Dodaj do ulubionych

eurobank !!!! szok !!!!!

28.11.08, 12:07
właśnie złożyłam oficjalną skargę ....

ale od poczatku - mam u nich kredyt konsumpcyjny od roku, i niestety
na przełomie października i listopada wydarzyło się coś w moim życiu
co było przeszkodą w uiszczeniu należności za miesiąc październik
oraz listopad. ok moja wina, biję się w piersi.

dzisiaj o godz. 8,45 zadzwonił do mnie pracownik tego banku i
zaczęła się między nami "rozmowa" na temat mojego zadłużenia.
Niestety, rozmowa przebiegła w sposób skandaliczny - groźby,
obrażanie mojej osoby, a na koniec rzucenie słuchawką podczas mojej
wypowiedzi.

Raz jeszcze powtarzam że oczywiście moją winą jest dopuszczenie do
powstania zaległości jedak żadna okoliczność nie upoważnia do takich
słów jakie dzisiaj usłyszałam.

jest mi cholernie przykro ale się zaparłam i idę na wojnę z bankiem.
Dotrę wszędzie. Dla jasności nie chcę przeprosin czy czegokolwiek
tylko zmiany podejścia do klientów (zresztą rozmowy są nagrywane
więc można odtworzyć zapis rozmowy)

2 skargi zostały złożone. cierpliwie poczekam na odpowiedź.

boże dalej nie mogę w to wszystko uwierzyć.
pozdrawiam
aa

Obserwuj wątek
    • aniol_stroz1 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 28.11.08, 13:35
      Po prostu, pracownik banku przeprowadził z Toba "standardową"
      rozmowę, zapewne był z windykacji. Nie rób siebie jakiegoś
      urazonego "aniołka", bo gdybyś spłacał kredyt na czas nie byłoby
      takich sytuacji.

Pozdrawiam
      • almost_angel Re: eurobank !!!! szok !!!!! 28.11.08, 13:54
        a czy ja nie napisałam że przyznaję się do winy ???
        tylko że wydaje mi się że w każdej dziedzinie życia są pewne
        granice ... w windykacji też ... i nie godzę się na szmacenie mojej
        osoby, bo to że nie opłaciłam raty nie było złośliwością w stosunku
        do banku czy też złą wolą.
        ot tyle w temacie
        • xioncpb Re: eurobank !!!! szok !!!!! 28.11.08, 14:36
          NA buraków z Eurobanku najlepszy sposób to podanie błędnego numeru
          pesel. Głupieją zupełnie.

Proponuję udać się do oddziału i porozmawiać z doradcą. Jeśli nie
          możesz spłacać w ogóle reszty kredytu na dotychczasowych warunkach
          złóż pismo z propozycją nowego harmonogramu. Ale i tak wpłacaj
          jakieś kwoty, bo to pierwsze tój obowiązek, po drugie, lepiej
          wygląda.
          • almost_angel Re: eurobank !!!! szok !!!!! 28.11.08, 14:58
            mnie się pytają o datę urodzenia w celu weryfikacji ....

a poza tym to zawsze pilnowałam spłat rat kredytowych tylko teraz
            miałam sytuację awaryjną ...oczywiście już spłaciłam zaległość

pozdrawiam
            • Gość: PM Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.08, 16:06

skop tyłki "pseudo-windykatorom" z Eurobanku. Trzymam za ciebie
              kciuki!!!
              • Gość: zadłużony Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 17:35
                Kiedyś źle zarabiałem i musiałem brać pożyczki Teraz już dobrze
                zarabiam ( na szczęście) i ja je spłacam, Eurobank już spłacony . 10
                ostatnich rat wpłacałem po terminie około 10 do 15 dni. Co miesiąc
                to samo: dzwoni burak z pseudo-departamentu- pseudowindykacji(
                szumna nazwa)i próbuje mnie gnoić. Tłumacze osłowi że spłacam z
                poślizgiem i tak już zostanie do konca spłacania bo nie będę się
                mocniej zadłużał żeby im płacić na czas.Raz odebrała żonaa ten burak-
                windykator o zobowiązaniu rozmawiał z nią ( ona była w temacie ).
                Powiedziała mi że znowu dzwonił ten burak tyle że złamał ustawę o
                ochronie danych osobowych bo pożyczkę brałem sam a nie z żoną.
                Dzwonię więc ja do nich i mówię że chcę gadać z burakiem takim a
                takim- jak mu powiedziałem że złamał taką a taką ustawę to od razu
                stał się milutki jak mało kto. Nie bujcie sie tych buraków.
                • Gość: mike Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 21:49
                  warto wiedzieć bo ostatnio do mnie dzwonił jakiś tam z PKO BP bo
                  niecały miesiąc poślizgu w racie , powiedziałem mu że w marcu się
                  moja sytuacja poprawi i będę na bierzącao , kryzys na rynku ,
                  przelewy nie schodzą i wogóle , on do mnie że nie ma opcji marca i
                  ze do poniedziałku i koniec - odłozyłem słuchawkę i wszystko ,
                  poszedłem do doradcy w PKO i składam wniosek o 'zammrożenie' czy
                  jakoś tak spłat kredytu na 3 miesiące i nie ma problemu a telefonów
                  wogóle nie odbieram , cwaniaki dzwonią po 18 jak wiedzą że ktoś już
                  w domu jest
                • Gość: po Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.09, 19:42
                  możne przynajmniej ten burak potrafi lepiej ortografię niż drogi kredytobiorca
                  EB, dobrze, ze przynajmniej poprawnie umiał podpisać się pod umowa
                  kredytową,której to zapewne nawet nie przeczytał, bo jakby drogi kredytobiorca
                  przeczytał, to by wiedział, ze owe buraki maja niepodważalne prawo wymagać
                  spłaty na czas, a drogi kredytobiorca ma święty obowiązek się dostosować do tego
                  na co już wcześniej się zgodził. kropka.

ps. a ja myślałam,ze jak kogoś na pożyczkę nie stać (czyt. źle zarabia) to jej
                  nie bierze ;>
                  • zauber07 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 31.07.09, 07:05
                    Gość portalu: po napisał(a):

> ps. a ja myślałam,ze jak kogoś na pożyczkę nie stać (czyt. źle
                    zarabia) to jej
                    > nie bierze ;>

To źle myślałeś,jeżeli kogoś na pożyczke stać(czyt.dobrze
                    zarabia)...to jej nie bierze:)
                    • Gość: Tomek Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.11, 14:56
                      To źle kolego myślałeś definicja w społeczeństwach wysoko rozwiniętych (patrz na pewno nie twoje) brzmi najprościej ujmując: "wsparcie finansowe na rozwój inwestycyjny", czyli kasa na coś co da ci większą kasę i pozwoli spłacić zadłużenie i kolejno lepiej żyć zatrudniać innych ludzi to jest cel kredytowania w gospodarce !!! jak bierzecie kasę a potem niema przejadła się albo biznesplan pisaliście na kolanie trudno wpierw pomyśl a potem działaj i organizuj kasę nie wpierw kredyt bo to jeden podpis a potem cholera nie udało się. Pamiętaj o jednym bank to firma zarabiająca na odsetkach ty się na to godzisz jak tobie ktoś nie płaci zobowiązań to ty nie jesteś radosny. Jednak to twój problem jak odzyskasz kasę bank ma takie środki i nie mów że nie widziałeś o tym biorąc kredyt albo ktoś napisał że spłaca z 15 dniowym poślizgiem - spoko ale za ten poślizg należą się odsetki jak bank by je dowalił koleś szybko by się zaczął nie spóźniać z ratami ...
                  • follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 31.07.09, 10:58
                    Gość portalu: po napisał(a):

... owe buraki maja niepodważalne prawo wymagać
                    spłaty na czas, a drogi kredytobiorca ma święty obowiązek się dostosować do tego na co już wcześniej się zgodził. kropka.

Tak mają,niewątpliwie.Dodaj jeszcze jak w praktyce odbywa się podpisywanie większości umów,w tym w EB.Pracownik tak stara się
                    zamotać klienta,żeby tylko wziął ten kredyt a o spłatę,a tym bardziej terminową martwić będzie się kto?

> ps. a ja myślałam,ze jak kogoś na pożyczkę nie stać (czyt. źle zarabia) to jej nie bierze ;>

Twoje twierdzenie można odwrócić:jeżeli kogoś nie stać na pożyczkę
                    nie powinien jej dostać,przecież w bankach pracują profesjonaliści,:)
                    Właśnie pożyczki głównie biorą ludzie którzy maja problemy finansowe
                    lub potrzeby na których zrealizowanie teraz ich nie stać.Po to są banki i inne instytucje kredytowe żeby na tym zarabiać,również na poślizgach we wpłatach i na egzekucji z majątku dłużnika.Wcale nie oznacza,że wolno im gnoić dłużnika/klienta.Wystarczy,że na nim dobrze
                    zarobią.
                    • Gość: darko71 Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 10:05
                      pożyczki są dla ludzi których stać je spłacać, a którzy nie potrafią
                      oszczędzać i gdy jest większy wydatek nie mają przygotowanej kupki
                      banknotów. Po to są banki, żeby taką kupkę pożyczyć. Klient spełnia
                      swoje marzenia za porzyczone pieniądze, lub po prostu zatyka dziury,
                      a później musi spłacić. Najczęściej te czynności są powtarzane. No
                      ale niestety niektórych kasa w kieszeni parzy i muszą się jej
                      pozbyć . Uzbieranie kupki banknotów jest ponad ich siły, nie
                      finansowe ale psychiczne. I właśnie dla takich ludzi, ani biednych,
                      ani bogatych są pożyczki.
                  • tomek.k1980 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 06.09.09, 15:12
                    Do niedawna pożyczkę mógł wziąć praktycznie każdy, kto miał dowód osobisty. Jak
                    kogoś nie stać na pożyczkę, to skąd ją ma? Kto mu ją dał?
                  • Gość: kibic Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.alfaks.com 06.11.11, 19:07
                    to ty skońcyłas chyba jakąs szkołe skoro tak dobrze znasz przeisy bo inni chyba poprzestali na przedszkolu
                • Gość: jjjj Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.09, 13:04
                  A te "buraki" nie boją się Was nieuczciwych buraków. Też bym nie miał szacunku
                  dla kogoś kto mi nie oddaje pieniędzy. Pacta sunt servanda
                  • zauber07 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 22.08.09, 13:19
                    Gość portalu: jjjj napisał(a):

> Pacta sunt servanda

..rebus sic stantibus:)
                • Gość: eirene Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 31.10.09, 22:29
                  hmmm,cóż- dla Twojej informacji - pracownicy mogą rozmawiać z maŁażonkami jeśli
                  sa zorientowani w sprawach umowy- w każdym banku- po zweryfikowaniu danych:)
                  wiec pracownik nie złamał ustawy o ochronie danych osobowych:) gdyby tak było
                  mogłbyŚ pojŚĆ z tym do sądu i wygrać niezłą kwotę-niestety nie miałbys szans (a
                  może stety?).Pozdrawiam
                  • d0r0taaa Re: eurobank !!!! szok !!!!! 15.11.09, 15:03
                    "> hmmm,cóż- dla Twojej informacji - pracownicy mogą rozmawiać z maŁażonkami jeśli
                    > sa zorientowani w sprawach umowy- w każdym banku- po zweryfikowaniu danych:)
                    > wiec pracownik nie złamał ustawy o ochronie danych osobowych:) gdyby tak było
                    > mogłbyŚ pojŚĆ z tym do sądu i wygrać niezłą kwotę-niestety nie miałbys szans (a
                    > może stety?).Pozdrawiam"

Nie, nie mogą.
                    Ustawa o ochronie danych osobowych nie ma tu nic do rzeczy. Prawo bankowe
                    zakazuje udzielania jakichkolwiek informacji, jeśli nie ma PISEMNEGO
                    upoważnienia na osobę postronną. Nieważne, czy to żona ze wspólnotą majątkową,
                    babcia, sąsiad, pies czy kot.
      • Gość: SZOK Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 83.142.207.* 20.01.09, 22:36
        a od kiedy to można pluć na człowieka ,spłacam raty od 2007 regularnie,mam
        dowody, teraz opózniłam wpłatę z nie swojej winy,tylko pracodawca opóznił
        wypłaty .po 2 latach rzetelnego spłacania dowiedziałam się ze nie jestem
        człowiekiem tylko śmieciem?podejrzewam że pracujesz w eurobanku WSPÓŁCZUJE A
        TRZEBA BYŁO SIĘ UCZYĆ....
      • Gość: zxz Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 21.01.09, 12:08
        aniol_stroz1 napisał:

> Po prostu, pracownik banku przeprowadził z Toba "standardową"
        > rozmowę, zapewne był z windykacji. Nie rób siebie jakiegoś
        > urazonego "aniołka", bo gdybyś spłacał kredyt na czas nie byłoby
        > takich sytuacji.
        >
        > Pozdrawiam
        tak wszystko mozna zrozumiec ale nie chamstwa ,nawet jezeli sie
        nawalilo ze splata nikogo to nie upowaznia do szmacenia
        kogos ............ no ale co sie dziwic jak na szkoleniu tylko tego
        ucza ,byc skutecznych trzeba byc chamskim --
      • Gość: Windykator Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.centertel.pl 27.07.09, 21:47
        Kolego, zła wypowiedź, robię w windykacji ponad 10 lat, każdemu może się zdarzyć
        opóźnienie w spłatach, nie pochwalam tego, ale może się zdarzyć, ale nigdy,
        przenigdy windykator nie ma prawa unieść głosu, i nie o kulturę tu chodzi (choć
        też windykator to też człowiek), ale o profesjonalizm, pyskowanie do klienta,
        rzucanie słuchawką, groźby to najgorsze rozwiązanie, ja z wyrachowaniem
        zachowuję spokój i to działa na moją korzyść, bo rozjusza dłużnika, ale tylko
        jego, a wyprowadzony z równowagi rozmówca to dobry materiał do zrealizowania
        swego celu, czyli doprowadzenia do spłaty. Nie agresywność a asertywność cechuje
        dobrego windykatora, na takiego, co mi grozi i wyczynia takie cyrki sam bym
        napisał skargę i nie tylko do wierzyciela.
        Pozdrawiam
        • Gość: gosc Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 07.08.09, 13:41
          Brawo dla tego kogoś wyżej - więcej windykatorów takich jak Ty, to może ten zawód przestanie mi się kojarzyć z działaniami na granicy prawa.
        • Gość: klient Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 11:48
          Pieknie to pan ujal panie windykator ale sa tacy co dzwoniac mysla
          ze sa BOGAMI wyzywaja tak jak jeden rusek z euro banku jak to on
          powiedzial jestem wielkim windykatorem i nikt mi nie podskoczy oraz
          inne wyzwiska skierowane nie tylko do klienta banku ale jego rodziny
          calej zastraszanie jakimis ludzmi ze nasle i klient bedzie piszczal
          cienkim glosem , to cos jest nie tak z tym osobnikiem i on siedzi na
          takim stanowisku szok
      • Gość: gosc Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 11:59
        może po prostu jesteś jednym z tych kozaków z drugiej strony słuchawki banda
        osłów ale pamiętajcie że świat jest mały i się spotkamy w cztery oczy chłopczyki
        z działu windykacji
      • Gość: Skryba Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 81.190.107.* 21.11.09, 17:42
        Te standardowe rozmowy pracowników eurobanku są przykładem kompletnego
        braku profesjonalizmu. Nie jestem klientem tego banku i nigdy nie
        będę. Dołożę wszelkich starań zeby moi znajomi również nie byli
        narażeni na kontakt z amatorami eurobanku. Za to powinna się zabrać
        Komisja Nadzoru Bankowego. W normalnym swiecie nie ma miejsca na
        przestępcze metody windykacji !
      • Gość: xxx Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.alfaks.com 06.11.11, 19:01
        sroty pierdoty zobaczymy jak będziesz mówił jak znajdziesz się w truydnej sytuacji chyba za jestes jednym z windykatorów i starasz się zrobic dobra mine do złej gry
    • Gość: magda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ludowa.netcominternet.pl 07.01.09, 21:56
      moje przejscia z eurobankiem to temat na ksiazke. jesli ktokolwiek otrzyma od
      nich odpowiedz na pismo to chyle czola. nie reaguja ,,mumie" w placowkach, a
      pisemne skargi, listy, prosby, reklamacje itp. tez pozostaja bez odpowiedzi.za
      to potrafia zastraszyc jak nikt inny (wizyty w domu, telefony i wizyty w pracy).
      duzo pracuje, wiec nie mam czasu na sad, ale zbieram skrupulatnie dowody i moze
      zrobie z nich uzytek. mysle, ze eurobank poslal juz na tamten swiat wielu
      emerytow, do ktorych adresuje reklame. aha, sa instytucje do ktorych mozna sie
      zwrocic: rzecznik praw konsumenta, arbitraz bankowy, albo prawnik. ten bank to
      po prostu przestepcy i nie dajcie sobie wmowic, ze nie placac kredytu w
      terminie, lub wcale wy nimi jestescie (chyba ze robicie to celowo). kredyt to
      ryzyko wasze i banku tez!!!
      • Gość: Martinek Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.09, 20:18
        Mogę jedynie potwierdzić, to co pisała większość z Was. Spłacam regularnie kredyt od 2 lat i wystarczyło jedno 2-tygodniowe opóźnienie (niedopłata ok. 100 pln), żeby nasłuchać się od jakiegoś buraka tekstów o swojej niuczciwości. Przyznam się, że zatkało mnie i nie mogłem uwierzyć, że można tak chamsko traktować klienta. Sam zajmuję się windykacją i śmiem twierdzić, że znam się na tej robocie nienajgorzej. I mogę Was zapewnić, że chamstwo w windykacji wcale nie podnosi skuteczności. Rada na buraków z Euroszmatbanku jest jedna: nagrywać rozmowy. A najlepiej omijać z daleka ten "bank".
        • Gość: Brodaty Michał Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.lanet.net.pl 29.01.09, 12:25
          Witam! Z tego co tu czytam to faktycznie w Eurobanku pracują chamy. Z kolei zgadzam się ze stwierdzeniem mojego przedmówcy, ze chamstwo wcale nie podnosi skuteczności działań windykacyjnych, tylko oburzenie osoby zadłużonej i automatyczny sprzeciw wobec współpracy z kimś tak niemiłym. Rada dla osób płacących regularnie, które incydentalnie spóźniły się ze spłatą raty: najważniejsze jest aby nie dopuścić do wypowiedzenia umowy przez bank, bo wtedy bank zażąda spłacy całości jednorazowo (okres jaki musi minąć do wypowiedzenia znajduje się w umowie sporządzonej z bankiem). Jeśli nie ma możliwości przez jakiś czas splacać ustalonych rat, to trzeba wpłacać przynajmniej jakąś ich część i udać się do banku w celu przedstawienia sytuacji i poprosić o ew. zmianę harmonogramu spłaty. Gdyby w takiej sytuacji dzwonił ktoś z windykacji, to po prostu mówi się, że są aktualnie negocjowane nowe warunki spłaty z bankiem i w ustalonym z windykatorem terminie przesyła się do firmy windykacyjnej dokumenty potwierdzające ew. zmianę harmonogramu, jako dowód tej zmiany. Firma w międzyczasie też powinna dostać od banku uaktualnioną bazę danych z tym nowym harmonogramem dla konkretnego klienta włącznie.
          Pozdrawiam i niech się Was długi nie imają :)
    • agnieszka.browarna Re: eurobank !!!! szok !!!!! 20.03.09, 18:03
      eurobank odpowiada:

Proces windykacji w każdej instytucji wiąże się ze ściśle
      określonymi zasadami działania. Podobnie w eurobanku - na samym
      początku, po przekroczonym terminie zapadalności raty (czyli po dniu
      raty określonym w harmonogramie spłat) dzwonimy do Klienta i
      przypominamy o tym, że termin płatności raty już minął. Oczekujemy
      jego gotowości do współpracy w tym zakresie. Jeżeli mimo naszego
      przypomnienia kredytobiorca nie ureguluje zaległości, przechodzimy
      do kolejnych, bardziej stanowczych kontaktów.

Rozumiemy, że to nie są przyjemne rozmowy jednak konsekwentne
      egzekwowanie spłaty rat wiąże się z dbałością o rentowność naszych
      działań i kondycję finansową banku. Osoby, które mają w związku z
      tym procesem zastrzeżenia prosimy o przesyłanie maila na adres:
      agnieszka.browarna@eurobank.pl. Wyjaśnimy każdą zgłoszoną sprawę
      możliwie jak najszybciej.

Agnieszka Browarna
      Ekspert
      eurobank
      • Gość: efka150 Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.lukman.pl 21.03.09, 09:21
        Jako ekspert, powinna pani wiedzieć jak zachowują się windykatorzy z
        waszego banku i reagować na ich chamstwo u źródła. Proszę sobie
        odtworzyć kilka rozmów ( podobno są nagrywane) z klientami i
        zastanowić się ile w tych rozmowach jest szacunku dla człowieka. To
        że za każdą cenę chcą ściągnąć dług nie uprawnia ich do pomiatania
        kimkolwiek. A poza tym co to za bank, który ucieka się do mafijnych
        metod. Bank który się ceni ma określone procedury, wysyła dwa
        upomnienia, wypowiada umowę, idzie do sądu. A w tym wszystkim nie ma
        obrażania i ubliżania bliźniemu do diabła!
        • agnieszka.browarna Re: eurobank !!!! szok !!!!! 24.03.09, 11:00
          eurobank odpowiada:

Prosimy o informacje o wszelkich uchybieniach bądź
          nieprawidłowościach z jakimi się Państwo spotkaliście. Odpowiemy na
          każde zgłoszenie i wyjaśnimy indywidualnie każdą sprawę. Aby
          zapewnić szybki i sprawny proces weryfikacji zgłoszeń, prosimy o
          przesłanie informacji na adres: agnieszka.browarna@eurobank.pl.

Agnieszka Browarna
          Ekspert
          eurobank
          • Gość: magda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ludowa.netcominternet.pl 25.03.09, 11:44
            Pani Agnieszko. Niestety uważam, że ten Pani wpis na forum to jakaś kpina.
            Zarzuty wobec Euro Banku, o których tutaj czytamy, a także inne (dot.
            nierozpatrzonych reklamacji, działań sprzecznych z umową klienta itd.)są zbyt
            poważne, aby rozwiązywać je drogą elektroniczną. Odpowiadajcie Państwo na pisma
            i reklamacje pisemnie, monity wysyłajcie listem poleconym i wtedy takie
            ,,podziemne" działania, jak Pani wpis na forum nie będą konieczne.Chowacie się
            za czerwonymi kontuarami, tajemniczymi telefonami, a teraz jeszcze adres a-mail.
            Myślę, że podstawą kontaktu z klientem jest kompetentny pracownik banku i
            ewentualnie droga korespondencyjna, a nie roboty w uniformach, telefony do domu
            o 22 i pisanie maili. Moim zdaniem pogorszyła Pani wizerunek banku. Jest jeszcze
            bardziej niekompetentnie.:(
            • agnieszka.browarna Re: eurobank !!!! szok !!!!! 26.03.09, 10:57
              eurobank odpowiada:

Szanujemy Pani zdanie, ale postrzegamy zupełnie inaczej naszą
              działalność na forach.
              Pojawiamy się w miejscu, gdzie wiele osób dyskutuje o procesie
              windykacji. Proponujemy kolejną drogę komunikacji, z pewnością
              bardzo wygodną dla osób korzystających z forum.
              Każda sprawa wymaga indywidualnego podejścia, sprawdzenia całej
              historii współpracy z Klientem. Ten kontakt może znacząco skrócić
              cały proces. Pojawiamy się całkowicie jawnie i naszym celem jest
              usprawnienie procesu rozpatrywania ewentualnych skarg.
              Zachęcamy do korzystania z tej drogi: agnieszka.browarna@eurobank.pl

Agnieszka Browarna
              Ekspert
              eurobank

• Gość: a Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:58
                Jesli nie jest to dorazna proba poprawienia wizerunku banku, to
                przyznam, ze reakcja bardzo mi sie podoba. Droga mailowa
                rzeczywiscie jest najszybsza, a jesli jeszcze bedzie efektywna, to
                brawa dla eurobanku.
                • Gość: Mrc Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 17:37
                  Jeśli to faktycznie próba rozwiązania chamstwa windykatorów Eurobanku, to bardzo dobrze. Dziś miałem okazję rozmawiać z windykatorką tego banku i usłyszałem, że moje zachowanie jest karygodne, bo spóźniłem się z zapłatą części raty. Bank może obciążyć mnie karnymi odsetkami lub naliczyć koszty obsługi windykacyjnej. Ale wypraszam sobie morały prawione przez pracownika działu windykacji!!! Ogólny ton rozmowy był bardzo nieprzyjemny, moja rozmwówczyni w ogóle nie była zainteresowana tym, że zamierzam jeszcze tego samego dnia uregulować zaległość (co zresztą deklarowałem 2 dni wcześniej). Po południu skontaktowałem się z działem windykacji, bo czułem się w obowiązku poinformowac ich, że płatność została uregulowana. I kolejna nieprzyjemna rozmowa: windykator ciągle mi przerywał. Chciałem przefaksować potwierdzenie zapłaty, na co usłyszałem, że to nic nie zmieni i że jeśli pieniądze do jutra nie zostaną zaksięgowane na ich koncie, to bedą zmuszeni "poprosić" mnie o ponowienie zapłaty w oddziale banku. Kuriozum...
                  I żeby nie było wątpliwości: nie czuję się komfortowo, że nie wpłaciłem na czas pełnej kwoty raty. Pewnie poniosę z tego tytułu dodatkowe koszty. I to jest OK. Natomiast chamstwa z strony pracowników Eurobanku nie zamierzam tolerować.
              • Gość: figari Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.centertel.pl 26.03.09, 17:38
                Pani Agnieszko, mam wrażenie że strzela sobie Pani 2 gole do własnej bramki, czyli:
                - ogólno dostępne forum dla internautów to to nie "nowy kanał kontaktu z
                klientami". Takim "oficjalnym" reprezentantem xBanku może być każdy, podpisując
                się JanKowalski@eurobank.pl w narobić większej krzywdy dla Państwa niż pożytku
                - Wspomina Pani o "Każda sprawa wymaga indywidualnego podejścia", tylko dlaczego
                klient o dotychczas dobrej historii w spłacie zobowiązania kredytowego jest
                traktowany "TAK INDYWIDUALNIE", że szuka upustu emocji na łamach forum ?
                • Gość: magda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ludowa.netcominternet.pl 27.03.09, 08:23
                  Forum nie służy do rozwiązywania indywidualnych problemów klientów. Droga
                  mailowa też nie i infolinia również nie!To są źródła służące informacji. Ja nie
                  oczekuję od Euro Banku informacji, a zajęcia stanowiska w mojej sprawie.
                  Jawnego! Podpisanego imieniem i nazwiskiem! Mój prawnik mówi, że mail jest
                  marnym/ żadnym dowodem. Dlatego tak niechętnie cokolwiek podpisujecie.
                  • Gość: magda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ludowa.netcominternet.pl 27.03.09, 09:48
                    Pójdę jeszcze tropem Figarego i dam upust mojej frustracji. EB ,,szuka nowych kanałów komunikacji" na forum. Dlaczego? Ponieważ nie ma innych!!! Osoby chcące uzyskać kredyt, lub załatwić jakiś drobiazg z pewnością się teraz oburzą, bo były obsłużone pierwszorzędnie. I to się zgadza. Nawet ja, mając przez kilka miesięcy zaległości w spłacie kredytu, po ich uregulowaniu i kolejnych terminowych wpłatach otrzymałam list z EB z propozycją ponownego zadłużenia się. Gnana ciekawością poszłam do banku i okazało się, że mogę dostać kolejne kilka tysięcy do wysokości pierwotnego kredytu. Wszyscy byli mili i kompetentni. Wcześniej windykator mnie gnoił, poruszył cały zakład pracy, łącznie z dyrektorem, który wezwał mnie na dywanik z powodu niespłacanego kredytu, a mnie z pracy zabrała karetka pogotowia, bo stres spowodował jakiś dziwny atak nerwowy, odjął mowę, sparaliżował całe ciało. Zalegałam z dwoma ratami. Nie odbierałam telefonu, bo jak mówiłam że zapłacę za tydzień, windykator kazał ,,wsiadać w samochód, załatwić opiekę do dziecka i wpłacić jeszcze dziś do g.15" Następnego dnia zaatakował telefonami cały dział obsługi klienta, gdzie pracuję(nr tel podałam składając wniosek kredytowy, jako nr do pracy.)Krzyczał na mnie i na kolegów odbierających tel, aż w końcu zażądał nr do dyrekcji. Opowiedział że nie spłacam i lawina ruszyła. Na szczęście pracuję tam długo i wiedzą, że jestem ok w przeciwnym razie pewnie nie zagrzałabym miejsca w tej firmie. Byłam w trakcie rozwodu, z maleńkim dzieckiem na utrzymaniu. Zanim zaczęłam zalegać poszłam do EB zapytać o możliwość zawieszenia spłaty na 3 msc. Odmówili. Nie płaciłam, bo rozwód kosztował. Zaczęłam płacić po rozwodzie, jestem na czysto, ale chciałam przesunąć termin spłaty z 15 na 26. Odmówili. Ale dodatkowa kasa mi się należy. No tak, rozumiem, jestem dobrym klientem. Myślałam, że tylko we własnym mniemaniu, ale bank też tak sądzi. Hurra! Są mili, chcą dać kaskę. Ale ja nie chcę!!! Ja żądam odszkodowania. Paragrafy Pani Agnieszko niech Pani sprawdzi sobie sama. I proszę mi wierzyć, to nic osobistego. Pani jest bardzo odważna! A ja nie jestem sfrustrowaną pieniaczką, która chce się wyżyć. Już nie mdleję i się nie wstydzę. Nie miałam wcześniej długów i nie byłam zahartowana w tego typu sytuacjach. EB dał mi szkołę życia jakich mało. Nigdy nie otrzymałam monitu z EB. Nie rozpatrzono żadnej mojej prośby, nawet nie powiedziano, że mogę złożyć jakiś wniosek. Raz złożyłam reklamację dot. karty kredytowej. Nie dostawałam wyciągów. Odpowiedzią był telefon z placówki, i stwierdzenie, że wszystko jest z ich strony ok. Żadnego pisma.
                    Ktoś pomyśli, że miałam pecha i trafiłam na niekompetentne osoby. NIE! To jest standard. Świadczą o tym opinie na forum. Poza tym jak w mojej pracy rozgorzało, okazało się że niektórzy znajomi też już coś wiedzą na ten temat. Na pewno jest to za mała broń do walki z wszechobecną, skądinąd bardzo fajną reklamą EB. Ale choć to kropla w morzu napiszę: UWAGA! NA EURO BANK! UWAGA! Wiem, co piszę, bo miałam konta w dwóch bankach, mój ex prowadził firmę i też mieliśmy do czynienia z bankami. Nigdy w życiu nic takiego nie spotkało nas ze strony żadnego banku.
                    Wybaczcie, że tak się rozpisałam, ale tylko tak mogę poprzeć moje wpisy na tym forum. I Wy też piszcie tutaj. A problemy rozwiązujcie w banku! Chyba że bank oficjalnie wskaże kogoś jako osobę kontaktową do rozwiązywania problemów. Czego wszystkim klientom EB życzę! :)
                    • Gość: efka150 Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.lukman.pl 27.03.09, 13:45
                      A tak w ogóle to może pani expert poinformowałaby klientów w ciągu
                      jakiego czasu EB ma obowiązek odpowiedzieć na pismo klienta???
                      • Gość: miki Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:24
                        nie chcę stawac po niczyjej stronie,ale uważam że przed podpisaniem
                        umowy kredytowej należy sprawdzić czy np. jest możliwosć zawieszenia
                        rat na jakis okres. Trzeba też rozsadnie pomyśleć czy jestem wstanie
                        spłacać dany kredyt. Czy jak np strace pracę to co dalej będzie.

Nie można doprowadzać do takiej sytacji że miesiąc lub dwa choroby
                        lub utraty pracy spowoduje załamianie się systemu finasowania
                        gospodarstwa i nie będize peiniedzy na pokrycie ewentualnych rat.

z drugiej strony już też słyszałem o windykacji telefonicznej
                        eurobanku i tez nie dokońca popieram takie sposoby dziań
                        • Gość: magda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ludowa.netcominternet.pl 27.03.09, 20:13
                          Obecnie kredyty są ubezpieczone na wypadek utraty pracy i nie tylko :). Niestety
                          nie każdą życiową sytuację można przewidzieć. I tu rodzą się te problemy, które
                          trzeba rozwiązywać indywidualnie. Nie da się skroić umowy kredytowej jak
                          garnituru: na miarę. Polacy uczą się brać kredyty. Nasza świadomość jest coraz
                          większa. Banki uczą się dialogu. Jeśli oglądacie TV to wiecie, że robią to
                          niechętnie, ale muszą. Jeśli nie można dojść do porozumienia sprawa trafia do
                          sądu bądź komornika na podstawie BTE. Dzieje się tak również wtedy, kiedy klient
                          miał czyste intencje, ale popadł w kłopoty. Komornik z pełnym poszanowaniem
                          godności dłużnika (też teoria) prowadzi egzekucję. I tu dochodzę do głównego
                          problemu. Polacy nie rozumieją, że należy się szanować. Sądy, egzekucje itd. są
                          dla ludzi i przez ludzi stworzone. Dłużnik, przestępca, gwałciciel, morderca
                          mają prawo do procesu i godnego traktowania. Żaden windykator nie ma prawa
                          ubliżać, zastraszać ani wywierać presji.
                          Co do zawieszenia rat to niektóre banki regulują to w umowie. Inne banki
                          rozpatrują podanie klienta i wyrażają zgodę lub nie. EB nie podaje nawet adresu
                          pod który można pisać. Nie myślcie, że jestem ciemna i sama tego adresu nie
                          znajdę. Ale oni nie odpowiadają!!! Arbiter bankowy powiedział mi, że tak
                          naprawdę bank nie ma takiego obowiązku, ale stosowaną praktyką jest odpowiedź w
                          ciągu 30 dni. Ale EB NIE SZANUJE KLIENTÓW i nie odpowiada.
                      • agnieszka.browarna Re: eurobank !!!! szok !!!!! 03.04.09, 11:10
                        eurobank odpowiada:

Okres rozpatrywania reklamacji to 14 dni roboczych. W sytuacji, gdy okres ten wydłuża się, Klient jest informowany telefonicznie o przedłużonym czasie rozpatrywania Jego pisma.

Agnieszka Browarna
                        Ekspert
                        eurobank
                        • Gość: szczery Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.interq.pl 24.05.09, 16:27
                          Eurobank to bank specyficzny. Szkolenie dla pracowników np. placówek
                          franczyzowych trwa tam 3 tygodnie a dla innych tylko 5 dni i prosze
                          nie tlumaczyc ze chodzi o profesjonalna obsluge klienta bo to
                          bzdura. Te 3 tygodnie to istne pranie mozgu a nie szkolenie. W
                          odziałach eurobanku jest najwieksza rotacja pracownikow taka jest
                          presja na sprzedaz a w franczyzach jest zasada ze 5 klientow na
                          miesiac ktorym nie udalo sie wcisnac kredytu i mozna sie zegnac z
                          praca a zarobki kiepsciutkie. Chamstwo to chelb powszedni nie tylko
                          dla klientow ale i dla wlasnych pracownikow ,liczy sie tylko kasa i
                          zysk i nic wiecej. Wiem ze bank to nie prztulek dla bezdomnych tylko
                          instytucja finansowa ale ..........granice przyzwoitosci sa
                          wszedzie. Wiem to na 100% prosze nie pytac skad. Ten bank to jedna
                          wielka manipulacja pytanie tylko kto i dlaczego na to pozwala coz
                          odpowiedz jest chyba dosc prosta prosze sie dowiedziec kto jest
                          wlascicielem tego niby banku
                          • Gość: m Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 80.94.16.* 25.05.09, 07:15
                            Gość portalu: szczery napisał(a):
                            Ten bank to jedna wielka manipulacja pytanie tylko kto i dlaczego na to pozwala
                            coz odpowiedz jest chyba dosc prosta prosze sie dowiedziec kto jest wlascicielem
                            tego niby banku

No kto? I jakie to ma znaczenie?

Co do reszty twojej wypowiedzi: bank jak bank - tak właśnie wygląda praca w
                            większości korporacji. Presja na wynik.

Ktoś niegłupi kiedyś powiedział: Czego nie zabrania prawo, zabrania
                            przyzwoitość. I tej często brakuje w korporacjach, czy to bankowych, czy
                            windykacyjnych.
                            • Gość: bezczelny Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.05.09, 11:15
                              pewnie że od strony prawnej nie ma znaczenia kto jest właścicielem takiego czy
                              innego banku ani czy zachowanie personelu bankowego
                              jest zgodne z moralnością (choć wiele przykładów wskazuje że jednak
                              coś takiego jak moralność i dobro klienta w niektórych bankach istnieje)- jako
                              klienci banków pamiętajmy jednak jak nas potraktowano
                              w takiej czy innej instytucji finansowej i poinformujmy również innych o
                              wszelkich pułapkach,łajdactwach itp a nieciekawa opinia o tej czy innej firmie z
                              pewnością wpłynie na jej wiarygodność wśród klientów a co za tym idzie i na dochody

"kto nie zna historii skazany jest na jej powtarzanie" :)
                              • wirtualny_doradca_eurobank Re: eurobank !!!! szok !!!!! 27.05.09, 22:23
                                Witajcie,
                                Jestem doradcą online eurobanku w zakresie kredytów hipotecznych.

Chciałbym poznać Wasze opinie na temat kredytów gotówkowych zabezpieczanych
                                hipoteką dostępnych w ramach oferty. Jestem tutaj również w po to, aby służyć
                                Wam pomocą w zakresie sposobu skorzystania z kredytu.

Zapraszam do dyskusji w tym temacie.
                                Jestem do Waszej dyspozycji.
                    • Gość: AntyOszust Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.subscribers.sferia.net 27.03.09, 22:48
                      Magda, strasznie poruszył mnie Twój post. Mam nadzieję, że się nie
                      obrazisz jak Cię zacytuję w serwisie nabiciwbutelke.pl
                      pozdrawiam
                      • Gość: magda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ludowa.netcominternet.pl 29.03.09, 09:03
                        Jasne, że się nie obrażę:). Pozdrawiam i dziękuję za zrozumienie.
      • Gość: klient Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 08:09
        Witam a czy na waszym miejscu i waszym celem jest obrazliwe
        traktowanie klienta wyzywanie straszenie ruszanie czlonkow jego
        rodziny co tego jestem ciekawy jesli ktos sie przedstawia ja JESTEM
        WIELKI PAN INSPEKTOR czyli co jest on BOGIEM dlamnie ktos taki nie
        powinien pracowac w takiej instytucji jakim jest bank i chyba tylko
        przy zamiataniu ulic w co watpie tez a wszystkim na forum chodzi o
        RUSEK taki ktos co sie podaje za boga czas opisac to w gazetach w
        telewizji i do MINISTERSTWA FINANSOW
      • Gość: klient Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 11:58
        Tylko jedno ladnie napisane i tylko tyle a robicie inaczej nie
        dzwonicie wcale a jak juz to dzwoni jakis osobnik myslacy nie
        wiadomo czym i zastrasza wyzywa brak kultury
    • megi07 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 01.06.09, 18:34
      mam ten sam problem,tez dzisiaj złozyłam skarge.to jest naprawde paranoja w jaki
      sposób oni do nas podchodza...nie daja dojsc do słowa,ublizaja i zastaszaja
      takimi wizytami ze wszyscy sasiedzi sie dowiedza
      • Gość: Ania Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.magma-net.pl 02.06.09, 23:16
        nastepna co wziela kredyt i nie placi. wez sie za robote i splacaj swoje dlugi.
        • Gość: m Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 80.94.16.* 03.06.09, 04:49
          W długi może popaść każdy. Obyś się o tym nigdy nie przekonała, choć są na tym
          forum tacy, którym przydałaby się taka nauczka.

Popadnięcie w długi nie zmienia faktu, że dłużnik nadal jest człowiekiem i nie
          wolno do traktować jak śmiecia.
          • follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 03.06.09, 11:59
            Gość portalu: m napisał(a):
            Popadnięcie w długi nie zmienia faktu, że dłużnik nadal jest człowiekiem i nie
            wolno do traktować jak śmiecia.

dokładnie tak. a poza tym każdy bank ,firma windykacyjna na długach
            zarabia więc tym bardziej dziwi chamstwo "windykatorów",przeważnie
            mało kompetentnych i nieskutecznych...
        • megi07 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 03.06.09, 09:02
          nie oceniaj mnie,bo spłacam zadłuzenia,straciłam prace i dlatego mam nie
          zapłacone2 raty,dzwoniłam do banku z prosba o wydłuzenie okresu do 10 czerwca,a
          oni potraktowali mnie jak przestepce...nie maja prawa szargac mojego
          imienia,,czy tobie nigdy nie powineła sie noga ,to uwazaj bo i ciebie moze to
          kiedys spotkac i wtedy porozmawiamy,ciekawe czy napiszesz to samo co i teraz

Gość portalu: Ania napisał(a):

> nastepna co wziela kredyt i nie placi. wez sie za robote i splacaj swoje dlugi.
          • follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 03.06.09, 12:01
            głowa do góry, a zawsze znajdą się tacy co nigdy nie zaryzykowali
            i nie wiedzą co to problemy finansowe za to oceniać innych potrafią.
            • megi07 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 03.06.09, 12:55
              dzieki
              follow_white_rabbit napisał:

> głowa do góry, a zawsze znajdą się tacy co nigdy nie zaryzykowali
              > i nie wiedzą co to problemy finansowe za to oceniać innych potrafią.
          • Gość: klient Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 20:29
            DO ANI CO TAK PIEKNIE PISZE POWIEM TYLKO JEDNO ZNALEM WIELU
            CWANIAKOW JAK TY CO TAK MYSLA I PISZA NIE ZNAJAC INNYCH A POTEM NOGA
            SIE PODWINIE I CO POWIESZ NAPISZESZ CO...........?????
            JESTEM CIEKAWY
    • Gość: aśka Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 12:05
      jestem właśnie po takiej rozmowie, to skandal! , są nieuprzejmi i
      bezczelni. Zastanawiam się nad przekazaniem tego do tv.
      • zauber07 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 10.07.09, 12:24
        Gość portalu: aśka napisał(a):

> Zastanawiam się nad przekazaniem tego do tv.

Niedlugo w TV to będzie ta twoja argeńtynska firemka pod nazwa
        KLINIKA FINANSOWA.Powiedz lepiej ile trzeba wam wpłacić od sumy
        zadłużenia np.20 tyś,zł(pewnie jeszcze obiecujecie udzielić na ten
        cel pożyczki?),a jak już w "konia" zrobicie naiwnych ludzi,to tylko
        zostanie "zwinąć żagle"-PRAWDA?
        Ma rację Wanda,że sprawa smierdzi na odległość:)
      • Gość: POPIERDUŁKA Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 11.07.09, 01:47

Jak jesteś "ZaSTRASZONA-STRASZNIE"to leć do "PROWOKATURY"
        a wtedy urzędnik z prokuratury cię zastraszy!!!!
        wtedy strasznie zestresowany człowieczku napisz skargę do
        prezydenta ,premiera,sztrazburgera!!!!
        Bank to nie toważystwo wzajennej adoracji i nie ciotki w moherowych
        beretach które pożyczjąc zapominają ile,jak i komu,kiedy na ile
        pożyczyły,kredyty w Bankach są miinn z lokat ufających im klientów i
        z zysku na prawidłowo udzielonych i spłacanych kredytach!!!!!!
        Więc jak nie szanujesz umowy którą przeczytałeś zastraszony
        człowieczku i podpisałeś to teraz do kogo pretensje do całego
        Świata?!!!
        weź si ę PRZEMYŚL NA NOWO i zdefiniuj?!
        Chcesz bonusa gratisu?specjalnego traktowania?
        pożycz sobie 2 mld ŁEuro i zapomnij ,że masz oddać -MADOFIE!!!!!

pozdrawiam wszystkie ,biedne ,inteligentne,pokrzywdzone zastraszone
        osoby ---ps przez Bank!!!!- - - - ale jaja.
        • Gość: gigant Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 12.08.09, 17:22
          ale ty mondry popraw swoje błendy
        • ciekawa79 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 24.10.09, 12:34
          ...jak berety, jak berety...czytam sobie i nie wierzę, Jezusie drogi, daj mi
          solidny depozyt w banku szwajcarskim i pozwól pożyczyć i nie spłacić !!!! żenada
          jak czytam, bo ja mam zaległości duże, ale nie na tyle by ich nie kontrolować
          !!! policja? po co mam tam iść, żeby mnie wyśmiali, że nie płacę i urażona pani
          ze mnie,bo ktoś na mnie nawrzeszczał, bo to i tak ja podpisałam??? czy to co
          wypisują Ci urażeni własną niekompetencją, to jest jakiś kiepski scenariusz???
          tego nie sfilmują kochani, to nie epoka Gierka, to jest demokracja, nie
          mogę.....dziki śmiech ogarnia moją posturę mikrej babki.....mikrej ale żyjącej
          uczciwie i ciułającej na te znienawidzone raty......nie lubię, ale tam jest
          podpis...i tak do końca...dalej "nie mogę" piszcie więcej, przynajmniej się
          pośmieję wyliczając rachunki comiesięczne....bo to mnie bawi....teraz idę do
          pracy, bo raty w drodze...:) pozdrawiam :)
          • Gość: ojczyzna polszczyz do zulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 21:40
            proponuje zakup słwonika ortograficznego lub korekty tekstu w
            wordzie.
    • Gość: dluznik.pl Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.07.09, 12:52
      to jest jescze maly pikus rozmowa z firma BKK moze czlowieka
      doprowadzic do ciezkiej psychozy
    • Gość: Pan z banku Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 22.07.09, 07:57
      Rowniez mam problemy ze splata rat w terminie od jakis 6 miesiecy w
      eurobanku... To nie ma co sie uzalac, trzeba placic.
      Euro Bank jest jaki jest, dawal kase szybko i bez bolu - chce bys
      bez bolu tez oddal... Nie pieprza sie, tak jak Ty nie pieprzylbys
      sie z odzyskiwaniem kasy od kogos komu pozyczyles...

Jestem pracownikiem innego banku i moj nie stosuje takich metod,
      tez bylem w szoku itp itd, nawet kiedys skarge zlozylem na
      windykatora, bo nagial troche prawo bankowe odnosnie przetwarzania
      danych... Najwazniejsze w tym jest to, ze sklada sie te skargi,
      smaruje na forum a kase rzezbisz szybciutko i lecisz do placowki i
      oddajesz... Podejrzewam, ze Ci wszyscy pokrzywdzeni przy nastepnej
      okazji skorzystaja z Euro Banku ponownie :D
      Bardzo wspolczuje i rozumiem, ze te przeciaganie po glebie przez
      windykatorow powoduje stres, nienawisc itp itd... Pamietaj, ze oni
      dzialaja na najprostszym aspekcie psychologii - strachu i
      dominacji... I nic im nie zrobisz - bo to Ty wisisz kase :D i zawsze
      znajda cos co Cie zmusi do szybszego organizowania kasy - nawet
      takiego zaprawionego wyge jak ja :D
      Aha i nie polecam unikania rozmow i kontaktu.. zawsze Cie znajda,
      jak nie przez komorke to przez tel do dcomu, pracy, szefa... zawsze
      dotrze do Ciebie wiadomosc ze Euro Bank prosi o natychmiastowy
      kontakt !

• follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 22.07.09, 10:17
        Po twojej wypowiedzi odzyskałem wiarę w bankową windykację.
        Nie dosyć,że odzyskają skutecznie przeciągając po glebie to ten sam
        (już)klient natychmiast pobiegnie po nowy (tani a jakże!)kredycik..
        I zabawa zaczyna się od nowa..,:)
      • Gość: pytajnik Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 193.111.174.* 22.07.09, 10:46
        No i co z tego, że mnie znajdą?
        • follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 22.07.09, 10:55
          Nie wiem,ja się nie chowam więc mnie znajdować nie muszą.
          Ale z wypowiedzi "Pana z banku" wynika,że przeciągną po glebie na przykład.
      • Gość: KLIENT Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 19:24
        WITAM MOZE MASZ RACJE ALE PEWNI SA JAKBY NIE MIELI CZYM MYSLEC MAJA
        NASZ ZA SMIECI ALE PRZYJDZIE CZAS ZE JEGO BEDA TRAKTOWAC JAK SMIECIA
        NIEJEDNI LATA POCZEKAJA A ZROBIA TO SAMO POTEM CO ON A BOGIEM BO ZA
        TAKIEGO SIE PODAJE JEST RUSEK
        ZE KTOS STRASZY OKI ALE SA GRANICE WCHODZAC NA CZYJAS RODZINE KTOS
        MOZE WEJSC NA TEGO CO TAK ROBI ..........
    • Gość: Pan z Banku Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 193.201.167.* 22.07.09, 13:13
      No nic na to nie poradzisz, chociaz i tak teraz juz odczuwam
      roznice, bo zanim sprawa trafi do twardej windykacji, to jakies 2
      tygodnie pozostaje to do zalatwienia polubownie - czyli bez ostrej
      jazdy. Nie wiem jak jest u innych dłużników teraz, pisze po swoich
      doświadczeniach.
      Z racji wykonywanego zawodu jestem skłonny uwierzyć iż Euro bank
      raczej woli polubownie załątwiac sprawy, tak - brzmi to
      kontrowersyjnie, aczkolwiek przemawia za tym fakt, iz nie wypowiada
      umow po 2 niesplaconych ratach i nie stawia kredytow w stan
      wymagalnosci (rowniez to opieram na swoich doswiadczeniach) Rowniez
      przekroczenie limitu karty kredytowej i brak splaty minimalnej, Bank
      daje czasu troche na zorganizowanie.

Aczkolwiek - jak napisalem wczesniej - nie pitola sie. Zreszta -
      Euro ma jeden z najlepszych portfeli kredytowych w Polsce...

Pozdrawiam
      • Gość: rikitiki taaa Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 13:54
        Wszystkie pokrzywdzone duszyczki, nie trzeba było brać kredytów bez opamiętania.
        Żal mi ludzi, którzy nazwiskiem podpisują się pod umową a później ją depczą, żal
        mi ludzi którzy są oburzeni, że bank czy inna instytucja chce odzyskać swoje
        pieniądze.
        Współczuje wszystkim tym "damą" co są zaskoczone po rozmowie z windykacją i
        biegają składać skargi kiedy w wewnątrz wszyscy się z nich
        śmieją!!!!!!!!!!!!!!!! POBUDKA !!!!!!!!!! Nie spłacasz to szykuj się na
        konsekwencje !! Tak narzekacie na EB ? To co napisał kolega wyżej jest racją.
        Gdyby EB chciał odzyskiwać tylko pieniądze i nie liczyć się z ludźmi
        powypowiadał by umowa po zapadnięciu 2 rat i zabawa by się skończyła. Dla tych
        co się czują tak zażenowani rozmowami, proponuje Wam wziąć pożyczkę np. mBanku
        tak nie będziecie musieli rozmawiać z windykacją po spóźnianiu się z ratami już
        nawet nie mówię o 2 zaległych ale o samym notorycznym spóźnianiu się będziecie
        spłacać całą pożyczkę jednorazowa i nawet żadnego pisma nie dostaniecie zadzwoni
        do Was firma windykacyjna i się dowiecie że macie oddać np 20 tys w trybie
        natychmiastowym!!!!! I znowu "dama" by powiedziała, że się odwoła itd. ludzie o
        czym myślicie ?? Bierzecie prywatne pieniądze i macie najmniej do powiedzenia
        jak je będziecie spłacać!!!!!!!!!!
        • Gość: lkj Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:07
          o BRE też słyszałem to już chyba lepszy ten euro
        • Gość: zszokowana Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 213.77.121.* 04.08.09, 21:44
          jestem zszokowana tym co tu czytam o euro-banku, już załuję że
          wzięłam ten kredyt( od roku go spłacam już niewiele mi zostało na
          szczęście), miałam niekulturalną rozmowę windykacyjną, na dodatek
          windykator udzielił mi nieprawidłowej informacji ,że naliczono mi
          odsetki od nieopóźnionej raty, sprawidziłam to okazało się ze
          wwprowadził mnie w błąd, bo rata wpłynęła w terminie inna
          pracownica banku udzieliła sprzecznej informacji, w rezultacie mam
          nadpłate!!!!!! rozmwa wndykacyjna dotyczyła opóźnienia jednodniowego,
          mam ogromny niesmak po całej sprawie , oni chyba są nadgorliwi a
          nadgorliwość podobno jest gorsza od faszyzmu, jedno wiem , pierwszy
          i ostatni raz mam do czynienia z tym dziwnym bankiem( dziwnym bo nie
          rozumiem jak mozna nieszanować dojnej krowy jaką jest potencjalny
          klient na przyszłość)
          a ty rikki sie palnij w łeb i obyś wlazł w takie długi zebyś z nich
          nie wylazł zaklinam
          • Gość: rikki Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 193.239.59.* 05.08.09, 20:17
            żałosna jesteś naprawdę ... skoro jesteś dojną krową to na pastwisko a nie do
            banku się pchasz!!!!!!!!!!!
            • Gość: kruk Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 12.08.09, 17:34
              weż gościu zejć ztego forum bo zwymiotuje
      • Gość: misiek_xxl eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.multimo.pl 31.10.09, 19:42
        jako byly pracownik tego banku powiem tobie, ze jestes idiota. szczegolnie,
        jezeli chodzi o karty kredytowe. wiesz, ze sa beznadzieje pod wzgledem
        technicznym. ile ja reklamacji przyjalem na to to szok. chyba, ze tam takie
        glaby pracuja.
    • Gość: PB Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 193.201.167.* 12.08.09, 12:36
      A w piątek zeszłego tygodnia, moja znajoma znalazła ciotkę swoją -
      dłużniczkę EuroBanku ma klamce... Teraz to juz nie bedzie
      wspolpracowac...
      Coraz więcej się slyszy o "dobrowolnym poddaniu się egzekucji"
      A najgorsze jest to, ze dopiero teraz widac skale problemu... tutaj
      juz windykacja chocby mega mega skuteczna nie zaradzi...
      • Gość: bóg przez B Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 194.146.120.* 03.09.09, 11:29
        haha jak był a upośledzona umysłowo i na dodatek była oszustką no to
        dobrze zrobiła!!!!!
    • Gość: klient Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 08:10
      witam....chodzi pewnie Pani o RUSKA tak sie przedstawia i podkresla
      ze jest bogiem
      • Gość: gosc Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 09.09.09, 13:32
        A ja mam gdzies EB. Takich burakow z windykacji trzeba tepic. Ja kazda rozmowe z
        nimi nagrywam. Straszyc to oni sobie moga conajwyzej swoje dzieci. A swoja droga
        co zrobi EB jak nagle iles % klientow przestanie placic kredyty? Takie np rzedu
        20-50k? Co wtedy zrobia i czy faktycznie beda przyjezdzac do domu dluznika? Nie
        moga zaklocac tzw miru domowego wiec kazde takie najscie mozna zglosic na policje.
        • Gość: gin Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:43
          Jak czytam te dłużnicze żale to zanoszę się śmiechem ! ! !
          • Gość: KAT Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:46
            EGZEKUCJA I POD MOST TAK POWINNO TO WYGLĄDAĆ ! ! ! ŻADNYCH DYSKUSJI WTEDY BYŚCIE
            SIĘ NAUCZYLI ! ! !
            • Gość: gosc Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 12.09.09, 22:51
              Takie gadki ze pod most itd to sobie zachowajcie dla siebie. Jest duzo roznych
              sytuacji w zyciu, a postepowanie eurobanku oraz paru innych bankow wzgledem
              klienta majacego problemy ze splata pozostawia wiele do zyczenia. Swoja droga
              smieszy mnie postepowanie bankow- dawali przed kryzysem roznym ludziom bardzo
              wysokie kredyty niezastanawiajac sie co bedzie za jakis czas- i to dawali osobom
              ktore wiadomo ze np majatku bedacym zabezpieczeniem kredytu nie posiadaja- bo
              niby co moze posiadac np student albo ktos kto prowadzi dz.gospodarcza zwiazana
              z informatyka? Raptem komputer stacjonarny/laptop i to wszystko- wiec jak cos to
              bank malo odzyska.. Ja coraz czesciej mysle o tym by nie splacac kredytow- nie
              dlatego ze mam ochote oszukac banki te czy owe ale wlasnie dlatego ze nie mam
              srodkow na splate a dwa wiem ze bank mi nieduzo moze zrobic..
    • Gość: lukas Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 94.254.208.* 15.09.09, 11:06
      Witam!

Prosze Państwa proszę naprawdę uważać na praktyki tego banku Pani AA
      ma rację.

Moja historia wyglądała tak:
      Nie wpłaciłem w terminie raty kredytu i jak najbardziej rozumiem
      procedurę która jest wtedy uruchomiona.

Ja jednak nie dostałem zadnego powiadomienia, przypomnienia, czy
      jakiegokolwiek sygnału ani od Banku ani od firmy windykacyjnekj
      która jak sie okazało przejeła moją sprawę.

Zaległa kwote wpłaciłem niezwłocznie następnego dnia. Po tym jak
      dzień wcześniej, w okolicach godziny 21 zadzwonił do mnie pracownik
      firmy wincykacyjnej. (pora jak najbardziej odpowiednia)
      Była to jedna z najmniej miłych rozmów w moim życiu.
      Osoba ta potraktowała mnie tak, jakbym był dłużny od roku ze 100000
      pln.
      Była strasznie arogancka, i chyba nigdy nie rozmawiała z nikim przez
      telefon. W dodatku kazała mi zadzwonić do siebie w dniu następnym i
      opisać co dzieje się z wpłatą.

Zadzwoniłem do banku niezwłocznie po wpłacie. Pan z Windykacji nie
      przyjął ani mojej skargi ani tak naprawde nie pomógł w żaden sposób.

Panie i Panowie - uwaga!
      Pewnie Ci którzy płacą w terminie raty swoich kredytów nie maja tego
      problemu, jednak ja za swoje pierwsze w historii współpracy z tym
      bankiem spożnienie zapłaciełm odsetki i do tego nie mam pretensji,
      jednak obsługa jest karygodna!!!!

Załuję ze wcześniej nie poszukałem opinii o TYM banku w sieci.

PZDR
      ŁUK
      Ja jestem pewien że w TYM Banku nigdy juz nie "wezme kredytu".
      • Gość: gosc Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 15.09.09, 14:23
        ja juz dawno sobie powiedzialem ze jesli beda do mnie znowu wydzwaniac i
        zawracac glowe po jednym dniu spoznienia to nastepnej raty nie zaplace lub
        specjalnie zaplace pozniej. Wcale niejest tak ze bank jest ponad prawem-
        obowiazuje jakas procedura windykacyjna i wcale nie musze sluchac wyzwisk od
        jakiegos naburmuszonego kolesia ktoremu chyba zona nie dala w nocy.
      • follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 16.09.09, 09:51
        Z twojej wypowiedzi wynika że to ta właśnie arogancka rozmowa spowodowała
        wpłatę..:)A nie pomyślałeś żeby do banku zadzwonić choćby
        w dniu płatności i uprzedzić o zwłoce?
        • Gość: szczery Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 18.09.09, 16:53
          Czytajac wiekszosc postow napisanych przez "klientow" dluznikow chce mi sie smiac, ale nie dlatego ze zalegacie z wplatami tylko dlatego ze jestescie zalosni.
          Podczas rozmowy nikt z Was nie odwazy sie otworzyc ust tylko grzecznie kuli ogon i biegnie do banku oddac czyjas wlasnosc i zamiast pisac glupie posty na forach internetowych moze byscie sie wzieli za splacanie kredytów!!!!!!!!!!!! Na komputer i dostep do intenetu macie a rat nie placicie??
          • follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 21.09.09, 11:05
            Po pierwsze jest wolność wypowiedzi,a śmiech to zdrowie..
            I nie wszyscy korzystają z neta prywatnego(notabene jakbyś nie wiedział
            abonamenty są po kilkadziesiąt pln a korzysta czasem cała rodzina)
            - część osób pisze z firmowego na przykład.
            A może powinni cały czas umartwiać się że mają długi i może odwiedzić ich taaki
            straszny "wyndykator"?I co on zrobi?
            Po twoim skamlaniu to raczej można podejrzewać iż sam kulisz ogon
            przy dłużniku.
          • Gość: KAT Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 13:53
            Szczery BRAWO :D w 1000% się z Tobą zgadzam ale oni myślą, że jak powypisują
            jakieś bzdury na forach to bank przestanie odzyskiwać swoje pieniądze z
            DETERMINACJĄ ... A jak rozmawiają z windykacją to składnie zdania wypowiedzieć
            nie umieją :D Brak słów ...
            W waszym przypadku to nie odwaga tylko głupota, jesteście pazerni na cudze
            pieniądze tyle.
            • mordimer.madderdin Re: eurobank !!!! szok !!!!! 22.09.09, 06:55
              Gość portalu: KAT napisał(a):
              "oni myślą, że jak powypisują jakieś bzdury na forach to bank przestanie
              odzyskiwać swoje pieniądze z DETERMINACJĄ ..."

Masz chyba nielekkie problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Tutaj bój się toczy
              nie o determinację, ale o kulturę.
              ____
              "m", tyle, że logowany.
              • Gość: KAT Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 26.09.09, 16:23
                A Ty masz problemy najwyraźniej z byciem uczciwym :D
                • mordimer.madderdin Re: eurobank !!!! szok !!!!! 27.09.09, 06:44
                  Twój kolejny post tylko potwierdza moją wcześniejszą diagnozę - masz problemy z
                  czytaniem ze zrozumieniem.

Pójdź w końcu na lekcje - szkoła trwa już od miesiąca...
                  • Gość: KAT Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 18:13
                    Po Twoich wypowiedziach natomiast wywnioskować można, że szkoły jeszcze nie
                    zacząłeś a szkoda słuchaj zaniżasz poziom naszego całego narodu :D
                    • Gość: jan max Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 18:17
                      "mordimer.madderdin" <---
                • ciekawa79 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 18.10.09, 18:00
                  zgadzam się..zastanawia mnie wiele, ale to co przeczytałam tutaj o ciekawym
                  skądinąd zachowaniu ludzi , jest dziwaczne. Sama mam kilka kredytów, sama mam
                  problemy z ich spłacaniem, ale nigdy nie wpadłabym na taki pomysł...na jaki???
                  na żalenie się, ze jestem nieuczciwy czy nieuczciwa??? rozumiem jak żenująco
                  jest się tłumaczyć, ze jeszcze nie wpłaciłam, bo robię to często.To powoduje
                  frustracje!!! krzyczę i wrzeszczę!!!a dlaczego? bo nie potrafię się sama zebrać,
                  żeby zrozumieć, ze to co robię-czyli niespłacanie na czas jest nieudolne i
                  nieuczciwe!!!i nic mnie nie usprawiedliwia...wiem też czym jest umowa i to mnie
                  od razu budzi...Ludzie, jak już skończycie kombinować z unikaniem
                  odpowiedzialności, dajcie mi znać jak to jest być nieuczciwym, chętnie wrzucę
                  kilka słów rozpaczy jak to chamy i potwory z tego czy innego banku dzwonią, bo
                  właśnie jeden z nich właśnie z eurobanku mi uświadomił, ze nieważne jest co mi
                  powiedział...ważne jest to, że dorosły człowiek jest odpowiedzialny za swoje
                  czyny. pozdrawiam wszystkich zalegających i walczących z własnymi słabościami
                  tak jak ja, pozdrawiam wszystkich oszustów krzyczących "skandal" .
              • mala_stg66 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 10.06.10, 16:56
              • mala_stg66 Re: eurobank !!!! szok !!!!! 10.06.10, 17:04
                kat i innym tego typu idiotom życzę milionowych długów do końca życia i telefonów z winykacji codziennie! Nikt nie może wiedzieć co stanie się za 4 czy 5 lat a może zdarzyć wszystko. Ja też mam kredyty i je spłacam a jeśli bym nie spłacała to nie dla tego że mam taki kaprys ale dla tego że mam jakieś problemy. Po to w tych cholernych bankach są podobno fachowi doradcy aby w takich wypadkach dłużnikom pomóc,znaleźć jakieś wyjście a nie wyzywać od złodziei lub innych takich!!! Amen.
    • Gość: Miki Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 12:42
      Ja też mam kredyt w tym banku i często spóźniam się z wpłatami rat.
      Faktycznie z windykacji zawsze dzwonią sami nerwowi frustraci,
      którzy wykrzykują do słuchawki rożne debilizmy, nie pozwalają dojść
      do słowa, dzwonią po 10 razy dziennie i zachowują się co najmniej
      komicznie, hehe. Przy pierwszym telefonie się zdziwiłam, ale później
      zaczęłam tych głąbów olewać. Najlepiej takiego wysłuchać a potem
      powiedzieć: spłacę, kiedy będę chciała! A on tak naprawdę może cię
      pocałować w d... Jako bank mogą wysłać wezwanie do zapłaty, mogą
      wypowiedzieć kredyt, ale nie mają prawa wydzwaniać do domu i nękać
      czŁowieka i jego rodzinę. Najlepiej więc, słysząc zapowiedź: dzień
      dobry - Eurobank, zapytać: CO JESZCZE MOŻEMY DLA CIEBIE ZROBIĆ?
      • Gość: hans Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 19:44
        Miki masz wyobraźnie :D A jak rozmawiasz z windykacją to pewnie zaczynasz się
        jąkać i składnie zdania nie umiesz wypowiedzieć ha ha ha! Ale tacy jak TY
        właśnie mają 10 telefonów dziennie bo do innych pewnie dociera po JEDNYM !
        • Gość: Miki Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 11:16
          O!! Widzę, że dołączył kolejny sfrustrowany telemarketer eurobanku - hans,
          hehehe. A jakbyś trochę pomyślał, to 10 telefonów dziennie oznacza, że 10 razy
          słysząc zapowiedź eurobank, już teraz po prostu odkładam słuchawkę, a frustrat
          dzwoni kolejny i kolejny raz, jakby miało to coś zmienić. Jak nie mam tego dnia
          na spłatę raty, to choćby zadzwonił i 100 razy to i tak i tak nie osiągnie tego
          co próbuje, czyli: niech pani biegnie do banku już natychmiast zaraz, nie
          jutro!!! No banda debili, jak boga kocham!
          • Gość: była klijentka Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 16:09
            to co tak poczytałam na tym forum to ten bank jest naprawde chamski
            nigdzie nie pisze o zadnym innym banku niema skarg na inny a tylko
            na eb nigdy wiecej niewezma tam ani grosza i znajomym tez odradzam
            isc lepiej do innego banku bo tam same chamy i idioci pozdrawiam
            wszystkich na forum
            • Gość: dłuznik Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 23:03
              Eurobank to największy złodziej w Polsce ja pożyczyłem 7000 tyś zł. a do spłacenia mam oddać 14000 tyś chyba niema drugiego takiego banku na świecie a co dotyczy mojej spłaty wystarczy 2 dni opóźnić wpłacenie raty bank wysyła powiadomienie lub gońca---windykator by przypominał o zwrot raty Uwaga jest to bank który okrada nas zwłaszcza emerytów---rencistów nadmieniam ze emerytury mam 700 zł jak żyć pożyczając 7000 tyś a oddać 14000 tyś
          • Gość: Ktoś Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 20:22
            Przecież za to im płacą. A nerwowy ton, zastraszanie i wprowadzanie w błąd to
            elementy szkolenia. Nie przejmuj się nimi - oni mają prowizję od ściągnięcia
            zadłużenia i dlatego im zależy. Windykator w banku to taki najniższy szczebel
            urzędnika bankowego. Nieszczególne pensje, duża presja i wynagrodzenie
            prowizyjne w części a na dodatek rozmowy z ludźmi którzy ich szczerze
            nienawidzą. Windykator to nikt:) ale komornik to już coś innego:(
      • Gość: Kaczmar Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.09.15, 08:43
        Jak się nie czyta papierów to tak jest, typowe cebulastwo i brak umiejętności matematycznych a potem pretensje i płacz że złodzieje.
        Ja nie mam z nimi problemów, czytam co podpisuje i umiem liczyć.
        A fajnie sie bajeruje te dupeczki w Eurobanku, nie są w cale takie oporne :D
    • Gość: kasia Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 80.94.16.* 05.10.09, 10:00
      !!!mam to samo !!!grozby ze mam oddac ich pieniadze
      itp!!!!!!!!!!!!!!!napisałam pismo do niby dyrektora i czekam
      spłacam po tyle po ile moge !!!banda buraków i braku
      kultury!!!!
      • Gość: ddd Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 06.10.09, 14:32
        Byli do tego stopnia bezczelni, ze póznymi wieczorami dzwonili nawet
        do mojej szefowej!!!!!!!!!!!!!!!!! co najlepsze, to oni sie
        pomylili, splacilam karte kredytowa w terminie ale w banku zostalo
        zaksiegowane po 2 dniach!!!!!!!!!!!!!!!! po dwoch dniach z ryjem do
        mnie i co gorsza do szefowej!!!!!!!!!!!!!! SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!
        CHAMY!!!!!!!!!!!! sprawa jest u prawnika, nie zostawie tak tego,
        niech ktos wkoncu zrobi z nimi porzadek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Pan z Banku Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 193.201.167.* 06.10.09, 15:34
      Euro Bank już obsluguje KRUK, wiec nie beda juz nekac biednych
      dluznikow :)

I mnie tez )
      • Gość: była klijentka Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 18:10
        tu niechodzi o nękanie ale w jaki sposób to robią słowa mają z
        kosmosu
        • Gość: zbyszek Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.11.09, 22:55
          Niestety tez bylem dluznikiem tego Banku. Dogadalem sie z nimi, za
          posrednictwem, nie osobiscie. Z resztą cieszę się, że mam już to za sobą. Jakby
          ktos chcial namiar na dobra firme antywidnykacyjna to walic na meila z.kow@onet.pl
      • Gość: zulka Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 17:06
        pan z banku głupoty piszesz zaden kruk tylko te bezduszne potwory z
        euro dzwinią dalej
        • Gość: monda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.tosa.pl 17.10.09, 16:16
          Dokładnie gożej jak potfory banda debili ja jóż byłam na policji w
          sprawie tej windykacji,sprawe przeciwko 1 panu z tamtąd wniose
          kosztuje ona tylko 200zł zobaczymy czy bendzie taki cfany jak przez
          telefon.pozdrowienia dla tego Pana z windykacji eurobanku. Ja mam
          twoje nagrania jak pan z dłóżnikami rozmawia .Dozobaczenia panie
          WINDYKATORZE
          • Gość: zulka Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 18:48
            daj znac jak ci poszło ja pujde ci za swiatka bo mam z nim taki sam
            problem
          • Gość: trzymam za ciebie Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 13:21
            powodzenia ci życze
          • Gość: Bam Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 29.10.09, 20:04
            HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA ! ! ! ! Krętacze i oszuści nie będziecie spokojnie
            spać jeśli uczciwości się nie nauczycie ! ! ! ! ! ! !
            Policja, sądy, prokuratury :D:D:D:D Jesteście żałośni :D:D:D
            • Gość: tomass Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 29.10.09, 22:25
              policja sciga za dlugi? brawo glupoty:)
          • Gość: rom Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 13:17
            monda może zaczniesz raty spłacać a nie ofiarę z siebie robisz he he przeznacz
            te 200 zł na ratę bo to nie są Twoje pieniądze - żal mi Ciebie :D
            • Gość: kend Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 13:20
              Powiem tak czytając to wszystko wiem przynajmniej, że tacy oszuści jak WY
              łatwego życia nie mają a to bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kkk Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 13.11.09, 22:00
        Sprzedane do kruka teraz juz tylko bedzie gorzej
      • Gość: pinki Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 188.33.99.* 19.11.09, 22:26
        Piszecie, ze będziecie omijać ten bank, czyli co? Biorąc kredyt od razu macie
        zamiar go nie spłacać?
        • Gość: t. Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.09, 22:56
          obejrzałem dzisiejsze fakty i informacje o eurobanku - przedstawiono
          informację jak sie traktuje klientów, którzy nie spłacają kredytów i
          mam swoje zdanie na ten temat - to że tak się dzieje w eurobanku to
          niestety prawda, sam byłem tak szkolony przez swoich szefów,by w ten
          sposób obsługiwać, traktować klientów - miałem specjalne szkolenia
          z "opieprzani a" klientów, nie mieliśmy mieć skrupół&o acute;w,
          sumienia, nieraz nade mną sterczał kierownik który pisał mi na kartce
          co mam powiedzieć (od przekleństw po obrażanie), żeby utrzymać posadę
          musiałem tak mówić, straszono mnie że jeśli nie bedę twardy to wylecę
          na zbity pysk, nie będę miał premii, itp., tak naprawdę wszyscy
          przymykali oko na takie traktowanie klientów, nieraz mielismy
          wizytację prezesa który przysługiwał się naszym rozmowom i jak tylko
          usłyszał taką rozmowę (targanie słowne po kliencie) klepał po plecach
          i mówił "i tak trzeba, będziesz miał premię", to co się tam działo w
          tym dziale to koszmar, poza tym byli i są windykatorzy terenowi i tam
          jest jeszcze gorzej, zajeżdżaja pod dom dłużnika i robią sceny
          (biegają po sąsiadach i opowiadają im o wszystkich danych, długach),
          przykre to, ale prawda jest taka, że to się nie zmieni, firma nie
          zmieni swojej polityki bo ma swoje cele w ściąganiu długów, tak
          naprawdę to teraz po tych wiadomościach wyleci kilka osób (które
          musiały tak wykonywać zadania) i tyle, na tym się skończy, a zasady
          traktowania klientów zostaną takie same...szkoda tylko ludzi którzy
          tam pracują (mi na szczęście udało się stamtą uciec i teraz pracuję
          gdzieś indziej)
          • Gość: abom Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.09, 22:57
            Zgadzam sie z kolegą, który wypowiedział się w tej sprawie. Też
            widziałam informacje w faktach i niestety również to potwierdzam
            ponieważ byłam pracownikiem eurobanku przez dłuższy czas a i miałam
            możliwość słyszenia niejednej takiej rozmowy tel z klientem (kiedys
            księgowość była za ścianką działu który obdzwaniał klientów) ,
            ścianka była tak cienka, że prawie każdą rozmowę było słychać, to
            było straszne co ci ludzie wygadywali do klientów, obrażali ich -
            nigdy niegdzie nie słyszałam takich słów/prze kleństw jak na
            infolinii eurobanku, a kierownik który zarządzał tymi osobami chwalił
            sie wszem i wobec jakie maja sposoby działania...i jeszcze jedno, to
            że nieodpowiednio, po chamsku traktowano nawet potencjalnych klientów
            eurobanku to również prawda, koleżanka - doradczyni z oddziału "na
            dole" spod centrali opowiadała mi niejednokrotnie jak terenowcy
            sprawdzali klientów, którzy wnioskowali o kredyt (łazili po sąsiadach
            i wypytwali się o szczegóły - a gdzie ustawa o ochronie danych
            osobowych? zdarzały sie sytuacje, że terenowiec wymagał dokumentó w
            od właścicieli firm które nie były w procedurze, nieraz pojawiały sie
            skargi na osoby z weryfikacji, a jeden nawet miał sprawę w sądzie),
            tak więc sprawa jest znana eurobankowi, ale stara się aby każda
            sprawa ucichła, myślę ze kto raz juz miał styczność z eurobankiem już
            nie chce znać tego banku, bo to że mają mnóstwo ukrytych myków w
            umowach też jest prawdą (i nie jedna już sprawa się potoczyła w tej
            sprawie), poza tym fakt też jest taki,że wyrzucą te biedne osoby,
            które były zmuszane do takich działań, a bank pozostanie - szkoda
            tylko, że ktoś taki jak pan prezes chojnacki pozwala na to, a wydawał
            się taki w porzadku i robił wrażenie dobrego człowieka (szybko to się
            zmieniło jak został prezesem)...bo obecnie liczą sie układy i
            układziki (chociażby to że ponownie zatrudnił do "swojego&qu ot;
            banku kobietę z którą żyje i ma dziecko i to na stanowisko
            dyrektora...bez kompetencji i doswiadczenia, aż dziw bierze że
            francuzi na to pozwalają...)
            • Gość: ramon Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 02.12.09, 22:04
              nie odbierajcie od tych prostakow telefonow bo dzwonia na wasz koszt i doliczaja
              koszta polaczen do waszego dlugu plus odsetki!!!!.po trzech dniach spoznienia z
              rata "MILA PANI" straszyla mnie bik-iem i jakimis lamusami ktorzy podobno
              odbiora i tak pieniadze ha ha!! tak mnie to rozbawilo ze sie jej zapytalem
              (smiejac sie w sluchawke) czy wie ze grozby sa karalne z artykulu itd.....i ze
              nagrywam cala rozmowe po czym udam sie z nagraniem na policje to sie milutka
              zrobila i wydaje mi sie ze narobila na fotel na ktorym siedzi:)))nie trzeba z
              tymi prostakami rozmawiac i odkladac sluchawke. niech wysla pisemko ze stemplem
              notariusza bo jesli chcecie to maja taki obowiazek a to potrwa wiec bedzie
              spokoj:))) ps.ciekawe czy sa tacy mocni w cztery oczy bo chcialbym to sprawdzic
              he he
    • Gość: witek eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.multimo.pl 31.10.09, 20:14
      Witam,

jestem bylym pracownikiem, tego pseudo banczku. podstawowa sprawa jest taka, iz
      nikt nie kaze Panstwu z windykatorami rozmawiac. Mozna sie w kazdym momencie
      rozlaczyc. Za rozmowe nie placicie, bo nie ma takiej pozycji (nie bylo jak tam
      pracowalem) w tabeli prowizji i oplat. bank jedynie dopisuje odsetki za kazdy
      dzien zwloki. ponadto moze wyslac platny monit. co do komornikow itp. bank ma
      prawo wypowiedziec kredyt, jak nie zaplaca Panstwo 2 pelnych rat (zaleglosc
      ponad 60 dni). jezeli wiec wasza zaleglosc wynosi mniej niz 2 raty, to bank
      oficjalnie moze was cmoknac. takze warto wplacic choc i 10 pln. co do chamstwa
      windykatorow, to jest to robione specjalnie. pani agnieszka browarna (badz co
      badz fajna czarnulka) pisze od rzeczy, bo windykatorzy specjalnie wyzywaja
      ludzi, aby odzyskac dlug. jednak czy komus nie odbija, jak kaze dzwonic juz przy
      1 dniowej zaleglosci? JESZCZE RAZ PODKRESLAM, NIE MAJA PANSTWO OBOWIAZKU
      ROZMAWIAC Z NIKIM Z BANKU PRZEZ TELEFON, TYM BARDZIEJ, JAK DLUG DOTYCZY NP. 1
      RATY. podkreslic nalezy rowniez, iz banki az tak chetnie umow nie wypowiadaja,
      poniewaz w BIKu moga sprawdzic, jak klient aktualnie splaca inne kredyty i
      przekalkulowac, ze odzyskanie na tej drodze dlugu moze potrwac i kilka lat, jak
      klient ma klopoty w innych bankach. kto pierwszy do poborow kredytobiorcy, ten
      lepszy.

namawia Was tez na informowanie banku jeszcze przed klopotami finansowmi, ze
      mozecie miec problem, wtedy jeszcze da sie cos zrobic. nieodbieranie pism i
      niereagowanie to najgorsze, co mozecie zrobic.
      • Gość: jane Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 12:00
        Witek jak Ty pracowałeś w banku to już wiadomo czemu nie pracuje .... Przeczytaj
        sobie umowy kredytowe i regulamin a nie bzdury wypisujesz na forum! Myślisz nie
        jak bankowiec a jak dłużnik.
        • follow_white_rabbit Re: eurobank !!!! szok !!!!! 03.11.09, 10:47
          W takim "banku" to i może lepiej nie pracować...:))
          Witek dobrze zrobił że pożegnał to wątpliwe towarzystwo.
        • Gość: witek eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.multimo.pl 20.11.09, 08:32
          moim obowiazkiem byla sprzedaz kredytow i kart kredytowych, a nie gnojenie
          ludzi. mysle, jak normalny czlowiek, a nie jak bankowiec. zreszta dzisiaj wstyd
          sie przyznac, ze sie w banku pracuje. a jeszcze, ze w euro, o siet.... nie do
          mnie nalezalo analizowanie splacalnosci udzielanych kredytow, choc teraz nowe
          osoby juz maja to w obowiazkach i nie tylko windykatorzy z wroclawia nawalaja na
          telefon klienta, ale i macierzysty oddzial, gdzie klient podpisywal umowe.
          dluznik tez ma jakies prawa. nie kazdy bierze kredyty na pale, a potem sie
          zastanawia, jak to splacic.
      • Gość: barnaba Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 212.191.195.* 21.11.13, 13:41
        Od kilku miesięcy mam jedno miesięczne opóźnienie, podkreślam - zawsze mniej niż jeden miesiąc. Wydzwaniają po kilkanaście razy dziennie. Do tego momentu spłacałem terminowo. Informowałem że w chwili obecnej będę tak spłacał z miesięcznym opóźnieniem bo nie jestem w stanie tego wyrównać. I tak wydzwaniają. Poszedłem do oddziału i Pani w oddziale zaproponowała mi wycofanie zgody na telefoniczne kontakty banku ze mną. Może to zadziała. A tak na marginesie to dodam, że jak brałem ten kredyt to byłem bardzo w potrzebie i szybko podpisałem umowę na kredyt 10 000 i jak doszedłem do domu, zacząłem czytać i się z umowy dowiedziałem że wziąłem kredyt 10 000 + 5 000 ubezpieczenie kredytu czyli łącznie 15 000. i od tego płacę odsetki. Taki to jest bank ten eurobank. Z tego co się orientuję to takie ubezpieczenie kredytów mają w firmach pseudo bankowych a nie w prawdziwych bankach Pozdrawiam
        • Gość: marian paździoch Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 21.11.13, 15:16
          nie umiesz powiedzieć że pomyłka?
    • d0r0taaa Re: eurobank !!!! szok !!!!! 15.11.09, 14:57
      Jeśli rzeczywiście pracownik banku kogoś 'zeszmaci;, to jest wyjątkowym idiotą.
      Przecież każdy wie, że rozmowy w bankach są nagrywane. Więc moim zdaniem albo
      zmyślasz i sobie dopowiadasz, jaka to Ty jesteś biedna i skrzywdzona albo
      faktycznie trafiłaś na idiotę. W tym drugim przypadku można złożyć skargę do
      arbitra bankowego.
      • Gość: tomek Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.chello.pl 17.11.09, 19:03
        a do mnie wydzwaniaja z eurobanku.Mam zaleglosci nie z mojej winy (upadla mi
        firma itd).. ale ich to nie interesuje. Juz zalegam z jedna rata jakies 2tyg,
        dzis znowu jakis czlowiek dzwonil i grozil windykacja terenowa. Zaprosilem do
        siebie i powiedzialem ze jak beda mnie nachodzic i pytac o mnie sasiadow to
        zglosze sprawe na policje o nachodzenie i zaklocanie miru domowego.. tak wiec
        czekam na eurobank. Nie ma co sie tego banku bac... swoja droga dziwie sie
        takiemu podejsciu eurobanku do sprawy- gemoney sam mi zaproponowal wakacje
        kredytowe na 6mc.. w eb to niemozliwe.. niech sobie przyjezdzaja...
      • Gość: a Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:41
        Dzis mozna bylo posluchac w Faktach TVN takiego nagrania.
        Niedowiarku.
        Albo pracowniku Eurobanku:)
      • Gość: dddrrr eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.multimo.pl 19.11.09, 08:10
        www.tvn24.pl/12690,1629300,0,1,wstyd-i-hanba-banku-czy-dluznika,wiadomosc.html
        warte podpatrzenia.
        • Gość: magda Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.ludowa.netcominternet.pl 28.11.09, 21:14
          Poszłam tym wątkiem i znalazłam ten
          tekścik:www.tvn24.pl/12692,1629456,0,1,eurobank-przeprasza-za-obelgi,wiadomosc.html.
          Podobno pismo pana W. z prośbą o zmniejszenie rat zaginęło. Jak wszystkie inne w
          tym banku!!!! Nie rozpatrują żadnych pism. Gubią je i pyskują przez telefon. Jak
          oni się głupio tłumaczą!
          • Gość: mm Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: 80.94.16.* 05.04.10, 04:37
            Gość portalu: magda napisał(a):
            Jak oni się głupio tłumaczą!

Gdybyś ty wiedziała, jak głupio tłumaczą się dłużnicy :-)
    • Gość: hahaha Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 09:23
      żenada. mają idioci długi a potem skargi składają. PARANOJA! żal mi waszej
      głupoty, wszystkie nierozgarnięte al'a dojrzałe i odpowiedzialne dupki...
      • Gość: Raf Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.fortisbank.com.pl 20.11.09, 15:43
        Większość, wpisów na tym forum ma charakter merytorycznej rozmowy.
        żeby taka rozmowę prowadzić trzeba dobrze zrozumieć, czego ona
        dotyczy. Kilka osób jak np. mój "przedmówca" jest jednak zbyt
        ograniczony. Dla takich osób radością jest wpisać jakiś obraźliwy
        slogan, bo to ludzie o bardzo ograniczonych horyzontach myślowych i
        sprawia im to poprostu radość, że komuś dopieką. Z punktu widzenia
        psychologii można domniemać, że osoby te w swoim otoczeniu są
        nieakceptowane i maja niski poziom samooceny. Nie mam szczęśliwie
        żadnych kredytów jednak zawodowo zajmuję się sprawami finansowymi.
        Podkreślam pamiętajmy, że problem który jest poruszany na tym forum
        nie dotyczy kwestii windykować czy tez nie ale raczej w jaki sposób.
        Gdyby nie wpisy kilku osób na prawdę było by to jedno z bardziej
        merytorycznych forum jaki czytałem, niestety internet dotarła także
        pod strzech i to głównie te intelektualne. A co do zachowania
        pracowników komórki monitorującej zaległości kredytowe w EB są one
        daleki od profesjonalnych. Wiem też, że to nie fakt „zagalopowania
        się” jednego czy drugiego delikwenta tylko polityka banku. Ci ludzi
        zawsze maja schematy postępowania i prowadzenia rozmowy.
        Najwidoczniej w EB taki schemat jest akceptowany i zatwierdzony w
        polityce banku.
        Pozdrawiam
        • princessofbabylon Re: eurobank !!!! szok !!!!! 25.11.09, 22:33

Myślisz, że Twój przedmówca to zrozumiał??
        • Gość: dyslektyk Re: eurobank !!!! szok !!!!! IP: *.play-internet.pl 25.09.11, 23:08