Dodaj do ulubionych

Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmiercią

21.09.23, 17:24
By zachęcić do uczęszczania na lekcje religii opowiadała, że zna kogoś, kto przestał chodzić na religię i umarł z dnia na dzień. Manipulowanie w ten sposób dziećmi i straszenie ich śmiercią powinno być karalne przynajmniej dyscyplinarnie jeśli nie zakazem prowadzenia lekcji religii. Katecheta to nie sztacheta. Nikt go nie przybijał do płotu i nie zwalniał od używania zawartości pod czupryną..
www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/skandal-w-podstaw%C3%B3wce-w-roli-g%C5%82%C3%B3wnej-zakonnica/ar-AA1h2zO0?ocid=winp1taskbar&cvid=54ad1aec446a42fa8f94c53882d3dd08&ei=37
Obserwuj wątek
    • falofilia.falofilia1 Re: Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmierc 21.09.23, 20:33
      Co za głupie babsko
      www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/sopot-kontrowersyjne-slowa-zakonnicy-w-podstawowce-rodzice-oburzeni/xzt30f9
      • privus Re: Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmierc 22.09.23, 11:35
        W szkołach na lekcjach religii coraz częściej zakwita lamusowy zestaw parafialnych idei wyciąganych z ciemnych wieków średniowiecza. Zakonnica okazują się być pojętnym uczniem takich metod edukacyjnych. Brak jakiejkolwiek kontroli nad programami i treściami lekcji religii w szkołach zakwitał już niejednokrotnie ideami prywatnej religijności katechetów wśród dzieci i młodzieży.
        • olszak-przytycki Re: Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmierc 22.09.23, 12:32
          Mnie kiedy byłem w 2 klasie uczyła zakonnica która przytaczała przykład ze swojego zdarzenia.Otóż płyneła łódką po Wiśle.Nagle łódź zaczęła się topić.Tylko ona się uratowała dlatego,że przeżegnała się przed wejściem do łódki.Przynajmniej tak uważała.
          • snajper55 Re: Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmierc 22.09.23, 12:51
            olszak-przytycki napisał(a):

> Mnie kiedy byłem w 2 klasie uczyła zakonnica która przytaczała przykład ze swoj
            > ego zdarzenia.Otóż płyneła łódką po Wiśle.Nagle łódź zaczęła się topić.Tylko on
            > a się uratowała dlatego,że przeżegnała się przed wejściem do łódki.Przynajmniej
            > tak uważała.

Ja mogę dac dużo kontrprzykładów. Iluż piłkarzy zegna się przed strzelaniem karnego i nie trafią w bramkę? Choc może dlatego, że bramkarze też się żegnają i mają do tego nitkę ze skarpetki JPIi?

S.
      • privus Re: Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmierc 23.09.23, 14:11
        Z sondażu IBRiS wynika, że niemal połowa Polaków chce wycofania religii ze szkół. Za przeniesieniem religii do parafii są przede wszystkim rodzice a częste problemy występujące z katechetami potwierdzają zasadność takich dążeń.
    • feelek Re: Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmierc 23.09.23, 19:06
      Swego czasu, nie tak dawno, kilka lat temu w Rycerzu Niepokalanej było opowiadanko: nauczycielka kpiła z dziewczynki, która wierzyła w b/Boga. " - No niech ci twój b/Bóg ześle cud. cha, cha, cha ...."
      I stał się cud: babę sparaliżowało i na oczach dzieci wyciągnęła kopyta.
      Prześladowaną dziewczynką zaopiekowała się Matka Boska....
      ....
      Czy gdy kto w piśmie dla dzieci zamieszcza takie brednie, można się dziwić, że siostra zakonna dostaje fiksum dyrdum?
      .....
      Sam spotkałem kilka takich okazów: siostra katechetka naszego syna pokazała dzieciom różne symbole satanistyczne, wśród nich była .... pacyfa....
      inna katechetka uwzięła się na mnie o to, że ... przychodziłem na relę dokładnie o 17.00. Była w tych habitach tak poubierana w te sztywne lotniskowce, że śladu włosów na głowie nie było widać.
      ....
      Im potrzebny jest często jakiś psychiatra/ psychoanalityk/ psycholog z jakimś programem unormalniającym.
      .....
      Bycie zakonnicą to jej wybór i ja to szanuję.
      Mają one z tym wyborem często nie lada problemy życiowe i powinni im w tym jakoś pomagać.
      • privus Re: Skandal z zakonnicą - w szkole groziła śmierc 23.09.23, 22:46
        Klasyka katologii stosowanej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka