Dodaj do ulubionych

T-mobile oszukuje!!

IP: *.home.aster.pl 23.02.12, 12:45
Miesiąc temu poszłam do salonu przedłużyć umowę. Pan mi przedstawił listę oferowanych telefonów i ich cen w zależności od wybranej taryfy. Wybrałam smartfona, którego cena, przy danych warunkach, wynosiła 59 zł. Przy podpisywaniu aneksu, pan mi podsunął pod nos kartkę papieru z wyszczególnionymi ratami (nie było napisane na niej za co) i ogólną kwotą 479 zł, która pojawiła się również na aneksie. Pytam co to za kwota i za co te raty. Pan przemile zaczął kręcić, że od razu będzie można odliczyć całą kwotę od podatku (telefon na firmę) i że to za pierwszy rok trwania umowy. Myślałam, że abonament, pan nic nie wyjaśniał, mówił, co chciałam usłyszeć. Dałam się zwieźć i podpisałam.
Przyszedł nowy okres rozliczeniowy razem z fakturą za poprzedni i się okazało za co te 479 zł. Małym druczkiem (jakżeby inaczej) na aneksie jest napisane: "Cena urządzenia - 479 zł płatna w 13 ratach, pierwsza rata płatna przy zawarciu umowy - 59 zł".
Nosz ku*wa mać! Wiem, że zawsze trzeba czytać małe druczki, ale to nie ma nic wspólnego z jawnym oszustwem, jakie stosuje ten operator. Byłam w Erze przez 10 lat, nic takiego się nigdy nie wydarzyło i nagle jesteśmy w T-mobile, które stwierdziło, że ich polityką profesjonalnej obsługi klienta będzie je*anie go w dupę kijem bejsbolowym.
Nie biorę się nawet za wypowiedzenie umowy, bo zapłaciłabym 5 razy więcej niż za ten pieprzony telefon.
Na razie składam reklamację, ale mądry Polak po szkodzie, więc chciałabym ostrzec wszystkich: te ceny na wykazach telefonów przy przedłużaniu umów to NIE są prawdziwe ceny.

A może komuś jeszcze się coś takiego zdarzyło i jak sobie z tym poradził?

Będę nagłaśniać sprawę, nie zostawię tego tak sobie.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 26.02.12, 22:31
      Hmmm mam identyczny dylemat. Przy zawieraniu umowy powiedziano mi mniej więcej to samo.Podobno tak wyszczególniona faktura ma być tylko przy pierwszej. A ta rata wkalkulowana jest w cenę abonamentu.Po prostu wcześniej podana była ogólna cena, a teraz to wyszczególnienie. Jeszcze nie dostałam tej normalnej faktury, czekam. Na razie się nie pieklę, ale jak przy kolejnej wysokość opłaty nie będzie się zgadzała, na pewno tak tego nie zostawię.
      • Gość: Herold Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.12, 11:51
        U siebie też tak miałem rozpisane i jest ok, chodzi o łatwiejsze odpisanie od podatku jeśli dobrze zrozumiałem konsultanta, najważniejsze, że płacę tyle na ile się umawiałem także jak narazie nie ma problemu.
        • Gość: cichy777 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.13, 18:21
          tylko mi powiedzieli ze za telefon mam zapłacic 21 a teraz wychodzi ze 720 masakra w nerwach
          • Gość: cichy77777 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.13, 18:46
            Dodając ze mowili mi przez telefon bo tak 4 umowy przedłużałem i nic nie było źle dopóki era to była czy to jest inna firma całkiem
            • Gość: GOŚĆ Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.96.237.203.tvksmp.pl 12.05.13, 17:36
              WIDZĘ ŻE NIE TYLKO JA ZOSTAŁAM OSZUKANA DWA MIESIĄCE TEMU PODPISAŁAM NOWĄ UMOWĘ ZADZWONIŁ DO MNIE KONSULTANT I ZACZOŁ OFEROWAĆ ATRAKCYJNY ABONAMENT I DAŁAM SIĘ NABRAĆ JAK PRZYSZEDŁ MI RACHUNEK ONIEMIAŁAM JAK ZOBACZYŁAM KWOTĘ I RATĘ ZA APARAT NIK MNIE NIE INFORMOWAŁ ŻE MAM ZA APARAT PŁACIĆ PYTAŁAM KONSULTANTA CZY BĘDĘ JESZCZE JAKIEŚ DODATKOWE KOSZTY PONOSIĆ OCZYWIŚCIE ODPOWIEDZAŁ ŻE NIE A TU OKAZUJE SIĘ CAŁKIEM COŚ INNEGO CHYBA TO JEST COŚ NIE TAK JESTEM Z NIMI OD 13 LAT I CZEGOŚ TAGIEGO NIE BYŁO CZY PO ZMIANIE NAZWY TO INNA FIRMA
              • Gość: beldin Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 00:26
                No i mamy. Spoleczenstwo analfabetow i idiotow. Dostaja pierwsza fakture, i nie widza ze sa na niej rozne wyrownania. Nie widza chociaz maja to opisane. Ludzie wy nie jestescie oszukani. Jestescie tepi!!!!!!
                • Gość: Jarando Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.05.13, 07:02
                  Tępi i nie potrafiący czytać ze zrozumieniem.
                  Obawiam się że i naszych wypowiedzi nie zrozumieją.
                  Na pochybe...
                  • Gość: beldin Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 07:58
                    radtrap.wordpress.com/2011/07/12/analfabetyzm-wtorny-kula-u-nogi-polskiego-spoleczenstwa/
                    • Gość: oszukiwany przez T Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.135.179.184.static.kolnet.eu 19.04.14, 11:53
                      Tysiące ludzi zostaje oszukiwanych codziennie przez tę firmę. Jeśli ktoś ma u nich wykupioną usługę BONUS, to za każde 2 minuty połączenia odebranego od innych sieci, powinien otrzymywać 1 minutę do T-Mobile, Heyah i stacjonarnych. Powinien, ale nie otrzymuje, bo albo system w ogóle mu nie nalicza, albo nalicza o ok. 30% mniej. Po interwencji przepraszają i nadal oszukują. Czy ktoś wie, do kogo (poza T-Mobile) można zgłosić to oszustwo?
                      • Gość: 802.11n Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multimo.pl 19.04.14, 15:01
                        Do sądu albo tutaj: www.uke.gov.pl/kontakt/
                      • Gość: Anonim Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.15, 03:41
                        Chciałbym się odnieść do tej właśnie popie...nej firmy T-Mobile tak zwane debile świata, niestety poszedłem do punktu sprzedaży w Dąbrowie Górniczej Przy ulicy Morcinka, W sklepie na pasażu, mają właśnie punkt sprzedaży. Wyjaśniam właśnie o co mi chodzi, chodzi więc o to, że po zmianie nazwy era na t-mobile poszedłem spytać czy mają laptopy w sprzedaży, o tuż mi odpowiedziała pani, że mają akurat w tym dniu i że muszę przejść weryfikację, przeszedłem weryfikację i pani mi odpowiedziała że niby mam jakieś zadłużenie w BIK i KRD ja zdziwiony taką właśnie informacją przyjechałem do domu i zobaczyłem niestety że na stronie internetowej BIK jestem czysty i że nie posiadam żadnych zadłużeń jak i również w KRD też nie jestem zadłużony i co wy teraz na taką informacje powiecie?. Po tym wszystkim zadzwoniłem do innej sieci i od razu wysyłka do trzech dni roboczych ale dostałem laptopa już po dwóch dniach.
                        • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.15, 09:59
                          Ci matacze zlikwidowali podgląd aktualnego stanu sekund Usługi Bonus i dopiero będą nas
                          na tym dymać. Jak nie dopilnujesz to zawsze cię wyryćkają !!! Ta forma to POMYŁKA!!!
                          Zlikwidowałem u nich abonament ( gdzie indziej taniej i lepiej), została karta przed płacona.
                          Jak wykorzystam to co wpłaciłem, też przeniosę !
                  • Gość: Szyszka Tomasz Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.opera-mini.net 13.05.13, 08:32
                    Tez bedziesz dolaczony do tego pozwu jako oskarzony.Ktos jeszcze nie wie ze nie moze i nie ma prawa nikogo nigdzie wyzywac i obrazac ?
                    • Gość: beldin Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 08:42
                      No to zdaje sie ze Ty bedziesz mial powazny problem z T-mobile. Ja na ich miejscu bym Cie pozwal. Ot chocby po to zebys sie nauczyl troszke pokory.
                      • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 12.08.13, 11:37
                        beldin ma wuja w t-mobile
                        • Gość: maja Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.14, 10:22
                          Heldin chyba sam pracuje w T mobile i dlatego się wymadrza...
                      • Gość: maja Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.14, 10:24
                        Sam spokorniej Ty jesteś z T-Mobile
                      • tomo8114 Re: T-mobile oszukuje!! 25.12.14, 16:08
                        Hej beldin ty musisz mieć jakieś kompleksy, pewnie jesteś gejem albo fidersem. Nie martw się mogło być gorzej, mogłeś być jeszcze na dodatek debilem...
                  • Gość: rachujnachuj Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.15, 19:45
                    Tak tak. Jesteś dobitnym przykładem tego że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Albo jesteś głupi jak but, albo jesteś płatnym ciulem uwikłanym w to co wyprawia T-Mobile.
                    Bo tu przecież jest dyskusja na zupełnie inny temat, o inne sprawy chodzi!
                    Był taki incydent: Umowa przeczytana, poprawiona. Klientka była pewna że ma do czynienia z uczciwą firmą, podpisała wydruk. Ale później okazało się, że na wydruku nie było już wniesionych wcześniej poprawek. Wróciła do tej gadatliwej ajentki T-Mobile chcąc uzyskać umowę z poprawkami (a chodziło o kwoty w tysiącach PLN odnoszące się do zupełnie innych warunków). Pani ajentka T-Mobile powiedziała "Nie, nie proszę pani. Ja tej umowy już nie mogę zmienić". I tak zostało.
                    A jeśli uwzględnić zgodność opłat za rozmowy z tym co pokazuje licznik w T-Mobile i każą sobie za to płacić to już pisać mi się nie chce, bo taki zadufany w sobie i arogancki cymbał, albo zarozumiały szczeniak, i tak tego nie zrozumie. Trochę szacunku dla innych, szczylu jeden
                • Gość: szyszka Tomasz Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.opera-mini.net 13.05.13, 08:18
                  Kto dolacza sie do pozwu zbiorowego przeciwko temu panu?

Ja i kto jeszcze?
                  • Gość: beldin Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 08:25
                    Tak z czystej ciekawosci o co mnie oskarzysz? A dzialasz zdaje sie w mysl przyslowia: uderz w stol a nozyce sie odezwa.
                    • Gość: Jarando Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.05.13, 17:06
                      Ten/Ta/To Szyszeczka Tomaszek jest jakiś nie dorobiony psychodelicznym, maniakalnym, zdesperowanym pojebem, pie... od rzeczy i pozywa całe społeczeństwo.
                      Nie ma co się przejmować idiotą, który chce pozywać ludzi, na których nawet nie ma namiarów.
                      Powodzenia Szyszeczko w pozywaniu wszystkich za wszystko.
                      Niech że
                      • Gość: kosmita Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.free.aero2.net.pl 13.07.14, 12:18
                        to społeczeństwo na własne życzenie wyhodował osoby takich operatorów mam tego skutki
                      • Gość: kosmita Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.free.aero2.net.pl 13.07.14, 12:21
                        to społeczeństwo na własne życzenie wyhodowało sobie takich operatorów i mamy tego skutki.
                  • Gość: Zbyho Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.11.13, 13:25
                    Swój mózg pozwij! Za to że robi z ciebie takiego poj....
                • Gość: Iza Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.13, 10:11
                  Genrealnie jest tak, że cena telefonu (rata) jest wliczona w całkowitą opłatę.
                  Dlaczego tak zrobili to nie wiem i nie wnikam.
                  Przykład - abonament dla mojej mamy (starszej pani) -29,90 rozbito na następujące pozycje:
                  rata za telefon 25 zł+4,90 abonament.
                  I wszystko się zgadza. :).

Jedyne czym zbulwersowana jestem to opłata aneksowa (uderza w klienta, który musi płacić za możliwość pozostania w sieci). Oraz dopłata za fakturę papierową (ale to tylko przy niskich abonamentach dla klienta indywidualnego).

Mamy wolny rynek. Możemy zmienić operatora. Nie mniej jednak niesmak pozostaje
                  • Gość: Izap Re: T-mobile oszukuje!! IP: 83.238.48.* 05.11.13, 16:49
                    U mnie też tak miało być. A niestety okazało się inaczej. Miało być 75zł do płacenia (70złrata+5zł opłaty abonamentowe). A dostałam ponad 100zł+ 70zł rata, a drugi rachunek wyglądał podobnie. Zawsze widnieje 70zł do zapłaty za tel raty. Naciągacze!!! Składam już reklamacje.
                • Gość: ty jesteś tępakiem Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.13, 17:50
                  W liście z fakturą mam 3 pozycje DO ZAPŁATY
                  Każda inna.
                  I bądź tu mądry.
                  Prosiłem by napisano normalnie jak dla człowieka
                  a oni że to proste.
                  Spadam do Pleya
                • Gość: kasia1986 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.13, 11:48
                  Zgadzam się z Tobą. Masakra co za ludzie. Podpisuja umowe a potem nie wiedzą co z nią zrobić. zawsze było tak, że cena telefonu była zawarta w cenie abonamentu. teraz jest to wyszczególnione i nic więcej.
                • Gość: hose Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 21:09
                  Wytłumacz z kąt się bierze 780 zł z ustalonej kwoty 180 zł ? .Pierwsza faktura ? śmieszne , w drodze od tygodnia, dzisiaj zapłaciłem kolejne 355 zł w salonie nikt nic nie rozumie, słodka idiotka na info linni pieprzy coś o jakiś osiemdziesięciu zł . Przeniesienie numeru z orange , kosztowało mnie w 28 dni, wszystkich opłat do dnia dzisiejszego 1240 zł i nadal nie mam szczegółowej faktury, tylko żądania opłat na IBOA. Więc kogo nazywasz idiotą pętaku ,nie chwal się że pracujesz dla tej firmy ,bo jak trafisz na takiego jak ja ,wydymanego frajera , to wyrwie ci ten cwaniacki łeb z flakami . Pozdrawiam nygusie
                  • Gość: cypis\manitu7 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 09.08.13, 07:25
                    hose jestem z tobą.Trzeba zrobić porządek z tymi oszustami.
                    • dareczekkk87 Re: T-mobile oszukuje!! 12.08.14, 11:17
                      A może stworzyć stronę gdzie ludzie będą masowo protestować i odchodzić z tej sieci? Ja teraz staram się uciec do Orange. Zobaczymy czy bedzie to dobra decyzja.
                • Gość: fan t- mobile Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.safe-lock.net 22.01.14, 22:10
                  sam jesteś tępy!! dostałam właśnie wezwanie do zapłaty i podobno nie zapłaciłam dwóch rat za telefon i podobno dostałam faktury za maila buehahha . Bzdura ! Umiem ku... czytac i jak ktoś mi napisał, że dostałam harmonogram spłat przy zawieraniu umowy, a ja go nie mam , to ja się pytam kto z kogo robi idiotę .
                • Gość: kkkkk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.80.41.31.ip4.feromedia.eu 28.01.14, 17:00
                  ot sie madre odezwalo
                  firma nie mowi o dadatkowych kosztach
                  i sama strzela sobie samoboja
                  a ty kretynie dawaj im cale dochody jak taki madry jestes
                  bo nawet banki musza inforowac o swoich kosztach
                  a ci czekaja na naiwnosc
                  ktora potrwa 24 miesiace
                  • Gość: oszwabiony Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.tktelekom.pl 21.07.14, 14:21
                    Nie przyjmujcie przesyłek kurierskich wysyłanych przez T-Mobile.Otrzymałem tablet z modemem luzem jak i pozostałe akcesoria teraz dopominają się ode mnie oryginalnego opakowania modemu,nie wspomnę o abonamencie miesięcznym który miał wynosić 39,99.Robią ze mnie idiotę albo sami coś mają z głową.Czuję się oszwabiony i frycowe zapłaciłem pierwszą fakturą.Chihot pozagrobowy Hitlera,nie udało się Polaków wykończyć militarnie szwabki wykańczają nas finansowo.Nareszcie pokrzywdzeni przez firmę T-Mobile wystąpią z pozwem zbiorowym do sądu.Jestem za.Bogdan Mozolewski Nidzica

• Gość: Grazyna Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.icpnet.pl 30.07.14, 11:06
                      Tak ja tez mam ich dość, co za ludzie?Trzeba o tym mówić i iść do sądu
                    • berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 25.02.15, 14:29
                      I kolejna osoba która nie przeczytała umowy, oraz nie wiedziała, że ma 10 dni na zwrot jeśli umowa była zawierana na odległość.
                      • Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.15, 22:28
                        Bzdura. To Ty nie czytasz wypowiedzi Forumowiczów. Nikt z osób do których dołączyłeś swą wypowiedź nie wspomina o treści umowy lecz o sytuacjach z jakimi się spotykają a operator robi uniki. Sam walczyłem z nimi blisko 3 m-ce i gdyby nie skarga do UKE nadal bym pewnie walczył.
                        Po interwencji UKE dopiero PRZYZNALI mi rację.
                      • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: 77.253.226.* 26.02.15, 08:21
                        Na odstąpienie od umowy jest teraz 14 dni.
                • Gość: 1963_11 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.teleinfo.grajewo.net 04.02.14, 15:02
                  jestem tego samego zdania. mnie też oszukali , ale udało się anulować ten abonament który miał być jako drugi numer w moim abonamencie. w ERA takich rzeczy nie było. ero wróć
                • Gość: Magdalena Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.14, 22:15
                  Powiem w miare prosto żeby co do niektórych doszło. T mobile oferuje ci telefon za 1 z abonamentem 69 zl. Tak naprawdę abonament to39 zl a rata to 30 zl za telefon. Nikt nic za dadarmo nigdy jeszcze nikomu nie dał. A że ktoś dostał opłatę aktywacyjna i nie umie do czytać to bardzo trudno mi z tym walczyć. Podczas1 i 2 wojny światowej wybito większość inteligencji polskiej i zostały nam tylko szczątki odbudowywane dziećmi klasy robotniczej. Sorki ale mimo wszystko wystarczy trochę pomyśleć i 75 iq jest w stanie przeczytać umowę ze zrozumieniem.
                  • fiona770 Re: T-mobile oszukuje!! 16.07.14, 00:55
                    Oferta T-Mobile : Internet 69,99 + tablety MODECOM za 1 zł. Realizm i pierwsze zdziwienie po otrzymaniu faktury - opłata miesięczna - internet 69,99 + kwota rat za MODECOMY 21 zł ( przez dwa lata). Razem - 90,99 zł. Ja miałam wyraźnie napisaną kwotę 69,99 mc i powiedzianą prosto w oczy, a potem okazuje się , że kupiłam tablety na raty i będę spłacać trzy lata. Pytałam wyraźnie - ile będzie mnie to kosztować miesięcznie, dostałam odpowiedź - 69,99 zł...
                    Jeśli chodzi o telefon, zapłaciłam za niego od razy przy podpisaniu umowy, a opłatę aktywacyjną uiściłam wraz z pierwszym rachunkiem, czego byłam świadoma.
                    I nareszcie ! Po prawie pół roku doczekałam się włączenia obiecanego rabatu, o jakim mi wspomniano przy podpisywaniu umowy, jako "stałemu" klientowi :P :P :P Trzy razy musiałam się upominać...
                    Chodzi mi najbardziej o oszustwo z tabletami, o to, że wkopałam się w te raty. Na umowie o internet, przy którym była ta rzekoma promocja, nie ma nic o spłacaniu jakichkolwiek rat. A mój błąd jest taki, że nie pobiegłam w ciągu 10 -ciu dni rozwiązać umowy. I całe szczęście, że nie zdążyłam przenieść numeru telefonu syna z Plusa do T-Mobile, a miałam taki zamiar
                    • fiona770 Re: T-mobile oszukuje!! 16.07.14, 01:02
                      I tylko jeszcze dodam że tablety będę spłacać przez trzy lata, po dwóch latach z raty 21 zł zrobi się 69 zł, Jako ta umiejąca czytać , przewertowałam umowę i sprawdziłam dokładnie - nie ma ani jednego wpisu na ten temat. Może się i zagapiłam z możliwością rozwiązania umowy, ale T-Mobile, jako poważny operator też nie powinien tak oszukiwać klientów, żeby uciekać się do takich podstępnych sztuczek.
                      • Gość: holden Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.181.166.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.08.14, 21:08
                        wystarczy przeczytać regulamin promocji! jest dostępny na str www, tylko trzeba chcieć przeczytać!
                        tak jest wyraźnie podane, że na abo miesięczny składa się opłata za usługi i rata za sprzęt! rata jest wliczona w abo!
                        • fiona770 Re: T-mobile oszukuje!! 06.08.14, 21:07
                          Do holden. Nie wciskaj mi kitów, że rata jest wliczona w abonament, na fakturze mam wyraźnie napisane - abonament : 69,90 zł + kwota rat : 21 zł... Co daje łączną kwotę 90,09 zł... Niech T-Mobile dalej oszukuje klientów, długo nie pojedzie na tym wózku...
                        • Gość: Tomek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 07.08.14, 06:07
                          Do holden.Pracujesz dla tych oszustów?Do mnie zadzwonił konsultant z działu utrzymania klienta "szczerze"zdziwiony dlaczego wypowiedziałem umowę po podwyżce.Zrugalem go,nie musi pracować dla mataczy.
                        • Gość: OOlejnik Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.131.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.16, 12:25
                          No a tu kobieta napisala, ze placi za tablety osobno, a to znaczy, ze placi abonament I RATE.. wiec chyba jednak nie jest wliczona, co? ;)
                      • Gość: Tomek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 06.08.14, 07:11
                        Do fiona770.Jak się właśnie przekonałaś-boleśnie niestety- t-mobile to nie jest poważny operator.To jest oszust,matacz i zakała na rynku Państwa Prawa a to Polska właśnie.
                      • Gość: Giez Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 14:49
                        Jak to nie ma jak jest? Wszystko jest rozpisane, tylko niektóre umowy mają np 21 miesięcy tańszy abo + raty a potem raty, a nie które dopiero po 24 msc same raty, bo już usługi telko nie ma....
                        • Gość: Ala Re: T-mobile oszukuje!! IP: 77.253.226.* 29.09.14, 15:31
                          Jak w sierpniu podnieśli abonament o 5zł, to złożyłam wypowiedzenie z winy operatora. Od tego czasu nie odpowiadają na maile, listy polecone, numeru do tej pory nie przekazali innemu operatorowi co zadysponowałam. Banda złodziei i tyle.
                          • Gość: Ixi Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 14:26
                            Nic nie odpowiedzieli na temat złożonej reklamacji? Aż mi się wierzyć nie chce...
                            • Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 07.10.14, 08:18
                              Zlikwidowałem numer u t-oszustów 1-09-2014r.Po słynnej podwyżce o 5 zł.Mam drugi numer.
                              Jak na razie dopisali mi 1.93 zł do faktury.Czekam na dopowiedz,wiem z góry że będzie "pokręcona". Być może robią ściepę na prezencik dla ich idola.
                              • Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 07.10.14, 11:32
                                Nie można zalogować się na stronę t muubile.11,30
                              • Gość: cato Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 10:26
                                Kilka dni temu zostałam oszukana przez t-m....e poprzez wynajętą firmę, która zmusiła mnie telefonicznie do zmiany taryfy na jump .płaciłam 36 zł z vat teraz będę płaciła ok.50 zł,
                                t- m....e wynajmuje takich ludzi którzy odwalają za nich brudną robotę.Oni są chamscy niekulturalni nie słuchają co się do nich mówi i lepiej dla was jak odłożycie słuchawkę bo i tak bez waszej zgody zrobią co będą mieli w zamiarze.
                                Od t-m....e dostają na was namiar ,twoją taryfę, usługi i realizują to co t-m....e im zleciło.czekam do końca umowy i spadam stamtąd chociaż wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :( ten numer to:
                                566651010
                                • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 19:19
                                  Masz 10 ni na rezygnacje, jak ją złożysz muszą odkręcić! Zgłoś sprawę do UKE, też pomaga.
                                  Jump, to skok na głowę do basenu bez wody, kasuje wszystko co miałaś, nie daje nic.
                                  Mnie też na to nabrali, ale w porę się odwołałem. Andrzej
                                  • Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 10.10.14, 15:25
                                    Nie odpuszczajcie mataczom.Tylko konsekwentne żądanie przestrzegania przez nich umowy może Wam pomóc.Zgłaszajcie oszustwa do rzecznika konsumentów.Przestrzegajcie znajomych przed tym operatorem.
                  • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: 77.253.226.* 16.07.14, 08:18
                    Dziedziczy się cechy, nie wiedzę. Ją się nabywa, więc co było w czasie wojny nie na temat.
                    Problemem jest złe prawo i bezkarność naciągaczy. Przeciętnie nie zakładamy, że operator chce nas wydymać, a tak właśnie jest !!! Ponadto klient złapany jest potem gorzej traktowany od nowego klienta. Dotyczy to też Banków, i innych świadczących usługi. Zielona Wyspa sprzyja kombinatorom, naciągaczom aferzystom itd...
                    • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 17.07.14, 08:27
                      100% dla Andrzeja,minus 99% dla głupiomądrej Marzeny zapewne pracownicy naciągacza t-mobile.
              • Gość: zbych Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.tktelekom.pl 07.12.13, 22:24
                Mam to samo, telefon za 1zł i raty po 40zł x 19 czyste oszustwo - powinien się tym zając prokurator.
            • Gość: mirek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.14, 12:14
              Witam. Mnie też oszukali, przy podpisaniu umowy pytałem o całą kwotę opłat miesięcznie i Pani podała kwotę bez rat za telefon. Jakbym wiedział że do abonamentu dochodzi rata za telefon na pewno nie podpisałbym umowy. Takie praktyki są w salonach w Olkuszu woj małopolskie.
              Pozdrawiam i nigdy więcej T-mobile.
          • Gość: cichy 997 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.13, 14:50
            NIEPRAWDA MI TEŻ TAK NAPISALI NA FAKTURZE TO JEST CENA TELEFONU WLICZONA 79ZŁ NP W TYM JEST TEL 60 A RESZTA ABONAMENT NIE BÓJCIE KITY!!!!
            • Gość: mcinekx Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.euro-net.pl 10.03.13, 12:53
              też tak popadłem. dzisiaj otrzymałem fakturę: aby kupić nowy telefon zapłaciłem 600zł, do tego podniosłem abonament do 140 a oni doliczyli do tego 18 rat po 130zł. na rachunku jest zsumowany i abonament i rata, czyli 270.
              w Erze takie rzeczy się nie zdarzały...
              na razie napisałem do biura obsługi, czekam na odpowiedź
              • Gość: caster Re: T-mobile oszukuje!! IP: 89.174.36.* 17.03.13, 17:10
                witam.mnie też oszukali .obiecali dodatkowe 200 minut extra.ale są tylko na umowie.pisałem 3 razy reklamacje odpowiedzi brak!
                • Gość: radaross Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetia.net.pl 20.03.13, 18:25
                  Witam.Jutro też składam reklamację bo w aneksie mam te minuty a fizycznie ich nie mam.Czy dali Ci odpowiedź?
          • Gość: alina Re: T-mobile oszukuje!! IP: 213.158.222.* 12.08.14, 19:00
            Przedstawiciel handlowy t-mobile dzwonił do mnie wielokrotnie namawiając .mnie na przyjęcie prezentu w zamian za dobre płatności za telefony komórkowe. KURIER dostarczył mi przesyłkę, zażądał wpłaty symbolicznej złotówki za prezent i pokwitowania jej przyjęcia co uczyniłem. Okazało się, że w paczce była faktura na kwotę 504 zł rozłożona na raty. Skonsultowałem to z informatykiem, który potwierdził jawne oszustwo operatora i natychmiast - w terminie 10 dni zwróciłam przesyłkę do Ołtarzewa. Byłem pewny, że to koniec kłopotu, tymczasem wrobiono mnie w kradzież kabla usb i ładowarki, których nie było w przesyłce i dotychczas, począwszy od maja b.r., nękają mnie wezwaniami do zapłaty za sprzęt oraz wystawiają faktury za internet z którego nie korzystam i na który nie podpisywałem umowy. Napisałem 3 pisma w tej sprawie do operatora, ostatnie do Prezesa t-mobile , lecz bez właściwej reakcji, obecnie złożę doniesienie do prokuratury oraz do urzędu komunikacji elektronicznej, ponieważ mam dość draństwa, oszustwa i lekceważenia.
        • Gość: kkkk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.80.41.31.ip4.feromedia.eu 28.01.14, 16:55
          no bedziesz mial ok
          ale sie dowiesz ze teraz t mobail dajac umowy
          jego minuty nie dotycza esm
          takze za kazdego zaplacisz 0.20 gr
          super firma majac 8 lat umowy daja 400 minut iiiiiiii platne sms
          zeby mi zlote gory dawali zegnam sie z tymi oszustami
      • Gość: jus Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 10:19
        Mam podobną sytuację.. Byłam w erze od ładnych paru lat i nie było problemów.. mam 4 abonamenty w sieci t mobile. miesiąc temu wzięłam laptopa z internetem dla córki. w salonie rozmawiałam z panią, która słownie opowiadała o ofercie i płatnościach.. całość miała wyglądać tak że co miesiac będę płacić 69,90zł -przy abonamencie na 3 lata.. Podpisałam umowe nie czytając jej całej. W końcu kobieta przedstawiała mi wszystko dokładnie i odpowiadała na moje pytania dotyczące płatności itp..
        Dziś otrzymałam na maila fakture i wykaz. W salonie prosiłam by faktura była wystawiana osobno a nie wliczana do telefonu.. -tak się nie stało.. a co najlepsze.. z wykazu wynika, że nie płacę tej kwoty co powinnam płacić.. płacę 68,90 zł i nie przez 36 miesięcy tylko 48!! O.o jestem w szoku.. nie taka rozmowa była w salonie.. a kobieta pracująca w nim wprowadziła mnie w błąd.. tu mówiła ze 70 zł bez 10 gr.. przez 36 miesięcy a wyszło wielkie gó... z tego.. jestem oburzona. Nigdy więcej nie dam się zmanipulować.. fakt moja wina, ze nie przeczytałam wszystkiego dokładnie od deski do deski.. ale nie powinno czegoś takiego być.. t mobile oszukuje, wprowadza ludzi w błąd! ;/
        • Gość: Oszustwa w salonie Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.09.13, 18:30
          Zgadzam się. Pracownicy z T-mobile specjalnie wprowadzają w błąd. Dwa lata temu wzięłam netbooka z Internetem. Urządzenie na 2 lata do spłaty-35 zł, Internet, 3GB na trzy lata-30zł. Po dwóch latach, po wpłaceniu ostatniej raty okazało się, że dalej mam płacić 65 zł, aż do końca umowy za Internet. Ta Pani w salonie, mówiła, że po dwóch latach pozostanie mi do spłaty tylko 30 zł za Internet, a tu niestety pozostaje 65 zł. To niepierwszy incydent ze strony pracowników T-mobile. Raz też mnie wprowadzono w błąd. Pomimo, iż dowiadywałam się kilka razy w salonie jak nie kontynuować umowy na Internet(miałam jeszcze drugi Internet), by nie płacić dodatkowej faktury, i pomimo że dostosowałam się do wskazówek to przysłali mi dodatkową fakturę. Przez kilka miesięcy domagałam się zwrotu pieniędzy - wreszcie otrzymałam zwrot. Ale ile to było nerwów...Mam abonament w innej sieci. Jestem bardzo zadowolona. Bez większej filozofii - przejdę do tej sieci, po zakończeniu "współpracy" z T-mobile. Mam nadzieję, że T-mobile nie będzie filozofować:-)
      • Gość: Zbyho Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.11.13, 13:21
        Na szczęście udało mi się rozstać z tymi złodziejami ( i oszustami). Ciekawi mnie tylko, jak by koleś z salonu TM zachował się gdyby uprzedzić go ,że rozmowa o podpisaniu-przedłużeniu umowy będzie nagrywana na dyktafon... Oczywiście wypytać go przy tym dokładnie o ceny i płatności. Może wtedy nie pozwalaliby sobie na takie zagrania.
        • Gość: marplu Re: T-mobile oszukuje!! IP: 82.177.192.* 27.02.14, 18:44
          Nagrywanie i tak nic by nie dało, ja mam napisane na kartce z pieczątką imienną pani z salonu że abonament będzie wynosił 39.90 a w umowie pani sprytnie zaznacza inny kod promocji niż mi proponowała i na fakturze pojawia się kwota 49.99 a dodatkowo opłata za "bezpieczny telefon" choć wyraźnie powiedziałem ze nie chce żadnych dodatkowych usług. Dwie reklamacje i jaki efekt: okrągłe słówka z których wynika ze jestem idiotą który nie akceptuje tego co podpisał...13 lat w Erze... ostatnia umowa z T
          • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 28.02.14, 08:02
            Proponuję podawać miasto i ulicę.Nazwisk nie można ale ostrzeżenie potencjalnych klientów które "salony"oszukują,zabiorą firmie zysk.Może w T-MOBILE zaczną myśleć.Zaczną?
            • Gość: 802.11n Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multimo.pl 28.02.14, 20:56
              Dlaczego nie można nazwisk? Ja podam jedno: Mirosław Rakowski, prezes T-Mobile. Dlaczego nie mógłbym go podać?
              • Gość: drugi-henryk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.204.25.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.14, 12:54
                OMIJAJCIE TĄ SIEĆ SZEROKIM ŁUKIEM.OBEJRZYJCIE SIĘ ZA SIEBIE I TRZY RAZY SPLUŃCIE !!!
            • Gość: zawiedziony,załany Re: miałem ere pare lat i bylo jasne teraz ostrzeg IP: *.85-237-164.tkchopin.pl 16.03.14, 18:32
              zadzwonil do mnie konsultant z propozycją bez telefonu chciałem :
              dostałem kurierem abonament 49zl trzeba podpisać przy odbiorze umowe ,jakby przyszlo pocztą byłby czas na przemyślenie.zadzwoniłem do konsultanta dowiedzialem sie moge odmówić w 10 dni tak zrobiłem ,dostalem rachunek + 19bezpieczny internet +20nielimitowane rozmowe w stacjonarne + 20 sms= razem 59zł gdzie wcześniej tego niemialem .skad jest to zawarte w aneksie do umowy punkt 9.2.4 zawiera można zrezygnować w 10 dni ale system zaloguje zmiany w 48 godzin niemożna cofnąć ,kto w 48 godzin wyśle list do warszawy na marynarską wystarczy że go nie odczytają i system nalicza stary abonament plus nowe koszty niemożna anulować czytać punt 9.2.4 takie oszustwo .Konsultant naciągną mnie na straty powinni napisać otym w fakt,wyborczej itd
          • Gość: emeryt Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 22:32
            Nie dostałem od ponad miesiąca do podpisu aneks. Mam abonament 29,99 ale dodatkowo 5,00 za bezpieczny internet którego nie chce. Przez pomyłkę coś wcisnąłem i zjadłem 2kb i już na rachunku awe 5,00. Masakra. Czy muszę za to płacic jak nie chce?
      • msal25 Re: T-mobile oszukuje!! 21.11.13, 16:09
        Otrzymalam email ze mam tydzien bezplatnych rozmow jezeli wydam 25zl, ale to nie jest prawda nigdzie nie moge sie dodzwonic chociarz wydalam wiecej niz 25zl. T-mobile to zlodzieje i oszusci nic wiecej. Nie warto sie z nimi zadawac. W dodatku nie ma zadnej obslugi klienta z ktora mozna by sie skontaktowac w razie problemow. Automatycznego, glupiego telefonu nie biore pod uwage. Nie polecam T-mobile i nie radze nikomu sie z nimi zadawac. Mialam ten service w USA, ale oni liza dupy amerykanom bo to duzy rynek, a tutaj kradna ile sie da bo zlodzieje z ministerstwa ktorzy podpisuja umowy za lapowki pozwalaja im na to.
      • Gość: joanna Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 15:38
        Ja z nimi jestem po przejściach. To są dużej klasy oszuści.
      • Gość: przedpłacona z ery Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.14, 19:41
        Oszuści z T-mobile zlikwidowali podgląd sekund gromadzonych w usłudze Bonus, teraz będą nas rypać jak Tusk .
      • astra2w Re: T-mobile oszukuje!! 06.08.16, 05:52
        I co Pani zrobi z tym fantem w takim razie?.Gdzie Pani napisze maila?.Od kiedy Pani podpisała umowę i jaki Pani płaci abonament za Swój telefon komórkowy?.
    • Gość: dans Rata wkalkulowana w abonament IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.12, 10:16
      Jeśli jest to po prostu rata wkalkulowana w abonament to nie ma powodu na złość, bo Pan z salonu rzeczywiście mówił prawdę. Sposób, który umożliwi odliczenie całej kwoty od podatku.
      • Gość: kikut Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 16:41
        no przecież z odliczeniem tego od podatku nie ma problemu! :P Eh ludzie, spinacie się nie potrzebnie, a to normalne działanie. Ja mam numer w Heyah, która tak jakby jest częścią dawnej Ery i złego słowa powiedzieć nie mogę, najlepsza i teraz nawet najtańsza sieć w jakiej byłem :)
      • Gość: Pozdrawiam Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 16:27
        Z panem z salonu rozmawiałem na konkretny ABONAMENT!!! Do abonamentu zaoferował mi smartfon. Pytam ile będę musiał zapłacić. Odpowiedź - NIC. Dostaję FV, a tu raty za telefon. Byłem w Erze od jej początku. Jest to niestety moja OSTATNIA UMOWA z tym operatorem.
        • Gość: asd Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.kalisz.mm.pl 15.10.13, 03:10
          Bo nie umiesz czytać.

Kiedyś było tak, że płaciłeś dajmy na to 1zł przy podpisywaniu umowy i 100zł abonamentu przez 2 lata.

Teraz telefon jest za 1zł, abonament przez pierwszy rok to 20zł i 80zł rata telefonu czyli łącznie 100zł. W drugim roku sam abonament to 100zł.
          W ten sposób firmy mogą prościej odliczać sobie koszt telefonów firmowych, które powinny być środkiem trwałym i podlegać amortyzacji. Kiedyś mogły tylko cenę promocyjną (a więc amortyzowały w całości tą złotówkę czy 49zł). Dzisiaj mogą o wiele więcej.

Nic kompletnie się nie zmienia.
          Wtedy płaciłeś 100zł i teraz też jest 100zł tylko kiedyś rata za urządzenie nie była wyszczególniona na fakturze.
          A wielkie oburzenie bierze się stąd, że nie potraficie nawet chwilę przysiąść i pomyśleć.
          • Gość: pp Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: 193.238.66.* 17.10.13, 00:28
            jak myslisz ze placisz 1zl za telefon, ktory jest wart zalozmy 800 zl, a reszte firma dorzuca, to proponuje zejsc na ziemie. Co to jest za roznica czy faktura jest podzielona na dwie kwoty czy nie jest ? Kazdy myslacy czlowiek wie ze placi za ten telefon ratalnie w ramach abonamentu, bo np na karte ci nikt telefonu nie da. Ale schody pojawiaja sie jak nie uzywa sie mozgu
            • Gość: wojciech Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.range81-157.btcentralplus.com 17.10.13, 08:50
              wszystko by bylo jasne gdyby to jasno mowili w salonie a nie oglaszali np telefon dla pana jako stalego klienta za 4 grosze jak w moim przypadku a potem abonament miesiecznie 69.90 potem jak juz podpisujemy umowe to mowia a te raty za telefon beda ale to jest wliczone w kwote 69.90

Ja mialem brac umowe bez telephony ale wyszla mi tyle samo co z telefonem I jest ok ale powinni to inaczej robic tak jak na zachodzie wszystko jawne
          • Gość: bandzia Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.gdansk.vectranet.pl 29.10.13, 22:23
            nie chodzi tu czesto o to. Ja zalozylam, ze wlasnie tak wyglada ta umowa, wiec nie wnikalam w szczegoly. Po rachunkach zorientowalam ze robia tak:):
            za tel. zaplacilam 300 zl przy abonamencie 80 zl. przez dwa lata bede miec abonament 80 zl miesiecznie, ale przez 16 miesiecy do 80 zl doliczaja mi 45 zł. wiec place 125 zl zamiast 80=35 abonament+45 rata za tel. jak zalozylam i jak zapewniala konsultantka (zapewniala ze nie bede placic grosza ponad 80 zl)
            • Gość: wojciech Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.range86-174.btcentralplus.com 29.10.13, 23:33
              Ja wlasnie jestem po rozmowie z radca prawnym I o dziwo pozytywna odpowiedz z T-Mobile po tym jak dostali pisemko, okazuje sie ze bylo jakies nieporozumienie I mialem stare element abonamentu uruchomione - moj abonament pokrywa rate za sprzet I abonament sie okazlo w kwotach 59.90 za telefon I abonoment kwota calkowita oraz dwa tablet I internet 49.90 kwota clakowita, sami to przyznali potwierdzili ze tak bedzie wygladala nastepna faktura I sami nei wiedza jak doszlo to tej pomylki, ale tu znowu schody sie zaczynaja - bo skoro przyznali racje to dwie faktury sa bledne I na to ze oczekuje korekty faktury znowu nastla fantastyczna cisza I chyba znowu do radcy I pisemko do nich pjdzie - pytam tylko po jaka ch... to robia przez to juz nigdy u nich nic nie kupie I jak tylko rozwiaze umowy wiecej mnie nie zobacza anie mnie ani mojej rodzinki - to stracili 3 telephony I abonamenty plucs abonament na internet.
          • Gość: a Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.152.147.78.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.08.14, 20:04
            Idiotyzm kompletny. Takie tłumaczenie miałoby sens gdyby tego rodzaju rozliczanie stosowało się tylko do ofert dla firm. Ale dla osób prywatnych? Buhahaha
            • Gość: Tomek Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: 5.134.65.* 13.08.14, 06:53
              ZŁODZIEJE,ZŁODZIEJE,ZŁODZIEJE!!!
              • Gość: poirytowana Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.root.com.pl 14.08.14, 11:22
                dokładnie! złodzieje i oszuści na najwyższym poziomie ! przedłużałam umowę na najniższy abonament - 30 zł miesięcznie z nowym telefonem o którym przemiła pani z nieistniejącego juz od kilku miesięcy salonu w rzeszowie przy ul.3 maja ( zapewne uciekają jak się da przed wkurw*** klientami) zapewniała mnie że aparat kosztuje 1zł bez zadnych dodatkowych kosztow( lg swift 3 - najtanszy z mozliwych). jak sie okazalo na kolejnycyh fakturach raty wynosza 25 zl a abonament promocyjnie 5 zlotych. obecnie sytuacja sie ustabilizowala, raty znikaja a abonament wraca do normalnej formy 30zlotych, niestety umowa podpisana na 3 lata ( mija za niecałe 2 lata ;/) przeboleje, jesli sytuacja bedzie unormowana, rezygnuje za to z opcji era ptfu tmobile domowy, bo horrendalne rachunki wykanczaja. jedyne co nauczyla mnie ta przygoda, ze ZAWSZE zawsze trzeba czytac umowy, nawet takie ktore sa zgrabnie bokiem wydrukowane i wlozone do rozowiutkiej firmowej teczuszki pod stolem przez pana/pania konsultant z przyklejonym usmieszkiem na twarzy. NIGDY W ZYCIU TEJ OSZUKANCZEJ FIRMY !!!! Zaluje jedynie, ze nie natrafilam wczesniej na to forum, zeby w pore uciec lub chociaz odstapic od umowy i postraszyc uokik, choc wyciagam wniosek ze czasem nerwy i zdrowie sa cenniejsze niz pieniadze, szczegolnie w walce z takim kuriozum jakim jest tmobile.
                • Gość: OOlejnik Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.146.131.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.16, 13:06
                  Hmm, bo tak to dziala? Miesci sie pani w 30zl? Telefonu nikt pani za darmo nie da, wiadome jest, ze rata jest wliczana w calkowity koszt, tj. w pani przypadku - 30zl..
                  • Gość: benek Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: 5.134.65.* 04.07.16, 05:56
                    czekam na pozytywną opinię o t mobile.Ale taką prawdziwą a nie od pracownika złodzieja.
          • Gość: Serio? Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.14, 00:19
            wypowiedź z ich profilu na facebooku, pod wielką dyskusją o oszustwach zgłoszonych przez klientów "T-Mobile PL: Patrycja, opłata jednorazowa za tablet to złotówka. W zależności od zapisu umowy, reszta kosztu jest rozłożona na raty, które czasami wliczone są w opłaty miesięczne."
            • Gość: ewa Re: Rata wkalkulowana w abonament IP: *.promax.media.pl 24.08.14, 11:57
              dobrze mówisz czasami
    • a-piotr Re: T-mobile oszukuje!! 18.04.12, 18:32
      Witaj
      Moja historia jest prawie identyczna, z tym, że ja uzgodniłem aneks telefonicznie, też dostałem raty za telefon, o których nie było mowy i inne nic nie znaczące bonusy. Długo by rozpisywać. Jestem po trzeciej reklamacji. Za każdym razem wciskają mi jakiś badziew, z którego i tak nie skorzystałem. jedno co mnie dotychczas cieszy to fakt, że przyznali mi rację w kilku wątkach. Zebrałem trochę materiałów - pisma i nagrania - nie wszystko zgodne z prawem (nie zachęcam) i czekam na ich decyzję. Znajomy mecenas (od spraw wyrąbanych konsumentów), powiedział mi co i jak robić. Też jestem u nich od ok 10 lat i jedno jest pewne - kiedyś było lepiej, a na pewno czytelniej. Odpowiedzi jakie dostałaś po swoim temacie na forum pochodzą z pewnością od nich samych - nie bierz tego pod uwagę. Jak widzisz podejmują tylko temat zwrotu podatku, czyli tylko tego co jest tu zgodne z prawdą. Twoja sytuacja jest o tyle gorsza, że nie masz żadnych materiałów dowodowych w tej sprawie bo jak rozumiem miałaś spotkanie w cztery oczy z Panem (chyba że masz). Mnie nagrywali przynajmniej wtedy jak były tematy związane ze zmianą warunków umowy więc muszą to trzymać - o resztę sam się postarałem. Pisz reklamacje bo jest tak jak widać - robią wszystko aby walić klienta w d..ę. W odpowiedzi na reklamację dostaniesz pismo zapewne ze stopką, w której przeczytasz, że temat uważają za zamknięty i możesz ich ścigać przed sądami powszechnymi - więc pamiętaj, że oprócz prawnych są jeszcze normy społeczne, które tez mają szerokie zastosowanie przed sądami powszechnymi. A kosztów połączeń telefonicznych i straconego czasu też nie odpuszczaj.
      • Gość: Marcin Re: T-mobile oszukuje!! IP: 213.195.186.* 26.10.13, 15:08
        Są oszustami i tyle nikomu nie polecam aneksu przez telefon potrafią wykręcić na swoje tak jak namówić starsze osoby na super aparat najlepiej z tabletem w wieku 82 lat itp. długo by pisać pod koniec umowy potrafią obrzydzić telefonie kom. tak natrętni aby tylko kogoś nakręcić osoby tam pracujące prześcigają się w super gu......nych ofertach. pocieszenie jest jedno koniec umowy i żegnam tego operatora.
        • Gość: jagoda Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.root.com.pl 14.08.14, 11:25
          telefony z biura obslugi juz dawno pogonilam, moze nie konieczie mila gadką, ale poskutkowalo i mam spokoj od dobrych nastu miesiecy. nic tylko uciekac z tej firmy przy pierwszej lepszej ookazji
    • Gość: DD Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.maxnet.biz 26.04.12, 13:03
      Ja wygrałem z T-mobile bo tez mnie oszukali na abonamencie i się tego wypierali. Jak potrzebujesz pomocy pisz do UKE oni ci pomogą tak jak mi pomogli i teraz płacę tyle ile chciałem a nie jak oni sobie chcieli.
      Pozdrawiam jeżeli potrzebujesz pomocy co i jak to pisz vwgarb@wp.pl
      Pozdrawiam
    • Gość: Rozczarowny Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.icpnet.pl 16.05.12, 23:55
      Moje subiektywne doświadczenie z T-Mobile.

1. Nachalność pracowników "biura utrzymania klienta" (or smth) T-Mobile: wyraźnie i wielokrotnie mówię jaka usługa mnie interesuję. Wielokrotnie w tej samej rozmowie otrzymuję propozycję innej - droższej usługi. Traktują ludzi jak idiotów. I tak w wielu rozmowach.
      2. Nierzetelność pracowników "biura utrzymania klienta" T-Mobile oraz pracowników sklepu T-Mobile: stałemu klientowi proponują oferty gorsze niż standardowe na ich stronie (nawet te "dla dotychczasowych klientów"). Traktują ludzi jak idiotów.
      3. Naciągactwo T-Mobile - włączają niezamawiane usługi (np. jakieś granie na czekanie). Po 30 dniach zaczynają naliczać koszty od czegoś, czego w ogóle się nie zamawia. Traktują ludzi jak idiotów.

A myślałem, że po zmianie Era -> T-Mobile będzie lepiej.
      • mortor82 Re: T-mobile oszukuje!! 17.05.12, 08:20
        Akurat włączenie grania na czekanie to nie jest żadna rewelacja (jest to w umowie) i stosują to praktycznie wszyscy operatorzy. Co do utrzymaniówki to pewnie warunki jakie przedstawiłeś były dla nich nieosiągalne przedstawiali możliwie zbliżone oferty jakie mogą dać.
        • Gość: Rozczarowany Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.icpnet.pl 19.05.12, 18:32
          Włączanie niezamawianej usługi uważasz za coś normalnego? Cwaniaki dają ją niby za darmo przez 30 dni licząc, że większość ludzi zapomni jej wyłączyć. To granie na czekanie to w ogóle jakieś straszne dziadostwo jest - współpracownicy dzwoniący do mnie muszą wysłuchiwać jakiś hiciorów dla dzieciaków. Żenada.

A co do warunków - prosiłem ich tylko o standardowe warunki jakie mają na stronie. Kobieta przez telefon i facet w salonie próbowali zrobić ze mnie idiotę proponując gorsze warunki i przedstawiając je jako lepsze.

• Gość: Ashito Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.12, 15:32
            Temu warto czytać umowy... Od początku do końca.. Wtedy niema problemu z takimi cudami jak granie na czekanie, między nami, i inne ciaciarajstwa. Jednym się przydaje innym nie, ktoś zapomni jego wina. Takie moje zdanie.
      • cassandra72 Re: T-mobile oszukuje!! 19.03.15, 12:28
        moja historia wygląda tak.
        chciałam podpisać umowę na usługę internetową od t-mobile.
        Konsultant zaproponował mi usługę bluconnect.
        Zapytałam czy mogę przetestować ją kilka dni ,poinformował,ze tak.Otrzymałam przesyłkę uruchomiłam internet ale niestety działał kiepsko więc zadzwoniłam ponownie ustaliliśmy ze mogę sprzęt odesłać i spróbować usługę lte.
        dostałam drugą przesyłkę uruchomiłam internet i wszystko chodziło ok.więc zostałam przy drugiej usłudze ale......
        po kilku dniach sprzęt ,który odesłałam wrócił do mnie z powrotem z informacją ,że nie mogę go zwrócić i odstąpić od umowy i teraz mam 2 abonamenty,2 routery 2 usługi internetowe i jestem załamana bo mnie na to nie stać :(
        • Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.15, 14:43
          Cassandro
          Czy zamówienie było przez internet lub telefonicznie? Jeśli tak to możliwość odstąpienia od umowy jest i nie ma prawa operator odmówić. Odwołaj się do Urzędu Komunikacji Elektronicznej a oni sprawą się szybką zajmą. Liczy się także data odesłania sprzętu. Pisz, skarż się także do federacji konsumentów. Nie poddawaj się. Ja walczyłem 3 miesiące i wygrałem.
        • Gość: Vit Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.15, 22:06
          Mam telefon na kartę. Po doładowaniu 10 zł i wysłaniu 1 sms, okazało się, że więcej nie mogę dzwonić, jak poinformowano mnie, że zostało 2 zł. W punkcie obsługi wyjaśniono, że pobrano za internet. Nie mam ani nie używałem. Poprosiłem żeby wyłączyli. Ponownie doładowałem 10 zł, zadzwoniłem krótko 2 razy i koniec. Poinformowano, że pozostało 2 zł. W punkcie obsługi poinformowano, że pobrano za internet. Nic nie używałem. Stąd wniosek, oszukują! Dlaczego nie mogę wykorzystać 2 zł, bo muszę skończyć z T - mobile.
          • Gość: ninach666 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.15, 00:33
            Vit, ja mam od dawna t mobile i nic nie pobiera. masznowa karte??
            • Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 01.07.15, 06:58
              T mobil nie okrada wszystkich abonentów na raz.To że ktoś nie został oszukany nie znaczy że nie będzie.Na wszystkich przyjdzie kolej.Każdy zostanie"jumpnięty".Cierpliwości.
          • Gość: kasia Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.15, 08:02
            Hej wylacz w telefonie transfer danych Bo internet caly czas jest wlaczony I dlatego nie mass kasy na koncie
    • dzolunia1 Re: T-mobile oszukuje!! 24.05.12, 00:07
      Niestety mnie spotkało to samo tylko pani w salonie nic nie mówiła że są jakieś raty a że umowę przedłużał mój ojciec zmęczony po pracy to nie doczytał...jesteśmy w sieci z 3 telefonami od 8 lat zawsze jak brałam telefon to był za złotówkę a teraz wyszło że kosztował 600 zł!!! I nikt ani słowem nie wspomniał o 600 zł, podsunęli zmęczonemu człowiekowi aneks i wiem że to błąd po naszej stronie ale po 8 latach można mieć odrobinę zaufania że nie zostanie się tak bezczelnie wykorzystanym. moja misja teraz to mówienie wszystkim ludziom których znam żeby nie korzystali z ich usług i radzenie żeby szli z kamerą przedłużać umowę bo paniusia w salonie powie że telefon za złotówkę a później wmawiają że ona musiała powiedzieć że za 600 zł!
      • Gość: Darro Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.30.94.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.05.15, 19:51
        dokładnie tak, miałem do nich zaufanie przez 20 lat a teraz oszukują gdzie się da
        Zadzwonił do mnie konsultant, że ma nowy lepszy internet od tego co mam i na dodatek tańszy
        No i teraz płacę za 2
        Na dodatek jak chcesz odejść z telefonem to za oba internety będziesz płacił drożej o 10 zł za każdy!
        • Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 07.06.15, 07:19
          Dostałem fakturę bez opłaty "bezpieczny sprzęt".T mobil nie miał prawa narzucać tego ubezpieczenia.Ciekawe czy zwrócą opłaty za prawie dwa lata okradania abonentów.
    • Gość: mm Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.home.aster.pl 04.08.12, 12:07
      Witaj,

Mam podobną sytuację, z tym, że przedłużałam umowy na 2 numery. Wszystko odbyło się telefoniczne. Pracownik przedstawił mi ofertę na aparaty za rzekomo po 1zl. Skorzystałam z niej, nie wiedząc, że będą wymagać zapłaty za 2 aparaty w kwocie ponad 1000zl!!!! Byłam w sieci era przez 7 lat, i nigdy nic takiego się nie wydarzyło. To jest jawne oszustwo. Piszę teraz reklamację. Jestem ciekawa czy uwzględnili Twoją. Nigdy nie czułam się tak oszukana.
      • Gość: ania Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 15:35
        Witam,
        Mam pytanie jak napisałaś reklamację, co trzeba napisać w treści i gdzie tą reklamację wysłać.
    • Gość: Ola Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 22:31
      Witajcie, widzę, że nie tylko moja mama padła ofiarą tego procederu... Dokładnie taka sama sytuacja, tyle, że informację o ofercie "dla stałych, kochanych klientów", dostała od przemiłej konsultantki telefonicznej, która zaproponowała aneks do umowy Rodzina 40 + telefon Nokia za złotówkę płatną dla kuriera. I wszystko byłoby super, gdyby nie to, że po podpisaniu umowy (nie piszcie tylko by uważnie czytać, skoro umowę przynosi kurier, wszystko bierze się z ręki przy furtce domu i szybko szybko podpisuje, co by kurier nie stał i nie czekał), okazało się nagle, że ta złotówka to tylko jedna z rat! A dalsze w kwocie ok. 50 zł płatne w 12 ratach... To przecież jest skandal - poziom konsultantów, a poza tym sama uczciwość - w tej sieci moja mama jest od dobrych kilkunastu lat, tego nie rozumiem, że wrabia się uczciwie płacących abonamenty, stałych klientów...
      Jutro piszę reklamację i nie dam za wygraną... T-Mobile stali się oszustami, nie wspomnę o drobnych niuansach w postaci włączania niechcianych ofert, takich jak chociażby granie na czekanie...
      • Gość: Jak Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.12, 11:02
        No to że ktoś nie potrafi czytać umów to już nie jest winą operatora, konsultant niema za zadania o tym Ci powiedzieć póki samemu się go o to nie zapyta, dla nich jest to rzecz logiczna. Ostatnio tak byłem i uświadomiłem dziadka swojego jak to kurier ma do niego przyjechać, poszliśmy do salonu i pani wszystko ładnie powiedziała o zobowiązaniu abonamentowym, ratami za telefon.
        • Gość: Rozczarowana Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.13, 21:30
          Nie bron ich. T-mobile to korporacja. Doswiadczamwlasnie bardzo dziwnych metod dzialania tej firmy. Nie chce pisac tutaj w czym jest Problem bo jest to bardzo smutna historia. Zastanawiam sie jak to naglosnic.
        • fazuch Re: T-mobile oszukuje!! 07.01.15, 14:06
          dokładnie tak na przyszłość warto też samemu prześledzić regulamin oferty którą jesteśmy zainteresowani jeszcze przed jej zakupem pozdrawiam
          • Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.15, 14:41
            A co jeśli przeczytam, zapoznam się z regulaminem i na podstawie tego decyduję się na podpisanie umowy (tak zrobiłem) a potem następuje okres walki o swoje i gdyby nie interwencja URK na podstawie mojej skargi, dalej bym walczył o niesłusznie zawyżoną kwotę? Pisałem o tym już na tym forum. Najbardziej przykre jest to iż operator pisze do mnie jakoby to oni sami doszli do swego błędu??!! zwłaszcza, że do czasu interwencji URK napisałem do Operatora wiele e-maili z prośbą! o zwrot kwoty i wyjaśnienie błędu.
            • Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 08.01.15, 08:23
              "Honor" złodzieja nakazuje mu to że gdy zostanie złapany za rękę podczas kradzieży mówić że to nie jego ręka.
              • Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.15, 10:30
                Dokładnie... Dla mnie są i pozostaną firmą bardzo nieuczciwą delikatnie mówiąc i nie należy im odpuszczać nawet grosza.
      • Gość: gosciowa Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 00:14
        dlatego nie podpisuje sie umów przez kurierów lepiej zawsze w sklepie tmobile przeczytac umowe a czytac ze zrozumieniem chyba kazdy umie.gorzej jestz tymi materialami reklamowymi bo wlaczaja cos poza Twoja wiedza(a przeciez zgadzales sie na otrzymywanie tresci reklamowych)i wysylaja Ci cos tam z OMNIXA i znika ci nagle co 2dni 5zl..jak mi tego nie wyljasnia to odchodze do PLAYa bylam w erze jakies5-6lat ale jak tu takie cyrki to niestety klient nasz pan jak nie ta siec to inna mamie tez sie konczy abonament i tez kazalam jej sie wstrzymac z przedłuzeniem.
        • Gość: minutka Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.kielce.uw.gov.pl 01.02.13, 08:36
          kupuię przez telesprzedaż za każdym razem zapraszam kuriera na kawę i w tym czasie spokojnie czytam umowę. W październiku 2012 r też próbowano mi coś takiego przysłać do podpisu. Po przeczytaniu umowy i regulaminu nic nie podpisałam. złożyłam skargę na działanie telesprzedaży i w następnej przesyłce z przeprosinami dostałm telefon za 1zł (który w pierwotnej wersji miał kosztować 400 zł) oraz dodatkowe darmowe minuty w abinanencie na okres pół roku. w trakcie wizyty kuriera zrobiłam xsero przywiezionych dokumentów.
          Podstawa czytać co się podpisuje a jeżeli to co przyślą jest niezgodne z ustaeniami zawartymi przez telefon składać skargi i straszyć złożeniem skargi do UKE.
        • Gość: ityle Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 18:41
          OMNIX to prenumerata, usluga platnych SMS przychodzacych z takiej uslugi. W umowie masz zapisane ze wlacza za darmo na jakis czas, mozesz wylaczyc !!!! takie warunki promocji z ktorej korzystasz podpisujac umowe. czytaj SMS ktore dostajesz i czytaj umowe. A jak nie jest to z umowy to znaczy ze uruchomilas to na jakiejs stronie internetowej i teraz placzesz...
      • Gość: Angela Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.13, 09:40
        Kurcze ludzie, jak czytam, to naprawdę nie wiem czy ja jestem w gronie tych innych i czytam ze zrozumieniem, potrafię znaleźć informacje w internecie itd...?
        Czytam na stronie w regulaminach promocji i widzę, że pisze, że kupuję telefon NA RATY (np. na 36 rat - zawieram umowę na 36 miesięcy) , abonament ustalam na kwotę 59,90 zł i płacę przez 24 miesiące abonament w preferencyjnej cenie 4, 90zł plus ratę za telefon w kwocie 55,00zł, co daje RAZEM 59,90zł,a po 24 miesiącach (przez kolejne 12 mies.) płacę tylko abonament lub ratę w zalezności od zawieranej umowy w takiej samej kwocie czyli 59,90zł.
        Nie jestem pracownikiem t- mobile, ale abonentem dawnej ERY od 1999roku, który zanim przedłuzy umowę zapozna się dobrze z ofertą sieci. Nie trzeba się spieszyć, bo jeśli mi się coś nie podoba, to mówię, że muszę się zastanowić i proszę 10 razy o wytłumaczenie i słucham, co mówią. Warto negocjować warunki (stawiać sieci wymagania) i większość rzeczy da się załatwic na korzyść klienta.
        Nie jestem szalenie zadowolona z obecnych warunków, uważam , że t- mobile nie dba o utrzymanie klienta i to, co nazywają indywidualną ofertą przygotowaną specjalnie dla Ciebie, jest zwykłą ściemą, ale można wynegocjować to, czego oczekujesz- umiejętnie biorąc ich na przetrzymanie i np. grożąc przejściem do innej sieci. Najważniejsze, to wiedzieć czego się oczekuje nie zadowalac się bylr czym.
        • Gość: Od 13tu lat razem Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.net.e-net24.pl 26.09.13, 19:55
          W rzeczy samej :)
          Pozdrawiam.
        • maganna321 Re: T-mobile oszukuje!! 21.12.16, 15:54
          No dokładnie.. ja też tak miałam. W abonamencie jest rata za tel, ale ogólna kwota abonamentu jest taka, jaką mi podano w salonie... Trochę mnie ten wątek szokuje... Nic nie rozumiem. Jestem z Warszawy Może poza Wawą są tacy oszuści z T. Mob... Byłam w Erze teraz T-Mob i przez tyle lat nie spotkałam się z oszustwem z ich strony.
    • Gość: jacek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 17:42
      mam to samo, od 13 lat w erze. Teraz walczę o to samo co Ty , z tą złodziejską firmą
      • Gość: oszukany Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 20:28
        Ludzie, nie dawajcie za wygraną, piszcie reklamacje i walczcie. Mi już raz udało się wygrać z tmobile (kiedy to naliczyli mi za neta, z którego nie korzystałem, oddali mi całą kwotę). Teraz mój wuja ma ten sam problem co jest tutaj. Przemiły pan w salonie nie powiedział NIC o dodatkowych opłatach. Wuja wziął abo chyba za 60 zł + xperie neo v, za którą wybulił koło 200 zł. I na tym miał być koniec. Dopiero kilka miesięcy (jakoś 3-4 miechy) po podpisaniu, przychodzi rachunek z dodatkową opłatą 40 zł, tak ma być przez kolejne 12 rachunków. Będziemy pisać skargę, trzeba iść do salonu, opisać sytuację i poprosić o reklamację, która zostanie skierowana gdzieś dalej.
        Nie dajmy się robić w konia, Era to była porządna sieć, tmobile to banda złodziei.
    • aldip2online Re: T-mobile oszukuje!! 12.10.12, 22:28
      Chciałbym w tym miejscu ostrzec wszystkich potencjalnych klientów T-Mobile ,przed podpisaniem umowy z tym operatorem telefonii komórkowej-nie dajcie się oszukać!!!!!!!!!!!!
      ta firma to naciągacze i oszuści traktująca swoich długoletnich klientów jak najgorsze zło!!!!!!!!!!!
      Zawierając,a właściwie przedłużając umowę przez telefon pamiętajcie,że:
      -rozmawiacie tylko z telefonistą/stką ,osobą ,którą nazywa się konsultantem lub doradcą, a naprawdę niekompetentnym przeszkolonym tylko na sprzedaż automatem po praniu mózgów.
      -rozmowy są nagrywane,ale tylko te wygodne dla T-Mobile,inne w cudowny sposób nie zapisują się na nośnikach.
      -klient nigdy nie ma racji!!!!!!!!!! operator zawsze.
      -przy odbiorze przesłanego firmą kurierską telefonu lub innego urządzenia pamiętajcie,że:
      właściwie to go nie powinniście odbierać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ponieważ kurier żąda najpierw podpisania umowy, nie pozwalając na sprawdzenie zawartości przesyłki.
      W treści umowy nie zawsze znajduje się nazwa urządzenia!!!!!!!!!!!!!!! może być nazwa promocji????
      Podpiszecie to nawet po otwarciu przesyłki jeżeli jesteście przedsiębiorcą i okaże się ,ze w pudełku znajduje się niewłaściwy towar nie przysługuje Wam prawo zwrotu!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie ma w Polsce instytucji chroniących przedsiębiorców przed nieuczciwością operatora!!!!!!!!!!!!!!
      Chronią tylko prywatnych konsumentów!!!!!!!!!!!!
      Pozostaje jedynie rękojmia choć nie zawsze skuteczna(w przypadku niezgodności towaru z zawartością przesyłki) lub droga sądowa.(trwająca często baaardzo długo).

A teraz opisze mój przypadek:
      Jestem od samego początku klientem T-Mobile(a wcześniej ERY), i raczej nie miałem mimo różnych form przedłużania umów (salon,sklep ,telefon) żadnych problemów.
      No może poza lepszym traktowaniem nowych klientów od tych stałych(no ale to inny temat).
      Mam (jeszcze bo zamierzam zakończyć umowy)kilka telefonów i urządzeń w T-Mobile i płacę poza abonamentem dodatkowo wysokie rachunki.
      Na moje nieszczęście zachciało mi się tableta Samsung Galaxy.
      Zamówiłem to urządzenie po kilkunastu rozmowach z "konsultantem" i teraz uwaga!!!!!!!!!!!!! -tym samym (na moje życzenie) .
      No i zaczęło się jak na wstępie 1. podpisałem umowę
      2.odebrałem urządzenie
      3.kurier odjechał bo się spieszył
      4.w pudełku nie dość ,że był nie ten tablet to okazał się uszkodzony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      5.natychmiast oddałem go do naprawy z pismem do operatora,że nastąpiła pomyłka licząc,że przyślą mi zamówiony.
      Jakież było moje zdziwienie gdy operator odmówił mi wymiany(za dopłatą oczywiście) sprzętu tłumacząc się regulaminem????-przecież wina nie leży po mojej stronie.
      Teraz zaczęło coś zupełnie niezrozumiałego dla mnie.
      W przypadku nowych ofert potrafią dzwonić kilka razy dziennie,nawet teraz dzwonią i jeszcze pytają bezczelnie czy jestem zadowolony???
      Kiedy zaczęły się problemy nie było z kim rozmawiać.
      Najpierw dziesiątki moich telefonów do "konsultanta/ów bo ciągle były to inne osoby do ich "zwierzchników" bez rezultatu.
      Jeden zwalał na drugiego winę.
      No i skierowali sprawę do działu reklamacji.
      Tam to już istna masakra:(
      Kontakt tylko i wyłącznie przez e'maila ,bez możliwości rozmowy telefonicznej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Hihi -operator sieci komórkowej-śmiechu warte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Korespondencja trwa już od lipca 2012,odpowiedzi przychodzą ciągle od innych osób!!!!!!!!!!!!
      widocznie moja firma nie zasługuje na osobistego opiekuna???
      Sprawa oparła się o rzecznika prasowego ,też bez skutku:(
      Teraz jestem bez tabletu i muszę płacić abonament:(
      Wiem,że walka z nimi będzie długa ,ale dla zasady zamierzam podjąć tę nierówną walkę.
      Czy jest tu ktoś kto ma podobne problemy ?
      Może wspólnymi siłami damy radę(pozew zbiorowy)
      Niech T-Mobile nie czuje się bezkarny i poczuje,że traci klientów,a za nie wywiązanie z umowy się słono płaci.

A ich ostatnia reklama"negocjuj najlepsze warunki dla swojej firm" to istna kpina
      • Gość: Witam Re: T-mobile oszukuje!! IP: 79.139.97.* 13.12.12, 21:05
        Czy sprawa już się rozwiązała? W moim przypadku przysłano telefon z uszkodzoną płytą główną. Reklamacje nie przyniosły zadowolenia. Już w dzień odbioru dzwoniłam na infolinie i zgłosiłam, że smartfon jest niesprawny. Sprawa ciągnie się już prawie rok. Teraz czekam na rozprawę w sądzie. To chyba jedyne słuszne rozwiązanie. Kto im uwierzy, że telefon marki Samsung może skorodować po wyjęciu z kartonu? Sieć nie traktuje klientów na poważnie.
      • Gość: AniaJB Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.30.241.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.13, 11:08
        Czy udało Ci się rozwiązać swój problem?
        Mam dokładnie taką samą sytuację...zamówiłam telefon na firmę, przysłali inny. Nie miałam szans zajrzeć do paczki bo kurier się spieszył. Poza tym nie miałam szans do niej zajrzeć, bo mnie przy tym nie było - paczkę odebrała córka i podpisała moim nazwiskiem. Zamiast telefonu Samsung Galaxy, był samsung galaxy mini (rozmawiałam z konsultantką 3 razy i w żadnej z rozmów o MINI nie było mowy).
        Pisałam, dzwoniłam, reklamowałam - cisza. W końcu po 30 dniach się łaskawie odezwali, że mogłam sobie sprawdzić zawartość Paczki (ta, jasne!!!! i wypić z kurierem kawę- a propos osoby, która to pisała - pewnie pracujesz w T-mobile bo nie znam cholera kuriera, który miałby czas na kawę podczas gdy Ty łaskawie siedzisz i czytasz umowę). I mnie spuścili na przysłowiowe drzewo. W biznesie istnieje zasada zaufania między kontrahentami. Dla mnie to oczywiste, dla T-mobile chyba nie.

Właśnie konstruuje pismo powołując się na błąd co do czynności prawnej.
        mam nadzieję, że się uda....
        Napisz proszę, czy Tobie się udało!!!!
        Pozdr.
        A.
        • Gość: Szyszka Tomasz Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.am.gdynia.pl 10.05.13, 17:06
          Jeszcze nie dalem pozwu do sadu zawracal mi ktos tylek w tym czasie ale bede ich powywal o oszustwo i ty rob to samo.Oni prubuja robic w h...a jak moga na kazdym kroku i przy kazdym jakim kolwiek oszustwie lub przekrecie trzeba ich oskarzac bo w twoim wypadku tez jest i w moim bylo tez takze pisz pozew do sadu i sie z nie pie...,Wykaz straty to zaplaca ci jeszcze odszkodowanie.
        • Gość: Szyszka Tomasz Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.am.gdynia.pl 10.05.13, 17:30
          nawet psychiczne ,fizyczne wszystkie z nie pie...sie z nimi tak jak ja i skarz o co sie da w czym mialas straty i problemy z przyslaniem (jesli mialas) nie tego telefonu co powinni.Telefon tez jest narzedziem do prowadzenia dobrze firmy i taki przez ktory tez sa straty jesli jest nie taki jak byc powinien .Jak mialas przez niego straty dolacz do pozwu i skarz
      • Gość: bolo44 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.13, 16:41
        Zadzwonił do mnie konsultant proponując dodatkowe1000 minut w godzinach nocnych za 10 zł. Tłumaczył że włączą bezpłatnie tę usługę do konca bieżącego okresu rozliczeniowego. Później zgodnie z regulaminem otrzymam SMS z zapytanie i dopiero po potwierdzeniu usługa będzie czynna i płatna. Okazuje się że pomimo że nie było żadnego SMS a zatem zgody zaczęto mnie obciążać. W dodatku nie jest to 10 zł. a prawie 20. Dzisiaj wysłałem do T Mobile maila w tej sprawie. Co robić dalej jeśli operator nie wycofa się z tego łajdackiego oszustwa ?
        • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 23.07.13, 18:06
          Do mnie dziś też dzwoniła Pani z T-Mobile.Powiedziałem że z naciągaczami nie rozmawiam.Jedyna sensowna rada to olewać ich propozycje,dotrwać do końca umowy i żegnaj oszukańczy T-Mobile.
          • Gość: Wkurzony Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.centertel.pl 11.08.13, 12:13
            Tak. To oszuści i naciągacze. W razie potrzeby i problemów z T-Mobile służę innym pomocą. Mam potrzebne maile i nagrane rozmowy telefoniczne z konsultantami.
            Chętnie udostępnię w sprawach sądowych.
            • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 12.08.13, 07:27
              cypis do wkurzony
              Czy składałeś skargi na t-mobile do UOKiK lub UKE? Bo nie wiem czy jest szansa na to że pomogą.Próbowałem zainteresować oszustwami popełnianymi przez t-mobile Jedną z gazet,oraz telewizję z abonamentem.Bez odzewu.
              • Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.CNet2.Gawex.PL 22.08.13, 15:17
                oszukuje to mało powiedziane -franca ,oszustka ,naciągara zadzwoniła do mnie z propozycją kupna tableta za 16 zł miesięcznie przez dwa lata nic nie wspomniała o abonamęcie internetowym za 55 zł i umowie na 4 lata a po 2 uch latach tablet za 40 zł miesięcznie ----odwołałem się do t-mobile to mi odpisali że oni nie mają obowiązku informowania przez telefon wszystkich informacji dotyczących umowy -to są złodzieje ,po zakończeniu umowy już oni mnie i moich znajomych i nie znajomych nie zobaczą w tej sieci i wszystkim będę odradzał
                • Gość: Irena Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.204.118.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.13, 15:46
                  to straszne, ale ja również wpadłam w te samą pułapkę, przyszłam do punktu T-mobile, żeby podpisać nową umowę na telefon, a pracownik poinformował mnie, że ma promocyjną ofertę i w ramach abonamentu 39,99 dostanę również tablet za 1zł, zgodziłam się i okazało się, ze jestem związana na 4 lata ratami sprzętowymi mimo, iż umowa podpisana na dwa lata (w sumie wyjdzie to 1317,6zł). Tragedia, jak można tak oszukać stałego klienta, który już u nich jest od niepamiętnych czasów, to straszne oszustwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę się odwoływać, ale chyba mam marne szanse
                  • Gość: akk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 18:08
                    Tutaj sprawa może nie ta sama, ale podobna: Tekst linka
                    Uważam, że należy coś z tym wreszcie zrobić. Im nas więcej - tym lepiej.
                  • Gość: smok Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.mofnet.gov.pl 18.12.13, 10:39
                    od około 2 lat przy zawieraniu KAŻDEJ umowy kładę na stół dyktafon i informuję że nasza rozmowa jest nagrywana - działa o tyle, że konsultant przestaje pie...lić co mu się wydaje, a zaczyna mówić czego jest pewien. Polecam.