lumpior 09.06.23, 22:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29854334,smierc-ciezarnej-doroty-w-szpitalu-w-ktorym-zmarla-sa-relikwie.html#s=BoxOpImg1 // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antares504 Re: Relikwie i....śmierć. 09.06.23, 22:37 Oj spokojnie ~lupior, po prostu średniowiecze w Polsce powraca. Ja nawet mam pytanie, po co w takim razie ten szpital ??? Niech NFZ podpisze kontrakt z Kościołem albo z Watykanem. Niech leczą wodą święconą i modlitwą, a chorych psychicznie niech egzorcyzmują lub palą na stosach. Jak to przystało na wielki nowoczesny skansen im. Jana Pawła II w środku Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Relikwie i....śmierć. 15.06.23, 13:18 Masowa produkuja relikwii ma swoją sprawdzoną historię. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Dzięki relikwiom św. Jana Pawła II, 09.06.23, 22:38 ten szpital oferuje pacjentkom życie wieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Dzięki relikwiom św. Jana Pawła II, 09.06.23, 22:48 Hejka, można zapytać to po co komu taki szpital jeśli w nim nie ratuje się życia ???. Ale masz ~wariant_b, w nim ratuje się dusze. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dzięki relikwiom św. Jana Pawła II, 10.06.23, 14:08 wariant_b napisał: > ten szpital oferuje pacjentkom życie wieczne. Ten szpital pomaga kobietom w ciazy udać się do domu ojca. Czy innym pacejtom też? Lekarz: - Sumienie nie pozwala mi wyciąć tego guza. Nie chcę sprzeciwiać się woli Boga. S. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Dzięki relikwiom św. Jana Pawła II, 15.06.23, 13:19 Czy tzw. cywilizacją życia ma być religia śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Dzięki relikwiom św. Jana Pawła II, 14.06.23, 10:16 wariant_b napisał: > ten szpital oferuje pacjentkom życie wieczne. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29865580,w-szpitalu-nie-pozwolono-nam-dotykac-brzucha-ruszaja-protesty.html#do_st=RS&do_a=1046&do_sid=1046&do_w=57&do_v=739#s=BoxOpLink Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Dzięki relikwiom św. Jana Pawła II, 15.06.23, 20:49 Każda relikwia ma związek z czyjąś śmiercią. Taka to jest już religia. Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Relikwie i....śmierć. 09.06.23, 22:44 To jeszcze ja, bo Polska 2023 a metody rodem z wkładania kobiet do pieca na 3 zdrowaśki. Ale tutaj jest opisana tylko jedna ofiara. A popatrz na to, że kilka dekad temu, podczas epidemii wirusa HIV, JP2 twierdził, że prezerwatywy nie chronią przez zakażeniem a kondomy, to zło i ciężki grzech. Po tych słowach zmarło na AIDS około 30 milionów chrześcijan w Afryce, którzy odmówili używania prezerwatyw. No ale ktoś musi oddawać dzieci i kobiety w ofierze Bogu. Ten szpital jest w tym dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Katolicki zbiór pobożnych mitów i legend 10.06.23, 22:12 lumpior napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29854334,smierc-ciezarnej-doroty-w-szpitalu-w-ktorym-zmarla-sa-relikwie.html#s=BoxOpImg1 // Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Relikwie i....śmierć. 14.06.23, 10:24 Światło Wiary najjaśniej świeciło w Średniowieczu. Po wypuszczeniu Lucyfera z piekła w 1864r. ledwo się tliło, a po śmierci Piusa XII, katolickiego papieża, zgasło zupełnie. "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6 "Jeślibym się jeszcze ludziom podobał, nie byłbym sługą Chrystusa” Ga 1.10 tradycja2012.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Relikwie i....śmierć. 14.06.23, 10:38 tadek swoim zwyczajem przyleciał na wątek ze swoim ejakulatem - "na wnuczka" , "na cudowny medalik" , "na policjanta" , "na garnki ze stali kosmicznej" , "na cudowne żródełko" , "na hydraulika" , "na panią z administracji osiedla" , "na życie wieczne", "na kocyk z lamy" , "na cudowny obraz łaskami słynący" , "na objawienia pastuszkom" ,"na 3 karty", itd Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Relikwie i....śmierć. 14.06.23, 11:56 tade-k53 napisał: > Światło Wiary najjaśniej świeciło w Średniowieczu. Wszyscy wiemy, że Średniowiecze to okres ciemnoty i zacofania. A "światło wiary", czyli stosy, nie było w stanie go rozświetlić. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Relikwie i....śmierć. 14.06.23, 18:48 Czyli Powstanie Styczniowe było wbrew woli Boga, co spowodowało w następstwie wypuszczenie Lucyfera z piekła. Idąc za przykładem Boga papież Pius IX już 28 stycznia 1863 r. (a więc w 6 dni od wybuchu powstania) potępił wybuch powstania styczniowego, o czym został poinformowany w czasie audiencji Ludwik Orpiszewski, pisarz i dramaturg, działacz patriotyczny Wielkiej Emigracji, który był wysłany do Watykanu przez Władysława Czartoryskiego, emisariusza dyplomatycznego Rządu Narodowego. Stwierdził, że "Polacy szukają przede wszystkim Polski, a nie królestwa Bożego, i dlatego tej Polski nie mają". Odnoszę wrażenie, że największym fatalizmem wcale nie jest wyciąganie ręki z ... Odpowiedz Link Zgłoś