ba-7 13.03.10, 09:25 Błagam napiszcie, czy jakieś zwiastuny wiosny gdzieś widać? U nas sypie, sypie i ...wciąż sypie, znikąd nadziei. Ptaki wróciły do karmników, ponuro i brrr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: U kogo wiosennie? 13.03.10, 10:24 Nad moim domem przelatują klucze ptactwa wracające z ciepłych krajów, są bazie na wierzbach i nadzieja że jednak to juz wiosna Odpowiedz Link
pragata Re: U kogo wiosennie? 13.03.10, 12:09 ...a we Wrocławiu już kwitną krokusy na miejskich trawnikach... autor- tadziunek zdjęcie z 07.03.10 fotoforum gazeta. Odpowiedz Link
xy.5 Re: U kogo wiosennie? 14.03.10, 09:01 Cały czas jest biało,ale bazie się pojawiły. Odpowiedz Link
zajbel Re: U kogo wiosennie? 14.03.10, 10:11 Zapowiadane opady śniegu i mrozy ominęły wschodnią Wielkopolskę, popadało coś niecoś deszczu i jest dość chłodno ale nie ma już mrozu a słońce raz po raz przebija zza chmur. Odpowiedz Link
pragata Re: U kogo wiosennie? 14.03.10, 19:40 ..pąk magnolii autor- dam.vet dodano 12.o3.2010. fotoforum.gazeta Odpowiedz Link
kocurzak Re: U kogo wiosennie? 15.03.10, 07:41 To takie chyba przedwiosnie jeszcze,a wiosna to dopiero w powijakach,chociaz ptaki niektore przylecialy i zal ze marzna.Teskno za tym cieplym sloneczkiem. Odpowiedz Link
ba-7 Re: U kogo wiosennie? 18.03.10, 10:57 Ja wiem, że u nas wiosna zawsze na końcu przychodzi, ale w tym roku strasznie leniwa. Dziś wreszcie słońce zaczyna topić śnieg, który jeszcze wczoraj padał, ale już jest nadzieja. Sprawdziłam pąki kwiatowe na magnolii, ale nie drgnęły na razie. Zazdroszczę zawsze mieszkańcom okolic Wrocławia kiedy pierwsi chwalą się wiosennym kwieciem, u nas zawsze wtedy jeszcze pół metra śniegu. Odpowiedz Link
irenaki Re: U kogo wiosennie? 18.03.10, 12:44 No widzisz ba-7 "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma " Jestem pewna, ze nie zamieniłabyś swego miejsca na inne, za żadne skarby. Dobrego dnia ! Odpowiedz Link
kocurzak Re: U kogo wiosennie? 19.03.10, 10:52 Nooo!!!!!moze teraz,zostanie to ciepelko na dluzej.Pod sciana na przyzbie,wygrzewac sie w sloncu,to marzenie moje odkad zostalam emerytka,ale niestety trzeba troche posprzatac ogrodek,znowu cos posadzic i takie tam sprawy domowe,a na odpoczynek i bierne spedzanie czasu jeszcze nie pora.Cieplej slonecznej WIOSNY zycze!!. Odpowiedz Link
ba-7 Re: U kogo wiosennie? 19.03.10, 15:41 Słońce, słońce, słońce... Topi śnieg. Trochę to potrwa. Irenko, nie chcę znów się przeprowadzać. Dopiero co "oswoiłam" tu kilka osób, zresztą i tak wciąż jeżdżę do starych przyjaciół. Przyjdzie lato, oni do mnie przyjadą i wtedy dopiero doceniam to miejsce, bo z zimy cieszyć się nie potrafię, choć podobno piękna tu bywa jak nigdzie. Odpowiedz Link
pragata Re: U kogo wiosennie? 19.03.10, 20:23 ...jutro Wiosna!!! a to jeszcze przedwiosenne kotki... Odpowiedz Link
pragata Re: U kogo wiosennie? 20.03.10, 17:31 ...i oby do 18.30, bo wtedy wkracza Pani Wiosna! w Łodzi pada,będzie zielono tylko patrzeć... Odpowiedz Link
chris.w5 Re: U kogo wiosennie? 11.06.18, 18:13 u mnie wiosna na całego, dziś słonecznie i 27° Odpowiedz Link
chris.w5 Re: U kogo wiosennie? 09.04.20, 06:13 pierwszą muchę tej wiosny zauważyłem wczoraj w kuchni, to oznaka, że jest już wiosna Odpowiedz Link
chris.w5 Re: U kogo wiosennie? 31.05.21, 21:07 u mnie dzisiaj bardzo wiosennie, słonecznie i 23° Odpowiedz Link
chris.w5 Re: U kogo wiosennie? 17.06.21, 16:07 nadal u mnie bardzo wiosennie, dzisiaj nawet 34° Odpowiedz Link