Dodaj do ulubionych

NEC E616 - kto posiada?! co sadzicie?!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:33
chcialabym kupic w/w telefonik. powiedzcie co wiecie - czy warto???? jest
niedrogi jak na swoje funkcje, czy zatem to szajs??
czytalam ze ma gps'a czy ktos wie jak on dziala u nas w polsce? czy dziala
wogole??

dzieki za rady,
pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • blq Re: NEC E616 - kto posiada?! co sadzicie?! 25.05.05, 00:44
      Dobry telefon, jak za te cene, oczywiscie. Oczywiscie jak nie kupujesz drozej
      niz za 500zł. Pamiętaj, w Anglii mozna je kupić za rownowartość 200zł, albo i
      mniej...

Wady? Jak to w NECach - Za duży, za ciężki, dźwięk mono, bateria krótko trzyma
      (ale chyba dają dwie w zestawie). Jak trafisz na te potężną 1800mah, to pewnie z
      5 dni potrzyma.

Niiiieeeeee no, bez przesady żeby miał GPS?! Tożto chyba Ci się z Motorolą a925
      pomyliło? Za te cene to gps-u nie można mieć w telefonie. Czasem... trafi się
      tanszy fon z GPS, ale to będzie na 100% AGPS, ubogi GPS i tak nie działający w
      Polsce.

Normalny GPS działa rzecz jasna w PL. Ale nie na tym fonie, jak juz mowilem.
      • Gość: q Re: NEC E616 - kto posiada?! co sadzicie?! IP: *.media4.pl 25.05.05, 10:13
        gps jak i kompas ma, ale nie działa :-)
        na grubej baterii w Anglii wytrzymywał do 4 dni, ale jeździłem metrem gdzie
        tel. cały czas szukał zasięgu. Na cienkiej baterii w PL wytrzymuje do tygodnia,
        z wyłączeniami telefonu na noc, ale się nie bawiłem w gierki i.t.p. Grubej
        baterii jeszcze w Pl nie uzywałem, ale myśle że na półtora tyg to max. No chyba
        że używasz mp3 i gierek, to może nawet jednego dnia nie wytrzymac :-)jak chcesz
        kupic to ja mam :-)
        www.ebay.pl/viItem?ItemId=6399389612
        • opuszczona Re: NEC E616 - kto posiada?! co sadzicie?! 31.05.05, 17:57
          KTOS JESZCZE ??

AHA CHODZI DOKLADNIE O e616v !!!

ZNA KTOS ROZNICE MOZE MIEDZY C616 A E616?? DZIEKI!!
          • Gość: blq roznica miedzy w/w telefonami jest taka: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 02:10
            ... ze e616 jest brandowany na Hutcha (siec "3" w Wlk. Brytanii). Niestety, to
            coraz czestsza praktyka, ze taki telefon nazywa sie roznie, ze względu na sieć,
            w ktorej sie znajduje. Moim zdaniem - to jest chore. No ale w końcu taki Logan
            też raz jest Dacia, a raz Renault...

Z moich zrodel wynika też, że są jeszcze inne różnice między telefonami:
            - C ma lepszy aparat (vga zamiast cif) i polifonie (40 zamiast 16 kanałów - w to
            akurat średnio mi się chce wierzyć...), natomiast V ma prawdziwy GPS zamiast
            AGPS (o ktorym pisalem w poprzednim poscie, jak sie okazuje to E ma prawdziwy
            GPS a C ma AGPS (taki GPS dla ubogich oparty o mapy bitowe);

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka