Dodaj do ulubionych

wyjazd listopad, gdzie?

09.08.10, 14:34
witam, chcemy sie wybrac z przyjaciolka na urlop - mozemy niestety dopiero w
listopadzie, zalezy nam na mozliwosci poplywania w cieplym morzu, troche
poopalania, ale rowniez pozwiedzania. nie za bardzo mamy pomysl gdzie sie
wybrac, mamy 14 dni do dyspozycji, ktos ma jakies podpowiedzi? budzet maks 2 -
2,5 tys od osoby
Obserwuj wątek
    • Gość: GOSC Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.chello.pl 09.08.10, 17:16
      NIc prostszego,w listopadzie kupisz "last minute" 14 dniowy wyjazd
      do Egiptu za niecale 2000zl.I to nawet w 5* hotelu z all inclusiv.
      Tylko cierpliwie przejrzyj strony internetowe biur podrozy i
      posrednikow.
      Jak dobrze pojdzie,znajdziesz za ok 1500-1600zl.
      Reszte sumy z 2500zl przeznaczysz na wycieczki fakultatywne.
      Wykupione w lokalnych biurach egipskich pozwola wiele zobaczycsmile
      I tym samym za 2500zl masz cieplutkie morze,kolorowe rybki,dobry
      hotel z wyzywieniem i zwiedzanie.
      Milego wypoczynku w listopadzie.
      • jorn Re: wyjazd listopad, gdzie? 10.08.10, 11:58
        Popieram przedmówcę. Jeśli chodzi o wyjazd w miarę blisko, a nie do strefy
        równikowej czy na drugą półkulę, to Egipt jest pewniakiem. Również Tunezja, ale
        tam ryzyko, że nie będzie już wystarczająco ciepło jest sporo większe.
    • mlarka Re: wyjazd listopad, gdzie? 13.08.10, 14:07
      W Egipcie właściwie cały czas jest ciepło więc można tam polecieć. Wspaniale
      jest o tej porze też na Teneryfie - mniej turystów, a w cieniu i tak 25 stopni.
      Warto poszperać trochę w internecie, pozaglądać na strony biur podróży. Ja
      jeździłam już z tui i z Alfa Starem, wiem, że oni last minute mają już tanie.
      Pozdrawiam
    • Gość: Sławek G.23 Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.08.10, 09:54
      Egipt to świetny pomysł na listopadowy wyjazd. Duży wybór ofert last minute i hoteli w Sharm El Sheikh czy Hurghadzie mają w Itace. Zarezerwujcie sobie wczasy, a do tego wykupcie wycieczki lokalne jeśli chcecie też pozwiedzać.
      • wesi Re: wyjazd listopad, gdzie? 16.08.10, 12:11
        dziekuje za podpowiedz smile w Sharm bylam 2 lata temu w lutym i dalo sie
        popluskac, kolezanka nie byla wiec mzoe teraz Hurgada. pozdrawiam
    • x_rex Re: wyjazd listopad, gdzie? 17.08.10, 09:48
      Jeśli masz odrobinę więcej pieniędzy to polecam Sri Lankę albo Tajlandię. W obu
      krajach w listopadzie nie powinno już padać. Plaże są dużo ładniejsze niż w
      Egipcie (nie jest tak pustynnie) a i do zwiedzania jest całkiem sporo (zwłaszcza
      Sri Lanka jest pod tym względem bardzo fajna bo jest niewielka i przejzdy nie
      zabierają aż tak długo).
      • Gość: kata Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: 193.111.166.* 17.08.10, 15:33
        też bym była za czymś innym niż Egipt - to kompletna nuda, zwłaszcza
        przez 14 dni, bo 6 to by jeszcze szło wytrzymać. Nachalni lokalesi,
        średniowieczne traktowanie kobiet, wszędzie kurz i brud - ja tam
        byłam tylko raz - pierwszy i ostatni zarazem.
      • Gość: majki b Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 20:08
        Sri Lanka w listopadzie- tak ale pod koniec miesiąca, bowiem to końcówka pory
        deszczowej i na pewno będą dni z deszczem. Plaże są piękne, puste, ocean ciepły
        - niestety sporo jest na nich nagabywaczy. Spośród turystów dominują Brytyjczycy
        i Rosjanie oraz niewielka grupka Niemców i Polaków. Sri Lanka nie posiada
        praktycznie żadnych kurortów turystycznych, więc hotele umiejscowione są na
        południowo - zachodnim wybrzeżu wyspy w małych wioskach rybackich (z kilkoma
        wyjątkami).
        Owszem jest sporo do zwiedzania - jednakże mimo iż wyspa jest stosunkowo mała -
        to drogi są w opłakanym stanie, a do tego ogromnie zatłoczone - dlatego
        przejazdy są zajmują bardzo, ale to bardzo dużo czasu (np. z lotniska w Kolombo
        - do oddalonej około 60 km Kalutary przejazd zajął około 3 godzin!!!).
        Moim zdaniem najlepiej kupić wycieczkę z polskiego czy innego biura bez objazdu,
        bowiem przy hotelach jest sporo miejscowych, którzy organizują różne wycieczki -
        do Kandy czy do Galle, jedno bądź wielodniowe - w atrakcyjnych cenach. Aha -
        pieniądze najlepiej od razu wymienić na lotnisku - zaraz po wzięciu bagaży - w
        tamtych kantorach był najlepszy kurs wymiany na całej wyspie.
        Generalnie Sri Lanka w listopadzie - tak, ale w drugiej połowie, a poza tym
        wiecznie uśmiechnięci i w dobrym humorze Lankijczycy - zrekompensują wszelkie
        niedogodności.
        • Gość: www Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 10:10
          napisał że chce wydać 2000 - 2500 na głowe a ty mu ze Sri Lanką. Jak za tyle kupi bilety lotnicze to będzie mógł mówić o szczęściu.
          Polecam Maroko tanimi liniami lotniczymi (ryanair). Tylko trzymać się z dala od Agadiru, bo to praktycznie tylko zorganizowana turystyka i resorty
    • Gość: Aidi Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.ostroda.vectranet.pl 17.08.10, 17:08
      Bardzo polecam Egipt - byłam w drugiej połowie listopada, temperatura 25-30
      stopni, i poopalać się można i nie jest aż tak gorąco, że strach z klimatyzacji
      wyjść jak w sierpniu wink
      Osobiście byłam na wycieczce 7+7, tydzień zwiedzania tydzień leniuchowania.
      Wrażenia niezapomniane.
    • orkiszon Re: wyjazd listopad, gdzie? 17.08.10, 17:14
      Zdecydowanie odradzam Egipt - dni, podobnie jak w Polsce, krótsze, ciemno robi się po 16., i generalnie chłodnawo. Chyba, że ktoś lubi Egipt, dla mnie to ostatnie miejsce, gdzie chciałoby się spędzić wakacje.
      • Gość: Monia Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.acn.waw.pl 17.08.10, 20:50
        A ja polecam Lanzarote. Byłam w zeszłym roku w listopadzie. Pogoda
        była ładna. Dwa dni z zachmurzeniem ale i tak było ciepło.
        Tylko ocean zimny. Widoki przepiękne. Polecam jakiś basen z
        podgrzewaną wodą - bo niestety woda w basenie lodowata - chyba
        jeszcze bardziej niż w oceanie.
        Ja płaciłam 3000 zł za dwa tygodnie All Inclusive 3.5*, więc do 2.5
        tysiąca również powinnyście coś znaleźć.

Polecam Itakę - szczególnie jeżeli nie boicie się poczekać na Lasta;-
        )
    • Gość: Wawiak Egipt moze byc, byle nie z Alfa Starem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 22:07
      Alfa Star - nigdy wiecej. Spodziewaj sie problemow, wsadza Cie na
      mine przy zerowym wsparciu rezydenta.

Za 2.5 tys zl Egipt w listopadzie jest OK, ale bez rewelacji - temp
      w okolicach 25C, ale szybko robi sie ciemno. Hurgade odradzam -
      brudno, tloczno, duze miasto, podobnie jak Marsa Alam (totalne
      odludzie, wszystkie hotele poza miastem). Polecam Sharm
      (nowoczesniejszy, lepsze hotele) lub Dahab (genialny klimat, fajne
      plaze). Ale lepiej dolozyc troche i poszukac czegos dalej: Capo
      Verde lub Sri Lanka, Tajlandia (dwa ostatnie lepiej w grudniu,
      wczesniej pada)... Pozdr!
      • Gość: Piotr Re: Egipt moze byc, byle nie z Alfa Starem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 22:27
        A ja polecam Tajlandię. W listopadzie będzie już bardzo fajna pogoda. Ogólnie
        zamiast wydawać na biuro podróży, lepiej zaryzykować i jechać na wyjazd
        samodzielnie - całe info znajdziesz w sieci np tutaj:
        Tajlandi. Ja tak zrobiłem kilka razy i
        zawsze było super -a koszty niewiele większe od Twojego budżetu.
        • Gość: ania Re: Egipt moze byc, byle nie z Alfa Starem. IP: *.222.246.41.spray.net.pl 18.08.10, 00:30
          z calym sszacunkiem, nie wprowadzaj dziewczyny w blad;
          tajlandia nie zmiesci sie w jej budzecie - zorganizowane wyjazdy sa drozsze, a
          samodzielnie nie zrobi tego za 2,5 tys. - a podala, ze to jej budzet maksymalny;
          listopad juz jest wysokim sezonem - ceny biletow lotniczych, noclegow itd. sa
          juz wysokie; jesli udaloby sie jej znalezc bilet za 1800 (co jest optymistycznym
          zalozeniem bardzo) pln zostaje 700 zl na 2 tyg, pobytu; wypada...50 pln za
          dzien; o ile jedzenie jest bardzo tanie, o tyle noclegi w poludniowej czesci
          wyspy niekoniecznie (trzeba liczyc skromnie 100 za pokoj, czyli 50 pln na
          osobe); a poza jedzeniem potrzebujesz jeszcze na transport, zwiedzanie,
          ubezpieczenie, ewentualne pamiatki, szczepienia - to pochlonie sporo pieniedzy;
          to jest zdecydowanie wyzszy koszt niz twoje 2500, nawet przy zalozeniu ze spisz
          w skromnych warunkach;

w twojej sytuacji kraje basenu morza srodziemnego wydaja sie dobrym rozwiazaniem
          - egipt, maroko - w listopadzie bedzie duzo tanich lastow, spokojnie wystarczy
          wam pieniedzy, zeby zorganizowac sobie jeszcze zwiedzanie w tej kwocie;
          • mroova666-1 Re: Egipt moze byc, byle nie z Alfa Starem. 18.08.10, 08:27
            Ania ma rację - autorka wątku napisała, że chce przeznaczyć MAX 2-
            2,5 tys. PLN a padają sugestie dołożenia "troszkę" i wylot do
            Tajlandii.
            Za te pieniądze - tylko Egipt, można znaleźć całkiem rozsądny hotel,
            ja kiedyś miałem nawet (dokładnie za 2600) objazdówkę z rejsem po
            Nilu i 5* w Hurghadzie.
            Powiem rzecz zabawną: subiektywnie lepiej czułem się w 3* Empire 3
            corners niż w każdym 5* - w tych lepszych byłem elementem masówki.
          • Gość: Piotr Re: Egipt moze byc, byle nie z Alfa Starem. IP: 217.8.177.* 18.08.10, 09:20
            Ups - nie zauważyłem, że 2500 to maksymalna kwota sad No za te pieniądze na pewno
            do Tajlandii nie wyjedzie. trzeba by dołożyć jeszcze około 2000.

W takim razie polecam jednak Egipt, ale coś typu 7+7 - leniuchowanie i zwiedzanie smile
    • Gość: joluska Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.pol-levant.com.pl 18.08.10, 08:44
      w zeszlym roku bylam na Wyspach Kanaryjskich, pogoda idealna okolo
      25C wiec mozna bylo duzo zwiedzac a woda w morzu odpowiednia do
      kapieli, jak u nas w Baltyku latem. Za last minute HB HOTEL TRZY
      GWIAZDKI zaplacilam okolo 2000 (Neckermann).
    • Gość: kamo Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: 84.38.22.* 18.08.10, 10:32
      polecam teneryfe bylem z zona w zeszlym roku, tylko nie biura
      podrozy dla emerytow bo przeplacicie, wizz albo inny tani przewoznik
      przez niemcy lub londyn, jak dobrze poszukace zmiescicie sie w 600
      pln na osobe w dwie strony hotel na dwa tyg ok 1000 pln reszta do
      przechulania, zwiedzania masa gory, plaze, zabytki wszystko na
      jednej wyspie
    • Gość: T Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: 113.108.97.* 18.08.10, 15:44
      Rozważ Maltę. Jest inna.

Jest co zwiedzać, jest gdzie się poopalać i popływać, mało popularna, więc
      tłumów nie ma, dolot tani, życie na miejscu też. Kilka lat temu tam byliśmy,
      organizacja samodzielna, wszystko łatwe i bezproblemowe, miło wspominam.
    • Gość: turysta Re: wyjazd listopad, gdzie? IP: *.chello.pl 18.08.10, 23:10
      Polecam Kenię albo Tanzanię, jeep safari to jesto, żyrafy i bengale
      zapierniczajom aż miło.
      • Gość: rozbawiona Kenia, Tanzania za 2 000 - 2 500 PLN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 08:43

Żart porannysmile)).
    • asiaaab Re: wyjazd listopad, gdzie? 20.08.10, 13:57
      W tej kwocie proponuję Egipt - ciepłe morze+słońce. Oferty możecie przejrzeć
      tutaj www.qtravel.pl i
      dopasować do swoich potrzebsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka