martinec74 05.11.09, 11:27 Chcialbym wymienic okna w mieszkaniu. Prosze o porade na co zwrocic uwage, jak sprawdzic fachowcow czy dobrze robia i czy dobrze zrobili? Jestem totalnym laikiem, kazda rada bedzie doskonala. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alanka Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.09, 14:32 Ja mam od około 1,5 roku okna z firmy BEMA ze Świebodzina. Ich reklama jest często w dodatkach Dom. Żadnych uwag, czysto, szczelnie, okna trochę lepszej kategorii, ale jak już wymieniać to na lepsze, nie? No i zamykanie, poprzednie trzeba było dopychać ramieniem, żeby dbrze zamknąć, teraz używam 2 paluszków;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 04.04.12, 22:02 Szanowni klienci. Proszę, niech każdy z Was pomyśli sam czytając ten post i wypowiedzi poniżej... Jakie produkty i poziom usług mogą zaproponować Wam firmy wyżej wymieniane. Zastanówcie się dlaczego po latach mało która z tego typu firm istnieje a fabryki nie chcą z nimi współpracować. Piszecie o pracownikach z pod budki z piwem za 4 zł za godzinę, ale idziecie po ofertę do właśnie takiej firmy bo najważniejsza jest dla Was cena, a nie to co w zamian dostaniecie. Branża budowlana jest dość złożona i można ,,podobne" produkty i prawie(co robi dużą różnicę) taki sam poziom usług zaproponować za dość różną cenę. Jeśli szukacie dobrych produktów to szukajcie ich u źródeł, czyli przedstawicieli producentów, których nie brakuje na rynku zielonogórskim. Solidne, duże firmy nie pozwalają sobie na słabą jakość i dbają o reputację i opinię. Jak szukacie wysokiego poziomu usług to szukajcie firm, które mają dystrybucję i autoryzację producenta, bo żaden producent nie pozwoli na zepsucie opinii o swoim produkcie. W Zielonej Górze są firmy jak te wymieniane wyżej, ale są też takie jak: VOX, CEMBE, GAJA, BCD, VINSAR które od lat robią to na najwyższym poziomie i nikt im nic nie zarzuca. A jak ktoś coś pisze to jest to konkurencja, bo to jedyny ich sposób aby walczyć z solidnymi dystrybutorami. Jestem pracownikiem od 8 lat jednej z tych firm, znam też wszystkie firmy, które są wymieniane w tym wątku i wiem dokładnie co piszę. Pozdrawiam i proszę nie odbierać tego jako reklamę, ale jak pewnego rodzaju radę. Nie kupuje się mercedesa z gwarancją 5 lat i obsługą na poziomie mercedesa w komisie samochodów używanych, a już w szczególności nie w Z.G. PS: Szczególne pozdrowienia i szacunek dla uproczywie piszących właścicieli firm, którzy postami typu: ,,Kupiłem z całą rodziną okna w firmie X i jestem zadowolony... Z poważaniem Darek z rodziną" ośmieszają siebie a przy okazji całą branżę budowlaną w Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.12, 10:32 Brawo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.play-internet.pl 17.10.15, 13:37 a ja polecam Edi Panorame . Szybko tanio i solidnie. Naprawde chłopaki sie starają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.09, 14:51 Ja kupiłam okna w Plastmacie, firme polecił mi znajomy i jestem bardzo zadowolona. Wymienili mi okna w jeden dzien, posprzatali po sobie i dostalam rabat na roletki - bardzo mila, kompetentna dziewczyna tam pracuje, ktora dobrze doradza w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.netdrive.pl 17.03.10, 15:04 Polecam firmę matmax jest tam dwóch panów jeden od drzwi drugi od okien. Po krótkiej rozmowie od razu czuć, ze w tych sprawach są bardzo obeznani. Cały montaż, czy to drzwi czy okien idzie szybko , sprawnie i przy minimalnym zakurzeniu. Jestem bardzo zadowolony z ich usług i śmiało mogę polecić ta firmę każdemu! Jakby ktoś nie wiedział gdzie znaleźć ich punkt to jest on kolo ZUSU a mianowicie na przeciwko to chyba ulica kupiecka jeszcze jest. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki22 Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.9.74.* 11.10.10, 23:08 co tam czuc?? bo napewno nie to ze jestescie fachowi, sciemniacie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 109.110.223.* 20.11.10, 20:47 Nieprawda , nie fachowy montaż. Jedna z gorszych firm w Zielonej Górze. Żałuje że miałam doczynienia z nimi . NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A kuku Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 08.02.11, 12:41 Witam wszystkich! Odnośnie firmy PLASTMAT!!! Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam! Całkowity brak profesjonalizamu ze strony szefa! Zero terminowości (pół roku czekam na zwykłe drzwi). Mimo już czterokrotnego niedotrzymania terminu nikt nawet nie raczy do nas zadzwonić i poinformować i problemie (nie wspominając o przeprosinach). Sam muszę się upominać o swoje!!! Kiedy drzwi w końcu dotarły okazało się że 2/3 z nich jest uszkodzone i zabawa zaczęła się od początku :( W sklepie sam byłem dwa razy świadkiem kiedy klienci przyszli z pretensjami o niedotrzymanie terminu. Do tego poleciliśmy tą firmę znajomym i sytuacja wygląda analogicznie !!! Jeszcze raz ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.14, 18:10 Plastmat to dno. Tylko spróbuj złozyc reklamacje. Miałam z nimi dopczynienia i nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska reklama Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 01.04.12, 16:03 tej dziupli nie poleciłbym nawet wrogowi. Jak można w takich warunkach pracować. Moja piwnica jest czystsza. Jaka wizytówka taka jakość usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly klient Re: Jaka firme polecacie? nie PlastMat! IP: *.web.vodafone.de 20.09.13, 20:22 wydalem duzo kasy, nie bylem traktowany jak klienta ale jak jakis glupek co u nich kupuje, wiec juz tam nic nie kupie, i uslugi sobie moga dawac komu innemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arseniusz Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 00:29 Polecam okna z Salvy Z Francuskiej w Zielonej Górze. Kupiłem je pół roku temu i nie narzekam. Sąsiad także kupił i jak na razie jest bardzo zadowolony. Okna super jakość , montaż ciepły super !!! Gorąco polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogbig Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 14.03.15, 16:23 NIe polecam Salvy, żądają 100% zapłaty przed dostarczeniem i montażem. Nie wykonują w terminie i nie wiadomo, kiedy wykonają, Monity i reklamacje mają w nosie. Ich umowa zawiera tzw. klauzule niedozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
bogbig Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 14.03.15, 16:25 Nie polecam Salvy , żądają 100 % zapłaty przed wykonaniem usługi, nie wykonują terminowo lub w ogóle nie wykonują, monity mają w nosie, ich umowy zawierają tzw. klauzule zabronione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.09, 14:59 Ja kupiłam okna w Plastmacie i jestem bardzo zadowolona, nie dość, że zamontowali mi okna w jeden dzien i posprzątali po sobie, to jeszcze dostałam rabat na roletki. Pracuje u nich bardzo sympatyczna dziewczyna, która dobrze doradza w tym temacie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.09, 21:48 Witam! Polecam firme MATMAX salon maja na ul. Kupieckiej 76 tel 0683241038 mala firma ale sprzedaja okna aluplast na dobrych okuciach a przy tym ceny maja bardzo dobre. Co do sposobu montazu to wszystkie okna montuje sie prawie tak samo.Nie polecam centrum okien, plastmat,plastprofil. Duze firmy ida na ilosc , nie na jakosc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: key Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.9.74.* 11.10.10, 23:10 a ja nie polecam!!! naciagacze, uwazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:01 Jest taka mała firma połozona naprzeciw Tesco na Energetyków obok Yamahy -ja u nich kupowalam i jestem zadowolona ,nazwy nie pamiętam musiałabym poszukać faktury....dosc tanio,terminowo i okno już 3 lata maja i jest OK.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlisa Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:36 Firma Madach- mają stronę w internecie.Montują okna świetnej firmy produkującej na Europę po bardzo przystepnej cenie.Wada- po wstawieniu,zamontowaniu nie wykonują ostatecznej obróbki malarskiej. Nie zabierają też starych okien.W moim 5-rodzinnym domu aż 3 rodziny dokonały wymiany okien w firmie jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 80.48.6.* 25.11.09, 20:07 OKNOPLAST okna z Krakowa. Całym sercem polecam. Mają dobre okna i fachowych monterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 12:07 A co powiecie na takie okna ? www.stolarka.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga77 Ile kosztuje wymiana okna balkonowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 13:55 ile mniej-więcej kosztuje wymiana okna balkonowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melomanZ Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.antispameurope.com 11.08.15, 20:42 Madach to najgorsza firma jaka może być, nieżetelna, a o terminach to szkoda nawet gadać. mówia ze 2-3 dni, a czeka się 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drager Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.dyn.telefonica.de 24.05.17, 09:42 Ja natomiast tę firmę koło serwisu Yamahy stanowczo odradzam. Być moze okna , które u nich kupiłem , nie były z najwyższej półki, ale po siedmiu latach użytkowania nadają się tylko do wymiany. Już po około dwóch latach od montażu przestały być szczelne. Na moje prośby o przyjazd, serwis, lub inną regulację nie było reakcji. ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.multimo.pl 11.01.10, 19:25 Okna na najlepszych profilach PCV produkują firmy Avante i Oknoplast. Obie firmy dają 7-letnią gwarancję, Avante dodatkowo daje rok ubezpieczenia gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobre okna Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.netdrive.pl 13.01.10, 15:41 Niestety wszystkie te firmy powyżej. Mają jedną wadę, monterzy po zamontowaniu okna. Zjadają ludzi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.acn.waw.pl 30.01.10, 20:36 Witam , niedawno mi wymieniali okna , firma z Ogrodowej - EDI PANORAMA , jestem bardzo zadowolona , fachowy montaż , POLECAM WSZYSTKIM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 09:39 Zobacz okno inne niż wszystkie www.stolarka.org.pl/index.php?s1=sxd088&s3=naxndm698&vl=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nala Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.9.74.* 11.10.10, 23:07 nie polecam tej firmy EDI PANORAMA!!!! NIEFACHOWI , NIERZETELNI. POTRAFIA WZIAC ZALICZKE I W UMÓWIONYM TERMINIE SIE NIE ZJAWIAJĄ, KUPE NERWÓW STRACIŁAM NA ODZYSKANIE ZALICZKI, A PAN TEN JESZCZE MNIE WYZWAŁ.PO PODPISANIU UMOWY JAWNIE SOBIE W KULKI LECĄ. OMIJAC Z DALEKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI PANORAMA Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 109.110.223.* 20.11.10, 20:42 Jestem właścicielem Edi Panorama . Pani która opisuje ten przypadek powinna się zastanowić co robi. Po pierwsze nie podpisywałem żadnej umowy z nią . Po drugie to że inna osoba się podaje jako ja , nie rozumiem pieczątka na umowie miała Pani firma z Wrocławia. Rozumiem że można być naiwnym , ale Pani na dodatek opisuje mnie publicznie i oddaje sprawe do sądu. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salon Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 01.04.12, 16:06 Niech Pan zdejmie ten napis salon z szyby. Chyba nie wie Pan jak powinien salon okien i drzwi wyglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi panorama Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.play-internet.pl 20.09.13, 20:08 a co zazdrość . chciał byś mieć taki salon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salon Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.14, 16:36 Nie namówi mnie Pan. Jak to się mówi... nigdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szubi Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.173.0.3.tesatnet.pl 01.04.15, 16:36 Trzeba być baranem bez znajomości praw ekonomii aby sie wyśmiewać ze skromności salonu sprzedaży. Wielki i "wypasiony " salon generuje niebotyczne koszty, które w efekcie pokrywa klient. Nikt do interesu dokładać nie będzie a więc jak firma kosi ludzi na kasę to sobie buduje pałace ( ZUS, BANKI, NFZ itp ) a firmę dbającą o klienta na zbytki nie stać. Ja nie lubie być dymany ale autor wpisu powyżej to i owszem. Gratuluję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ztpnet.pl 17.03.10, 18:47 www.artbud.zgora.pl/ od początku do końca zadowolenie! polecam, wymieniałam też swego czasu okna gdzie indziej, ale artbud zdecydowanie lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:46 co powiecie na okna drewniano-aluminiowe moim zdaniem to najlepsze okna i bardzo energooszczedne i najtrwalsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 21:42 zobacz okna nowej generacji wisniowski.szczecin.pl/index.php?s1=loy143&vl=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okno Tylko nie w C M B w Zielonej Górze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 09:46 Tragedia i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient CMB Re: Tylko nie w C M B w Zielonej Górze !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 09:55 racja, okien nie kupiłem,ale bramę nie polecam,cena bramy przystępna dodatki koszmarnie drogie-włącznie z dojazdem sobie liczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.netdrive.pl 07.07.10, 14:37 Powiem, krótko znajoma mi poleciła i jestem bardzo zadowolona. Chłopaki szybko się uwinęli i nawet po sobie posprzątali. Jeśli ktoś chce to MATMAX jest bardzo dobra firmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Klient Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 14:01 Ja bardzo gorąco polecam firmę Kaczyński-Gerda z ulicy Kupieckiej, robota poszła panom bardzo sprawnie, fachowo i do tego terminowo. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 14:08 Czy ktoś może coś powiedzieć o oknach typu Blue Evolution Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bełkot Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ztpnet.pl 01.09.10, 16:31 Co to jest? Pogadamy za jakis czas. Ja wymieniałam okna chyba 5 może 6 lat temu. Fachowcy od siedmiu boleści. Brudasy i bałaganiarze! W czasie wiatru świstało tak, jakby roje much siedziały między szybami. Przychodzili Fachowcy oglądali, coś tam skrobnęli i orzekali - jest ok. Wiatr...itd. Firma miała siedzibe koło dworca, potem na Sucharskiego, a potem wyparowała. Mogłabym podać jej nazwę, a najważniejsze nazwisko Naczelnego Fachowca, czyli właściciela, bo mam gdzies fakture, a po co? Jak ją znajdę, to się zastanowię co zrobić. Rok temu porządnie zawiało, tak mocno, że przez jedno skrzydło okna nawiało mi śniegu - przyjrzałam się dokładnie i stwierdziłam, że to okno jest po prostu krzywe - dolny bolec nie wchodził do dziury. Czego nie widać na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki22 Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.9.74.* 11.10.10, 23:02 panowie z matmax z kupieckiej obok ZUS nie róbcie sobie autoreklamy, żenada!!! korzystałem z tej firmy i szczerze nie polecam!!!! ich efekt pracy mozna zobaczyc u mnie.Firma jest nierzetelna jesli chodzi o jakosc wykonania wogóle sie nie znają a pan co tam siedzi twierdzi nawet bezczelnie, ze on sie na tym NIE ZNA!!! ale to juz po wzieciu kasy sie przyznał. drzwi po zamontowaniu były NIE DO UZYTKU, krzywo wstawione i zamek zepsuty, zgłosiłem to ale powiedzieli ze w sobote nie pracuja, no tak ale jakby na pomiar to by na pewno przyszli. prosze sprawdzic ta "firmę" czy faktycznie maja drzwi od porta, bo pan ten nawet mi nie chciał ich pokazac. jezeli zalezy Panstwu na fachowosci, i dobrym montazu oraz jakosci to szczerze odradzam!!bo sie tylko nerwów najecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matmax=matacz Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 01.04.12, 16:08 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Kaczyński - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:10 U Kaczyńskiego nic nie jest fachowe ani terminowe. Gdy kupujecie coś (my kupowaliśmy drzwi) - wszystko jest ok. Potem okazuje się, że sprzedawca się nie znał i sprzedał drzwi z okuciami, które do nich nie pasują, a te, które pasują, nie pasują do pozostałych okuć w domu. Wszystko się przeciąga, a potem jeszcze się okazuje, że monterzy zapomnieli jakiejś uszczelki. A właściciel cały czas ściemnia, zmieniając za każdym razem wersję, bo nie pamięta co powiedział poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWIEDZIONY Re: Kaczyński - odradzam IP: 109.110.223.* 11.01.11, 16:53 NIE KUPUJCIE DRZWI U KACZYŃSKIEGO W ZIELONEJ GÓRZE KUPUJĄC DRZWI GERDY U PANA KACZYŃSKIEGO MUSICIE SIĘ LICZYĆ - Z BARZO DŁUGIM TERMINEM REALIZACJI -W MOIM PRZYPADKU PONAD 2 MIESIĄCE - BRAKIEM PROFESJONALIZMU OD STRONY MONTERÓW - WCIĄŻ CZEGOŚ ZAPOMINALI I NIESTETY PRZY MONTARZU USZKODZILI PANEL , KTÓRY ZAOFEROWALI SIĘ WYMIENIĆ LUB NAPRAWIĆ I PRZY NAPRAWIE PANELA OKAZAŁO SIĘ ŻE ZOSTAŁEM OSZUKANY - PANELE RÓŻNIŁY SIĘ GRUBOŚCIĄ CO MA WPŁYW NA CENĘ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wino Re: Kaczyński - odradzam IP: *.home.aster.pl 03.02.12, 23:46 Potwierdzam. Czekałem 3 miesiące na jedno okno 3 skrzydłowe i drzwi balkonowe. Firma dopiero się ruszyła gdy zadzwonił do nich rzecznik praw konsumentów. Trzy miesiące po zamontowaniu drzwi balkonowe nie można normalnie zamknąć... Nie polecam!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Zadowolony klijent re.Kaczyński Gerda IP: 80.50.140.* 07.04.12, 15:51 witam.zamowilam skrzydlo balkonowe,profesjonalny montaż,szybko i sprawnie,na samym poczatku ciezko sie otwieralo,ale po jakims czasie trzeba je podregulować i jest git.pozdrawiam i POLECAM Firma Kaczyński GERDA ul Kupiecka zielona góra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Re: Zadowolony klijent re.Kaczyński Gerda IP: *.gorzow.mm.pl 21.03.13, 16:43 A JA POLECAM TA FIRME CZLOWIEKOWI O SILNYCH NERWACH- DLA MNIE PORAZKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Kaczyński - odradzam IP: 37.152.20.* 10.04.13, 12:30 My też kupiliśmy drzwi w tej firmie katastrofa już tak dobre 6 miesięcy czekamy na wymianę coś mi się zdaje ze bez adwokata i sprawy się nie obejdzie stanowczo odradzam tam zakupu a z tego co słyszałem ponoć zakończył już działalność pozdro dla wszystkich oszukanych przez ta firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Klient Re: Kaczyński - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:46 Ja się nie zgadzam z przedmówcą. Kupiłem drzwi w tej firmie i mimo że wystąpił problem po 1,5 roku z regulacją drzwi to praktycznie został załatwiony od ręki po zgłoszeniu... Także jestem zadowolony z tej firmy i będę ją chwali - a drzwi mam już 5 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLECAM!!!!!!!!!! Polecam Firme Kaczyński Gerda Zielona Góra IP: 80.50.140.* 07.04.12, 15:56 My też jestesmy zadowoleni z mężem z uslug firmy Kaczyński gerda,pełen profesjonalizm,ludzie na poziomie szukajacy dobrej jakości produktów a nie tandety napewno sie tam zgłoszą!!!!POLECAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysznikowski Artur Re: Kaczyński polecam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 11:58 Nie wiem dlaczego obraża pani tą firmę. Każdemu może się zdarzyć. Kupowałem u nich okna i drzwi wejściowe do mieszkania. Mam je przez 7lat i wszystko chodzi nienagannie... i teraz przez przypadek szukając ich strony mailowej (buduję się:), zobaczyłem ta opinię... Nie zgadzam się panią firma sumienna POLECAM - NA PEWNO U NICH KUPIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mgr.Jacuński Re: Kaczyński - zadowolony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 13:58 Jeszcze sie taki nie urodził - co wszystkim dogodził :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieprawda!!!!!!!!! Re: Kaczyński - odradzam IP: 80.50.140.* 07.04.12, 15:46 Nie zgadzam sie!!!!!Kupilismy z mezem drzwi do wszystkich pokoji wraz z wejsciowymi,wszystko pożądnie i solidnie,kazdemu moze sie jakas pomylka zdarzyc ludzie sa tylko ludzmi,i z tego co sie orientuje nie zawsze jest wina po tej stronie ktora handluje,bo przedluzyc sie moglo dlatego ze główna siedziba czyli Gerda opoznila dostawe do sklepu!!!!Miech Pani patrzy na jakość a nie na opoznienie ja bym wolala pozniej a solidniej niż tanioche made in china jak wiekszosc rzeczy!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afen Re: Kaczyński - odradzam IP: *.play-internet.pl 10.12.18, 22:50 Odradzam! Mocno odradzam! Na własnej skórze! Termin przyjazdu przekładany a wręcz trzeba do ksieciunia przypominać bo zarobiony! Przyjechał na robotę bez materiałów i z fochem. To został szybko wyjebany z posesji! Biedny obrażony hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
megawat Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 13.07.11, 09:22 Odradzam firmę Kaczyńskiego, brak profesjonalizmu, założył drzwi, które były nie dopasowane, była mała szczelina po zamknięciu i nazywali to mikrowentylacją. zwoniłem do Gerdy i powiedzieli, że nigdy o żadnej mikrowentylacji - nieszczelności drzwi nie słyszeli. Nie dotrzymał też umowy, okucia miały być w innym kolorze niż zamontował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.pawluk.org 21.02.13, 13:33 Zgadzam sie w 100%. Mam identyczną sytuację. Zamontowali drzwi krzywo, że po 3 latach już sie wypaczyły i nadają sie do wymiany. Absolutnie nie nadają się do polecenia. Może Pan Kaczyński wkońcu poczuje co to kapitalizm. Tu trzeba dbać o klienta, bo nie wróci i nie poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick22 Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.9.74.* 11.10.10, 23:12 heh, pan ten akurat sie przyznał ze sie na tym nie zna, ale to po wzieciu pieniedzy dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozżalona Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.9.74.* 11.10.10, 23:14 matmax? ja jestem innego zdania, szkoda słow, wygląda na to ze wogóle pojecia nie mają o montazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozżalona Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.9.74.* 11.10.10, 23:17 TYLKO NIE MATMAX Z KUPIECKEJ, ONI SOBIE CHYBA TU AUTOREKLAMĘ ROBIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.11, 18:13 Wynika z tego,że żadna nie jest solidna.My szukaliśmy miesiąc solidnej i terminowej.Okna zamontowali nam z ponad miesięcznym opóżnieniem, poza tym z niekompletnymi okuciami i krzywo zamontowali parapety. Mój błąd,że zapłaciłam i wierzyłam w obietnice poprawienia parapetów. Nie kosztowały mnie mało,a firma zwlekała z prawidłowym montażem, zwodziła mnie. Po którymś telefonie przyjechał "fachowiec"i zamontował je bez poziomicy -na oko.Jak zobaczył to mąż, o mało nie padł na miejscu.Pan próbował uzasadniać, że przecież musi być spadek.Sic! Nie wspomnę, że nie zagipsował dziur po wspornikach. Uważaj i nie płać, jesli nie nbędziesz zadowolony 100% z ich pracy. Z tego co wiem, żaden znajomy nie jest zadowolony,więc nie polecam żadnej firmy.Przykre to ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 109.110.223.* 14.01.11, 14:11 Te wszystkie firmy uslugowe to jedna zenada. Zatrudniaja najczesciej na czarno pijkow spod budki z piwem. Wymagania maja jak wielcy specjalisci. Brudasy jedne, ochlapusy, fuuuj. Przestancie sie chwalic swoimi firmami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yna Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 20:18 Proszę o radę.Wymieniam okna.Skrzynkowe drewniane niemieckie na plastiki.Co się robi ze starymi oknami?Bo zapomniałam zapytać w firmie,która będzie wymieniać .W internecie nie mogę znaleźć informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 13:58 Firma wymieniająca zabiera je ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yna Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 23:06 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiakatowice Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.kalety.net 06.07.11, 19:02 jeszcze raz ddnośnie wymieniaczy okien ... tak jak pisali poprzednicy brudany bryniole ... to są ludzie co pracują za 4 zł za godzine z tych x-sowskich firmach! Z doświadczenia widze co sie dzieje i wiem że po kilku latach widać efekty ! Nie po miesiącu . Okno ''zamontować'' to jednak sztuka . Są narwani wsadzacze którzy montują okna dosłownie przez 3 dni jedno okno przy tym wypalą 4 paczki papierosów i wypiją 20 piw ... a efekt ? Nie komentuję ! Znam Pana który założył firme wcześniej pracował za pare złotych ... kilka ładnych lat . Sam wie za ile sie pracuje ... I jak ludzie szanują kogoś kto potrafi coś zamontować w jeden dzień i jeszcze posprząta po sobie gruz pył i kurz . Okna montował u mnie i drzwi . Jeśli chodzi o namiary jest z Katowic mam telefon . I wiem że nie drogo .. bo nie ma takich umiejętynych pracowników spod budki z piwem . Tylko wykonuje sam wszystkie prace ! ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jamno Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 11.07.11, 15:29 okna pasywne - o co w nich chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_fialkowski Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 22.09.11, 14:34 Jakiś czas temu miałem podobny problem bo nie wiedziałem nic na ten temat. Dowiedziałem się, że należy zwrócić uwagę na to jaki profil wybieramy bo profile mają różne przekroje (są różne ilości komór w środku) i mają różne parametry, dobry fachowiec sprząta po sobie a wyregulowane okna powinny się łatwo zamykać i skrzydło nie powinno ocierać o ramę. Ja wybrałem Firmę Krawców z Zielonej Góry i byłem bardzo zadowolony. Z pełną odpowiedzialnością polecam tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
kozlowska.krysia Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 22.09.11, 14:41 Nie mam rozeznania w firmach na rynku ale zamówiłam okna w firmie Krawców i jestem zadowolona, okna takie jak chciałam w dobrej cenie(dobraliśmy z panem okna na moją kieszeń) i co najważniejsze porządny montaż i nie musiałam po nich sprzątać bo było czysciutko. P. Krysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub.d Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 16:09 ja również polecam firmę krawców z Zielonej Góry... pełen prfesjonalizm począwszy od doradztwa w zakresie doboru okien, poprzez realizację zamówienia i kończąc na wzorowym montażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 04.04.12, 21:57 Pani Krysia, Pan Maciek i wszyscy piszący o firmie Krawcow to podszywająca się osoba, które zakłada kolejne nicki i pierwszy raz pisze cokolwiek na forum :) Prosimy o koniec już tej kiepskiej reklamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 07:40 Nie pojmuję dlaczego ktoś kto po raz pierwszy publikuje coś na forum miałby być odbierany jako "sztuczna reklama"? Kupiłam w zeszłym roku okna firmy FAKRO (polaciowe pole am tylko te firmę) własnie u Pana Kajetana z firmy KRAWCOW, jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona chciałam wystawić tej firmie pozytywna opinie. Uważam ze stanowczo za mało chwali się dobrych fachowców a za dużo pisze krytyki. W internecie odrazu pokazuje się te forum. Obsługa poprostu przesympatyczna, montaż super profesjonalny i czysty. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 19:30 Nigdy nikomu nie polecę firmy krawców!!! Prawie 2 miesiące czekania na okna rozumiem, bo taką umowę podpisałam. Ale gdy okna były już na miejscu panowie na montaż 2 razy się umawiali ale nawet nie informowali, że się nie pojawią. Pojawili się w trzecim terminie. I wtedy zaczęło się jeszcze gorzej. Na następny dzień mieli zamontować parapet i zrobić obróbkę. Oczywiście nikt się nie odezwał, trzeba było wydzwaniać się umawiać na inne terminy. Pracuję, więc nie zawsze mi pasowało. Ale dobieraliśmy cztery terminy i oczywiście nikt się nie pojawiał. Wkońcu zaczęło się straszenie sądami i po 3 tygodniach po oknie!!! wstawili mi parapet! A na obróbkę kazali zadzwonić i się umówić w innym terminie!!! Czyli miesiąc minął a w domu nadal wygląda jak na placu budowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.centertel.pl 28.12.13, 15:47 Zgadzam sie z poprzednia opinia. Do tego dodam, ze strasznie brudno matuja co w dzisiejszych czasach jest juz nie do pomyslenia! Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 16:35 Krawców nie , to co oni robią przechodzi ludzkie pojęcie . Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_klientzg Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 22.09.11, 15:28 POLECAM firmę krawców z Zacisza 20 w Z.Górze, wymieniałem u nich zestaw balkonowy i okno w kuchni do tego zamówiłem parapety z konglomeratu, wszystko z demontażem, montażem i obróbkami - wyszło bardzo dobrze i do tego miła obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 21:32 a ja polecam firmę z Jędrzychowa, nazywa się BOMIR - okna szczecińskiej firmy MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyszczenieBIK.pl Re: Okna Krawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 17:03 W pełni zasłużone 10/10 dla firmy Pana Krawców. Pełen profesjonalizm i obsługa na najwyższym poziomie. Szybko przygotowana oferta, obrazująca kilkanaście wariantów różnych produktów. Zdecydowałem się na jedne z najdroższych, choć i tak oferta była najtańsza z kilku innych firm w Zielonej Górze. Nieco długi czas oczekiwania na dostawę, ale było to od razu powiedziane, takie są terminy producenta i przeskoczyć ich nie mógł żaden z doradców w zielonogórskich firmach Okna wstawione bardzo dokładnie, zamontowane drzwi wewnętrzne, zewnętrzne, oraz brama garażowa. Jak wypłaci nam bank kolejną transzę - zgłosimy się po markizy i rolety. Dziękuję raz jeszcze za tak godne podejście do naszego tematu, zaoszczędziliśmy dzięki Państwu kilka tysięcy złotych.. także ten komentarz niech będzie bezcennym podziękowaniem z naszej strony. Pozdrawiam Dariusz O. z rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Okna Krawców IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 18:49 a jaki jest producent tych okien ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariazgora Re: Okna Krawców 04.04.12, 14:29 Jestem zadowoloną klientką firmy Pana Kajetana. Podczas pierwszej wizyty pomyślałam, że tak młody człowiek nie może być fachowcem. A jednak okazało się, że jest. Udzielał informacji profesjonalnie, ma ogromny zasób wiedzy ze swojej dziedziny. Podejście do cen, terminów i innych i kwestii techniczno - organizacyjnych ma Pan Kajetan elastyczne, tak że udało mi się ustalić zakup i montaż okien w bardzo satysfakcjonujący mnie sposób. Montaż odbył się w sposób schludny i szybki, nie zakłocał funkcjonowania w domu. Serdecznie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Okna Krawców IP: *.home.aster.pl 04.04.12, 21:50 Witamy Panią Marię na forum :) Pierwszy post i od razu reklama Krawcow:) Uprzejmie prosi się o nie reklamowanie 10 ty raz swojej firmy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Okna Krawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 07:34 Nie pojmuję dlaczego ktoś kto po raz pierwszy publikuje coś na forum miałby być odbierany jako "sztuczna reklama"? Kupiłam w zeszłym roku okna firmy FAKRO (polaciowe pole am tylko te firmę) własnie u Pana Kajetana z firmy KRAWCOW, jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona chciałam wystawić tej firmie pozytywna opinie. Uważam ze stanowczo za mało chwali się dobrych fachowców a za dużo pisze krytyki. W internecie odrazu pokazuje się te forum. Obsługa poprostu przesympatyczna, montaż super profesjonalny i czysty. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzeszko Re: Okna Krawców IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 11:52 Bardzo dobra firma, wstawiali okna najpierw w mieszkaniu moich rodziców, następnie w moim domu całą stolarkę - drzwi, okna, drzwi wewnętrzne, brama garażowa oraz parapety, markizy i rolety. Obiecałem Panu Kajetanowi, że skutki jego pracy opiszę w internecie, co też czynie... Jestem bardzo zadowolony z wykonanych prac, ceny były tańsze niż u konkurencji (może nie były to ceny dużo tańsze, ale zaoszczędziliśmy łącznie kilka tysięcy złotych), obsługa na najwyższym poziomie, wstawiona stolarka, dobrze obrobiona! Szybko i sprawnie. Dziękuję i będę polecał Pana firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Okna Krawców IP: *.30.89.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.14, 07:06 Panie Kajetanie! Cholera! Nawet wpisy Pana są kiepskie. Przyznaje jestem z branży, z dużej firmy konkurencyjnej. Lubię czytać to forum i robię to wielu lat. Proszę niech Pan da spokój z tą pseudo reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej633 Re: Okna Krawców 22.05.15, 18:32 Potwierdzam! Jestem zadowolony z firmy krawców, montowali u mnie okna, drzwi, bramę i markizę. Mogę ich polecić z czystym sumieniem! Należy im się ten komentarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bachus Re: Okna Krawców IP: 62.87.225.* 29.08.13, 14:28 Jeżeli ktoś lubi czekać kilka tygodni na ofertę to OK. Ja po kilku telefonach z przypomnieniem i wysłuchaniu różnych wymówek rezygnuję. NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orze Re: Okna Krawców IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 00:13 darek zapomniales napisac ze kajetan to twoj dobry znajomy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logan Re: Okna Krawców IP: *.stelmet.com 25.09.15, 13:04 to chyba miał Pan niebywałe szczescie, ja czekałem kilka miesięcy, po drodze same wymówki choroby, inwentury, wypadki losowe i "koklusz". montaż zrobiony "na odpiernicz" z zegarkiem w ręku i dalej do następnego. pan kajetan owszem bardzo mily - ale na pomiarze, po zaplaceniu zaliczki cala rodzinka zyskala i na zywo i przez telefon bezczelny ton, wchodzenie w zdanie i podkrzykiwanie ( tu celuje szczegolnie ojciec) . nie polecam , szkoda nerwow - a pieniądze nie male. ps ekipa montazowa z pierwszej lapanki, ciagle czegos nie mieli - a pianki montazowej dawali tyle co kot naplakal. objechali dokładnie jak im bezczelnie wreczylem moją własną. NIGDY WIECEJ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ad.ian Re: Okna Krawców - polecam 25.09.15, 14:03 Witam Państwa, W czerwcu tego roku zakupiłem dwie bramy garażowe i okna z PVC w firmie krawców. Jestem osobą, która nie rzuca słów na wiatr i cenię sobie prawdomówność. Lubię wypowiadać się na forach dotyczących elektroniki i finansów, dlatego postanowiłem, że jeżeli będę miał styczność z branżą budowlaną to również wypowiem się na temat moich doświadczeń. Zgodnie z moim pierwotnym założeniem piszę komentarz dotyczący firmy budowlanej, w której robiłem zakupy. Po zalogowaniu się na to forum szukałem miejsca na mój komentarz, a po wczytaniu się w wypowiedzi znalazłem komentarze właścicieli i pracowników firm, którzy się nawet nie kryją z tym, że nimi są i okupują to forum. Pierwszy raz mam do czynienia z forum budowlanym i nie wiem co mam o tym myśleć ale tacy ludzie chyba mają na celu zakamuflowanie dobrych firm w gąszczu partaczy, którymi pewnie są. Osobiście sądzę, że prawdziwi fachowcy pracują w swojej branży i nie zajmują się pisaniem komentarzy na forum, bo nie mają na to czasu. No chyba, że nie stać ich na reklamę swojej firmy i nie mają klientów - wtedy nie mają wyjścia i mają bardzo dużo czasu. Szanowni Panowie i Panie zajmijcie się pracą z klientem i edukacją na temat produktów, a komentarze zostawcie klientom, bo to dla nich zostało stworzone forum, a nie dla was! :) Osobiście POLECAM firmę krawców i jestem zadowolony z usługi, jak również z towaru, który otrzymałem. Miło jest robić zakupy u ludzi, którzy się na tym znają, a do tego uczciwie podchodzą do klienta i można z nimi porozmawiać na poziomie. Mam na myśli to, że przed dokonaniem zakupów odwiedziłem kilka sklepów z oknami i bramami i w każdej z nich chciano wcisnąć mi towar za wszelką cenę ale nikt nie zapytał mnie czego oczekuje od towaru i jakie są moje wymagania. Nie będę wypowiadał się na temat nikogo więcej, ponieważ uważam, że formu jest od wyróżniania firm i przekazywania porad, a nie od ich potępiania i wypisywania jacy to wszyscy są źli i niedobrzy, „bo moja firma jest najlepsza”. Po przeczytaniu w/w komentarzy, powiem szczerze, że nie chce mi się szukać nikogo innego ani nawet robić w innych firmach wycen. Na razie mam już wszystko czego potrzebowałem do mojego domu ale w przyszłości z pewnością jeżeli będę czegoś potrzebował to odwiedzę firmę krawców. Wszystkim firmą wypowiadającym się na tym forum życzę powodzenia i mam nadzieje, że w końcu znajdzie się praca, która zajmie wasz czas i skupi waszą uwagę na kliencie, a nie na własnej subiektywnej reklamie. W końcu jeżeli właściciele i pracownicy firm zamiast siedzieć na forum będą pracowali i dopilnują swoich obowiązków to my klienci na tym skorzystamy! Niestety tak wyglądają zielonogórskie (POLSKIE) realia. Przepełnieni nienawiścią pseudo specjaliści, którzy myślą, że za pomocą oczerniania innych firm sami zyskają w oczach klientów. Przykre i żałosne ale niestety prawdziwe.. Z pozdrowieniami Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logan Re: Okna Krawców - polecam IP: *.stelmet.com 29.09.15, 10:25 Panie Katetanie, ten post pasuje do pana zlotoustego stylu przy pomiarze - może przejdzie pan plynnie do wersji "po wpłaceniu zaliczki" ?? nigdy wiecej nie podejme decyzji bez sprawdzenia kogos wczesniej w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ad.ian Re: Okna Krawców - polecam 29.09.15, 11:43 Panie Logan (czy jak też Pan się zwie..), Podejrzewam, że jest Pan kolejnym właścicielem firmy wypowiadającej się na forum skoro odpisał Pan na moją wiadomość. Podejrzewam również, że pytając o Pana Kajetana miał Pan na myśli właściciela firmy, która mnie obsłużyła.. Niestety, żeby porozmawiać z Panem Kajetanem musi Pan znaleźć inne źródło kontaktu, proponuję podążać moją ścieżką i wejść na stronę: www . krawcow . eu - tam na pewno odnajdzie Pan kontakt i będzie Pan miał możliwość rozmowy. Po Pana odpowiedzi na mój post nasuwa mi się na myśl powiedzenie: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą." - które idealnie wpisuje się w ramy zaistniałej sytuacji. Tak jak widzicie drodzy Państwo właściciele firm "czuwają"! :) Jestem zadowolony z usługi i towaru dlatego będę chwalił firmę krawców, a to czy się to Panu podoba czy też nie, niezbyt mnie interesuje. W życiu kieruję się zasadą, że zanim coś powtórzę sam muszę to sprawdzić i opieram się tylko na swoich doświadczeniach, a nie na plotkach czy innych płaszczyznach przekazywania informacji. Jeżeli mój komentarz się Panu nie podoba to może Pan korzystać z usług innych firm lub po prostu dalej promować swoją. ;) Zważywszy na standard, którego doświadczyłem podczas obsługi przez Pana Kajetana, jego Tatę oraz Panią Kamilę mogę z czystym sumieniem zaproponować również Panu skorzystanie z ich usług, ale jak domniemam nie skorzysta Pan, bo jak ma się własną firmę to nie robi się zakupów u konkurencji ale za to pisze się, że już skorzystało się z ich usług i podszywa się pod niezadowolonego klienta. ;) Życzę powodzenia, dużo pracy, zdrowia i napływu pozytywnych emocji, bo te z pewnością się Panu przydadzą. Z pozdrowieniami Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Okna Krawców - polecam IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.15, 17:32 Rozczaruje Pana niestety, moja firma nie jest związana z branżą okienna. Jak lew będę bronić mojej negatywnej opinii nt tej pseudo firmy, w myśl zasady "oszukales mnie - zyskałes wieczna antyreklame". Czy się to krawcowom podoba czy nie, fuszerka śmierdzi na lata i zabiera chleb Odpowiedz Link Zgłoś
ad.ian Re: Okna Krawców - polecam 12.10.15, 17:29 Gdybym nie został tak dobrze obsłużony, potraktowany na wysokim poziomie oraz gdybym nie poznał tak dobrze właścicieli, a firma nie zadbałaby o mój komfort psychiczny oraz o to aby moja wiedza przed zakupem była na odpowiednim poziomie to nie chciałoby mi się polemizować z moim poprzednikiem na ten temat. W obecnym stanie rzeczy kiedy na każdym etapie obsługi przez firmę krawców, aż do samego końca czułem komfort, szacunek i odpowiedni poziom rozmowy. Nie zignoruje tej jakże zawistnej i płytkiej wypowiedzi mojego poprzednika, która bądź co bądź nie trzyma się kupy - raz pisze o opóźnieniu, a chwile później nazywa to partactwem. Nazywanie firmy istniejącej na rynku ponad 23 lata "pseudo firmą", oscyluje w granicach absurdu. Czytając takie bzdury należy zadać sobie pytanie: kto to pisze i jakie firmy znają się najlepiej na swojej pracy? Te, które dopiero zaczynają pracować w swojej branży czy te, które od wielu lat nabywają swoje doświadczenie? Nie dyskryminując nowo powstałych firm odpowiedź jest oczywista. Okrawa o szaleństwo osądzanie o brak empatii człowieka, który jest szanowanym na całym świecie medalistą olimpijskim znanym przez każdą osobę interesującą się kajakarstwem oraz przez elitę naszego kraju, która uznała go za honorowego obywatela miasta, z którego pochodzi i poprosiła aby odbił swoją dłoń w Nowosolskiej alei gwiazd. Poznałem Panów z firmy krawców bardzo dobrze i mówienie źle o ich pracy to paranoja. Ludzie prowadzący rodzinną firmę od takiego czasu, którzy niejednokrotnie pokazali mi, że ich praca to ich pasja zasługują na szacunek nawet swojej konkurencji, której pewnie żal d*pe ściska widząc jak dobrze sobie radzą i ilu mają zadowolonych klientów. Ponadto każdy przedsiębiorca oraz klient doskonale wie, że jeżeli cokolwiek byłoby nie tak podczas realizacji zamówienia, wszelkie problemy należy zgłaszać do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Jak również wszystko działa w obie strony i firmy powinny wziąć się za ludzi, którzy piszą fałszywe komentarze i biorą sobie za cel szkalowanie dobrego imienia firmy. Powinno zacząć się wyciągać z takiego procederu odpowiednie konsekwencje prawne. Na szczęście i nieszczęście wielu osób, w internecie już nikt nie jest anonimowy i bez problemu można namierzyć takie osoby za pomocą adresu IP. Drodzy czytelnicy patrzcie z dozą dystansu na to forum, ponieważ ja sam naliczyłem się sporo komentarzy od osób, które chwalą swoje firmy, a chwile później piszą negatywny komentarz na firmy konkurencyjne z tego samego konta użytkownika. Tak jak już wcześniej wspominałem że-na-da. Kupując usługę dla własnego dobra nie kierujcie się różnicą w cenie kilku złotych, ponieważ najczęściej najtańsze firmy nie dbają o klienta. A w obawie o to, że nie zarobią i dopłacą do zamówienia odrzucają reklamacje i nie stać ich na serwis oraz obsługę po montażu. Osobiście polecam firmę krawców, ponieważ kupując towar u nich dostałem gwarancję jakości czyli darmowe serwisy i regulacje przez cały okres gwarancji towaru. Dla własnego dobra przed wydaniem swoich ciężko zarobionych pieniędzy sprawdźcie osobiście wiedzę i poziom obsługi w sklepie, który wybierzecie. Po dokonaniu zamówienia może być już za późno. Z pozdrowieniami Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Okna Krawców - polecam IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.15, 19:07 W skrócie i bez elaboratow - kupy się trzyma bo miejsce miały obydwa czynniki: i ogromne spóźnienie i fatalna jakość montażu. Pan jak na osobę postronna zna widzę dużo faktów z życia właścicieli, czy obiady czwartkowe oraz wspólne grille również mają miejsce? to by tlumaczylo Pana stopień zaangażowania. Odwołania sądowe, owszem zaniedbalem ten fakt mając na głowie cała budowę. Co do przeszłości sportowej właściciela nie mam nic do niej, osobiście znam sporo bylych żołnierzy którzy jednak nie świecą przykładem w swoich agencjach ochrony - sprawne poruszanie się kajakiem nie oznacza sprawnego montażu okien Odpowiedz Link Zgłoś
ad.ian Re: Okna Krawców - polecam 13.10.15, 21:07 Szanowni Państwo, Warto polecać dobre firmy takie jak krawców czy inne wykonujące swoją pracę znakomicie, bo tylko w ten sposób możemy ułatwić dobry wybór osobom inwestującym swoje oszczędności i borykającym się z trudnym wyborem firmy do współpracy. Jak widać przepełniona nienawiścią osoba odpowiadająca na mój komentarz ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem ale na świecie są potrzebni i tacy, którzy mają z tym problem. Nie mam mu oczywiście tego za zle, bo od początku po przeczytaniu pierwszej wiadomości zakładałem, że tak właśnie jest. Pamietajcie, że argumenty typu "dałem im piankę, żeby lepiej opianowali okno" są wyssane z palca, bo jak wiadomo zamawiając usługę montażu w jakiejkolwiek firmie nie zaopatrujemy się dodatkowo w swoje materiały do montażu na wszelki wypadek. Wypowidzi mówiące "nie chciało mi się dochodzić swoich racji" również mają się nijak do rzeczywistości. Sam już zbudowałem mój wymarzony dom i doskonale wiem, że podczas tak dużej inwestycji jaką niewątpliwie jest budowa, liczy się każda złotówka i nikt nie pozwoliłby sobie na niedochodzenie swoich racji. Drodzy czytelnicy forum warto pracować z najlepszymi i tylko tymi, którzy są życzliwi, tylko w ten sposób zyskamy pewność, że wszystko będzie dobrze. Anonimowych urzytkowników, którzy boją się rozpoznania warto cedzić przez sito aby wyłowić stek kłamstw i pomówień. Z pozdrowieniami Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRELA Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.play-internet.pl 17.10.15, 13:47 Nawet wrogowi bym nie polecała tą firmę Krawców . Naucz sie mierzyć okna pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
ad.ian Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 17.10.15, 23:12 Widzę, że niektórym przydałoby się nieco więcej kultury. Bardzo dziwne, że w przeciągu kilku minut pojawiły się 3 komentarze: 2 obrażające firmy centrum okien i firmę krawców oraz jeden chwalący pedzia panoramę. Gratuluje pomysłu i kryptoreklamy. Dla takich jak Ty nie ma tu miejsca, a "pajac" to rozumiem, że od dziś ksywa w środowisku branży budowlanej dla edka panoramy, który próbuje robić tu reklamę. Tak jak widzicie drodzy Państwo, niektórym pseudomfirmom jedyne co pozostało to robić krypto reklamę swojej pseudo firmy, która sprzedaje towar w baraku. Byłem tam przed zakupem mojego towaru i nie wróciłbym tam nawet gdyby dawali okna gratis. Polecam tylko firmy z wysokim poziomem obsługi, ktore mają profesjonalne podejście do klientów. Polecam firmę krawców i pozostałe, które swoją pracę wykonują na wysokim poziomie. Z pozdrowieniami Adrain Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.146.163.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.10.21, 22:03 Ludzie zastanówcie się przed kupnem okien w firmie krawców. Ta firma pochodzi z nowej soli tu ma bardzo złom opinie i nie jest to ściema lista oszukanych poszkodowanych jest nie Mała. Problem dla klienta zaczyna się jak coś źle zamówią lub wymierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Co myslicie o firmie JUNIOR IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 30.03.12, 15:00 Junior z ul.Gajowej? Jakie opinie? Centrum Okien - niedokładnie wstawione okna,nieszczelne,nie domykają się. Firma z Jędrzychowa /nie pamietam nazwy/, fatalnie u sąsiadów,nieszczelne. Niektóre firmy nie zabierają okien tylko zostawiają przy śmietnikach,potem są problemy z administracją osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Co myslicie o firmie JUNIOR IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 18:53 Jesli rozważasz zakupienie tanich okien to mozna się zainteresować jeśli jakość to bardziej polecam forum muratora i tam popytać ... raczej nikt o takich firmach jak krawców ,junior i jeszcze innych nie słyszał jak ktoś chce walczyć tylko ceną to ok ale jak zaczną się czasy braku okien do wymiany w blokach to się firmy powykładają bo ludzi nie stać na tanie okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Co myslicie o firmie JUNIOR IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.12, 14:52 Jasne, że nikt w skali ogólnopolskiej nie słyszał o lokalnych zielonogórskich firmach, bo nie są potentatami. Nie oznacza to jednak, iż nie można wyprodukować tutaj poprawnego okna lub być dystrybutorem renomowanych producentów. Firmy JUNIOR polecić nie mogę (po montażu każde okno miało wadę fabryczną lub montażową), ale kiedyś korzystałem z usług faceta na Gazowni (chyba Jabłoński się nazywał), moja rodzina zaś zamawiała u p. Grenia (gdzieś pomiędzy Zaciszem a Zjednoczenia) i żadnych powodów do zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 01.04.12, 15:37 Szanowni klienci. Proszę, niech każdy z Was pomyśli sam, jakie produkty i poziom usług mogą zaproponować Wam firmy wyżej wymieniane. Zastanówcie się dlaczego po latach mało która z tego typu firm istnieje a fabryki nie chcą z nimi współpracować. Piszecie o pracownikach z pod budki z piwem za 4 zł za godzinę, ale idziecie po ofertę do właśnie takiej firmy bo najważniejsza jest dla Was cena, a nie to co w zamian dostaniecie. Branża budowlana jest dość złożona i można ,,podobne" produkty i prawie(co robi dużą różnicę) taki sam poziom usług zaproponować za dość różną cenę. Jeśli szukacie dobrych produktów to szukajcie ich u źródeł, czyli przedstawicieli producentów, których nie brakuje na rynku zielonogórskim. Solidne, duże firmy nie pozwalają sobie na słabą jakość i dbają o reputację i opinię. Jak szukacie wysokiego poziomu usług to szukajcie firm, które mają dystrybucję i autoryzację producenta, bo żaden producent nie pozwoli na zepsucie opinii o swoim produkcie. W Zielonej Górze są firmy jak te wymieniane wyżej, ale są też takie jak: VOX, CEMBE, GAJA, BCD, VINSAR które od lat robią to na najwyższym poziomie i nikt im nic nie zarzuca. A jak ktoś coś pisze to jest to konkurencja, bo to jedyny ich sposób aby walczyć z solidnymi dystrybutorami. Jestem pracownikiem od 8 lat jednej z tych firm, znam też wszystkie firmy, które są wymieniane w tym wątku i wiem dokładnie co piszę. Pozdrawiam i proszę nie odbierać tego jako reklamę, ale jak pewnego rodzaju radę. Nie kupuje się mercedesa z gwarancją 5 lat i obsługą na poziomie mercedesa w komisie samochodów używanych, a już w szczególności nie w Z.G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik 2 Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.12, 12:58 Może w końcu Inspekcja Pracy, ZUS, US, UKS i tym podobne instytucje zainteresują się firmami, które zatrudniają ludzi za 4 zł na czarno i sprzedają bez VAT-u? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiass35 salva - odradzam 25.09.15, 15:55 W maju tego roku zamówiłam okna oraz drzwi do mojego domu w czarnej dziurze, którą zwą salva w Zielonej Górze. Na początku byłam najszczęśliwsza na świecie z tego powodu, wydawało mi się, że podjęłam najlepszą decyzję i wybrałam najlepsze miejsce do złożenia zamówienia. Niestety mój koszmar zaczął się kiedy zadzwonił do mnie telefon i okazało się, że okna będą 3 tygodnie później niż mi obiecano, a potem było tylko gorzej... Przyjechał do mnie chłam, który nazywają oknami i na budowie okazało się, że wszystkie okna są za małe i żadne nie pasuje. Po wielu godzinach rozmów i proszeniu, żeby przywieźli mi dobre okna dostałam informację, że "nie będzie to możliwe" i zamontują mi te albo żadne inne. Problem polegał na tym, że obiecano mi lepszą cenę w zamian za to, że zapłacę z góry i zostałam w potrzasku - albo za małe okna albo ani okien, ani pieniędzy.. TRAGEDIA ALE TO NIE JEST KONIEC! Zamówienie dotyczyło między innymi okien przesuwanych, które do tej pory nie działają tak jak trzeba. Co parę tygodni przyjeżdżają "p*jaczki", bo inaczej ich pracowników nie da się nazwać.. Próbują naprawić okno ale nigdy im się to nie udało do końca, ponieważ kilka dni po ich przyjeździe znów jest problem z otwieraniem i zamykaniem okna. TO NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ MIAŁAM DO CZYNIENIA! PISZĘ TYLKO DLATEGO, ŻE WIEM CO PRZEŻYŁAM I ILE STRESU MNIE TO KOSZTUJE. NA SAMĄ MYSL O SALVIE ROBI MI SIĘ NIEDOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
waloma1 Re: salva - odradzam 17.11.15, 17:08 Mam podobny problem z firmą Salva. Zamontowana Brama rolowana została porysowana przez prowadnice. Reklamacja została przyjęta ale przez dwa miesiące nie została usunięta (Salva milczy). Do domu zamówiłem okna i drzwi, wszystko było by dobrze gdyby nie jeden szczegół. Rolety i moskitiera zostały zamontowane odwrotnie czyli nie przy oknie lecz równolegle z elewacją budynku (katastrofa). Okazało się że przywieźli rolety które zostały źle wykonane. Bubel na którego poprawkę czekam około 7 miesięcy. Idzie zima a Salva wysyła mi adwokatów w sprawie uregulowania pozostałego zadłużenia, szczęśliwie pozostawiłem sobie trochę na niedociągnięcia. W takiej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak znalezienie innej rzetelniejszej firmy, ponieważ dłużej czekać nie ma sensu. Jeszcze dostaną tylko pismo od adwokata i zapłacą za dodatkowe koszta jeżeli takie powstaną. To było pierwsze i ostatnie moje zamówienie w firmie Salva. Jeżeli macie trochę zdrowego rozsądku to kupujcie może trochę drożej ale u fachowców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: salva - odradzam IP: *.connect.netcom.no 17.07.16, 11:55 Witam, Ja na okna i drzwi zew z brama garażowa na domek jednorodzinny wybrałem całkiem przypadkowo firmę Salva z Zielonej Góry. Ich oferta najtańszych nie należała. Przekonała mnie u nich w biurze bardzo profesjonalna prezentacja typów okien, ich budowa i akcesoria.Ale na tym ten profesjonalizm się skończył. Na okna z roletami czekałem 3 tyg dłużej niż w umowie a drzwi wejściowe i do kotłowni oraz brama garażowa dojechały z prawie 6 tyg opóźnienie. Braki w montażu - ich ekipa to partacze, dla których liczy się tylko odwalenie roboty w jak najkrótszym czasie. Po ich montażu brakuje w prowadnicach rolet zaślepek w otworach montażowych , pianka uszczelniająca okna obwiedniowo nie jest wypełniona należycie -z zewnątrz są miejsca gdzie pianka wypełnia ramę okna w połowie,prowadnice bramy garażowej odstają od pionu 2 cm, drzwi główne wstawione nie na tym poziomie co w specyfikacji zamówienia a drzwi do kotłowni pan handlowiec się pomylił i zamiast lewych przyjechały prawe-niestety nie wyłapałem tego błędu handlowca w umowie i na wymianę nie mogłem liczyć. Jeszcze przed usunięciem braków i poprawy błędów wydzwaniają i nalegają na zapłatę ostatnich 10 procent sumy zamówienia co stanowi zabezpieczenie należytego i starannego wywiązania się z umowy . Radze zastanowić się dwa razy na wyborem SALVA Zielona Góra Odpowiedz Link Zgłoś
wiso11 Re: salva - odradzam 08.09.16, 22:27 Witam Przyłączam się do krytycznych uwag odnośnie firmy Salva Zielona Góra . Ja również dałem nabrać się na pseudo profesjonalizm pana reprezentującego usługi firmy Salva , który poleci mi zakup oraz montaż kompletu okien, rolet i drzwi zewnętrznych w mion domu w Ochli. Nie będę rozpisywał się o chamstwie i braku profesjonalizmy monterów ,licznych poprawkach montażowych i nerwów z tym związanych. Podkreślę jedynie to ,że po 4 latach kiedy zgłosiłem awarię rolety elektrycznej objętej 5-cio letnią gwarancją zawartą w umowie , zostałem całkowicie zignorowany. Znamienita firma Salva nie raczyła nawet odpisać na moje e-mailowe zgłoszenie reklamacyjne. Zdecydowanie odradzam z korzystania z usług firmy Salva Zielona Góra Witold S. Odpowiedz Link Zgłoś
xmekwax Re: salva - odradzam 20.10.16, 19:12 Witam Kupowaliśmy okna do mieszkania w SALVA Zielona Góra. Przed zakupem nie sprawdzaliśmy opinii w internecie, tylko dopiero po zakupie i nie powiem, byliśmy lekko przerażeni! Bo co jeśli i my będziemy mieć problemy, a muszę przyznać, że mieliśmy wystarczająco problemów z ekipą remontową? Na szczęście nic takiego nie miało miejsca. Okna co prawda przyjechały kilka dni po terminie, ale pasowały :) i od razu zostały zamontowane. Potem panowie przyjechali tylko, aby je poprawić. Minęło kilka miesięcy, zaczęły się chłodne wieczory, a okna się sprawują, wszystko jest tak, jak powinno. Pan, który nas obsługiwał, na bieżąco informował, jak się mają sprawy, przeprosił za obsuwę czasową. Naprawdę nie mogę powiedzieć nic złego, bo nie spotkało nas nic, co nie miałoby miejsca w trakcie remontu mieszkania. Gorzej było z płytkarzem, który nie ogarnął mozaiki i na podłodze powstała istna fala dunaju... W każdym razie, ja Salvę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
arseniusz80 Re: salva - odradzam 01.02.17, 00:05 Panie Witoldzie rolety oferowane przez naszą firmę mają 2 letnia gwarancję. Istnieje możliwość przedłużenia gwarancji do lat 5 dla poszczególnej konfiguracji ( zastosowanie siłowników Somfy) . Został Panu dostarczony czek serwisowy Somfy przy realizacji inwestycji. Warunki przełożonej gwarancji osobiście Panu tłumaczyłem. Gwarantem Pana siłowników po upływie 2 lat jest firma Somfy a nie Salva. Należało zgłosić awarię silownika do firmy Somfy co dokładnie wynika z czemu serwisowego. Firma Somfy ma 72 godziny na dostarczenie i wymianę wadliwego silownika. Z poważaniem Damian Cichecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: salva - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.19, 13:36 tez odradzam - papudraki i brak profesjonalizmu- ze jeszcze nie zrobili plajty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porter Re: salva - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.19, 13:39 ja takze odradzam -nigdy wiecej jak najdalej od nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: salva - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.20, 16:45 Salva w Zielonej Gorze - rok 2020 i również przestrzegam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuskieremonty.pl Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.aster.pl 12.04.12, 21:28 lubuskieremonty.pl/product,pl,3.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podbijam Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 92.244.56.* 23.04.12, 22:21 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Zdecyzdowanie odradzam PlastMat IP: 94.75.85.* 21.05.12, 12:03 Dno w traktowaniu klienta, montaż okien na takim poziomie, że amator z podręcznikiem z castoramy zrobiłby to pewnie lepiej i staranniej. Wszystko na odwal się i na szybko i byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zdecyzdowanie odradzam PlastMat IP: *.home.aster.pl 21.06.12, 22:57 Przyłączam się do przedmówcy. Kiepsko, byle jak, mało starannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Zdecyzdowanie odradzam PlastMat IP: *.hosts210.ostrowski.pl 28.11.12, 16:20 Potwierdzam. Terminowość nie jest mocna stroną. Zazwyczaj zamówienie trwa nie 4 tygodnie a 10 tygodni. Brak informacji. Żadnego telefonu o przesunięciu zamówienia. Proponuję nie podpisywać żadnej umowy oraz nie wpłacać zaliczki albo najlepiej nie korzystać z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Zdecyzdowanie odradzam PlastMat IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.12, 16:51 Polecam Windowsa - wymieniłem na wersję 8... i smiga aż miło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtx Re: Zdecyzdowanie odradzam PlastMat IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.13, 08:06 Przyłączam się do słów poprzedników. Nie polecam Plastmatu !! Mają klienta gdzieś, kłamczuchy, ciężko im zadzwonić i informować klienta o przełożeniu montażu. Reklamacja - kiedy nie zadzwonię to słyszę inną wersję, zwalają na producenta - ale oczywiście nie zadzwonią i nie poinformują klienta. To klient ma dzwonić i dopraszać się. Powinni zmienić nastawienie do klienta na bardziej przyjazne Odpowiedz Link Zgłoś
xxx2014 Re: Zdecyzdowanie odradzam PlastMat 06.02.14, 18:39 Podpisuje się pod opinia dwoma rekami, nie polecam nikomu przezywac takiego koszmaru jakim jest wspolpraca z ta firma, pomijam brak umiejetnosci jeśli chodzi o montaż, ale wyjatkowa bezczelnosc, arogancja, i tupet wlasciceli to bije wszelkie rekordy. Wszystko jest dobrze dopóki nie wpłaci się pieniędzy ( firma zada 100% przedpłaty przed przyjęciem zamówienia!! po czym ma klienta gleboko w powazaniu...),. Negatywnych opinii na temat tej firmy jest mnóstwo, moja sprawa skończy się w Sadzie, przestrzegam wszystkich i uważam, iż nie można pozwolić na takie traktowanie klienta, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATALIA ZAPOTOCZNA jestem zadowolona z usług plast-mat-u IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.14, 21:09 Po przeczytaniu komentarzy n/t tej firmy byłam sceptycznie nastawiona do skorzystania z jej usług, nie mniej po rozmowie z właścicielem stwierdziłam że zaryzykuję i nie żałuję. Co do terminu montażu, Pan Sylwester jak obiecał, tak zrobił i montaż odbył się w 3 tygodniu od wpłaty zaliczki. Sam montaż przebiegł sprawnie a wynikało to z faktu, że chłopaki nie spędzali czasu na bumelowaniu tylko na pracy (a to się rzadko zdarza niestety w dzisiejszych czasach). Co do obróbki wstępnej - jestem bardzo zadowolona - korytarz wygląda lepiej niż przed montażem ;) Ogólnie jestem na tak i z czystym sumieniem mogę polecić usługi PLAST MAT. Ach, i co również ważne - Panowie byli uśmiechnięci!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadawolony Re: Zdecyzdowanie odradzam PlastMat IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.07.15, 09:31 Nie polecam firmy Plastmat, uchylają się od reklamacji, ignorują uwagi klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Zdecyzdowanie odradzam PlastMat IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.07.15, 23:32 Moje doświadczenia z tą firmą są bardzo negatywne. Właściciel arogancki zwłaszcza po dokonaniu zakupu. Nie reaguje na reklamacje i pisma. Oddaję sprawę do adwokata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.home.aster.pl 21.12.12, 00:53 Godna zainteresowania jest firma, która nie tylko posiada w swojej ofercie okna PCV, drewno i aluminium, ale również na co dzień zajmuje się serwisem stolarki. OKNA 24 - www.okna-24.eu Odpowiedz Link Zgłoś
betty_key Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 21.12.12, 12:11 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Godna zainteresowania jest firma, która nie tylko posiada w swojej ofercie okna > PCV, drewno i aluminium, ale również na co dzień zajmuje się serwisem stolarki > . OKNA 24 - www.okna-24.eu Zgadzam się ! Warto wybrać firmę, której rola nie kończy się na sprzedaniu nam okien, trzeba szukać takiej, która oferuję też serwis, opiekę posprzedażową i gwarancję, aby po zakupie okien nie zostać samemu z problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sot Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 21:37 ja polecam Akces z Wrocławskiej. wiedzą co robią niedawno wymieniałam okna, ponieważ firma która mi kiedyś wymieniała, już nie istniała, szukałam innej, przeczytałam w necie wszystko na ten temat (także i ten wątek, z którego niewiele wynika) i w końcu zdałam sie na opinie znajomej, nie żałuję. firma skromna, ceny przystępne, montaż szybki i solidny, nie było problemu z przyjazdem na regulację jednego z okien już po montazu. potem jeszcze wymieniałam u nich sam parapet zewn przy innym oknie (nie robionym przez nich), też bez problemu. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Polecam okna Salvy IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 22:27 Okna super, obsługa na najwyższym poziomie ( a zwiedziłem wiele " niby"salonów ). Cena przystępna, gwarancja rewelacyjna - 10 lat na bramę:). Polecam ciepły montaż. wykonany naprawdę wzorcowo. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Polecam okna Salvy IP: 78.10.55.* 30.01.14, 17:12 Salva nigdy , robią wrażenie dużej firmy, a tak naprawdę nie stać ich na zakup okien klienta , czekałem 3 miesiące i ledwo mi się udało wydębić zaliczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Polecam okna Salvy IP: *.play-internet.pl 13.03.14, 09:39 może i okna super, ale pod warunkiem że dobrze zmierzą i przyjdzie właściwy kolor :D jak złożysz reklamację to może przyjadą po pół roku i to jeszcze nie z tym co trzeba.Co do ciepłego montażu to się dopiero uczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.10.55.* 30.01.14, 17:14 EDI Panorama na Ogrodowej , naprawdę solidna firma i dobre ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: 78.10.55.* 30.01.14, 17:16 Potwierdzam montowali mi okna , jestem bardzo zadowolony.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 16:41 również polecam firma dość ogarnięta . z tego co wiem mają dwa biura i całkiem nieżle sobie radzą.zrobili mi okna bez zaliczki , robota dobrze zrobiona.Polecam Edi Panorame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 16:45 Polecam Ediego , jedna z lepszych firm . Sporo moich znajomych korzystają z ich usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porter Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.19, 13:42 badziewny serwis - arogancka obsluga , drogo , nieterminowo , doprosic sie o gwarancje to zero szans - 15 tys powodow ze to twoja wina ze okno wypada z zawiasow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? IP: *.146.101.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.07.15, 21:08 Nie polecam firmy centrum okien z elektronowej. Obsluga na poczatku ok ale przy montarzu to brak zaslepek to prak parapetow . przerwy co 10 minut to papierosek to sniadanko siusiu itp. Co do reklamacji gdy okno sie popsulo czlowieku zapomnij zeby sie dogadac tydzien a potem oczywiscie to nie wchodzi w zakres reklamacji. Ulamane zawiasy od okna 2'5 metrowego na gorze sama se ulamalam wedlug pana .Dodal ponadto poco otwieralam okno . Oczywiscie musialam zadzwonic z cudzej komorki mojej Pani nie odbieral . Brak kompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
centrumokien Re: Jaka firme polecacie wymieniajaca okna? 17.08.15, 09:13 Ciekawe...U nas w firmie nikt nie pali widzę że konkurencja nie śpi. Jeżeli mówi Pani prawdę proszę o kontakt do biura 454 48 48 na pewno nie pozwolimy naszym prawdziwym klientom pozostać z problemami samych. jednak z opisu powyżej widzę że ktoś ostro zmyśla bo nie było u nas takiej sytuacji. Ps. każdą reklamacje szczegółowo opisujemy żeby się do niej przygotować i szybko zareagować nie ma tu taj Pani przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś