Dodaj do ulubionych

Smsowe złodziejstwo:/

04.04.17, 22:04
Dostałam jakiegoś smsa z wróżbą ale nie odpowiadałam. Po jakichś 2 godzinach operator play przesłał mi wiadomość, że w danym dniu wydałam już 25 zł na tę usługę, pomimo, że nie wysyłałam do nich żadnych smsów, ani nie podawałam numeru na żadnych dziwnych stronach. Sprawdziłam na swoim koncie na play 24 i okazało się, że rzekomo wysłałam ok 20 smsów za łączną cenę 50 zł, co nawet fizycznie nie mogło mieć miejsca, bo o tamtej godzinie nie korzystałam z telefonu, zresztą nie mogłabym wysłać kilkudziesięciu smsów 1 sekundzie, jak to było podane. Zablokowałam te usługi premium, ale ciągle muszę zapłacić te 50 zł za nic, gdybym chociaż podała im mój numer albo wysłała smsa ale nie. Wcześniej miałam telefon na kartę i też dostawałam te idiotyczne smsy, ale nigdy nie odpowiadałam i nic się nie działo. Teraz zmieniłam kartę na abonament i od razu taki rozbój w biały dzień:/
Obserwuj wątek
    • Gość: benek Re: Smsowe złodziejstwo:/ IP: *.dynamic.telkab.pl 05.04.17, 07:14
      Reklamacja i potem następna reklamacja,e mailem lub listem poleconym.Nie odpuszczaj to wygrasz.Złodzieje liczą że abonent zniechęci się i nie będzie chciał odzyskać swoich pieniędzy.Nie można odpuszczać złodziejom!!!
    • igraszka8 Re: Smsowe złodziejstwo:/ 05.04.17, 11:34
      Poprawka, muszę zapłacić 100zl, zapomniałam, ze abonament nie jest wliczany w saldo, a smsy były po 4.92:( Już nawet nie chodzi o pieniądze ale boje się następnych takich sytuacji. Komuś się udało z tym wygrać? Bo przeglądając fora stwierdzam ze nie jest łatwo:(
    • odrzuconareklamacja.pl Re: Smsowe złodziejstwo:/ 05.04.17, 12:40
      Zdecydowanie złóź reklamację. Tylko na piśmie, najlepiej wyślij listem poleconym, aby musieli ci odpowiedzieć.
      Jak odrzucą idź do rzecznika praw konsumentów.
      Kilka ciekawych postów i informacji znajdziesz również na naszej stronie
      Tekst linka
    • igraszka8 Re: Smsowe złodziejstwo:/ 05.04.17, 14:33
      Chyba zloze reklamację. A jak to w ogóle technicznie jest mozliwe? Czy ma na to jakis wpływ czy mam ustawiona w telefonie blokadę sim czy nie? A może oszuści mieli skads numer pin?
      • odrzuconareklamacja.pl Re: Smsowe złodziejstwo:/ 05.04.17, 15:32
        Złoż reklamację. Jak to możliwe. Niech wyjaśni ci sprzedawca.
      • Gość: 802.11n Re: Smsowe złodziejstwo:/ IP: *.tpnet.pl 05.04.17, 16:23
        Blokada SIM (cokolwiek masz na myśli) nie ma nic do tego. Twój PIN też nie jest do niczego potrzebny. Może jakaś aplikacja w telefonie wysyłała esemesy premium?

Tak czy siak - reklamuj do skutku.
        • igraszka8 Re: Smsowe złodziejstwo:/ 05.04.17, 18:02
          Nie sadze bo to jest nowy telefon używany dzisiaj trzeci dzień i nic na niego nie instalowałam . Są tylko standardowe aplikacje typu pogoda i takie tam. Nikt poza mną nawet go nie dotykał po aktywacji. Wchodziłam jak na razie na YouTube i na memrise i raczej na tych stronach nie złapałam wirusow. Nie wchodziłam w żadne gry ani nic takiego.
    • igraszka8 Re: Smsowe złodziejstwo:/ 06.04.17, 10:59
      Ciekawe, bo jestem pewna, że jeszcze przedwczoraj widziałam artykuł "Digital Virgo SA musi zapłacić karę". A teraz nic takiego nie mogę znaleźć. Digital Virgo to spółka która wysłała mi te smsy. Wiadomość o prawomocnym wyroku dla tych złodziei przydałaby się przy składaniu reklamacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka