sb1c3 08.10.07, 20:38 Chciałbym pojechac do Rzymu w lutym. Połazić, pozwiedzać galerie. Czy ktoś wie, jaka tam jest wtedy pogoda? Temperatura, wiatr, słońce. Czy spacerowanie w lutym po Rzymie można jeszcze nazwać przyjemnością? w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: gość Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.uwm.edu.pl 16.10.07, 17:31 W tym roku spedziłam tydzień w Rzymie właśnie w lutym. Pogoda była całkiem przyzwoita, słońce, bez wiatru, 14-16 stopni w dzień (ranki i wieczory nieco chłodniejsze, kilka stopni na plus). Jednym słowem bardzo przyjemnie, akurat kwitły irysy Tylko jeden dzień popadywało, ale też bez przesady. Ale ta zima - jak mowili sami Włosi, była mało reprezentatywna, dość ciepła. Zazwyczaj jest chyba nieco zimniej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beta Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:20 Jest spokojnie,ciepło-bez paniki,ze zmarzniesz i zmokniesz-ja byłam w tym roku przez tydzien w lutym,jednego dnia w poludnie było nawet 21 stopni!W razie chłodu masz muzea (do Galerii Borghese trzeba sie przez internet "zapisać'na wizytę,bo tak normalnie "z buta" nie kupisz biletu-a muzeum to jest pezewspaniałe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miransal Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: 62.111.139.* 26.11.07, 00:20 Dość ładna temperatura jak na luty)) Co do Muzeum przychylam się do opinii postowiczki wyżej- trzeba koniecznie zobaczyć !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:44 Hej, Rzym w lutym jest całkiem przyjemny. To zależy na jaką pogodę trafisz, bo co roku zima jest troche inna ale mimo wszystko i tak o wiele cieplej i przyjemniej niz w Polsce. Polecam podroz samolotem, np na line4you.pl mozesz wybrac linie lotnicza i zarezerwowac bilet, wychodzi w podobnej cenie jak podroz autokarem ( odradzam szczerze, moj tato mieszka we Wloszech , jechalam pare razy i bylo koszmarnie zimno). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:09 Jak chcesz jeszcze coś wiedzieć to pytaj A na ile wogole masz zamiar jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: Jaki jest Rzym w lutym 21.11.07, 14:53 w lutym jest raczej mniej turystów niż np. w maju. a Jak podróż będzie miła, szybka i przyjemna to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miransal Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: 62.111.139.* 26.11.07, 00:23 "Autor: Gość: Kinga Polecam podroz samolotem, np na line4you.pl mozesz wybrac linie lotnicza i zarezerwowac bilet, wychodzi w podobnej cenie jak podroz autokarem " - To jakiś portal zajmujący się sprzedażą biletów??? Tzn chodzi mi oto czy faktycznie widać ów różnicę cenową przy rezerwacji biletów w porównaniu np z innym przewoźnikiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.07, 16:57 wejdz i sie przekonaj nie pożałujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miransal Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: 62.111.139.* 30.11.07, 00:51 Fajny portalik- już dokładnie przewertowałem go- fajna jest też opcja chatu na żywo. Kolejnym plusem jest zapewne: wykonanie strony, proste, intuicyjne wybieranie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 00:46 już nie przesadzaj z tymi zachwałkami;p stronka jest ok, ale nie tak ladna jak rzym w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
daverm Re: Jaki jest Rzym w lutym 03.12.07, 14:21 Gość portalu: Miransal napisał(a): > Fajny portalik- już dokładnie przewertowałem go- fajna jest też opcja chatu na > żywo. Kolejnym plusem jest zapewne: wykonanie strony, proste, intuicyjne wybier > anie. - Live chat to niewątpliwie duża zaleta- Ceny, intuicyjność obsługi- to także jedna 'z'. Sądzę, że w przyszłości może to być portal, który uplasuję się w ścisłej stałej czołówce Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 04.12.07, 19:41 a ten portal nie jest już w czołówce? ja myslałam, ze to juz jeden z najlepszych portali; takie opinie chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
daverm Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 15:27 zależy wg jakich kryteri go oceniają- poszukam na google czegoś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 15:04 To stosunkowo nowa strona (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie tak dawno nie miałam o niej pojęcia) ale juz wypróbowna. Różnice cenowe- nie wiem jak to jest, bo porownywalismy tylko ceny z autokarami (mniej wiecej tak samo) a byl lot na termin ktory potrzebowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 06.12.07, 18:59 mniej wiecej tak samo z autokarem? ale to chyba na jakiś niedaleki termin? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kinga Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 18:33 Tzn pierwszy raz zdarzyła się taka sytuacja, że moj tato przyjechał, nie zarezerwowaliśmy mu biletu autokarowego do Włoch od razu, tylko to odwlekaliśmi. A potem się okazało że nie ma jak pojechać, bo miejsc nie ma w autokarze już na termin który potrzebował. I niejako z konieczności został samolot. Ale cena nas zaskoczyła, bo myśleliśmy że będzie o wiele drożej. Możesz sobie sprawdzić jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 01:20 a taka miła niespodzianka znaczy ceny na samoloty w bliskich terminach nigdy mnie nie rozweselały ale niewiedziałam jak one się mają do cen autokarowych Odpowiedz Link Zgłoś
visotlia Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 15:51 Gość portalu: Mariola napisał(a): > mniej wiecej tak samo z autokarem? ale to chyba na jakiś niedaleki > termin? teraz taniej masz samolotem- no i bezpieczniej...więcej wypadków masz na drogach, pijani kierowcy, niesprawne auta. etc w przestrzeni powietrznej tego unikasz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariola Re: Jaki jest Rzym w lutym IP: *.wroclaw.mm.pl 10.12.07, 17:36 Masz racje, ze bezpieczniej ale nie wiedziałam ,ze autokarem jest drożej Odpowiedz Link Zgłoś
malgostka Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 18:01 chyba taniej hehe Ale ja i tak wolałabym polecieć, szybciej, bezpieczniej oczywiście- zalety niewątpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
shadowss Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 18:29 Rzym w lutym, trzeba tylko wcześniej zarezerwować bilety, bo od stycznia do litego tak szybko mija czas..jak zawsze zresztą po sprzątaniu po świętach hehe -_- Odpowiedz Link Zgłoś
visotlia Re: Jaki jest Rzym w lutym 10.12.07, 15:49 Gość portalu: Kinga napisał(a): > To stosunkowo nowa strona (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie tak dawno nie > miałam o niej pojęcia) ale juz wypróbowna. Różnice cenowe- nie wiem jak to jest > , > bo porownywalismy tylko ceny z autokarami (mniej wiecej tak samo) a byl lot na > termin ktory potrzebowalismy. Mają dość dobrą bazę połączeń- także nawet te loty na ostatnią chwilę nie wydają się, aż tak straszne. Odpowiedz Link Zgłoś