Dodaj do ulubionych

Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifestacje

26.10.06, 23:12
Darka Jamoroza, znam juz troche i wiem ze to porzadny czlowiek. Po 1 nie
przekupny i nieznoszący niechlujstwa. Patrz - poprzednicy.
I mimo, ze nie jestem tzw. "psem", "gliną" itp. to panowie nie pozwolcie mu
odejść z ZG.
Bo znów w ZG zapanuje bezprawie jak za czasów jednego z poprzednich
komendatów i jego upijania sie na umór w kanjpach
Obserwuj wątek
    • Gość: z gliny Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:29
      W pełni popieram poprzednika. Komendant Jamroz daje dobry przykład podwładnym.
      A jak wiadomo przykład idzie z góry. Komendant cieszy sie szacunkiem i
      poważaniem wśród funkcjonariuszy jako przełożony i jako człowiek. Dlatego cała
      niebieska brać stanie w jego obronie!!!
      • Gość: swój Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 09:20
        Ludzie!!! Do cholery kiedy w tej instytucji bedzie w końcu stabilizacja!
        Komendant Jamroz to osoba, która zna realia tut. KMP wie co jest złe i co
        należy naprawić. Co więcej-zaczął to robić ale znów POLITYKA. Wystarczy już
        reformatorów, czarnych charakterów, nałogowców dajcie szanse Jamrozowi!!! To
        osoba, która wiele moze zrobic dla komendy a wszerszym ujęciu dla całej
        społeczność Zielonej Góry.
        • Gość: cop Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 09:54
          Komendant Wojewódzki uprawia kumoterstwo awansując swoich dawnych kolegów.
          Niszczy przy tym dobre relacje jakie w komendzie stworzył Jamroz. Protest
          popieram!
          • Gość: doświadczony Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:36
            a jak składałem skargę na działanie Policji (konkretnie drogówki) to, komendant
            nie odniósł się merytorycznie do przedstawianych zarzutów, tylko stwierdził, że
            nie ma podstaw i skargę oddalił. A wydawało mi się, że jak się zgłasza fakt
            popełnienia przestępstwa przez policjanta, to Policja z urzędu powinna to
            sprawdzić. Zresztą, chyba nikt mi nie powie, że Policja swoich nie kryje...
            • gabrysia997 Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest 27.10.06, 13:27
              Po pierwsze primo - policja nie kryje swoich ale też bezpodstawnymi
              oskarżeniami się nie zajmuje (ciesz się, że Tobie nie wytoczyli procesu za
              bezpodstawne oskrżenia): po drugie primo to niech zmieniają co miesiąc
              komendanta i niech każdy policjant tut. komendy ma szansę zostać choć przez
              miesiąc 01. A co? Nie ch każdy ma szansę.
            • gabrysia997 Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest 27.10.06, 13:29
              Po pierwsze primo - policja nie kryje swoich ale też bezpodstawnymi
              oskarżeniami się nie zajmuje (ciesz się, że Tobie nie wytoczyli procesu za
              bezpodstawne oskrżenia): po drugie primo to niech zmieniają co miesiąc
              komendanta i niech każdy policjant tut. komendy ma szansę zostać choć przez
              miesiąc 01. A co? Nie ch każdy ma szansę. Jak ma być bałagan to na całego. A
              co?? Nie stać nas na to?
              • Gość: doświadczony Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 15:23
                po 1. to nie było bezpodstawne oskarżenie - nie było doniesienia do
                prokuratury, nie było pieniactwa, tylko zwykłe przedstawienie stanu
                faktycznego; była to skarga na działanie /zaniechanie Policji skierowana do
                komendanta, a więc do przełożonego policjantów; i z czego mam się cieszyć? może
                mam się jeszcze bać Policji? nie bądź śmieszna..
                po 2. mów sobie co chcesz, ale instytucja Policji nie ma szacunku w
                społeczeństwie za: opieszałość, łapówkarstwo, słabe wyniki, brak kompetencji..
                po 3. co to ma być? Policja równych szans??

Tak myślę, że komendant właśnie NIE POWINIEN BYĆ STĄD. Wtedy mamy szansę, że
                zwierzchnik będzie rzeczywiście sprawował nadzór, nie będzie przymykał oka itp.
                • Gość: pies Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 15:29
                  po 2. mów sobie co chcesz, ale instytucja Policji nie ma szacunku w
                  > społeczeństwie za: opieszałość, łapówkarstwo, słabe wyniki, brak
                  kompetencji..
                  > po 3. co to ma być? Policja równych szans??
                  >
                  > Tak myślę, że komendant właśnie NIE POWINIEN BYĆ STĄD. Wtedy mamy szansę, że
                  > zwierzchnik będzie rzeczywiście sprawował nadzór, nie będzie przymykał oka
                  itp.
                  I właśnie dlatego komendantem powinien pozostać D. Jamroz. Sprawuje nadzór, nie
                  jest stronniczy, jest kompetentny, nie jest łapówkarzem, działa szybko i
                  zdecydowanie. Myślę, że nawet gdyby kom był spoza jednostki Tobie w tym
                  konkretnym przypadku też by to nie odpowiadało.
                  • Gość: Pan C. Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:29
                    jedna wielka rodzina?
                    • Gość: Były glina Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 08:52
                      Brawo brawo brawo - nareszcie widać konsolidację służb mundurowych. Brawo Panie
                      Darku Jamroz , miałem przyjemnośc pracować z Panem i znać jeszcze jako
                      podoficera - dlatego zwracam się do Pana z taką poufałością. Wierzę że P.
                      Biernat zmieni decyzję ale nawet gdyby nie to i tak powinien Pan być dumny P.
                      Darku z szerokiego poparcia i okazywanej sympatii , nie każdemu glinie jest to
                      dane. W całej rozciągłości popieram postulaty aby Pan pozostał w
                      Zielonce "Tu jest Twoje miejsce miejsce, tu jest twój dom" A Panu Kom.
                      Biernatowi proponuję poczytać te opinie i wyciągnąć właściwe wnioski, niech nie
                      niszczy Pan czegoś co Pan Jamroz mozolnie odbudowuje, człowiek jest omylny i
                      myślę że Pan też w tym wypadku podjął zła decyzję - ale to jeszcze jest do
                      naprawienia. Zaden poprzednik nie cieszył się takim zaufaniem co obecnie Pan
                      Jamroz - proszę to uszanować i wżiąśc pod uwagę.i piszę to nie jako obecny
                      glina ale w tej chwili jako zwykły mieszkaniec Zielonki. Proszę zostawić Pana
                      Kom. Jamroza na wyznaczonym stanowisku - dać Mu szanse niech dalej robi
                      porządek w tym trudnym resorcie. I jeszcze tak na marginesie Pan Surmacz niech
                      się raczej zajmie swoim rodzinnym Gorzowem OK. Pozdrawim Panie Komendancie
                      Jamroz
            • Gość: nie kumacz o czym Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: 213.199.238.* 28.10.06, 20:14
              nie kumacz o czym artykuł???? Złamałes przepisy jestem tego pewien a szukasz
              winy w Policji. Pewnie uważasz się za najmądrzejszego a policjanci to dla
              ciebie barany. Przez takich jak ty nikt dzisiaj nie szanuje POLICJI
        • Gość: foxcop_66 Czystki,czystki,czystki IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.10.06, 11:01
          Szybki bo tak komendanta wojewodzkiego nazywali w Szczecinie,
          przegina.Obstawiac sie zaczyna kolesiami.Poniekad jest to zrozumiale bo kto nie
          chce miec swoich zaufanych na stanowiskach.Ale Jamroz???To komendant w jego
          wieku.Mial stawiac na mlodych.Tak malo byc.A sciaga dziadka ze Śremu.STANOWCZY
          SPRZECIW ODWOLANIU JAMROZA.
          • Gość: jajakobyły Re: Czystki,czystki,czystki IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.10.06, 12:49
            Popieram protest.To co robi ,,NOWY,, Komendant Wojewodzki to czysty nepotyzm.
            Kolesiostwo w czystym wydaniu. O TYM ,ŻE TO ROBI NA POLECENIE SURMACZA TO CHYBA
            NIKT Z POLICJANTÓW NIE MA ZADNYCH WATPLIWOŚCI.To co sie teraz robi z ludzmi -
            policjantami-tego to nie było za głębokiej komuny.
            • Gość: glina Re: Czystki,czystki,czystki IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.10.06, 13:30
              to jest polityka i nikt tego nie zmieni. A tak miało być pięknie tylko Ci z
              góry na to nie pozwolą. Nasze protesty niewiele zmienią, ale próbować warto oby
              to pomogło.
              Powiedzieć Wam czemu go odwołują. Wojewódzki potrzebuje kolesi na stołkach aby
              wszystko było tak jak on chce, a nie tak jak powinno być aby było dobrze.
              ZOSTAWCIE NAM KOMENDANTA, DAJCIE NAM NORMALNIE PRACOWAĆ !!!
        • Gość: pikus Od razu powinni strzelać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:20
          Bez ostrzeżenia. To dopiero protest, a nie jakieś tam oflagowanie. :))
    • Gość: Glina Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: 80.50.92.* 27.10.06, 13:21
      Ktoś kiedyś powiedział..."gdzie kończy się zdrowy rozsadek zaczyna się
      Policja"... i miła racje. Zabierają nam fachowca znającego się na pracy i
      realiach policji. Dostaniemy kolejnego przełożonego który będzie liczył dni do
      emerytury. Myślę, że ten protest jest słuszny tylko dlaczego Urząd Miasta w
      Zielonej Górze milczy.
    • Gość: fotograf Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 15:25
      a ja wzorem działań Policji będę robił im zdjęcia..
      • Gość: gość Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.10.06, 16:36
        Niezależnie od efektu protestu ,Jamroz i tak bedzie miał przechlapane czy
        zostanie czy odejdzie,dlaczego bo okazało się że jest już bardziej popularny
        od kłamczucha Biernata.Kłamczucha ? Decyzje pan komendant wojewódzki podjoł już
        o odwołaniu Jamroza wcześniej niż wywiad wGazecie Lubuskiej , w której to
        podaje że jeszcze sie wacha.I jak pracować dalej w instytucji w której jej
        najwyższy szef kłamie , nie ma swojego zdania i zmienia komendantów co trzy
        miesiące.A podobno chciał aby społeczeństwa zaufanie za jego kadencji do
        Policji wzrosło .Teraz to może już tylko wzrosnoą po odwołaniu ale Biernata.
    • Gość: mieszkańcy Z.G. Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifestacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 16:32
      Mam nadzieję, że przyniesie to skutek w postaci pozostawienia D.J. w Zielonce.
      Dość nacierpieliśmy się za rządów poprzednika, który uprawiał kumoterstwo.
      Wieczne imprezy, hulanki swawole w KMP, no i skończył jak miał skończyć : czyly
      w cywylu. Jamroz przyszedł bałagan uporządkować i tych malkontentów zza biurek
      do roboty zagonić. Panie Komendancie Wojewódzki - prośba niech Pan da szanse
      i zostawi u nas Darka a ten ze Śremu niech idzie do Żar. Proszę o pozytywme
      rozpatrzenie naszej prośby - mieszkańcy Z.G. Z góry dziękujemy !!!
    • Gość: zielonogórzanin Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifestacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:56
      Zapowiada się II Porozumienie zielonogórskie, tym samym znowu będzie głośno o
      winnym mieście za sprawą Komendy Miejskiej Policji. Może mieszkańcy także
      powinni wstawić się za szefem KMP Zielona Góra ?! Widocznie naprawdę musi być
      szanowany ten facet, bo ja osobiście takiego poruszenia nie zaobserwowałem w
      naszym kraju. Proponuję więc aby został Komendant na swoim dotychczasowym
      stanowisku. Pozdrawiam zielonogórzan.
      • Gość: Pan C. Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:39
        a może oni po prostu się boją, że ktoś może porządek zrobi?
        Ps. co to za maniera, żeby policjant wybierał sobie przełożonego??
        • Gość: glina Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:52
          Porządek to właśnie zrobił kom Jamroz! Koniec kropka
          • Gość: alka Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 19:05
            Tak, chcemy mieć szefa który jest NAJLEPSZY, wtedy tylko można normalnie
            pracować,my znamy Komendanta , to prawy i równy człowiek!On musi zostać, mamy w
            końcu dla kogo ciężko pracować - chcemy PRACOWAĆ!
            • Gość: Ona Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 19:40
              Dawno nie mieliśmy komendanta, który byłby dla nas autorytetem. Niestety jak
              wieści niosą krótko się nim cieszyliśmy...
      • Gość: policjant Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:57
        Winiar jesteśmy z tobą i zawsze będziemy trzymaj się/kiedyś dzwoniłem do ciebie
        i pytałem o forum/zdrowiej i nie wracaj do tego syfu. Jeżeli chodzi o naszego
        komendanta to naprawdę jestem sercem i duszą za nim. Gość na poziomie i znający
        się na pracy. Denerwuje mnie tylko, że niektórzy z nas krzyczą na forach DAREK.
        Przypominam wszystkim, że to jest nasz Pan Komendant i należy mu się szacunek
        jeżeli tak go chcemy u siebie/choć on jest u siebie/. Panowie pofolgujcie trochę
        z szacunku dla Komendanta i pamiętajcie, że inni też to czytają. Spotykamy się
        30.10.2006r. o godz. 12.00 przed KMP.
        • Gość: alka Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.ztpnet.pl 28.10.06, 18:25
          Komenda Miejska Policji w ZG zaczyna żyć, teraz to widać jak na dłoni.Mam
          wrażenie że obydziliśmy się z letargu,byliśmy bez wiary na lepsze jutro, wielu
          z nas zastanawiao się po co w tym g... siedzieć i dla kogo?Teraz stoimy wszyscy
          murem za p Komendantem, coś musiał na s natchnąć - zaczęło się wszystko
          układać, a KWP z zawiści chce nam poprostu jeszcze raz dokopać!!!!!Bo jeszcze
          będziemy lepsi...
    • Gość: wowoniebieski Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:10
      Jednak Komendanta Wojewódzkiego to nie obchodzi, że za Darkiem stoi większość
      Komendy zielonogórskiej wraz ze Związkami Zawodowymi. Po prostu ma to w dupie,
      bo najważniejsze są układy. Niech przyjedzie do zielonki w poniedziałek na 12,
      a może się boi, że mu drzwi komendy przed nosem zamkną.
    • Gość: emeryt -szczęście Polityczne gierki i kolesiostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:14
      Politykę w Policji widać aż nadto-odruchy wymiotne biorą człowieka kiedy jak coś
      idzie dobrze zawsze sie ktos znajdzie aby to spieprzyc.Głupie i niedorzeczne
      uzasadnienia-czyste populistyczne i oklepane slogany stanowią podstawe
      uzasadnienia odwołania.No cóż jeszcze duzo musi upłynąć i czasu i wody aby
      ta"demokracja" rzeczywiście zaczęła funkcjonować.
    • Gość: podoficer Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:27

Panie Wojtku i Panie Jurku uratujcie naszego Szeryfa Dżamireza od zsyłki do
      odległych Żar a w nagrodę macie reelekcję kadencji 2007 - 2011. Te blisko pół
      tysiączka gliniarzy wam nigdy nie zapomni !!!
      • Gość: alka Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 20:39
        Fakt, 500 tyś.glin zrobi wszystko dla Jamroza, idiotyzmem jest odwołanie go
        teraz ZE STOŁKA.Nie dajcie mu odejść,P Jurku PROSIMY...!!!!
    • Gość: Policjant Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:54
      Nie jestem podwładnym Dariusza Jamroza, ale znam.
      Jako oficer mogę tylko pozazdrościć takich podwładnych, którzy jak widać tu na
      forum ale również w mediach naprawdę ukazują swoją sympatię do przełożonego.

Panie Darku!
      Gratuluję postawy życiowej i dziękuję, że są jeszcze tacy oficerowie, którzy
      nie samą karierą żyją, ale jak widać, również potrafią być człowiekiem!
      Życzę powodzenia w dalszej służbie i myślę, że z taką postawą to może i
      Komendantem Wojewódzkim Pan zostanie:-)
      Wiem, że również jest Pan wymagającym przełożonym dlatego trzymam kciuki za
      dalszy rozwój kariery.

Ps. Słyszałęm, że Komendant Wojewódzki też bardzo ludzki facet, więc wierzę, że
      przyzna się do pochopnych decyzji i jak każdy inteligentny człowiek wycofa się
      ze swych błędnych zamiarów.
    • Gość: zwykła glina Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifestacje IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 21:28
      Dariusz Jamroz to fachowiec ale jak sie okazuje w KWP to nie jest ważne nie
      jest uwikłany w układy koleżeńskie to trzeba go zdegradować a awansować kolesia
      na rok i za 1000 zł. wiecej niż ma w Śremie to nie jest choroba policji ale
      patologia...szkoda gadac
    • Gość: GLINA Dziwne te Zwiazki Zawodowe IP: *.u3d.net 27.10.06, 22:19
      A może to Panowie ze Związków Zawodowych chcą coś ugrać dla siebie ??

A co do wypowiedzi jak zawsze podkręcają animozje:
      "Mamy tylu doświadczonych fachowców, dlaczego Gorzów wpycha nam kogoś z zewnątrz"

Nie Gorzów Panie Wodnicki tylko Pana przełożony.

I nie chodzi mi o sprawę ale te ZZ mnie drażnią - do pracy ich pogonić.

A co do D. Jamroza - obiektywnie - super glina.
      • Gość: doorny dog Wodnicki poczuł szansę bycia k-tem i znowu mąci. IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 22:48
        Ten gruby jegomość,wieczny związkowiec ,nakręcany przez Wodnickiego, włącza się
        w akcję pt"Zagrywki aby miejsce po Marku Przybyle w N.Soli zajął Wodnicki".
        Ale Biernat to nie Stanlej co dla zatkania Wodnickiego dał mu wicka w NSoli na
        otarcia łez.
        A poprzedni komendant to tylko dzięki związkom wypłynął.Jak można było popełnić
        taki błąd.Popierają związkowcy swojaków.

Darek to fajny facet.Nie jest ŁYSY.Nie chleje.Jest kulturalny,przystojny i umie
        sie wypowiadać na poziomie.
        • Gość: posen Poczujecie kawał dobrej, poznańskiej roboty!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 22:53
          To zagwarantuje wam śremski desant, którego tak się boicie.
          Swojak-wiadomo dobry dla swoich.Ale nic nowego nie wniesie.

Ponoć w stosunku do poprzednika /nota bene kawał gnidy i opoja co trzymał z
          pantakiem/ten to do rany przyłóż.Ale cóż w tej firmie nie o to chodzi.
          • Gość: doorny dog KKomendant-związkowiec o polityce swego szefa??? IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 22:57
            Wodnicki ma przechlapane.
            Biernat ma jaja i nie pozwoli dyletantowi wpływać na swoje decyzje.
            Stanlej Bukowski to co innego.Miał związki z kobietami to baczył na związki
            zawodowe.
            • Gość: doorny dog A jak skończył opój z Zagania??? IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 23:03
              Co robi zakała lubuskiej policji???
              Jak ktoś nie ma głowy do wódy to niech łyka tabletki.
            • Gość: ZZ Re: KKomendant-związkowiec o polityce swego szefa IP: *.u3d.net 27.10.06, 23:05
              A najlepiej dla Panów ze związków żeby dostać stanowisko
              i zatrzymać funkcję - w razie gdyby sobie nie poradzili
              jest gdzie spocząć na laurach
              • Gość: doorny dog A gdzie były związki jak poprzedni kdt związkowiec IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 23:15
                kompromitował sie po pijaku?????
                A wypadek w pracy /wylew/ jednego z dyżurnych to nie efekt nagonki za nagranie
                bełkotu nachlanego kdta domagającego sie odwiezienia jego zwłok z knajpy????

Teraz sie uaktywniacie jak trzeba stworzyć klimacik do kolejnego stołka dla
                wodnickiego?????
                Biernat to poznański twardziel i nie da sobie grać na nosie.
                • Gość: Sylwek Kubek Durny dog IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.06, 09:29
                  A gdzie byles ty palancie??????????Gdzie teraz jestes??????????Mondrala.Ujawnij
                  sie !!!!!!!!!!!Bohaterowie na wojnie wygineli poza toba osle...
              • Gość: ja Re: KKomendant-związkowiec o polityce swego szefa IP: *.ztpnet.pl 28.10.06, 00:20
                to o czym piszesz rozumiemy tylko my z "firmy" i to wszystko święta racja
                zwiazki to fikcja ale 6zł co miesiąc biorą , a policjant zarabia 1200zł brutto
                i musi żyć do pierwszego motywacja ? nowy komendant nic nie zmieni...
                • Gość: foxcop Falszywi gliniarze IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.06, 09:36
                  Wy wszyscy super gliniarze!!!!!!!!!A gdzie sie chowanie!!!!!!Sami nic nie
                  potraficie zrobic dla innych tylko krytykowac potraficie.Wezcie sie do roboty---
                  -pieprzeni bohaterowi. Gdzyby nie zwiazku w opiece spolecznej byscie
                  wyladowali.Potaficie tylko biadolic i w d... wlazic by miec spokoj. Pokazcie
                  jak to sie robi!!!Wstyd mi za was co mpiszecie.
        • Gość: Sylwek Kubek Durny dog IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.06, 09:25
          Jak czytam twoje anonse durny dogu to jestem za ABORCJA. Plujesz w swoje
          gniazdo o ile wiesz o czym mowie. Tu ty juz jestes spalony.
    • Gość: xxxx Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:33
      był komendant (hłe, hłe,hłe), były wypadki nadzwyczajne - jest komendant, nie ma wypadków nadzwyczajnych, będzie komendant - będą wypadki nadzwyczajne; szkoda aby z nowych wypadków nadzwyczajnych musiał tłumaczyć się nowy komendant "najwyższy", chyba że chce wylądować w szkole policji w słupsku
    • Gość: niewierny tomasz Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:42
      Podziękowanie za służbę

W intencji ośmiu funkcjonariuszy Komendy Powiatowej Policji w Śremie, którzy w tym roku odeszli lub wyrazili zamiar przejścia na emeryturę do końca października, została odprawiona msza święta w kościele Ducha Świętego. W uroczystej liturgii udział wzięli m.in. komendant powiatowy Policji mł. insp. Andrzej Twardowski, jego zastępca mł. insp. Piotr Janicki, zastępca naczelnika sekcji prewencji nadkom. Paweł Wawrzyniak oraz asp. sztab. Zbigniew Broniarz - kierownik referatu ruchu drogowego i jednocześnie przewodniczący NSZZP. Eucharystię w asyście sierż. Ewy Kasińskiej i mł. asp. Ireneusza Wojtkowskiego celebrował kapelan miejscowej jednostki ks. Lech Otta.

Niedzielne msze święte z udziałem funkcjonariuszy Policji w Śremie nie tylko zostały zaaprobowane przez wiernych, ale zyskały ich sympatię. Każdorazowa liturgia ma specjalne przesłanie społeczne, mówi o roli policjantów w życiu publicznym i o ich prawach do manifestowania swej wiary. We wprowadzeniu do tej mszy sierż. Ewa Kasińska, nawiązując do skutków chrztu św. w życiu każdego człowieka i przemian polityczno-społecznych w Polsce po 1989 r., powiedziała m.in.: - Oto niezwykłość przełomu wieków - w wolnej i demokratycznej ojczyźnie, nosząc policyjne mundury możemy wraz z Wami, Drodzy Cywile, do Boga wspólnie wołać: Abba - Ojcze. Stoimy ponownie przed ołtarzem pańskim w kościele Ducha Świętego, który dla części śremskich policjantów stał się ważną świątynią. Przyszliśmy uwielbić Boga, ale również z powodów osobistych - modlić się za policjantów, którzy niedawno przeszli na emeryturę lub uczynią to w najbliższym czasie.

W kazaniu natomiast została podkreślona trudna misja, z którą Pan Jezus posyła wszystkich ludzi, a szczególnie policjantów, do walki z całym złem świata i z każdym grzechem w myśl polecenia: Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam.

Odchodzący policjanci mają za sobą od 21 do 35 lat służby. Po mszy świętej otrzymali modlitewniki z pamiątkową dedykacją.
    • Gość: szperacz Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:58
      doorny dog i jego kolega stanlej buko...

Hak na hakera
      18 września 2004, godzina: 13:33:34

Artykuł o takim tytule mamy w nowej "Polityce". Wielkim wstydem jest żeby poważna gazeta coś takiego wydrukowała. Artykuł traktuję o zatrzymaniu członków grupy warezowej, mamy tu zaś takie perełki:

"'Są poszlaki, że mogli przegrywać programy na dyskietki i sprzedawać. Nie można wykluczyć, że czerpali z tego dochody' - wyjaśnie ostrożnie prokurator Kosmowski" - Jasne, windows xp - 500 dyskietek, photoshop 300, ciekawe czy baldurs gate'a też rozprowadzaliby na dyskietach, to już byłoby że 2500 :)

"'Możliwości hackerów są nieograniczone, mogą stanowić zagrożenie terrorystyczne, włamująć się do komputerów portów lotniczych. Kontrolując dystrybujcę energii elektrycznej, są w stanie spowodować zagrożenie energetyczne kraju' - mówi nadkomisarz Violetta Anna Rakowiecka" - Strzeżcie się złych hackerów !!!

"Nadkomisarz Rakowiecka uważa, że członkowie grupy są ogranięci chorą potrzebą istnienia w tym wymiarze. Tutaj są kimś ważnym, podczas gdy w realnym świecie już dużo mniej, starcili kontakt z najbliższymi, mają kłopoty z seksem. Odzwyczaili się od normalnych kontaktów z ludźmi. Gadają z komputerem, nie z człowiekiem i w końcu zaczynają myśleć w innych kategoriach" Ciekawe kto zbadał życie seksualne hackerów ??? W życiu nie widziałem też żeby ktoś gadał do komputera. Natomiast Pani Rakowiecka powinna zostać zawieszona w pełnieniu obowiązków z racji narażenia instytucji Policji na wstyd i wieczną hańbę.

"'Prawdziwi hackerzy uważają, że crackerzy są leniwi, niedopowiedzalni i niezbyt błyskotliwi' - piszę Eric S. Raymod w słynnym dokumencie 'Jak zostać hackerem', uważanym przez wielu za rodzaj biblii tego środowiska.". Ten dokument wcale nie jest zbyt sławny, a biblią dla hackerów to są raczej książki Stevens'a i "Język C" Keringhan'a i Ritchiego, ewentualnie tzw. "Camel book".

Czemu, do ku.. nędzy, nikt nie skonsultował treści tego artykułu z kimś mającym jakiekolwiek pojęcie o rzeczy ??? Dla osłody dodam jedynie żę "Niezbędnik inteligenta", jest za to po prostu świe
    • Gość: John F. Kennedy Feministki robią - manify, policjanici - polify IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 08:23
      Serce rośnie, gdy się czyta te deklaracje.
      Jako człowiek neutralny chciałbym wiedzieć, czy mamy do czynienie z:
      1) czyszczeniem ludzi po Brachmańskim i Danielakowej ?
      2) działaniami prowadzonymi na ślepo ?
      3) realizacją jakichś ambicji ?
      4) z wszystkim po trochę ?

Zaciekawiła mnie jedna sprawa, czy szef policji "dobry" dla swoich, jest również
      "dobry" dla społeczności ? Czy "dobry" dla swoich, to taki, co kryje niedoróbki
      podwładnych ? Bo w gruncie rzeczy, policjanci nie dbają o swój wizerunek w
      społecznościach lokalnych na rzecz których pracują. I nie można mówić, że ważna
      jest tylko praca merytoryczna (np. łapanie złoczyńców).
      Nowocześnie pojmowana misja różnych instytucji nakazuje dbać o swój wizerunek i
      jeżeli są osiągnięcia, to trzeba się nimi chwalić. Bo jak sami się nimi nie
      pochwalim, to nikt za nas tego nie zrobi. Oczywiście należy przy tym pamiętać o
      tym, żeby nie przeginać w drugą stronę tzn. żeby nie popaść w drugą skrajność
      chwalipięctwo.
      Gdy zadaję sobie pytanie, czy znasz jakiegoś "orła" z policji lokalnej tj.
      takiego policjanta o którym wiem, że po skomplikowanym śledztwie w którym
      wykazał inteligencję, pomysłowość, upór złapał groźnego przestępcę. Wiem, że
      tacy pracują, nawet tu w Zielonej Górze. Z przykrością muszę powiedzieć, że
      temat nie istnieje. W lokalnej tv, oprócz komunikatów, od czasu do czasu pojawia
      się jakiś "narzekacz" policyjny. A taki człowieczek jak ja ma przyziemne
      marzenia, chciałby np. znać Sherlocka Holmesa mieszkającego na jego ulicy,
      kłaniać się sobie. No ostatecznie mógby być ktoś taki jak komisarz Eberhard
      Mock z Breslau ...
      A tak koledzy policjanci, nie mam zdania na Wasz temat. Nie wiem, czy macie
      rację, czy nie. Nie dbacie o wiedzę obywateli na Wasz temat.
    • Gość: nadkom.Winiarski Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.06, 12:57
      Szanowny Panie Komendancie Jamrozie. Wielokrotnie osobiście dziękowałem Panu za
      okazaną mi pomoc w tak ciężkiej dla mnie chorobie. W obecnej sytuacji mam
      zaszczyt na forum jeszcze raz podziękować Panu za to,że to właśnie Pan poświęca
      mi swój czas na spotkania i rozmowy telefoniczne, w których mnie Pan wspiera i
      pomaga. Od dnia mojego wypadku ja i moja rodzina wstydziliśmy się że jestem
      policjantem, który został pozostawiopny w chorobie bez jakiejkolwiek pomocy.
      W miesiącu lipcu kiedy został Pan moim komendantem wiedziałem, że mój los się
      zmieni i nie myliłem sie. W dniu naszego święta policji pamietał Pan o chorych
      policjantach przysyłając do naszych domów delegację z życzeniami. Nie był Pan
      obojetny na mój problem zdrowotny i to dzięki Panu przebyłem leczenie w
      szpitalu rehabilitacyjnym i obecnie mam rehabilitację indywidualną, która mam
      nadzieję pozwoli mi powrócić do zdrowia. Dzięki panu uwierzyłem w siebie i
      wiem, że mimo mojego ciężkiego losu muszę żyć poza policją bo mam rodzine,
      która mnie potrzebuje.
      Od dnia 27-10-2006 jestem już inwalidą I grupy, ale zawsze będę dumny , że był
      Pan moim KOMENDANTEM. Jeszcze raz dziękuje za wszystko.
      • Gość: swój Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:48
        Brawo Winiar. Łebski z ciebie chlop. Nie daj sie chorobie. Jesteś swój i dobrze
        znasz nasz problem- nie oddamy Darka za jakiegoś mobbingowca żeby znów nasza
        Komenda popadla w g.......Chyba wszyscy sa tekiego zdania?
      • Gość: Brawo Robert Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: 213.199.238.* 28.10.06, 20:31
        Dlatego tez Darek powinien zostać.
      • Gość: doorny dog Rozumiem że tylko z grzeczności nie wspomniałeś IP: *.ztpnet.pl 28.10.06, 21:18
        Robercie co wyprawiał poprzedni komendant jego mać.
        Wracaj do zdrowia .
        Komendant Jamroz to wreszcie facet na stanowisku i na poziomie.
        Nie jest łysy /nie ma kompleksów/.
        Jest przystojny /nie ślini sie na widok kobiety/.
        Nie je czosnku / nie śmierdzi/.
        Nie chleje /wie ile może/.
        Jak rozmawia to patrzy w oczy./nie jest fałszywy jak poprzedni i zakompleksiony/.

Zobaczcie jak niewiele a jednocześnie tak dużo potrzeba.Brawo Darek.
    • Gość: podoficer Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 16:49
      Kiedy poprzednik Jamroza przejął obowiązki nazwijmy to komendanta, to w ciągu
      kilku miesięcy coś złego spotykało naszą jednostkę. Zmokami możnaby obdzielić w
      tym czasie kilkanaście powiatów woj. lubuskiego. I co Poprzednika nikt mimo
      tylu zmok nie usuwał. Odkąd Darek wrócił do Z.G. zapanował spokój i porządek.
      Policjanci pełniący służbę na ulicy wiedzą, że za dobrze wykonane zadania będą
      chwaleni i nagradzani (wcześniej tego nie doświadczali, mogli tylko czuć
      kijaszka a marchewka była dla nadzorców). Skończyły się L-4,brak zaangażowania
      w pracę, co najważniejsze Naczelnicy, Komendanci Komisariatów zabrali się do
      roboty. Każdemu policjantowi z ulicy zaczęło zależeć na tym aby jak najlepiej
      służyć swojemu miastu i ich mieszkańcom. I co nagle ma to wszystko lec w
      gruzach. Niech Darek zrobi z tej Jednostki wzorową w Kraju, a jak skończy to go
      puścimy ale z zastrzeżeniem nie niżej niż na Zastępce Komendanta Wojewódzkiego
      gdziekolwiek. Należy mu się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: policjant Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifestacje IP: *.ztpnet.pl 28.10.06, 16:56
      Już dawno KMP nie miała takiego przełożonego jakim jest Pan Komendant Dariusz
      Jamroz.Jest to odpowiedni człowiek .na odpowiednim stanowisku.Pozwólcie
      Policjantom pracować w normalnych warunkach.To nie jest opinia samych
      związków ,naczelników ,czy innych wyższych rangą oficerów ,to opinia zwykłych
      Policjantów.
      • Gość: nie podwładny Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:33
        Za każdym razem należy podkreślać, że odwołanie ma nastąpić po kilku
        tygodniach/miesiącach powołania. I to jest całe sedno tej burzy!!! To jest
        tragiczne, że tak daleko zaszła polityka /rówież w apolityczne służby/.
        Normalny Komendant Główny powinien ostro porozmawiać z Wojewódzkim... albo ten
        zorientowawszy się w sytuacji powinien Jamroza wziąć do siebie na zastępcę. To
        by było!!! hahaha
        I Wojewózki byłby facet z jajami:)
        Tylko znów policjanci z ZG zaczęli by lament:) a może nie....
        • Gość: alka Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.ztpnet.pl 28.10.06, 18:42
          To nie jest LAMENT POLICJANTÓW, ktoś kto nie pracuje w tym resorcie nigdy nas
          nie zrozumie...
          • Gość: waall Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.06, 20:19
            Zadalem sobie trud i przeczytałem wszystkie wypowiedzi na forum.ZA niektore
            panowie policjanci jest mi wstyd.Co niektorzy powinni byc cały czas w
            Miedzyrzeczu. Skad u was tyle złości co do niektótych osób. Zazdrość was
            zżera.ŻADEN z was nie wystapił w obronie Kom. JAMROZA. dopiero kiedy Panowie ze
            zwiazkow zawodowych rozpoczęli walke w obronie Jamroza to wam nagle sie zwiazki
            nie podobaja.WSTYD.
            • Gość: doorny dog Gdzie były zwiazki jak "rządził'poprzedni kdt????? IP: *.ztpnet.pl 28.10.06, 21:10
              Jak chlał i poniewierał policjantów prewencji???
              Jak katował psychicznie dyzurnych???

Wszystko było ok.Wodnicki miał zaspokojone ambicje/Stanlej Bukowski wyciszył
              furiata zwiazkowego dając stołek w NSoli/, gruby i coraz grubszy etatowiec grzał
              tyłek w zielonce i pilnował interesu.I tak minęło troche czasu i.............

Jest szansa na pierwszego bo robi sie ruch kadrowy. Marek Przybył właśnie wybył
              i...do akcji przystepuja zwiazkowcy konfrontujac sie z Gorzowem.

Ale Biernat to nie Stanlej Bukowski i nie da sie manipulować.
    • Gość: młody policjant Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.06, 21:22
      Lubiński swoją postawą pokazał, że jest niegodny piastowania takiego stanowiska
      jak Komendant KMP, jak ludzie mieli pracowac pod jego nietrzeźwimi żądami
      widząc jego zachowanie wobec zwykłych policjantów. Brak słów jak zachował się
      wobec naszego dyżurnego nadkom. Winiarskiego, który przeiceż miał udar na
      służbie. Jak my zwykli szeregowi funkcjonariusze mieliśmy czuć się bezpiecznie
      i liczyć na jego jakąkolwiek pomoc narażając nasze życie w służbie. To wszystko
      zmienił ( nie pijący) i dał nam iskierke nadzieji Pan komendant Jamroz.
      Dlatego Panie Komendancie Wojewódzki proszę pozostawić w Naszej jednostce Pana
      Jamroza abyśmy mogli dalej pod jego żadami służyć dla dobra naszego miasta.
      • Gość: milicjant po przej Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 23:06
        Ciekawe co będziecie mówić jak czas sielanki się skończy, i sytuacja zmusi Pana
        Jamroza do podejmowania niepopularnych decyzji. Mam nadzieję, że wszyscy
        będzieice tak samo wyrozumiali i będziecie widzieć interes ogólny.
        Co do picia, to jesczze kilka stanowisk w województwie jest obstawionych przez
        alkoholików, ale pomału sytuacja się normuje....Życzę policjantom dobrych
        szefów, a szefom pracowitych i odpowiedzialnych podwładnych.
        Pozdrawiam
    • Gość: obserwator Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 08:06
      tak czytam te wszystkie opinie i wygląda na to,że mamy drugi w polsce przypadek,że policjanci walczą o dobrego przełożnego z jego przełożonymi. wcześniej tylko odwołanie w krakowie k-ta Rapackiego wywołało taką burzę wśród policyjnej braci.zastanawiające,że oba przypadki mają miejsce w czasach "nowej,słusznej dyktatury".
      o ile D.Jamroz nie zdążył jeszcze zrobić za dużo dobrego jako komendant miejski,to jest on jednym z mielicznych,którzy mają (mieli???) szansę i możliwości to zrobić. musi jednak pamiętać o ludziach dawnego komendanta,z którymi ciągle jeszcze jest zmuszony współpracować (ludzie od flaszki,imeninek ,poczęstunków,wzajemnej adoracji). Jamroz jako człowiek i przełożony daje policjantom nadzieję. nic tak nie wkur... gliniarzy jak brak nadziei i bezsilność a wkur... glina w taki sam sposób potraktuje zwykłego,szarego obywatela jak ten przyjdzie po pomoc. obywatel nie zostanie obsłużony fachowo przez kompetentnego policjanta a poczuje się jakby wrócił do czasów dyktatury sprzedawców polskich sklepów w latach 80-tych ubiegłego wieku. kto wtedy będzie tłumaczył się za pracę policjantów w zielonej górze
      • Gość: gość Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:03
        Policjanci nie powinni wybierać sobie przełożonych.
        Ponad to, kto to widział. Manifestacja policjantów? Kto będzie wówczas
        odpowiedzialny z bezpieczeństwo? Czy w czasie manifestacji będzie "lecieć"
        pensja? Czy może manifestujący zrobią to w czasie wolnym?
        • Gość: doorny dog Dwa w jednym.Czyli frustrat zwiazkowy w akcji. IP: *.ztpnet.pl 29.10.06, 12:55
          Komendant Jamroz jest ok.
          Komendant Wojewódzki ma prawo dobierac sobie współpracowników.
          Ale po kiego wypowiada sie niby zwiazkowiec, który pełni funkcje zastepcy kdnta
          KP Nowa Sól??????
          Sprawa jest prosta jak sie okazuje że odchodzi M.Przybył kndt w N,Soli.
          Frustrat chce ugrać interes własny.Czyli zamkne jadaczke, ucisze zielonke ...no
          kto zgadnie za co?????

Jamroz i Wodnicki to znajomi z oddziałów prewencji i taka propagandowa akcja
          gościa "dwa w jednym" nie przysłuży sie Jamrozowi.
          • Gość: doorny dog Re: Dwa w jednym.Czyli frustrat zwiazkowy w akcji IP: *.ztpnet.pl 29.10.06, 13:18
            Wiadomo po co wypowiada sie Wodnicki.Ma interes.
            Ale przeciez ma zastepce co tylko siedzi i grubieje.Jeszcze pomysli
            społeczenstwo że tak dobrze w policji.

Poprzedni komendant był tak niedobry i wredny dla policjantów bo...był
            zwiazkowcem i gdzieś miał zwykłych policjantów.Dla niego było ważne aby było
            poparcie grubasa i tego zastepcy z N.Soli.Chlał ,obrażał i poniżał a co na to
            zwiazki??? N(C.
          • Gość: Sylwek Kubek Re: Dwa w jednym.Czyli frustrat zwiazkowy w akcji IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.06, 09:20
            Piszesz doorny dogu, czeresniaku o kims, to informacji sobie zaciagnij. I
            prawde pisz.Gdyby nie zwiazki zawodowe to mialbys g.... i sam moglbys sobie
            tyle samo zalatwic.Poza tym jesli jestes taki bohater to podpisz sie
            imiennie.Mam nadzieje ze nie beda musialy cie zwiazki z szamba wyciagac.Moj kot
            jest madrzejszy od ciebie.
    • Gość: solidaruch Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 14:41
      zaczyna pojawiać się tu wątek związkowy
      tymczasem,o komendancie Jamrozie pisze się już na ifp,
      a może policjanci na tym forum skupią się
      bardziej na związkach i związkowcach-przywódcach,
      co dobrego zrobili dla policji i dla policjantów
      - ich prywatne interesy zostawmy na razie na boku
    • Gość: waldemar:) Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifestacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:44
      KOMENDANCI WALCZA O STOłKI I NIC SIE WIECEJ NIE LICZY, POLICJANCI LINIOWI NIC Z
      TEGO NIE MAJA. APEL DO POLICJANTóW LINIOWYCH NIE WTRACAJCIE SIE NIECH SOBIE łBY
      URYWAJA.
    • Gość: pies płci żenskiej Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:18
      pisząc poprzednicy możesz obrazić wszystkich poprzedników:komendantów i ich
      zastepców a co Magniewski, Janik byli niechlujni i przekupni?????Co do tego
      pierwszego: sprawdzone widac było jak na dłoni byli bradzo dbajacy nie tylko o
      wyglad osobisty a co do przekupności nie oceniaj jesli sam nie chciałes
      przekupywać. Takie oskarżenia moga osobiscie odbierać również komendanci-
      zastepcy i mozesz ich obrażac.Znałam wszystkich bo z kazdym z nich pracowałam
      wiele lat i tak jak do każdego przełozonego zawsze coś sie ma to byli to ludzie
      porzadni(w moim odczuciu może poza ostatnim,który wogóle nie powinien nim
      zostać- niestety tutaj tkwi bład).A co do zmian to rzeczywiscie szkoda byłoby
      policjantów bo nikomu u nas w zielonce nie da sie popracowac mam na mysli
      komenndantów i ich zastepców bo ledwo cos zaczną robic są odwoływani,bądź
      niewiele mogą zrobić bo Pan Komendant iogranicza ich ruchy i tutaj
      patrz.poprzednik.Widział tylko siebie i własne bezpośrednio podlegajace słuzby,
      a może teraz byłoby w końcu normalniej , bo kazdy odpowiadałby za swoja
      działkę.Pozdrawiam Panie Komendancie Jamroz zasługuje Pan na szacunek i niech
      to Pana trzyma tj.opinie nas policjantów a na decyzje tych od góry nie mamy
      niestety wpływu -jak wynika z ostatnich ruchów
      • Gość: posen Kundle związkowe poszczekały a karawana zmian.. IP: *.ztpnet.pl 30.10.06, 19:02
        Pojechała.
        I teraz poznacie kawał dobrej poznanskiej roboty.
        To będą rządy w stylu gorgielowym.Tj otoczy sie osobami pomazanymi wazeliną
        a reszta??? Do roboty.
        Ma poparcie Biernata a w tle pałęta sie hoMO sapiens gorzowski-niejaki M.Surmacz.
        • Gość: doorny dog Do miłej jamniczki. IP: *.ztpnet.pl 30.10.06, 19:08
          Mówiąc o poprzednikach Darka miałem na mysli znanego opoja.
          No Magniewski to facet na poziomie, podobnie jego poprzednik /tak nie do końca
          ale cóż.../
          Tylko nie próbujcie przyjąć do wiadomości że coś można zawdzięczać związkom.
          Jeśli tak to proszę o przykłady co zrobił wodnik i spółka.Oprócz popierania OPOJA.
          I gierek kadrowych.
          • Gość: pies ale rasowy Manifa nie uratowała naszego szeryfa !!! IP: *.ztpnet.pl 31.10.06, 20:53
            Gorzów jest silny siłą znanego hoMO sapiens czyli Surmacza jego kobyla mać.
            Związki sie pokazały i wycofały.I nic nie zyskały.
            Na zdjeciach widać przewodniczącego i grubiejacego zastepcę i...emerytów i
            pracowników cywilnych którym wsio rawno.
            A miało być tak pięknie.

A teraz przygotujcie sie na śremskie rządy nominata Biernata.
            • Gość: glina.Z.G Re: Manifa nie uratowała naszego szeryfa !!! IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 16:56
              doorny dogu dlaczego sie nie ujawnisz kim jestes obawiasz sie zwiazkowcow
              powiedz co ty zrobiles dla policjantow albo dla kogokolwiek - wygladasz
              mi na cykora i nieudacznika ktory tylko biadolic potrafi jestes
              cienias!!!!!!!!!
              • Gość: psiarek Doorny jest ten świat, Gdzie bratu wilkiem brat. IP: *.ztpnet.pl 01.11.06, 20:31
                Doorny Ludwik rządzi resortem to i doorne istoty szwendają się po korytarzach.
                Doorne decyzje, doorne rozkazy.
                Doorny jest ten świat.
                Doorne dogi, harde gliny, nie raz jakieś szumowiny...niby bez winy.

A kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, no niech rzuci...
                • Gość: nowosolanin Oto przykład na to co daje wietrzenie stołków!!!!! IP: *.ztpnet.pl 06.11.06, 21:25
                  pierwszy z pomysłów Bogusława Brzezowskiego, nowego komendanta policji w Gorzowie.
                  Czyżby Gorzów przestał być bezpiecznym miastem? Świetnie wyszkoleni
                  antyterroryści to elita policji przygotowana do najtrudniejszych zadań:
                  odbijania zakładników, łapania mafiosów i gangsterów. Teraz patrole złożone z
                  policyjnych komandosów mają strzec najgroźniejszych zakamarków Gorzowa. - Gdy
                  pracowałem na Pomorzu, zdarzało się, że patrol zatrzymywał samochód, w którym
                  jechało pięciu osiłków. W takiej sytuacji dwóch funkcjonariuszy to za mało -
                  tłumaczy nowy komendant miejski Bogusław Brzezowski.

Wspólne patrole mają pojawiać się wieczorami i w nocy w miejscach najbardziej
                  zagrożonych przestępczością. - Dyskoteki, lokale nocne, także osiedla i bloki -
                  wymienia komendant. Jeśli mu wierzyć, wszędzie tam zobaczymy wkrótce policjantów
                  ubranych w czarne kombinezony, kominiarski, z długą bronią przy boku. Takie
                  patrole mają odstraszać chuliganerię i osiedlowych bandytów. - Antyterroryści
                  nie będą nikogo legitymować, bo tym zajmą się policjanci z prewencji. Oni będą
                  stać z boku i interweniować w razie potrzeby. - tłumaczy Brzezowski.

- Policjanci nigdy nie mówią, że się boją, ale mieszkańcy opowiadają czasem, że
                  na widok większej grupy wyrostków jakiś patrol wolał odjechać niż się zatrzymać.
                  Chcemy uniknąć takich sytuacji. Poza tym każdy dodatkowy policjant poprawia
                  poczucie bezpieczeństwa - tłumaczy Brzezowski.

Wyślij W
    • Gość: olo Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.06, 15:41
      do roboty nieroby za moje pieniądze tłuc bandytów na meczach a nie strajkować
      cioty !!!
      • Gość: mieszkaniec Re: Zielonogórscy policjanci zapowiadają manifest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 00:11
        Ty olo ciekawe czy ty masz pracę ? Jak masz to się nią zajmij, a jak nie masz
        to znajdż i zacznij płacić te podatki nierobie !!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka