Dodaj do ulubionych

wigilijna wieczerza - razem czy osobno

06.12.09, 22:56
Jak rozstrzygacie sprawę wieczerzy wigilijnej, czy tylko mieszjacy razem czy też zapraszacie np dzieci mieszkajace osobno.
Obserwuj wątek
    • irenaki Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 07.12.09, 08:39
      Osobiście wolałabym tylko z dzieciakami, ale od lat idziemy do siostry bo ona
      kocha tłumy. Rozmawiałam z koleżankami , słysze w sklepie jakie ludziska maja
      problemy z zebraniem się "do kupy" , bo jak będzie Jan, to nie przyjdzie Jadzia,
      a jak nie będzie Jadzi to mama zostanie u siebie i tak w kółko...
      Skłóceni na cztery strony świata a na Pasterce .....do komunii
      Tyle w tej sprawie !
      • aga-kosa Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 07.12.09, 09:36
        mamy dwoje własnych ,które założyły już rodziny .Mieszkają ze swoimi
        dziećmi w "przyzwoitej "odległości. Jednego roku wszystkie dzieci i
        wnukowie są u nas a następnego roku u drugich rodziców.
        W tym roku jesteśmy we dwoje.Będzie spotkanie opłatkowe tydzień
        wcześniej a później tylko pasterka ,spacer ,TV.aga
        • lisia312 Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 08.12.09, 19:49
          my zawsze "tłumnie". Kiedyś przyjeżdżała siostra mamy z dziećmi, teraz jeździmy
          z dziećmi do siostry. Przy stole siedzi od 13 do 18 osób co roku, w zależności
          które dzieci mogą przyjechać z zagranic, a które w następnym roku...
          • xy.5 Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 09.12.09, 20:19
            Wieczerza z dziećmi i bratem męża w domu.Wyjazd dopiero w pierwszy dzień świąt.
            • ba-7 Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 10.12.09, 13:42
              My razem z dziećmi, ale chyba trzeba będzie w tym roku pozwolić synowi na
              spędzenie całej wigilii u jego teściów, nie ma sensu żeby pędził z małym
              dzieckiem do nas także, spędzimy razem pierwsze święto.
              Jest nas i tak kilkoro, nie będziemy osamotnieni.
              • dede43 Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 13.12.09, 07:55
                Jak moja najbliższa rodzina liczyła tylko 3 osoby - jeździliśmy do moich sióstr.
                Mieszkają w domu po rodzicach ze swoimi dziećmi. Do wigilii siadało więc
                kilkanaście osób. Teraz moja najbliższa rodzina to 6 osób i wigilia jest
                najczęściej u mnie w domu. Rodzice zięcia mieszkają 550 km od nas. Ale oprócz
                zięcia jest tam 3 braci, żona jednego z nich, wnuczek oraz babcie, prababcie,
                ciotki, kuzynostwo - więc teściowie córci nie spędzają tego czasu samotnie.
                • aankaa7 Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 14.12.09, 00:50
                  Moje córki mieszkają w innym mieście, ale zawsze przyjeżdżają na wigilię i całe
                  święta. Jedna z mężem i dzieckiem, druga jeszcze panienka. Jej chłopak "dobija"
                  do nas w pierwszy dzień świąt.
                  Póki zdrowie dopisuje będziemy święta urządzać w rodzinnym domu przy zawsze
                  świeżej choince. Zięcia mama mieszka z rodziną swojej córki i nie ma do niego
                  pretensji, że nie przyjeżdża do niej na święta.
                  Jak żyła moja mama to często jechaliśmy na święta do moich sióstr i robiliśmy
                  wigilię na kilkanaście osób.
                  • kendo Re: wigilijna wieczerza - razem czy osobno 21.12.09, 09:37
                    w tym roku u tesciowej....
                    reszta rodzinki pracuje lub dalej wyjezdza,
                    nawet dobrze,nie musze sie napracowac...bedzie na luzie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka