Dodaj do ulubionych

Jaki jest Rzym w lutym

08.10.07, 20:38
Chciałbym pojechac do Rzymu w lutym. Połazić, pozwiedzać galerie.
Czy ktoś wie, jaka tam jest wtedy pogoda? Temperatura, wiatr,
słońce. Czy spacerowanie w lutym po Rzymie można jeszcze nazwać
przyjemnością?
w
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.uwm.edu.pl 16.10.07, 17:31
      W tym roku spedziłam tydzień w Rzymie właśnie w lutym. Pogoda była
      całkiem przyzwoita, słońce, bez wiatru, 14-16 stopni w dzień (ranki
      i wieczory nieco chłodniejsze, kilka stopni na plus). Jednym słowem
      bardzo przyjemnie, akurat kwitły irysy smile Tylko jeden dzień
      popadywało, ale też bez przesady. Ale ta zima - jak mowili sami
      Włosi, była mało reprezentatywna, dość ciepła. Zazwyczaj jest chyba
      nieco zimniej
      • Gość: Beta Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:20
        Jest spokojnie,ciepło-bez paniki,ze zmarzniesz i zmokniesz-ja byłam w tym roku
        przez tydzien w lutym,jednego dnia w poludnie było nawet 21 stopni!W razie
        chłodu masz muzea (do Galerii Borghese trzeba sie przez internet "zapisać'na
        wizytę,bo tak normalnie "z buta" nie kupisz biletu-a muzeum to jest pezewspaniałe
        • Gość: Miransal Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: 62.111.139.* 26.11.07, 00:20
          Dość ładna temperatura jak na lutysmile)) Co do Muzeum przychylam się do opinii
          postowiczki wyżej- trzeba koniecznie zobaczyć !!
    • Gość: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:44
      Hej, Rzym w lutym jest całkiem przyjemny. To zależy na jaką pogodę trafisz, bo
      co roku zima jest troche inna ale mimo wszystko i tak o wiele cieplej i
      przyjemniej niz w Polsce. Polecam podroz samolotem, np na line4you.pl mozesz
      wybrac linie lotnicza i zarezerwowac bilet, wychodzi w podobnej cenie jak podroz
      autokarem ( odradzam szczerze, moj tato mieszka we Wloszech , jechalam pare razy
      i bylo koszmarnie zimno).
      • Gość: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:09
        Jak chcesz jeszcze coś wiedzieć to pytajsmile A na ile wogole masz zamiar jechac?
        • luid Re: Jaki jest Rzym w lutym 21.11.07, 14:53
          w lutym jest raczej mniej turystów niż np. w maju. a Jak podróż
          będzie miła, szybka i przyjemna to czemu nie? smile
      • Gość: Miransal Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: 62.111.139.* 26.11.07, 00:23
        "Autor: Gość: Kinga
        Polecam podroz samolotem, np na line4you.pl mozesz
        wybrac linie lotnicza i zarezerwowac bilet, wychodzi w podobnej cenie jak podroz
        autokarem "

- To jakiś portal zajmujący się sprzedażą biletów??? Tzn chodzi mi oto czy
        faktycznie widać ów różnicę cenową przy rezerwacji biletów w porównaniu np z
        innym przewoźnikiem??

• Gość: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.07, 16:57
          wejdz i sie przekonajsmile nie pożałujesz...
          • Gość: Miransal Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: 62.111.139.* 30.11.07, 00:51
            Fajny portalik- już dokładnie przewertowałem go- fajna jest też opcja chatu na
            żywo. Kolejnym plusem jest zapewne: wykonanie strony, proste, intuicyjne wybieranie.
            • Gość: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 00:46
              już nie przesadzaj z tymi zachwałkami;p stronka jest ok, ale nie tak
              ladna jak rzym w lutymsmile
            • daverm Re: Jaki jest Rzym w lutym 03.12.07, 14:21
              Gość portalu: Miransal napisał(a):

> Fajny portalik- już dokładnie przewertowałem go- fajna jest też opcja chatu na
              > żywo. Kolejnym plusem jest zapewne: wykonanie strony, proste, intuicyjne wybier
              > anie.

- Live chat to niewątpliwie duża zaleta- Ceny, intuicyjność obsługi- to także
              jedna 'z'. Sądzę, że w przyszłości może to być portal, który uplasuję się w
              ścisłej stałej czołówce smile
              • Gość: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 04.12.07, 19:41
                a ten portal nie jest już w czołówce? ja myslałam, ze to juz jeden z
                najlepszych portali; takie opinie chodzą
                • daverm Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 15:27
                  zależy wg jakich kryteri go oceniają- poszukam na google czegoś o tymsmile
        • Gość: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 15:04
          To stosunkowo nowa strona (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie tak dawno nie
          miałam o niej pojęcia) ale juz wypróbowna. Różnice cenowe- nie wiem jak to jest,
          bo porownywalismy tylko ceny z autokarami (mniej wiecej tak samo) a byl lot na
          termin ktory potrzebowalismy.
          • Gość: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 06.12.07, 18:59
            mniej wiecej tak samo z autokarem? ale to chyba na jakiś niedaleki
            termin?
            • Gość: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 18:33
              Tzn pierwszy raz zdarzyła się taka sytuacja, że moj tato przyjechał, nie
              zarezerwowaliśmy mu biletu autokarowego do Włoch od razu, tylko to odwlekaliśmi.
              A potem się okazało że nie ma jak pojechać, bo miejsc nie ma w autokarze już na
              termin który potrzebował. I niejako z konieczności został samolot. Ale cena nas
              zaskoczyła, bo myśleliśmy że będzie o wiele drożej. Możesz sobie sprawdzić jak
              chceszsmile
              • Gość: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 01:20
                a taka miła niespodziankasmile znaczy ceny na samoloty w bliskich
                terminach nigdy mnie nie rozweselały ale niewiedziałam jak one się
                mają do cen autokarowych
            • visotlia Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 15:51
              Gość portalu: Mariola napisał(a):

> mniej wiecej tak samo z autokarem? ale to chyba na jakiś niedaleki
              > termin?

teraz taniej masz samolotem- no i bezpieczniej...więcej wypadków masz na
              drogach, pijani kierowcy, niesprawne auta. etc w przestrzeni powietrznej tego
              unikasztongue_out
              • Gość: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 10.12.07, 17:36
                Masz racje, ze bezpieczniej ale nie wiedziałam ,ze autokarem jest
                drożej
                • malgostka Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 18:01
                  chyba taniej hehesmile Ale ja i tak wolałabym polecieć, szybciej, bezpieczniej
                  oczywiście- zalety niewątpliwe.
                • shadowss Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 18:29
                  Rzym w lutym, trzeba tylko wcześniej zarezerwować bilety, bo od stycznia do
                  litego tak szybko mija czas..jak zawsze zresztą po sprzątaniu po świętach hehe -_-
          • visotlia Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 15:49
            Gość portalu: Kinga napisał(a):

> To stosunkowo nowa strona (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie tak dawno nie
            > miałam o niej pojęcia) ale juz wypróbowna. Różnice cenowe- nie wiem jak to jest
            > ,
            > bo porownywalismy tylko ceny z autokarami (mniej wiecej tak samo) a byl lot na
            > termin ktory potrzebowalismy.

Mają dość dobrą bazę połączeń- także nawet te loty na ostatnią chwilę nie wydają
            się, aż tak straszne.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka