zajbel 20.12.09, 12:08 kopalniawiedzy.pl/kawa-herbata-cukrzyca-cukrzyca-typu-2-9255.html Przynajmniej lekarstwo smaczne i cenione przez wielu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dede43 Re: kawa i herbata lekarstwem? 21.12.09, 06:36 Małe smuteczki "topię" w herbacie. I tak jest od lat. Odpowiedz Link
kendo Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.01.10, 11:33 kawke moge tylko raz dziennie i to z mlekiem, herbatka na reszte dnia, lubie owocowe,(choc nie wszystkie moge pic)nie barwia tak mocno zebow Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.01.10, 16:45 kawę kocham a zwłaszcza z duuuużą porcją bitej śmietanki,ale rozsądek nakazuje pić ją od święta.Na codzień herbata i bez cukru już od tego Noewgo roku. Odpowiedz Link
irenaki Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.01.10, 18:15 No to ja kawa od rana do rana ! Nawet tabletki na nadcisnienie popijam kawą . Wiem, wiem ! Zaraz będzie kazanie, ale kawa i papieros to jedyne co mi zostało z przyjemności tego świata no i jeszcze WY ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 06.11.10, 16:18 ...a dziś; kto pije kawę a kto herbatę? Ja zaczynam kawą z mlekiem(żegnaj śmietanko),potem piję już( a przynajmniej się staram)tylko herbatę z miodem,no bo pogoda taka,że......chyba,że zajrzy ktoś znajomy,to winka troszkę,lub herbatę po góralsku,czyli z prądem.... Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 07.11.10, 23:21 ...ejże! pijecie tylko czystą mineralną z kranu?.... Odpowiedz Link
irenaki Re: kawa i herbata lekarstwem? 08.11.10, 08:24 Piję kawę online . Wiem ze to źle ale cóz lubię i już Odpowiedz Link
pragata Re: kawa i herbata lekarstwem? 08.11.10, 13:44 ...ha też bym chciała,ale organizm mówi wyrażne nie i przesiadka na herbatę... Ale w taki dzień jak dziś tylko kawa ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: kawa i herbata lekarstwem? 31.07.12, 00:32 "Regularne spożywanie herbaty lub kawy (nawet tej pozbawionej kofeiny) obniża ryzyko cukrzycy typu 2. - uważają naukowcy z Uniwersytetu w Sydney. (...)" Indywidualne przypadki nie zawsze potwierdzaja te naukowe badania: ja, pije regularnie kawe, nie choruje na cukrzyce, moja znajoma, pije regularnie herbate, choruje na cukrzyce. Odpowiedz Link
irenaki Re: kawa i herbata lekarstwem? 31.07.12, 06:59 Piję dużo kawy , piję dużo herbaty , nie mam cukrzycy ale za to stawy biodrowe i kolanowe nie do użytku. Nikt w rodzinie nie ma cukrzycy ale chorobę zwyrodnieniową stawów cała rodzina ze strony taty. WIERZE W GENY i nic nie jest w stanie tego zmienić. Pozdrawiam Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 02.01.20, 15:41 piję teraz kawę i serfuję po internecie Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 02.01.20, 16:16 kawa lekarstwo? internet uzależnienie? Odpowiedz Link
chris.w5 Herbata 13.01.20, 16:02 piłem codziennie dużo kawy, teraz mniej, była mi za bardzo moczopędna. Przerzuciłem się na czarną herbatę. Zachowuje działanie prozdrowotne, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, a także działa antybakteryjnie, wygląda to na dobrą zmianę Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Herbata 16.01.20, 18:09 > piłem codziennie dużo kawy, teraz mniej i stwierdzam, że picie kawy jest mi przyjemniejsze niż picie herbaty, przyzwyczajenie? Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Herbata 29.01.20, 21:51 > picie kawy jest mi przyjemniejsze niż picie herbaty i dlatego powróciłem znowu do picia kawy, akurat popijam Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 29.05.18, 14:36 zajbel, to dobra dla mnie wiadomość, regularnie pije kawę i to sporo Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.08.21, 15:12 poranna kawa, najwspanialsza rzecz Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 09.12.21, 20:39 piję codziennie około 1litra kawy i około 1litra herbaty. W międzyczasie gazowaną wodę mineralną, zimną prosto z lodówki Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 29.04.22, 19:55 wypiłem kawę, wypaliłem papierosa, wypiłem jeszcze jedną kawę i zmierzyłem ciśnienie krwi; 121/72. W ciśnieniomierzu naramiennym po ponad 4-latach mankiet stal się nieszczelny, nie można nim mierzyć, mierzę teraz nadgarstkowym, który kupiłem wcześniej. Albo ten nadgarstkowy pokazuje takie dobre wyniki, albo medykament na nadciśnienie działa tak dobrze Odpowiedz Link
irenaki Re: kawa i herbata lekarstwem? 30.04.22, 07:27 Najważniejsze,że czujesz sie młodo i zdrowo. Pozdrawiam w ostatnim dniu kwietnia . Odpowiedz Link
chris.w5 Re: kawa i herbata lekarstwem? 30.04.22, 12:53 irenaki, właściwie to na zdrowie i samopoczucie nie powinienem mieć powodów do narzekań, chociaż czasami przyłapuję się na tym, że już nie jestem młody, sprawność już nie ta. Pozytywne myślenie, niepowracanie do złych myśli z przeszłości, trzymają mnie w 'młodym' samopoczuciu. Obyśmy zdrowi byli i strzec się przed Coroną, pozdrowienia odwzajemniam Odpowiedz Link