Dodaj do ulubionych

czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ?????????

27.02.08, 10:37
mam na kwote 3000 dogadałam sie z komornikiem na 3 raty nic mi nie
zajoł, dobrze zarabiam mam hipoteke czy jest bank który udzieli mi
krefytu na spłate długów ???????????????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.toya.net.pl 27.02.08, 11:52
      Dostałem w AIG Bank mimo,że z komornikiem znamy się jak łyse konie,ale spłacam
      regularnie.
      • Gość: xxx Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.attu.pl 28.02.08, 10:02
        3000 długu i piszesz ze dobrze zarabiesz to po co kredyt na spłatę
        tego
        • Gość: asdfg Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 11:24
          Może ma inne zobowiązania, które chce obsługiwać na bieżąco, żeby też nie
          trafiły do egzekucji?
      • Gość: aga Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.13, 20:57
        czy dostane kredyt jak mam długi kto mi pomoże
      • ewa346 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 15.05.14, 17:48
        witam to moze mi pan czy pani pomoze w tym w kredycie
      • ewa346 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 15.05.14, 17:51
        moj nr 798 430 830 ewa
    • sylwia1704 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 28.02.08, 11:57
      poniewaz poza długiem u komornika na bierzaco spłacam inne kredyty,
      zreszta nie musze sie tłumaczyc. jestes taki mądry,to poco sie
      udzielasz na forum gdzie sa ludzie szukajacy rady .
      • sauber1 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 28.02.08, 13:42
        sylwia1704 napisała:

> poniewaz poza długiem u komornika na bierzaco spłacam inne kredyty,
        > zreszta nie musze sie tłumaczyc. jestes taki mądry,to poco sie
        > udzielasz na forum gdzie sa ludzie szukajacy rady .

Nie irytuj się Sylwio, tak wielu miało i dzięki kolejnym kredytom jak w porę, to
        i komornikowi należne zwrócili i dziś są wolnymi, z reguły biednymi ludźmi
        tylko. Udzielającego kredyt, raczej nie interesuje czy oddasz, ubezpieczyć
        wszystko można, a zysk się tylko liczy, a tu już duża kasa
        • Gość: Wiola Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 83.230.16.* 22.06.08, 13:25
          Proszę nie opowiadajcie bzdur, mamy z mężem zajęcia komornicze i załatwialiśmy
          kredyt na spłatę komornika w banku spółdzielczym który ponoć zajmuje się takimi
          rzeczami i reklamuje się nawet w internecie: "kredyt oddłużeniowy na spłatę
          komornika", to odesłali nas z kwitkiem, najpierw mąż nie miał umowy na czas
          określony jak to załatwiliśmy to nie mieliśmy zdolności a na koniec poręczyciel
          miał za mały dochód, chociaż dawałam jako zabezpieczenie hipotekę. Nie
          opowiadajcie że ktoś pomaga komuś wyjść z dołka. Jak jest komornik to wszyscy
          odwracają się plecami taka jest prawda.
          • Gość: thomas_konin@wp.pl Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 10:58
            prowadzę działalność związana z windykacją wierzytelności, wielokrotnie
            pomagałem dłużnikom (a co za tym idzie wierzycielowi)w dostaniu kredytu.
            W Twoim przypadku jest temat praktycznie zamknięty nie masz możliwości dostania
            kredytu ponieważ masz status nierzetelnego klienta i ewidencjonujesz w
            Bik-u,Big-u (okres: 7 lat od wpisu), a tu żadny bank w Polsce nie da ci
            kredytu. Jeżeli chcesz spróbuj w "Dom banku" on jeszcze 1,5 roku temu przymykał
            oko, ale teraz z tego co wiem też już nie udziela takich kredytów.
            poz
            • Gość: bruno Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.km30525.keymachine.de 06.09.08, 10:52
              > W Twoim przypadku jest temat praktycznie zamknięty nie masz możliwości dostania
              > kredytu ponieważ masz status nierzetelnego klienta i ewidencjonujesz w
              > Bik-u,Big-u (okres: 7 lat od wpisu),

CZy to znaczy, że sam fakt przejęcia sprawy przez komornika powoduje wpis do w/w
              baz danych? To że podjęło się z nim współpracę w formie spłacania zobowiązania w
              ratach nie ma znaczenia?
              Ja mam komornika na karku, dogadałem się z nim odnośnie spłaty zobowiązania w
              ratach i solennie bulę co miesiąc ustaloną kwotę. Niedawno starałem się o kartę
              kredytową i ją dostałem - zatem w żadnej bazie nierzetelnych figurować chyba nie
              mogłem.
              Jak to jest?
            • unhappy Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 27.08.10, 10:08
              > ponieważ masz status nierzetelnego klienta i ewidencjonujesz w
              > Bik-u,Big-u (okres: 7 lat od wpisu),

Skąd ci się wzięło owe 7 lat?
            • Gość: gość Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.smgr.pl 21.03.13, 16:38
              jesli myslicie ze historia w bik jest tylko na 7 lat to jestescie w błedzie i nie słuchajcie co wam za bzdury mówia poniewaz mojej mamie kiedys powineła sie noga i trafiła do Bik-u była w nim 11 lat po tym upływie czasu napisałam do Bik-u o zdjecie z listy dłuzników poniewaz minał termin , Bik odbił piłeczke i odpisał mi , ze powinnam wystosowac pisemko do banku który umiescil moja mame na tej liscie , wiec napisałam do banku za to bank powiedział to samo tylko w odwrotnosci ze mam napisac prosbe do Bik-u i to taka zabawa w kotka i w myszke wiec ludzie jesli jestescie w Bik-u to juz tam na stałe zostaniecie nie łódzcie sie o jakakolwiek kredyt w banku bo wszystkie banki odwróca sie do was plecami
          • Gość: maria Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 21:05
            czy mozecie odpowiedziec czy dostaliscie gdzies kredyt momo iz macie komornika
            • Gość: do Mari Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.broadband.greenlan.pl 01.07.12, 14:06
              No to ci napiszę jak miałam ja.Kiedyś wziełam mały kredyt z Cetelem do dzisiaj jestem pewna że go spłaciłam ale po 2,5 roku dzwoni kruk że mam zadłużenie na 500 zł Wysłałam do nich wszystkie skserowane odcinki spłat okazało się że pozostały jakies grosze powstale w wyniku drobnych niedopłat więc i te 500 zł spłaciłam krukowi (nie pamiętam w ilu ratach) Krótko po tej spłacie dostałam propozycję od kruka z ofertą kredyti 1000 zł a że nie potrzebne mi było 1000 zł wzięłam 800 zł.Przy wywiadzie telefonicznym przyznałam się że mam komornika mimo to dali mi.Spłaciłam 3 miesiące temu te 800 zł a że teraz robiłam mały remont i zadzwoniłam czy mogę liczyć na ich pomoc-no i oczywiście dostałam 2.000 tys.
              Firma ta otworzyła nowy oddział i udziela pozyczek nawet z komornikiem lecz trzeba spłacać i mówić prawdę,być rzetelnym inaczej spalicie wszystkie drogi.
              Nie jestem ich pracownikiem ani osobą pracującą zawodowo tylko na rencie po mężu.
              Dlatego spłacę wszystko co do grosza -można liczyć wtedy na dalszą współpracę.
              Jeżeli podpadniesz z ratami tak to jest że ma się potem kłopoty
              M.B
      • Gość: nieznany Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 195.116.199.* 04.04.12, 19:52
        jest bardzo ciezko prosze uwazac na pan aTomasza lisa to oszust po wlacie nie odpowiada i nie daje pieniedzy
      • czerepa0 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 26.03.13, 10:32
        chyba z takim małym długiem możesz sie ubiegac ale jak masz jeszcze inne spłaty to nie wiem czy bedzie zdolnośc kredytowa
    • Gość: Mirek Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 83.230.16.* 22.06.08, 14:10
      Nie licz na że się wszystko ułoży jeśli dobrze zarabiasz to jeszcze masz szansę
      ja się już borykam ponad trzy lata banki pięknie obiecują ale nic nie jest tak
      piękne bo albo za niski dochód lub jakiś inny powód ci odnajdą a druga sprawa to
      dowalą ci taki procent że zrezygnujesz są ubezpieczone i krótko terminowe max do
      10-15 lat pomimo że na zabezpieczenie dasz hipotekę tak jak w moim przypadku nie
      licz na zrozumienie od strony banku.
    • Gość: Jaga58 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 83.2.24.* 27.11.09, 09:52
      Kochani-nie ma tak dobrze i nie ma się co łudzić.Cudem byłoby chyba,gdyby jakaś
      instytucja pomogła.Mam komornika-dogadałam się z nim,spłacam w ratach
      miesięcznych.Mam już spokojne noce,nie zadręczam się.Długi maleją,może nie tak
      szybko,jak bym chciała,ale cierpliwość bywa nagradzana.Faktem jest,iż trafił się
      nam komornik z ludzką twarzą,a pewne rozwiązania sam nam podsunął.Nie ma co
      liczyć na mannę z nieba,tylko trzeba się wziąć w garść,wszystko
      przeanalizować-na chłodno-ograniczyć do minimum wydatki-a nie żyć pełną gębą-i .
      . . wziąć się z kłopotem za bary.Długi należy honorowo spłacać.
      • Gość: Ela Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 01:49
        No pie...sz trzy po trzy .. Jak masz komornika to nie masz kasy a mało tego pracy . Widzę , że masz złoty środek a więc podziel się z nim bo gadki typu masz dług i musisz płacić to już niestety mam w głębokim poważaniu............
        Mój mail to : morlis@tlen.pl
        Pozdrawiam
    • majek2201 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 19.01.10, 12:24
    • Gość: taka prawda Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 13:25
      Dobrze zarabiasz i nie możesz spłacić 3 tys?? Chyba kobitko na głowe
      upadłaś.
    • Gość: Lukas Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 23:04
      Ja otrzymałem kredyt oddłużeniowy, na 100000zł, mając wypowiedziane część
      kredytów, komornika na jednym, a w pozostałych przeterminowane spłaty. Sam
      dostałem a teraz tam pracuje i oferuje innym taką drogę ratunku. Zapraszam jakby
      co 795-830-859. Wielkopolska, Nowy Tomyśl.
      • unhappy Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 27.08.10, 10:10
        Aha - witamy pana naganiacza. Liczysz chociaż ludzi, którzy płaczą po udzieleniu
        im "pomocy"?
        • Gość: KRZYCH Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 217.168.129.* 28.08.10, 11:08
          Ogólnie nie mam zamiaru na forum nikogo naganiać lub jak kto woli
          namawiać.Współpracuje z biurami kredytowymi i mamy przypadki pomocy z
          komornikiem.Jest oferta konsolidacji bankowej z poręczycielem.Wszystko
          zależy od zdolności kredytowej i udokumentowanego dochodu.Innym
          wyjściem jest oddłużanie przez firmę prawniczą lub chwilówka bez
          zbędnych dokumentów [400zł na 15 dni-oddajesz 500zł-podpisanie umowy w
          biurze w POZNANIU-bez żadnych opłat.
          Zainteresowanych-zapraszam-krzych42@buziaczek.pl
          • unhappy Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 28.08.10, 20:37
            Gość portalu: KRZYCH napisał(a):

[ciach bla bla]

Pomogę szybko i bez zbędnych formalności w załatwieniu kredytu
            gotówkowego,konsolidacji z doborem gotówki,kredytu pod hipotekę lub chwilówki
            bez biku.

Przyznasz się co to znaczy, czy mam czytających to oświecić za ciebie?
            • Gość: KRZYCH Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 217.168.129.* 29.08.10, 08:44
              FORUM ma to że niekiedy piszą tam ludzie chorzy.Idioci byli,będą i
              są.Pozdrawiam.
              • Gość: dred Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.chello.pl 29.08.10, 11:49
                Bez problemu otrzymałem kredyt na 70 i 80 tys majac komornika z
                U.S., komornik w większości to nie przeszkoda, co innego BIK, to
                trudniejsze do ominięcia.
                • Gość: beata Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.choszczno.vectranet.pl 21.06.12, 12:01
                  Witam gdzie dostane kredyt na spłatę komornika najlepiej konsolidacja ale jestem w bazie danych Bik ,
              • Gość: dłużnik Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 12:41
                Krzych ma rację idioci byli będą i są czego dowodem jest to że takie
                krzychy rychy i żdzichy działają , mają się dobrze i kroją naiwnych
                którzy wierzą że bank nie da kredytu ale biuro kredytowe go
                załatwi .Tylko że wklejałem już kiedyś na tym forum artykuł o
                dobroczynnej działalności pana krzycha .Chcecie kredyt pod zastaw
                atrakcyjnej nieruchomości za 50% wartości ? Proszę bardzo krzych
                załatwi .Do tego doliczcie 10% dla pana krzycha za pośrednictwo ,10%
                dla biura kredytowego i dodajcie jeszcze bandyckie oprocentowanie
                samego kredytu.Były już takie sprawy u Jaworowicz .Tyle w temacie .
                • Gość: KRZYCH Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 217.168.129.* 14.09.10, 19:34
                  Jeśli ktoś liczy złotówki, to zapewne nie może mając komornika.Dziś jest tak że jak się uda,a jest ciężko to każdy chce zarobić.Ci co w BANKACH pracują także.Obecnie jest problem, bo tylko jedna firma konsoliduje wszystkie kredyty.Trzeba jednak mieć zdolność, czyli udokumentowane dochody.Można dołączyć poręczyciela, ale nie może mieć kredytów.Innym sposobem jest oddłużanie przez firmy prawnicze.Polega to głównie na tym że klient płaci raty na tyle ile może,zadłużenie jest rozłożone w czasie i nie jest gnębiony przez windykacje.Ceny też różne.Pomogę krzych42@buziaczek.pl
                  • Gość: Anka Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.08.11, 16:30
                    Napisz jak to sie zalatwia bo ja mam komornika i mam wiele kredytow przeterminowanych.Nie wiem co dalej robic.
                    • unhappy Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 18.08.11, 11:35
                      Gość portalu: Anka napisał(a):

> Napisz jak to sie zalatwia bo ja mam komornika i mam wiele kredytow przetermino
                      > wanych.Nie wiem co dalej robic.

Napisz do niego na maila to ci wszystko wyłuszczy. Ten koleś od lichwy spamuje tu od jakiegoś czasu.
                  • Gość: ewa Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.armasan.pl 29.04.14, 06:51
                    witam ja w sprawie pozyczki pod hipoteke
            • Gość: mariusz Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.97.240.5.meganet.net.pl 24.02.11, 16:22
              mam.komornika.duzo.umorzono.sam.pracuje.mamy.dziecko.od10.do10.dychamy.i.niedostane.w.krosnie.wrzadnym.banku.jest.bank.w.krosnie.tu.dzie.proident.ale.do.kredytu.wplata.wlasna
            • Gość: ewa Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.armasan.pl 29.04.14, 06:38
              witam ja w sprawie pomocy o pozyczke pod hipoteke moj nr 798 430 830 ewa
      • Gość: basia Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.icpnet.pl 25.11.10, 19:06
        Witam,mam komornika na pensji i inne kredyty wypowiedziane.Potrzebuje ok 40 tyś na spłatę wszystkiego,czy jest możliwość.Proszę odpisać
      • Gość: antoni7712 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 217.96.52.* 18.12.10, 18:48
        jak zalatwić i gdzie kredyt mając komornika
      • Gość: Asia Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.opera-mini.net 17.05.11, 18:17
        Witam . Jestem w takiej sytvlacji jak pan . Czy nadal pan pomaga otrzymac kredyt oduzeniowy. Moj emeil.donia2000@interia.eu prosze o kontakt
      • Gość: Joanna Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.centertel.pl 28.12.11, 13:26
        Witam.Po krotce powiem ze wraz z mezem mamy komornika jestesmy zadluzeni na okolo60000 tys zl.Komornik juz zajal nam co nieco w domu czy jest mozliwosc wyjscia z tej sytuacji ?pozdrawiam
        • Gość: dida Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.play-internet.pl 17.01.12, 15:23
          tak, to jest możliwe ale lepsze warunki kredytowe jak masz mieszkanie pod zastaw.
          • Gość: LENA Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 12:34
            W JAKI SPOSÓB? A CO,JEŚLI SIĘ NIE MA MIESZKANIA POD ZASTAW?
      • Gość: andrzej Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 23:23
        witam ja potrzebuje pomocy mam do spłaty 60.000 niemoge się z nikim dogadać odnośnie kredytu
      • Gość: Ilona Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 02:49
        Witam, czy jesteś w stanie pomóc w oddłużeniu albo podpowiesz jak dostac taki kredyt jak ty?
      • Gość: teresa Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.kalisz.mm.pl 23.04.13, 12:18
        Jeżeli udało się Panu dostac tak wysoką pożyczkę to gratuluję. I Preszę o pomoc Pilnie potrzebuję 40000 tys. zaznaczam że nie posiadam żadnego zabezpieczenia.:(
      • Gość: gema Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 19.05.13, 08:50
        mam problem z dlugami i chcialabym to wszystko splacic potrzebuje 150 tys. na 30 lat z nisko rata .czy dostane taki kredyt
      • Gość: Józefa Jeśman Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.14, 18:52
        witam czy jak mam komornika moge ubiegac sie o kredyt jestem wpisana w bazach BIK KRS KRD i INFO MONITOR mam staly dochod
      • Gość: graza Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.icpnet.pl 24.08.14, 22:07
        MAM komornia ktorego mam na wynagrodzeniu i chce go splacic ..gdzie moge dostac pozyczke
    • Gość: martyna Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 14:59
      Jestem również w trudnej sytuacji finansowej od 4 lat sama usilnie spłacam zadłużenia , niestety nie udało mi się porozumieć jednym z banków jest to Invest Bank którego interesów pilnuje Kancelaria Ludwikowskiego . Weszli na moje wynagrodzenie , i sprawa wyjścia z zobowiązań stała się daleka.
      Jest Instytucja która pomaga osobą zadłużonym które maja zajęcie komornicze i nie posiadają zabezpieczeń jest to AMBER GOLD.
      Z uwagi na fakt iż jestem finasistą z zawodu , niestety nie kredytują takich osób.
      Tak wiele jest na tym portalu pseudo bankowców którzy tylko "mondralują" się i zapewne za ich sprawą instytucja ta zrezygnowała z kredytowania takich osób.
      Jestem od dłuższego czasu na różnych portalach , dzwoniłam wielokrotnie do wielu pośredników , nikt nie jest mi wstanie pomóc ponieważ nie mam zabezpieczenia , a nikogo nie chcę prosić o poręczenie , są to trudne czasy i rozumiem wszyscy niemalże żyją na kredytach.
      Sytuacja która doprowadziła mnie do takiego stanu rzeczy spowodowana była chorobą a później utratą pracy .Piszę o tym ponieważ jakaś mądrala zaraz temat skomentuje iż jestem nierzetelna . Życie pisze scenariusz , i trudno jest przewidzieć sytuacje na które nie mamy wpływu. Pozdrawiam wszystkich i jeżeli pomogłam komuś dzieląc się tą informacją to naprawdę jestem szczęśliwa . Powodzenia
      • Gość: mm Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: 80.94.16.* 21.11.10, 07:15
        Gość portalu: martyna napisał(a):
        > Z uwagi na fakt iż jestem finasistą z zawodu , niestety nie kredytują takich os
        > ób.

A konkretnie? Mój znajomy też się uważa za "finansistę". Specjalizacja: defraudowanie cudzych finansów.

"AMBER GOLD [...] niestety nie kredytują takich ( finansistów, znaczy - uwaga od mm ) osób.
        > Tak wiele jest na tym portalu pseudo bankowców którzy tylko "mondralują" się i
        > zapewne za ich sprawą instytucja ta zrezygnowała z kredytowania takich osób."

Zapewne nie chce im się wdawać w dyskusje z ludźmi mającymi pojęcie jak powinny wyglądać umowy pożyczki. A także mającymi wiedzę o tym, że AG działa bezprawnie - patrz: alerty KNF.

Ale i tak zrzucę ci kamień z serca: AG i tak de facto nikomu nie udziela kredytów. Wiem to z w miarę wiarygodnych źródeł.
        Dodatkowe info tutaj: www.fenicjanie.pl/pl48/teksty2545/amber_gold_i_tesciowa

Choć przeczuwam, że całe moje wypociny są bezcelowe, bo Martyna jest kolejnym objawieniem na forum przedstawiciela Bamber Gold :-)
        • Gość: martyna Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 08:16
          Jakże częstym objawem na portalach jest oczernianie ludzi, przykre ale prawdziwe.
          Nie jestem przedstawicielem żadnej firmy finansowej ale zwykłym pracownikiem banku który popadł w tarapaty finansowe.
          Amber Gold była jedyną instytucją która mogła mi pomóc.
          Osoby mające komornika muszą się liczyć z kosztami kredytu że nie będą one tak konkurencyjne jak dla osób które spłacają kredyty bez opóźnień.
          Ja byłam wstanie je ponieść za cenę spokoju i stabilizacji życiowej.
          O czym może się rozpisywać osoba która nie znalazła się w podobnej sytuacji.
          Koszty komornicze są ogromne , to co pozostaje z wynagrodzenia automatycznie blokuje możliwość spłaty zobowiązań i tym samym wracamy do punktu wyjścia.
          Nie znam warunków jakie proponuje Amber Gold , ale wiem jedno była to jedyna dla mnie szansa.Czy komornik to nie jest lichwa .
          Ludzie czytający te portale oczekują informacji gdzie mogą uzyskać pomoc a wszędzie jest tylko bicie piany .Co roisz na tym portalu ? Szukasz pomocy ? mam wrażenia że nie .
          A może masz jakieś sensowne rozwiązanie problemów tych którzy maja komornika .
          Chętnie przeczytam, bo wszędzie gdzie wejdę czytam tylko dobre rady ale nic za nimi nie idzie , żadne sensowne rozwiązanie.

• mordimer.madderdin Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 22.11.10, 06:38
            Martyno - przepraszam, jeśli poczułaś się dotknięta, a moje podejrzenia o twój związek z AG są bezpodstawne. Po części sama sobie jesteś winna mojej reakcji, obwiniając "złych finansistów" o zmianę polityki "dobrego AG". Ach, cóż za wrażliwa firma, tak przejęła się głosami krytyki, że aż zmieniła swoją politykę. Ach, jakie to szczęście, że nie zniknęła z rynku.

To jest dość specyficzne forum, gdzie jest wielu ludzi skrajnie zdesperowanych i wcale niemało przypadków, gdzie przedstawiciele firm służących rzekomą pomocą podszywają się pod "cudownie uratowanych".

Swoistym kuriozum może być tutaj np. wątek pt. "Klinika finansowa", gdzie po kilkudziesięciu wpisach pochwalnych, na sam koniec pięknie wykazano, że ta firma "oddłużająca" została założona przez osoby tworzące firmę windykacyjną. Przeczytaj ku przestrodze.

"> Osoby mające komornika muszą się liczyć z kosztami kredytu że nie będą one tak
            > konkurencyjne jak dla osób które spłacają kredyty bez opóźnień."
            "> Nie znam warunków jakie proponuje Amber Gold , ale wiem jedno była to jedyna dl
            > a mnie szansa."

I nadal brzmi to dla mnie, jak laurka pisana ku czci AG. Szczególną bzdurą jest "Amber Gold była jedyną instytucją która mogła mi pomóc.". Po pierwsze, na jakiej podstawie tak twierdzisz? Ich reklam? Po drugie - z wiarygodnych źródeł wiem, jak bardzo nieliczne są przypadki udzielenia takiego kredytu. I jak liczne są przypadki, gdy ludzie miesiącami czekają na wypłatę już przyznanego kredytu. A w tym czasie komornik nie próżnuje.

I co z tego, że nie potrafię wskazać alternatywnych "cudownych sposobów" na wyjście z kłopotów? Może nie potrafię, bo ich po prostu nie ma ?

Faktem jest , dla mnie bezspornym, że w Polsce nie ma rozwiązań zabezpieczających osoby które wpadły w kłopoty finansowe, przed stoczeniem się na kompletny margines życia społecznego. Ale AG z całą pewnością nie jest takowym rozwiązaniem.

A skoro piszesz, że komornik to lichwa, to porównaj oprocentowanie AG z aktualnymi odsetkami ustawowymi.
            • Gość: ewica Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 10:15
              nie ma takiej możliwości
        • Gość: martyna Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 08:39
          A wracając do linku jaki przesłałeś , w czym chcesz mnie przekonać i innych.
          Komuś bardzo zależy na tym abyśmy się utopili w życiu?
          O Komisji Nadzoru Finansowego czytałam , że tam została skierowana sprawa Amber Gold.
          Przeczytaj aktualne informacje a nie z marca br.
          O firmie AG dowiedziałam się od pośredników finansowych którzy próbowali mi pomóc, było ich kilku. Amber Gold było jedyną deską ratunku.Sama również do nich napisałam e-maila dlaczego nie chcą mnie kredytować , nawet nie znając mojej sytuacji . Zadzwoniono do mnie że Zarząd podjął taka decyzję.Ciekawe dlaczego tak dyskryminują wszystkich finasistów.W zasadzie odpowiedz jest prosta , przykładem jesteś np. TY.
          I niestety jak pisałam, przez takie osoby jak Ty zaprzepaszczona została ostatnia szansa.Nie chcą mieć w swojej instytucji osób którym wszystko nie pasuje bo są świetnymi finansistami , i robią świństwa. Wybrzydzać można w bankach, negocjować prowizje , oprocentowanie, narzekać na obsługę , brak klimatyzacji i inne bzdety.
          Ja i podobni do mnie ,jesteśmy poza marginesem wielkich wymagań.
          Ja chcę tylko normalnie żyć .
    • Gość: Pytający Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 10:32
      Udzielenie kredytu komuś kto posiada komornika na karku byłoby ze strony banku karygodną głupotą, (nie)stety. Kredytu udziela się osobie, która posiada zdolność kredytową co oznacza, że stać ją na spłatę bieżących zobowiązań oraz będzie stać ją przynajmniej w okresie udzielenia kredytu. A jaką zdolność posiada ktoś, kto ma komornika na karku? Z punktu widzenia banku - zerową. Stąd też gadki o kredytach bankowych dla osób z komornikiem na karku to bajki.
      Wprawdzie w sytuacji, gdy komornik przyszedł z tytułu rozliczeń z osobą prywatną, która nie wpisała nas do BIG, czy też BIK, a komornik zajął rachunek bankowy w innym banku niż potencjalny kredytodawca zamiast pensję u pracodawcy, mamy "czyste" zaświadczenie o zarobkach i możemy skłamać w odpowiedzi na pytanie: "czy toczy się wobec pana/pani postępowanie egzekucyjne?". Jednak w sytuacji, gdy pojawią się problemy ze spłatą kredytu, a przy komorniku to więcej niż pewne, a bank dowie się o egzekucji, to sprawa w prokuraturze murowana.
      • follow_white_rabbit Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 25.02.11, 16:56
        co jednak jak takiego pytania o zaległości nie będzie?
        albo jeśli potencjalny kredytobiorca przyzna się do starych długów,a ten kredyt jest po to aby np.spłacić jednorazowo jakiegoś wierzyciela ?
        w końcu prawo nie zabrania chyba bankowi udzielić takiego kredytu
        • Gość: Pytający Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 19:20
          Wiesz, teoretycznie to wszystko jest możliwe. Ale skoro ktoś poszukuje kredytu na spłacenie zaległości u komornika to z reguły są to większe kwoty niż 1000 czy 2000. A przy kredytach gotówkowych na większą kwotę kredytobiorca jest dokładniej prześwietlany.
          Oczywiście, życzę powodzenia - w końcu zarabiając 3000 PLN miesięcznie i mając dług na 20.000, lepiej spłacać raty w banku po 500 PLN, niż komornikowi w ratach po 2000.
          • alissa333 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 21.04.12, 20:16
            witam
            mamy z mezem 2 kredyty rzeterminowane a raczej wieloletnie rzeterninowanie.czego defakto nie bylismy swiadomi,ale to dluga historia.faktem jest ze mamy 1 na kwote 3.000zl slacany w ratach po ugodzie z bankiem i 2 na 5.000zl u komornika jest to juz 7.500 zl ok nie splacany.
            i kredyt hipoteczny splacany sumiennie przez 5 lat w dom banku. wartosc mieszkania z hipoteka na kwote 180-200tys nie mam bierzacego operatu .hioteki do splaty zostalo 80.000zl.
            obecnie zarabiamy na kwicie maz 3.500zl ja na dzialalnosci na dzien dzisiejszy dochud za bierzacy rok 10.000zl pit za 2011 dochod wspolny 45.000zl.w banku millenium dostalam propozycje kredytu po analizie wlywow na konto 65.000zl (wplyw miesieczny do 15.000zl)
            niestety po sprawdzeniu w bik nie udzielono nam kredytu.
            prosze o porade lub pomoc w tej sprawie.jak i gdzie moglibysmy dostac kredyt na splate tych przeterminowanych zobowiazan i na wlasny cel.kredyt hipoteczny chcielibysmy zostawic bez zmian kwota raty po przeliczeniu franu to ok 800zl miesiecznie.
            chcemy kupic auto lub wziac na nie leasing(nawet lepiej bo koszta beda do dzialalnosci)
            i gotowke ok.30.000tys.
            jakie sa realia na uzyskanie kredytowania.
            pozdrawiam i czekam na jakies pozytywne wiesci.
            mail do mnie alisa.wi@wp.pl
    • Gość: aaron Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.sejnet.pl 22.04.11, 18:44
      Ale pisać, to się dziewcze naucz. Co to za wyraz "zajoł"??
    • Gość: Bezrobotny Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 21:58
      Bank napisał mi list że nie spłacam kredytu ale jeśli ten kraj odebrał mi pracę co się Polska nazywa i pozbawiono mnie możliwości spłaty kredytu to nie mam też szansy oddania tych pieniędzy. Odpisałem im że jeśli w tym kraju nie dostanę pracy to nie mam z czego oddać tego kredytu chyba że wydrukuję pieniądze na drukarce.
    • Gość: anonim czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ? TAK IP: *.multimo.pl 23.04.12, 10:49
      ewica, a dlaczego tak uważasz?
      jak masz zaświadczenie, zaklad pracy ci je wystawi bez odpowiedniej adnotacji, bo firma nie wie, ze toczy się jakieś postępowanie, to w czym problem?
      jak spłacasz, bank się do niczego nie przyczepi. wiec nie wiem, o co kaman.
      • Gość: Do Martyny Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ? TA IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 00:38
        Martyna, jestem na podobnym wózku, niestety i jedynym rozwiązaniem jest "uświadomienie" Tuskom czy innym następcom ,że ludzie nie mają szans na wyjście z tak trudnych sytuacji jeżeli Państwo "udaje",że nie ma problemu jakim jest praktycznie pogrzebanie człowieka za życia z jego zadłużeniem , które wzrasta przez chorą egezekucję komorniczą.

Normalnie nie da rady z tego wyjść:(

Może jakieś działania społeczne byśmy podjęli , petycje etc. , może wtedy pochylą się i ustawa "o niewypałacalności" nie będzie tylko na papierze
        Basia
        • frediiii Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ? TA 03.02.13, 13:30
          Debilizm to jest brać kredyt pozabankowy na 40% czy providenta, aby spłacić komornika, u którego dług rośnie ok 13% rocznie, a to wszystko w obawie przed stratą 7 letniego TV wartego 100zł
    • Gość: hjl Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.101.bezprzewodowy.net 14.08.12, 16:41
      no niestety tak jest w tym kraju ,ze sie nie lituja
      • Gość: hlj Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.101.bezprzewodowy.net 14.08.12, 21:46
        jeszcze dodam ze moja zguba była próba ucieczki od długu komornika - wszystko fajnie miał byc kredyt pozabankowy itp na spłate komornika a tu w nos ci pani kochana powiedziała ze kredyt bedzie zdolnosc jak dam poreczyciela wzamian a ja na to czy na głowe upadla kto w dzisiejszych czasach ci poreczy ? no chyba niespełna rozumu bo nikt swiadomie sie nie pograzy i upadek z wysoka była nadzieja nie ma nic smutne ale prawdziwe
        • Gość: RENATA Re: Czy można dostać kredyt mając zajętą hipotekie IP: *.debica231.tnp.pl 31.01.13, 19:26
          Wziełam kredyt hipoteczny i zostałam okradziona wpadłam w kłopoty
    • ewa346 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 08.09.13, 21:29
      witam ja tez szukam bankuna splate komornika prosze podac gdzie mozna dostac bardzo prosze o informacie jakas
    • Gość: ja pilny kredyt IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.14, 15:07
      witam potrzeboje pilnie kredytu/pozyczki na kwote 10,000 pracuje na czarno zarabiam okolo 3500 netto. prosze o kontakt 537876507 . wwwbowww@wp.pl
    • Gość: lapeno Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.158.217.191.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.05.14, 10:35
      W moim przypadku sytuacja wygląda trochę inaczej.Moja narzeczona pare lat wstecz pracowała w firmie jako przedstawiciel. Zajmowała się sprzedaża garnków.Student chwyta sie wiadomo kazdej roboty. Niestety nie szło jej zbyt dobrze, nie dawały rady z ,,wciskaniem" produktów ludziom więc zrezygnowala. Na początku pracy w danej firmie otrzymała zestaw składajacy sie z ogromnej walizy w której były garnki. Niestety mieszkala wowczas w akademiku wiadomo jak to bywa czasami-częsc naczyn została rozkradziona, wiec zwrocila ja nie kompletną do siedziby firmy.No i dalsza historia wyglada tak ze byla sprawa w sadzie o ktorej ona nie została poinformowana, i zapadl wyrok (o ktorym tez nie wiedziala) ze musi zaplacic ok 7tys wierzycielowi za zwrot niekompletnej walizki(naczynia faktycznie byly drogie ).Ona pisma o decyzji sadu i zapadnieciu wyroku nie dostala-dowiedziała sie dopiero o tym gdy jej pracodawca okazał jej pismo ktore przyszlo do niego. Podjela prace na 1/4 etatu wynagrodzenie 340zl na reke, komornik chcial zajac jej pensje lecz no nie mial zbytnio czego zajac wiec pracodawca odpisal na pismo komornika ze nie ma z czego potracic.Na chwile obecna jest w ciazy , na chorobowym..Niedawno wzielismy slub, chce wziac kredyt na zakup mieszkania wiadomo -jej podpis musi widniec w papierach. Nie wiemy czy przez ten ,,epizod" z przeszlosci bank udzieli nam kredytu. czy gdybysmy podpisali intercyze mielibysmy wieksze szanse?
      • sylwester71 Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? 04.05.14, 11:31
        Jeśli ty chcesz wziąć kredyt na mieszkanie to otrzymasz , najlepiej zrobić rozdzielność majątkową w przypadku odmowy. Twoja żona nie ma wierzyciela jako bank, nie powinno być problemów. Ona tylko wyrazi zgodę.
    • Gość: M kredyt z komornikiem IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.15, 13:29
      Witam. Czytam te wypowiedzi, bo sama szukam pomocy. Trudna jest w tym kraju sytuacja dluznikow, czesto spowodowana sytuacjami niezaleznymi od nich. I nawet, jesli chca splacic zobowiazania, bardzo czesto z wierzycielami nie mozna ustalic kwot mozliwych do splat. Jedynym wyjsciem jest pozyskanie kredytu konsolidacyjnego, ale tu przez wpisy nie ma na to szans. Ja sama jestem w takiej sytuacji, utracilam poprzednia prace, jakis czas jej nie mialam wogole, przez co powstaly zaleglosci, powstaly wpisy do rejestrow dluznikow,teraz prace mam , ale zmniejszyly mi sie dochody i nie daje rady placic wyznaczanych przez wierzycieli rat. Wyjsciem z sytuacji jest wlasnie kredyt konsolidacyjny z gotowka. Dostalam propozycje takiego kredytu, ale tu pojawia sie problem. Musialabym miec osobe, ktora wzielaby ten kredyt na pare miesiecy na siebie, bylaby zabezpieczona umowa cywilno-prawna, a po tych kilku miesiacach kredyt zostalby przepisany na mnie. Nie mam zbyt wielu znajomych, a ci co sa nie wyrazaja na to zgody, mimo, ze proponuje im nawet oplate za taka pomoc. Moze nawet ich rozumiem. Pomyslalam wiec, ze moze jest ktos nieznajomy dla mnie, ktory chcialby mi takiej pomocy udzielic. Jestem z Gdanska, nie mam zadnego zabezpieczenia w postaci jakiejs wlasnosci, podaje kontakt meilowy i prosze tylko o powazne listy. Konto poczy w onet.pl: domownik@onet.pl Pozdrawiam wszystkich i zycze znalezienia pomocy w ich sytuacjach
    • Gość: agnieszka klimczak Re: czy ktos otrzymał kredyt majac komornika ???? IP: *.play-internet.pl 01.06.18, 17:02
      eszka klimczakmam komornika i zadluzenia w bazach potrzebuje kredytu bez poreczyciela numer kon.723184345
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka