Dodaj do ulubionych

mp3 w telefonie czy warto?

IP: 217.11.142.* 08.09.05, 10:22
Czy jest sens placic ok. 600 PLN za Nokia 6230i z mp3, czy to dobrze dziala
czy nie ma sensu i mp3 kupic osobno, a telefon Nokia 6610i tylko z radiem za
1 PLN???
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: 81.219.224.* 08.09.05, 10:25
      a ja rozszerze pytanie; czy w telefonach z mp3 i radiami jest jakaś mozliwość
      korekcji dżwięku, np ekstra bass, czy zaprogramowane np: pop, heavy, classic
      czy coś w tym rodzaju?

jesli tak, to w jakich telefonach?

bo jeśli w żadnym, to na pewno lepiej osobno kupić telefon i osobno odtwarzacz
      mp3...
      • uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:05
        Są.

Podejrzewam że w większości telefonach z możliwością odtwarzania mp3 jak nie we
        wszystkich.
        • blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:19
          Niestety nie we wszystkich. I niestety moje Motorole na tym polu urągają -
          korekcja basu nie istnieje, podobnie jak sam bas - dzwiek jest taki sobie... ale
          dla mnie i tak to bylo lepsze niż player i telefon osobno (może jestem zbyt
          wygodny, ale nie lubie zbyt dużo nosic po kieszeniach).
        • Gość: Dexo Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:48
          Mi wydaje sie ze lepiej kupic fona z mp3. Zawsze to jakis bajer a co do
          mp3player'ów to bez komentaza ja mialem 2 kazdy za jakies 250zł obydwa sie
          zepsuly po kilku miechach.

__________________________________________________________________________________
          POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM
      • marek.bloch Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 09:14
        jesli mowisz o jakosci dzwieku to jest mozliwe. Np 6230i dokupic mozna redukcje
        na jeka do tel. wtedy mozna podpiac wysokiej jakosci sluchawki. Ktore dadza
        rade z twoimi wymaganiami. A ustawieniami dzwieku spotkalem sie w sonyeriksom
        p900, p910
      • Gość: kris Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 07:06
        Kup sobie telefon za złotówkę i na allegro, odtawrzacz P3, za który zapłacisz
        do 200zł (256MB-wystarczy do słuchania na codzień)

Pozdrawiam
    • uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:03
      6230i za 600 zł. Sens jest i to duży. W dodatku masz dobry odtwarzacz mp3.
      Albo sie nie znasz albo żartujesz zadając takie pytanie, sądze że to pierwsze :)

a od 6610i trzymaj sie z dala.

6230i bierz i sie nie zastanawiaj, za te cene to dobra oferta.
      • Gość: user6230 Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.server.ntli.net 09.09.05, 23:51
        Potwierdzam.

Ja mam 6230 od roku bardzo dobry odtwarzacz mp3. Denerwowały mnie tylko
        słuchawki, które dawały słaby bass. Po kilku miesiącach wymieniłem na słuchawki
        sony, które grają wspaniale! Dokupiłem 512 MB na miniSD i jest słuchania na
        kilka godzin. Tylko baterie często trzeba ładować, gdy telefonu używa się
        również do rozmawiania :)
        • Gość: Konrad Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.pit.edu.pl 12.09.05, 08:13
          Gość portalu: user6230 napisał(a):

> Potwierdzam.
          >
          > Ja mam 6230 od roku bardzo dobry odtwarzacz mp3. Denerwowały mnie tylko
          > słuchawki, które dawały słaby bass. Po kilku miesiącach wymieniłem na
          słuchawki sony, które grają wspaniale!

Na jakiej zasadzie podłączyłeś słuchawki do 6230?
          • Gość: user6230 Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.server.ntli.net 13.09.05, 14:26
            Na zasadzie śrubokręta, noża i lutownicy :)
        • arilo a ile dales za pamiec 512 MB?? 13.09.05, 16:37
          Pozdro
          Gość portalu: user6230 napisał(a):

> Potwierdzam.
          >
          > Ja mam 6230 od roku bardzo dobry odtwarzacz mp3. Denerwowały mnie tylko
          > słuchawki, które dawały słaby bass. Po kilku miesiącach wymieniłem na
          słuchawki
          >
          > sony, które grają wspaniale! Dokupiłem 512 MB na miniSD i jest słuchania na
          > kilka godzin. Tylko baterie często trzeba ładować, gdy telefonu używa się
          > również do rozmawiania :)
          • Gość: user6230 Re: a ile dales za pamiec 512 MB?? IP: *.server.ntli.net 15.09.05, 01:31
            Jak dobrze pamietam to okolo 25 funtow na ebay. Teraz ta karte mozna kupic za
            19 funtow.
            • arilo wielkie dzieki to wcale nie tak drogo jak myslalem 15.09.05, 15:05
              Pozdro
    • blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:21
      Co prawda 6230i nie gra mp3 najwyzszych lotów (k750 a nawet k700 grają lepiej)
      ale i tak opłaca się go brać za 600zł i opłaca sie miec mp3 zintegrowane z
      telefonem. Poza tym 6610i rozni sie nie tylko brakiem radia - to po prostu
      fatalny obciachowy, przestarzały telefon (nadający się tylko do dzwonienia, sms
      i sluchania radia). A 6230i to poki co najlepszy telefon nokii poza tymi z
      symbianem.

pozdr.
      • Gość: Gram Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.4web.pl 08.09.05, 11:25
        blq wiem, że jesteś ignorantem w temacie telefonów, ale przestań się już
        kompromitować. 6230i nie ma symbiana.
        • blq Naucz sie czytać, miernoto.... 08.09.05, 11:36
          ... a potem do mnie szczekaj.
        • uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:37
          Gram nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nikt tu nie pisał, że 6230i ma symbiana.

i faktycznie 6610i to stary fon.

--
          "Przy świecach i przy koniaku a nad sobą mam Jej Loki"
          • Gość: znawca tematu nie warto? IP: *.plock.mm.pl 08.09.05, 12:24
            za 150-200zł można mieć mp3player z basem 512mb - czy w tych telefonach się tyle zmieści? i za taką cenę? przecież jeśli 600zł to samo mp3 to ja bym się w to nie pchał - nie warto
            • uncledonken Re: nie warto? 08.09.05, 12:30
              ok, za 600 zł masz nokie 6230i z mp3. dokupisz karte 512 za 150 zł. tak czy
              siak po odjęciu jakiś 200 zł za taką mp3 masz jeszcze dobry telefon z ciekawym
              wyświetlaczem i możliwścią dzwonienia a nawet esemesowania. Dla
              profesjonalistów jest jeszcze grps i inne gadzety
              • uncledonken Re: nie warto? 08.09.05, 12:36
                MMC sa już po 100 , poprawka
              • Gość: znawca tematu Re: nie warto? IP: *.plock.mm.pl 08.09.05, 12:42
                tak tylko te 600zł + to co płacisz w abonamencie co miesiąc, albo tyle musisz dopłacić do N3120
                - przeciętna cena tego telefonu to 1000zł!
                www.allegro.pl/show_item.php?item=62690209
                a za te 600zł to jest tylko dopłata za mp3 w stosunku do nieco słabszego modelu bez tego gadzetu, tak więc jeśli mam wydawać kolejne 150zł na pamięć - to w tej cenie jest już gotowy cały odtwarzacz

ergo => 600zł za nic

co do wymagań, to wolałbym coś więcej bo 128mb to jest mało, jedna płyta, mp3player jest mi potrzebny jak gdzieś wyjeżdzam, gdzie nie będę miał możliwości wgrania utworów, więc żeby jakoś to miało ręce i nowi, a utwory nie znudziły się to 512 to minimum jak dla mnie
                • speedone Re: nie warto? 08.09.05, 20:57
                  > co do wymagań, to wolałbym coś więcej bo 128mb to jest mało, jedna płyta, mp3pl
                  > ayer jest mi potrzebny jak gdzieś wyjeżdzam, gdzie nie będę miał możliwości wgr
                  > ania utworów, więc żeby jakoś to miało ręce i nowi, a utwory nie znudziły się t
                  > o 512 to minimum jak dla mnie

jako znawca tematu powinieniesz wiedzic pare rzeczy , osobiscie mam mp3jke 128mb
                  i K500i z 12 mega na 128 wzuczalem okolo 3-5 plyt CD wiec sie nie znudzi szybko
                  tylko trzeba wiedziec pare rzeczy bo kazdy wgrywa jak leci a tu mozna inaczej
                  zrobic trzeba przerobic do mp3.pro i juz mamy polowe pamieci na jakosci nic nie
                  schodzi a jak do wma jeszcze to moze cos sie jeszcze urwie wiec mamy duzo
                  pamieci z 4mb robi sie 1,5 mb a co do telefonu to podobnie robilem a jeszcze
                  mozna inaczej w telefonie zrobic tylko trzeba najpierw mp3 zrobic w b. dobrej
                  jakosci i podglasnic ja i przerabiamy do 3gp i tez sluchamy juz w telefonie z 4
                  mega robi nam sie 400KB a w 12 mega juz pare piosenek bedzie ale oczywiscie
                  mozna wydac wiecej kasy i miec to bez zabawy ale ja wole sobie zostawic ta kase
                  a nie pchac ja komus :] nooo to bylo na tyle pozdrawiam :P
                  • Gość: hbr Re: nie warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.05, 21:02
                    a jakby skompresowac do amr to juz w ogole bedzie malutko zajmowalo. Wez pod
                    uwage, ze 3gp i wma maja kiepska jakosc i kompresowanie na sile nie jest dobrym
                    srodkiem do celu.
                    • Gość: ee tam Re: nie warto? IP: 212.180.160.* 09.09.05, 21:29
                      zamiast siedzieć pół dnia i rozkminiać 50 różnych kompresji jedna po drugiej,
                      wole wszystkie piosenki wrzucic do ipoda. Nie mam czasu ani glowy na takie
                      pierdoly jak kompresja. Biore muzyke i wychodze.
                      • Gość: Aman Re: nie warto? IP: *.chello.pl 09.09.05, 22:01
                        W/g mnie warto bedzie za jakis czas, kiedy w standardzie beda pojemnosci okolo 1
                        GB. Co do konwersji - zazdroszcze osobom, ktore nie zlysza roznicy pomiedzy
                        roznymi formatami i czestotliwosciami robkowania ;). Przy i tak ograniczonej
                        jakosci mp3 te 192 kb to IMO minimum.
    • atrapa_kierownika Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 12:28
      Zależy, jakie masz duże wymagania w stosunku do odtwarzacza. Ja używam telefonu z odtwarzaczem podczas jazdy na rowerze ew. podczas (rzadkich) spacerów. W takiej sytuacji 128MB, bo tyle mogę wrzucić, wystarcza, a dodatkową korzyścią jest to, że nie muszę zatrzymywać się, kombinować ze słuchawkami i grzebać po kieszeniach, żeby porozmawiać przez telefon.

W telefonach z Symbianem masz ten plus, że możesz zainstalować odtwarzacz plików ogg. Pozwala on na lepszą kompresję przy tej samej jakości w stosunku do mp3, co jest bardzo korzystne ze względu na ograniczoną z reguły pojemność kart pamięci w telefonach. W ten sposób na kartę o pojemności 128MB wrzucam trzy płyty i jeszcze zazwyczaj trochę miejsca zostaje.

Jakość dźwięku z telefonu całkowicie mnie zadowala.
      • Gość: Timo Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:06
        Telefony Nokia 6230i oraz 6230 są zupełnie nieopłacalne. Po pierwsze, za te
        pieniądze otrzymujemy u każdego innego producenta telefon z lepszym ekranem i,
        co najważniejsze, trwalszy. Pracując w salonie wiele słyszałem o 6230 (i)
        z 'fabrycznie błędnie wgranym oprogramowaniem'. Mam wrażenie że 3/4 serii ma je
        wgrane nieprawidłowo. Ten telefon to jedna wielka pomyłka, jak wszystkie
        ostatnie Nokie. Proponuję Motorolę V635 z ulepszonym odtwarzaczem i gniazdem
        kart pamięci lub starszą E398, choć po zdjęciu blokady Sim-Lock telefony
        Motorola zawieszają się i wyłączają. Pozdrawiam
        • atrapa_kierownika Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 18:01
          Oczywiście, chodziło mi o odtwarzacz mp3 w telefonie w ogóle, nie konkretnie o Nokię 6230i.
      • Gość: ak Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:16
        Właśnie na taką informację czekałam, chcę mieć "all in one", słuchać muzyki z
        radia lub mp3 za pomocą jednego nośnika lub rozmawiać podczas jazdy na rowerze
        (ostatnio z rowerka nie schodzę) i mieć wolne ręce do rozpędzania baranków ze
        ścieżek rowerowych albo gdy jadę autobusem lub innym środkiem. W metrze radio
        nie odbiera więc pomyślałam o mp3, a poza tym jest jeszcze mnóstwo innych
        korzyści z mp3, wiadomo. Tylko czy wybór 6230i jest dobry, zawsze używałam
        Nokii i nie miałam żadnych problemów.
        pozdrawiam
        • buschi Re: mp3 w telefonie czy warto? 16.09.05, 13:33
          ja mam 6230 od pół roku, jezdze na rowerze i slucham sobie radia albo mp3 i
          WSZYSTKO jest okay , jestem bardzo zadowolona z tego telefonu!!!
    • Gość: karold500 Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 06:20
      Jesli komus malo 80 MB na mp3 w Samsungu d500 lub 128 w innym telefonie to niech
      sobie przekonwertuje mp3-ki do mp3pro w jakosci 64/kbs. Wrazenia odluchu te same
      a zajetoscv pamieci 3 razy mniejsza. Tutaj opis i
      linkwww.matrax.net/forum/showpost.php?p=202001&postcount=86
      • Gość: jahu Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 16:48
        Najlepsze jakosci odtwarzania i najwieksze pamieci maja Sonyericssony.I
        mozliwosci korekty dzwieku, i karty wymienne, w nowszych modelach nawet 1 G. A
        radio w Polsce jest do d.., od czasu, kiedy nie ma juz dawnejRadiostacji, to nie
        ma czego sluchac
        • Gość: salmon Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 09.09.05, 20:27
          polecam Sony Ericsson K750i. sam mam SE k700i i jestem b.zadowolony, tylko te 40
          MB pamieci troche malo... ale k750i to moim zdaniem obecnie jeden z najbardziej
          gadzeciarskich najlepiej wyposazonych telefonow na rynku.
          no i jesli na razie jest drogi (nie wiem ile kosztuje) to pewni eniedlugo
          stanieje bo plus go ostro reklamuje.
          • uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 09.09.05, 21:56
            k750i jest drogi jako telefon, ale kup za 1300 zł dobry , ba świetny telefon,
            kup mp3 i kup aparat 2 Mp(te 2 MP z se troszke odbiega od cyfrowek ale jak na
            komórke to jest ok).

Cena/możliwości - bardzo dobry stosunek
    • Gość: Thule Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 00:40
      najlepiej sprawic sobie sony ericsson W800
      www.sonyericsson.com/w800/mainpage.aspx
      to nie jest opcja pt: "tanio", ale b.dobra jakosc
      + max modny gadget ;)
      ma wszystko co powinien miec dobry telefon
      i dobry mp3 player
      • Gość: elgastar Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.lodz.msk.pl 10.09.05, 02:11
        ello

Mialem K700, obecnie mam W800 i powiem Wam, ze oprocz aparatu 2MP, odtwarzacza mp3 wraz z 512Mb karta w STANDARDZIE, radiem z RDSem - nic wiecej nie potrzebuje. Mam muze, mam fotki sredniej jak na APARAT cyfrowy jakosci, jak skonczy sie muza wlaczam radio. Dla mnie nic wiecej nie potrzeba.
        Jeszcze jedna wazna rzecz: aparat darmowy, umowa na 12 miesiecy, abonament 30 ,... funtow szterlingowm w tym 200 minut takze poza granice. To niestety oferta nie obowiazujaca w PL :(

pozdro

PS W Polsce jestem od dwoch dni i juz kilka rzeczy, zwiazanych z telefonia gsm, mi sie nie podoba :(
        • Gość: q Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: 81.219.224.* 10.09.05, 12:42
          zapomniałeś dodać, że telefon nie ma SIM Locka....

ehhh, Polska

Dzień_Dobry_Do_Widzenia_Teraz_Polska_Tutaj_Się_Nic_Nie_Zmienia
        • Gość: adiq Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:30
          a ile w tym SE w800 wytrzymuje bateria podczas sluchania mp3?
          • blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 11.09.05, 00:10
            Gość portalu: adiq napisał(a):

> a ile w tym SE w800 wytrzymuje bateria podczas sluchania mp3?

W w800 można wyłączyć telefon, tak by player mógł wytrzymac dłużej i wtedy to
            coś koło 16 godzin grania bez przerwy. a bez wyłączenia to pewnie 10-12 godzin
            (czyli podobnie jak k700)
    • mike-great Re: mp3 w telefonie czy warto? 10.09.05, 03:17
      Lepiej poczekaj - wkrótce stanieje!

Gość portalu: ak napisał(a):

> Czy jest sens placic ok. 600 PLN za Nokia 6230i z mp3, czy to dobrze dziala
      > czy nie ma sensu i mp3 kupic osobno, a telefon Nokia 6610i tylko z radiem za
      > 1 PLN???
      • Gość: miras Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.dolsat.pl 10.09.05, 09:18
        Telefon sluzy zazwyczaj do dzwonienia, ale jak wiadomo wodotryski sa mile
        widziane. Mozna miec to samo za nieduze pieniadze. Ja uzywam starej poczciwej
        sl45 siemensa (sa na allegro do 150zl) dokupilem karte 512MB i jest cool.
        Uzywam mp3 podczas pokonywania dlugich tras rowerem i bardzo sobie ja chwale.
        Oczywiscie sl45 ma korekcje zarowno basow jak i sopranow i to z zakresie
        trzystopniowowym. Polecam
    • Gość: mowgli Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:12
      oczywiscie ze nie warto!!
      • mike-great Re: mp3 w telefonie czy warto? 10.09.05, 15:29
        Zaraz cię tu zakrzyczą "specjaliści" że warto...

Gość portalu: mowgli napisał(a):

> oczywiscie ze nie warto!!
        • uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 10.09.05, 17:53
          specjalistą nie jestem a twierdze, ze warto
    • Gość: gogaa 6230 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:44
      mam nokie 6230 z mp3 i bardzo jestem zadowolona z tego telefonu ale tu nie
      chodzi tylko o mp3 bowiem porownaj sobie rozdzielczosc tych telefnow a poza tym
      6230 ma jeszcze kamere czego nie ma 6610. konczyl mis ie abonament i mialam
      jakies 100 telefonow do wybrania tych nowszych i tych starszych i najlepiej w
      moich testach wypadala 6230 poza tym dzwonilam do salonow nokii i siemensa i
      nokia jest najlepsza . goraco polecam 6230
      • blq Re: 6230 10.09.05, 18:39
        Oczywiscie zgodze sie ze 6610 i 6230 to nie tylko mp3 sie roznia (sam o tym
        pisalem wczesniej) ale akurat rozdzielczosc ekranow to one maja identyczna. No
        chyba, ze masz na mysli 6230i...

Druga sprawa: akurat dzwonienie do serwisow firmowych to NIE jest najlepszy
        pomysl przy wyborze telefonow. Troche tacy nieobiektywni są, wiesz?
    • Gość: gogaa k 700i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:55
      SE k 700i ma moja siostra i tez jest bardzo zadowolona troche byl drogi ale
      warto bylo dac te pieniadze poniewaz to zajbisty telefon i dobra marka
      • atrapa_kierownika Re: k 700i 10.09.05, 18:28
        Ogólnie telefon bez wątpienia jest super, ale do zastosowania jako odtwarzacz mp3 z powodu ograniczonej pamięci się nie nadaje.
    • Gość: ezzop sony ericson W800 warto! IP: *.tele2.pl 11.09.05, 10:33
      sony ericson W800 warto! to nie jest telefon z mp3 tylko telefon i mp3 i to
      jakie - szczerze polecam choc na razie cena ok 1600-2000 pln nie zacheca
      • aka10 Re: sony ericson W800 warto! 11.09.05, 11:57
        Fakt,bardzo dobry telefon i mp3,radio.Mp3 mozna uzywac bez wlaczania
        telefonu,co z kolei przydaje sie w samolocie.Pamiec max. 2 GB.Pozdrawiam.
    • sivy19wlkp Re: mp3 w telefonie czy warto? 11.09.05, 16:09
      nie warto - tel. jest glownie do rozmow.Po co mu zjechac baterie na .. rozrywke.
    • marek.bloch Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 09:08
      6230i jesli mowisz o tym telefonie to nie tylko jest w nim mp3 lecz jeszcze
      aparat 1.3 mega piksela, radio. Jakosc mp3 w tym telefonie jest ok no zalezy
      jakie sobie dokupisz do redukcji sluchawki. 6610i gdzie aparat jest do d.....
      nie ma mp3 a dokladnie wskazuje na to jego wartosc ja nigdy bym n ie kupil tego
      tel.
    • Gość: AS Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:13
      Męczyłem się z tym telefonem rok . Słuchawki do niczego , wypadają z ucha
      popełniłem błąd i kupiłem inne od Nokii (dla aktywnych :-)) i dźwięk był
      jeszcze gorszy. Moc wyjściowa słaba ( na rowerze w ruchu prawie nic nie
      słychać), korekcja dźwięku niezauważalna, no i w samolocie nie posłuchasz bo
      musisz wyłączyć .Podsumowując: telefon jest ok , prosta obsługa, niezawodny
      (przejechał mi po nim samochód i tylko wyświetlacz padł)radio ok, natomiast
      muzyka z mp3 niestety do niczego. Plus takiego rozwiązania to to że słyszysz
      jak ktoś do ciebie dzwoni co w przypadku zewnętrznego mp3 nie działa (ciągle
      mam nieodebrane rozmowy:-).
    • Gość: Rondel Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:24
      Mam Nokię 6230i od 1,5 miesiąca. Jak już ktoś wspomniał jest to do tej pory
      najlepszy telefon nokii dostępny na rynku. Jakiś korektor tam jest, ale marny.
      Warto dokupić kartę o większej pamięci (przynajmniej 256 MB) i dobrze jest mieć
      Blutooth - masz wtedy beprzewodową łączność z komputerem. Nie, no ogólnie fajny
      bajer z tym, że za pół roku pewnie będzie to takie samo gó.. jak teraz nokia
      6610i.
      Pozdrawiam
      • blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 11:42
        > bajer z tym, że za pół roku pewnie będzie to takie samo gó.. jak teraz nokia
        > 6610i.

chyba nie każdy wie, że 6610i ma już prawie dwa lata, a już w chwili wyjścia "z
        taśmy" był to telefon bardzo przestarzały. Tylko w Polsce chyba telefon ten
        zdobył tak wielką popularność, nie znający się na fonach ludzie dali sobie
        wmówić że to telefon "nowoczesny" - nowoczesny to on był, gdzieś tak w połowie
        2003 roku, gdy jeszcze lezał w magazynach i czekał na premierę.

a n6230i mimo swoich wad - nie zestarzeje sie tak szybko. Sądze ze takim
        smieciem, jakim jest teraz 6610i - to będzie gdzies tak dopiero w 2pol 2007r
        • aka10 Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 17:41
          Jesli chce sie miec dobrej jakosci mp3 w telefonie,to chyba warto poczekac na
          Nokie N 91 (stereo,miejsce na 3000 utworow).Lada dzien powinna wejsc na
          rynek.Pozdrawiam.
    • roody102 Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 13:07
      Mam ten telefon od niedawna i uważam, że to się nie opłaca. Dlaczego?
      - bateria jest słaba - bez używania radia i odtwarzacza, z robieniem kilku
      zdjęć na tydzień wytrzymuje 2 doby. Ze słuchaniem ładować trzeba codziennie.
      - karta pamięci ma tylko 32 mb - nie wejdźie na to nawet jedna płyta w mp3 - a
      dokupywanie się nie opłaca, bo...
      ... lepiej kupić po prostu odtwarzacz z dużą pojemnością i wytrzymałą baterią.
      Także odtwarzacz mp3 w tym konkretnier telefonie to jednak tylko bajer. Takie
      mam odczucia.
      A, korektor dźwięku jest, to prawda.
    • ewa13121981 Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 13:27
      www2.TheCrims.com/?rid=443442 po prostu
    • Gość: bagi Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:34
      Sony Ericsson D750i - to jest najlepszy wybór w tym momencie
    • camel_3d brzeczyk... 13.09.05, 08:36
      nie wiem jak w Polsce, ale tu po ulicach laza setki dzieciakow i sluchaja
      muzyki z komorki. No i do tego nie przez sluchawki, tylko przez komorkowy
      glosniczek. Slychac tyle co nic, glownie jakich harmider..ale idzie takie toto
      i "slucha"... A co ciekawe to robia TYLKO dzieciaki, po ktorych widac, ze
      pochodza z jakichs marginalnych roodzin.
      • Gość: blq Re: brzeczyk... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:18
        w Polsce dzieciaki z rodzin "marginalnych" mają nokię 3310 albo alcatela OT
        (wersja hardcore) i raczej nie mogą sobie posłuchać nic ciekawego z głośniczka.
        natomiast jak juz ktos ma mp3 w telefonie, i do tego z niego korzysta, to juz
        przez słuchawki.

a co do przecietnego w/w uzytkownika to:

1. bardziej facet niz kobieta
        2. wiek? 15-40 lat, choc najwiecej dwudziestoparolatkow :)
        3. z rodzin raczej dobrze sytuowanych.
        • camel_3d Re: brzeczyk... 14.09.05, 09:01
          no tu dostaje sie kazdy (bez mala) telefon z 1€ wraz z podpisaniem umowy na 2
          lata. wiec mozna sobie wybrac na prawde pojechane komorki.
          • blq Re: brzeczyk... 14.09.05, 10:32
            camel_3d napisał:

> no tu dostaje sie kazdy (bez mala) telefon z 1€ wraz z podpisaniem umowy
            > na 2
            > lata. wiec mozna sobie wybrac na prawde pojechane komorki.

hehe, domyslam sie. choc jak do mnie przyjezdzaja Niemcy, to raczej kiepskawe te
            komoreczki maja. No ale pewnie umowa akurat im sie konczy :D - bo na stronach
            operatorow faktycznie super-fony widac

dzieki za wiesci z 'niemieckiego frontu' :D
    • Gość: pyci zmniejszajcie jakosc plikow mp3,wejdzie ich wiecej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:11
      polecam korzystanie z programow zmniejszajacych bitrate(jakosc dzwieku) plikow
      mp3. Mozna spokojnie zmniejszac do 64kbps przy praktycznie niezauwazalnej dla
      ucha roznicy jakosci, a plik ktory normalnie zajmowal ok 4MB po tej operacji
      zajmuje nieco ponad 1MB. Polecam korzystanie z programu Easy CDDA Extractor(cos
      ala CDex) a konkretnie podprogram tego pakietu "File Converter" lub tez w
      ostatecznosci Musicmatch jukebox(cos podobnego do winampa). Jesli sluchacie nie
      przez sluchawki ale przez wewnetrzny glosnik-np.SE k700i- to spokojnie mozna
      zmniejszyc bitrate nawet do 32kbps. na karte 32MB w ten sposob wchodzilo mi ok
      23 pliki.
      • blq Re: zmniejszajcie jakosc plikow mp3,wejdzie ich w 15.09.05, 02:00
        No prosze, Camel... jednak i w Polsce zdarzaja sie amatorzy słuchania przez
        glosnik! :/

a co do zmniejszana jakosci - owszem. z 320, 192kbps itp. natomiast 128 to na
        słuchawkach standard - i dla kogo jak dla kogo ale dla mnie roznica jakosci w
        postaci 64 kbps jest baaardzo zauwazalna.

PS. ciekaw jestem Pyci, co miales za fona, ze miales karte 32MB - sl45, czy
        jakas nokie?
        • Gość: zzz Re: zmniejszajcie jakosc plikow mp3,wejdzie ich w IP: *.chello.pl 15.09.05, 20:30
          Wystarczy bodajże Nokia 7600:/ Jakiś idiota zrobił tel z aparatem i mp3, a bez
          kart pamięci:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka