Dodaj do ulubionych

UWAG! Oszust na olx!

20.02.16, 23:12
Nakazuje przelewać kasę nr nr konta:
22 1090 1069 0000 0001 3057 5781
22109010690000000130575781

Podaje, że jest z Inowrocławia, ale to zapewne fałszywe dane.

Konto w BZWBK, pewnie na lewą prepaidową kartę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tenzing Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.internetunion.pl 23.02.16, 00:51
      Potwierdzam. Też się naciąłem. Podaje się jako Kamil Grabski
      • Gość: aiwaniolx Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.lublin.mm.pl 03.08.16, 02:02
        Zgłosić to do banku bzwbk niech fraudy blokują kartę draniom bo dalej wyłudzają!! Co sprzedawali meble ogrodowe?
    • Gość: wojtek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.02.16, 16:34
      Witam, jak bym czytał o swojej sytuacji! - w dniu 22.02.2016 zadzwonił do mnie pan "Mikołaj", że jest zainteresowany zakupem mojego Quad, a którego to wystawiłem na OLX wypytywał o stan techniczny itp,powiedział ze razem ze swoim ojcem prowadzi firmę transportową w Szwajcarii i bardzo mu się podoba sprzęt tylko musi namówić ojca .Po jednym dniu czyli 23.02.2016 około godziny 17-stej dzwoni i wyraża chęć zakupu w/w Quad, a z ceny 46000 tyś ustalamy na 45000 tyś, tylko jest problem bo jego kierowca właśnie jest we Wrocławiu czeka na załadunek i jak z Wrocławia przyjedzie do Olsztyna około 600 km, to nie zdąży dojechać na czas do Szwajcarii i się rozładować. Pytam "Mikołaja Oszusta", a jak zamierza mi za niego zapłacić, odpowiada mi, że to nie problem, podaje mi email i prosi żebym mu przesłał umowę kupna sprzedaży ze skanowanym podpisem, on również podpisze i odeślę. Na potwierdzenie wysyła mi skan dowodu osobistego wiec sporządzam takową umowę i przesyłam. Po chwili umowa wraca z potwierdzeniem dokonania przelewu na wymienioną sumę, tylko nie zgadza się numer konta, ponieważ się "oszust" pomylił, po przestawiał niby nie chcąco dwie cyferki, po moim poinformowaniu go telefonicznie ów Mikołaj zmieszany przestraszony cytuje "ojciec mnie zabije - od dzwonie za chwile, tylko za dzwonie do banku żeby to wstrzymać". Po około 20 min oddzwania i tłumaczy, że poinformował bank o pomyłce przelewu. Jednocześnie informuje mnie, że tata za chwile przeleje mu następne pieniądze, bo konta mają w tym samym banku i zrobi następny przelew ( wspomnę jeszcze, że na samym początku rozmowy zapytał mnie w jakim banku mam konto). Mija kilka minut otrzymuje potwierdzenie przelewu na już, tym razem dobry numer konta. W między czasie sprawdzam dane gościa na Google, okazuje się ze pod tym imieniem nazwiskiem i adresem jest prowadzona działalność. Dzwonie pod podany numer ale nie odpowiada, pytam Oszusta czy prowadzi taką działalność pod podanym adresem odpowiada, że nie ale zaraz to sprawdzi. W tym czasie dzwoni domofon przyjechał "kurier "człowiek wynajęty przez telefon, żeby zawiózł Quad do Wrocławia. Sprawdzam dane kierowcy, zgadzają się z podanymi przez oszusta, oczywiście wypytuje skąd przyjechał jak został "zwerbowany"do transportu itp.kierowca mówi, że ma firmę transportową po prostu Pan "Mikołaj" zadzwonił złożył zlecenie i stąd się tu znalazł. Podpisuje mi pokwitowanie odbioru Quad, ale nie wie gdzie ma go zawieść ponieważ czeka na dalsze informacje. Wiedział tylko, że Wrocław. Dzwonimy do oszusta, ale miał wyłączony telefon. Czas leci, godzina 22, co robić umawiam się z kierowcą, że niech jedzie do domu do Lubawy i jak tylko oszust się odezwie, to da mi znać i podejmę ostatecznie decyzję, czy ma go tam zawieść, czy wracać. Cześć cześć i pojechał. Oczywiście do oszusta próbowałem się dodzwonić, ale bez efektu tylko chwilowo był w sieci i od razu wyłączał telefon. Myślę sobie - przecież nie każdy to oszust. Zadzwoni rano. Poszedłem spać rano o 6 - stej dzwonie do kierowcy, mówi że nie ma kontaktu cały czas. Rano znalazłem w Google inny numer tel firmy, która jest zarejestrowana pod tym adresem. Dzwonię - odbiera kobieta, pytam można z Mikołajem, coś przerywa, trzeszczy, nic nie słychać, po chwili oddzwania. Okazuje się, że to Mama Mikołaja. Pyta o co chodzi, przedstawiam sytuację i słyszę - dzwoń pan na policję, to oszust!!! podszywający się pod mojego syna. Nas też tak chciał oszukać i stąd ma skan dowodu osobistego,oszukał mnóstwo ludzi itp. dzwonię więc do kierowcy Quad wraca cały. Sprawa trafiła na policję jeśli ktoś miał taki przypadek proszę o kontakt na e - mail: wojtekl200@wp.pl
      • leda16 Re: UWAG! Oszust na olx! 25.01.17, 18:40
        Na policję, po co?! Przecież masz i przelew i quada.
    • Gość: on Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.ultra.net.pl 06.05.16, 22:32
      uwaga auto trefne bite a mowi ze bezwyadkowe itd a widal lewy przedni blotnik tyl zderzak od lamp zaczepy pourywane itd w srodku jak drzi sie otwiera to dziury sa prawie i nie potrafi powiedziec od czego to jest olx.pl/oferta/citroen-c5-citroen-c5-iii-1-8benzyna-lpg-ksiazka-serwisowa-org-przebieg-CID5-IDeOnW1.html auto z oława uwaga oszust
    • Gość: mm Re: UWAG! Oszust na olx! IP: 194.251.119.* 02.06.16, 12:28
      Uwaga na tego oszusta na OLX: gerasimovandrey68@gmail.com

Kupuje z miejsca i wysyła kasę + opłata dla kuriera, którą sprzedający ma przesłać agentowi bardzo szybko. Adres dostawy: Nigeria :))
    • monita9202 Re: UWAG! Oszust na olx! 08.06.16, 23:50
      Uwaga oszustka sprzedaje za darmo ubranka dla dzieci i prosi o maila i wysyła fałszywe dane do przelewu27 1160 2202 0000 0003 0236 0958
      Basia Ruta
      Koszalin
      Ul.Warszawska 50/4
      71-001 koszalin
      czy kogoś oszukala?
      • Gość: Qwerty Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.static.chello.pl 09.06.16, 12:51
        "oszustka sprzedaje za darmo ubranka""

Jak można coś sprzedać za darmo ?
        • Gość: mm Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.16, 21:35
          Przypuszczam, że ubranko jest darmo, ale trzeba zapłacić za wysyłkę, stąd dane do przelewu.
      • joanna1328 Re: UWAG! Oszust na olx! 10.10.17, 00:49
        Mnie oszukała podobnie na tanie ubranka dziecięce Justyna Urban z Koszalina nr konta 50 1020 2791 0000 7702 0187 4072. Na olx login cipka1957
    • Gość: Ola Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 10.06.16, 20:56
      UWAGA na OSZUSTA.! z olx.pl - Leszek Fiszer, ul.Gustawa Morcinka 17/13, 41-500 Chorzów,
      nadal perfidnie oszukuje na olx.pl oferując karty uefa 2016
      (oszukał 11 osób z olx w tym 4 na allegro) na karty z piłkarzami Uefa Euro 2016 jak i wyłudzanie pieniędzy
      karze sobie wpłacać na konto podszywając się pod inną osobę
      kilka dni temu wyłudził pieniądze od pani która zakupiła od niego karty dla swego dziecka
      i podał jej takie dane do wpłaty:
      Anna Dębicka, Ciechów ul. Osiedlowa 1/1 , 55-300 Środa Śląska
      i podaje ten nr.konta bankowego: 34 1140 2004 0000 3502 4832 2416
      nr.konta pewnie na tzw: "słupa"
      Wymiślił tekst że on jest za granicą w Austrii, i że wyśle jak wróci do Polski w ciągu 2-óch dni.
      Jego schemat działania jest bardzo prosty - wyłudzenie danych osobowych pod pretekstem wysłania kart
      oraz wydobycie naszego nr.konta bankowego, reszta już jest tylko formalnością do włamania się nam na konta bankowe
      i wyczyszczenie ich do zera, to także wykorzystuje te dane do pobrania kredytów, pożyczek, oraz tworzenie fałszywych kont na allegro.
    • Gość: Krystyna Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.tomhek.net 10.06.16, 21:09
      Zgadzam się ten OSZUST LESZEK FISCHER z Chorzowa zamieszkały ul.Gustawa Morcinka 17/13
      oszukał mnie wyłudzając 70zł za karty z piłkarzami
      jest to taki kombinator, że jak widać już nie tylko mnie oszukał,
      wymusił wręcz na mnie żebym przelała jemu pieniądze na podane dane i kontakt po tym automatycznie się urwał
      Cham bezczelny - okradł moje dziecko które zbierało pieniążki na wymarzone karty
    • Gość: Anna Re: UWAG! Oszust na olx! IP: 178.62.71.* 14.06.16, 20:40
      UWAGA..!! OSZUST z OLX.PL Maciej Kałmucki, ul.Lniana 28/38, 91-158 Łódź nr.konta: 34 1140 2004 0000 3502 4832 2416 - wyłudza pieniądze na olx.pl korzystając z nazwy użytkownika "acc.m" i "accmaciek" oraz na allegro - Oszust niby sprzedaje obrazki turbo po czym proponuje wymiane każe wpierw wpłacić pieniądze na konto, a towar wysyła taki że przesyła ziemniaki w kopercie, piach w woreczku, a na allegro sprzedaje tel Samsung Galaxy i Iphone. Perfidny oszust podaje też inne dane osobowe i podszywa się za każdym razem jako inny typ tylko konto pozostaje to samo.
      Uważajcie na tego typa bo też wykorzystuje wasze dane adresowe do zakładania lewych kont na allegro celem dalszego Oszustwa.
    • tomek470x Re: UWAG! Oszust na olx! 18.06.16, 00:33
      Ten Oszust to: Maciej Kałamucki, ul.Lniana 28/38, z Łódź
      Działa na olx.pl pod nazwą użytkownika "acc. m" jak też zakłada lewe konta na allegro pod innymi danymi, w celu oszustwa i wyłudzenia pieniędzy bo towaru nigdy nie wysyła.
    • zmokla_kura Re: UWAG! Oszust na olx! 01.08.16, 13:49
      kolejna oszustka Bogumiła Lelkiewicz, przemysłowa 6, zgierz nr konta 83 1142 0008 0000 1562 0009 5975
      • Gość: aiwaniolx Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.lublin.mm.pl 03.08.16, 01:56
        Co sprzedaje? Meble ogrodowe??
        • zmokla_kura Re: UWAG! Oszust na olx! 14.08.16, 22:46
          zabawki dla dzieci, buty, wejściówki do energylandii
      • papierosppp Re: UWAG! Oszust na olx! 08.11.16, 12:30
        I nastepna oszustka na olx o niku Agnieszka 20.02 wysłałem pieniądze za wysyłkę a towaru nie zobaczyłem
    • Gość: aiwanix Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.lublin.mm.pl 03.08.16, 01:59
      Zgloszeniu tego bylo na policji i w banku? Zablokują kartę prepaid oszustom. Co sprzedawali??
    • Gość: aiwaniolx Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.lublin.mm.pl 03.08.16, 02:04
      Co sprzedawali meble ogrodowe?? Zgłosić to do banku bo kradną dalej. Mam info tej sprawy tez.
    • gruby8208 Re: UWAG! Oszust na olx! 12.08.16, 17:13
      Wlasnie zostalem oszukany na Olx zakupilem wozek przelalem kase i na ty sie skonczylo jak dzwonilem do gosiac zoczol sie wykrecac i kombinowac a teraz nie odbiera .
      Podaje jego namiary na Olx
    • gruby8208 Re: UWAG! Oszust na olx! 12.08.16, 17:21
      Wlasnie zostalem oszukany na Olx zakupilem wozek Mima Xari 3w1 Snow White przelalem kase i na ty sie skonczylo jak dzwonilem do gosiac zoczol sie wykrecac i kombinowac a teraz nie odbiera .
      Podaje jego namiary na Olx
      Arkadiusz K.
      Czestochowa 42-201
      ul.Kolarska 21a(domek)
      Nr konta bankowego : 26 1470 0002 2006 4176 4000 0002 euro bank
      Nr. Kontaktowy 576-185-617
      Mozliwe ze dane sa falszywe
      Jezeli ktos zostal oszukany przez tego pana prosze o kontak zemna

• zybek102 Re: UWAG! Oszust na olx! 26.08.16, 09:26
        OSZUST OLX.
        W poniedziałek 22.08 umówiłem się z Panem Adamem- takie imię jest na olx - na zakup thermomixa.
        Kontaktu na olx nie było więc Pan poprosił mój numer i zadzwonił wieczorem z numeru (577294700) bo w pracy nie mogłem rozmawiać.
        Większość ustaleń odbyło się telefonicznie.
        Umówiliśmy się na 2000zl gdzie przesyłkę on zrobi.
        Wieczorem żony siostra dokonała przelewu na wskazane mailowo przez niego dane Pana Adama Kozieja.
        Jego mail to kozieja01@wp.pl
        Dane były pełne, więc nie wzbudzały moich podejrzeń.
        Po przesłaniu mu potwierdzenia otrzymałem odpowiedź a na końcu pozdrawiam, Koziela gdzie chyba zapomniał pod jakie nazwisko się podszywa, ale uznałem to za literówki.
        Literówka w nazwisku- tu moja głupota, że nie wycofałem przelewu.
        Prowadząc wstępne śledztwo w środę 24 znalazłem na Street wiev tablicę agroturystyka z reklamą w danej miejscowości i zadzwoniłem pod numer gdzie odebrała Pani była sołtys i powiedziała że numery domów kończą się na 36 choćby Pan się pomylił i podał 38 to niema takiego domu w miejscowości Kulki 76-214.
        Po otrzymaniu pieniędzy Pan oczywiście nie przesłał nr przesyłki a ogłoszenie dalej jest aktualne. Numeru tel. z którego dzwonił nie odbiera. Włącza się po chwili poczta.
        Siostra ze swojego maila napisała do tego oszusta, że jest zainteresowana zakupem i mimo, że ten Pan napisał mi słowo: wysłałem, to dalej mojej siostrze chce sprzedać urządzenie.
        ogłoszenie zniknęło 25.08 ok 14:00
        chciałem jak najdłużej utrzymać kontakt i oczywiście wszystko przedstawiłem na policji.
        Sprawa trafiła do policji i podobno przekazują to do prokuratora. Dowiedziałem się, że są do złapania ale o odzyskaniu pieniędzy można raczej zapomnieć.
        W internecie jest pełno opisów gdzie ludzi oszukano, a tu człowiek mimo wszystko w zaparte idąc dał się wystrzelić chamom.
        • angryuser Re: UWAG! Oszust na olx! 30.08.16, 15:18
          Zostałem oszukany przez tego samego gościa. Możemy się jakoś skontaktować?
        • Gość: fakeolx Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.16, 16:38
          Również padłem ofiarą tego człowieka, ten sam numer telefonu. Jeśli ktoś jest chętny do współpracy proszę o kontakt na e-mail: olxfake@wp.pl. Zbierzemy się w kupę :)
          • tinley Re: UWAG! Oszust na olx! 31.08.16, 08:29
            Nie kupujcie na olx od ludzi którzy maja konta pozakladane tydzień, miesiąc temu. jak chcecie coś kupić zdalnie to jeśli ktoś chce to sprzedać i wysłać to najpierw wystawa na allegro i mozn mu zwrócić prowizję. jak ktoś jest uczciwy to to zrobi. Od lat czytam te same wątki i te same opisy spraw poszkodowanych. najczęściej są to oferty złożone na kontach nie starszych niż miesiąc. Po złozeniu zawiadomienia w OlX takie konto jest zablokowane i oszust zakłada nowe.
            Poza tym OLX nie jest do sprzedaży zdalnej tylko bezpośredniej. dlatego nie ma tam przycisku kup/sprzedaj i nie ma możliwości weryfikacji danych rzecz jasna. Roi się tam od oszustów zwłaszcza przy telefonach i generalnie elektronice.
            ewentualnie przy małych kwotach rzędu kilkunastu pln o można sobie pozwolić na ryzyko kupna w ciemno, ale ja bym wolał już chyba zagrać w totolotka.
        • Gość: magda Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.kalisz.mm.pl 03.09.16, 20:43
          Osoby oszukane przez ( osoba często zmienia dane ) U mnie przedstawił się jako Paweł Robert Kozieja
          ul. Orzechowo 82
          72-100 Orzechowo
          nr tel. 884824645 oraz 884824710 i kolejny 577294700
          kozieja01@wp.pl
          nr konta:51-1090-1883-0000-0001-3316-4549 oraz 31175000120000000034289239 i prawdopodobnie też 48 1090 1883 0000 0001 3321 0872
          Sprzedawał m.in. aparaty, rowery roboty itd
          Podsyła fałszywe linki na Allegro- radzę nie klikać tylko sprawdzić po nr aukcji czy taka istnieje.
          Proszę osoby oszukane o kontakt na maila : r.xserant@gmail.com
          Sprawa zgłoszona na policję
          Wiem, że gościu podaje też inne dane i inne nr kont np. Robert Kozieja kozieja01@wp.pl Żary, Żagańska 82, albo Adam Robert Kozieja z Wersele,
          Proszę o kontakt r.xserant@gmail.com
      • pat20041 Re: UWAG! Oszust na olx! 04.10.16, 14:52
        Najprawdopodobniej zostalam oszukana przez ta sama osobe na wozek. Zglosilam sprawe na policje. prosze pana o kontakt meilowy ze mna pat20041@wp.pl a moze uda nam sie zlapac tego oszusta co okrada kobiety w ciazy
      • pat20041 Re: UWAG! Oszust na olx! 04.10.16, 14:57
        DO gruby 8208 Najprawdopodobniej zostalam oszukana przez ta sama osobe na wozek. Zglosilam sprawe na policje. prosze pana o kontakt meilowy ze mna pat20041@wp.pl a moze uda nam sie zlapac tego oszusta co okrada kobiety w ciazy
      • Gość: blanche07 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.16, 15:38
        Witam, na jaką kwotę został Pan oszukany?
    • Gość: bb Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.matcom.com.pl 01.09.16, 20:53
      olx.pl/oferta/okazja-sprzedam-tanio-audi-CID5-IDhkzLj.html ,oszust auto uszkodzone , nie spisujcie z nim umowy bo nie odzyskacie kasy
    • izka7773 Re: UWAG! Oszust na olx! 06.09.16, 16:11
      Witam. Ostrzegam przed Panią o nicku anula93 z Dąbrowy górniczej. Numer telefonu 508550367. Pani ta oferuje ciuchy dziecięce. Po otwarciu paczki okazuje się że towar który wysłała jest nie zgodny z tym zamówionym, do tego musiałam dwa razy zapłacić za przesyłkę. Po poinformowaniu tej pani o zaistniałej sytuacji, pani ta jest bezczelny i chamska. Odradzam zakupy u tej pani.
      • izka7773 Re: UWAG! Oszust na olx! 06.09.16, 19:47
        Ta pani nazywa się stawiarska z Dąbrowy górniczej
        • niunia.miler Re: UWAG! Oszust na olx! 04.10.16, 16:20
          Panią o nicku izka7773 bardzo proszę o kontakt ;)
        • Gość: renia133 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dg-net.pl 02.12.16, 13:30
          Widze ze panie piszecie miedzy soba p.Agata .Odya jak rowniez izka7773.niunia miller
          jak pani w taki sposob moze oczerniac osoby mam do pani kilka pytan ubranka byly do pani jakie wyslane ? sadzi pani ze wyludzi pani wiecej ubranek ? Czy wplacila pani za koszt wysylki ? niestety koszt wysylki zawsze oplaca osoba kupujaca nie sprzedajaca ?
          SKORO PANI JAK TWIERDZI UBRANKA BYLY BRUDNE SPRANE DLACZEGO ICH PANI NIE ODESLALA??? RAZ PANI ZAKUPILA UBRANKA ale mimo wszystko zdecydowala sie pani u mnie na nastepne zakupy przez pani matke z innego konta NIESTETY JUZ PANI U MNIE NIGDY NIC JUZ NIE KUPI JEST PANI OSOBA KONFLIKTOWA I MYSLI PANI ZE WYLUDZI PANI WIECEJ RZECZY ZA DARMO ???
          • Gość: renia Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dg-net.pl 02.12.16, 13:44
            Ta sprawde zglaszam na policje bo w taki sposob nie mozna od kogos ucziwego wyludzac rzeczy a tak jak napisalam skoro raz pani nie odp sytuacja po co pani zakupowala inne rzeczy przez inne konto ?
          • Gość: anula93 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dg-net.pl 04.02.17, 13:12
            Nie wspomne juz ze to sa izka7773 niuniamiller Odya jedne i te same osoby podajace sie pod jednym nicku CZY PANI JEST UCZCIWA ???
      • niunia.miler Re: UWAG! Oszust na olx! 04.10.16, 16:18
        Witam. Widzę że nie jestem sama. Również zostałam w ten sam sposób oszukana przez Panią Annę Stawiarską z Dąbrowy Górniczej 41-300 ul. Konopnickiej 11 numer telefonu 508550367 lub 504148545 oraz mail: anula93@onet.pl Zapłaciłam tej Pani za 12szt. ubranek z Tygryskiem i Kubusiem Puchatek Disney a w paczce, którą otrzymałam było 9szt. z czego 5szt. to ubranka z Tygryskiem ale nie w stanie idealnym i bdb tylko sprane i poplamione a pozostałe 4szt. to jakieś szmaty nie nadające się do czegokolwiek. Dzwoniąc do tej Pani usłyszałam, że otrzymałam to za co zapłaciłam i czego ja od niej jeszcze chcę. Jest miła tylko do momentu przelania pieniążków na jej konto. A no i to już szczegół ale na paczkę czekałam ponad 1,5 miesiąca potem niby wysłała moją paczkę do innej Pani oczywiście przez pomyłkę i tak dalej sobie czekałam. Gdy paczka niby wróciła z powrotem do Pani Stawiarkiej zażyczyła sobie dodatkowy przelew na przesyłkę w kwocie 16zł o czym nie było wogóle rozmowy bo gdy pytałam jaki jest koszt ubranek z przesyłką poprostu mnie ignorowała i nie dostałam odpowiedzi. W tym momencie chciałam zrezygnować z zakupu i poprosiłam o przelew zwrotny. Postawiła mi kontrę i wysłała mi paczkę za pobraniem. Nadmieniam iż zakupione ubranka i zarezerwowane wcześniej przeze mnie Pani Stawiarska ponownie wystawiła na swoim koncie na portalu OLX. Jak otrzymałam tą paczkę to aż usiadłam z wrażenia. Jest to prawdziwa WYRACHOWANA OSZUSTKA, KRĘTACZKA i ZŁODZIEJKA. Do tego obraża bez powodu, wyzywa od nienormalnych i psychicznych, jest bezczelna i chamska. Radzę omijać z daleka.
      • agata.odya Re: UWAG! Oszust na olx! 04.10.16, 16:54
        Witam w klubie osób oszukanych przez Annę Stawiarską z Dąbrowy Górniczej nick olx Anula93. W moim przypadku sytuacja była podobna. Zamówiłam u Pani ubranka dziecięce i do momentu przelania pieniążków na konto Pani Anna była miła jak i również był z nią kontakt telefoniczny i smsowy lecz po otrzymaniu przesyłki i stwierdzeniu nie prawidłowości w jej zawartości a raczej braku rzeczy, które zamówiłam kontakt się urwał. Odpisała mi na smsa o treści "czego od niej chcę i dostałam to za co zapłaciłam, nie kupuj u mnie wiecej bo już nic tobie nie sprzedam". Proszę o kontakt osoby oszukane przez Anule93 Annę Stawiarską.
        • Gość: Mag Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.centertel.pl 18.01.17, 00:40
          Witam, przestrzegamy przed panią ( teraz zmieniła nik na Dominika) z Karniewo, sprzedaję rzeczy niby nowe, zero wad , stan idealny a przyszedł bubel nadający się do kosza, stan tragiczny. Po zapłacie (przelewie) zmienila opis produktu tj. Ze stanu idealnego na " obdrapany i poszarzaly"...choć i nawet ten opis nie oddał stanu faktycznego tego co przyszło. Na moje zapytanie dlaczego zmieniła opis rzeczy po mojej wpłacie nie odpowiedziała. Przestrzegam innych kupujących bo widzę że nadal wystawia wszystko jako nowe.
        • as_mal Re: UWAG! Oszust na olx! 20.01.17, 21:43
          Również przestrzegam, zakupiłam mleko bebion za 315zl, Pani twierdzi, że wysłała tydzień temu ale nie chce przesłać nr listu przewozowego. Nie odbierała telefonu, a jak zadzwoniłam z drugiego telefonu twierdziła,że jedzie samochodem na ferie i nie może rozmawiać. Szkoda tylko, że nie za swoje pieniądze. Paczki nadal nie ma i pewnie nie będzie. Kontaktu również. Zgłosiłam juz na olxie, w banku i na policji. Mam nadzieję, że trafi kosa na kamień.
          • Gość: oszukana Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 24.01.17, 20:58
            Ja również zostałam dziś oszukana przez Annę Stawiarską z Dąbrowy Górniczej ul konopnickiej 11. Numer jej konta 82 1050 1272 1000 0092 2081 2805. Przestrzegam wszystkich przed zakupami u tej Pani na olx nick Anula93. Kobieta jest znerwicowana, przy próbie wyjaśnienia sytuacji cały czas krzyczy, obraża i rozłącza się. Nr jej tel. 508550367.
          • Gość: renia133 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dg-net.pl 04.02.17, 12:57
            Pani Joanno Maliszewska czy nie odebrala pani mleka zakupionego u mnie?
            jezeli pani zapomniala ja pani chetnie przypomne nr nadania 00359007736934016238
            Jak w taki sposob kogos mozna oczerniac ?
      • leyla777 Re: UWAG! Oszust na olx! 14.02.17, 10:13
        Martyna wisniewska Piaski 2 Płock nick martynawis.1990 taki sam przypadek . Zamówiłam spodnie na opisie rozmiar L a doszły 2XL !!!! 31 stycznia wysłałam pieniądze bi 3-4 dniach pisze ze towar nie doszedł a ona żebym się ruszyła na pocztę a jak się okazało ta osoba paczkę nadała dopiero 9 stycznia a doszła 13!!! Pisze to udaje głupia i nie odpisuje ! Szkoda każdej złotówki na takich oszustów ! Co mam zrobić z tymi spodniami ? Dwa razy się nimi owinąć ?
      • zaczek20220 Re: UWAG! Oszust na olx! 26.06.17, 21:57
        Witam, potwierdzam Pani Anna Stawiarska z Dąbrowy Górniczej ul. Konopnickiej 11 to oszustka. Niestety ja także padłam jej ofiarą, zapłaciłam za buty i owszem dostałam ale zupełnie inne i w opłakanym stanie, nadawca na przesyłce to była chyba wpisana przypadkowo osoba. Oczywiście kontaktu z Panią Anną nie ma żadnego, nie czyta, nie odpowiada na pisane wiadomości, telefonu nie odbiera Nie zostawię jednak sprawy bez echa i zgłaszam sprawę na policję Proszę o kontakt wszystkie osoby pokrzywdzone przez P.Annę i jeśli będzie potrzeba potwierdzenie opisywanych oszustw.
        • mama201707 Re: UWAG! Oszust na olx! 02.01.18, 09:51
          Witam, ta pani zamówiła u mnie mleko, twierdziła ze zrobiła przelew, po tygodniu nadal nie było, po jakimś czasie raczyła odpowiedzieć na sms, wyjaśniła ze złe zrobiła przelew i powiedziała ze zrobiła później właściwy, po tygodniu nadal brak pieniędzy. Tylko ze u mnie przedstawiła sie jako Renata Daniel ul.konopnickiej 11, Dąbrowa górnicza nr 504148545
    • unhappy Re: UWAG! Oszust na olx! 13.09.16, 10:09
      Czy zgłosiłaś sprawę na policję?
    • Gość: yoggi5 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dhalgren.org 14.09.16, 00:26
      OSZUST Olx. ŁUKASZ KRÓL, ul.E.Plater 4/3 , 68-688 Żagań,
      Wlasnie zostalem oszukany zakupilem obrazki z gum turbo 800szt przelalem kase 620zł i na tym sie skonczylo jak dzwonilem do gosiac zoczol sie wykrecac i kombinowac a teraz nie odbiera tel.
      Podaje jego namiary na Olx to: nick (roger5 lub musztardaben) bo różnie podaje
      i nr konta bankowego : 26 1470 0002 2006 4176 4000 0002 euro bank
      Jezeli ktos zostal oszukany przez tego typa prosze proszę odrazu zgłaszać to na policję, i nie odpuszczać Oszustowi.
    • Gość: relegx Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.tor.exit.babylon.network 14.09.16, 00:48
      KRĘTACZ I OSZUST na OLX - Grzegorz Jaworski, ul.Przemysłowa 4/16, 26-400 Przysucha.
      Krótko i na temat. Ostrzegam przed Oszustem i ktętaczem sprzedający obrazki z gum turbo. Ja kupiłem na OLX i okazało się totalną klapą. Wszystko szło super do momentu zakupu "super uczciwego" sprzedawcy który pomaga i doradzi. Zakupiłem u niego 160szt obrazków z gum turbo za 145 zł. Osoba sprzedająca okazałą się bezczelnym OSZUSTEM I KRĘTACZEM, nie otrzymałem ZAKUPIONYCH OBRAZKÓW.
      Uważajcie na tego typu oszustów, prawdopodobnie jeszcze działa w porozumieniu z innym oszustem z łodzi, bo inni też tak piszą.
      Jak w Polsce to może funkcjonować.
      Zgłosiłem już na Policję.
    • krzysztofolx Re: UWAG! Oszust na olx! 09.10.16, 15:36
      Witam zostałem oszukany na na portalu OLX przez oszusta/oszustkę.

Osoba ta oferuje do sprzedania w atrakcyjnej cenie głównie telefony iPhone 7 plus 256 GB w cenach między 3100 a 3300 zł. Czasami też pojawiają się ogłoszenia lustrzanek.
      Nie ma oczywiście możliwości wysyłki za pobraniem, a gdy chce się umówić na odbiór osobisty pisze że już ma klientów na rano umówionych.
      Schemat działania ten sam prosi o podanie maila na maila wysyła dane do przelewu i numer konta i prosi o przesłanie potwierdzenia przelewu po wpłacie, po czym kontakt się urywa.

OLX blokuje te ogłoszenia jednak codziennie pojawiają się nowe ogłoszenia z nowych kont co ciekawe aktywnych o 2, 4, 5 lat co też usypia czujność. Raz jest jako Zbyszek raz jako Kasia.
      Każdego dnia podawane są inne numery kont do wpłaty oraz dane, dane oczywiście zmyślone.

Ogłoszenia iPhone codziennie mają mniej więcej taką treść:

Sprzedażą na dzisiejszej aukcji są nowe
      Apple iPhone 7 PLUS + 256GB BLACK
      -posiadają faktury
      -posiadają gwarancję
      -polska dystrybucja
      -brak blokad
      -nowe zafoliowane

Poniżej podaje nicki z OLX na jakich oszust do tej pory wystawił ogłoszenia, maile z jakich wysyła dane do przelewu, oraz numery kont.
      Jeśli ktoś jeszcze został przez tą osobę oszukany, proszę jak najszybciej zgłosić to na policje oraz do banku do którego wpłaciliście pieniądze. Policja się zajmie szukaniem oszusta banki zaś mają obowiązek na reakcje na zgłoszenie. W swoim banku poproście o interwencję w banku w którym oszust ma konto.

Poszkodowanych proszę o kontakt : cris19@vp.pl
      Nick OLX : dyniaziomq, zeska, janrapa, degala, nmagda, agnieszka.pawlos

Maile i numery kont bankowych :
      wanjac@interia.pl, degala@wp.pl, janrapa@op.pl

ROBERT KALINOWSKI
      PRUSINOWO 27 / 2
      72-300 GRYFICE
      30 1320 1537 3223 0093 3000 0001

Zbigniew Gala
      ul.Solina 21
      38-610 Solina
      64 1320 1537 3223 0107 3000 0001

Zbigniew Gala
      ul.Solina 21
      38-610 Solina
      77 1090 1825 0000 0001 3283 4094

Magdalena Janrapa
      ul.Nowowiejska 22
      27-200 Starachowice
      02 1470 0002 2001 8381 1000 0001
      • Gość: Postek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.16, 20:27
        Witam ja także zostałem oszukany syn zbierał pul roku na telefon oszczendzal kazdo złotówkę i upatszyl na olx huawei p 9 okazja no i oczywiście dzwonionc do żekomego ADAMA LUNDEK kazał przelać 500 na podane konto no i tak zrobiłem oczywiście przyżekal że jutro telefon wyślę a na drugi dzień dzwonionc do niego odp pocztą meil nieistniał i tak zostałem oszukany przez Adama LUNDEK miejscowość straż 21 woj podlaskie także ostrzega inyh przed tym oszustem
    • Gość: arek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 28.10.16, 20:32
      co
    • Gość: arek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 28.10.16, 20:36
      57 1160 2202 0000 0003 1159 4430 MICHAŁ GLIŃSKI wpłaciłem na to konto 1750 zł kupiłem telewizor z olx czy kogoś oszukał jak mnie proszę o kontakt 518 777 793
    • Gość: arrek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 28.10.16, 20:42
      oszust MICHAŁ GLIŃSKI 57 1160 2202 0000 000311594430 kogo oszukał na sprzęt rtv na olx proszę o kontakt 518 777 793 pomogę
      • Gość: spr Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.CNet.Gawex.PL 10.01.17, 18:46
        Oszust na OLX MICHAŁ KOZŁOWSKI Rdziłów 19-13 ul.Adama Mickiewicza 27/44 nr konta 91109020400000000131647782
        • dawidos13315 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.01.17, 23:03
          Julia Maria Małaszewicz
          Palmowa 18/25
          15-795 Białystok
          Numer konta : 64109025870000000121742082
          Oszustka sprzedała mi pół roku temu Xperie z którą do dziś nie otrzymałem.:( nie odbiera i nie odpisuje na olx .
          Oszustka nadal sprzedaje o to jej nr telefonu 731 023 420 a i id do jednej aukcji 267157925 sprzedaje jako Julia
        • Gość: anonimo Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.207.123.188.multiplay.pl 19.01.17, 17:49
          Witam też zostałem oszukany na olx na 800zł
          Treśc ogłoszenia
          Witam, do sprzedania mam:
          - konsola PS4 500GB, 2 pady niebieski i czarny, pełne okablowanie, oryginalne pudełko, instrukcje, stan bardzo dobry.
          - konsola przenośna PSV z kartą 4 GB, pełne okablowanie, futerał, oryginalne pudełko, instrukcje, stan bardzo dobry.
          gry pudełkowe pokazane na zdjęciach
          Na konsoli są też zainstalowane cyfrowe wersje gier i dodatków, wszystko będzie zawsze działać dopóki sam nie usuniesz.
          - Battlefield 4 wraz z wszystkimi zestawami map DLC (PS4)
          - Battlefield Hardline (PS4)
          - Minecraft PlayStation 4 Edition (PS4)
          - Dodatki do Killzone Shadow Fall trybu wieloosobowego, kooperacja (PS4)
          Wszystko wyżej wymienione wchodzi w skład całego super zestawu.
          Całość jest w bardzo dobrym stanie, o konsole i pady bardzo dbałem, nie ma żadnych zabrudzeń, zarysowań itd.
          Gry są w idealnym stanie, bez rys, pęknięć, wszystko jest w wydaniu Polskim.
          Serdecznie zapraszam. 576-252-662
          nr konta
          44249000050000400095512821
          OLAF LIPSKI UL. NOWOTARSKA 54 34-500 ZAKOPANE
        • wisiena2323 Re: UWAG! Oszust na olx! 16.02.17, 22:22
          Dzisiaj k.. przelałem pieniądze a teraz znalazłem. To samo imię i nazwisko i nr konta adres się nie zgadza. Proszę o jakieś info osoby które zostały oszukane. Czekam jeszcze parę dni jak nie to idę na policje. Jak ktoś został oszukany przez tego człowieka proszę o kontakt wisiena@poczta.onet.pl
        • katkago Re: UWAG! Oszust na olx! 25.03.17, 00:06
          Mnie też oszukał! Ten sam numer konta, tylko inny adres: kraśnik 72-210
          ul piłsudskiego 33/14
          Czy udało sie Pani/Panu odzyskać pieniądze? Czy sprawa została zgłoszona na policję?
      • dawidos13315 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.01.17, 22:55
        Julia Maria Małaszewicz
        Palmowa 18/25
        15-795 Białystok
        Numer konta : 64109025870000000121742082 Oszustka
        • dawidos13315 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.01.17, 22:55
          -
    • wiktoria.madzia Re: UWAG! Oszust na olx! 31.10.16, 12:22
      www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1bcX5/ martawojciechowska1991
      nr tel 579338810 Złodziejka i krętaczka ciekawe ile osób naciągnęła.
      Może teraz posługiwać się innym nickiem.
      88 1940 1076 6183 9339 0000 0000
      Marta Wojciechowska
      • gosciu22 Re: UWAG! Oszust na olx! 03.02.19, 19:08
        Uwaga na sprzedajaca torby obag po 80 lub 90 zł!wcześniej podawala się jako Oliwia szczygieł teraz ma Nick olx i ma zazwyczaj trzy torby i bajer że ma dużo może komuś się przydadzą. Zakłada konto w weekend wieczorem i jak tylko dostaje potw.przelewu kasuje konto i zakłada nowe towaru oczywiscie nie wysyłając,prawie zawsze ma czarną torbę która trzymacreka w brązowej kurtce dzisiaj znowu wystawiła cztery szt min wlasnie te czarną nie wysyłać pieniędzy tej osobie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka