zajbel 08.01.10, 11:34 zdrowie.onet.pl/1592803,2039,0,1,,prawdziwi_mezczyzni_wiedza_ze_czasem_trzeba_isc_do_lekarza,profilaktyka.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-kosa Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 08.01.10, 12:17 Ktoś kiedyś dowcipnie powiedział:wszystko co dobre ,szybko sie kończy.Nie ja to wymysliłam ale trudno się nie zgodzić.aga Odpowiedz Link
eurytka Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 09.01.10, 08:55 Podobno statystycznie jest to aż o 12 lat krócej. wydaje mi się, że szybciej doznają ataku serca, nie pilnują zdrowia, ci ambitni przejmują się, samotni umierają częściej niż w związku, więc nie jest to wina kobiet, na szczęście. Odpowiedz Link
irenaki Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 09.01.10, 10:15 Facet to takie stworzenie któremu od dziecka powtarza się ze nie ma płakac, ma być dzielny i twardy. Nie mówi więc, nie popłacze, nie opowie co mu w duszy gra.... taki był mój mąż. Kiedy dostał pierwszy zawał nie chciał uwierzyć , nie chciał się połozyć na nosze .... Potem był drugi i trzeci. Od 20 lat jestem wdową . Odpowiedz Link
czarna12.3 Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 09.01.10, 10:28 Skąd to znam? Ja nawet wchodziłam do gabinetu lekarskiego z mężem,żeby wszystkiego dopilnować.On uważał,że nic mu nie jest.I co? Od 10 lat jestem wdową. Odpowiedz Link
zajbel Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 09.01.10, 11:02 Natomiast mój mąż to typowy hipohondryk, ledwie co to już alarm. Tak też nie można bo ciągły stres też zabija. Odpowiedz Link
kendo Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 09.01.10, 11:30 o,jak ja to znam, tez o maly wlos nie zostalam wdowa, wczolgujac sie na altane z zawalem,mial sile wyklocac sie ze mna o niedzwonienie po erke, na szczescie z siasiadem zawizlismy na pogotowie i na razie zyje.... po operaci/balonikowaniu..... choc jest "twardzielem" zaczal nareszcie "sluchac swego ciala"i do lekarza "zasuwa" Odpowiedz Link
kocurzak Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 09.01.10, 12:15 A moj maz wypil juz cale morze wodki(drugie zaczal) i co-i serce jak dzwon a w duszy ciagle maj,pewnie alkochol dodaje mu skrzydel ha ha ha...a teraz powaznie ,mysle ze z tymi meszczyznami jest tak,jak pisze irenaki-od dziecka.......... Odpowiedz Link
pragata Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 09.01.10, 16:51 jak ja się cieszę,że mój mąż słucha swego ciała.Narzeka na kolejki ale dba o siebie. Odpowiedz Link
ba-7 Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 16.01.10, 20:32 No, to i ja tu powiem o swoim, który powinien trzymać dietę, już dawno rozpocząć systematyczne leczenie i ruszać się jak najwięcej, a tymczasem: - je wszystko co mu szkodzi najbardziej, bo lubi; - do lekarza nie zagląda, bo czasu nie ma; - wszędzie rusza się tylko samochodem, wolne dni przesypia, lub spędza na kanapie. Oczywiście każda moja próba zmian wywołuje falę wymówek /delikatnie mówiąc/. Odpowiedz Link
lisia312 Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 16.01.10, 21:09 jak mój mąż pracował, to chodził na badania okresowe, teraz od 4 lat nie zrobił ŻADNEGO badania, bo mu nic nie jest, ehhhh Odpowiedz Link
chris.w5 Re: dlaczego mężczyźni żyją krócej 17.02.20, 17:44 > Otyłość i jej powikłania to przyczyna śmierci milionów osób rocznie. Choroba prowadzi > do setek powikłań, dlatego nie można zwlekać z jej leczeniem może to i choroba? którą trzeba leczyć, ale najpierw trzeba ograniczyć się z jedzeniem. Ważyłem według mnie za dużo, ograniczyłem jedzenie i zrzuciłem 12kg. Przy okazji podanego linka sprawdziłem moje BMI, wynik: 22,16 Komentarz portalu do wyniku: 'Brawo! Jest to wartość prawidłowa' Odpowiedz Link