Dodaj do ulubionych

Zestaw mebli kuchennych pod wymiar

IP: 212.191.170.* 14.02.07, 23:27
Zamówiłem zestaw mebli kuchennnych pod wymiar i do zabudowy sprzetu agd w
salonie sprzedaży reprezentującym producenta mebli kuchennych.Przyszedł do
mojego mieszkania na pomiar kuchni właściciel owego salonu sprzedaży,dokonał
tegoż pomiaru i na jego podstawie zostało sporządzone zamówienie mebli i
podpisana stosowna umowa . W dniu dostarczenia mebli do mojego mieszkania
musiałem zapłacić za meble (zapis z umowy) i dopiero po tym fakcie
przystąpiono do ich montażu. Montaż mebli zakończył się ich uszkodzeniem a
wygląd końcowy estetyczny i jakościowy odbiega zdecydowanie od złożonego
przez nas zamówienia.Zgodnie z warunkami gwarancji złożyłem reklamacje w
salonie sprzedaży, która została rozpatrzona pozytywnie zgodnie z terminem
zawartym w gwarancji.W umówionym terminie pojawił się u nas w mieszkaniu
właściciel salonu z monterem celem usunięcia stwierdzonych wad i usterek.
Niestety meble zostały jeszcze bardziej zniszczone i w dalszym ciągu nie
spełniają naszych oczekiwań i w znacznym stopniu odbiegają od chiciażby
zestawu ekspozycyjnego we wspomnianym wcześniej salonie. Zwróciliśmy sią z
małżonką o pomoc w tej sprawie bezpośrednio do producenta mebli. Tam
odrzucono nasze roszczenia gdyż to nie ich ekipa montowała meble tylko ekipa
salonu sprzedaży za co oni nie ponoszą żadnej odpowiedzialności.Oczywiście w
cenie mebli(ceny nażucone przez producenta) jest wliczona usługa ich montażu
a za cały zestaw zapłacoliśmy bagatela 9,5 tyś zł. Proszę o informację czy, w
jaki sposób i od kogo(salonu sprzedaży czy producenta) możemy dochodzić
swoich praw.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojciech Z. Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.02.07, 12:04
      wkradł się mały błąd, powinno być narzucone, przepraszam
    • prawnik-skp Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 28.02.07, 13:28
      od sprzedawcy można dochodzić uprawnień przewidzianych ustawą z dnia 27 lipca
      2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu
      cywilnego (Dz.U. Nr 141, poz. 1176).
      Zaś uprawnień gwarancyjnych mozna dochodzić wobec gwaranta.
      • Gość: MARIA Z PACZKOWA Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 20:10
        SALON BRW NYSA??? mam z nimi ten sam problem od
        roku...partactwo,nieuczciwosc szefowej,kłamstwa
        pracownikow,całkowity brak odpowiedzialnosci za wykonanie
        usługi,itp,itp...ww firma ma w tyłku nie tylko klienta ,kpi sobie z
        instytucji powołanych do obrony praw konsumenta( ktorzy moim zdaniem
        nie powinni wogóle istniec w naszym kraju,poniewaz nie maja zadnej
        mocy prawnej zeby interweniowac!!! moga prowadzic negocjacje!!!(
        kpiny!!!)...ja zapłacilam z GÓRY 14 TYSIECY!!!Koszt poniesiony --a
        wady,usterki i całokształt uslugi w dc NIE ZLIKWIDOWANY !!!
        • Gość: Kasia Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.eranet.pl 11.11.07, 02:30
          Widocznie ten problem wystepuje w całej Polsce, bo ja jestem z
          Warszawy i mam podobny problem, z tym,że montażyści autoryzowanego
          salonu BRW tak mi zamontowali meble o wartości ponad 7 tys zł,że
          zostawili za mało miejsca na lodówkę(mimo projektu 60cm) oraz krzywo
          przycieli blat, i wciąż nie otrzymałam od ponad 3 tygodni
          brakujących 2 elementów frontów.Moje prośby, reklamacje itd nic nie
          są w stanie zdziełać, ale podobno mozna to zgłosić do Rzecznika
          spraw konsumenta, może oni coś pomogą!!
          • Gość: stan44 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 00:19
            a co Ci oni pomga...w jaki sposób..?i co ma wspólnego producent z
            partactwem jakiś tam pseudofahowców...producent zostawił za malo
            miejsca pod lodówke??ludzie..opamietajcie sie..!!...

pozdrawiam
        • Gość: "Ten doświadczony" Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 21:24
          ....i do dnia dzisiejszego nic się w tej firmie nie zmieniło.Popracowałem tam pół roku jako majster montażysta, firmą rządzi zgejowaciały Adam G. zwany wśród pracowników Fredem, natomiast 'słupem' jest jego konkubina Anna Kozerska. Fred przebimbał swoją firmę i teraz jest bankrutem który nie ma nic biedaczek, no może poza mieszkaniem na babcie, wujka czy innego słupa, bagatela 300m2 w centrum Nysy, dwa Land Rovery, opla signum i na wakacje jeździ biedaczysko tylko 4 razy w roku, nie ma za to na ZUS dla pracowników, na wypłaty na czas... Klientom wciska kuchnie warte max 15 tyś za bagatela 45tyś, połowa tych kuchni bywa często demontowana z ekspozycji łącznie z AGD (porysowane zlewy, płyty kuchenne, okapy inne niż w projekcie etc.) Ciągłe batalie z klientami, komornikami, sądami... Długo by opowiadać, ale z tego co wiem to ledwo się interes kupy trzyma, montażyści się pozwalniali, w biurze też mają dość tych kłamców i złodziei. Z salonu w Opolu (uwaga! ta sama firma w Opolu i Kłodzku!) kumata właścicielka lokalu pogoniła ich za niepłacenie w cholerę - brawo! Niestety jak to ze szczurami bywa, otwierają nowy lokal koło Leroi Merlin w Karolince - na jeszcze innego słupa (Freda kolega z wypraw off-roadowych). Omijać szerokim łukiem salony w Nysie na Poniatowskiego, w Opolu przy Karolince (do niedawna na Zbożowej) i w Kłodzku na Wyspiańskiego.
          Z resztą po wpisaniu do wyszukiwarki hasła 'adas brw nysa' znajdziecie Państwo kilka ciekawych opinii!
          A do samych rządzących tym burdelem: wy wiecie co wam gdzie!!!
          • klient52 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 13.10.13, 12:31
            UWAGA!!!!!!
            Proszę uważać na firmę STUDIO ARANŻACJI WNĘTRZ ADAS oraz obecnie ATLASKUCHNI.EU (Opole-Karolinka) pracują tam bardzo nieodpowiedzialni ludzie żerujący na ludzkiej naiwności.
            Nie wywiązują się z zawartch umów!!!!!!!!!!!!!
            Kiedy dostaną już pieniądze to przestają odbierać telefony a zamówienie nadal nie jest zrealizowane!!!!!!!
            OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!
            Prowadzą działalność w Nysie,Opolu,Kłodzku
            Czytajcie na forach!!!!!!!!
            • bogus_58 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 23.10.14, 23:22
              Brałem kuchnie w Opolu, w Centrum Handlowym Karolinka. Wszystko miało być do ośmiu tygodni, zmieścili się w szóstym tygodniu. Firmę poleciła mi znajoma z ulicy Wrocławskiego w Opolu, brała tam kuchnie w 2012 i bywając u niej często zwracałam na nią uwagę. Znajoma użytkuje już drugi rok i jak dotąd wszystko jest ok, ja sam brałem w lutym tego roku i również nie narzekam. Pewnie muszą mieć dużo zamówień, skoro taki czas realizacji.
          • Gość: tarus69 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.14, 10:50
            Banda oszustów!!! Do dziś nie mogę użytkować w pełni kuchni. Zakupiłem je w Kłodzku na ul. Wyspiańskiego u kozerskiej i jej hamskiej spółki. Przywożą już meble bez frontów, uszkodzone, które niby póżniej reklamują w nieskończoność. Producent brw odcina się od nich i twierdzi ,że przez nich ma problemy, bo klienci zwracają się do nich. Są nieterminowi, nie można się doczekać montażu ,a po którym następnie stwierdziłem mnóstwo ,15-cie niezgodności z zamówieniem i niedoróbek, np. szafki niezgodne z zamówieniem, blaty inne niż zamawiałem 5-c frontów uszkodzonych albo wogóle ich nie przywieżli, niewłasciwe nawierty w meblach z ich winy i po ich montażu itp. Zwracajcie uwagę na pseudoumowę, która Wam nic nie gwarantuje. Bez cen i wyszczególnienia cen szafek, brak jakichkolwiek gwarancji na meble bo i u kogo. Fakturę za meble po dlugich perturbacjach otrzymałem bez wyszczególnienia cen (cena ogólna), chyba z nieba, bez pieczątek, podpisów i z datami jakie im pasują. Zamówienie składałem 19 pazdziernika 2013r. i do tej pory nie załatwiono mi reklamacj. Nie ma do kogo gadać olewają to. Proponuję akcję przeciwko oszustą. Musimy ich zdemaskować, piszcie opinie na ich temat, odwiedzajcie jak najczęsciej ich sklepy w Opolu ,Kłodzku,i Nysie informując potencjalnych kientów o problemach z nimi i ich usługami. Rozdajmy im informacje o stronach, na których ludzie piszą o ich profesji. Ja sam podjęłem możliwe działania prawne: Rzecznik Konsumentów, Prokuratura, Urząd Skarbowy i Sąd. Pokrzywdzonych namawiam do tego samego. Nie pozwalajmy się oszukiwać cwaniakom. Nie wpłacaj gotówki tak jak żadają całości za nic. Ja tak zrobiłem i teraz mnie olali. Zawziąłem się i nie odpuszczę, poruszę telewizję, zamieszkam w ich sklepie i wiele wiele innych użyję środków. Tacy jak oni nie mają prawa bytu na rynku i świadczyć usługi dla Nas. Musimy ich sami wyeliminować skoro w bandyckiej demokracji mają przyzwolenie na ten proceder i myśla ,że są bezkarni.
          • alicjab1972 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 09.06.14, 14:13
            Ludzie potraficie napędzić strachu :) Brałam tam kuchnie i wszystko jest ok, nawet porównywałam cenę z innymi salonami oraz stolarzami. Wyszło konkurencyjnie, ale przede wszystkim zaprojektowali coś naprawdę nietypowego. Widać było wkład pracy, na pewno nie można im odmówić doświadczenia i drygu do projektowania. Osobiście POLECAM
            • Gość: bujda_na_resorach Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.cdma.centertel.pl 09.06.14, 17:54
              proszę się nie kompromitować i nie umieszczać opinii o własnym salonie ;)
            • ss.z Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 30.10.14, 23:29
              Uwaga!!! Potwierdzam, oszuści, złodzieje, krętacze, naciągacze. Stanowczo odradzam. Miałem kontakt z Ania Kuczyńską. Wszystko co zrobiła to wyciągnęła łapę po zaliczkę. Potem musiałem się prosić przez 3 tygodnie o projekt. Po tym czasie znalazłem opinie o ich firmie i podziękowałem, na zwrot zaliczki nie miałem jednak co liczyć. Ostrzegam, nie korzystajcie z usług tej firmy!!!!!!
          • ss.z Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 30.10.14, 23:26
            Uwaga!!! Potwierdzam, oszuści, złodzieje, krętacze, naciągacze. Stanowczo odradzam. Miałem kontakt z Ania Kuczyńską. Wszystko co zrobiła to wyciągnęła łapę po zaliczkę. Potem musiałem się prosić przez 3 tygodnie o projekt. Po tym czasie znalazłem opinie o ich firmie i podziękowałem, na zwrot zaliczki nie miałem jednak co liczyć. Ostrzegam, nie korzystajcie z usług tej firmy!!!
          • awaryjny10 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 09.01.15, 03:53
            Pod zadnym pozorem nie mozna wplacac zadnych pieniedzy przed zakonczeniem montazu ostatniego detalu do zabudowy. Ja tez doswiadczylem opoznien i narazie czekam na dalszy rozwoj wydarzen. Jak narazie czekam miesiac na szklo na sciane. Tylko ja nie bede piescil z nimi i kto chce dolaczyc do zbiorowego pozwu to zapraszam. Mam zamiar zglosic wszystko do Prokuratury w Nysie o sciganie oszustow i naciagaczy jesli w przeciagu 5-ciu dni nie zamontuja szyby na scianie. Wniosek do prokuratury w Nysie chce zlozyc jeszcze w styczniu jesli dalej Pani Anna Kozerska bedzie zwodzic mnie z zakonczeniem prac monterskich do konca i kto ma dalej z nimi problem, to niech dolaczy. Musza tez wykazac sie wszystkimi rachunkami do wgladu i tym sposobem w koncu moze uda sie ich pociagnac do odpowiedzialnosci karnej za kretactwa, naciagania i oszustwa klientow. Moja kuchnia kosztowala mnie ponad 21 tys zl. Wiec jest o co walczyc!!! Jeszcze jest UOKIK na takie firmy! Piotr z Nysy
            • josta1962 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 04.02.15, 22:20
              Też mam obecnie taki problem z ta firmą
              Kuchnia zapłacona w listopadzie a do dzisiaj nieskoczona
            • Gość: rozczarowana Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: 46.115.16.* 14.02.15, 11:00
              witam jak tez jak dotad nie otrzymalam szafki, ktora zamowilam w pazdzierniku i zwrotu zaliczki jaka wplacilam i tez juz wyslalam do nich wezwanie do zwrotu zaliczki i jak nie zareaguja to na prokurature podam o wyludzenie pieniedzy
            • Gość: josta62 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.15, 13:46
              Prosze o kontakt w sprawie mebli zamówionych w Atlas kuchnie Nysa
              Mam problem z montazem i szukam osób które są oszukane przez tą firmę
              mój mail josta62@interia.pl
              • Gość: josta62 Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.15, 13:49
                Poszukjuje osób oszukanych przez firmę Atlas Kuchnie Nysai Kłodzko,Osób mających problem z montażem kuchni i realizacją zamówienia
                mój mail josta62@nteria.pl
                • Gość: niezadowolona Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.15, 12:53
                  Potwierdzam wszytkie negatywne opinie o Atlas Kuchni Nysa Sandra Kozerska. Firma nieterminowa - minęło dziewięć miesięcy od terminu wpłaty zaliczki. Najgorsze co można zrobić to zapłacić im całość. Po wpłacie nie odbierają telefonów. Pracownica w Nysie jest bezczelna. Nie można niczego się dowiedzieć, a najlepiej jakby siedziało się cicho i czekało na to aż łaskawie zechce im sie zakończyć montaż. Jesteśmy bez kuchni od 9 miesięcy. Przeszliśmy przez ich błędy w projekcie, przestawiane terminy montażu, ciągłe olewanie. Meble okazały się być z demontażu ! Elementy wyposażenia zakurzone z dziurami, na których są jeszcze pozostałości po demontażu. Nie polecam nikomu!
                  • Gość: beta Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.ultra.net.pl 23.09.15, 21:59
                    Mnie również oszukała pani kozerska i jej pożal się boże firma, podaje firmę do prokuratury w Kłodzku jezeli są osoby chętne to proszę mnie wesprzeć w walce z nieuczciwą firmą Atlaskuchnie.
                  • sonic_empire Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar 13.06.16, 19:45
                    Ja również mam problem z firmą Firmy Atlas Kuchni lub Studio Kuchni Eu Sandra Kozerska studio-kuchni.eu/. Po otrzymaniu dużej zaliczki praktycznie olewają klienta. Łapią ludzi na super promocję ?TYLKO DZISIAJ?: podpisz umowę TYLKO DZISIAJ i odbierz 40% rabatu. Na meblach nie ma marż, jak na szmatach szytych w chinach za miseczkę ryżu ? jeśli ktoś schodzi z ceny o więcej, niż 10-12%, to znaczy że i tak grubo przepłacasz. Trzeba uważnie czytać umowę. Żądają całości przed montażem. Żadna poważna firma nie stosuje takich praktyk. Mój montaż trwa już prawie dwa miesiące i końca nie widać. Ciągłe kłamstwa szefowej Anny K.

Radze omijać salony w Kłodzku (Wyspiańskiego ) , Nysie(Poniatowskiego ).

Wszystkich pokrzywdzonych proszę o kontakt mailowy retne.cz@gmail.com
                    Razem możemy zdziałać więcej :)

• Gość: beta Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.ultra.net.pl 23.09.15, 22:07
              Ja tez zgłaszam sprawę do prokuratury w kłodzku jezeli są chętni oszukani w tym czasie proszę o informacje w sądzie w kłodzku im więcej pokrzywdzony tym mamy większą szanse wygrać z nieuczciwą firmą Atlaskuchnie.
              • Gość: Wika Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: 185.23.14.* 18.11.15, 21:08
                Oto moje namiary- napisz na maila - NA PEWNO SIĘ ODEZWĘ !
                Wikunia_1@interia.pl
          • Gość: Iwoncia Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: 185.117.84.* 26.03.20, 14:31
            Anna Kuczyńska z rodzinką nadal OSZUKUJE.
            OSTRZEGAM!!!!!!!!!! Mieszka w części lokalu, który nie jest jej.
            Piszemy tu, Ci, którzy za ciężko zarobione pieniądze zakupujemy sprzęty do naszych domów.
            ANNA KUCZYŃSKA OD LAT WYBIERA BOGATYCH PANÓW - ABY IM WCISKAĆ KITY O SWOJEJ SYTUACJI.
            Teraz jej obiektem jest młodszy od niej Piotr z Krakowa u którego się ukrywa. Wcześniej na chwile podrywała innych panów z miast w pobliżu Nysy.
            Obrzydliwa postawa dorosłej kobiety.
            Informuję Was że zakładamy pozew grupowy i ruszamy z mediami.
            Pani ANNO Z NYSY.
            Oddaj zamówione części, gotówkę. Pani zawód to ZŁODZIEJ I LADACO.
            • Gość: Gosc Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.20, 15:06
              Tez padlam ofiara anny kuczynskiej 887111330 iwona.przybylowska@wp.pl
              • Gość: Anna Assel Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.dynamic.kabel-deutschland.de 19.06.21, 23:42
                Ja tez jestem ofiara Anny Kuczynskiej , to naciągaczką i oszustka . Wydałam na meble 3000€ a ekipa , która montowała to ona sama jej brat i jej syn Daniel . Po dwóch dniach miałam już serdecznie dosyć bo ile można montować trzy szafki . Dziś w nocy o 2 szafka spadła i cała zawartość łącznie z szafka jest do wyrzucenia . Pani kuczynska wmawia mi ze za dużo talerzy postawiłam w szafce . To partacze , naciągacze ta cała rodzina to kryminał . Czy możemy zebrać się wszyscy i podać panią kuczynska do sądu . Służę zdjęciami dla zainteresowanych szafki która runęła dziś w nocy na ziemie . Mogłam ja tylko wyrzucić . Mój mail anjab22242@googlemail.com
    • Gość: gość Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.ipm.pl 12.01.08, 00:05
      Mam podobny problem. W ekspozycji piękne meble a potem...wielkie
      rozczarowanie. Pan stolarz-wykonawca partacz jakich mało i stolarzem
      się nazywa, fachowcem. odradzam:Zwoleń-Pcin
      • Gość: Karolina DE Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.19, 13:55
        Witam,

Czy jest tu jeszcze ktos kto walczy z firma?
        Czekam od 8 miesiecy na meble, jestem ciagle zbywana i obiecuje sie mi nowe terminy montazu. Chce oddac sprawe do prokuratury.
        • Gość: Iwoncia Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: 185.117.84.* 26.03.20, 14:37
          Witam.
          My też czekamy i dość tego.
          Złodziejka ANNA KUCZYŃSKA mieszka spokojnie w mieszkaniu w części zajętej już przez komornika. Ma auto pewnie na kogoś i tym razem WYSZUKAŁA MŁODEGO PARTNERA - PIOTRA Z KRAKOWA - gdzie się ukrywa.
          Nasze pieniądze - dlatego włączamy media w sprawę.
          Córeczka tej kobiety Sandra może pomoże mamuni w takiej sytuacji.
          Teraz prokuratura bada sprawę z naszą pomocą.
          • Gość: Alicja Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.customers.d1-online.com 27.01.22, 19:50
            Czy sprawa już się zakończyła? Odzyskali państwo pieniądze?
            • Gość: Alicja Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.customers.d1-online.com 27.01.22, 19:52
              Mowia państwo tutaj o firmie Atlaskuchni czy studio kuchni eu ?
              • Gość: oszukany Re: Zestaw mebli kuchennych pod wymiar IP: *.static.ip.netia.com.pl 02.09.22, 21:46
                Witam wszystkich na forum , zapraszam każdą oszukaną osobę do składania doniesienia na policję lub do prokuratury , pani Anna już ma dwa wyroki warto aby jeszcze otrzymała kolejny wyrok za swoje przewinienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka