pony86 01.06.15, 20:36 Witajcie Wybieramy się z mężem po raz pierwszy do Egiptu planowaliśmy Sharm, ale mam wątpliwości odnośnie bezpieczeństwa i proszę o poradę, który kurort jest najbezpieczniejszy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkk Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 30.06.15, 08:16 pod jakim względm ,najbezpieczniejszy'? Jezdze od lat do Egiptu, czasem 2 razy w roku (nurkuję) i zawsze jest bezpiecznie. Jeżdze gł. do Marsa Alam Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 30.06.15, 13:31 może zapytaj Allaha bo terroryści raczej nie ogłaszają w anonsach miejsca i terminu następnego zamachu. następna mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
easym Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 30.06.15, 19:51 safcia.1-w kilku lub nawet kilkunastu wątkach napisałaś juz wszystko co miałaś do napisania. Powstrzymaj się od pisana w kolko tego samego bo jesteś już nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 01.07.15, 12:15 jak widać po zadanym wyżej pytaniu do niektórych i tak nic nie dociera..... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 30.06.15, 16:58 Póki co zmień na Wyspy Kanaryjskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 30.06.15, 20:17 Synaj bym sobie odpuściła. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 01.07.15, 11:10 Eeee tam!Ja bym sobie jakiegoś pasjansa postawił,albo innego tarota u dobrego wróżbity.Pewności nie ma,co ,gdzie i kiedy!Ale na spokojność można zastosować.Wtedy i wybór znacznie łatwiejszy nie wspominając o samopoczuciu. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 01.07.15, 11:25 najbezpieczniej czułem się w Sharm mimo że to Synaj, najbardziej pilnowany byłem w Kairze ale najmniej Asuan ale nie byłem wszędzie np. Marsa Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 01.07.15, 12:16 pasjans i tarot to nie wiem, trzeba chyba jakieś muzułmańskie wróżby.... Odpowiedz Link Zgłoś
zambrapl Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 01.07.15, 13:12 EL GOUNA JEST PODOBNO BEZPIECZNA Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Podobno bezpiecznie 01.07.15, 18:14 zambrapl napisał: <PODOBNO BEZPIECZNA < Byc moze ale dlaczego KRZYCZYSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Dżihadyści atakują na Synaju 01.07.15, 21:15 www.tvn24.pl/egipt-dzihadysci-zaatakowali-na-synaju-zginely-dziesiatki-zolnierzy,556459,s.html nigdzie nie jest bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Dżihadyści atakują na Synaju 01.07.15, 23:17 To już regularna wojna!W użyciu samoloty i ciężki sprzęt.A ktoś tu teoretyzuje i tworzy bajki typu który kurort bezpieczniejszy lub jechać nie jechać.Ostatecznie portfel najważniejszy! Wychodzi,że najbezpieczniej jest na Synaju póki co.Ale to dopiero nastąpi.Pod warunkiem,że kontrolę nad półwyspem Egipt odda Izraelowi.Moment się uwiną z barbarzyńcami. Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Re: Podobno bezpiecznie 02.07.15, 10:18 zambrapl napisał: > ...NIE SŁYSZĘ...< Wspolczuje. Ale to ty jestes gluchy nie ci do ktorych WRZESZCZYSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
izawen Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 02.07.15, 22:50 Wybierz hotel gdzie jest pelno Ruskich, a nie wypasiony5***** gdzie są tylko Niemcy, Angole I Francuzi i będziesz miała spokojne wakacje....tam napewno nie zaatakują. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak_33 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 02.07.15, 23:10 skąd to przekonanie? mnie by uspokoiło... Odpowiedz Link Zgłoś
izawen Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 02.07.15, 23:20 A kto się upomni za Ruskimi,Polakami czy Czechami?My lecimy ale zimą,lato odpuszczamy od paru sezonów. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak_33 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 02.07.15, 23:29 hmm faktem jest, że znaczna większość turystów to Rosjanie, ale od kilku lat jeżdżę w sezonie wakacyjnym i Polaków w Hurghadzie jest trochę Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 08:00 ,,Trzeba być bardzo nierozważnym, by teraz wybierać się do Egiptu. Po co?'' no właśnie... u nas jest 3 st. wiec lato w pełni. EGipt polecam gorrrąco na brzydką wiosne lub smutną jesuen... cudowne poczucie siedziec wtedy na plazy ikapac sie w cieplutkim morzu A co do bezpieczeństwa, poważnie - jezdze co roku do Egiptu, czasem i 2 razy w roku - wybieram przewaznie MArsa Alam, oddalony kurort, tzn. hotele bo jako takiego kurortu ni ema (jak w Sharm) - wg mnie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.15, 21:57 Trzeba być bardzo nierozważnym, by teraz wybierać się do Egiptu. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola2 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 08:30 a co zrobiłbyś mając wylot w niedzielę albo poniedziałek?, mam podarować 10 tyś lekka ręką? wiem życie ważniejsze, ale tak piszą ci którzy nie wtopili z egiptem jak większość z nas tutaj zaniepokojonych. mam nauczkę żeby na drugi raz zapłacić więcej za wczasy np w tui, które dobro klienta ma na sercu ponieważ odwołali najbliższe loty do egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakowa5 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 08:32 czyli cenisz wyżej 10 tysięcy niż życie swoje i swoich najbliższych? Odwołałabym trudno, ale ja też nigdy nie wykupiłabym wczasów wcześniej do egiptu, tunezji czy nawet Turcji.To nie pierwszy raz kiedy dzieją się takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 13:24 Jak tak czytam "fachowe" wypowiedzi niektórych w stylu Marsa bezpieczne, tanie hotele bezpieczne to pękam ze śmiechu. Jakich my tu mamy ekspertów od bezpieczeństwa ho ho! Odpowiedz Link Zgłoś
marcychna2 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 15:17 safcia ty sie za bardzo nudzisz? czy jestes platnym hejterem biur podrozy????? Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 15:22 ani jedno ani drugie, tylko podziwiam "mądrość" naszego narodu Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 15:29 a my twoja jako jego przedstawiciela Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 15:34 Safciuniu kochana masz szczęście, że nie ma tu dawnego TWA i jego uczestników bo już dawno byłabyś zlinczowana. Osobiście nie mam nic przeciwko twojej obecności na forum... pisz ile wlezie przynajmniej jest wesoło ) Tak się tylko zastanawiam nad tym jak długo jesteś na tym forum? Chyba od niedawna bo jeszcze chce Ci się wdawać w pyskówki i w ogóle bardzo się udzielasz ) A mnie się już szczerze mówiąc nie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
szprycensajza Re: Egipt który kurort najbezpieczniejszy ? 03.07.15, 15:57 Zastanawiam się, skąd polski wywiad ma informacje, na podstawie których MSZ zaktualizował wczoraj swoje ostrzeżenie. MSZ Wielkiej Brytanii dopuszcza wyjazdy do Egiptu - wszystkie kurorty i większa część kraju oznaczona jest bezpiecznym zielonym! Coś tu nie gra: to mi wygląda na zorganizowaną akcję... przed naszymi wyborami. PO i Kopacz pikują, więc ubezpieczają się na każdym polu. Teraz chcą pokazać, jak bardzo dbają o nasze bezpieczeństwo, i zapunktować. Dlatego najpierw TVN puścił rozmowę z Biernackim, potem był komunikat MSZ i pitolenie Kopacz, że bezpiecznie jest w Polsce (a to nieprawda, biorąc pod uwagę liczbę wypadków na drogach). Dzis znów TVN leci twardo: MSZ ostrzega, a głupi turyści nie słuchają dobrego ministra i dobrej pani premier. To jest polityczna ustawka, razem z wiernym Platformie TVN. Pamiętajcie, że oni są w tym mistrzami - nie dajcie się ogłupić. Dlaczego "rzetelny" TVN nie zrobi materiału, że tylko polski MSZ ostrzega tak ostro przed Egiptem? Przecież ta rozmowa z Biernackim to jeden wielki bełkot, nie podparty faktami. Polskie specsłużby właściwie po likwidacji WSI nie istnieją, i Biernacki o tym wie, a tu, proszę, szpiegują Państwo Islamskie i zdobywają dane, których nie mają Brytole. Śmiech! Odpowiedz Link Zgłoś
perla jest jeden taki kurort 03.07.15, 16:50 nazywa się "polska wieś". Naprawdę w lecie na wsi jest fajnie. Jedyni terroryści to komary, ale na to są sposoby. Naprawdę, niektórzy byli w Egipcie już ze 20 razy, i w ogóle nie znają uroków własnego kraju. I przy okazji wakacji w Polsce, wspomaga się naszą gospodarkę, a nie tych, którzy nami gardzą tak naprawdę. Ci co znają arabski coś nie coś wiedzą o tych fałszywych uśmiechach właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś