Dodaj do ulubionych

Uwaga firma Konstal producent garaży blaszanych

19.12.15, 18:47
UWAGA DLA ZAMAWIAJĄCYCH !!!!!!! firma typu KRZAK. Złożone zamówienie zamówienie na garaż, oczekuję już ponad miesiąc. Zero telefonu z informacją dlaczego czas realizacji się przeciąga czy nawet jednego słowa przepraszam. Zadzwoniłem na infolinie, chamska i bezpardonowa pracownica zaczęła mi udowadniać abym się cieszył że czekam tylko miesiąc i z pyskiem co sobie nie myśle. Brak terminu realizacji, brak kontaktu, dobrze że za ten garaż nie zapłaciłem. Wysłałem maila że rezygnuję z ich usług i nie chcę mieć z nimi nic do czynienia, do dnia dzisiejszego zero odpowiedzi, po prostu zlali klienta i po sprawie. Firma ma znaczek Rzetelna Firma, postaram się aby ten znaczek został im zabrany gdyż przez nich straciłem ponad miesiąc czekając na garaż oraz poniosłem straty a teraz będę musiał szukać nowego wykonawcy.
Obiecuje wam Firmo KONSTAL, że poświęcę dużo czasu na to aby godnie was zareklamować w internecie i na wszystkich forach branżowych nawet jeżeli usuniecie tego posta. Takie Firmy jak wy należy eliminować z rynku i ostrzegać innych przed popełnieniem błędu zamówienia u was czegokolwiek.
Obserwuj wątek
    • michalzielonagora1988 Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 23.03.16, 12:42
      Również ostrzegam przed firmą KONSTAL! Mam krzywy, dwustanowiskowy garaż, a zgłaszając reklamację do firmy otrzymałem odpowiedź że nie mają sobie nic do zarzucenia. Szkoda bo początkowe wrażenie dotyczące firmy było rewelacyjne.
      • Gość: Xxxx Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.19, 11:01
        Nie Plecam tej Firmy. ponieważ zamówiłem garaż w tej firmie i czekałem 8 tygodni na garaż i co najlepsze co dzwoniłem do tej firmy to za każdym razem inna wymówka i odkladanie zamowienia na kokejne dwa tygodnie , dla mnie ta firma jest nie rzetelna nie wiem kto im dał taki status , oczywiście zrezygnowałem z ich usług ponieważ dziś dzwoniłem i kazali mi czekać kolejne dwa tygodnie i jak takiej firmie zaufać. Z czystym sumieniem nie polecam tej Firmy
    • Gość: Magdalena Krajewsk Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.static.ip.netia.com.pl 04.07.16, 14:12
      Dołączam się do Pana opinii. Termin realizacji zamówienia 14 dni to fikcja. Skończyło się na 30 dniach. Obsługa klienta bardzo nieuprzejma, począwszy od Pań udzielających informacji po montażystów. Jakość garażu pozostawia wiele do życzenia, tu wystaje, tam odstaje, zamki chodzą byle jak, garaż źle wykończony z przodu, jakby montowali z kawałków. Jeden wielki dramat, to ostatnie zakupy w tej firmie.
      • konstalfirma Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 24.01.18, 16:47
        Termin realizacji podajemy orientacyjnie, od 1 do 3 tygodni, ponieważ w takim okresie jest realizowanych 90 procent zamówień. Czasami oczywiście zdarzają się przesunięcia terminów, które spowodowane są dużą ilością zamówień. Konkretny termin jest potwierdzany telefonicznie parę dni przed dostawą.
        Garaż powinien być zawsze obejrzany przez odbiorcę, a wszelkie uchybienia można reklamować drogą mailową.
    • pzdr1980 Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 17.07.16, 12:41
      DZIEŃ DOBRY

Chciałem Państwa przestrzec przed Panem RAFAŁEM PIECZONKĄ który wykonuje meble kuchenne i nie tylko.
      Liczba oszukanych ludzi jest coraz większa, firma ma już na głowie pierwsze zajęcie komornicze i kolejne trzy sprawy sądowe (tyle się dowiedziałem).
      Wykonawca pobiera zaliczkę na wykonanie mebli a następnie ucina kontakt z klientem.

Pan Rafał we wcześniejszych latał działał jako :

F.U.H. SAMEK RAFAŁ PIECZONKA
      Właściciel Rafał Pieczonka
      NIP 6461091831
      REGON 273504690
      Główna działalność (PKD) Produkcja mebli biurowych i sklepowych

a teraz firmę przepisał no żonę :

MEBLE PIEWA EWA PIECZONKA
      REGON: 362445405
      NIP: 6461091848
      Poczta: Gostyń
      Kod pocztowy: 43-176
      Ulica: Miarowa 2A
      Miejscowość: Gostyń
      Gmina: Wyry
      Powiat: Mikołowski
      Województwo: śląskie
      Forma Prawna: JEDNOOSOBOWA WŁASNOŚĆ PRYWATNA
    • gregoh Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 06.06.17, 16:31
      tez odradzam firme Konstal, Jestem na etapie wyszukiwania garażu, trafiłem na firmę Konstal, poczytałem ich stronę, informują ze od wielu lat dostarczają na całym terenie Polski i nawet Europy, wszystko ładnie pięknie, wybrałem nowoczesny domek narzędziowy, cena nawet promocyjna 3800 , w cenie dostawa i montaż , super więc dzwonię i ....... czar prysł Pan menager, gburowaty, nie miły, informuje mnie że dostawa do woj. pomorskiego jest nie możliwa bo za daleko, wychodzi ze pomorskie jest dalej niż Europa. OKAZUJE SIE ŻE DALEKO TEJ FIRMIE OD PROFESJONALIZMU KTÓRYM TO SIĘ CHWALĄ, PANIE PSEUDO MENAGERZE PROPONUJE PORZUCIĆ TĄ PRACĘ ALBO PRZYNAJMNIEJ NAPISAĆ NA STRONIE RZETELNE INFORMACJE ZE NP SPRZEDAJECIE TYLKO NA SWOJEJ ULICY
      • konstalfirma Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 24.01.18, 15:56
        Widocznie pomylił Pan firmy lub rzeczywiście trafił na jakiegoś "pseudo przedstawiciela". Prosimy kontaktować się bezpośrednio do głównego biura pod nr 503-073-111. Gwarantuję, że dowóz garaży odbywa się na terenie CAŁEJ POLSKI.
      • konstalfirma Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 24.01.18, 16:06
        Może dodzwonił się Pan do kogoś kto podyszwa się pod firmę Konstal, lub rzeczywiście trafił Pan na jakiegoś "pseudo menagera". Informujemy, że nasze usługi prowadzone są na terenie CAŁEJ POLSKI.
        Kontakt do głównej siedziby pod nr 503-073-111
        • Gość: Magdalena Lenart-S Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.147.12.33.mobile.internet.t-mobile.pl 01.09.23, 20:32
          Proszę odpowiedzieć na wezwanie do zapłaty! Inaczej sprawa zajmie się sąd cywilny
    • Gość: Oli Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.146.5.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.17, 22:49
      Ja również mam z nimi źle doświadczenie. Z dachu leci w garażu pełno wodny ,dach powywijany .Reklamacja odrzucona bo stwierdzili że sobie go przedstawiłam ,no chore jakieś. Proszę ostro się za nich wziasc bo ja też jestem pokrzywdzona.Oni nie mają sobie nic do zarzucenie.Firma do du..... Nie polecam
      • konstalfirma Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 24.01.18, 16:13
        Woda do garażu może wlewać się od zewnątrz, przez wylewkę której spad skierowany jest w stronę garażu. Pozdrawiam
    • Gość: mari 85 Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.szpital.chelm.pl 11.08.17, 13:35
      Zamówiłam garaż miesiąc temu .Firma wyznaczyła dwa razy termin realizacji i nie wykonała montażu .gdy dopominałam się terminu realizacji otrzymałam w sposób niegrzeczny odpowiedż ,że to oni będą decydować o terminach a jak mi się coś nie podoba to mam zrezygnować z zamówienia.Konstal -niewiarygodna firma ,robią sobie kpiny z zamawiających Chcesz zamówić garaż omijaj firmę konsta!!!
      • konstalfirma Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 24.01.18, 16:16
        O terminie realizacji decyduje firma o czym zawsze informujemy oraz potwierdzamy tenże termin parę dni przed dostawą.
    • Gość: Marcin Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.icpnet.pl 06.12.17, 13:51
      Potwierdzam, że to zajebiście nieprofesjonalna firma. Sami nie informują o terminie realizacji, a jak do nich dzwonie raz na 2 tygodnie to za każdym razem przekładają termin na bliżej nieokreśloną przyszłość. Dziś dowiedziałem się, że powinienem jeszcze poczekać i "na po świętach powinno się udać", więc de facto realizacja bramy miałaby wówczas trwać ok. 3 miesięcy (zamiast deklarowanych na początku 2 tygodni). Wszystko oczywiście przy założeniu, że faktycznie termin ten zostałby w końcu dotrzymany, w co oczywiście nie wierzę. NIE POLECAM!
    • Gość: Tomek Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.18, 22:08
      Potwierdzam również ostrzegam przed tą firmą. Pracownica nie uprzejma, w dodatku niczego nie wie. czas oczekiwania 2 miesiące dałem sobie spokój. Odradzam!!!
    • konstalfirma Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 24.01.18, 16:49
      Termin realizacji podajemy orientacyjnie, od 1 do 3 tygodni, ponieważ w takim okresie jest realizowanych 90 procent zamówień. Czasami oczywiście zdarzają się przesunięcia terminów, które spowodowane są dużą ilością zamówień. Konkretny termin jest potwierdzany telefonicznie parę dni przed dostawą.
      • aneczkask Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 17.05.18, 16:35
        UWAGA GARAŻ ZAKUPIONY ZA 12.000ZŁ Słabej jakości, nie wykończyli garażu i od 14 dni nie raczą przyjechać żeby dokończyć zamówienie a pieniądze oczywiście już wzięli. Źle spasowane łączenia, gigantyczna szpara na tyle, i braki w wykończeniu (listwy maskujące na każdym łączeniu) spowodowały zalanie garażu i uszkodzenie części kartonów znajdujących się w nim. Do firmy zostało wysłane wezwanie do zapłaty odszkodowania oraz reklamacja garażu. Za tydzień sprawa trafi do prawnika a potem do sądu. UWAGA róbcie zdjęcia i dokumentujcie partactwo producenta, a potem do sądu sprawa na 100% wygrana a adwokat coś zarobi..
    • aneczkask Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 17.05.18, 16:35
      UWAGA GARAŻ ZAKUPIONY ZA 12.000ZŁ Słabej jakości, nie wykończyli garażu i od 14 dni nie raczą przyjechać żeby dokończyć zamówienie a pieniądze oczywiście już wzięli. Źle spasowane łączenia, gigantyczna szpara na tyle, i braki w wykończeniu (listwy maskujące na każdym łączeniu) spowodowały zalanie garażu i uszkodzenie części kartonów znajdujących się w nim. Do firmy zostało wysłane wezwanie do zapłaty odszkodowania oraz reklamacja garażu. Za tydzień sprawa trafi do prawnika a potem do sądu. UWAGA róbcie zdjęcia i dokumentujcie partactwo producenta, a potem do sądu sprawa na 100% wygrana a adwokat coś zarobi.
    • hrumak Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 13.04.19, 09:50
      Firma Konstal to tragedia , zamówiony garaż od 3 tygodni nie może być dostarczony bo nie ma trasy do 3 co do wielkości miasta w PL ???????!? To jest żenujące, obiecanki o 90% dostaw w ciągu 2 tyg dotyczy chyba dostaw realizowanych na ta sama ulice gdzie firma się znajduje. Obsługa chamska i nieprzyjemna, nikt nie potrafi powiedzieć kiedy dostarczony będzie garaż !!!! Olewka klienta totalna, najgorsza firma i obsługa z jaka miałem do czynienia. Uważajcie i nie wierzcie w zapewnienia o 2 czy nawet 3 tygodniach, liczcie 2-4miesiace jak się na nich zdecydujecie
    • zolzowata_franca Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 20.08.19, 23:28
      Zastanówcie się dwa razy zanim zamówicie bramę garażową w firmie Konstal. Brama jak i montaż to porażka. Złożona reklamacja, po której nikt się nie kontaktuje. Nie odbierają telefonów. Tak zamontowali bramę, że przy otwieraniu można życie stracić. Ciekawe czy są dobrze ubezpieczeni. Na szczęście w tym kraju są jeszcze miejsca, gdzie można zgłosić takie nieuczciwe firmy.
    • Gość: suchara Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.97.65.202.ipv4.supernova.orange.pl 28.08.20, 13:54
      Jeżeli ktoś ma problem z odzyskaniem od nich pieniędzy, zapraszam do kontaktu: 517 798 607
    • Gość: lukasz Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.20, 10:00
      Ja na garaż czekam od 6 miesięcy, bez kontaktu, bez odzewu, z ciągłymi obietnicami dostawy ale po moich interwencjach mailowych, ponieważ telefonu nikt nie odbiera.
      Niejaki Pan Mateusz Rakoczy, po każdej interwencji mailowej powtarza ten sam bajer: zamówienie jest w realizacji, będziemy się kontaktować przed dostawą. Dostawa trwa od czerwca do dziś.
      To nie jest firma, to jest kpina. Dal ludzi chcących zamówić garaż u tych oszustów: odradzam, bo szkoda czasu i nerwów!!!!!!
    • dorotatoficzek Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany 11.05.21, 21:11
      W Wrzesniu zamówiłam duży garaż czekałam ponad 2 miesiące aż w koncu przywieziono ,poskładano i ok po miesiącu zaczeło sie blacha nie po nitowana dach połozony tak ze przy opadach deszczu przecieka zamek w drzwiach już sie popsuł jednym słowem beznadziejna firma nie polecam nikomu dużo kasy dałam i jestem rozczarowana nie chce myśleć co będzie za miesiac ,rok i dłuzej ,PORAŻKA.
    • Gość: Kikstato Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.231.31.40.koba.pl 30.03.22, 22:49
      Omijajcie firmę szerokim łukiem.
      Kupiłem garaż w październiku 2021 roku. Po trzech dniach zareklamowałem wyrób i do dnia dzisiejszego nie mam rozwiązanego problemu.
      Właśnie kieruję sprawę do sądu, gdyż mam już dość ignorancji ze strony firmy. To jest jedyne rozwiązanie bo niczego się nie boją, a klienta mają głęboko w tyle.
      Jeszcze raz szerokim łukiem.
    • Gość: pomorskie Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.217-171-62.tkchopin.pl 02.09.22, 09:23
      ta firma to jakaś kpina. Czy ustalenia telefoniczne i e-mailowe nic nie znaczą? reklamacje złożyłem na drugi dzień od otrzymania garaży. Po miesiącu oczekiwania na rozpatrzenie/jakikolwiek kontakt z strony producenta sam zadzwoniłem do firmy, Pani która mnie obsługiwała stwierdziła ze email zaginął. po udowodnieniu ze został wysłany na jej pocztę, zgodziła się (po kontakcie z kierownikiem) na warunki reklamacji. których do dnia dzisiejszego tzn 5miesiecy od daty otrzymania garaży nie zostały spełnione.
    • Gość: Anna Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.belchatow.vectranet.pl 13.04.23, 11:03
      Polecam, jeśli ktoś chce tracić czas i nerwy. Sam garaż jako taki niby ok, choć blacha ugina się pod najlżejszym dotknięciem nawet najmniejszego palca. Dobrze chociaż, że przywieźli to, co zostało zamówione, bo sądząc po obsłudze to można się było spodziewać wszystkiego. Zacznijmy od niedotrzymania terminu. Miało być 2-3 tygodnie. Po trzech tygodniach ciszy i telefonie (oczywiście z naszej strony, bo firma nie raczy się odzywać do klientów) Pani stwierdziła, że 5-6 tygodni. Pod koniec 6 tygodnia i kolejnym naszym telefonie Pani stwierdziła, że nasz garaż już u nas był. ale rzekomo nie odbieraliśmy telefonu od kierowcy. Oczywiście, Pani z tej "firmy" nie potrafiła powiedzieć, kiedy rzekomo kierowca dzwonił ani z jakiego numeru, abyśmy mogli to sprawdzić. Następnie okazało się, że przed wysyłką dzwoni ktoś z firmy i weryfikuje zamówienie, takiego telefonu też nie było. Na pytanie, czy to kierowca dzwoni i weryfikuje, Pani powiedziała, że ona to robi. Ale telefonu od niej też nie było, no i tu się Pani zaczęła mocno plątać... Nie potrafiła też powiedzieć, dlaczego nie próbowali się skontaktować przez sms czy e-mail, skoro ponoć nie odbieramy telefonów. Ostatecznie garaż przyjechał do nas w 7 tygodniu od zamówienia. Oczywiście klient nie ma prawa wybrać terminu przyjazdu, więc najlepiej wziąć urlop i czekać, aż łaskawie przywiozą ten garaż. Panowie - jakby nie patrzeć - przedstawiciele firmy byli niezwykle uprzejmi. Nie odpowiedzieli na "dzień dobry" ani na "do widzenia". Ich kultura osobista ograniczyła się do postawienia garażu i wzięcia pieniędzy. No i zadeptania roślin na rabatach, bo przecież nie po to jest chodnik na podwórku, żeby po nim chodzić - najlepiej jest chodzić tam, gdzie coś rośnie. Sądząc po tym, że zdeptali rośliny rosnące około 5 metrów od miejsca postawienia garażu, nie było to niechcący.
      Podsumowując - nie polecam nikomu - ceny konkurencyjne, ale jakość towaru, jakość obsługi, olewanie klienta oraz niedotrzymywanie terminów nie są tego warte.
      • Gość: agnieszka Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.interkonekt.pl 24.05.23, 20:45
        Mam całkiem inne doświadczenie z tą firmą. Zamówienie bez problemu, Pani potwierdziła mi je mailowo a po 2-3 tyg montażyści umawiali się na przyjazd z garażem. Cała akcja montażu trwała niecałą godzinę. Może dlatego że nie spodziewałam się cudów za taką kwotę to jestem pozytywnie zaskoczona - nic nie jest pogięte ani porysowane, konstrukcja stabilna, montażyści niczego nie podeptali oprócz miejsca montażu ;)
    • Gość: Agnieszka Re: Uwaga firma Konstal producent garaży blaszany IP: *.interkonekt.pl 24.05.23, 20:41
      Po przeczytaniu tych wszystkich opinii mocno się zastanawialiśmy czy zamawiać w tej firmie garaż, ale jednak się zdecydowaliśmy. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, ponieważ realizacja zamówienia trwała tylko ok 3 tygodni. Montażyści bardzo profesjonalni i terminowi (byli umówieni na 6 rano i o tej godzinie przyjechali) cały montaż trwał nie dłużej niż godzinę. Garaż blaszany dobrej jakości, z tym ze zamawialiśmy wzmocnioną konstrukcję (za tą cenę to naprawdę mega), nie mamy zastrzeżeń do wykonania. Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Konstal. Garaż 3,5x5m, montaż maj 2023

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka