kaaarkaaar 14.03.09, 10:53 Witam, właśnie trwa budowa mojego mieszkania, czy ktoś z forumowiczów jest również nabywcą i chciał by się podzielić refleksjami na temat tej budowy?? Pozdrawiam kaaarkaaar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eeee Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 78.8.222.* 14.03.09, 11:06 Utopiłeś pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 14.03.09, 11:10 Dlaczego taka uwaga?? Można prosić o szczegóły?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 11:48 Mi osobiście to osiedle się bardzo podoba,ale słyszałam że już 3 pokojowych nie ma na sprzedaż(wykupili)nie wiesz czasem ile kosztowało tam mieszkanie 60 parę metrów,najlepiej I piętro... Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 14.03.09, 12:05 Z tego co widzę na stronie apartamentu to mieszkania o jakie pytasz są już porezerwowane. Cena 3400 za m2 ale pewnie da sie negocjować. Mieszkania na parterze mają ogródki, to mnie "uwiodło". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.aster.pl 14.03.09, 12:49 nie ma chetnych na mieszkania - madrzy ludzie wiedza ze im ponziej kupia tym mniej zaplaca. polecam zrobic cos takiego: - isc do biura nieruchomosci i powiedziec zeby dali wybor z mieszkan ktore niby sa jeszcze wolne. wtedy bedzie wiadomo ile tak na serio jest zarezerwowanych czyli de facto sprzedanych. - polecam rowniez dowiedziec sie czy sa duze mieszknia takie jak w planach pierwotnych czy moze podzielono te mieszkania na mniejsze i np na srodku mieszkania nie wyrosnie ci komin wentylacyjny ;-) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robocop Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 78.8.222.* 14.03.09, 13:21 > - polecam rowniez dowiedziec sie czy sa duze mieszknia takie jak w > planach pierwotnych czy moze podzielono te mieszkania na mniejsze > i np na srodku mieszkania nie wyrosnie ci komin wentylacyjny ;-) Pisałeś żartem czy znasz temat z autopsji? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 14.03.09, 13:02 kryptoreklama .... tak tak - zajefajnie budują Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 14.03.09, 13:19 Ten wontek powstał po to by grono ewentualnych miszkańców mogło wymieniać się swoimi opiniami i spostrzeżeniami. Nie chcesz nie pisz. Decyzja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 14.03.09, 21:19 co to jest wontek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.aster.pl 15.03.09, 13:15 Wontek siedzi ci miedzy uszami pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAAA...Xiu Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.09, 21:51 Teraz kupujecie mieszkania?Zle sie czujecie?To nie lepiej poczekac rok czy dwa i kupić taniej? wolicie wydac więcej niz mniej ,bo ja nie rozumiem -może mnie ktos z obecnych zakupców oświecić??? nie lepiej zaplacic 2500 za mkw niż 3500 ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reper Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.09, 21:59 2500 chcesz dać?to chyba jak sam zaczniesz budować dom.W takim przypadku to jest mozliwe bo zapłacisz tylko za materiały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAAA...Xiu Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 08:32 Poczekaj rok to i w blokach 2500 zobaczysz ....a moze i jeszcze nizej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkbhgv Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 09:35 "Miszczu" a gdzie mamy mieszkać? Przyjmiesz naszą rodzinę pod swój dach "na rok czy dwa"? A może mamy sobie coś wynająć i nabijać komuś kabze? A co jak nie staneiją, weżmiesz za to odpowiedzialność? Ludzie jak mnie wkurzają takie durne teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXXio Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 12:48 Miszczu obserwuj rzeczywistość dookoła: 1-banki ograniczyły kredyty hipoteczne 2-firmy zwalniają lub ograniczają wynagrodzenia 3-developerzy mają sporo wybudowanych ,trudnych do sprzedania mieszkan(patrz poczwarkowo chociażby) ,banki nie chcą ich (developerów) juz kredytować 4-ceny mat.budowlanych ,działek spadły znacząco 5-szał nieruchomosciowy u jelonków ( wielu mieszkanców Przenajswietszej) minął 6-ceny 1 mkw nawet w ZG ( nie mówie juz o Wawie czy Wrocku ) były nadmuchane strasznie -cena równowagi popytu i podaży na rynku mieszkaniowy to 1mkw wykonczonego w przyzwoitym standardzie mieszkania= pensja netto w danym regionie ........niedawno jeszcze było 1mkw =3 pensje.... 7-tych mitycznych hiszpanów,angoli czy nawet niemiaszków co mieli wykupywac w przenajswietrzej nieruchomosci nikt w ZG nie widział ani nie zobaczy bo u nich tez kryzys ,....a poza tym jeżeli za podobne pieniądze mogą sobie kupic mieszkanko na ciepłej i slonecznej wyspie -to za chinskiego boga nie kupią go w Polsce gdzie brudno,szaro ,biednie i kiepska pogoda....itd.itp...... nikt nie da ci zadnych gwaracji spadku cen ,zauważyc tylko mozna ,ze prawdopodobienstwo dalszych spadków jest BARDZO DUZE ......ja czekam na cene 2000 /mkw w ZG ,wtedy kupie 2-pokojowe mieszkanko na 1 pietrze w przyzwoitym bloku .....ale ja mam gdzie mieszkac i moge czekac ........to są miszczu twoje pieniądze i twoja decyzja ,ale zobacz ile juz zaoszczedziłes jezeli nie kupiłes mieszkania rok temu tylko chcesz kupić teraz -minimum 500 pln na metrze w ZG....a co bedzie za rok??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 13:12 Powiem tylko tyle "Nadzieja Matką głupich" a że matka kocha swoje dzieci to Ty Drogi MAXXio czekaj na te swoje 2000 za m2 ale obawiam się, że co najywżej będziesz mógł liczyć na suterenę. Puki co temat nie dotyczył dywagacji na temat "kiedy to mieszkania będą za darmo" tylko tego kto kupił mieszkanie na osiedlu Strumykowa III. Przykro patrzeć, że ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAAA...Xiu Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 13:19 Mieszkania nigdy nie beda za darmo-nigdy tak nie twierdziłem....a na tej Strumykowej to jakies cuda są -cicho tam ,spokojnie ,dużo zieleni ,może metro tam działa?Ja takich cudów tam nie zauważylem -ale ja krótkowidzem jestem.... Czytaj ze zrozumieniem i moje posty......Ja nikomu nie bronie kupowac i na strumykowej i za 4000/mkw.....a swoich 2000/mkw w ZG i to nie w suterenie doczekam sie jak nie za rok to góra za dwa -zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reper Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 10:05 Odnoszę wrażenie że niektorzy czekają aż mieszkania będą za darmo.Rozumię ze ceny były"napompowane" ale nie myślcie że spadną do takiego stopnia że mieszkania bedą sprzedawane ponizej kosztów.Uważam że teraz to jest już ten moment kiedy trzeba zacząć myśleć o kupowaniu.W naszym regionie i tak nie było tak drogo( chyba że w loftach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEFEROPER Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 13:50 Tak jest :kupujcie mieszkania -bo taniej juz nie bedzie.....kto nie kupi mieszkania ten przegra życie........ Podpisono:twój developer Odpowiedz Link Zgłoś
dipolzg Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 21.03.09, 23:33 :D dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQE Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 19:50 Strumykowa III podoba mi się tam, niestety przegapiłem okazje. Ceny troszkę poszły do góry. Ludzie skąd wyście wzieli wizje 2000 za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:11 Za cenę 2000za m2 może można kupić mieszkania używane w wieżowcach na ul.Lisiej,Wyszyńskiego,Ptasiej,czy na jakimś innym beznadziejnym osiedlu,ale nie na Strumykowej i chociażby Zaciszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:13 Słyszałem że firma Rajbud buduje bloki na Rzezniczaka za 3100za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 91.198.118.* 17.03.09, 13:10 Witam, Widzę, że wątek trochę uciekł więc podejmę próbę powrotu do głównego tematu. Kupiłem cztero pokojowe mieszkanie na Strumykowej III. Śledzę przebieg budowy na bieżąco. Jestem w swoim mieszkaniu przynajmniej raz w tygodniu i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z postępu prac. Może zabrzmi to jak wypowiedź developera albo sprzedawcy z biura nieruchomości ale z tego co obserwuję (a trochę znam się na budowlance) to budynek wykonywany jest z najlepszych materiałów zgodnie z najwyższymi standardami sztuki budowlanej. Jestem z tego bardzo zadowolony. Okolica jest spokojna i urocza, szczególnie widok na dolinę. Wiosną będzie tam zapewne bardzo ładnie. Jedyne co mnie martwi to droga dojazdowa. Nie jest ona najciekawsza ani od strony Sulechowskiej a już zupełnie nieciekawa od strony Zdrojowej (po dziurach i ostrych spowalniaczach na Strumykowej). Z tego co widzę materiały na budowę jeżdżą drogą wzdłuż ogródków działkowych położonych obok osiedla. Droga łączy się z ul.Zdrojową. Mam nadzieję, że po oddaniu osiedla ta droga będzie dostępna dla mieszkańców. Marnie też ze sklepami ale mam nadzieję, że się to zmieni. Zapraszam do dyskusji ale NA TEMAT. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców Strumykowej III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 16:31 Ile płaciłes?Jestem ciekaw,do ilu zejdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 17.03.09, 20:54 Płaciłem po aktualnych cenach. Już raz zeszli z cenami. Nie wydaje mi się żeby jeszcze zeszli tymbardziej, że prawie wszystko sprzedane a jakość wykonania budynku ma swoją cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 17.03.09, 20:07 Tomi, miło poznać przyszłego sąsiada. My również jesteśmy często na budowie. Postęp prac cieszy. Co do drogi, to faktycznie dobrym rozwiązaniem była by możliwość dojazdu od Zdrojowej, ale jeśli nawet tak się stanie to będzie to pewnie dopiero po wybudowaniu IV etapu. W przypadku naszego mieszkania są pewne odstępstwa od planu jaki stanowi załącznik umowy ale może uda się nam to jakoś rozwiązać. Oby prace nadal szły tym tempem. Z każdym dniem blok rośnie w oczach, aż miło patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 17.03.09, 23:52 Wbrew pozorom IV etap może być skończony całkiem szybko. Początkowo budowa IV etapu miała poczekać na "lepsze czasy". Obawiali się kryzysu jednak doszły mnie słuchy, że skoro mieszkania idą jak ciepłe bułeczki to nie będą czekać z budową IV etapu tylko ruszają od razu. I to się chyba potwierdza, bo od zachodniej strony zaczęli wylewać fundamenty pod budynek. Moim zdaniem to lepiej. Poza tym podobno budowa IV etapu będzie prowadzona w schludnych warunkach, żeby nie zakłócać porządku i spokoju mieszkańców budynków II i III. Wszystko ma być za płotami i siatkami. Poza tym będzie już gotowy plac zabaw więc nie może być mowy o otwartej budowie. Tak powinno być. Zobaczymy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 18.03.09, 17:15 budujcie budujcie :) na koniec roku max 2500 /m2 Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 20.03.09, 16:22 Witaj Tomi, co tam słuchać na "naszej" budowie?? Widzieliśmy, że ocieplanie idzie pełną parą. Ciekawe czy takie tempo prac nie sprawi, że będziemy mieli klucze wcześniej niż jest to przewidziane? Pozdrawiamy sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 21:06 Witajcie... A jak kłopoty firmy budującej? Chodzą jakieś (mam nadzieję głupie) słuchy po mieście.... Zapłaciłem za mieszkanie już całość, klucze mam w ręce, mogę wykańczać... ale nie mam jeszcze aktu notarialnego.. Ponoć dopiero w maju ma być... Deweloper dotrwa? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 20.03.09, 22:07 Porszę o więcej informacji. Jakie kłopoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 20.03.09, 22:31 To pewnie jakieś plotki zazdrośników. Zresztą ostatnio był wywiad w prasie przy okazji losowania mieszkania i uchylono rąbka tajemnicy o wznowieniu etapu 4. Zatem jaki deweloper zaczyna inwestycję mając kłopoty? Zauważcie, że mieszkania 3 etapu w większości zostały sprzedane lub zarezerwowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 21.03.09, 12:48 W tym linku pdf i San-Bud na 165 miejscu. Najszybciej zwiekszające swoją wartość polskie przedsiębiorstwa. www.media.comarch.pl/wp-content/uploads/2008-01-01_forbes.pdf Kto ma jeszcze jakieś wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 21.03.09, 19:37 Gość portalu: xxx napisał(a): > W tym linku pdf i San-Bud na 165 miejscu. > > Najszybciej zwiekszające swoją wartość polskie przedsiębiorstwa. > > www.media.comarch.pl/wp-content/uploads/2008-01-01_forbes.pdf > Kto ma jeszcze jakieś wątpliwości? wystarczy 1 linia pdf ... to było dawno 2008-01-01 jeszcze o kryzysie nikt nie słyszał a jak ktoś chce poczytać ... to bardzo zły przykład, wystarczy spojrzeć na spółki notowane na GPW i wspominane w raporcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 23:15 Witam, Zgadza się. Prace przy elewacji idą szybko. Generalnie za każdym razem jak przyjadę na budowę, to widzę postęp prac. Co do wątpliwości odnośnie developera to ja jestem spokojny. SanBud to jedna z nielicznych firm, które nie są zadłużone. Do tego stopnia, że - z tego co mi wiadomo - strumykowa nie idzie z kredytu. Poza tym SanBud wykonuje w tej chwili wielki remont całej ulicy Sienkiewicza. Od Wrocławskiej przy Fokusie, aż do Fabrycznej. Wszędzie ich sprzęt i budy. Nie powierza się takich prac niepewnym firmom. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 20.03.09, 23:55 Zgadza się - zapomniałem wspomnieć o Sienkiewicza. Co prawda deweloper to spółka, ale zarząd ten sam czyli p.Pawlik. Co do postępu prac to muszą skończyć jak najwięcej do rozwiązania loterii mieszkania czyli chyba 3 - 4 kwiecień. Z rozmów na budowie wiem, że blok ma być skończony do końca czerwca czyli całkiem niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 21.03.09, 00:00 I jeszcze jedno. Wyszukałem gdzieś pdf-a na temat rozwoju firm w Polsce w latach 2004-2006. San-bud był na 165 miejscu z obrotem powiększonym o 900% w ciągu 2 lat!!! O czymś to musi świadczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 21.03.09, 09:05 tonący "brzydko" się chwyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszzsw Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 09:18 Wiecie co, ludzie kupili mieszkania, płacą ogromne kwoty i napewno się niepokoją a Wy urządzacie sobie jaja ich kosztem. Jeżeli macie jakieś sprawdzone informacje na temat kłopotów któregokolwiek z zielonogórskich deweloperów to napiszcie, ale nie róbcie sobie jaj!!! Walki deweloperów o to który jest lepszy to naprawdę nie nasza sprawa, my chcemy by nasze pieniądze nie przepadły, słabo mi się robi jak patrzę na moją własną sytuacje, ciesze się że Unibet połączył się z Rajbudem bo może w końcu zamieszkam w mieszkaniu jakie jakiś czas temu miało być już przez nas zasiedlanie a tak się nie stało. W dupe mam to kto gdzie buduje, wiem jaki człowiek przezywa stres gdy zapłacił, wiszą nad nim 30 letnie raty a mieszkania nie oddają!!! I co mi po dodatkowych "bajerach" od dewelopera kiedy nie mam gdzie mieszkać a płacić muszę!!!! Dajcie spokój ludziom ze strumykowej, nie stresujcie ich, a jeżeli dzieje się coś naprawdę niepokojącego to piszcie konkrety a nie jakieś takie bzdety. Ja nie wiem czy to zazdrość, że ktoś ma odwage kupić mieszkanie, czy też może zwykła podłość, że wypisujecie takie bzdety!!!! Może sami zainwestujecie i zaryzykujecie tak wiele wtedy przynajmniej popatrzycie na to z innej perspektywy a nie tylko tak jak by tu dowalić deweloperowi. Przeciez ja nim nie jestem a chcę jedynie mieszkać w mieszkaniu za które zapłciłem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.09, 10:11 A ile jest firm w ZG które "znajduja się w tzw teczce"? Myslę że większość,kto wie czy nie wszystkie.Łatwo się im ufa-ludzi mają z tzw łapanki-dla nich zwinąć interes i zniknąc to może być w mgnieniu oka.Trzeba poprostu sprawdzać wykonawców,deweloperów(bardzo nie lubię okteślenia deweloper)jaką mają przeszłość ,jak długo są na rynku itd itp.Na tym forum tego się nie dowiemy trzeba zadać sobie trochę trudu,ale jeżeli ktoś chce mieć własne mieszkanie to pwinien tak postępować.Sam myślę o mieszkaniu ale najpierw śledzę firmy,ich historię zanim podejmę decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXXio Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.09, 19:51 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,6401014,Ceny_mieszkan___Polska_moze_podazyc_sladem_USA.html Ja sie z nikogo nie nabijam nikomu zle nie życze ,chciałbym tylko aby kupujący mieszkanie MYSLELI -to nie jest robot kuchenny za 300 pln ,który jak sie znudzi to wyrzucimy czy tez bedzie nam wszystko jedno jak sąsiad kupi nie za 300 pln ale znajdzie za 250 to machniemy reką ,,,,,,,w zakupie mieszkania wchodzą w gre ogromne pieniadze,a dla chcacych pomyslec link powyżej -cos mi sie wydaje ,ze jednak mam troche racji w swoich wnioskach ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 21.03.09, 20:02 Warto jednak przypomnieć, że ceny mieszkań w Zielonej Górze znacznie odbiegają od cen w innych miastach (czytaj - są dużo niższe). Obecnie używane mieszkanie w Zielonej Górze kosztuje za m2 około 3000 - 3500 zł (nie piszę o ruderach do całkowitego remontu). Cena metra nowego mieszkania jest podobna. Korekta w stosunku do ubiegłego roku wynosi jakieś 15 - 20 % dlatego raczej nie spodziewałbym się już znacznych obniżek. Jeśli kogoś ratuje 100 - 200 zł mniej za metr to może poczekać, ale zostaną mu tylko mieszkania, które się nie sprzedają np 100 m2 czy klitki po 40 m2. Resztę kupią odważni i będą się cieszyć za kilka złotych więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXiu Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.09, 22:31 Przypomne ,ze przecietna pensja netto w lubuskiem to jakies 1600-1800 pln tez ZNACZNIE niższa niż w innych regionach.........patrz na wspólczynnik siły nabywczej ,czyli inaczej ile musi przecietny ludek robic na mieszkanie takie przecietne 50 mkw -2 pokoje.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 21.03.09, 22:52 Zarabiając takie pieniądze i tak nie dostaniesz kredytu. Ale jest wiele osób, których dochody są znacznie wyższe i to one kupują mieszkania. Też chciałbym aby cena metra była dużo niższa, ale to raczej niemożliwe, bo za 2000 zł za m2 to żaden deweloper nie będzie budował ( co najwyżej sprzeda już wybudowane niesprzedawalne po "normalnej" cenie mieszkanie). Co do Strumykowej uważam, że na dzień dzisiejszy to najlepsza oferta w Zielonej Górze - biorąc pod uwagę cenę do jakości w porównaniu do innych deweloperów. A jak ktoś chce taniej zawsze może kupić w PBO na Czarkowie i zaglądać sąsiadowi do miski z zupą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Do xxx IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 09:31 Teraz już rozumiem gdy przejrzałem Twoje wpisy.To może odpowiesz mi na pytanie z kat.czy prawdą jest?A więc czy prawdą jest że firma na S..i kończąca się na d,ma jakieś kłopoty typu kontrola z CBŚ?????Z Twoich wpisów jasno wynika że zależy Ci na lansowaniu w/w firmy.Śmiało!wal co wiesz na temat Twojej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Re: Do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:41 O co chodzi z tym CBŚ?? Możesz jaśniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Do xxx IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 09:51 Może to tylko plotki ale się słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zanipokojony Re: Do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:57 Się słyszy: ale co, i gdzie? Ja staram się śledzić tę firmę dość uważnie, bo jestem jednym z jej klijentów i niczego takiego nie slyszzałem, nie widziałem ani nie czytałęm. Ale może coś mi umkneło. Może więc powiesz coś więcej. Jestem zwykłym szaraczkiem co kupił mieszkanie i zwyczajnie zależy mi na tym by nie stracić krwawicy całego mojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Do xxx IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 10:07 Masz mieszkanie to się ciesz.O więcej nie mnie nie pytaj bo to może tylko pierdoły są i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Re: Do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 10:29 Więc po co siejesz zamęt?? Może Ty również jesteś przedstawicielem jakiegoś dewelopera i masz interes w podsyfianiu innego? Na co komu ta wojna, tutaj człowiek pisze w poszukiwaniu ludzi, którzy kupili tam mieszkania i chcieli by się ich doczekać, a nie po to by sobie Panowie interesowni robili reklamy i antyreklamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Do xxx IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 10:34 No to mnie rozbawiłeś do rozpuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Do xxx IP: *.centertel.pl 22.03.09, 11:09 Z tym CBŚ to już pojechałeś kolego. Pewnie sam jesteś klientem lub przedstawicielem firmy zaczynającej się na R lub E i siejesz ferment. A może mieszkasz u mamusi i Cię skręca, że inni kupili lub zamierzają kupić swoje lokum? Chyba coś w tym jest, przynajmniej tak wynika z Twoich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Do xxx IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 11:37 Mieszkam u siebie bardzo wygodnie.Widzę ratusz gdzie mi bedzie lepiej?Pracuję w budżetówce(określenia deweloper bardzo nie lubię i tyle)Ty natomiast z pasją zachwalasz pewną firmę a że słyszy się to i owo(być może to tylko nasz miejscowy magiel?)więc zadałem pytanie a zródła sa dosyć wiarygodne-i bez "nerw" kolego z firmy S?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Do xxx IP: *.centertel.pl 22.03.09, 11:54 Dyskusja poszła innym torem niż zamierzał autor, dlatego przemilczę reszte moich rozważań. Z firmą San-bud nie mam nic wspólnego, ale sam zamierzam kupić u nich mieszkanie (może w 3lub 4 etapie). Zresztą był podobny wątek na temat Rajbudu i bardzo szybko został usunięty przez admina (pewnie po interwencji strony zaintertesowanej). Wracając do samej inwestycji na Strumykowej byłem niedawno zobaczyć "od środka" drugi etap i naprawdę zrobił na mnie wrażenie. Polecam wycieczkę dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Do xxx 22.03.09, 12:17 Proponuję założyć na forum innego posta najlepiej zatytułowanego „Deweloper Roku” w nim będziecie mogli drodzy Panowie wylewać na siebie wiadra pomyj dowoli. W tym momencie proponuję powrócić do tematu, a osoby zainteresowane jedynie „co tu zrobić żeby kogoś pognębić” proszę o powstrzymanie się od dalszych komentarzy. A moich przyszłych sąsiadów zapraszam do rozmowy na temat nas interesujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 19:09 Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to co miałeś na myśli? Można wprowadzać swoje poprawki? Z kim się kontaktujesz w tej sprawie? Z kierownikiem budowy czy biurem nieruchomości? Chodzi mi np o instalację elektryczną, antenową itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Do xxx 22.03.09, 19:31 Istnieje możliwość zmian w zakresie ścianek działowych oraz instalacji wg własnego projektu (czasem związane jest to z dodatkowymi kosztami) w tej sprawie kontaktujesz się z odpowiednią osobą na budowie, której nr tel. udostępnia ktoś z biura nieruchomości. Kupiłeś mieszkanie, czy rozważasz zakup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.09, 14:25 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6414231,Hiszpania___Znikaja_biura_nieruchomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waz Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 20:54 Dziękuję bardzo za te cenną informację, ale co to ma do jasnej ciasnej do "naszych" strumyczków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.uz.zgora.pl 24.03.09, 14:55 Czy możesz podać jakieś namiary na te nowe mieszkania na STrumykowej? Jakąś stronę internetową? Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:10 Nie chcę być posądzony o "przedstawicielstwo" biura nieruchomości, które zajmuje się sprzedażą mieszkań, więc sugeruję wpisanie w google hasła strumykowa III dzięki temu odnajdziesz żądane informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.centertel.pl 25.03.09, 07:41 Po to mamy forum aby sobie pomagać www.apartament.net.pl/?m=150&st=21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 91.198.118.* 25.03.09, 09:44 Witam po raz kolejny. Zastanawiam się czy ktoś z Was może wie jakie są możliwości podłączenia do internetu na naszym osiedlu. Wiem, że Dialog nie jest podłączony do Strumykowej I więc i zapewnie nie jest do Strumykowej II i III. Natomiast Dialog jest w budynku mieszkalnym Strumykowa 10 a to bardzo niedaleko od naszych budynków. Nie rozumiem czemu budynek I nie jest podłączony. Czy ktoś wie czy jest tam TP albo może jakiś lokalny dostawca albo radiówka? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 80.50.24.* 26.03.09, 14:02 Z tego co wiem to ma tam być Aster czyli kablówka a ona ma w swojej ofercie neta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jAZDA99 Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.promax.media.pl 25.07.09, 15:03 Też jestem zainteresowany internetem z Dialogu, może już ktoś wie czy są techniczne mozliwości podłączenia do Strumykowej III? Z Astera nie mam zamiaru korzystać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 02:33 Na chwilę obecną nie ma możliwości podłączenia czegokolwiek. Najszybciej pojawi się Aster, później tp. O Dialogu można zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jAZDA99 Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 11:21 Witam, a skąd ma Pan takie informację dot. Dialogu? Jeśli można wiedzieć. Ogólnie jeśli chodzi o ASTER to nie będzie problemu bo w każdym mieszkaniu jest już przygotowane przyłącze... Ale to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 22:27 Dialog od 1,5 roku nie zdołał podłączyć Strumykowej I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jAZDA99 Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.09, 20:44 dziękuję za informację. hmmm... Może lepiej pozostawię to bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 26.03.09, 19:55 No i "kolorują" nam blok. Szkoda tylko, że coraz trudniejszy jest dostęp do "naszych" mieszkań. A chciało by się pooglądać surowe wnętrza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 26.03.09, 21:24 aż tak się źle sprzedają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 78.8.223.* 27.03.09, 23:54 Tak, tak. Przy pierwszej klatce elewacja nabrała rumieńców. W tej klatce pierwsze mieszkania mają wylane podłogi, gdzie indziej są sufity. Okna balkonowe już są wszędzie. Widziałem też, że zmienili kostkę na podjeździe na poziom placu zabaw ta bardziej elegancką no i sam plac jest już w dużej części wylany. Ja swoje mieszkanie obejrzałem. Mam już zrobione sufity ale nie mam jeszcze instalacji wodnej. Poza tym jest ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 28.03.09, 07:15 w skali roku obniżka co najmniej 500zł /m2 wystarczy poczekać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkdjaa Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 78.8.221.* 28.03.09, 21:46 ja wręcz słyszałem, że za dwa lata, trzy miesiące i szesnaście dni mieszkania będą ZA DARMO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.aster.pl 27.03.09, 18:51 zazdroszczę ci ,że będziesz mieszkał na ty osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienienie Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 22:29 Kupuilem tam mieszkanie, jestem generalnie zadowolony ale powiem szczerze, ze cos mnie wk...... to ze mam w salonie komin wentylacyjny jakos znioslem, ale to ze nie zmisci mi sie zamowiona juz szafa do przedpokoju to mnie rozwalilo. Moze mi ktos powie po co komu plan mieszkania jak i tam robia jak chca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 07:35 A o jakim planie piszesz? O tym rzucie piętra? Ja nic innego nie dostałem, a z tego rzutu niewiele wymiarów można odczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienienie Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 13:29 Tak wlasnie ma na mysli rzut pietra, wymiary mozna odczytac ale trzeba kombinowac. Co do niescislosci to mam komin wentylacyjny w pokoju i brak miejsca na szafe w przedpokoju ktora jest zaznaczona jak wol na tym rzucie. Da sie to przezyc ale wk.... mnie to moze gdybym wiedzial wczesniej kupil bym cos innego. I naprawde nie interesuje mnie gadanie ze to przez to ze przeprojekotowali blok. Jeszcze jedna taka niespodzianka to wycofuje sie z kupna i zarzadam podwujnego zadatku, bo mieszkanie rozni sie od mojego planu. Bylem u prawinka i wiem ze wygram!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 31.03.09, 22:26 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6448864,Rekordowy_spadek_cen_domow_w_USA.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:44 Panie x A jak to się ma do nas? Jaki ma to związek z inwestycją na Strumykowej? Załóż sobie swój wątek na temat cen nieruchomości i tam dyskutuj. Choć Twoje wpisy ograniczają się tylko do linków a nie ma mowy o dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 01.04.09, 20:49 No dobrze, w Twoim mieszkaniu są jakieś nieścisłości, ale czy rozmwaiałeś o tym z kimś z budowy? A może byłeś w biurze nieruchowmości? Jakoś się do tego odnieśli? A Wy pozostali "mieszkańcy" macie podobne problemy? Ja ostatnio niestety nie mam jak "pooglądać" no ale mam nadzieję, że nie jest tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 23:26 Ja byłem dzisiaj w swoim lokalu i nie mam się do czego przyczepić. Wszystko zgodnie z planem. Elektryka położona, hydraulika pociągnięta, podłogi wylane. Komin stoi w miejscu, w którym powinien stać, wnęka na szfę w przedpokoju także :). Pytałem nawet o te kominy w innych lokalach, ale to jakieś nieporozumienie. Kominy były owszem, ale zostały usunięte (bądź przesunięte). Zainteresowanym radzę zatem inspekcję swojego lokalu aby rozwiać wszystkie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 02.04.09, 06:57 Co do usuniętych kominów to u mnie jeden również został usunięty, natomiast pozostał jeszcze jeden na ścianie, którego na moim planie NIE MA tzn jest zaznaczony w ścianie ale nie NA ŚCIANIE rozmawiałem z ludźmi z budowy i dowiedziałem się, że inaczej się nie da. Nie oszukujmy się to pozostałość po innym projekcie, który zakładał dwa mieszkania na poziom. Ale kiedy ja kupowałem mieszkanie to o tym nie wiedziałem i niet nie iformował mnie o kilku zmianach projektów. A co do braku miejsca na szafę, no cóż to również efekt zmian w projekcie, ponieważ są trzy mieszkania na poziom, to trzeba było gdzieś upchnąć skrzynkę na klatce i dlatego drzwi zostały przesunięte bardziej na środek i po żadnej ze stron nie ma odpowiednio dużo miejsca by ją upchnąć. Jeśli okaże się, że będzie w mieszkaniu jeszcze jedna taka niespodzianka, ja również odstąpie od umowy i zażądam "zadatku" ponieważ nie na taki lokal wyraziłem chęć kupna i ją sfinansowałem. Wiem, że w katkach które nie zosały przeprojektowane wszystko jest cacy!!!! Ale dlaczego u nas być nie może?? Odpowiedz Link Zgłoś
irminka_12 Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 02.04.09, 07:51 Uważam, że to jest niedopuszczalne, żeby zatajać przed klientem takie fakty. Ja również byłam zainteresowana zakupem mieszkania na Strumykowej i o tym, że pewne mieszkania zostały przeprojektowane dowiedziałam się sama i to przez przypadek, natomiast w biurze nieruchomości nikt nie raczył mnie o tym poinformować. Jak tylko się dowiedziałam zrezygnowałam. Denerwuje mnie coś takiego, powinnam przed zakupem znać całą prawde o lokalu. Mocno sie rozczarowałam biurem, które sprzedaje mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TwojaMatka Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 91.198.118.* 02.04.09, 12:18 Ooo! irminka! Kupiłaś już to mieszkanie na Obywatelskiej czy cały czas siejesz ferment? Odpowiedz Link Zgłoś
irminka_12 Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 02.04.09, 12:50 Nie kupiłam:) i co zatkało kakao?:)Piękny dziś dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXXio Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 13:06 Dla myślących i chcących wyciągać wnioski: gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6455603,Analitycy_DI_BRE__Ceny_ofertowe_mieszkan_spadna_o.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SRAXXio Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.09, 21:36 Koleś a ty dalej swoje i nie na temat. Cytując pewnego VIPa - spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL-ibaba Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.09, 21:53 KOLEGA SRAXXIO kupil mieszkanko na górce cenowej i liczy ile tysiaków juz przepłacił ,ze taki nerwowy???-a ile jeszcze mieszkanka spadną ??Nieładnie obrazac innych ,mozna sie z nimi nie zgadzac ,ale wypadaloby jakies argumenty przedstawic na ich argumenty ...a nie tak odrazu po prezydencku "spieprzaj dziadu"........nie jestem bratem ani kochanką MAXXIa ale troche prawdy stara sie wam przekazac -boli ,bo ma racje ??????ceny mieszkan spadly -to fakt ...kto tego nie zauwaza jest slepy....i naprade mogą jeszce spasc...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 00:15 i dalej dlaczego nie warto brać na strumykowej .... i żadnej innej: www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,6456983,Dlaczego_warto_wstrzymac_ sie_z_zakupem_mieszkania.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.09, 00:29 Czy to jest wątek pt. "Czy spadną ceny mieszkań?" Wydaje mi się, że nie, więc te jego wynurzenia to zwykły OT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 07:28 wątek jest ewidentną formą reklamy .... więc pozostaje przemawiać do rozsądku ewentualnych kupujacych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryrep Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.09, 08:39 Ewidentnie watek jest podtrzymywany przez tych którzy mają problem ze sprzedaniem tych drogich mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 03.04.09, 14:03 Reklama to napewno losowanie mieskzania, jakie miało dziś miejsce na osiedlu. Wątek miał służyć komunikacji osób które kupiły tam mieszkania. Po to by pisać o swoich obijekcjach, radzić się a i przy okazji cieszyć tym. Mam już dość czytania bezczelnych wpisów i wrednych uwag osób ewidentnie ZAZDROSNYCH i podłych. Jeszcze raz prosze o czytanie ze ZROZUMIENIEM w szczegulności pierwszego wpisu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.09, 14:28 w "szczegulności"to opanuj podstawy "ortografiiijjji"ok?bo Cię wykopią z działu sprzedaży w firmie którą tu tak usilnie reklamujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iseendale Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 16:14 witam wszystkich! ja tez jestem szczesliwym nabywca mieszkania w omawianym budynku. nie bywam tam super czesto aczkolwiek postep prac mnie zadowala. sadze ze w takim tempie nie ma obaw o pierwotny termin oddania miszkan do dyspozycji. pozdrawiam przyszlych sasiadow;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 03.04.09, 21:47 Dziękuję bardzo za poradę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektorek Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.azylnet.com 05.04.09, 15:17 widzę, że dla niektórych ważniejsze jest pisanie bez błędów ale za to nie mając wiele do powiedzenia!!!! Kaaarkaaar olej tych idealnych. Ważne, że masz coś do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 08.04.09, 21:40 Witam ponownie. Jak postępy w waszych mieszkaniach? U mnie coraz ładniej. Może pospekulujemy na temat ewentualnego odbioriu mieszkań. Ciekawe kiedy się to uda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:55 Jakieś wieści z budowy? Może ktoś był niedawno? Nie byłem kilka dni, bo czasu mało. Mam nadziję, że nie staną z robotą po losowaniu mieszkanka w Gazecie Lubuskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 08.04.09, 22:11 My też mamy taką nadzieję. Jak myslisz, kiedy będą klucze dla nas?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:25 Z tego co pytałem na budowie mają czas do końca czerwca. W umowie mamy wrzesień, dlatego myślę, że w lipcu powinniśmy dostać klucze. Wszystko zależy od postepu prac w środku, natomiast parking i plac zabaw mogą wykańczać w poźniejszym terminie. Kiedy byłeś na oględzinach? Są jakieś nowości, postępy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.04.09, 07:52 ale ubaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 10.04.09, 10:20 My na budowie byliśmy wczoraj. Tył budynku jest już niemal cały ocieplony i za chwilę pokryje się kolorkiem. Są już wstawione drzwi do klatek schodowych i mają być zamykane więc już nikt nie będzie się plątał po „naszej” budowie. W naszym mieszkaniu są już zrobione sufity i trwają prace nad instalacjami. Co do terminu oddania to nie bardzo chciano nam powiedzieć kiedy to nastąpi, dlatego my nastawiamy się na termin ustalony w umowie. My jednak liczymy, że nastąpi to szybciej. Olo, a Twoje mieszkanie w której jest klatce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 00:24 Wracając do tematu... Odwiedziłem wczoraj swoje mieszkanie. Z tego co widziałem to do zrobienia zostały u mnie następujące rzeczy: 1. Podłączenie głównej puszki elektrycznej z bezpiecznikami 2. Montaż gniazdek i włączników 3. Instalacja modułu sterującego ogrzewaniem 4. Montaż grzejników 5. Parapety wewnętrzne 6. Drzwi wejściowe do mieszkania 7. Barierka na balkonie No i to chyba wszystko. Wydaje się bardzo niewiele. Jak to zrobią to można wchodzić do mieszkania ze swoimi pracami. Ja słyszałem coś o czerwcu. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarkaaar Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 28.04.09, 22:26 No, to już naprawdę niewiele. U nas prace jeszcze trwają, znany jest nam termin lipcowy, ale czas pokaże. Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.09, 06:44 yooooo to i gniazdka będą a wychodek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:53 Witojcicie Sąsiady! Ostatnio czytałem w prasie, że nasze mieszkania będą do odbioru w lipcu. To mnie ucieszyło ale jak patrzę na postęp prac na tyłach budynku to jakoś mnie to nie napawa optymizmem. Elewacja z przodu jakoś szybciej szła a tu normalnie ślimaczą się okropnie. No ale co nas nie zabije to nas wzmocni! Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
miecznikow Hja, ha, ha, ha!!! Ale jaja!!! 17.04.09, 10:20 To juz trzeba byc niezle powalonym desperatem! Wywalic tyle kasy na klitki i teraz nawzajem utwierdzac sie publicznie na forum ze sie nie jest idiota...?!?! Ha, ha, ha, ha, ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 78.8.220.* 17.04.09, 10:44 Jaja w tym temacie są cały czas.Potem zaczną na forum przez pół roku"wybierać"dozorcę.Proponuję zmienić nazwę ulicy na Alternatywy 4!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domis Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:05 Wiecie co, poprostu zazdrościcie!!!! Sami pewnie siedzicie z teściowymi na głowie i ku...ca Was strzela, że ktoś może cieszyć się własnym mieszkaniem. Kaaarkaaar miałeś fajny pomysł, sam gdybym tyle za mieszkanie zapłacuł to chciał bym się dzielić z innymi w tej "niedoli"!!!!! W dobie internetu nie jest niczym złym pisanie o tym na forum!!! Choć po tym co tu niekiedy można przeczytać od tych "przychylnych zazdrośników" dał bym sobie spokój, i poszukał jakiegoś bardziej ukrytego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 18.04.09, 09:01 pocieszajcie się - jest szansa że budowę dokończą ... :-) ale i tak zaraz potem ceny spadną na pysk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pv Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.09, 10:40 Budynek juz stoi i jest wykanczany. A ceny jak spadna to juz nie duzo, Zreszta mieszkania przewaznie sie kupuje aby w nich mieszkac nie? Poza tym nie twoj interes czy ktos placi 10000 czy 2000 za metr. Jak cie nie stac to siedz cicho i zbieraj kase, a nie dowartosciowywuj sie probujac denerwowac osoby ktore juz kupily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 21:26 No słyszałem, że za darmo będą dawać...ba nawet po lodówce dorzucą i pocałują w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.09, 23:22 Na dozorcę proponuję pana Anioła.Można zgłaszać inne kandydatury..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domis Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:00 Właśnie ruszyła sprzedaż kolejnego budynku na Strumykowej, i ja się w tym miejscu pytam szanownych znawców rynku budowlanego GDZIE TE OGROMNE SPADKI CEN? Nowy budynek, a ceny te same co w poprzednim!!!!!! Życzę powodzenia w zakupie mieszkania tym którzy czekają na większe spadki!!!! Prędziej deweloper nie wybuduje bloku, niż będzie zudował poniżej togo co sobie założył, że zarobi (a że zarabiają nawet 300% to będą woleć poczekać, niż mniej zarobić). A co tam slychać na naszej budowie?? Tu ktoś żartobliwie i kąśliwie doradza nam wybór dozorcy, jestem zaaaaaaa!!!! Gul Was skacze, że nie stać Was na mieszkanie to sie wyżywacie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.09, 21:22 Pan Balcerek pyta czy dla niego znajdzie się tam lokum?Warunek-musi być tez miejsce dla gołębi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 00:00 Mozesz przyjść do nas i za "Marysię" bedziesz robił hyhy. Ewentualnie staniesz przy drzwiach jako odźwierny. Pasuje tobie kolego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.09, 11:56 Jako odzwierny?oczywiscie że pasuje.Zawsze gdybyś wchodził miałbyś "w michę oraz z buta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 18:54 Witojcie!!!! Pięknie się dzieje w naszym bloku!!!!! W zasadzie w klatkach zewnętrznych pozostaje wykończenie części wspólnych i dopieszczenie mieszkań. W klatce środkowej robota pali się w rękach i rozpoczyna się etap wylewania posadzek!!!! Moi drodzy wygląda na to, że w lipcu zaczynamy sie "wykańczać"!!!!! Pozdrowienia dla niedowiarków i zazdrośników!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnijk Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 22:03 A tu co taka cisza??? Jak tam Wasze mieszkania?? Doczekacie się, czy zrobią Was w balona?? Taka wojna była tutaj a teraz ciszja, jak makiem zasiał!!! Ludzie do broni!!! hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 21.05.09, 06:03 no wiesz .. ceny spadają i dalej się nie sprzedają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 21.05.09, 06:12 i może pora oddać ... gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6631251,Mieszkan_sprzedawanie_i____oddawanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 21:53 Taka cisza, bo wszyscy teraz wybieramy płytki, parkiety i meble do naszych ukończonych mieszkań. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w oczekiwaniu na dalsze drastyczne obniżki cen. Jak przyjdzie zima i będzie Wam doskwierał mróz to zapraszam na Strumykową. Pozwolę Wam przenocować na moim miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Odpowiedz Link Zgłoś
miecznikow Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 22.05.09, 07:59 Ha, ha, ha, ha, ha...!!!Tej zimy to moze jeszcze nie ale w nastepna to juz pewnie bedzie po pierwszych licytacjach zadluzonych miszkan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 22.05.09, 08:11 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6633458,Gwaltowny_spadek_liczby_udzielonych_kredytow_hipotecznych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 19:53 Czekaj, czekaj Kolego na nieszczęście innych a przyjdzie taki moment kiedy i Ciebie ktoś zlicytuje. Jeszcze nikt nigdy nie dorobił się na nieszczęściu kogoś innego, no ale skoro tyś taka pijawka to tylko pogratulować!!!!!! Gdybyś jednak nie miał gdzie przenocować to i moje miejsce parkingowe będzie na Ciebie czekało!!! A co do mieszkań, to u mnie już drzwi się pojawiły, teraz zapewne ogólna kosmetyka i czekam na klucze!!!! A potem tylko płakać i wydawać :D ale to już zupełnie inny rodzaj radości wydawania :D Ze strumykowym pozdrowieniem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 23.05.09, 09:26 gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29508,6641441,Banki_dmuchaja_na_zimne.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 12:24 Witam. Bardzo sprawnie przytaczasz różne artykuły, które zapewne tylko Ciebie utwierdzają w przekonaniu, że nie warto brać kredytu tylko czekać, aż mieszkania będą za darmo. Ja w odróżnieniu od Ciebie mam ten komfort, że nie musiałem brać kredytu na mieszkanie. Nie przeszkadzaj sobie i dalej cytuj artykuły, bo można się z nich dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy. Wszyscy na tym forum jesteśmy Tobie wdzięczni, że trzymasz rękę na pulsie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strumyczanka Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:25 Witam Drogich przyszłych sąsiadów :) Nasz bloczek pięknieje już w środku, czy wiecie może kiedy nastąpi przekazanie mieszkań do prac indywidualnych?? Wiem, że nasze umowy mówią o końcu września, ale nie wydaje mi się żeby była to ta właśnie data. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: 92.244.58.* 15.06.09, 07:29 lepiej rezygnuj z zakupu, zapłać karę a i tak za pół roku kupisz taniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 19:28 Klucze mają być do końca lipca. Czyli jeszcze jakieś 1,5 miesiąca i można wykańczać. PS. Szczególne pozdrowienia dla x za wytrwałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.09, 12:44 Witam Ostatnio przy okazji wizyty w mieszkaniu rozmawiałem z budowlańcami i powiedzieli mi, że klucze mają być na koniec czerwca. Powiem szczerze, że jestem skłonny w to uwierzyć, bo na drzwiach mojego mieszkania wisi karteczka z pracami do wykonania i zostało na niej: - montaż wizjera w drzwiach - montaż klamki w drzwiach - montaż programatora ogrzewania - posprzątać mieszkanie Jak dla mnie praca na kilka godzin. Wygląda optymistycznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strumyczanek Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 22:07 Witam sąsiadów, coś nasza dyskusja ucichła!!!! Nie wiem jak u Was ale ja umówiony już jestem na odbiór mieszkania! Chłopaki dali czadu mieszkanie gotowe o 3 miesiące wcześniej aniżeli w umowie. Macie jakieś pomysły na procedurę odbioru? Może jakieś wskazówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 11:58 Ja jestem umówiony na odbiór kluczy w pierwszych dniach lipca. Moim zdaniem SanBud się postarał. Czytałem dziś, że remont ul. Sienkiewicza skończyli 2 miesiące przed terminem. Pozdrawiam wszystkich sceptyków i niedowiarków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 20:36 Jak tam ludzie, odebraliście mieszkania? Mieliście jakieś zastrzeżenia? I co dalej? Może macie jakiegoś fachowca do wykończeniówki bo ja przez ten ekspres wynonawczy san-bud`u mam umówionego gościa na połowe pażdziernika....a do tego czasu to przecież można było by mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 10:42 No ja już klucze mam w ręku. Zastrzeżeń nie miałem. Nawet jeśli pojawiłyby się jakieś w późniejszym czasie to nie będzie problemu, żeby poprawili. Ludzi do roboty będę miał ale większy problem to decyzja co do płytek, parkietu itd. :) Jeśli ktoś szuka ekipy to podobno ludzie z budowy (SanBudu) są chętni. Pozdrowienia dla sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
pliszka11 Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 10.07.09, 14:07 Witam sąsiadów. Ja również czekam na mieszkanko. Już ponoć zrobione, jednak kluczy nie odbieram. Jakoś przezornie wolę zaczekać aż będę miała akt własności w ręku. Nie chciałabym wykończyć mieszkania, które nie jest prawnie moją własnością..jeszcze. Choć zazdroszczę po cichu Wam, że już swoje urządzacie :).. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:33 ooooo witamy nowego Sąsiada, a może ujawnicie w której klatce macie mieszkanka?? Ja pozdrawiam z klatki nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
pliszka11 Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! 10.07.09, 22:21 My w III klatce :. A propos czy ktoś rozmawiał z chłopakami z SanBudu w sprawie wykończenia mieszkania i orientuje się ile biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strumykowa III kto już KUPIŁ mieszkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 19:22 I co? Zamierzasz czekac do końca roku na podpisanie aktu? Ja myślę wystartować z wykończeniem od początku sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś