GoĹÄ: ak IP: 217.11.142.* 08.09.05, 10:22 Czy jest sens placic ok. 600 PLN za Nokia 6230i z mp3, czy to dobrze dziala czy nie ma sensu i mp3 kupic osobno, a telefon Nokia 6610i tylko z radiem za 1 PLN??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: q Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: 81.219.224.* 08.09.05, 10:25 a ja rozszerze pytanie; czy w telefonach z mp3 i radiami jest jakaś mozliwość korekcji dżwięku, np ekstra bass, czy zaprogramowane np: pop, heavy, classic czy coś w tym rodzaju? jesli tak, to w jakich telefonach? bo jeśli w żadnym, to na pewno lepiej osobno kupić telefon i osobno odtwarzacz mp3... Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:05 Są. Podejrzewam że w większości telefonach z możliwością odtwarzania mp3 jak nie we wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:19 Niestety nie we wszystkich. I niestety moje Motorole na tym polu urągają - korekcja basu nie istnieje, podobnie jak sam bas - dzwiek jest taki sobie... ale dla mnie i tak to bylo lepsze niż player i telefon osobno (może jestem zbyt wygodny, ale nie lubie zbyt dużo nosic po kieszeniach). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dexo Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:48 Mi wydaje sie ze lepiej kupic fona z mp3. Zawsze to jakis bajer a co do mp3player'ów to bez komentaza ja mialem 2 kazdy za jakies 250zł obydwa sie zepsuly po kilku miechach. __________________________________________________________________________________ POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bloch Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 09:14 jesli mowisz o jakosci dzwieku to jest mozliwe. Np 6230i dokupic mozna redukcje na jeka do tel. wtedy mozna podpiac wysokiej jakosci sluchawki. Ktore dadza rade z twoimi wymaganiami. A ustawieniami dzwieku spotkalem sie w sonyeriksom p900, p910 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kris Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 07:06 Kup sobie telefon za złotówkę i na allegro, odtawrzacz P3, za który zapłacisz do 200zł (256MB-wystarczy do słuchania na codzień) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:03 6230i za 600 zł. Sens jest i to duży. W dodatku masz dobry odtwarzacz mp3. Albo sie nie znasz albo żartujesz zadając takie pytanie, sądze że to pierwsze :) a od 6610i trzymaj sie z dala. 6230i bierz i sie nie zastanawiaj, za te cene to dobra oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: user6230 Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.server.ntli.net 09.09.05, 23:51 Potwierdzam. Ja mam 6230 od roku bardzo dobry odtwarzacz mp3. Denerwowały mnie tylko słuchawki, które dawały słaby bass. Po kilku miesiącach wymieniłem na słuchawki sony, które grają wspaniale! Dokupiłem 512 MB na miniSD i jest słuchania na kilka godzin. Tylko baterie często trzeba ładować, gdy telefonu używa się również do rozmawiania :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Konrad Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.pit.edu.pl 12.09.05, 08:13 Gość portalu: user6230 napisał(a): > Potwierdzam. > > Ja mam 6230 od roku bardzo dobry odtwarzacz mp3. Denerwowały mnie tylko > słuchawki, które dawały słaby bass. Po kilku miesiącach wymieniłem na słuchawki sony, które grają wspaniale! Na jakiej zasadzie podłączyłeś słuchawki do 6230? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: user6230 Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.server.ntli.net 13.09.05, 14:26 Na zasadzie śrubokręta, noża i lutownicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
arilo a ile dales za pamiec 512 MB?? 13.09.05, 16:37 Pozdro Gość portalu: user6230 napisał(a): > Potwierdzam. > > Ja mam 6230 od roku bardzo dobry odtwarzacz mp3. Denerwowały mnie tylko > słuchawki, które dawały słaby bass. Po kilku miesiącach wymieniłem na słuchawki > > sony, które grają wspaniale! Dokupiłem 512 MB na miniSD i jest słuchania na > kilka godzin. Tylko baterie często trzeba ładować, gdy telefonu używa się > również do rozmawiania :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: user6230 Re: a ile dales za pamiec 512 MB?? IP: *.server.ntli.net 15.09.05, 01:31 Jak dobrze pamietam to okolo 25 funtow na ebay. Teraz ta karte mozna kupic za 19 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:21 Co prawda 6230i nie gra mp3 najwyzszych lotów (k750 a nawet k700 grają lepiej) ale i tak opłaca się go brać za 600zł i opłaca sie miec mp3 zintegrowane z telefonem. Poza tym 6610i rozni sie nie tylko brakiem radia - to po prostu fatalny obciachowy, przestarzały telefon (nadający się tylko do dzwonienia, sms i sluchania radia). A 6230i to poki co najlepszy telefon nokii poza tymi z symbianem. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gram Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.4web.pl 08.09.05, 11:25 blq wiem, że jesteś ignorantem w temacie telefonów, ale przestań się już kompromitować. 6230i nie ma symbiana. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Naucz sie czytać, miernoto.... 08.09.05, 11:36 ... a potem do mnie szczekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 11:37 Gram nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nikt tu nie pisał, że 6230i ma symbiana. i faktycznie 6610i to stary fon. -- "Przy świecach i przy koniaku a nad sobą mam Jej Loki" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca tematu nie warto? IP: *.plock.mm.pl 08.09.05, 12:24 za 150-200zł można mieć mp3player z basem 512mb - czy w tych telefonach się tyle zmieści? i za taką cenę? przecież jeśli 600zł to samo mp3 to ja bym się w to nie pchał - nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: nie warto? 08.09.05, 12:30 ok, za 600 zł masz nokie 6230i z mp3. dokupisz karte 512 za 150 zł. tak czy siak po odjęciu jakiś 200 zł za taką mp3 masz jeszcze dobry telefon z ciekawym wyświetlaczem i możliwścią dzwonienia a nawet esemesowania. Dla profesjonalistów jest jeszcze grps i inne gadzety Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca tematu Re: nie warto? IP: *.plock.mm.pl 08.09.05, 12:42 tak tylko te 600zł + to co płacisz w abonamencie co miesiąc, albo tyle musisz dopłacić do N3120 - przeciętna cena tego telefonu to 1000zł! www.allegro.pl/show_item.php?item=62690209 a za te 600zł to jest tylko dopłata za mp3 w stosunku do nieco słabszego modelu bez tego gadzetu, tak więc jeśli mam wydawać kolejne 150zł na pamięć - to w tej cenie jest już gotowy cały odtwarzacz ergo => 600zł za nic co do wymagań, to wolałbym coś więcej bo 128mb to jest mało, jedna płyta, mp3player jest mi potrzebny jak gdzieś wyjeżdzam, gdzie nie będę miał możliwości wgrania utworów, więc żeby jakoś to miało ręce i nowi, a utwory nie znudziły się to 512 to minimum jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: nie warto? 08.09.05, 20:57 > co do wymagań, to wolałbym coś więcej bo 128mb to jest mało, jedna płyta, mp3pl > ayer jest mi potrzebny jak gdzieś wyjeżdzam, gdzie nie będę miał możliwości wgr > ania utworów, więc żeby jakoś to miało ręce i nowi, a utwory nie znudziły się t > o 512 to minimum jak dla mnie jako znawca tematu powinieniesz wiedzic pare rzeczy , osobiscie mam mp3jke 128mb i K500i z 12 mega na 128 wzuczalem okolo 3-5 plyt CD wiec sie nie znudzi szybko tylko trzeba wiedziec pare rzeczy bo kazdy wgrywa jak leci a tu mozna inaczej zrobic trzeba przerobic do mp3.pro i juz mamy polowe pamieci na jakosci nic nie schodzi a jak do wma jeszcze to moze cos sie jeszcze urwie wiec mamy duzo pamieci z 4mb robi sie 1,5 mb a co do telefonu to podobnie robilem a jeszcze mozna inaczej w telefonie zrobic tylko trzeba najpierw mp3 zrobic w b. dobrej jakosci i podglasnic ja i przerabiamy do 3gp i tez sluchamy juz w telefonie z 4 mega robi nam sie 400KB a w 12 mega juz pare piosenek bedzie ale oczywiscie mozna wydac wiecej kasy i miec to bez zabawy ale ja wole sobie zostawic ta kase a nie pchac ja komus :] nooo to bylo na tyle pozdrawiam :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hbr Re: nie warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.05, 21:02 a jakby skompresowac do amr to juz w ogole bedzie malutko zajmowalo. Wez pod uwage, ze 3gp i wma maja kiepska jakosc i kompresowanie na sile nie jest dobrym srodkiem do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ee tam Re: nie warto? IP: 212.180.160.* 09.09.05, 21:29 zamiast siedzieć pół dnia i rozkminiać 50 różnych kompresji jedna po drugiej, wole wszystkie piosenki wrzucic do ipoda. Nie mam czasu ani glowy na takie pierdoly jak kompresja. Biore muzyke i wychodze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aman Re: nie warto? IP: *.chello.pl 09.09.05, 22:01 W/g mnie warto bedzie za jakis czas, kiedy w standardzie beda pojemnosci okolo 1 GB. Co do konwersji - zazdroszcze osobom, ktore nie zlysza roznicy pomiedzy roznymi formatami i czestotliwosciami robkowania ;). Przy i tak ograniczonej jakosci mp3 te 192 kb to IMO minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
atrapa_kierownika Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 12:28 Zależy, jakie masz duże wymagania w stosunku do odtwarzacza. Ja używam telefonu z odtwarzaczem podczas jazdy na rowerze ew. podczas (rzadkich) spacerów. W takiej sytuacji 128MB, bo tyle mogę wrzucić, wystarcza, a dodatkową korzyścią jest to, że nie muszę zatrzymywać się, kombinować ze słuchawkami i grzebać po kieszeniach, żeby porozmawiać przez telefon. W telefonach z Symbianem masz ten plus, że możesz zainstalować odtwarzacz plików ogg. Pozwala on na lepszą kompresję przy tej samej jakości w stosunku do mp3, co jest bardzo korzystne ze względu na ograniczoną z reguły pojemność kart pamięci w telefonach. W ten sposób na kartę o pojemności 128MB wrzucam trzy płyty i jeszcze zazwyczaj trochę miejsca zostaje. Jakość dźwięku z telefonu całkowicie mnie zadowala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Timo Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:06 Telefony Nokia 6230i oraz 6230 są zupełnie nieopłacalne. Po pierwsze, za te pieniądze otrzymujemy u każdego innego producenta telefon z lepszym ekranem i, co najważniejsze, trwalszy. Pracując w salonie wiele słyszałem o 6230 (i) z 'fabrycznie błędnie wgranym oprogramowaniem'. Mam wrażenie że 3/4 serii ma je wgrane nieprawidłowo. Ten telefon to jedna wielka pomyłka, jak wszystkie ostatnie Nokie. Proponuję Motorolę V635 z ulepszonym odtwarzaczem i gniazdem kart pamięci lub starszą E398, choć po zdjęciu blokady Sim-Lock telefony Motorola zawieszają się i wyłączają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atrapa_kierownika Re: mp3 w telefonie czy warto? 08.09.05, 18:01 Oczywiście, chodziło mi o odtwarzacz mp3 w telefonie w ogóle, nie konkretnie o Nokię 6230i. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ak Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:16 Właśnie na taką informację czekałam, chcę mieć "all in one", słuchać muzyki z radia lub mp3 za pomocą jednego nośnika lub rozmawiać podczas jazdy na rowerze (ostatnio z rowerka nie schodzę) i mieć wolne ręce do rozpędzania baranków ze ścieżek rowerowych albo gdy jadę autobusem lub innym środkiem. W metrze radio nie odbiera więc pomyślałam o mp3, a poza tym jest jeszcze mnóstwo innych korzyści z mp3, wiadomo. Tylko czy wybór 6230i jest dobry, zawsze używałam Nokii i nie miałam żadnych problemów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buschi Re: mp3 w telefonie czy warto? 16.09.05, 13:33 ja mam 6230 od pół roku, jezdze na rowerze i slucham sobie radia albo mp3 i WSZYSTKO jest okay , jestem bardzo zadowolona z tego telefonu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karold500 Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 06:20 Jesli komus malo 80 MB na mp3 w Samsungu d500 lub 128 w innym telefonie to niech sobie przekonwertuje mp3-ki do mp3pro w jakosci 64/kbs. Wrazenia odluchu te same a zajetoscv pamieci 3 razy mniejsza. Tutaj opis i linkwww.matrax.net/forum/showpost.php?p=202001&postcount=86 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jahu Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 16:48 Najlepsze jakosci odtwarzania i najwieksze pamieci maja Sonyericssony.I mozliwosci korekty dzwieku, i karty wymienne, w nowszych modelach nawet 1 G. A radio w Polsce jest do d.., od czasu, kiedy nie ma juz dawnejRadiostacji, to nie ma czego sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: salmon Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 09.09.05, 20:27 polecam Sony Ericsson K750i. sam mam SE k700i i jestem b.zadowolony, tylko te 40 MB pamieci troche malo... ale k750i to moim zdaniem obecnie jeden z najbardziej gadzeciarskich najlepiej wyposazonych telefonow na rynku. no i jesli na razie jest drogi (nie wiem ile kosztuje) to pewni eniedlugo stanieje bo plus go ostro reklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 09.09.05, 21:56 k750i jest drogi jako telefon, ale kup za 1300 zł dobry , ba świetny telefon, kup mp3 i kup aparat 2 Mp(te 2 MP z se troszke odbiega od cyfrowek ale jak na komórke to jest ok). Cena/możliwości - bardzo dobry stosunek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Thule Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 00:40 najlepiej sprawic sobie sony ericsson W800 www.sonyericsson.com/w800/mainpage.aspx to nie jest opcja pt: "tanio", ale b.dobra jakosc + max modny gadget ;) ma wszystko co powinien miec dobry telefon i dobry mp3 player Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elgastar Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.lodz.msk.pl 10.09.05, 02:11 ello Mialem K700, obecnie mam W800 i powiem Wam, ze oprocz aparatu 2MP, odtwarzacza mp3 wraz z 512Mb karta w STANDARDZIE, radiem z RDSem - nic wiecej nie potrzebuje. Mam muze, mam fotki sredniej jak na APARAT cyfrowy jakosci, jak skonczy sie muza wlaczam radio. Dla mnie nic wiecej nie potrzeba. Jeszcze jedna wazna rzecz: aparat darmowy, umowa na 12 miesiecy, abonament 30 ,... funtow szterlingowm w tym 200 minut takze poza granice. To niestety oferta nie obowiazujaca w PL :( pozdro PS W Polsce jestem od dwoch dni i juz kilka rzeczy, zwiazanych z telefonia gsm, mi sie nie podoba :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: 81.219.224.* 10.09.05, 12:42 zapomniałeś dodać, że telefon nie ma SIM Locka.... ehhh, Polska Dzień_Dobry_Do_Widzenia_Teraz_Polska_Tutaj_Się_Nic_Nie_Zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adiq Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:30 a ile w tym SE w800 wytrzymuje bateria podczas sluchania mp3? Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 11.09.05, 00:10 Gość portalu: adiq napisał(a): > a ile w tym SE w800 wytrzymuje bateria podczas sluchania mp3? W w800 można wyłączyć telefon, tak by player mógł wytrzymac dłużej i wtedy to coś koło 16 godzin grania bez przerwy. a bez wyłączenia to pewnie 10-12 godzin (czyli podobnie jak k700) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: mp3 w telefonie czy warto? 10.09.05, 03:17 Lepiej poczekaj - wkrótce stanieje! Gość portalu: ak napisał(a): > Czy jest sens placic ok. 600 PLN za Nokia 6230i z mp3, czy to dobrze dziala > czy nie ma sensu i mp3 kupic osobno, a telefon Nokia 6610i tylko z radiem za > 1 PLN??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miras Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.dolsat.pl 10.09.05, 09:18 Telefon sluzy zazwyczaj do dzwonienia, ale jak wiadomo wodotryski sa mile widziane. Mozna miec to samo za nieduze pieniadze. Ja uzywam starej poczciwej sl45 siemensa (sa na allegro do 150zl) dokupilem karte 512MB i jest cool. Uzywam mp3 podczas pokonywania dlugich tras rowerem i bardzo sobie ja chwale. Oczywiscie sl45 ma korekcje zarowno basow jak i sopranow i to z zakresie trzystopniowowym. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mowgli Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:12 oczywiscie ze nie warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: mp3 w telefonie czy warto? 10.09.05, 15:29 Zaraz cię tu zakrzyczą "specjaliści" że warto... Gość portalu: mowgli napisał(a): > oczywiscie ze nie warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: mp3 w telefonie czy warto? 10.09.05, 17:53 specjalistą nie jestem a twierdze, ze warto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gogaa 6230 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:44 mam nokie 6230 z mp3 i bardzo jestem zadowolona z tego telefonu ale tu nie chodzi tylko o mp3 bowiem porownaj sobie rozdzielczosc tych telefnow a poza tym 6230 ma jeszcze kamere czego nie ma 6610. konczyl mis ie abonament i mialam jakies 100 telefonow do wybrania tych nowszych i tych starszych i najlepiej w moich testach wypadala 6230 poza tym dzwonilam do salonow nokii i siemensa i nokia jest najlepsza . goraco polecam 6230 Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: 6230 10.09.05, 18:39 Oczywiscie zgodze sie ze 6610 i 6230 to nie tylko mp3 sie roznia (sam o tym pisalem wczesniej) ale akurat rozdzielczosc ekranow to one maja identyczna. No chyba, ze masz na mysli 6230i... Druga sprawa: akurat dzwonienie do serwisow firmowych to NIE jest najlepszy pomysl przy wyborze telefonow. Troche tacy nieobiektywni są, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gogaa k 700i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:55 SE k 700i ma moja siostra i tez jest bardzo zadowolona troche byl drogi ale warto bylo dac te pieniadze poniewaz to zajbisty telefon i dobra marka Odpowiedz Link Zgłoś
atrapa_kierownika Re: k 700i 10.09.05, 18:28 Ogólnie telefon bez wątpienia jest super, ale do zastosowania jako odtwarzacz mp3 z powodu ograniczonej pamięci się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ezzop sony ericson W800 warto! IP: *.tele2.pl 11.09.05, 10:33 sony ericson W800 warto! to nie jest telefon z mp3 tylko telefon i mp3 i to jakie - szczerze polecam choc na razie cena ok 1600-2000 pln nie zacheca Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: sony ericson W800 warto! 11.09.05, 11:57 Fakt,bardzo dobry telefon i mp3,radio.Mp3 mozna uzywac bez wlaczania telefonu,co z kolei przydaje sie w samolocie.Pamiec max. 2 GB.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sivy19wlkp Re: mp3 w telefonie czy warto? 11.09.05, 16:09 nie warto - tel. jest glownie do rozmow.Po co mu zjechac baterie na .. rozrywke. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bloch Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 09:08 6230i jesli mowisz o tym telefonie to nie tylko jest w nim mp3 lecz jeszcze aparat 1.3 mega piksela, radio. Jakosc mp3 w tym telefonie jest ok no zalezy jakie sobie dokupisz do redukcji sluchawki. 6610i gdzie aparat jest do d..... nie ma mp3 a dokladnie wskazuje na to jego wartosc ja nigdy bym n ie kupil tego tel. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AS Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:13 Męczyłem się z tym telefonem rok . Słuchawki do niczego , wypadają z ucha popełniłem błąd i kupiłem inne od Nokii (dla aktywnych :-)) i dźwięk był jeszcze gorszy. Moc wyjściowa słaba ( na rowerze w ruchu prawie nic nie słychać), korekcja dźwięku niezauważalna, no i w samolocie nie posłuchasz bo musisz wyłączyć .Podsumowując: telefon jest ok , prosta obsługa, niezawodny (przejechał mi po nim samochód i tylko wyświetlacz padł)radio ok, natomiast muzyka z mp3 niestety do niczego. Plus takiego rozwiązania to to że słyszysz jak ktoś do ciebie dzwoni co w przypadku zewnętrznego mp3 nie działa (ciągle mam nieodebrane rozmowy:-). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rondel Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:24 Mam Nokię 6230i od 1,5 miesiąca. Jak już ktoś wspomniał jest to do tej pory najlepszy telefon nokii dostępny na rynku. Jakiś korektor tam jest, ale marny. Warto dokupić kartę o większej pamięci (przynajmniej 256 MB) i dobrze jest mieć Blutooth - masz wtedy beprzewodową łączność z komputerem. Nie, no ogólnie fajny bajer z tym, że za pół roku pewnie będzie to takie samo gó.. jak teraz nokia 6610i. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 11:42 > bajer z tym, że za pół roku pewnie będzie to takie samo gó.. jak teraz nokia > 6610i. chyba nie każdy wie, że 6610i ma już prawie dwa lata, a już w chwili wyjścia "z taśmy" był to telefon bardzo przestarzały. Tylko w Polsce chyba telefon ten zdobył tak wielką popularność, nie znający się na fonach ludzie dali sobie wmówić że to telefon "nowoczesny" - nowoczesny to on był, gdzieś tak w połowie 2003 roku, gdy jeszcze lezał w magazynach i czekał na premierę. a n6230i mimo swoich wad - nie zestarzeje sie tak szybko. Sądze ze takim smieciem, jakim jest teraz 6610i - to będzie gdzies tak dopiero w 2pol 2007r Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 17:41 Jesli chce sie miec dobrej jakosci mp3 w telefonie,to chyba warto poczekac na Nokie N 91 (stereo,miejsce na 3000 utworow).Lada dzien powinna wejsc na rynek.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 13:07 Mam ten telefon od niedawna i uważam, że to się nie opłaca. Dlaczego? - bateria jest słaba - bez używania radia i odtwarzacza, z robieniem kilku zdjęć na tydzień wytrzymuje 2 doby. Ze słuchaniem ładować trzeba codziennie. - karta pamięci ma tylko 32 mb - nie wejdźie na to nawet jedna płyta w mp3 - a dokupywanie się nie opłaca, bo... ... lepiej kupić po prostu odtwarzacz z dużą pojemnością i wytrzymałą baterią. Także odtwarzacz mp3 w tym konkretnier telefonie to jednak tylko bajer. Takie mam odczucia. A, korektor dźwięku jest, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa13121981 Re: mp3 w telefonie czy warto? 12.09.05, 13:27 www2.TheCrims.com/?rid=443442 po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bagi Re: mp3 w telefonie czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:34 Sony Ericsson D750i - to jest najlepszy wybór w tym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d brzeczyk... 13.09.05, 08:36 nie wiem jak w Polsce, ale tu po ulicach laza setki dzieciakow i sluchaja muzyki z komorki. No i do tego nie przez sluchawki, tylko przez komorkowy glosniczek. Slychac tyle co nic, glownie jakich harmider..ale idzie takie toto i "slucha"... A co ciekawe to robia TYLKO dzieciaki, po ktorych widac, ze pochodza z jakichs marginalnych roodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blq Re: brzeczyk... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:18 w Polsce dzieciaki z rodzin "marginalnych" mają nokię 3310 albo alcatela OT (wersja hardcore) i raczej nie mogą sobie posłuchać nic ciekawego z głośniczka. natomiast jak juz ktos ma mp3 w telefonie, i do tego z niego korzysta, to juz przez słuchawki. a co do przecietnego w/w uzytkownika to: 1. bardziej facet niz kobieta 2. wiek? 15-40 lat, choc najwiecej dwudziestoparolatkow :) 3. z rodzin raczej dobrze sytuowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: brzeczyk... 14.09.05, 09:01 no tu dostaje sie kazdy (bez mala) telefon z 1€ wraz z podpisaniem umowy na 2 lata. wiec mozna sobie wybrac na prawde pojechane komorki. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: brzeczyk... 14.09.05, 10:32 camel_3d napisał: > no tu dostaje sie kazdy (bez mala) telefon z 1€ wraz z podpisaniem umowy > na 2 > lata. wiec mozna sobie wybrac na prawde pojechane komorki. hehe, domyslam sie. choc jak do mnie przyjezdzaja Niemcy, to raczej kiepskawe te komoreczki maja. No ale pewnie umowa akurat im sie konczy :D - bo na stronach operatorow faktycznie super-fony widac dzieki za wiesci z 'niemieckiego frontu' :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pyci zmniejszajcie jakosc plikow mp3,wejdzie ich wiecej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:11 polecam korzystanie z programow zmniejszajacych bitrate(jakosc dzwieku) plikow mp3. Mozna spokojnie zmniejszac do 64kbps przy praktycznie niezauwazalnej dla ucha roznicy jakosci, a plik ktory normalnie zajmowal ok 4MB po tej operacji zajmuje nieco ponad 1MB. Polecam korzystanie z programu Easy CDDA Extractor(cos ala CDex) a konkretnie podprogram tego pakietu "File Converter" lub tez w ostatecznosci Musicmatch jukebox(cos podobnego do winampa). Jesli sluchacie nie przez sluchawki ale przez wewnetrzny glosnik-np.SE k700i- to spokojnie mozna zmniejszyc bitrate nawet do 32kbps. na karte 32MB w ten sposob wchodzilo mi ok 23 pliki. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: zmniejszajcie jakosc plikow mp3,wejdzie ich w 15.09.05, 02:00 No prosze, Camel... jednak i w Polsce zdarzaja sie amatorzy słuchania przez glosnik! :/ a co do zmniejszana jakosci - owszem. z 320, 192kbps itp. natomiast 128 to na słuchawkach standard - i dla kogo jak dla kogo ale dla mnie roznica jakosci w postaci 64 kbps jest baaardzo zauwazalna. PS. ciekaw jestem Pyci, co miales za fona, ze miales karte 32MB - sl45, czy jakas nokie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zzz Re: zmniejszajcie jakosc plikow mp3,wejdzie ich w IP: *.chello.pl 15.09.05, 20:30 Wystarczy bodajże Nokia 7600:/ Jakiś idiota zrobił tel z aparatem i mp3, a bez kart pamięci:/ Odpowiedz Link Zgłoś