w istnienie pozaziemskich cywilizacji?
        • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 10:16
          oszol-lom-z-rm napisał:

> A wierzysz w istnienie pozaziemskich cywilizacji?

Wierzę. Ale nie w kosmiczne wizyty na Ziemi. Sądzę, że każda cywilizacja jest bytem progresywnym - zwiększającym swoją wiedzę, oczekiwania, potrzeby. Prędzej czy później wyczerpuje zasoby, niszczy planetę i umiera. Nasza cywilizacja niedlugo zniknie, tak jak miliony cywilizacyjnych bąbelków na innych planetach. Dlatego nie ma żadnych odwiedzin. Cywilizacje rodzą się, trwają i umieraja w samotności.

S.
    • zaczarowanyogrod Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 08:59
      Wierzę, że ktoś gdzieś jest na innych planetach. Ale nie w to co tam mówią. Może nawet byli u nas na ziemi, może cały czas są i może nas stworzyli. Ale nie w jakiś tam zielonych ufoludków. Jak są na ziemi to raczej podobni do któregoś stworzenia ziemskiego żeby się wtopić w tłum. No i pojazdy którymi przylecieli też podobne do naszych. Jak już to to co ludzie widzieli, te statki to przybysze z przyszłości. Kiedyś jak oglądałam jeszcze telewizję to czasem oglądałam starożytnych kosmitów może o ten serial Ci chodzi, no i uważam że to jest możliwe, ludzie myślę nie wymyślili by sobie sami tych mitów i jeszcze w różnych częściach świata podobne, tylko nie wiedzieli że to kosmici i myśleli że bogowie.
      • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 10:21
        zaczarowanyogrod napisała:

> Wierzę, że ktoś gdzieś jest na innych planetach. Ale nie w to co tam mówią. Moż
        > e nawet byli u nas na ziemi, może cały czas są i może nas stworzyli. Ale nie w
        > jakiś tam zielonych ufoludków. Jak są na ziemi to raczej podobni do któregoś st
        > worzenia ziemskiego żeby się wtopić w tłum. No i pojazdy którymi przylecieli te
        > ż podobne do naszych. Jak już to to co ludzie widzieli, te statki to przybysze
        > z przyszłości. Kiedyś jak oglądałam jeszcze telewizję to czasem oglądałam staro
        > żytnych kosmitów może o ten serial Ci chodzi, no i uważam że to jest możliwe, l
        > udzie myślę nie wymyślili by sobie sami tych mitów i jeszcze w różnych częściac
        > h świata podobne, tylko nie wiedzieli że to kosmici i myśleli że bogowie.

Ta sama psychika, te same potrzeby rodzą tych samych bogów. Oczywiście tych samych z dokładnością do nieskończoności. 😂 W końcu jeden bóg każe miłować nieprzyjaciołów swoich, a inny bóg każe zjadać ich serca.

S.
        • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 16:46
          Bóg prawdziwy odbył już dawno sądy nad bożkami
          • krzy-czy Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 19:09
            prawdziwy to jest
            taki grzybek.
            nazywa się BOROWIK SZLACHETNY.
          • elka-sulzerowa2 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 19:15
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Bóg prawdziwy odbył już dawno sądy nad bożkami

Hehe ... ten twoj bog nie chce ... czy nie moze uporac sie z innymi jak najbardziej czczonymi obecnie bogami?
            • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 19:18
              Z mamona ? Na nią tez czas przyjdzie
              • elka-sulzerowa2 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 19:34
                oszol-lom-z-rm napisał:

> Z mamona ? Na nią tez czas przyjdzie

Oszolku poczciwy ... przypominam tylko, ze twoj bog nie dowodzi wiekszoscia wiernych na tej pieknej planecie ... i nie o mamonie mowa.
                • privus Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 01:27
                  Jego Kościół bez mamony nie istnieje. Jako forumowo-rwligijny prorok przepowiadał już ostatniego papieża a teraz przepowiada koniec własnej religii
          • zaczarowanyogrod Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 19:27
            Może jest jeden gdzieś tam w niewiadomym miejscu, ale jest inny niż religie pokazują.
            Mi chodzi o to że może na prawde kosmici przylatywali i oni nam założyli te wszystkie religie, znaczy ludzie sobie wymyślili że to bogowie i historie do nich dopowiedzieli.
            Coś podobnego jak w tym tu kiedyś opisywanym kulcie Cargo.
            • antares504 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 19:44
              Witaj ~zaczarowanyogrod, ja tak myślę, że może za kilka lat pojawić się chrześcijański problem z kosmitami. No ale poradzili sobie w Watykanie z kulistością Ziemi, heliocentryzmem i teorią ewolucji, to poradzą sobie też z kosmitami. Powie się coś o przenośniach i tajemnicach i będzie OK. Nie powiem, jednak największym wyzwaniem Watykanu będzie nawrócenie tej kosmicznej hołoty !!!. Biblię też się da inaczej interpretować, a mianowicie, że Adam i Ewa są protoplastami wszelkich cywilizacji we Wszechświecie i dali oni początek wszelkiemu inteligentnemu życiu. Zatem wszyscy kosmici żyją z piętnem grzechu pierworodnego. Jezus natomiast umierając na krzyżu, umarł za zbawienie wszystkich potomków Adama i Ewy. W tym obcych. Trzyma się kupy ??? Trzyma. Jak i cała Biblia.
            • antares504 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 09.06.23, 19:55
              To jeszcze ja ~zaczarowanyogrod, bo można też do Biblii podejść w liczbie mnogiej. I potraktować ją jako wizję niezliczonych planet z mnóstwem jabłek rajskich nawet tam gdzie nie ma jabłoni, oliwek, których i syn Boga nie przeklnie bo nie rosną tam drzewa oliwkowe, dywizji Piłatów, umywających ręce w miliardach naczyń, lasu ukrzyżowań, tłumów Judaszy, niepokalanych poczęć istot, których fizjologia rozrodu nie daje miejsca na takie pojęcie, gdyż nie rozmnażają się kopulacyjnie. Jednym słowem Watykan może dokonać przemnożenia Ewangelii przez wszystkie ramiona wszystkich spirali galaktycznych i nie będzie to karykaturalną parodią wiary. Bo nie takie figle arytmetyczne Kościół odstawia.
    • privus Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 01:21
      Wierzysz w telewizję czy Biblię?
      • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 07:22
        privus napisał:

> Wierzysz w telewizję czy Biblię?

Od Biblii bardziej wiarygodna jest nawet TVP 1.

S.
        • privus Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 15.09.23, 10:52
          Do oszoła nic więcej poza Wojtyłomanią nie trafia.
    • banowanyzaprawde1 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 11:32
      Tak. Wierzę w kosmitów bo tylko oni mogli tak spieprzyć świat.
      • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 11:51
        banowanyzaprawde1 napisał:

> Tak. Wierzę w kosmitów bo tylko oni mogli tak spieprzyć świat.

Świat był wspaniały, dopóki ludzie go nie spieprzyli. Zaczęli z nim walczyć, no i przegrywają. Niedługo zostaną zniszczeni.

S.
        • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 12:55
          Przez samych siebie
          • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 13:39
            A to jeszcze ciekawsze
            www.o2.pl/technologia/nie-jestesmy-sami-usa-maja-badac-martwych-kosmitow-i-ich-statki-6907775470754400a
          • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 12.06.23, 21:18
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Przez samych siebie

Przez samych siebie.

S.
            • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 15.09.23, 07:54
              Lidzie sami zniszczą świat . Kosmici są tu zbędni
              • privus Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 22.09.23, 00:05
                Grozi to przede wszystkim zmieniającym świat na kościelny sposób.
                www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/orgia-na-plebanii-kolejna-bulwersuj%C4%85ca-historia-w-diecezji/ar-AA1h2aWK?ocid=winp1taskbar&cvid=54ad1aec446a42fa8f94c53882d3dd08&ei=53
    • krzy-czy Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 11.06.23, 19:42
      przecież w dokumentalnym filmie pt.
      faceci w czerni cały czas przewalają się kosmici.
    • privus Ile religii 12.06.23, 19:43
      Tyle światów równoległych.
      • antares504 Re: Ile religii 12.06.23, 21:33
        Hejka ~privus, więc ja w teorię światów równoległych nie wierzę. Ale obyś miał rację. Wiesz dlaczego ???. Bo w tej obecnej rzeczywistości mojej koleżanki z pracy nigdy nie przelecę, ale jest szansa, że mój odpowiednik w innym wymiarze już ją zaliczył.
        • privus Re: Ile religii 13.06.23, 08:16
          Wiara w cnotliwe zakonnice też jest względna :)
      • oszol-lom-z-rm Re: Ile religii 15.09.23, 07:55
        A najbardziej widoczne te światy rownolegle są na zachodzie Europy
        • privus Re: Ile religii 15.09.23, 10:56
          Jeśli patrzysz z punktu widzenia Krk,, to wszystko dla niego jest obce, dalekie i nie do przyjęcia.
    • tade-k53 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 13.06.23, 11:12
      Życie jest tylko na ziemi. Wiary już nie ma bo SW II zmiótł wiarę jak tsunami.
      "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6
      "Jeślibym się jeszcze ludziom podobał, nie byłbym sługą Chrystusa” Ga 1.10
      tradycja2012.blogspot.com/
      • mim1656awo Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 14.06.23, 17:40
        STARY TESTAMENT Księga Zachariasza
        5 Wizja szósta: latający zwój
        1 Potem znowu podniósłszy oczy patrzyłem. I oto [ukazał się] zwój latający1. 2 I zapytał mnie [anioł]: «Co widzisz?» Odpowiedziałem: «Widzę zwój, długości dwudziestu łokci i szerokości dziesięciu łokci, unoszący się w powietrzu». 3 Wytłumaczył mi znowu: «To jest przekleństwo, które zawisło nad całym krajem. Według niego zostanie każdy złodziej i każdy krzywoprzysięzca stąd wytępiony2. 4 Pozwolę mu działać - wyrocznia Pana Zastępów - a spadnie ono na dom złodzieja i na dom tego, kto fałszywą przysięgą bezcześci moje Imię, wtargnie do wnętrza i w zgliszcza zamieni przyciesie i mury».
        Wizja siódma: dzban
        5 Potem ukazał się anioł, który mówił do mnie, i rzekł: «Podnieś oczy i popatrz na zbliżający się przedmiot». 6 Zapytałem: «Co to jest?» Odpowiedział: «Zbliża się dzban3». I dodał: «To zresztą można zobaczyć w każdym zakątku świata»3. 7 Potem podniosła się ołowiana pokrywa i zobaczyłem we wnętrzu dzbana siedzącą kobietę. 8 I rzekł: «To jest bezbożność», i zepchnął ją z powrotem do wnętrza dzbana, a otwór zakrył ołowianą płytą.
        9 Potem podniósłszy oczy patrzyłem. I oto zobaczyłem dwie kobiety. Zbliżały się na skrzydłach, rozpostartych na wietrze niby skrzydła bociana, i poniosły dzban wysoko między niebem a ziemią. 10 Zwróciłem się do anioła, który do mnie mówił, z zapytaniem: «Dokąd one poniosą ten dzban?» 11 Odpowiedział: «Do kraju Szinear4, by tam zbudować dla niego dom. Tam złożą4 dzban na ustalonej dla niego podstawie».

Weźmy pod uwagę fakt, że w tych czasach nie istniały terminy odpowiednie, tak jak indianie nie byli w stanie nazwać karabina karabinem, lecz "grzmiącym kijem", alkohol "wodą ognistą", podobnie tamtejsi nie mogli nazwać tego co widzieli.Wam konkluzje.
      • privus Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 14.06.23, 18:25
        tade-k53 napisał:

> Życie jest tylko na ziemi. Wiary już nie ma bo SW II zmiótł wiarę jak tsunami.
        > "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6
        > "Jeślibym się jeszcze ludziom podobał, nie byłbym sługą Chrystusa” Ga 1.10
        > tradycja2012.blogspot.com/
        >
        >
        Ten skrytobójczy brutalizm skrywany pod modłami chyba najlepiej scharakteryzował bp Ignacy Krasicki słowami:
        "Uchowaj, Panie Boże, takiej pobożności".
        (www.youtube.com/watch?v=VoRnYyRdheU)
        • tade-k53 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 18.06.23, 12:57
          privus napisał:

> Ten skrytobójczy brutalizm skrywany pod modłami chyba najlepiej scharakteryzowa
          > ł bp Ignacy Krasicki słowami:
          > "Uchowaj, Panie Boże, takiej pobożności".
          > (www.youtube.com/watch?v=VoRnYyRdheU)

Kto nie wierzy Bogu, ten uwierzy w każde głupstwo.
          • privus Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 18.06.23, 13:00
            Zapewne swe mądrości uzyskałeś kupując odpusty :)
    • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 18.06.23, 12:35
      www.tvp.info/70570494/ufo-co-rzad-usa-wie-o-uap-raport-trafil-do-kongresu-usa
    • privus Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 18.06.23, 12:59
      Nie jeden wyrwany z kosmosu chciał już urządzać ten świat po swojemu.
    • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 14.09.23, 19:24
      W meksykańskim parlamencie pokazano mumie rzekomych zwłok kosmitów
      www.polsatnews.pl/wiadomosc-amp/2023-09-13/meksyk-ufo-w-meksykanskim-parlamencie-na-posiedzeniu-pokazano-niezwykle-mumie/
      • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 15.09.23, 00:59
        oszol-lom-z-rm napisał:

> W meksykańskim parlamencie pokazano mumie rzekomych zwłok kosmitów
        > www.polsatnews.pl/wiadomosc-amp/2023-09-13/meksyk-ufo-w-meksykanskim-parlamencie-na-posiedzeniu-pokazano-niezwykle-mumie/

"Prezentację poprowadził znany dziennikarz i ufolog Jaime Maussan, który od dziesięcioleci bada zjawiska pozaziemskie"

Przecież to jest znany oszust, który już przedtem znajdował "kosmitów"
        .
        "In 2015, Mexican journalist Jaime Maussan, who reported the existence of the Nazca mummy to Gaia and is featured in the video, led an event called Be Witness, at which a mummified body — purportedly that of an alien — was unveiled. Later, though, that "alien" discovery was debunked, and the mummified corpse was shown to be that of a human child."

www.snopes.com/fact-check/alien-mummy-peru/

S.
        • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 15.09.23, 07:55
          Przychylam się do twojej opinii - wyjątkowo
          • privus Jarmarczny katolicyzm oszołoma 15.09.23, 11:13
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Przychylam się do twojej opinii - wyjątkowo

Wyraźnie świadczy o tym brak znajomości kosmicznych koncepcji i terminów zawartych w Biblii.
            • oszol-lom-z-rm Re: Jarmarczny katolicyzm oszołoma 15.09.23, 21:54
              Biblia nic nie mówi o kosmitach
              • privus Re: Jarmarczny katolicyzm oszołoma 15.09.23, 22:19
                To ja ci mam wskazywać wersety religijny tumanie?
                • oszol-lom-z-rm Re: Jarmarczny katolicyzm oszołoma 16.09.23, 14:16
                  a no wskaż jesli masz coś na swoją obronę
                • snajper55 Re: Jarmarczny katolicyzm oszołoma 17.09.23, 10:43
                  privus napisał:

> To ja ci mam wskazywać wersety religijny tumanie?

Przecież on zna Biblię na tyle, ile mu ksiądz na mszy przeczyta.

S.
              • wariant_b Re: Jarmarczny katolicyzm oszołoma 15.09.23, 22:22
                oszol-lom-z-rm napisał:

> Biblia nic nie mówi o kosmitach

A Kosmici nie mówią nic o biblii.
                • oszol-lom-z-rm Re: Jarmarczny katolicyzm oszołoma 16.09.23, 14:17
                  widzę ze wierzysz w istnienie kosmitów..
                  • snajper55 Re: Jarmarczny katolicyzm oszołoma 22.09.23, 01:10
                    oszol-lom-z-rm napisał:

> widzę ze wierzysz w istnienie kosmitów..

Ja wierzę. W końcu sami jesteśmy kosmitami.

S.
    • tade-k53 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 17.09.23, 12:34
      Życie jest tylko na ziemi.
    • oszol-lom-z-rm Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 21.09.23, 23:23
      geekweek.interia.pl/news-ziemi-zagrazaja-cztery-obce-cywilizacje-naukowiec-ostrzega-l,nId,7040806
      • wariant_b Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 21.09.23, 23:37
        Rosja, Watykan, ... a dwie pozostałe?
      • snajper55 Re: Czy wierzycie w kosmitów w istnienie pozaz cy 22.09.23, 01:08
        "Niedawno NASA ogłosiła, że odkryto ponad 5500 egzoplanet, na których są warunki do życia podobne do tych, jakie są na Ziemi. Nie można wykluczyć, że część z nich może być zamieszkiwana przez obce cywilizacje. "

A jakie znaczenie ma to, że warunki są podobne??? Życie może się także rozwijać w warunkach niepodobnych do tych na Ziemi. Typowy geocentryzm.

"Hiszpański naukowiec przyjął założenie, że największe zagrożenie stanowią dla nas cywilizacje I typu, które już opanowały technikę podróży międzygwiezdnych."

Zaraz, zaraz. Najpierw musiał przyjąć założenie, że takie cywilizacje w ogóle istnieją. Jeśli sądzić po naszej cywilizacji, to cywilizacja niszczy swoje środowisko i ginie zanim osiągnie etap podróży międzygwiezdnych.

Jednym zdaniem: bełkot pseudonaukowy dla ćwierćinteligentów.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka