Dodaj do ulubionych

Sposoby na tanie podróżowanie

IP: *.static.ip.netia.com.pl 29.01.16, 13:24
Witam
Chciałbym przedstawić Wam sposób na tanie podróżowanie autokarowe jak i lotnicze.
Głównymi czynnikami które wpływają na ceny naszych podróży to czas w którym podróżujemy oraz miejsce do którego podróżujemy. Dlatego warto na dług przed terminem naszej podróży sprawdzać różne opcje loty o różnych datach oraz rezerwować je dużo wcześniej tak samo jest z podróżami autokarem też warto dużo wcześniej zarezerwować i wykupić bilet dzięki czemu może się okazać że dotarcie w dane miejsce będzie nas kosztować grosze. Warto porównywać ceny w różnych wyszukiwarkach tutaj polecam wyszukiwarkę dla lotów i biletów lotniczych www.24lastminute.pl/tanie-bilety/tanie-linie-lotnicze.html natomiast dla podróży autokarem polecam drugą wyszukiwarkę www.24lastminute.pl/tanie-bilety/wyszukiwarka-euroticket.html możemy tam znaleźć tanie bilety i w odpowiadającym nam terminie.
Dziękuje i mam nadzieje że uda Wam się wybrać w wymarzoną podróż za grosze. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ne-n Re: Sposoby na tanie podróżowanie 31.03.16, 00:36
      Obecnie takich wyszukiwarek lotów jest mnóstwo, trzeba tylko być elastycznym, co do terminów.
    • telimenaaa Re: Sposoby na tanie podróżowanie 31.03.16, 01:03
      Jeżeli chodzi o podróże krajowe, polegam głównie na przewoźnikach takich jak ten. W przypadku podróży zagranicznych, przeważnie szukam okazji w sieci, czasami trafią się tanie bilety, tyle, że trzeba być gotowym do wylotu, nawet następnego dnia.
    • Gość: koralova Re: Sposoby na tanie podróżowanie IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.16, 18:42
      Sporo oszczędzić można nie tylko na biletach, ale też na noclegach. Wybieramy się niedługo z mężem na Śląsk, pozwiedzać trochę tamtejsze okolice. Zastanawiam się nad Hotelem Diament, bo widzę, że właśnie mają fajne akcje promocyjne. Wystarczy zamówić Diamentową Kartę, żeby mieć zniżki, a raz na jakiś czas jest akcja, że jak dokona się rezerwacji określonego dnia, to rabat może wynosić nawet 40%. A to naprawdę sporo, bo zwykle noclegi są największym kosztem związanym z wyjazdem.
    • Gość: Podrozniczka54 Re: Sposoby na tanie podróżowanie IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.16, 09:39
      Tanie podróżowanie nie jest wcale trudne. Wymaga jedynie poświęcenia trochę czasu i pamiętania o kilku prostych zasadach:
      1. To termin wybiera Ciebie, a nie Ty termin!
      Najtańsze bilety lotnicze czy autobusowe nie zawsze będą na ten termin, który nam pasuje. Musimy być elastyczni. Rozumiem, że większość ma osób ma prace, ale bilety w najlepszych cenach najlepiej upolować na kilka miesięcy przed, więc dosyć odległy termin pozwala na wybłaganie szefa czy szefowej o kilka dni urlopu.
      2. Kupuj bilety wcześniej!
      Bilety lotnicze, autokarowe czy kolejowe osiągają najniższe ceny na długo przed wyjazdem. Jeżeli zdecydujecie się na wyjazd w ostatniej chwili to musicie zapomnieć, że cena lotu będzie w granicach 100-200zł czy bilet w Polskim Busie za 1zł.
      3. Korzystajcie z pomocnych stron
      W internecie znajdziecie sporo stron o tematyce taniego podróżowania. Dla mnie niezastąpione podczas planowania podróży są:www.fly4free.pl - myślę, że każdy już o nich słyszał, bardzo dobra strona o promocjach lotniczych, hotelowych itd.www.sknerusy.pl - ostatnio odkryłam usmiech.gif , znajdziemy tutaj dużo pomysłów podróży na własną rękę (wszystko szczegółowo opisane jak, gdzie i kiedy zarezerwować, aby nie zapłacić zbyt dużo). Fajna nazwa strony mówi wszystko. www.mlecznepodroze.pl - podobne do fly4free, loty, noclegi itd.
      • Gość: Hania Re: Sposoby na tanie podróżowanie IP: *.tktelekom.pl 17.04.17, 18:05
        Dokładnie! Spoko opcją jest też podróżowanie z passworld agency, nie są biurem podróży, ale właśnie ogarniają ci indywidualne oferty, albo takie szybkie hot oferty, ogarniają przelot, transfer z lotniska, mieszkanie np. przez airnb. Mega wygodne i TANIE przede wszystkim. Płacisz 3 razy taniej niż przez biuro podróży a efekt ten sam smile
        www.facebook.com/passworld.agency/
    • kaminowa7 Re: Sposoby na tanie podróżowanie 27.10.16, 17:25
      ja przez pewien okres sama planowalam wakacje, ale teraz zauwazylam,ze ceny w biurach poszly w dol z uwagi na obecna sytuacje w turystyce miedzynarodowej wiec ostatnio znow wrocilam do podrozowania z biurami. Moge polecic stronke bajecznewakacje.pl/ tam znalazlam Teneryfe na tydzien hotel 4* All za 1500zl wiec polecam wink
    • kasiek511 Re: Sposoby na tanie podróżowanie 13.03.17, 19:31

Też tak uważam, grunto to znaleźć dobre biuro, zaufane a nie jakąś firmę krzak co to dopiero się pojawiła na rynku. No i wypatrywać super okazji. Wg mnie jak do tej pory najlepsze jest Biuro usług turystycznych, nie dość że mają dużo ofert z różnych zakątków świata to jeszcze oferty dla dzieci, młodzieży i dorosłych. No i ufam im, bo już wiele razy jeździłam z nimi i wszystko było idealnie…
    • ula1866 Re: Sposoby na tanie podróżowanie 14.03.17, 21:06
      Można znaleźć naprawdę fajne i niedrogie oferty z biur podróży, ale trzeba uważać i nie wybierać tych najtańszych. Ja staram się decydować na wybór tylko tych powszechnie znanych biur, które mają już jakąś ugruntowaną pozycję na rynku, a nie jakieś świeżo powstałe których nic nie wiadomo. Najczęściej jeżdżę z kochamwakacje i mogę każdemu szczerze polecić.
      • maxiurek Re: Sposoby na tanie podróżowanie 17.04.17, 13:21
        Albo dostać zwrot z linku refeer - Booking com smile

Po pOLSKU wszystko smile

www.booking.com/s/wolne090

Rezerwujesz i po odbytym noclegu zwracają 60plna smile
    • monict1 Re: Sposoby na tanie podróżowanie 10.07.17, 08:00
      Planujac wyjazd, kilka sposobów na niedrogi i tani nocleg (hotel, hostel, agroturystyka) znajdziecie również tutaj: www.swiatwkolorzeblond.com/2017/06/dom-poza-domem-sposoby-na-niedrogi-i.html
    • kakoretka Re: Sposoby na tanie podróżowanie 19.07.17, 09:53
      ja jeszcze jak studiowałam to najchętniej korzystałam z opcji takich jak Camp America a więc praca i podróżowanie, za pierwszym razem było trochę stresu nie mówię, że nie, ale potem chce się wracać tylko, niesamowita przygoda i doświadczenie więc żałuj, że w końcu rok po studiach i jechać już nie ma jak
    • patka0071 Re: Sposoby na tanie podróżowanie 23.11.17, 14:25
      Według mnie tanie podróżowanie to nie tylko okazje last minute czy autostop. Dobrym pomysłem jest również wynajem kampera. Dlaczego kamper? Bo oszczędzam na hotelu i jedzeniu, dzięki kuchni, jaka znajduje się w aucie. No i kamper jest idealny na długie podróże wink

W ogóle polecam wypożyczalnię Dethleffs w Zabrzu. Nie tylko posiadają opcję wynajmu kampera, ale też mają opcję kamper na sprzedaż. Link dla zainteresowanych: dethleffs-polska.pl/
      • warsztatpodrozy Re: Sposoby na tanie podróżowanie 30.11.17, 15:48
        Zamiast hoteli dobrze jest wynajmować mieszkania od ludzi - opcja dostępna np.: na booking.com
        Fajna opcja - dostajecie całe mieszkanie często w bardzo dobrym standardzie, a nie musicie być z rodziną w jednym małym pokoju hotelowym.
      • Gość: zdziwiony Re: Sposoby na tanie podróżowanie IP: 91.237.79.* 12.12.17, 16:37
        Naprawdę podróżowanie kamperem jest tanie? "Oszczędzam na hotelu". Przecież cena hotelu równa się cenie najmu, jeśli nie więcej! Karawaning to nie tańsza forma wypoczynku. To inna forma wypoczynku niż pobyt w hotelu.
        Sądząc po wpisie zakładam, że chodziło tylko o umieszczenie linku do wypożyczalni...
    • Gość: riri Re: Sposoby na tanie podróżowanie IP: *.play-internet.pl 18.01.18, 18:45
      www.booking.com/s/35_6/2e10a292 , dzięki temu linkowi otrzymacie 50 zł zwrotu na konto po odbytej podróży za rezerwacje na booking.com za minimim 100zł smile
    • polaczkropki1 Re: Sposoby na tanie podróżowanie 19.01.18, 11:37
      Napisałam darmowego e-booka o tanim podróżowaniu, 30 stron konkretówsmile
      www.subscribepage.com/v4n9l5
    • Gość: Natalia Re: Sposoby na tanie podróżowanie IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.18, 15:43
      Witam, w zeszłym miesiącu (czerwiec 2018) rezerwowałam hotel przez booking. Jeśli ktoś chciałby skorzystać i otrzymać bonus w postaci 50 zł to polecam. Rezerwacji trzeba dokonać klikając w link -> www.booking.com/s/34_6/72ade38f. Bonus otrzymuje się po rezerwacji i zrealizowaniu pobytu. Możliwość uzyskania bonusu jest przy rezerwacji za min. 100 zł
      • Gość: Book4free Re: Sposoby na tanie podróżowanie IP: 171.25.231.* 06.08.18, 14:10
        Działający, sprawdzony i pewny link na zwrot 50 zł na rezerwację noclegu w booking.com
        Minimalna wartość rezerwacji uprawniająca do otrzymania zwrotu 50 zł to kwota 100 zł.
        www.booking.com/s/57_6/60666761

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka