wkkr 04.02.09, 20:20 jesli weźmie się pod uwage analogię do liczb urojonych których niby nie ma, ale bez których nie da sie uprawiać matematyki na pewnym poziomie.... Gratuluję pomysłu! :) PS jestem wierzącym, niepokornym katolikiem Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an-atman Re: Piękna nazwa forum 06.02.09, 19:32 wkkr napisał: > jesli weźmie się pod uwage analogię do liczb urojonych > których niby nie ma, ale bez których nie da sie uprawiać matematyki > na pewnym poziomie.... > Gratuluję pomysłu! :) > PS > jestem wierzącym, niepokornym katolikiem > Pozdr. Liczby urojone sa jak najbardziej "realne", tzn sa tak realne jak liczby naturalne, calkowite, wymierne, niewymierne, rzeczywiste, pierwsze itd. :) To dobrze, ze jestes wierzacym, niepokornym katolikiem i masz swoje zdanie. Ja, choc wielu by sie usmialo, uwazam siebie za buddyste. Po prostu przemawiaja do nas inne rzeczy, albo poszukujemy czegos odmiennego. To nie wstyd i hanba :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Piękna nazwa forum 06.02.09, 19:36 an-atman napisał: > wkkr napisał: > > > jesli weźmie się pod uwage analogię do liczb urojonych > > których niby nie ma, ale bez których nie da sie uprawiać matematyki > > na pewnym poziomie.... > > Gratuluję pomysłu! :) > > PS > > jestem wierzącym, niepokornym katolikiem > > Pozdr. > > Liczby urojone sa jak najbardziej "realne", tzn sa tak realne jak liczby natura > lne, calkowite, wymierne, niewymierne, rzeczywiste, pierwsze itd. :) ============ Owszem. Bóg również (na tej samej zasadzie) ============ > To dobrze, ze jestes wierzacym, niepokornym katolikiem i masz swoje zdanie. Ja, > choc wielu by sie usmialo, uwazam siebie za buddyste. Po prostu przemawiaja do > nas inne rzeczy, albo poszukujemy czegos odmiennego. To nie wstyd i hanba :) > > pozdro ============ Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
liczby-11 Re: Piękna nazwa forum 04.03.09, 19:41 Jakby Ci ktos powiedzial: Wiecie co? Tego derema nie ma! On tylko mowi, ze jest. Przeciez Ciebie tez mozna sie wyprzec! Czemu nie? Ty tez jestes urojonym facetem, a scislej mowiac cierpisz na urojenia, ze BOGA nie ma.... I jak tutaj zrozumiec Boga jak derema nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś