Dodaj do ulubionych

super jest na emyryturce

04.03.11, 15:20
rano kawka, śniadako, później herbatka, obiadek, internet, czas leci bez żadnych stresów, żyć nie umierać.
Obserwuj wątek
    • pragata Re: super jest na emyryturce 04.03.11, 18:11
      ...do czasu mój(a) drogi < gklej >....
      Wszystko jest do czasu piękne.Potem zaczynają się schody....jak to w życiu....
      • ossownica Re: super jest na emyryturce 19.05.11, 22:38
        Zapraszam do siebie na łono naturysmile))tutaj napewno nikt się nie nudzismile))
        nie myśl,że nieszczęście to nieszczęście,bo może to szczęście.
    • irenaki Re: super jest na emyryturce 05.03.11, 00:04
      Jakbym siebie słyszała trzy lata temu. big_grin Rok byłam taka happy ,w drugim roku zaczęłam tęsknić do "ludzi" , trzeci rok to juz był istny kryzys . Teraz rok czwarty - jest ok ! Znalazłam sobie milion zajęć i czuję sie jak ryba w wodzie bo NIE MAM CZASU . ( klasyczna emerytka = brak czasu )
      • ba-7 Re: super jest na emyryturce 24.06.11, 12:06
        Byle tych obowiązków nie wziąć na siebie zbyt wiele - mnie przywaliły tak, że nerwy będę leczyć.
        Tęsknię do zwykłego, nudnego dnia i już nigdy nie powiem, że szara codzienność jest depresyjna, bo tylko ten kto jest pusty nudzi się. Jeśli mogę coś doradzić emerytom, to nie dajcie sobie nakłaść na głowę cudzych spraw, bądźcie asertywni i zdrowo egoistyczni /bez przesady, bo samemu też źle/.
        • xy.5 Re: super jest na emyryturce 26.06.11, 18:53
          No i jeszcze zależy jak duża ta emeryturka by móc się nią tylko i wylaznie cieszyć.
        • irenaki Re: super jest na emyryturce 26.06.11, 19:00
          Czyżbyś opiekowała się wnukami ? Nie dałabym chyba rady ( nie mam ich jeszcze ale czuję "po kościach" że kondycja u mnie żadna ) . Z jednej strony podziwiam takie babcie a z drugiej myslę ze tak byc nie powinno.
          • ba-7 Re: super jest na emyryturce 26.06.11, 21:14
            Opieka nad wnukami wydaje się trudna, to prawda, ale znacznie gorzej kiedy trzeba opiekować się chorymi i niedołężnymi rodzicami. Cóż, jedno co dobrego z tego wynika, to już zaczynam myśleć jak ma wyglądać moja i męża starość aby dzieci nie przeżywały tego co my.
            Ale tak naprawdę, to i tak nic nie można wiedzieć na pewno - życie płata niespodzianki i sami o sobie nie zawsze możemy decydować.
            • irenaki Re: super jest na emyryturce 27.06.11, 16:01
              "Przeznaczenie rozdaje karty, a my tylko gramy. Arthur Schopenhauer "
        • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 17.11.19, 15:31
          przeglądam stare wątki i trafiłem na wpis ba-7
          napisała: > bądźcie asertywni i zdrowo egoistyczni

ba, masz rację
      • nowaemerytka Re: super jest na emyryturce 29.07.13, 01:13
        jeśli nie jest to niedyskretne pytanie to jakie zajęcia sobie znalazłaś?
        Ja właśnie od miesiąca jestem emerytką i z przerażeniem patrzę w przyszłość i jednak myslę o podjęciu jakiejś pracy.
        Chociaż i przeglądam oferty U3W
        • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 23.05.18, 17:36
          nowaemerytka napisała:
          > pytanie to jakie zajęcia sobie znalazłaś?

odpowiadam niepytany, znalazłem sobie hobby fotografowanie i pokazywanie zdjęć na FotoForum,
          nigdy do tej pory tego nie robiłem, teraz sprawia mi dużą frajdę.

Na pewno w międzyczasie znalazłaś już sobie jakieś zajęcie, pochwal się
          • irenaki Re: super jest na emyryturce 25.05.18, 14:07
            witaj - podaj link do FotoForum zajrze tam
            Pozdrawiam
            • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 25.05.18, 14:35
              irenaki, mój najnowszy profil na FotoForum to chris.w5, poza tym chris.w1 do chris.w4, również pozdrawiam
              • irenaki Re: super jest na emyryturce 25.05.18, 22:16
                Fotki super ! Dzięki - dobrej nocy !
                • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 25.05.18, 22:30
                  irenaki, dziękuję, śpij dobrze
                  • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 25.05.18, 23:51
                    irenaki, zajrzałem do Twojego bloga, ciekawe hobby ale chyba nie dla mężczyzn,
                    ja też z kujawsko-pomorskiego
                    • irenaki Re: super jest na emyryturce 26.05.18, 07:21
                      Miło ..mysle ze juz kiedyś pisaliśmy i chyba "pokłóciliśmy" sie nieco politycznie prawda? Pozdrawiam .
                      • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 26.05.18, 12:46
                        irenaki napisała:
                        > mysle ze juz kiedyś pisaliśmy i chyba "pokłóciliśmy" sie nieco politycznie

nic takiego nie przypominam sobie, to chyba nie było zemną, na forum nie dyskutuję na tematy polityczne
                        • irenaki Re: super jest na emyryturce 26.05.18, 17:06
                          To było dawno ---
                          • matylda-321 Re: super jest na emyryturce 23.09.18, 21:19
                            Witam ! Mieszkam na Śląsku. Na Forum jestem pierwszy raz. Uważam że SUPER jest na emeryturze. Jak masz ochotę napisz matylda-321.Możemy pogadać np. o kosmosie. Może kupię sobie teleskop. Pozdrawiam.
                              • matylda-321 Re: super jest na emyryturce 03.02.19, 11:53
                                twitter.com/mariuszwedziuk/status/984896126422839296
                            • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 18.01.20, 19:17
                              matylda-321 napisała:
                              > Uważam że SUPER jest na emeryturze

czasami tak sobie przemyśliwuję, czy chciałbym znowu pracować? Dochodzę do wniosku,
                              że już nie, życie na emeryturze odzwyczaiło mnie, poza tym 45-lat pracy zawodowej to wystarczy.
                              Mam wystarczająco dużo zajęć i na nudę nie mam czasu, oby tylko zdrówko dopisywało
                              • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 05.06.22, 11:39
                                przeczytałem na portalu gazety.pl ciekawą rozmowę z 83-letnim transwestytą Andrzejem Szwanem.
                                Powiedział 'Boję się tylko zniedołężnienia, bycia przykutym do wyra i zdanym na łaskę innych. Ale mam nadzieję, że do tego jeszcze daleka droga'

to prawda, zachować sprawność jak najdłużej, fizyczną i psychiczną. Najlepiej do końca
                                • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 28.06.22, 21:16
                                  dobra wiadomość dziś. Firma ubezpieczeń emerytalnych powiadomiła mnie, że od lipca będę dostawał emeryturę podwyższoną netto o 5.4%
                                  • maria88 Re: super jest na emyryturce 03.11.22, 21:52
                                    Gdyby nie było tego bałaganu na świecie to można byłoby tak powiedzieć.
                                    Teraz jednak pandemia goni pandemię, rosnąca inflacja już daje się bardzo we znaki.
                                    Nie kończąca się wojna przygraniczna etc.
                                    Zycie ku końcowi, więc z czego się cieszyć?
                                    • maria88 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 14:19
                                      Chris ile lat pracowałeś w Niemczech? Czy masz tez polskę emeryturę?
                                      Sporo Polaków będących za granicami ma 2 emeryturki dlatego pytam.
                                      • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 16:05
                                        maria, mam tylko niemiecką emeryturę
                                        • maria88 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 19:09
                                          Info o zakupach wpisałam w niewłaściwym wątku za co przepraszam.
                                          Teraz tylko jeszcze dopiszę.
                                          Chciałam podobnie jak Ty christ kupić czarne oliwki.
                                          Kupiłam, ale w domu dopiero się zorientowałam,
                                          że produkt jest z Litwy chociaż
                                          oliwki napisane, że są hiszpańskie.
                                          Jestem wkurzona.
                                          Po raz kolejny kupuje coś litewskiego, ostatnio tez jajka
                                          myśląc że pochodzi z Polski..
                                          Produkowana w Polsce żywność wysyłana jest zapewne na Ukrainę a
                                          pólki zapychane sa produktami z Litwy.
                                          Muśzę bardziej uważać co biorę z półki.

• maria88 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 19:12
                                            Teraz znowu jakaś przerwa. Mój komputer zaczyna szwankować od kilku dni.
                                            Musze wybrać się z nim do serwisu.Przepraszam.
                                          • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 19:25
                                            maria, po Twoim wpisie o oliwkach sprawdziłem ostatnio kupione w Lidlu też czarne, moje są z Alicante z Hiszpanii
                                            • maria88 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 19:30
                                              Oliwki te co kupiłam pochodzą z Hiszpanii to okey, ale przetwarzała ich jakaś firma na Liwie/.
                                              W ulotce to sporo rzeczy to konserwanty, czyli trucizna.
                                              Ty masz oliwki dobre.
                                          • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 20:31
                                            maria88 napisała:
                                            > Po raz kolejny kupuje coś litewskiego, ostatnio tez jajka

wieczność nie kupowałem i nie jadłem jajek
                                            • maria88 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 20:57
                                              Ojejku, a dlaczego? Nie znam takiej drugiej osoby.
                                              • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 21:04
                                                maria, profilaktycznie, ponieważ jaja są szczególnie bogate w cholesterol
                                                • maria88 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 21:30
                                                  Ale zółtka są bogate w żelazo i wiele innych....
                                                  A cholesterol?
                                                  Kiedys czytałam ,że zbijanie cholesterolu wcale nie jest zdrowe.
                                                  Chyba że jest baaardzo w nadmiarze.
                                                  A tłuszcze? To mozna ograniczać.
                                                  Czy wagę masz w normie?
                                                  • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 04.11.22, 21:57
                                                    maria, według BMI moja waga jest prawidłowa
                                                  • maria88 Re: super jest na emyryturce 05.11.22, 14:03
                                                    www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8562406,niemcy-dodatku-do-energii-300-euro-emeryci.html
                                                  • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 05.11.22, 15:52
                                                    >Emeryci dostaną 300 euro jednorazowego dodatku energetycznego<

maria, wiem, pisałem już o tym w październiku w wątku 'Co słychać?' Popytałaś mnie wówczas na ten temat
                                                  • maria88 Re: super jest na emyryturce 05.11.22, 16:50
                                                    Dałam Ci do wiadomości, że piszą o tym też w naszej prasie.
                                                  • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 01.10.23, 12:45
                                                    dzisiaj 13-lat temu przeszedłem na emeryturę. Rozleniwiła mnie, a może to wiek? Jak ten czas zleciał
                                                  • maria88 Re: super jest na emyryturce 02.10.23, 18:06
                                                    To ja , chociaz róznica wieku miedzy nami nie jest wielka
                                                    na emeryturze jestem już 25 lat lat.
      • chris.w5 Re: super jest na emyryturce 17.11.19, 22:23
        irenaki napisała:
        > Teraz rok czwarty - jest ok ! Znalazłam sobie milion zajęć

u mnie też już kolejny rok i znalazłem sobie jedno zajęcie, które stało się moim hobby.

Od dawna nosiłem się z zamiarem kupna cyfrowego aparatu fotograficznego. Kolega
        powiedział mi, że w tym przypadku, powinienem kupić komputer.
        Kupiłem laptop, kupiłem aparat cyfrowy i zaczęło się na dobre. Fotografowanie stało się,
        jak napisałem, moim hobby.

Aparat noszę zawsze przy sobie, mały kompaktowy, i gdy wpadnie mi coś w oko, pstrykam.
        Pstrykam na bieżąco, a ostatnio pokazuję też moje stare zeskanowane,
        tu jedno z bieżących i jedno zeskanowane
    • chris.w2 Re: super jest na emyryturce 30.07.12, 23:26
      gklej napisała:
      > ...czas leci bez żadnych stresów, żyć nie umierać.

Calkowicie potwierdzam.
      • aga-kosa Re: super jest na emyryturce 04.08.12, 19:29
        Na Śląskich szlagierach śpiewają taką piosenkę;
        Już nie musisz spać we stresie
        budzik zbędny jest
        Już nie musisz rano wstawać - żeby zbierać się
        na autobus pędem lecieć
        bo to już za tobą przecież
        no boś przecież emerytem jest.
        Ref; Bo życie na emeryturze szczytem marzeń jest
        słoneczko budzi cię, ty wstajesz albo nie
        Bo życia na emeryturze każdy pragnie fest