Dodaj do ulubionych

"Folijka" na wyswietlaczu :)

IP: 193.195.177.* 07.06.05, 14:26
Czy po zakupie nowego telefonu zrywacie folie ochronna z wyswietlacza?
Ja zrywam od razu bo mnie irytuje :)Ale moj kolega z pracy nie moze sie z nia
rozstac od miesiaca chyba...a mnie strasznie kusi, zeby podczas jego
nieobecnosci pozbawic telefon folijki...Myslicie, ze bardzo sie zdenerwuje?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:57
      ja tez nie zrywam,pelni to funkcje ochronna,a jak znudzi mi si tel.za misiac to
      folijke zerwe i w opisie napisze ze telefon jest w super stanie bo bedzie w
      super,nie porysowany wyswietlacz.
      • umfana Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) 07.06.05, 16:03
        Ja zrywam :o) teraz mam silikonowe etui...
        • Gość: blq uważaj.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 01:52
          ... bo silikonowe etui potrafi oszpecic wyswietlacz bardziej, niz noszenie
          "gołego" telefonu. Zamiast delikatnych rysek bedziesz miec "piękne" okrągłe
          zacieki, naprawde frustrujące. Widzialem juz takie telefony - tragedia.

Jedynym rozwiązaniem jest zakup folii ochronnej (rzecz jasna innej niż ta dawana
          na początku do telefonu). Koszt - marne 2-5zł.
          • umfana Re: uważaj.... blq 08.06.05, 18:23
            A gdzie dostnę taką folie? Pozdr
    • pptaku Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) 07.06.05, 19:00
      zerwij. to go rozwscieczy.ale to jak "pierwszy raz"
    • Gość: blq Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 01:56
      Zerwij koledze te folie, ale dopiero, jak mu zrobisz prezent i kupisz porządną i
      TRWAŁĄ folię na wyświetlacz. Taka dodawana do nowego telefonu jest nic nie
      warta. Wlazi pod nia kurz a po miesiacu musi wygladac jak 7 nieszczesc.

Co innego folia specjalistyczna, kupowana na lata. Ona sie nie odklei, jest
      super-dokladnie wycinana ploterem... kosztuje marne 2-5zł na allegro a kupując
      piszesz w mailu sprzedawcy, na jaki model chcesz te folie. Wiem, bo już z 3 razy
      kupowałem, takie rozwiązanie jest naprawde super. Mam to na wyswielaczau swojej
      komórki = mam pewność, że mi się nic nie porysuje, na dodatek łatwiej oczyscic
      ekranik. A całość wygląda elegancko!
      • umfana Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) 08.06.05, 18:28
        Nie mogę tego znależć na allegro. Mam siemensa cxt 70. Pomocy Blq :O(
        • Gość: goska Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) IP: *.gizycko.mm.pl 08.06.05, 19:41
          www.allegro.pl/showcat.php?id=10532&order=t&view=gtext
          czy o to ci chodziło?
          • magdajeden Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) 08.06.05, 20:43
            wy o tych folijkach to serio tak??!!
    • Gość: magdajeden Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:49
      ale po co wam te folijki?? zawsze śmieszyli mnie tacy oszczędzacze, na jak
      długo potrzebujesz telefon?? na 5-10 lat?? a potem chcesz go sprzedać jak nowy??
      hehe, ludzie kiedyś foliowali piloty od telewizorów;)
      • umfana Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) 08.06.05, 22:50
        ... no tak :o)
        • Gość: jaaaa [...] IP: *.cable.mindspring.com 09.06.05, 00:30
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: blq tzw "polonia" jak zwykle pokazała klasę! :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 02:06
            kompleksy sie leczy, a nie rozładowuje. jak już koniecznie musisz sie
            rozładować, to zapraszam - dołącz do reszty frustratów zza granicy - forum
            "Świat", "Kraj", a najlepiej "Aquanet" - czekają. antysemici, wojujący ateiści,
            komuniści, skinheadzi, rydzykowcy - każdy znajdzie dla siebie niszę "intelektualną".

folia na wyświetlacz po prostu chroni wyswietlacz telefonu komórkowego. Jeśli
            ktoś widzi coś złego w ochronie - jego sprawa. Może mieć porysowany. A może mieć
            NIEPORYSOWANY za koszt około 3zł. Wybór należy podjąć indywidualnie.
            • Gość: Filofax Re: tzw "polonia" jak zwykle pokazała klasę! :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:56
              trzymanie folijki na wyswietlaczu jest rownie madre i eleganckie jak trzymanie
              skorzanej kanapy pod folia - mialem watpliwa przyjemnosc siedziec w domu u
              znajomego z pracy na nowiutkiej kanapie pewnej bardzo eleganckiej i drogiej
              firmy. Kanapa byla przykryta przezroczysta folia... zeby sie nie zniszczyla i
              nie zabrudzila. Zenada, buractwo, sloma z butow, polactwo i wszystko co
              najgorsze. fuuj!
              • Gość: blq to zes porownanie zapodal; brawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:06
                porownanie bylo tak bardzo na miejscu, ze naprawde jestem pod wrazeniem. moze
                jeszcze nawiąż do prezerwatyw i przykrywaniu folią upraw pieczarek?

a masz jakies sensowne argumenty przeciwko folii na wyswietlacz?
                • Gość: Aśka Re: to zes porownanie zapodal; brawo! IP: 62.233.134.* 09.06.05, 22:17
                  A co to ma wspólnego z prezerwatywami i uprawą pieczarek pod folią??? Ale
                  bezsens. Natomiast zakryta folią kanapa, pilot tv i wyświetlacz w komórce to to
                  samo.
                  A Ty co blq?
                  Będziesz teraz dywagował nad za/przeciw folii na wyświetlaczu? To sprawa
                  indywidualna - jeden ma folię, drugi nie ma, jeden uważa, że to wieśniackie,
                  drugi nie. I tyle.
                  • blq jak to ja bym stworzył taki post.... 09.06.05, 22:52
                    ... o kanapie i buractwie, to byś mnie dopiero od chamów wyzwała!

A że zrobił to jakiś kolo, co się ze mną raczy nie zgadzać, to mu wtórujesz.

Ot i cała Twoja subiektywność na wierzch wyłazi. Kołtuństwo godne Dulskiej, FE!

I Ty przyznaj, że subiektywna jesteś, i to aż za bardzo.
                    • Gość: Aśka Ale nie stworzyłeś więc nie wiesz jakby by było... IP: 62.233.134.* 10.06.05, 12:50
                      Nikomu nie wtóruję, tylko z jednym się zgadzam a z drugim nie.
                      A co jest złego w subiektywizmie? Nic. Wyrażam swoją PRYWATNĄ opinię bo po to
                      jest forum. Ludzie tu pytają o NASZE WŁASNE odczucia przy uzywaniu telefonów i
                      jak one się NAM sprawują a Ty z uporem maniaka non stop p... o moim
                      subiektywizmie. Weź się wyluzuj. Jstem subiektywna bo mówię o MOICH uwagach i
                      odczuciach.
                      • Gość: blq Re: Ale nie stworzyłeś więc nie wiesz jakby by by IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:06
                        Juz Ci odpisałem: co innego subiektywne traktowanie swojego telefonu, a co
                        innego subiektywne traktowanie forumowiczów. Pisząc subiektywnie o swojej nokii
                        grzeszysz jedynie nieznajomością innych modeli. Subiektywnie traktując ludzi...
                        po prostu grzeszysz! :)
                        Tak się akurat ciekawie złożyło że razem z Krakusem daliście pokaz
                        subiektywności. Nie moja wina. Ale fakt, satysfakcję z tego mam ogromną :)))
                        • Gość: Aśka [...] IP: 62.233.134.* 10.06.05, 22:11
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • blq z dala trzeba się trzymać jedynie od ludzi.... 11.06.05, 16:02
                            ... pchających się na siłe tam, gdzie ich wiedza nie pozwala na sensowne
                            wyrażanie opinii.

Wszystkie Twoje posty są albo głupie, albo "ad personam", nie "ad meritum". Na
                            telefonach się nie znasz, więc używasz tego forum by zaspokajać swoje rządze.
                            rządze kłótni i wyżywania się. Chyba za jakieś niepowodzenia osobiste.

Na telefonach się nie znasz. To się liczy.
                      • k_r_m Re: Ale nie stworzyłeś więc nie wiesz jakby by by 11.06.05, 15:47
                        folia na wyświetlaczu nie ma nic wspólnego ani z pilotem ani z prezerwatywami

prezerwatywy nie uzyjesz masz problem choć przeszkadza
                        na pilocie tylko przeszkadza

natomiast naklejona umiejętnie na wyświetlacz nie tylko nie przeszkadza, ale też
                        go chroni przed uszkodzeniami, co najwyżej uszkodzisz folję, ale to wydatek 3
                        zł, spróbuj sobie zmienić obudowę to odczujesz to dużo gorzej, a nic tak nie
                        wq... jak rysa na środku wyświetlacza
                  • nelsonek Re: to zes porownanie zapodal; brawo! 10.06.05, 00:13
                    moja znaoma nie miala folii i jej wyswietlacz po pol roku uzywania wyglada tragicznie (a uzywala kondonika na tel). prawie nic nie widac. a moj jest czysty. i widac wszystko doskonale. porownanie z kanapa nietrafione, bo porysowana kanape mozna wyczyscic (i drobne, slabo widoczne rysy nie powoduja dyskomfortu w uzywaniu kanapy) , a telefonu z porysowanym wyswietlaczem uzywac jest niewygodnie.
                • Gość: magdajeden Re: to zes porownanie zapodal; brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:34
                  porównanie folijki na wyświetlaczu do ofoliowanych kanap i pilotów jak
                  najbardziej słuszne i trafne, niestety
                  • blq rozwiń swoją myśl... jestem jej ciekaw. 11.06.05, 16:04
                    Jak już zostało napisane, kanapa zafoliowana nie nadaje się do komfortowego
                    użycia - folia na wyświetlaczu w niczym nie przeszkadza.
              • Gość: Aśka Re: tzw "polonia" jak zwykle pokazała klasę! :/ IP: 62.233.134.* 09.06.05, 22:13
                Dokładnie hahaha. Kupuje nowy tel., mam przez pewien czas folię, potem ją
                zrywam i wcale nie mam porysowanego wyświetlacza, jeden telefon miałam 3 lata i
                nadal wygląda jak nowy ale jak ktoś lubi folię to jego sprawa ale dobre to było
                z tą kanapą heh...
                • Gość: blq beznadzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:42
                  Z jednym się zgodzę: ktoś nie chce mieć folii - folii mieć nie będzie. Jego
                  sprawa. Nie wiem tylko czemu od razu folie na wyświetlacz nazywać wieśniactwem?
                  • Gość: Aśka Benzadzieją jest zastanawiać się nad tym problemem IP: 62.233.134.* 10.06.05, 12:45
                    No to Ci napisałam - jeden uważa, że to wieśniackie a drugi nie i tyle. I nie
                    ma co się nad tym frapującym Cię niezmiernie problemem zastanawiać. Ja nie
                    twierdzę, że folia na wyświetlaczu to wieśniactwo ale ja jej nie mam i mieć nie
                    będę ale rozumiem, że ktoś ma bo potem np. chce sprzedać swój telefon, ja
                    swoich telefonów nie sprzedaję bo mam do nich sentyment ale żadne wyświetlacz
                    mi się nie porysował. Tyle.
    • Gość: ab Re: "Folijka" na wyswietlaczu :) IP: 193.195.177.* 10.06.05, 13:35
      folijki nie zerwe... i basta
      • yavorius ja też nie 10.06.05, 13:39
        Chyba że kupię sobie nową na allegro:D

Ale nie u Blq, bo on sprzedaje podrabiane folijki :D :D :D
        (przepraszam, musiałem to napisać w kontekście oskarżeń pewnej
        forumowiczki):))))
        • Gość: Aśka Nie wiedziałam yavorius, że jesteś taki dowcipny IP: 62.233.134.* 10.06.05, 14:19
          • yavorius no to już wiesz:) /nt 10.06.05, 15:16
            • Gość: trika13 Re: no to już wiesz:) /nt IP: 138.32.176.* 23.06.05, 12:32
              Proponuję zakończyć dyskusję, bo koledze, o którym mowa w poscie inicjującym,
              filijka niedawno oderwała się jak wkładał komórkę do kieszeni. Ile było przy
              tym rozpaczy, łez - chyba nie musze dodawać. Kolega rozważał przez jakiś czas
              zakup folijki zastępczej, ale zrezygnował bo szkoda mu było kasy. Przez chwilę
              zastanawiał się również nad wycięciem kwadratu 5x5cm z siatki foliowej i
              przyklejeniem go do wyświetlacza klejem, ale pomysł odrzucił jako z gruntu zły.
              Pozdrawiam wszystkich Warszawiaków i nie tylko, obyśmy zdrowi byli o o folijki
              się już nie kłócili!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka