obrazoburca 29.03.07, 03:08 w polityce to samo, jak juz wybrales, to teraz mamy cie w doopie. Tyle, że konkurencji w tej dziedzinie nie ma zbyt dużej. I jak tu zmienic tego usługodawcę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. 29.03.07, 04:29 Specjaliści od marketingu mówią o teorii dziurawego wiadra: zawsze więcej do niego wleje się nowych klientów niż ucieknie starych. ************************************************ Jeżeli jednak nie dolewać, to wiadro będzie puste. Jak wiadomo, specjaliści od marketingu koncentrują się na dolewaniu i za to biorą pieniądze. Wniosek jest prosty: obciąć fundusz na marketing, a część zaoszczędzonej forsy przeznaczyć na utrzymanie starych. Część, bo reszta oszczędności będzie zyskiem firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selat GW robi z nas(was) głupów?! Oto dowód: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:24 Artykuł sprzed tygodnia z "Gazety Prawnej", na którą tak bardzo lubi się powoływać GW: www.moneta.pl/News/21303/Polacy-nie-lubia-zmieniac-bankow.html 20.03.2007 Polacy nie lubią zmieniać banków Zdaniem „Gazety Prawnej” klienci polskich instytucji finansowych są wyjątkowo (na tle innych mieszkańców Europy) wierni swoim bankom. Z badań przeprowadzonych przez PBS DGA wynika, że zaledwie 10% Polaków zmieniło bank w ciągu ostatnich dwóch lat. Przyczynami przenoszenia rachunku były wygórowane koszty prowadzenia ROR oraz nieatrakcyjna oferta innych produktów. Natomiast niechęć do zmiany banku powodowały skomplikowane formalności. Jednocześnie nadal stwierdza się niski poziom ubankowienia społeczeństwa. Być może uproszczenie procedur i wzbogacenie oferty stanie się kolejnym ważnym czynnikiem wpływającym na polepszenie jakości usług bankowych". Czy w GW pracuję profesjonaliści czy socjotechnicy? Od tego kłamliwego pierniczenia sami doastają amnezji i wpadają w intelektualny kołowrót - zapominają czasami, co napisali wcześniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: GW robi z nas(was) głupów?! Oto dowód: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:30 "Szklanka do połowy pusta, czy do połowy pełna". Pytanie, czy 10% to "tylko", czy "aż"? Odpowiedź można spróbować dać porównując z innymi krajami, uwzględniając czynniki, które blokują przejścia i zachęcają do zmian zarówno w jednym, jak i w drugim kraju. Inaczej obie gazety robią wodę z mózgu za pomocą prostackiego (wynikającego pewnie z lenistwa lub niekompetencji) podejścia do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Re: GW robi z nas(was) głupów?! Oto dowód: 29.03.07, 09:52 Ja bym powiedzial raczej - Szklanka o polowe za duza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WalDo Re: GW robi z nas(was) głupów?! Oto dowód: IP: 195.42.249.* 29.03.07, 10:01 Facet z Astera opisywany na początku artykułu zamiast pakietu TwójDom za 118,- dostał pewnie propozycję pakietu TwójNet (faktycznie za 84,00 PLN). Różnica jest tylko taka, że TwójDom ma transfer 2Mb/s a TwójNet 0,5Mb/s :) Ale na wszelki wypadek lecę dzisiaj sprawdzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.m Re: GW robi z nas(was) głupów?! Oto dowód: 07.04.07, 22:29 To fakt. Mi też dali 2MBit łącze za 84 pln jak chciałem odejść. Ale mają cwaną promocję bo nazywa się to pozostań w świecie Aster i dają rabat na 12 mcy lub 24 mce ale z podpidaniem takiej samej umowy. Po okresie pumowy ceny wracają do starego poziomu i znowu wizyta na Dąbrowskiego i kolejna umowa Pozostań w świecie aster...To już moja druga taka umowa. Ale co najważniejsze to jednak dbają o klientów (ich pieniądze) Jak inni obnizali ceny, Aster podwyższał parametry netu. moja pierwsza umowa to 512kbit potem podnieśli na 1MBit a potem 2MBit. Ciekawe jaki bedzie ich następny krok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: GW robi z nas(was) głupów?! Oto dowód: IP: *.aster.pl 29.03.07, 21:01 Odszedłem z PEKAO S.A. a oni po cichu prowadzili jeszcze przez pól roku mój rachunek, w końcu się wkurzyłem, zrobiłem awanturę. Przeszedłem do BPH S.A. miało być tanio, w promocji, karta płatnicza bez opłat, potem wszystko oakzało się fikcją i odszedłem od nich. Też przez dwa miesiące po cichu jeszcze prowadzili ten rachunek, na całe szczęście tu nie było wpływów i sprawa się sama zamknęła. Od kilku lat jestem w Idei (obecnie Orange) i na dwa miesiące przed zakończeniem umowy wydzwaniają, żeby przyjśc, bo już maja dla mnie interesującą promocję. Niestety nagle zobaczyłem, ze ni stąd ni zowąd bez uprzedzenia zaczęli doliczać sobie 5 zł za tzw. szczegółowy rachunek. Po prostu cwaniactwo. Jaką mam pewnośc, że jak przedłużę z nimi umowę nie dolicza sobie po jakimś czasie czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: GW robi z nas(was) głupów?! Oto dowód: 30.03.07, 09:53 pisali o komorkach , telefonach i internecie. przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldente Re: Klientka Jola jest lojalna IP: *.23-87-b.business.telecomitalia.it 29.03.07, 10:42 "Nielojalny jak Polak" to do kogo? ...do klienta czy do firm ? Bardzo dobrze , ze Polacy szukaja lepszych rozwiazan i maja odwage zmieniac dostawcow, banki i firmy uslugowe, jesli nie sa zadowoleni z poziomu uslug i niekorzystnych warunkow umow. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas 29.03.07, 07:00 W Polsce to przynajmniej jest się do kogo przenieść - konkurencja jest duża, o starych klientach się może zapomina, ale nowych sie zachęca. W takiej np. Belgii wybór konkurującyhc usłgodawców jest znacznie mniejszy, w 90% firm zdecydowana większość pracowników ma w doopie, czy jesteś ich klientem, czy nie, bo najważniejsze, to klienta szybko spławić, żeby nie przeszkadzał. Przykład: szykuję się do zmiany dostawcy gazu, ale czekam, aż się ociepli (noce są jeszcze zimne), bo wiem, że przystępując do takiej operacji ryzykuję kilkoma miesiącami bez ogrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. IP: *.chello.pl 29.03.07, 07:48 plus gsm działa jeszcze gorzej. oni nie dbają o stałego klienta w ogóle. nawet gdy rezygnuje, proponują ochłap. po prostu im nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: 80.50.86.* 29.03.07, 09:10 Mnie Plus załatwił jeszcze inaczej. Zaproponował przedłużenie umowy zgodziłam się, wysłałam podpisaną, a Plus wypowidział starą i każe płacić 800zł kary umownej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.motorola.com 29.03.07, 09:13 Zaraz bo nie rozumiem. KTO wyszedł z inicjatywą rozwiązania umowy? Bo karę płacisz jeżeli to TY rozwiążesz ją przed czasem. Przedłużenie nie jest wypowiedzeniem. Nie płać, zgłoś reklamację. Załatwisz ich. Wyślij poleconym. Mają 2 tygodnie na rozpatrzenie. Gwarantuję że się nie wyrobią. Wtedy powołujesz się na kodeks cywilny, który w takim wypadku mówi, że reklamacja jest zasadna :P Wiem - rok temu ich tak dobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas 29.03.07, 14:45 Zalecam maksymalną ostrożność w postępowaniu z Plusem: = dziadowski poziom usług = chamstwo obsługi = nieatrakcyjne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
nikalaj Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. 29.03.07, 07:51 Mamy nowego frajera - odfajkować, olać, brać następnego. Szlag mnie trafia jak się z tym spotykam. Tu reklama: Plus GSM jest przykładem takiej firmy. Ludzie tam pracujący mieli mnie nawet w dupie jak im powiedziałem, że rezygnuję (po 4 latach). Nawet się nie zająknęli, coby przedstawić jakąś zachętę do zostania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sog A moze traktują cię poważnie ? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.03.07, 08:02 Zdecydowałeś się odejść więc pewnie głęboko przemyslałeś swą decyzje. Chyba Ty wiesz lepiej co dla ciebie najlepsze. Doceń ich takt! A tak na poważnie to oni mają statystyki każdego klienta. Jeżeli na nim duzo zarabiają to są elastyczni. Natomiast jak klient czeka tylko na telefon za złotówke i płaci abonament 25 pln to ja im się nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekPlacek Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.ztpnet.pl 29.03.07, 08:10 Tylko zanim ocenisz ludzi z obsługi to pomyśl, że to nie jest wina tych, którzy z Tobą rozmawiają (lub nie) w sprawie rezygnacji/ przedłużenia umowy ale genialnego "managementu" Plusa - starych pierdzieli w centrali, którzy sobie wymyślili taki system oceny pracowników, że gościowi w punkcie sprzedaży nie opłaca się przedłużać z klientem umowy (jeśli przy okazji nie uda się klientowi wcisnąć dodatkowych usług albo umów) bo wtedy mu spadną statystyki i może nie dostać premii, albo dostać opierdziel od szefa - więc się nawet "nie zająknie, coby przedstawić jakąś zachętę" - bo "góra" naciska na nowe aktywacje, a nie na umowy lojalnościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.motorola.com 29.03.07, 09:09 Więc to się skończy i to już wkrótce. Zauważcie, że penetracja rynku telefonii komórkowej sięga u nas niemal 100%! A to znaczy, że statystycznie każdy Polak - od niemowlęcia do emeryta - ma aktywny telefon komórkowy. I teraz wchodzą nowi operatorzy - Play, mBank Mobile. Oni nie będą pozyskiwać nowych klientów - oni będą ich wyrywać dotychczasowym operatorom. Pole do popisu się skończyło, nie da się już pozyskać klienta nie wyrywając go od konkurencji. A nie da się go wyrwać, jeśli klienci sami tam przechodzą - trzeba byc konkurencyjnym i dbać o swoją już wcześniej złapaną dojną krowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:46 100% nie jest górną granicą. Doświadczenie innych krajów pokazuje, że symptomy nasycenia są zauważalne przy 160% więc jeszcze trochę poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Orange IP: 195.205.24.* 29.03.07, 08:02 Ta sama sytuacja w Orange, gdy kończyła mi się umowa zadzwonili z "propozycja", powiedziałem ze chce sony ericsson w810i, dali mi cene 600 PLN (w Erze z porównywalnym abonamentem był dostępny za 350 PLN :/) po tym jak dwukrotnie im odmówiłem cena nagle spadła do 150 PLN... bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
marazm2007 Re: Orange 29.03.07, 11:35 Troche jest tak jak mowisz, ale mozna przeciez negocjowac z orange i to sie oplaca. Wydaje mi sie, ze i tak potrafia dac lepsza oferte przy przedluzaniu umowy niz inni. Ja przynajmniej bylem usatysfakcjonowany, jak ostatnio przedluzalem Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Orange 29.03.07, 11:46 marazm2007 napisał: > Wydaje mi sie, ze i tak potrafia dac lepsza oferte przy przedluzaniu > umowy niz inni. Masz rację, wydaje Ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: Orange 31.03.07, 11:43 A tobie Era placi za krytyke konkurencji? Akurat PTC ma najgorsze oferty przedluzeniowe i najbardziej beznadziejne programy lojalnosciowe ze wszystkich sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Orange 31.03.07, 11:58 Nie wiem generalnie o co Ci chodzi. Wysłałem Ci linka z informacją o przebojach forumowiczów z Orange. Równie dobrze mógłbym napisać na podstawie Twoich postów, że to raczej Tobie Orange płaci. I co, będziemy się tak kopać niepotrzebnie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=56646084&a=59886280 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=59629342&a=59702510 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=59661579&a=59941395 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=59207285&a=59449316 A co do Ery, to dostałem SE w810i za 299 zł, mam abonament 80 zł, w którym mam 160 minut miesięcznie i 600 minut do ery/stacjonarne do wykorzystania w ciągu 10 miesięcy. Jak chciałem kupić nową aktywację, to przy tym samym abonamencie k750i w Orange był droższy o 250 zł niż w Erze... Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: Orange 31.03.07, 13:17 Ja mam w orange abonament za 240pln (666 minut w sieci zamienne na 333 do wszystkich + 1200 minut do jednego numeru 24 h na dobe + kolejne 1200 minut do sieci i na stacjonarne do wykorzystania miedzy 21 a 9 rano codziennie). Telefon moge zmieniac co roku, mam darmowe ubezpieczenie komorki (takze od zniszczenia przez nieuwazne uzytkowanie). Przy przedluzaniu umowy proponowano mi n73, k800i lub ew. spv m3000 za 1 pln, albo n9300i za 99pln, ale jako ze ja nie potrzebuje telefonow z bajerami zostalem przy swojej motoroli L7, za co dostalem dodatkowe 333 minuty do sieci i na stacjonarne co miesiac przez 12 miesiecy (cala umowa) plus jeszcze kolejne 466 minut co miesiac do sieci przez 6 miesiecy. I jak ja mam byc niezadowolony i nie chwalic Orange? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coriolis Re: Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:29 Rzeczywiście masz powód do zadowolenia. :) Przedłużanie umowy w Orange to sezam, z którego można wybrać wszystko, co najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: Orange 03.04.07, 18:13 Nie, ale ja bardzo dużo rozmawiam, a Era nie proponuje mi podobnych warunków nawet przy abonamencie 300 pln miesięcznie, nie mówiąc już o Plusie u którego najwyższy abonament to 180 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Bank Slaski iengie, czy jak mu tam IP: 213.227.114.* 29.03.07, 15:46 Specjalisci pierwszej wody od dojenia klienta. Placilem swego czasu, jak bylem młody i głupi 9pln za prowadzenie konta(!!!). Poszedłem zrezygnować- to cena zmalała do 7pln. Ale i tak im podziękowałem, za co zostałem po chamsku potraktowany przez obsługującego (który jeszcze chwilę temu tak słodko szczebiotał o specjalnej ofercie dla mnie). Generalnie -chamstwo i buractwo, ale co zrobić. taki kraj, gdzie do wszystkiego trzeba z pazurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: Orange IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.07, 22:56 Ja wlasnie jestem w sytuacji walki z "propozycja". A sytuacja wyglada tak: prowadze dzialalnosc gospodarcza i mam telefon "na firme". Wczesniej mialem abonament MEGA 150 (65 zl i 150 min do sieci Orange), ktory chcialbym zamienic na Orange dla Firm 80 (po doplacie Tanie polaczenia 65 zl i 220 min do sieci Orange). Upatrzylem sobie telefon Nokia E50, ktory wedlug ich cennika na stronie kosztuje 242 zl, ale tylko dla nowych klientow - ja jestem juz "starym klientem" w zwiazku z tym moge ten telefon po maksymalnych rabatach dostac juz za 340 zl!!! Czyli 100 zl drozej. Pan z "propozycji" nie potrafil mi wytlumaczyc dlaczego mam miec drozej niz nowy abonent. Ale za to dowiedzialem sie ze gdybym pozostal przy dotychczasowym abonamencie (obecnie bardzo dla mnie juz niekorzystnym) to telefon bede mial taniej. A teraz najlepsze: gdybym nie przedluzal tej umowy ktora mi sie konczy i podpisal zupelnie nowa umowe to telefon otrzymam za.... oczywiscie 242 zl, bo to jest nowa umowa!!!! Co za debil to wymyslil???!! Podpisywanie nowej umowy mi sie nie usmiecha bo wiaze sie to ze zmiana nr telefonu. Oj, kusi mnie bardzo zeby przeniesc sie np. do Play. Chyba ze "forumowicze" maja jakies pomysly jak wybrnac z tej sytuacji? Pozdrowienia dla wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 08:00 Polityka przedłużania umów w orangu jest tragiczna. Ci od logistyki wymyslili sobie że ludzie nie maja czasu i checi na chandryczenie się z nimi. Ktoś tu bardzo trafnie wspomniał o "Dziurawym wiadrze". Najlepiej przenieś się razem z numerem telefonu. Do playa sam chcialem przejsc, ale z tego co widze to abonament przeznaczony jest wylacznie na smsy i rozmowy, a w moim wypadku to nie do przyjęcia. pzdr Gość portalu: Bercik napisał(a): > Ja wlasnie jestem w sytuacji walki z "propozycja". A sytuacja wyglada tak: > prowadze dzialalnosc gospodarcza i mam telefon "na firme". Wczesniej mialem > abonament MEGA 150 (65 zl i 150 min do sieci Orange), ktory chcialbym zamienic > na Orange dla Firm 80 (po doplacie Tanie polaczenia 65 zl i 220 min do sieci > Orange). Upatrzylem sobie telefon Nokia E50, ktory wedlug ich cennika na stroni > e > kosztuje 242 zl, ale tylko dla nowych klientow - ja jestem juz "starym klientem > " > w zwiazku z tym moge ten telefon po maksymalnych rabatach dostac juz za 340 > zl!!! Czyli 100 zl drozej. Pan z "propozycji" nie potrafil mi wytlumaczyc > dlaczego mam miec drozej niz nowy abonent. Ale za to dowiedzialem sie ze gdyby > m > pozostal przy dotychczasowym abonamencie (obecnie bardzo dla mnie juz > niekorzystnym) to telefon bede mial taniej. A teraz najlepsze: gdybym nie > przedluzal tej umowy ktora mi sie konczy i podpisal zupelnie nowa umowe to > telefon otrzymam za.... oczywiscie 242 zl, bo to jest nowa umowa!!!! Co za debi > l > to wymyslil???!! Podpisywanie nowej umowy mi sie nie usmiecha bo wiaze sie to z > e > zmiana nr telefonu. Oj, kusi mnie bardzo zeby przeniesc sie np. do Play. Chyba > ze "forumowicze" maja jakies pomysly jak wybrnac z tej sytuacji? > Pozdrowienia dla wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio Re: Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:02 Ale jeżeli masz czas na pogawędkę, to w Orange łatwo wynegocjujesz sobie bardzo dogodne warunki przedłużenia umowy. Dostałem motorolę V3 za śmieszne pieniądze i do tego darmowe rozmowy z wybranym numerem. Oszczędzam krocie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:31 a ja wynegocjowałem SE K800i za 189zł po odjęciu profitów w abonamencie za 65 zł, to się nazywa siła przekonywania, kto mnie przebije? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto1974 Prawda! Prawda! Prawda! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.07, 08:15 Gospodarka sie rozwija bardzo szybko, ale kosztem klienta. To nie ma sie co dziwic, ze klient szuka lepszych cen, rozwiazan itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RB Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. IP: *.mech.pw.edu.pl 29.03.07, 08:24 Aster ma nawet specjalną jednostkę - "dział utrzymania klienta" po zakończeniu umowy promocyjnej, podpisanej rok temu za telewizję i internet (2MB) miałem płacić 179 zamiast 144zł (i jeszcze kolejne 4zł podwyżki od maja) złożyłem wymówienie, bo w UPC za podobną ofertę zapłaciłbym tylko 125zł. dzień po złożeniu rezygnacji, zadzwoniła do mnie pani z działu utrzymania klienta i zaproponowała 124zł za to co miałem dotychczas.. co prawda przy podpisaniu umowy na 2 lata. jest jeszcze jedna ulga, o której Aster głośno nie mówi: Jeśli ktoś jest na rencie, nie stać go za bardzo na płacenie za telewizję, to może poprosić o czasowe zmniejszenie wysokości abonamentu (do około 30zł). taką ulgę można dostać na rok, potem trzeba odczekać 10 miesięcy płacąc cały abonament, a po tych 10 miesiącach można znowu wystąpić o ulgę na kolejne 12 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas 29.03.07, 09:01 Gość portalu: RB napisał(a): zadzwoniła do mnie pani z działu utrzymania klienta i zaproponowała 124zł za to co miałem dotychczas.. co prawda przy podpisaniu umowy na 2 lata. ************************************** Podobnie miałem w Multimediach. Jedyne, o czym pamiętali, to to, że skończył się okres promocyjny. Po wypowiedzeniu umowy pojawił się oczekiwany od kilku miesięcy technik, przyszły listy z ofertami nowych promocji itd. Ale było już pozamiatane, bo za tą samą cenę w UPC dostałem cztery razy szybsze łącze i telefon. Multimedia, chyba jako jedyny operator nie przewidywał dla siebie kar umownych za brak łączności i straszył regulaminową karą 2000 zł za podłączenie kolejnych komputerów. Tego nawet TPSA nie stosowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k66 Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:49 Nie wiem jak w innych miastach ale w Gorzowie Wielkopolskim ten skecz Laskowika ze Smoleniem "Na zapleczu" - jest nadal aktualny. Obsluga klienta jest tu fatalna. Wszyscy uslugodawcy zatrzymali sie gdzies pod koniec lat 80' ! Bylem w Erze i 3 razy nie moglem podpisac umowy. A to system im padl, a to adres sie nie podobal a to znow cos. Jedyna firma, ktora trzyma fason to Diverse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.aster.pl 29.03.07, 08:55 aboneci Aster, proponuje GREMIALNE wypowiedzenie umowy Asterowi - moze wtedy zaczna nas traktowac normalnie. NIC NIE STRACIMY , za to ZYSKAMY kilkadziesiat zlotych (w moim przypadku 34 zl - teraz place 118 -czy6li zyskam niemal JEDNA TRZECIA !!!. rocznie daje to ponad 400 zlotych oszczednosci. Warto wiec pomyslec o tym, by takim grupowym wypowiedzeniem sklonic wladze Aster do powaznego traktowania ludzi, ktorzy im placa... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Aster na prawdę straci klientów. 29.03.07, 09:07 Aster na prawdę straci klientów. Ja sam płaciłem 177,99 zł/mies (net+TV). Ale pojawiła się Sferia. Handlowiec przyszedł do mnie z antenką, podłączył do komputera i... Stronki otwierają się w takim samym tempie, jak się otwierały, pliki ściągaja się tak samo szybko. Tylko cena jest 47 zł. Zainstalowałem, mam 10 dni na odstąpienie od umowy. Ale nie widzę powodu dlaczego mam to zrobić, przez 3 lata niewiele się zmieni. A jak będę się przeprowadzał (mam to w planach), to przeniosę tylko antenkę w nowe miejsce. A po 3 latach pewnie zejdą z opłatami w Aster, GSM'ach. A Aster? Wprowadza nowy regulamin ze zmianami od 1.04.2007. Zmiany są kosmetyczne, ale ja się z nimi nie zgadzam, ponieważ to jest powód, żeby podziękować Asterowi z końcem marca, bez konieczności oczekiwania 45 dni. I nie chodzi mi o obniżenie opłat za net do 84 zł, tylko, żeby rzeczywiście im podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Aster na prawdę straci klientów. UPC też :P IP: *.chello.pl 29.03.07, 09:37 W UPC też musiłem zerwać umowe i podpisac na inna osobę w domu bo po zakończeniu umowy chcieli mi podnieść abaonament za internet. Płaciłem ok.80pln a po zakończeniu umowy zaproponowali mi 84pln, jak zerwałem umowę i podpisałem nową to z darmowymi miesiącami wyszło tylko 60pln. I GDZIE TU LOGIKA? Liczą chyba na osiołków i leni którym nic sie będzie chciało robić a wiem że są ludzie którzy od dłuższego czasu nie renegocjowali umów i płacą za to samo ponad 100pln!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dypsoman Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. 29.03.07, 08:59 Polacy są wierni tylko Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienka32 bo taki charakter IP: *.aster.pl 29.03.07, 09:37 bo taki charakter narodowy. Kiedyś lojalny sojusznik ZSRR, dzisiaj USA, a całkiem możliwe, ze za kilka lat Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: bo firmy nas okradaja i oszukuja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:33 To leć do prokuratora. To są poważne zarzuty karne. Nieoferowanie upustów nie jest oszustwem, to pewna strategia - inna rzecz, czy wyglądająca dobrze w oczach klienta i czy opłacalna: w długiej i krótkiej perspektywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WalDo Re: bo firmy nas okradaja i oszukuja IP: 195.42.249.* 29.03.07, 10:20 Bo zupa była za słona... Odpowiedz Link Zgłoś
pklimas Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas 29.03.07, 09:13 zmiana uslugodawcow - politykow nazywa sie wyborami czy jestes pewnie ze za 3 lata jesli Polacy wybiorą SLD to bedzie lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.motorola.com 29.03.07, 09:19 Jak już gośc napisał - konkurencja niewielka w tej "branży". To i praktyki monopolistyczne stosują. Do tego "lojalka", która trzyma nas związanych 4 lata. I jeszcze jedno - najgorsze - umowa jednostronna. Tzn. my się zobowiązujemy korzystać z ich "usług", które co prawda przedstawiają w kampanii, natomiast ich to wcale nie wiąże do wypełniania zobowiązań winikających z tej - jakby nie było - umowy społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas 29.03.07, 09:58 Czy obywatele mają możliwość rozwiązania parlamentu? Jakby tak np. zebrać 100 tys. podpisów i zorganizować referendum w tej sprawie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzwabskaPizza Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.range81-157.btcentralplus.com 29.03.07, 09:20 Brawo Polscy klienci! Super!!-tak nas ucza co tygodnia ekonomisci na zachodzie w programach w TV i w weekendowych gazetach. Kazdy klient ma prawo wykorzystac sobie najlepsze warunki od roznych firm! A dla czego auta sa drozsze w Polsce niz w bardzo bogatej Danii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe porownanie do partii jak najbardziej sluszne IP: *.telprojekt.pl 29.03.07, 09:35 jakiej bys nie wybral to takie samo dno podobnie jest z operatorami komorkowymi, jedni narzekaja na ere i przenosza sie do orange, z kolei inny narzekaja na orange i przenosza sie do ery po jakims czasie przekonuja sie ze to taka sama nedzna firma jak poprzednia, dochodzi w koncu do momentu ze obskocza wszystkie firmy (trzy :)) i nie ma dalej wyboru identycznie jest z partiami po zakonczeniu tej kadencji mozna bedzie powiedziec ze juz wszyscy byli (Lepper kiedys mowil "oni wszyscy juz byli") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:22 Nie rozumiem tonu tego artykułu. Treść artykułu świadczy o tym że Polacy stali się bardziej wymagający i nie zadowalają się byle czym. Więc zamiast nas krytykować trzeba raczej pochwalić. Usługodawcy są dla nas a nie my dla nich. Czas już skończyć ze stereotypami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname UPC chello też ma nas głęboko IP: *.chello.pl 29.03.07, 09:27 Proponuję zapoznać się z tematem: chellopl.one.pl/forum/viewtopic.php?p=30829#30829&sid=4144f1bf116de423ed46086c746b98ee zobaczycie jak chello traktuje swich kilentów na codzień i co trzeba zrobić aby uzyskać rabat!!! NIE DAJCIE SIĘ OKRADAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Polacy - najch...wiej traktowani klienci w Europie 29.03.07, 09:32 Trzeba było napisać, że monopole (mające się tutaj dobrze jak nigdzie na świecie) traktują polskiego klienta jak dzikusa z buszu, a nie chrzanić o jakiej wierności, niewierności i diabli wiedzą jakie jeszcze dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Lojalny to ja mogę być wobec przyjaciół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:33 komercję mam w dupie i nie mam najmniejszych skrupułów. na lojalność komercja naprawdę nie zasługuje. idę zawsze tam, gdzie są lepsze warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: Lojalny to ja mogę być wobec przyjaciół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:35 Czyli postępujesz idealnie komercyjnie 8-) Brawo! Naprawdę. Wymuszasz konkurencję i chwała Ci za to. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Lojalny to ja mogę być wobec przyjaciół 29.03.07, 16:21 Dokładnie. Również mam gdzieś te wszystkie ściemy marketingowe a pod ich płaszczykiem przekazywany nam chłam. Jak mogę to wolę wybrać to co mi bardziej odpowiada. Fundacją charytatywną dla koncernów nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. 29.03.07, 09:34 Jesteśmy 'niewierni',bo firmom starym klientom na nas nie zależy,a promocje dot. nowych. dlatego wolimy byc nowymi klientami. I koło się zamyka. Najlepiej podpisywać umowę na krótki termin.Wtedy o nas firma dalej zabiega :) Odpowiedz Link Zgłoś
supergirl Infolinie - w obronie konsultantów 29.03.07, 09:36 cytat"Do furii Europejczyków doprowadzają także problemy z niekompetentnymi pracownikami infolinii, którzy nie znają historii danej sprawy, przez co klienci muszą wyjaśniać to samo wiele razy kolejnym osobom" pracownicy są KOMPETENTNI, to ich przełożeni są niekompetentni, bo od nich zależy jakich informacji będzie udzielał pracownik i jakie ma uprawnienia. Więc rozmawiając na jakiejkolwiek infolinii nie czepiajcie sie pracowników, chyba, ze sa niegrzeczni, zakres udzielanych informacji czy obsługi klienta nie od nich zależy:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mushy Re: Infolinie - w obronie konsultantów IP: *.chello.pl 29.03.07, 09:45 Akurat z niekompetencją [czytaj brakiem wiedzy!!!] spotkałem sie na wszystkich infoliniach na które dzwoniłem przynajmniej dwa razy, zawsze któryś konsultant twierdził że nie wie gdy inny wiedział, bo najprościej przełączyć do innego działu lub konsultanta :P Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Infolinie - w obronie konsultantów 29.03.07, 09:53 Wcale się nie dziwię skoro po nędznym szkoleniu rzucają od razu ludzi "na słuchawki". Nie każdy pamięta najmniejszy szczegół ze szkolenia i później rozumie wszystkie problemy klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mushy Re: Infolinie - w obronie konsultantów IP: *.chello.pl 29.03.07, 14:41 Konfucjusz mówi: Obraz nie Windows, sam się nie zawiesi. Nie ma to jak stare porzekadła ludowe :P Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Konkurencja to korzyść dla klienta 29.03.07, 09:56 Byłem kiedyś klientem sieci Plus Gsm, przez sześć i pół roku. Gdy skończył mi się kolejny dwuletni okres promocyjny myślałem że firma zaproponuje mi jakieś fajne warunki odpowiednie do mojego stażu w sieci, żebym przypadkiem nie zmienił operatora. Kiedy wybrałem się do salonu firmowego Plusa usłyszałem że nie ma dla mnie oferty i poradzono mi żebym wypowiedział umowę i zawarł nową, gdyz nowi klienci mają lepsze warunki bo firmie bardziej zależy na nowych niż starych klientach !!! Stwierdziłem że to jakaś paranoja ale poszedłem za radą " fachowca " z Plus Gsm i umowę wypowiedziałem. Jakież było jego zdziwienie gdy po złożeniu wypowiedzenia, powiedziałem mu że nowej umowy to ja już z Plusem nie podpiszę. Dzwoniono do mnie jeszcze w ciagu miesiąca kilka razy żebym wycofał wypowiedzenie lub podpisał nową umowę ale gdy mi nie przedstawiono żadnej poważnej oferty a dalej proponowano podpisanie nowej umowy tak jabym był nowym klientem to dałem sobie z Plusem spokój. Teraz jestem klientem Ery,póki co dbaja o mnie :-) Z takimi " fachowcami " z Plus Gsm nie chcę mieć już do czynienia. Zresztą jacy to fachowcy to widać w puszczanych do znudzenia tych głupich reklamach z tym pseudo-kabaretem. Te reklamy to raczej Plusowi szkodzą, nawet Orange Plusa wyprzedziła w liczbie klientów mimo że znacznie później rozpoczynało działalność. Czasami widząc reklame Plusa z tym niby-kabaretem ma się wrażenie że operator Plusa traktuje swoich pracowników jak i klientów jak debili. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Konkurencja to korzyść dla klienta 29.03.07, 16:55 Kolego, "orange" to dawna "Idea" a jeszcze wcześniej "Centertel", najstarsza sieć komórkowa w Polsce. Zaczynali jeszcze w systemie NMT450. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedeusz upc IP: *.chello.pl 29.03.07, 10:00 najnowsze przyspieszenie-stary klient ma oczywiście wolniejszy internet.... marketingowcom płaci się za pozyskanie klientów a nie za utrzymanie starych. dobre programy lojalnościowe w Polsce o tym można napisać pierwszego kwietnia.era sześć lat w sieci -10zł obniżki abonamentu(zostałem z lenistwa) Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Konkurencja to korzyść dla klienta 29.03.07, 10:13 Mam znajomego pracownika sieci Plus Gsm. Powiedział mi taką ciekawostkę : Jeżeli klientowi kończy się okres promocyjny i przedstawia się mu ofertę na następny okres to klient w żadnym wypadku tej pierwszej oferty nie powinien przyjmować a poprostu złozyć wypowiedzenie. Okazuje sie że pierwsza oferta jest poprostu dla frajerów i nie jest wcale aż taka korzystna. Jeżeli taki frajer ją zaakceptuje i podpisze to zysk dla Plusa. Jeżeli złozy wypowiedzenie to zanim jeszcze okres trzydziestodniowy wypowiedzenia upłynie to składa mu sie ofertę znacznie korzystniejszą niż pierwsza propozycja byleby go zatrzymać. Stwierdziłem że jest to prawda, gdy moja znajoma otrzymała propozycje przedłużenia umowy niby korzystną. Poszedłem z nią do salonu firmowego Plusa i powiedziałem jej żeby tego nie przyjmowała i wypowiedziała umowę motywując to tym ze jej propozycja Plusa nie odpowiada. Tak też zrobiła. Po kilku dniach zadzwoniono do niej i przedstawiono całkiem nowa propozycję znacznie bardziej korzystniejszą niz pierwsza. Przykre jest to że Polkomtel, oprerator sieci Plus Gsm traktuje klientów jak frajerów, od których można tanim kosztem wyciagnąć kasę ! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Konkurencja to korzyść dla klienta 29.03.07, 14:50 Widzę, że reputacja Plusa jest jednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys4 Winne są temu firmy,które nie dają poczucia sta- 29.03.07, 10:13 bilności i często wprowadzają jakieś "miłe" dla klienta niespodzianki (z reguły w imię wyrolowania tegoż) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Maupa Zmieniamy firmy bo oszukują i sa niesolidne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:18 licząc naiwnie, że wreszcie trafimy na uczciwą i solidną. Znadź mi na przykład w Polsce uczciwy i solidny serwis VW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Co do serwisów samochodowych ... IP: *.aster.pl 29.03.07, 10:34 Co do serwisów samochodowych to cyba mało jest marek co do ktorych jestesmy zadowoleni. Mialem okazje kiedyś czytać wywiad z francuzem - managerem średniego szczebla - ktory we francji kupił forda scorpio (dawno to było). Na pytanie dlaczego Ford!? Odpowiedział, że zna ludzi z serwisu i odpowiada mu ich poziom obsługi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he A co do Astera... IP: *.aster.pl 29.03.07, 10:36 A co do Astera - to chyba trzeba się za to wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zmieniamy firmy bo oszukują i sa niesolidne 29.03.07, 14:52 Pewien serwis VW permanentnie kopiował kluczyki. Było to wprawdzie 10 lat temu ale serwis istnieje nadal. Serwis mieści się w mieście niezbyt dalekim od wschodnich przejść granicznych. Najgorzej mieli (byli) posiadacze VW z silnikami Diesla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:22 Polacy potrafią liczyć i nie lubią aby jakiś cwaniaczek próbował ich robić w konia. I to jest nasza wielka zaleta narodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aya Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:24 taa.. a dopiero co wybiórcza pisala,ze Polacy najrzadziej w Europie zmieniaja banki.. teraz okazuje sie,ze jednak najczesciej haha informacja g..no warta Odpowiedz Link Zgłoś