Dodaj do ulubionych

najwiekszy aquapark, gdzie?

22.07.08, 11:41
Gdzie znajduje sie najwiekszy (z najwieksza liczba zjezdzalni) aquapark w
Europie? Ewentualnie w ktorym aquaparku sa najbardziej strome/najwieksze
zjezdzalnie? smile
Obserwuj wątek
    • Gość: jaszczur Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.toya.net.pl 24.07.08, 12:50
      W łodzi na Fali są ponoć najdłuższe - otwarcie pełnego kompleksu w sierpniu .
    • Gość: RS Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.chello.pl 30.07.08, 23:10
      Witam
      Mieszkam w Łodzi i nie polecam tego baseniku, klapa na całej lini.
      Fajny kompleks jest w Krakowie!
      • Gość: jarek Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.149.rev.vline.pl 23.08.08, 19:32
        W Polsce byłem chyba we wszystkich aquaparkach. Bez wątpienia
        największy komfort i najlepsze sauny są w Łodzi. Brakuje trochę
        zjeżdżalni, które jeszcze nie były czynne,ale już stoją i podobno
        mają być otwarte we wrześniu. W Krakowie jest najwięcej zjeżdżalni,
        W Zakopanem jest geotermalna ciepła woda. Po sąsiedzku polecam
        Tatralandię na Słowacji, ale tylko latem! Zimą traci połowę na
        wartości. W zasadzie w każdym popularnym turystycznie kraju
        znajdziesz aquapark. Polecam te we Włoszech.
    • Gość: Michal Z Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 13:48
      MIejscowosc Bad Toelz w Niemczech za Monachium. Basen przy hotelu,
      ale zjezdzalnie "najstromsze" w Europie. Polecam !!!
      www.alpamare.de/
      • Gość: Ania Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 14.10.09, 16:53
        WROCŁAW!!! www.parkwodny.wroc.pl/
    • koziorozka najwieksze aquaparki w Europie 22.08.08, 19:08
      Kilka się chwali, że jest naj smile
      Sealanya, Antalya, Turcja
      www.alanyasol.com/sealanya-%20europas%20storste%20%20aquapark.htm
      Aquaworld Vízibirodalom (Water Empire) w Budapeszcie www.aqua-world.hu
      Tropical Islands Krausnick (Niemcy) plaze.onet.pl/3,1420110,,region.html
    • Gość: stela Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.centertel.pl 23.08.08, 10:45
      Tatralandia na Słowacji jest całkiem fajna
    • Gość: asioga Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 16:56
      W rejonie Algarva w Portugalii. Najlepszy w jakim byłam
      • jezykkic Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 27.08.08, 22:09
        Polecam AquaPark Faliraki na Rodosie
        • Gość: Ja Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.static.zebra.lt 09.02.09, 11:06
          Fajny jest wodny park w Druskiennikach, 6 zjeżdżalni w tym kilka ,
          gdzie można na pontonikach razem bądż pojedyńczo, super jest rwąca
          rzeka, basen z falami morskimi, nie wsponijac o jaccuzii i
          oczywiście jest plaza. Sa palmy, i pieknie zrobione skaly.
          Super polecam dla i odwaznych i rodzin z dziećmi.
          • Gość: olo Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 00:39
            byłem tam w weekend czerwcowy i było zajefajnie polecam tylko niestety jest
            drozszy niz nasze aquaqparki ale wart tych pieniedzy.
    • Gość: cypek Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 11:41

Polecam Aquafun Riccione, Włochy, niedaleko Rimini. Jest genialnie, wszystko co
      trzeba, jest też Extreme, czyli prawie pionowa wysoka ściana, masz wrażenie
      jakbyś spadał z wierzowcasmile Wejście 24euro za osobę, ale możesz wejść na ten
      bilet drugi raz w tygodniu za freesmile
    • Gość: gossssss Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.acn.waw.pl 29.08.09, 13:24
      ja byłam tylko pod Berlinem www.rafiner.pl/?v=12#v

ale mogę polecic bo jest su[er
      • Gość: now_t Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.09, 10:03
        najlepszy jest siam park na teneryfie, cudowny park wodny, bylam tam podczas
        urlopu z a alfastar
        • Gość: siam park Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 11:23
          oj tak, siam park powala po całości. Na najwyzszych zjezdzalniach będąc u góry widac brzeg oceanu i plaze. Do tego zjezdzalnia z basenem w ktorym plywaja rekiny. sztuczna plaza z basenem wytwarzajacym wysokoie dosc fale- mozna na desce poszusowac suspicious polecam!
    • dabrowski74 Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 06.11.09, 14:51
      Byłem w aquaparku na Krecie oraz hiszpańskim Termolinos.Tatralandia
      tylko dla dzieci i to małych. Polecam włockie aquaparki szczególnie
      Odissea2000 www.parkrozrywki.pl/category.asp?id=27&id2=0 Nie liczy
      sie ilość ślizgawek lecz emocje jakie po nich pozostają.
    • Gość: Bartek Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.multimo.pl 11.11.09, 22:15
      W połowie przyszłego roku ma być otwarcie pływalni w Zielonej Górze z najdłuższą zjeżdżalnią w Polsce smile
    • kluchucha Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 16.11.09, 13:42
      Krakowski aquapark swojego czasu szczycił się tytułem największego w
      Europie. Teraz pewnie trochę się to pozmieniało, ale ogólnie jest to
      bardzo fajne kąpielisko, masa uciechy smile No i Kraków sam w sobie to na
      pewno atrakcyjny obiekt. Jakbyś szukała noclegu, polecam apartamenty
      yourplace, cenowo wypadają całkiem nieźle na tle innych tego typu
      ofert. No i wnętrza - bez zastrzeżeń.
      • Gość: yuka Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.elblag.vectranet.pl 03.12.09, 13:12
        Teneryfa Siam Park:
        www.siampark.net/
        Majorka w El Arenal niestety nie mam stronki
        • mierzwiciel Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 16.12.09, 11:39
          Największy kryty aquapark to w Krakowie. Na pewno najlepszy. Nie dość, że można
          tu przyjechać z dzieciaki, sprawić im wiele radości (a samemu wskoczyć do
          jacuzzi), to jeszcze pozwiedzać piękny Kraków, pójść na obiad do wierzynka i na
          deser do wentzla smile W śródmieściu są całkiem niedrogie noclegi w apartamentach.
          Wystarczy wyszukać i zarezerwować za pośrednictwem infonoc.pl
          • jusytka Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 27.12.11, 16:15
            mierzwiciel napisał:

> Największy kryty aquapark to w Krakowie

No chyba dla tych, którzy poza Krakowem nigdzie nie byli.
            Ani wielkością, ani atrakcyjnością nie ma nawet co się równać do Tropikalnej Wyspy pod Berlinem:
            www.tropical-islands.de/pl
            Z odkrytych numerem jeden jest wspomniany wcześniej Siam Park na Teneryfie
            www.teneryfa24.pl/teneryfa_siam_park.html
        • Gość: pati. Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.mtvk.pl 27.06.10, 09:51
          aqualand el arenal www.aqualand.es/elarenal/mallorca/index.php?
          wlang=en
    • cold-case-love Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 16.12.09, 16:36
      Ja tam byłam tylko w kilku i to w sumie w Polsce, na Słowacji i w Niemczech. Ale
      i tak największą sympatią darzę park wodny w Krakowie smile Tylko, że to jest
      zamknięty park wodny, ale w zimie za to można również z niego korzystać więc
      fajnie! smile
    • Gość: qkam Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.elgrom.laz.digi.pl 07.01.10, 12:59
      Widze, ze dyskusja wciaz trwa smile Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
      Chodzilo mi jednak o aquaparki, ktore daja duzo adrenaliny. Zjezdzalnie na
      ktorych mozna osiagnac duza predkosc (duza, czyli zblizona do 100km/h wink ), lub
      jakies bardzo nietypowe.
      Jednym slowem - gdzie nie bedzie sie nudzila "dorosla mlodziez"?

Park Wodny w Krakowie, Tatralandia i temu podobne sa fajne, ale dla rodzin z
      dziecmi... A czy troche starsi wielbiciele wodnych szalenstw tez moga znalezc
      gdzies rozrywke? smile

Jak narazie najlepsze zjezdzalnie spotkalem na Rodos www.water-park.gr/
      ale domyslam sie, ze to nie jest szczyt mozliwosci konstruktorow wink
      • Gość: Bob Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 14:26
        Syam Park na Teneryfie.
      • jusytka Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 27.12.11, 16:23
        Obejrzyj sobie ten film, jak dla mnie tamtejsza zjeżdżalnia jest zbyt stresująca, ale dla pragnących adrenaliny będzie w sam raz:
        www.teneryfa24.pl/teneryfa_siam_park.html
        Polecam również austriacki Tyrol i to niesamowite miejsce dla żądnych przygód, które długo będą pamiętać:
        http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&prev=/search%3Fq%3Dimmst%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Du4E%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Divnsm&rurl=translate.google.pl&sl=de&u=http://www.area47.at/en/meta-navigation/preise/&usg=ALkJrhgo01-2X4dTRm1hVe4RomRowmoDeQ
    • Gość: Greg Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.chello.pl 27.04.10, 17:33
      Tutaj masz kolego największy i najlepszy aquapark w europie.
      www.water-park.gr/home.html
      Odlotowy, ślizg Kamikaze jest pochylony 70 stopni, prawie pion!
      Byłem, polecam! Ceny już nie. Za wjazd na cały dzień 30 euro.
      • qkam Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 28.04.10, 12:43
        dzieki, ale jak mozna przeczytac 2 posty wyzej, bylem w tym aquaparku w zeszlym
        roku smile
        faktycznie jest spory, ale powierzchniowo, bo zjezdzalni ma tyle, co wiekszosc
        innych aquaparkow. no i nie ma jakichs szczegolnie oryginalnych zjezzalni, czy
        atrakcji... chocby takiej jak ta www.youtube.com/watch?v=P0lEUjRJFhQ
        • Gość: marcin Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.13-3.cable.virginmedia.com 12.12.10, 23:14
          polecam holandie wassenal tam serce staje a adrenalina 110%
          • Gość: Gl Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 20:51
            Waasenar a nazywa sie Duinrell smile tez tam byłem jakieś 15 lat temu. Super bylo
      • Gość: NIEZAPOMINAJKA1.06 Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 12:20
        witam wszystkich entuzjastów wodnych szaleństw.Polecam aquapark w Faliraki na Rodos.Są tam zjeżdzalnie o rozmaitej długosci,nachyleniu i sposobie zjazdu,wiec poziom adrenaliny można zmieniać i stopniować.Jest to obiekt na powietrzu,czynny ramowo od polowy maja do połowy października.Dobrej zabawy!
    • Gość: Krzysztof Rz. Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.ostnet.pl 01.01.11, 14:09
      Polecam Tropical Islands w Niemczech(35 km na południe od Berlina-Schönefeld). Przesyłam link

www.tropical-islands.de/pl
      • Gość: doda Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: 109.77.217.* 07.05.11, 12:43
        SIAM PARK Teneryfa!!! nie ma lepszego!!! jak pedzisz z predkoscia 80km/h i przejezdzasz w tunelu przez basen z rekinami to jest adrenalina!!
        • Gość: Art Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: 86.47.26.* 31.05.11, 12:45
          przereklamowane, "Tower of power" nie ma żadnej adrenaliny, 5sekund trwa cały zjazd, nic nie widać bo woda chlapie w oczy a już nie mówiąc o zobaczeniu w trakcie rekinasad są za to lepsze w tym parku zjazdy "el dragon" i "el vulcano" na pontonach w cztery osoby
    • fanta4-online Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 19.06.11, 19:58
      Największy Park wodny jest na Teneryfie na Wyspach Kanaryjskich. Zjeżdżalnie mają wysokość 8 piętra. Są tam sztuczne fale o wysokości 3m. Sztuczne rzeki i wiele wiele innych atrakcji.
    • nchyb Aquasplash - obok Antibes (lazurowe) 19.06.11, 20:55
      może nie jest największy, może ślizgawki nie sa najbardziej strome na świecie, ale wart uwagi. Tuż obok jest Marineland, gdzie można podziwiać występy orek, delfinów i fok, a także popływać z delfinami. Tuż obok jest też coś w rodzaju westernowej wioski Far West (ale tu nie byliśmy). Za to cały dzień spęziliśmy w aquasplashu, a pokazy orek i delfinów oglądaliśmy rano i wieczorem...
      www.marineland.fr/page-_en.php
    • Gość: Walker Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.171.115.114.static.crowley.pl 01.07.11, 14:12
      Polecam duńskie Farup. Jest to wielki park rozrywki w którym miedzy innymi znajduje sie duzy Aqua Park z roznorakimi zjezdzalniami i basenami. Jak sie znudzi Aqua Park mozna pojsc poszalec skuterami wodnymi albo isc w inna częsc pojezdzic na kolejkach gorskich.
    • lenonek79 Re: najwiekszy aquapark, gdzie? 01.07.11, 21:31
      Teneryfa to moim zdaniem tam znajduje sie najlepszy i najwiekszy aquaprk
    • Gość: stanik Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: 193.34.223.* 28.07.11, 11:16
      OCZYWIŚCIE ŻE TENERYFA ''SIAM PARK'' ,MEGA ZJEŻDZALNIA Z 30 METROWEJ WIEŻY, IJEST BARDZO DUŻY , NIE POLECAM AQUAPARKU W NESSEBERZE...KICHA
      • Gość: Maniek Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.w86-212.abo.wanadoo.fr 04.08.11, 21:21
        Polecam Aquaboulevard w Paryzu!
        • Gość: Ja Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.toya.net.pl 16.05.12, 16:15
          hajduszoboszlo.hu/Węgry
          Byłem, widziałem, kąpałem się, było ok
    • Gość: Cacuś Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 00:55
      Jeśli chcesz przeżyć prawdziwe emocje – wybierz się do Brazylii, do położonego nieopodal Fortalezy Beach Parku. Oprócz wielu atrakcji znajduje się tam najwyższa i najszybsza zjeżdżalnia wodna na świecie. Ma 41 metrów długości, a szybkość zjazdu dochodzi do 120 km/h. Insano, bo tak się nazywa, zapisana została w Księdze Rekordów Guinnessa i uważana jest za najbardziej ekstremalną zjeżdżalnie wodną świata. Miałem okazje zjechać nią 3 razy i mimo pobytu w wielu parkach wodnych, żadne inne zjeżdżalnie nawet w połowie nie dostarczają takiej adrenaliny jak zjazd Insano.
    • Gość: siam park! Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.elblag.vectranet.pl 28.05.12, 15:46
      Polecam siam park na teneryfie, na zjezdzalniach strach z radoscia zmieszane smile
    • Gość: la koń Re: najwiekszy aquapark, gdzie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.07.12, 21:48
      bylam w super parku wodnym w portugalii niedaleko farp chyba laos albo cos tam jest park wodny slide and splash swietny ale najlepiej pojechac z kims bo na jedna swietna zjezdzalnie trzeba isc z kims w podwojnym pontonie one sa rozdawane za darmo. w sumie polowa zjezdzalni jest na pontonach np beczka ale wszystkie sa genialne polecam!
      ps jak chcesz zeby ci sie mocno obily plecy to idz na taka dosc krotka zjezdzalnia ale na zakretach podskakujesz dosc wysoko zeby po wyjsciu sie wydawalo ze masz zdarta skore.
      a ktos zna jakies parki z ogromna adrenalina i mnostwem zjezdzalni gdzies tak troche blizej pl niz wlochy i te rozne wyspy?
    • jusytka Siampark/Teneryfa 22.07.12, 20:57
      Właśnie wróciłam z Teneryfy - SIAMPARK to zdecydowanie mumer 1, nie tylko dlatego, że sam reklamuje się jako największy i najciekawszy park wodny w Europie. Jest to rajski ogród z egzotyczną roślinnością, a w nim mnóstwo świetnych atrakcji wodnych, wiele z nich widziałam po raz pierwszy, mimo że z uwagi na dzieci bywamy dość często w różnych parkach wodnych.
      Nie widziałam też bardziej stromej i tak długiej zjeżdżalni jak Tower of Power, która sprawiła sporo frajdy moim dzieciakom. Mnie najbardziej spodobał się rafting, zwłaszcza jak wpłynęliśmy do tunelu w akwarium z rekinami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka