Dodaj do ulubionych

Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim

12.08.13, 16:47
Jak wielu chcialem rozpoczac wspolprace z BNP z Oswiecimia. Na poczatku byly wielkie obiecywanki, zachecanie itd.

Na pierwsze spotkanie przyjechal syn wlasciciela (oczywiscie nie mowil, ze jest synem wlasciciela a ojca nazywal szefem itp). Po obejrzeniu lokalu i zaakceptowaniu ustalilem z synem wlasciciela Panem Zachariaszem, ze Brand New Product dolozy sie do reklamy swietlnej LEDowej tak aby reklamy bardziej przyciagaly wzrok. Uznalem, ze skoro syn wlasciciela zostal przez wlasciciela Pana Pawła przyslany to jest to chyba najbardziej zaufana osoba. Ustalilem z synem Panem Zachariaszem co trzeba wykonac na otwarcie lokalu i czekalem na otwarcie.

Po przywiezieniu, na otwarcie sklepu, odziezy i reklam zewnetrznych bylem w malym szoku. Kaseton swietleny ktory zostal przywieziony rozlatywal sie w wielu miejscach. Byl tak zuzyty, ze powinien byc wyrzucony na smietnik! Na moje zapytanie o dofinansowanie reklamy LED odpowiedzial, ze nie ma takiej mozliwosci ! W tym momencie poczulem sie jakbym wczesniej rozmawial z jakims smarkaczem lub nic nie znaczaca osoba. Oczywiscie telefon do wlasciciela czyli Pana Pawla takze pozostal bez rozstrzygniecia. Oczywiscie nigdy nie dostalem zadnego dofinansowania mimo obietnic. Pokazalo mi to, ze z Panem Zachariaszem nie ma co rozmawiac poniewaz jego slowa sa nic nie warte.

Po przywiezieniu mebli okazalo sie, ze duza czesc mebli to takze zuzyte pozostalosci po innym zamknietym sklepie. Duza czesc wieszakow, ktore dostalem byla zardzewiala! Oczywiscie nigdy nie zostaly wymienione na nowe mimo obietnic Pani Marioli (prawa reka Pani Bozeny, zony wlasciciela).

Do tego po przywiezieniu mebli i odziezy Pani Bozena zazyczyla sobie 1500 zl za przywiezienie odziezy mimo, ze wczesniej nie bylo mowy o tym, ze mam zaplacic za transport odziezy !!! Tym bardziej, ze byla ona wieziona z darmowa dostawa mebli !!!

Jest to ze strony BNP jeden ze sposobow wyludzania dodatkowych pieniedzy od kontrahentow. Jako, ze byl to dopiero poczatek wspolpracy zacisnalem zeby i zaplacilem.

W pozniejszym czasie po dostawie paczek z odzieza takze probowali wyludzic ode mnie pieniadze za dostawe odziezy mimo, ze nigdy wczesniej nie bylo o tym mowy a poza tym nie bylo o tym nic w umowie. Wlasciciele BNP celowo wyludzaja pieniadze za dostawe towaru bez jakiegokolwiek uzasadnienia.

Po rozpoczeciu wspolpracy rozpoczely sie klopoty.

Czyms naturalnym byl ciagly brak towaru! Jak handlowac jak nie ma sie towaru????

Jedyny towar jaki byl to stare szmaty nadajace sie do mycia podlog i w dodatku prawie wszystko w malych rozmiarach. Na ciagle pytania o duze rozmiary slyszalem nie ma, nie ma, nie ma !!!!! A kiedy bedzie ? Nie wiadomo!

Sprobojcie sami handlowac w takich warunkach. Oczywistym jest, ze klienci po kilku wizytach przestawali przychodzic bo i tak zawsze slyszeli, ze czegos tam nie ma. Kiedy pytalem sie np o duze rozmiary spodni jeansowych to slyszalem to co wyzej czyli, ze nie ma ! I tak przez 2 miesiace! Kilka sztuk dostalem po ok 2,5-3 mies. Sprobujcie handlowac z takim terminarzem dostaw!

Na szybach sklepu byly przyklejone duze naklejki Tommy Hilfiger i inne. Oczywiscie klienci pytali sie o ta marke ale jak juz sie zapewne domyslacie nie mialem jej w ofercie! Po chyba 2 mies i wielu rozmowach telefonicznych w sprawie towaru dostalem emaila z oferta spodenek Hilfigera. To byl taki email na odczepnego, ceny to prawie 200 zl za sztuke i oczywiscie dostalem tylko jeden kroj spodenek w ofercie. Odpuscilem sobie bo jak tak ma wygladac wspolpraca w sprawie dostaw to taki sklep nie ma sensu. Zawsze myslalem, ze to dostawcy powinno zalezec na sprzedazy towaru do sklepu. Myslicie, ze chociaz raz dostalem oferte towaru na emaila lub listem????? Nigdy ani razu !!!!!! To ja musialem sie zawsze dopytywac co maja !!!!

Poza tym te nazwy typu Dolce Gabbana, Hilfiger i inne znae pozostana w Waszych marzeniach. BNP nie mialo takiego towaru! Ani razu nie dstalem niczego z Dolce Gabbana i kilku innych znanych firm, ktorymi chwala sie na stronie internetowej. To jest takie mamienie ludzi czyms czego sie nie ma !

Zreszta wlaciciel BNP Pan Pawel Bryniarski celowo wprowadza w blad potencjalnych nowych kontrachentow pokazujac im w siedzibie BNP w Oswiecimiu, ze co 2 tygodnie kazdy dostaje na emaila liste z towarem tym, ktory jest w magazynie (ilosc, kolor, rozmiar) i na tej podstawie mozna robic zamowienie. Oczywiscie nigdy nie dostalem zadnego emaila z oferta towaru z magazynu. Na moje telefony, ze nic nie dostaje od pierwszego miesiaca po otwarciu sklepu dostalem informacje, ze akurat teraz nie maja informatyka i wysylka emaili z towarem rozpocznie sie za 2 tygodnie. Oczywiscie nigdy niczego nie dostalem. Po kolejnym telefonie do wlasciciela w temacie emaili z towarem uslyszalem, ze zatrudnienie informatyka to za duzy koszt i ewentulane emaile z towarem bylyby nieaktualne!!!!

Jestem w 100% przekonany, ze celowo zostala mi udzielona falszywa informacja o mozliwosci zamawiania towaru z magazynu podczas gdy wlasciciele wiedzieli od poczatku, ze nie maja zamiaru wywiazac sie z tego obowiazku.

W zwiazku z tym przestalem zamawiac towar. Zdecydowalem o zamknieciu sklepu.

Wspolpraca z takimi ludzmi to totalna porazka. Wiedzialem, ze moim wojewodztwie bylo kilka innych sklepow BNP. Ale kiedy chcialem odwiedzic te sklepy aby zobaczyc jak im sie wiedzie okazalo sie, ze prawie wszystkie poza jednym byly juz zamkiniete !!!

Sami sobie odpowiedzcie dlaczego ludzie zamykaja sklepy BNP !!! Jeden, ktory kiedys byl w calosci przeznaczony na odziez BNP po pol roku przeznaczal na ich towar moze 1/3 powierzchni ! Reszta sklepow juz nie istniala!!!

Inne pytanie. Czy wiedzieliscie kiedykolwiek aby firma mieniaca sie duza i solidna na swojej swojej stronie www nie miala listy sklepow w ktorych mozna kupic ich towar???

Celowo nie zamieszczaja takiej listy bo co miesiac czy dwa musieliby ja aktualizowac. Bardzo duzo sklepow pada po wspolpracy z BNP a to nie zachecaloby nowych kontrahentow do wspoplracy. Jest to takie mydlenie oczu!

Po dojsciu do porozumienia w sprawie zamkniecia sklepu, Panstwo Bryniarscy przyjechali do mnie po meble i odziez, ktora nie zostala sprzedana. Pani Bozena Bryniarska sprawdzala kazda pojedyncza sztuke odziezy jakby liczyla na to, ze przylapie mnie na tym, ze w workach bedzie cos innego lub odziez bedzie poniszczona. Wszystko bylo solidnie spakowane, odziez wyprasowana (!), poukladana i posortowana. Po przejrzeniu odziezy przez Pania Bozene odziez wygladala jakby wyciagnieta ze smietnika, pognieciona, powciskana w worki jak szmaty do podlogi.

Wiedzac, ze nia mam doczynienia z solidnymi ludzmi na ostatnie spotkanie z cala trojka Bryniarskich zaprosilem radce prawnego aby uczestniczyl przy podpisaniu porozumienia itp.

Podpisalem finansowe porozumienie z BNP. Mieli mi wyplacac w 10 transzach od stycznia tego roku kwoty za zabrana odziez. Oczywiscie do dnia dzisiejszego nie zobaczylem zlotowki. W zwiazku z tym skierowalem sprawe do sadu.

O dalszych etapach bede Was informowal ale juz teraz stanowczo odradzam Wam jakieklwiek kontakty z P.Bryniarskimi. Jak juz wierzysz w te bajki na temat swietlanej przyszlosci to wszystko miej na pismie. Jeszcze jedna sprawa. Po podpisaniu 2 egz umowy odeslalem je do BNP . Nigdy nie dostalem swojego egzeplarza umowy!!!Mimo moich telefonow i obietnic Pani Bozeny i Pana Pawla nigdy jej nie otrzymalem.

Mysle, ze to tez jest celowe dzialanie tych ludzi !!!!

Dodam jeszcze, ze bardzo czesto czesc odziezy przychodzila bez cen i bez metek. Na moje pytanie do Pani Marioli co w takim wypadku, dostawalem informacje aby przeszyc z innej odziezy metke wedlug wlasnego uznania, a cene oryginalna i ta po obnizce mam sobie wymyslec taka jaka mi sie podoba i bedzie dobrze. Wiec sami ocencie na ile \"oryginalne\" sa ciuchy ze sklepow BNP. Zreszta wiele sztuk to odpady z innych sklepow, widac, ze zostala odcieta poprzednia cena z metki BNP albo, ze jest jeszcze metka ze sklepu BNP z C
Obserwuj wątek
    • mordimer.madderdin Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 12.08.13, 22:39
      Ssstrasznie długie, ale warto było przeczytać.

Dodajmy, że BNP prowadzi zakrojoną na dużą skalę poszukiwania naiwnych, chętnych na franczyzę i pracę. Wg ewidencji DG mają kilka sklepów w Polsce.

Powinieneś zainteresować przedstawicieli marek ( Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger ) o których piszesz, że BNP nie posiada ich na stanie - to ewidentne wykorzystywanie marki i działanie szkodę ich wizerunku.
      • Gość: Andrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 19:06
        DG i TH to fiy nieosiągalne dla Bryniarskich to prości ludzie i cwaniacy
      • Gość: Amdrrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 19:13
        Zawiadomcie DG i TH czy to oryginały
      • Gość: Andrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 20:51
        A skąd maja wziąć jak nie maja pojęcia jak to to tozałatwić
      • Gość: Andrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 21:06
        TH kupowali w Poznaniu ale to źródło wyschlo i taki maja problem bo w Polsce jest oficjalny przedstawiciel TH i
        niedostana dobrego towaru bo niemała dojscia
    • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.strong-pc.com 25.08.13, 14:26
      Haha to ta "firma" jeszcze działa?
      Pierwsze co teraz powinieneś zrobić to zapisać swoją wypowiedź gdzieś na dysku i rozpowszechnić ją po innych forach "ku przestrodze" ponieważ zniknie ona w niedługim czasie gdyż firma ta stara się bardzo żeby wszelkie negatywne opinie na jej temat były usuwane z internetu a potem będą straszyć Cię sądem mówiąc że wiedzą którym z upadłych franczyzobiorców jesteś albo inne tympodobne dyrdymały.
      Ja w swojej "kolekcji" posiadam zapisane strony z prawie wszystkimi negatywnymi opniniami o firmie tych Państwa które były na dwóch forach franczyzowych ale dzięki ich straraniom zostały usunięte za niby naruszanie dobrego imienia ich firmy, co oczywiście było nieprawdą ponieważ wypowiedzi te mówiły samą prawdę o nich ale nigdy nie zajęli stanowiska w sprawie tylko walczyli w myśl zasady "mówią o nas źle to usuwamy negatywne informacje" jeśli jest ktoś zainteresowany to mogę podesłać te stronki na maila.
      • irek666irek Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 07.11.13, 19:15
        re: proszę o podesłanie irek666irek@wp.pl

Gość portalu: Mkbewe napisał(a):

> Haha to ta "firma" jeszcze działa?
        > Pierwsze co teraz powinieneś zrobić to zapisać swoją wypowiedź gdzieś na dysku
        > i rozpowszechnić ją po innych forach "ku przestrodze" ponieważ zniknie ona w ni
        > edługim czasie gdyż firma ta stara się bardzo żeby wszelkie negatywne opinie na
        > jej temat były usuwane z internetu a potem będą straszyć Cię sądem mówiąc że w
        > iedzą którym z upadłych franczyzobiorców jesteś albo inne tympodobne dyrdymały.
        > Ja w swojej "kolekcji" posiadam zapisane strony z prawie wszystkimi negatywnymi
        > opniniami o firmie tych Państwa które były na dwóch forach franczyzowych ale d
        > zięki ich straraniom zostały usunięte za niby naruszanie dobrego imienia ich fi
        > rmy, co oczywiście było nieprawdą ponieważ wypowiedzi te mówiły samą prawdę o n
        > ich ale nigdy nie zajęli stanowiska w sprawie tylko walczyli w myśl zasady "mów
        > ią o nas źle to usuwamy negatywne informacje" jeśli jest ktoś zainteresowany to
        > mogę podesłać te stronki na maila.
    • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.strong-pc.com 25.08.13, 14:33
      Aha odnosząc się do wypowiedzi o rozmowach prowadzonych z Panem Zachariaszem.
      Jeśli już ktoś zdecyduje się na jakieś negocjacje z nimi to rozmawiając z tym Panem proponuję nagrywać przeprowadzane rozmowy ponieważ później on się wszystkiego wyprze i powie że wcale tak nie mówił. Jest to u niego na porządku dziennym.
      • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 28.08.13, 22:12
        Poprosze o strony z negatywnymi komentarzami jellyfish2011@wp.pl
        • Gość: lenda22 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.interblock.pl 16.09.13, 19:00
          Również poproszę o opinie o tej firmie na lenainina@gmail.com
        • Gość: Andrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 17:28
          Towar TH tani skończył się w 2012 roku a dostawca to Poznań Andrzej
    • Gość: Brand Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.13, 16:45
      witam, w związku z kłamliwymi i tendecyjnymi informacjami zamieszczonych przez autora tekstu, które są bardziej subiektywnymi odczuciami i pomyleniem wielu pojęć a nie popartymi dowodami prawnymi informacji.
      Firma nasza rozważa wystąpienie na drogę sądową celem odszkodowania za nieprawdziwe informację. Ponadto informujemy, iż powyższa osoba nie odbiera w ogóle telefonu i unika kontaktu.

z wyrazami szacunku BNP
      • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.free.aero2.net.pl 07.11.13, 07:14
        Jak chcecie już sądeem straszyć to najpierw zapoznajcie się z elementarnymi zasadami pisowni. Mówi się nad wstąpieniem na drogę sądową a nie nad wystąpieniem xD
      • Gość: Andrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 19:18
        Twoja sprawa jest w sadzie i nieodboerasz listów sądowych co ty na to
      • Gość: Andrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 20:46
        Tu tesz nieodboerasz korespondencji sądowej
      • toop.toop Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 31.07.16, 06:59
        Współpracowałam z tą pseudo firmą w latach 2008/2009 dłużej się nie dało bo towarów już wówczas nie było. Co innego się zamawiało a co innego dostawało. W pewnym momencie dałam sobie spokój i mimo, że zostałam sama z towarem, utopionymi pieniędzmi (ok. 100 tys zł ) nie poszłam do sądu ani prawników bo zwyczajnie nie chciałam już oglądać na oczy tego bezczelnego gó...arza który nakręcił ten cały pseudo biznes i robił czarny PR. Po latach czytam takie opinie i jestem przekonana, że powinno się założyć Bryniarskim pozew zbiorowy o wyłudzenie i oszukiwanie klientów
    • Gość: Brand firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszenia. IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.13, 16:48
      Z przykrościa informujemy, iż firma nasza padła ofiara szantażysty, który w sposób nieprawny
      chce zmusić nas do wpłaty pieniędzy. Opis który tu został zamieszczony współpracy z naszą firmą, zostanie zmieniony na realny jak dokonamy przelewu.
      Firma nasza skieruje zawiadomienie do prokuratury a wymuszeniu i szantażu.

oto poniższy teskt który został przesłany do naszej firmy:

Czekam na przelew. Do tego momentu zadne Panstwa prosby mnie nie interesuja. Po dokonaniu przelwu na pelna kwote moge usunac tekst opisujacy realne warunki wspołpracy.

Marek J.
      (ze względu na ochrone danych osobowych nazwisko zostało utajnione osobom zainteresowanym możemy udzielić informacji)

• jellyfish2011 Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen 25.10.13, 15:23
        Panie Pawle,
        oczywiscie nie mowi Pan, ze nie placi za faktury za pobrany towar.
        Zadna z faktur (10 sztuk) nie zostala zaplacona mimo, ze termin juz minal. Sad zajal sie sprawa nie placonych faktur i po az "5" minutach rozprawy wydal wyrok nakazowy zaplaty zaleglych pieniedzy.
        Jesli kiedykolwiek bedziecie podchodzi fair do ludzi i bedziecie wywiazywac sie ze swoich zobowiazan takich incydentow, Sadow bedzie mniej.
        Po wielu komentarzach ktore otrzymalem na emaila widze, ze nie jestem odosobnionym przypadkiem z kłopotami po wspolpracy z Panstwem. Straszyc Sadmi, prokuratorami moze Pan dzieci w przedszkolu.

Jesli Pan zaplaci zalegle faktury moze powtarzam moze zyska Pan na reputacji wsrod potencjalnych klientow.
        Prawda w oczy kole, pisanie prawdy na forum publicznym boli Panstwa. I bardzo dobrze.

• jellyfish2011 Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen 26.11.13, 13:35
          Zbieram ludzi do pozwu zbiorowego przeciwko Brand New Products z Oswiecimia !

email miskoala@wp.pl
          • Gość: ss Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 20:50
            niewiem jak ich znajdziesz ale jest nas duzo co sie tak dało naciągnac
            • Gość: jolka Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.14, 11:48
              Jesli chodzi o pracowników też nie traktują ich za dobrze. Godzin jak najwięcej a wypłata w miejscu (rozłożona na raty) za naprawdę śmieszne pieniądze. Potrafią się wszystkiego wypierać w żywe oczy i starają się z każdego zrobić wariata. Współczuje wszystkim i każdej kolejnej osobie, która będzie z BNP współpracować!!!
              • Gość: Mkbewe Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.free.aero2.net.pl 10.02.14, 16:54
                Firma brand chyba ciezko przedzie bo juz nawet telefony ma wylaczone :-)
                • jellyfish2011 Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen 10.02.14, 18:25
                  Uczciwi wlasciciele BNP pracuja nad nowym projektem. Chca otworzyc nowa siec franszyzowa z nowymi produktami. Widza juz, ze nie da sie innych oszukac i chca dzialac pod nowym szyldem aby nie byc kojarzonym z BNP. Taka zmiana nazwy ale ludzie Ci sami.
              • jellyfish2011 Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen 10.02.14, 18:27
                Jolka, powiedz jak wyglada teraz BNP, sprzedaja towar? pracuja nad nowym projektem? jak to wyglada w Oswiecimiu?
                • Gość: jolka Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.play-internet.pl 11.02.14, 11:04
                  Witam. Zakończyłam swoją współpracę z BNP ponieważ pieniądze jakie zarobiłam nie były wypłacane na czas. Dostawałam je w kilku ratach - O ILE SOBIE UTARGOWAŁAM. Umowa była o dzieło, co nie obejmuje składek ZUS ani ubezpieczenia zdrowotnego, co moim zdaniem jest podstawą w dzisiejszych czasach (szczególnie jeśli jest się matką z dzieckiem). Ciągle był za małe obroty a gdy się wspomniało o towarze padały zdania typu "nie wydziwiaj, sprzedawaj to co masz". A potem skargi i reklamacje. Ci ludzie gdy maja gotówkę w dłoni już jej nie oddadzą. Będą kłamać, kręcić, oszukiwać i rozbić wariata z każdego...
                  • jellyfish2011 Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen 11.02.14, 19:57
                    Jola jesli mozesz prosze o emaila na jellyfish2011@wp.pl Mialbym kilka pytan. Dziekuje.
                  • Gość: Mkbewe Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.free.aero2.net.pl 12.02.14, 13:40
                    Czyli nic sie tam nie zmienilo.Jolka napisz tez maila do mnie jak obecnie wyglada w brandzie i w jakim muescie pracowalas fazi1@interia.pl
                    • Gość: Mkbewe Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: 93.154.189.* 27.02.14, 13:53
                      Z ciekawszych rzeczy które wyszperałem w necie recupero.pl/wierzytelnosc,1157,bryniarska-bozena-oswiecim-babice/
                      • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 16:46
                        W koncu ta dziadowska firma rodzinna Bryniarskich zostala wyrzucona z portalu Franchising.pl
                        Caly czas pracuja nad nowym projektem pod inna nazwa czyli dalej licza, ze kogs uda im sie naciagnac i oszukac.
                        • Gość: oszukana Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.play-internet.pl 06.03.14, 12:50
                          szczecin.lento.pl/pilnie-zatrudnimy-sprzedawce-,1033849.html a to ciekawe
                          • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:29
                            z sieci
                            [url=http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,623074]Tekst linka[/url]
                            • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:30
                              [url=http://www.ipis.pl/artykul.php?idartykul=37127&poddzial=Akty%20prawne]Tekst linka[/url]
                              • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:32
                                [url=http://www.money.pl/rejestr-firm/nip/549-10-22-550/kod-pocztowy/32-600/]Tekst linka[/url]
                                • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:39
                                  [url=http://franchising.pl/artykul/5316/brand-new-products-otwiera-kolejne-placowki/]Tekst linka[/url]
                                  • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:40
                                    [url=http://www.kariera.pl/oferta/drukuj/id/781000/guid/kierownik-sklepu/]Tekst linka[/url]
                                    • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:41
                                      [url=http://www.kariera.pl/oferta/drukuj/id/830983/guid/kierownik-sklepu/]Tekst linka[/url]
                                      • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:59
                                        [url=http://www.google.pl/search?q=pawel+bryniarski&newwindow=1&client=firefox-a&hs=Zng&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&imgil=NsVZDSy_iNjKrM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcTCRMo4YAO3t0I_GzHDRvNsxrnYYEBCu4i1I2QUHEtVpN-qPe7M%253B400%253B299%253BZ2oBSNQFHQeuIM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Ffranchising.pl%25252Fartykul%25252F5867%25252Fodpoczynku-2011-roku%25252F&source=iu&usg=__M6CzUnpczd9rYATMw7GGpkwbcRk%3D&sa=X&ei=CbcdU_uhJaiS7Aazm4HAAQ&ved=0CCwQ9QEwAA&biw=1366&bih=624#facrc=_&imgdii=_&imgrc=NsVZDSy_iNjKrM%253A%3BZ2oBSNQFHQeuIM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages.franchising.pl%252F1c2%252F1da%252Fpawel_bryniarski.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ffranchising.pl%252Fartykul%252F5867%252Fodpoczynku-2011-roku%252F%3B400%3B299]Tekst linka[/url]
                                        • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 14:04
                                          [url=http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/brand-new-products-obnizyl-koszty-inwestycji-w-placowki-franczyzowe,15676.html]Tekst linka[/url]
                                          • Gość: g Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 14:07
                                            [url=http://www.firma.egospodarka.pl/raporty-o-firmach/firma,13973080,zaklad-bzenna-global-internet-pawel-bryniarski.html]Tekst linka[/url]
                                            • Gość: g Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 14:11
                                              [url=http://vacancies24.pl/company/zaklad-produkcyjno-uslugowo-handlowy-bzenna-brand-new-products/]Tekst linka[/url]
                                              • Gość: gosc Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 14:24
                                                opatentowany znak towarowy BNP

[url=http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=46&ved=0CEYQFjAFOCg&url=http%3A%2F%2Fpubserv.uprp.pl%2FPublicationServer%2Fwydawnictwa%2Findex.php%3Fgo%3Ddownload%26type%3Dbup%26nr%3D05%26year%3D2010&ei=77sdU-ajHu-B7QbFn4GACA&usg=AFQjCNEwUUTe26nv-01fhte4YU-_HpqrUg]Tekst linka[/url]
                                                • Gość: Mkbewe Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: 93.154.160.* 11.03.14, 06:26
                                                  Drogi fosciu nie zarzucaj starymi bezwartościowymi wiadomościami.Jak chcesz coś dodawać to daj coś co pomoże rozmyć iluzję tworzoną przez państwa Beeeee.
                • Gość: Andrzej Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 20:44
                  Tylko bez oszustwa
      • Gość: Andrzej Re: firma Brand, padła ofiarą szantażu i wymuszen IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 20:40
        Tak trzac ja dopinguje
    • Gość: Andrzej Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.182.145.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 20:41
      Ile zarobiliscie ?
      • Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 18:21
        Bryniarscy uciekli do Francji i tam prowadza sklep internetowy z odzieza.
        • Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 21:43
          Syn Bryniarskich Zachariasz uciekl do Pragi w Czechach.
        • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.free.aero2.net.pl 17.06.14, 20:19
          Jesli mozesz to podaj link do stronki ich sklepu i jakies inne info o nim jesli posiadasz
          • Gość: znajomy Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.14, 17:14
            A co z Leszkiem Bryniarskim ?
            • bozenao54 Czy ktoś zna firmę Sofa-Art , wcześniej "Decor"-ta 23.06.14, 05:40
              Czy jakaś plaga padła na przedsiębiorców z około Oświęcimia ? Czy ciąży na nich jakieś "fatum ?" Mam niesłychanie niemiłą sytuację z takim "przedsiębiorca" z Zatora koło Oswięcimia Człowiek bezczelny,, niesłowny ,na portalu OPINEO ma straszną opinie ,wulgarny,niesłowny
            • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.14, 13:03
              A kto to jest ten leszek co ma mały mieszek?Bo pawełeka duży a wręcz wielki
              • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.akk.net.pl 17.09.14, 19:50
                posiada ktoś jakieś nowe wieści o bryniarskich? Jakieś linki do ich nowego biznesiku lub sklepiku internetowego?
    • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 29.10.14, 13:10
      Bryniarscy wchodza na ta strone. Czytaja i usuwają to co nam sie uda odnalezc w zwiazku z czym nie ma sensu tutaj pisac. Fakt jest taki, ze zabrali wszystko i uciekli z kraju.
      • mordimer.madderdin Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 29.10.14, 17:04
        Bzdura.
        W tym wątku zostały usunięte 3 posty, wszystkie o charakterze spamu.
        • unhappy Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 31.10.14, 09:25
          mordimer.madderdin napisał:

> Bzdura.
          > W tym wątku zostały usunięte 3 posty, wszystkie o charakterze spamu.

Teraz już cztery, w tym jeden o charakterze wycieczki osobistej :)
    • Gość: dziennikarz Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.centertel.pl 02.11.14, 09:51
      To opis to jakaś manipulacja konkurencji z pewnością. wszystko tak pięknie opisane..😄😄😎😎😭😭😭😭
      • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.akk.net.pl 23.12.14, 18:35
        drogi dziennikarzyno ten opis to sama prawda o działalności tych państwa a nie wymysł konurencji.Jeśli bybyłs rzetelnym dziennikarzem to dotarłbyś do ludzi którzy prowadzili sklepy bnp i miałbyś klarowny obraz sytuacji jaka panowała podczas prowadzenia tego biznesu. A dotrzeć do któregoś z byłych współpracowników państwa B wcale nie jest trudno.A to tylko pokazuje że jesteś leserem i leniem który o pracy dziennikarza nie ma pojęcia albo jesteś z rodziny albo znajomych państwa b. próbujesz odwrócić uwagę od ich niecnych postępków.Ale to już nic nie da bo fama o nich poszła i smród już zawsze zostanie.
        A ja ponawiam pytanie czy ma ktoś o nich jakieś aktualne info. Bo takich jak oni trza piętnować całe życie żeby znów nie wywijali takich numerów
        • Gość: anabel Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.189.220.200.skyware.pl 30.04.15, 11:33
          teraz firma istnieje jako B&P Sp. z o.o. 07-107 Szczecin ul. Milczańska 20A, prowadzą sklepy Cinderella, m. in. dwa oddziały mają w Rzeszowie
          • Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.15, 15:05
            dokladnie teraz operuja ze Szczecina, i dalej szukaja naiwnych.

• Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.15, 15:14
              niby operuja w szczecinie (taka bajke sprzedaja komornikowi) a powyzszy adres to oszustwo, nie ma takiej firmy, kod pocztowy z poludnia Polski itd. Widac, ze sie podszywaja i probuja zmylic dluznikow, czyli dalej celowo oszukuja.
              • Gość: anabel Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.189.220.200.skyware.pl 04.05.15, 21:33
                w Rzeszowie sklepy funkcjonuja nadal, jeden w Tesco na pasażu, a drugi w Galerii Rzeszow, i czesto przyjezdzaja do tych sklepow na weekend. wiem bo tam pracowalam, i czasami ich widuje chodzac po sklepach
              • mordimer.madderdin Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 05.05.15, 05:54
                Gość portalu: gosc napisał(a):
                > niby operuja w szczecinie (taka bajke sprzedaja komornikowi) a powyzszy adres t
                > o oszustwo, nie ma takiej firmy, kod pocztowy z poludnia Polski itd.

We wpisie do którego się odnosisz wkradły się przynajmniej dwa błędy. Pierwszy to przestawienie cyfr w kodzie pocztowym. prawidłowy to 70-107 ( i to jest faktycznie Szczecin ). Drugi to numer ulicy: prawidłowy to Milczańska 30A. Proszę sobie sprawdzić w KRS: ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu?t:lb=t , numer wpisu: 0000540486

Ten adres to takie minizagłębie różnych firm, chyba teren PKS.
                Nota bene, pod tym samym adresem jest kancelaria komornicza, więc jeśli ktoś ma tytuł egzekucyjny.... ;)
                • Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.play-internet.pl 24.08.15, 16:08
                  Dobra informacja dla tych, ktorzy maja wyrok Sadowy o zwrocie pieniedzy przez Bryniarskich lub sa w trakcie sprawy Sadowej.

26.06 zostala zrobiona wycena nieruchomosci w Oswiecimiu Babicach nalezaca do Bryniarskich.
                  Kwota oszacowania jest dosyc wysoka. W zwiazku z czym jezeli masz wyrok Sadowy lub lada moment bedziesz miec kontaktujcie sie z komornikiem z Oswiecimia Pania Małgorzata Bociąga. Prowadzi sprawe o odzyskanie pieniedzy dla kilku osob. Wycena nieruchomosci znacznie przekracza zadluzenie wiec korzystajcie poki mozecie ! Teraz Sad bedzie ustalal termin licytacji. Jesli nie pojdzie za pierwszym razem za drugim razem nieruchomosc bedzie tansza. I w koncu zjawi sie ktos kto to kupi za 50% wartosci. Ale z tego co mysle Bryniarscy beda woleli przed licytacja wydac pare zlotych aby zachowac nieruchomosc. A w tej chwili graja na zwloke itp.
                  Powodzenia !
                  • Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.play-internet.pl 28.08.15, 16:44
                    Z tego co sie dowiedzialem Bryniarscy probuja podwazac w Sadach wydane wyroki. Oczywiscie nieudolnie. Terminy minely w 2013 a oni chca podwazenia w 2015. Zenujace ale dla nich typowe. Jak tylko mozna chca opoznienia wyplaty naleznych wszystkim pieniedzy. Na szczescie jest nieruchomosc (tak jak ktos wyzej napisal), ktora jest duzo wiecej warta niz zaleglosci.

• Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.15, 12:08
      firmy ze Szczecina

mojepanstwo.pl/dane/krs_podmioty/564788,p-amp-b
      • Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.15, 12:21
        Obecnie Bryniarscy zlozyli skarge na wycene nieruchomosci. Sad to rozpatrzy a licytacja po prostu przesunie sie o kilka miesiecy. Jesli ktos ma zasadzone odsetki to nawet dobrze. Zarobi ładny procent na odsetkach.
        • Gość: gosc Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.derkom.net.pl 23.09.15, 16:39
          Wszystko co tu przeczytałam to święta prawda, parę lat temu również prowadziłam taki sklep jedno wielkie oszustwo, wszystkiego się wypierali, nie chcieli niczego negocjować, wymagali brania ilości hurtowych w cenach kosmicznych (pojedyncze sztuki na allegro były tańsze niż u nich i to z przesyłką, za którą ja również płaciłam w BNP). Towar do bani stare podarte szmaty. A rozliczenie końcowe to najlepsza komedia jaką w życiu widziałam. OSZUŚCI !!!!
    • Gość: dooo5328 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.play-internet.pl 28.09.15, 09:52
      Pracuję tutaj do końca września, bo szanowni nie mają zamiaru dać mi umowy o pracę. Dlaczego? Bo nie osiągam obrotów ponad 20 tysięcy na głowę i nie jestem w stanie na siebie zarobić i na nich. Więc lepiej oczywiście poszukać nowego pracownika żeby nie musieli znowu dawać umowy o pracę i tak non stop. No ja przepraszam nie ode mnie zależy wycena tych "włoskich" szmat, które można znaleźć na chińskim rynku w cenie o wiele wiele niższej niż tutaj po "rabacie"50%. Zawsze oczywiście Pani Bożena wielkie oczy robi i że to jest inny materiał. Sprawdzała.. Gó... prawda. Wszystko co mają to chiński a nie włoski szit, tylko metki przeszywają. Dodatkowo wiadomo na jakim punkcie [pracuję i tu klientki nie kupują byle łachmanów i jeszcze w takich wywalony w kosmos cenach. Wolą iść kupić coś porządniejszego do Solara czy Maximy. Oszustwo jak leci, ale piękne oczka robią jak potrzebują kogoś na sklep czy coś!
      • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.akk.net.pl 28.09.15, 23:09
        A w jakim mieście pracujesz?Czy pracuje dla nich jeszcze Pani Mariola? Kurde kupiłbym ten ich dom żeby ich załatwić i może im go odpsrzedać 2x drożej :) a jak nie- dowidzenia do rzeszowa wyjazd :]
        • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 20.11.15, 22:03
          Za niedlugi czas bedzie licytacja ich nieruchomosci. Wyceniona zostala na 1 100 000. Podczas licytacji cena wywolawcza moze wyniesc ok 65% wartosci a to oznacza zysk setek tysiecy. Wiec jak ktos ma ochote zamieszkac, rozpoczac biznes albo po prostu wynajmowac a za jakis czas sprzedac z zyskiem to bedzie idealny moment.
      • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 20.11.15, 22:08
        Jesli znasz to podaj adresy tych sklepow i siedziby firmy. Mam ogromna ochote wyslac pisma do ZUSu, Inspekcji handlowej, prokuratury, Inspekcji pracy itd.

Jesli dasz rade to podaj dane wszystkich sklepow.
    • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.akk.net.pl 17.10.15, 13:33
      Bryniarscy już nawet na facebooku blokują możliwości pisania do siebie :] oj boją się o własne dupy i to bardzo
      • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 20.11.15, 22:05
        podaj nazwy z FB
        • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 20.11.15, 22:20
          milczańska 30a szczecin, jak ktos ma ochote odwiedzic to pokazujemy zdjecie domu w ktorym miesci sie ich firma

www.google.pl/maps/@53.4095341,14.5212886,3a,60y,213.55h,85.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9a61CDwmOlsrCvrjrOcKRQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
          • mordimer.madderdin Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 22.11.15, 06:04
            Bzdurę napisałeś.
            TO NIE JEST TEN BUDYNEK.

jellyfish2011 napisał(a):
            milczańska 30a szczecin, jak ktos ma ochote odwiedzic to pokazujemy zdjecie domu w ktorym miesci sie ich firma

rel="nofollow">www.google.pl/maps/@53.4095341,14.5212886,3a,60y,213.55h,85.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9a61CDwmOlsrCvrjrOcKRQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
            • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 25.11.15, 21:25
              ten adres jest podany jako adres firmy i ten adres pokazuje google maps. Jesli uwazasz, ze to nie jest ten budynek to pokaz na mapie, ktory jest wlasciwy.
              • mordimer.madderdin Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 26.11.15, 05:56
                Google maps nie jest wyrocznią, zwłaszcza gdy korzystający zeń popełnia błędy.

Zauważ: wg dokumentów,siedzibą czy tam oddziałem firmy jest to ulica Milczańska 30A.
                Na google maps wkleiłeś link do budynku, który ma adres Milczańska 30. Bez "A". Jest różnica?

Milczańska 30A jest schowany za budynkiem, który pokazujesz na swoim linku. W wersji streetview widoczny jest jedynie jego niewielki fragment.
        • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.akk.net.pl 23.11.15, 10:54
          Bożenka : bzenka brendonka ,Zachariaszek : Zachariasz Zechariah Bryniarski .Pawełek chyba nie ma fb.Ale albo B i Z polikwidowali fb albo zablokowali możliwość wyszukiwania.Jeszcze córki Luziza Bryniarska taka blondyna z czerwonymi ustami zdj w tle dziecko z deska surfingowa i Klaudia Piotrowicz tez taka uiechnieta blondyna - moze u nich sie bozenka w znajych znajdzie
          • jellyfish2011 Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim 15.01.16, 20:00
            Wszystkich oszukanych majacych wyrok sadowy namawiam do tego aby zrobic wpis do hipoteki Bryniarskich w Oswiecimiu Balicach.
            • Gość: Mkbewe Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.akk.net.pl 29.03.16, 12:12
              I jak tam wygląda sprawa licytacji?Wyrzucili już tych cwaniaczków czy jeszcze coś kombinują?
              • Gość: borys Re: Oszukany przez Brand New Product - Oswiecim IP: *.play-internet.pl 15.09.16, 16:52
                Sorki za spozniona odp. Bryniarscy ciagle matacza, zaskarzaja wszystko co powie Sad. Wiadomo chca przedluzyc sprawe. Dodam, ze od poczatku tego wpisu okradli wiecej osob. Kiedys mieli ok 110 tys dlugu a teraz po 200 tys na glowe. Zarowno ten stary oszust jak i jego yntelygentna zonka. Dom zostal wyceniony przez bieglego na 1 100 000 wiec jest z czego sciagac. Obecnie ukrywaja sie w Szczecinie na ul Bandurskiego 96. Osobiscie niedlugo zamierzam sprzedac dlug bryniarskich odpowiednim ludziom. A oni juz wyegzekwuja co trzeba razem z duzymi odsetkami. A mogli miec spokoj za pare zlotych a tak beda mieli przechlapane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka