zajbel 20.12.09, 12:08 kopalniawiedzy.pl/kawa-herbata-cukrzyca-cukrzyca-typu-2-9255.html Przynajmniej lekarstwo smaczne i cenione przez wielu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dede43 Re: kawa i herbata lekarstwem? 21.12.09, 06:36 Małe smuteczki "topię" w herbacie. I tak jest od lat. Odpowiedz Link
kendo Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.01.10, 11:33 kawke moge tylko raz dziennie i to z mlekiem, herbatka na reszte dnia, lubie owocowe,(choc nie wszystkie moge pic)nie barwia tak mocno zebow Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.01.10, 16:45 kawę kocham a zwłaszcza z duuuużą porcją bitej śmietanki,ale rozsądek nakazuje pić ją od święta.Na codzień herbata i bez cukru już od tego Noewgo roku. Odpowiedz Link
irenaki Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.01.10, 18:15 No to ja kawa od rana do rana ! Nawet tabletki na nadcisnienie popijam kawą . Wiem, wiem ! Zaraz będzie kazanie, ale kawa i papieros to jedyne co mi zostało z przyjemności tego świata no i jeszcze WY ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 06.11.10, 16:18 ...a dziś; kto pije kawę a kto herbatę? Ja zaczynam kawą z mlekiem(żegnaj śmietanko),potem piję już( a przynajmniej się staram)tylko herbatę z miodem,no bo pogoda taka,że......chyba,że zajrzy ktoś znajomy,to winka troszkę,lub herbatę po góralsku,czyli z prądem.... Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 07.11.10, 23:21 ...ejże! pijecie tylko czystą mineralną z kranu?.... Odpowiedz Link
irenaki Re: kawa i herbata lekarstwem? 08.11.10, 08:24 Piję kawę online . Wiem ze to źle ale cóz lubię i już Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 08.11.10, 13:44 ...ha też bym chciała,ale organizm mówi wyrażne nie i przesiadka na herbatę... Ale w taki dzień jak dziś tylko kawa ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: kawa i herbata lekarstwem? 31.07.12, 00:32 "Regularne spożywanie herbaty lub kawy (nawet tej pozbawionej kofeiny) obniża ryzyko cukrzycy typu 2. - uważają naukowcy z Uniwersytetu w Sydney. (...)" Indywidualne przypadki nie zawsze potwierdzaja te naukowe badania: ja, pije regularnie kawe, nie choruje na cukrzyce, moja znajoma, pije regularnie herbate, choruje na cukrzyce. Odpowiedz Link
irenaki Re: kawa i herbata lekarstwem? 31.07.12, 06:59 Piję dużo kawy , piję dużo herbaty , nie mam cukrzycy ale za to stawy biodrowe i kolanowe nie do użytku. Nikt w rodzinie nie ma cukrzycy ale chorobę zwyrodnieniową stawów cała rodzina ze strony taty. WIERZE W GENY i nic nie jest w stanie tego zmienić. Pozdrawiam Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 02.01.20, 15:41 piję teraz kawę i serfuję po internecie Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 02.01.20, 16:16 kawa lekarstwo? internet uzależnienie? Odpowiedz Link
chris.w5 Herbata 13.01.20, 16:02 piłem codziennie dużo kawy, teraz mniej, była mi za bardzo moczopędna. Przerzuciłem się na czarną herbatę. Zachowuje działanie prozdrowotne, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, a także działa antybakteryjnie, wygląda to na dobrą zmianę Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Herbata 16.01.20, 18:09 > piłem codziennie dużo kawy, teraz mniej i stwierdzam, że picie kawy jest mi przyjemniejsze niż picie herbaty, przyzwyczajenie? Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Herbata 29.01.20, 21:51 > picie kawy jest mi przyjemniejsze niż picie herbaty i dlatego powróciłem znowu do picia kawy, akurat popijam Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 29.05.18, 14:36 zajbel, to dobra dla mnie wiadomość, regularnie pije kawę i to sporo Odpowiedz Link