Dodaj do ulubionych

Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 06:06
No i dobrze! Zobaczymy, jak to się okaże w praktyce
Obserwuj wątek
    • Gość: johny Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 06:46
      No też mi atrakcja za 115 zł możliwość dzwonienia bezpłatnie pod numery TP. A
      kto dzwoni na stacjonarne? Jak 20% połączeń które realizuję ze stacjonarnego
      jest takimi połączeniami to rekord.
      • Gość: af-bcn i 115 zL to za darmo .... bez komentarza IP: 212.0.123.* 05.05.07, 11:45
        niezaleZnie od tego czy to dobre rozwiazanie ,
        czy taka jest przyszLosc czy nie ,
        nazwa jest kLamstwem
        No też mi atrakcja za 115 zł możliwość dzwonienia bezpłatnie pod numery TP. A
        > kto dzwoni na stacjonarne? Jak 20% połączeń które realizuję ze stacjonarnego
        > jest takimi połączeniami to rekord.
        • Gość: gosc niedzielny Re: i 115 zL to za darmo .... bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:46
          pierd...licie hipolicie ... to że ty nie korzystasz nie oznacza że dla innych
          nie będzie to atrakcyjna opłata. Wybacz ale jesteś tylko jednym z rzeszy
          klientów a nie całym stadem :D
          • Gość: GOSC do goscia niedzielnego IP: *.chello.pl 05.05.07, 22:48
            wsadz sobie w buty to slwnictwo GOSCIU NIEDZIELNY
          • Gość: piotreq Re: i 115 zL to za darmo .... bez komentarza IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.05.07, 23:37
            Pierdoło jedna, zainstaluj sobie Skype i będziesz miał jeszcze taniej, a nie głupoty piszesz, że 115 zeta to super oferta jak na "dzwonienie bez ograniczeń". Taka oferta to prędzej sprawi, że TPSA zatrzęsie portkami, czy to wypali, a nie rynkiem...
            • Gość: były abonent TPSA Streżyńska nie umie liczyć! IP: *.c27.msk.pl 06.05.07, 10:02
              Cieszy się z tego, że wykupiła sobie abonament za 360 zł, który jej daje 1000
              minut. To jest 36 groszy na minutę, pod warunkiem, że wygada prawie 17
              godzin!!! Tego przecież normalny człowiek nie jest w stanie, a więc rzeczywisty
              koszt będzie większy. Bez żadnego abonamentu w Sami Swoi, koszt minuty do
              wszystkich stacjonarnych wynosi 24 grosze. W taktaku było jeszcze lepiej, ale
              teraz zlikwidowali Megapakiet, więc Era się nie opłaca. Oczywiście nowa oferta
              TPSA to oszustwo na dużą skalę, ale zapewne jakieś jełopy się załapią. I o to
              chodzi.
            • lambert77 Re: i 115 zL to za darmo .... bez komentarza 07.05.07, 07:30
              pierdoła uprzejmie informuje, że ma podłączonego skype i co z tego??? Nie
              zrozumcie mnie źle ale ta oferta nie jest dla was młodych wilczków co to siedzą
              albo 12 godzin przed kompem albo 24 godziny w pracy tylko tak naprawdę dla
              ludzi już troszkę posuniętych wiekiem co rozmawiają godzinami a potem płaczą bo
              im rachunek za duży przyszedł.
        • Gość: meme Re: i 115 zL to za darmo .... bez komentarza IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.07, 21:01
          ja place 17 eur o dzwonie za darmo po calych niemczech. wiec tepsa niech sie
          wypcha ze swoimi 115 zet
      • frant3 Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani 05.05.07, 12:41
        W sieciach VoiP już dawno można dzwonić za darmo. Nie potrzeba płacić 115 zł.
      • Gość: ja Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 04:27
        interconnect do sieci stacjonarnych wynosi ok. 5 groszy, GSMy wlaczą właśnie o
        obniżenie go do 40 groszy. Poproś Stręzyńską o obniżenie go do 5 gr to i w GSM
        doczekasz się ryczałtu, na razie to raczej niemożliwe :)
    • Gość: Kaja Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 07:58
      Propozycja TP SA jak zwykle podstępna ! Wpisuje się w manierę przyjętą przez
      inne podmioty, zajmujące się ''dostawą'' tzw mediów (elektrownie, gazownie,
      centralne ogrzewanie, wodociągi, radio i tv itp) tzn. pobieranie opłaty nie
      tylko za wykonaną''dostawę'' ale także za dostępność do,jakby zapominając, że
      ta dostępność już raz (co najmniej) była już opłacona w momencie
      instalacji.Czyżby Szanowny ''Urząd do spraw Regulacji Czegoś Tam''też o tym
      zapomniał(?). Jeśli ta dostępność jest płacona a la long, to również jej
      instalowanie powinno być darmowe lub symboliczne. Poza tym dostawca zapewnia
      sobie stały zysk w gosp. rynkowej (?).
    • pawel_jacel Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania .. 05.05.07, 09:01
      Staly wysoki abonament to czysty zysk dla telekomunikacji. Jeszcze niedawno
      podobny problem był z internetem. Podobno ok. 70% użytkowników neostrady nie
      przekraczało dostępnych limitow danych. Zapewne i w rozmowach telefonicznych
      bedzie tak samo, tymbardziej ze statystycznie wiekszosc rozmów kończy sie przed
      uplywem 3 minut.Nie ma sie z czego cieszyc. Zreszto kto z nas chce by do niego
      czesto godzinami wydzwaniac. To bylo dobre w minionym tysiacleciu, gdy tak
      wiele spraw trzeba bylo wielokrotnie dogadywac. W dobie polaczen telefonicznych
      VoIp ten cennik to na starcie anachronizm. Czy doczekamy sie czasow żeby oferty
      dowolnych oferentow telekomunikacyjnych byly tak atrakcyjne jak SKYPE, ktore
      niestety rowniez podnioslo ceny wprowadzajac wysoka oplate za zestawienie
      polaczenia(czyli to samo co operatorzy stacjonarni)
      • kika843 Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani 05.05.07, 23:23
        To jest czysty zysk dla Telekomunikacji. Kto jest w stanie wydzwonić tyle
        minut? Dziś moja przyjaciółka normalnie mieszka w innej miejscowości,do
        rodzinnego miasta przyjeżdża rzadko, ale ma swoje mieskznaie, telefon na
        minimalny abonament. Kiedy przyjeżdża, korzysta z telefonu. W ofercie jest
        ileś darmowych impulsów, ale tylko wtedy gdy dzwoni w obrębie województwa.
        Jeśli zadzowni na komórkę lub do innego województwa, to pomimo
        niewykorzystanych darmowych impulsów, naliczają jej podwójną stawkę, bo takie
        są zasady najniższego abonamentu. Mam nadzieję, że ta oferta nie będzie jedyną,
        bo nie wyobraża sobie, żebym miala płacić miesięcznie 115 zł, bo ja zwyczajnie
        nigdy tyle nie wydzwonię. Płacę miesięcznie góra 60 zł, więc ta oferta byłaby
        dla mnie niekorzystna.Mam nadzieję, że będzie możlie też dotychczasowe
        rozwiązania.
        • Gość: x Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani IP: *.broadband.pl 06.05.07, 09:30
          Zmusza cię ktoś do korzystania z tego?
          • maruda.r Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani 06.05.07, 15:41
            Gość portalu: x napisał(a):

> Zmusza cię ktoś do korzystania z tego?

Nie zmusza, ale sugeruje, że będziesz szczęśliwszy, skoro do każdej każdego
            kartonika mleka dorzucą pluszowego misia i podniosą cenę mleka dwukrotnie.

• Gość: fazi Ja tej Annie Stereżyńskiej pomnik bym postawił IP: *.forweb.pl 05.05.07, 09:42
      Kobieta z jajami - tak krótko można ją scharakteryzować.
      Trzymaj się Aniu:-)
      • Gość: Ya Re: Ja tej Annie Stereżyńskiej pomnik bym postawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 16:04
        Streżyńska nie czuje się winna. Wyjaśnia, że wprowadzenie planu blokowano, bo
        inni operatorzy nie mogli zaproponować podobnej oferty. A zadaniem UKE jest dbać
        o to, by wszyscy mieli równe szanse ...

Przeczytaj dokładnie i zastanów się nad sensem tego co napisałeś.
    • Gość: Rysio z klanu Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani IP: 80.54.16.* 05.05.07, 09:44
      Jaka kryptoreklama ze strony P. Strezynskiej?. Wiadomo, ze chodzi o Ere z tym
      tysiacem minut. Ale Erze to i tak nie pomoze. Era stacza sie kazdego tygodnia.
      I wyjdzie na to, ze plus /kiedys outsider/ za pare tygodni przegoni tez pomiot
      tych psow, czyli orange, ktore z racji obcobrzmiacej nazwy najwiecej klientow ma
      wsrod gimnazajlistow
      • Gość: elibre Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani IP: *.leed.cable.ntl.com 06.05.07, 11:03
        ktorzy kiedys beda doroslymi ludzmi, czesto majetnymi, wydajacymi mase pieniedzy
        na telefonie komorkowa. Przyzwyczaj dziecko do marki, bedziesz mial dobrego
        klienta doroslego.
    • Gość: zbibi Niby fajnie, ale nie do końca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 09:57
      "Ten plan oparty jest na prostej zasadzie: klient płaci zryczałtowany abonament
      miesięczny, którego koszt wyniesie prawdopodobnie 115 zł, a w zamian dostanie
      możliwość dzwonienia bez ograniczeń pod wszystkie numery TP."
      ----
      No a co z dzwonieniem pod numery pozostałych operatorów? Tu już trzeba będzie
      dopłacać? No i skąd mam mieć pewność, że dany numer jest w TP, skoro można
      przenosić numery do innych operatorów? Jasnowidztwo? Bo nie ma jednolitej
      książki telefonicznej, a i pewnie nie będzie tam takiej informacji. Znajomych
      to mogę delikatnie spróbować wypytać, pozostałych - trochę głupio...
      No i z tymi billingami to tak nie do końca, pozostają jeszcze połączenia
      międzynarodowe, numery typu audiotele, nie mówiąc o ustawie nakazującej
      operatorom utrzymywać billingi (w sensie rejestracji połączeń) przez 5 lat
      (durnota jakich mało). I gdzie te redukcje kosztów związanych z billingami? Bo
      ja ich jakoś nie widzę.
      • kika843 Re: Niby fajnie, ale nie do końca... 05.05.07, 23:28
        Gość portalu: zbibi napisał(a):

> ----
        > No a co z dzwonieniem pod numery pozostałych operatorów? Tu już trzeba będzie
        > dopłacać? No i skąd mam mieć pewność, że dany numer jest w TP, skoro można
        > przenosić numery do innych operatorów? Jasnowidztwo? Bo nie ma jednolitej
        > książki telefonicznej, a i pewnie nie będzie tam takiej informacji. Znajomych
        > to mogę delikatnie spróbować wypytać, pozostałych - trochę głupio...
        > No i z tymi billingami to tak nie do końca, pozostają jeszcze połączenia
        > międzynarodowe, numery typu audiotele, nie mówiąc o ustawie nakazującej
        > operatorom utrzymywać billingi (w sensie rejestracji połączeń) przez 5 lat
        > (durnota jakich mało). I gdzie te redukcje kosztów związanych z billingami?
        Bo
        > ja ich jakoś nie widzę.
        Wreszcie jakaś rozsądna osoba. Co się stanie, jeżeli będę chciala zadzwonić na
        numer audiotele? Skąd mam wiedzieć, czy ktoś jest z Netii, czy z TP? Poza tym
        tam ustawa i połączenia na komórkę. Każda próba obniżenia czegokolwiek jest
        podejrzana, bo nikt nam raczej niczego nie obniży, jedynie zrobi tak, żeby
        umiejętnie nabić nas w butelkę i zyskać jeszcze więcej.
        • Gość: elibre Re: Niby fajnie, ale nie do końca... IP: *.leed.cable.ntl.com 06.05.07, 11:06
          np. moze byc inny dzwiek jaki slyszysz w sluchawce podczac laczenia
          sie/dzwonienia z innym operatorem niz TępPsa. Tak jest w np. w UK
    • Gość: vortex21 Kiedy studiowalem w USA, 15 lat temu ... IP: *.lutn.cable.ntl.com 05.05.07, 09:57
      firma AT&T (odpowiednik polskiego TPSA) miala wlasnie taki abonament. Placilo
      sie stala oplate miesieczna i mozna bylo spedzac caly dzien na telefonie - bez
      naliczania minut. Jeszcze jedno bylo standardem - zdublowana linia
      telefoniczna. Gdy ktos do mnie dzwonil a ja bylem wlasnie z kims rozmawialem,
      zamiast slyszec sygnal zajetosci, byl normalny 'dzwoniacy' sygnal a ja
      slyszalem w sluchawce ciche 'bip', wtedy stukajac w widelki telefonu moglem
      przelaczyc sie na druga linie a potem wrocic do pierwszej. Czy ta usluga jest
      juz w polsce? Nie wiem, bo mieszkam w UK.

Pozdrawiam
      • Gość: zbibi Re: Kiedy studiowalem w USA, 15 lat temu ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:09
        Standardem w Stanach są dwie linie telefoniczne doprowadzone do domu +
        kablówka. Po prostu technik włącza "toto" w puszce na słupie lub wnęce na
        poddaszu i "się ma". Wystarczy do tego miec aparat telefoniczny obsługujący
        dwie linie telefoniczne - rzecz stara niemal jak wynalazek telefonu. Sposób
        przełączania z linii na linię, odstawianie rozmowy w stan oczekiwania etc. to
        już kwestia technicznego zaawansowania telefonu. W Polsce RWT w Radomiu też
        robiły takie "zabawki" jeszcze za wczesnego Gierka.
      • Gość: zbibi P.S. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:13
        Prościej realizuje się takie usługi za pomocą centralki domowej. Ja mam taką
        prostą na 2 linie i 8 numerów wewnętrznych, można z niej nawet wyciągać
        billingi ;P. Polecam takie rozwiązanie, jeśli potrzebujesz więcej niż jedną
        linię.
        Jeszcze jedno: w Europie jest rozpowszechniony ISDN, który daje możliwość
        cyfrowego "zwielokrotnienia" łącza w oparciu o pojedynczą parę przewodów, ale
        naprawdę to i tak trzeba wykupić 2 numery abonenckie, więc...
      • Gość: Yello Re: Kiedy studiowalem w USA, 15 lat temu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:32
        > naliczania minut. Jeszcze jedno bylo standardem - zdublowana linia
        > telefoniczna. Gdy ktos do mnie dzwonil a ja bylem wlasnie z kims rozmawialem,
        > zamiast slyszec sygnal zajetosci, byl normalny 'dzwoniacy' sygnal a ja
        > slyszalem w sluchawce ciche 'bip', wtedy stukajac w widelki telefonu moglem
        > przelaczyc sie na druga linie a potem wrocic do pierwszej. Czy ta usluga jest
        > juz w polsce? Nie wiem, bo mieszkam w UK.

Oczywiscie. Nazywa sie to 'call waiting'. Ja mam to w cenie abonamentu w Dialogu (ale ISDN) oraz w Erze (GSM). Nie powiem - czasami nawet korzystam. W TP S.A. jak znam zycie trzeba do tego doplacic, ale jak jest naprawde to nie wiem.
        • andywaw Re: Kiedy studiowalem w USA, 15 lat temu ... 05.05.07, 10:59
          Call Waiting w TP SA jest bezpłatne, włącza się tę usługę wybierając z
          klawiatury *43#
          • jednorazowy3 vortex21 chcial sie pochwalic jakie to cuda w USA 05.05.07, 16:23
            :D
      • Gość: prezio Re: Kiedy studiowalem w USA, 15 lat temu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:01
        usługa ta jest już wiele lat w TP, ja mam ją już włączoną ok 8 lat, gdy ktoś do
        mnie dzwoni, a ja rozmawiam to mam ciche "pukanie" w słuchawce i mogę wtedy
        przyjąć nową rozmowę, na chwilę zawieszając poprzednią, do ktorej mogę powrócić
        ponownie, lub przyjąć nową, zakańczając poprzednią.
      • Gość: Hem A u ruskich od zawsze tak jest IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.07, 17:02
        W Rosji placisz abonament i masz rozmowy z frika. Ergo, Amerykanie byli 50 za
        Ruskimi. :>
      • Gość: ja USA to rynek telekomunikacji nieregulowanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 04:33
        tam nie ma opłat międzyoperatorskich, więc żaden problem za jakas kwotę
        zaproponować rozmowy no limit. W UE to raczej nie jest możliwe...
    • Gość: ja pod wszystkie numery TP. A za tel do abonenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:17
      netii, dialogu i innych - oczywiście trzeba będzie płacić?
      A jak mam rozpoznać , czy numer należy do tpsy czy nie??
      • Gość: ps Re: pod wszystkie numery TP. A za tel do abonent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:27
        Do do tych co narzekają jak zwykle ... to propozycja nowego abonamentu , jeśli
        Wam nie odpowiada to zostaniecie na "starych zasadach" , komu będzie odpowiadać
        z niej skorzysta .

• Gość: doxon 115 pln popieprzylo ich??? za krajowe IP: *.lns3-c7.dsl.pol.co.uk 05.05.07, 10:25
      ja za MNIEJ mam calkowicie nieograniczone krajowe i MIEDZYNARODOWE 100krajow i
      internet 8Mbit bez ograniczen transferu ... czyli 2 numery tel naziemne + komorka.

oczywiscie aparat modem i instalacja gratis
      tylko ze w UK. orange.
      • techneg napisz coś więcej 05.05.07, 10:45
        Mam koleżankę w UK, której Internet dostarcza "talk-talk". Dostała również
        londyński numer stacjonarny, z możliwością gratisowego dzwonienia na wszystkie
        stacjonarne świata, z wyjątkiem kilku dzikich krajów. Za wszystko płaci 20
        GBP/mies. Czy u Twojego operatora istnieje możliwość żebym mógł wykupić sam
        angielski numer z takimi mozliwościami, bez konieczności brania netu, ale z
        możliwością podłączenia się po Internecie z dowolnego miejsca na świecie (w tym
        z Polski)?
        • Gość: doxon raczej jest to podlaczone pod telefon IP: *.lns3-c7.dsl.pol.co.uk 05.05.07, 17:32
          poniewaz jest swiatlowod a zalatwia sprawe modem (nie trzeba specjalnego
          telefonu bo transmisje voip zalatwia modem) czyli zwykly uzytkownik niewie ze to
          VOIP podpina normalny albo bezprzewodowy tel i leci,

np. talktalk daje neta gratis jak wezmiesz te rozmowy miedzynarodowe i
          przejdziesz do nich z BT , ale linia musi byc, no i zalozenie lini w UK jest na
          sprawdzany adres, chyba ze na kogos znajomego w UK...

pozostaje podlaczenie sie do istniejacego modemu w UK kablem lub wifi - jest
          mozliwe trzebaby siec zalozyc i zostawiac kompa wlaczonego, i laczyc sie z PL
          internetem...

hmmm ale niewiem czy skype nie bylby lepszy ...
          jezeli chodzi o sam voip zadarmo to moze skype'a konkurencja...slyszalem o
          firmach dajacych taka usluge bez numeru telefonu

poszukaj free landline voip calls
    • Gość: Tugwer Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania .. IP: *.bsb.vectranet.pl 05.05.07, 10:41
      Być może jest to korzystne dla TP. SA, ale czy jest korzystne dla klienta.
      Tutaj już każdy musi odpowiedzieć sobie sam.
      Napewno telekomunikacja ustaliła to tak aby nie stracić.
      • maruda.r Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani 05.05.07, 23:13
        Gość portalu: Tugwer napisał(a):

> Być może jest to korzystne dla TP. SA, ale czy jest korzystne dla klienta.
        > Tutaj już każdy musi odpowiedzieć sobie sam.
        > Napewno telekomunikacja ustaliła to tak aby nie stracić.

Zgadza się. Dla mnie proponowany za 115 zł abonament jest za drogi, skoro teraz
        płacę ca 65 zł za miesiąc. I to nie jest efekt specjalnych oszczędności. Po
        prostu więcej się nie dzwoni, bo nie ma takiej potrzeby. Nieograniczony
        abonament nie skłoni mnie do dzwonienia po ciotkach i wujkach.

Każdy z domowników ma abonamentową komórkę. Obejrzałem sobie opcję tzw.
        darmowego wybranego numeru w Orange. Mógłbym np. rozmawiać z dzieckiem za darmo
        za podwyższenie abonamentu o 10 zł miesięcznie. Niby niewiele i atrakcyjnie.
        Jednak pobieżna analiza kosztów połączeń wykazała, że moje połączenie do dziecka
        mieszczą się w pakiecie darmowych minut abonamentu. Wyrzuciłbym 10 zł w błoto.

• turszmit Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani 05.05.07, 10:49
      Moim zdaniem wypadało by dla przyzwoitości sprawdzić wszystkie oferty i wspomnieć, że UPC oferuje już
      takiego typu abonament do WSZYSTKICH sieci stacjonarnych i to taniej, o ile dobrze kojarzę w okolicach
      80 zł.
    • Gość: Andrzej Co z tego, że inni nie mogli wprowadzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:51
      Mam szacunek do p. Streżyńskiej i jej działań - szczególnie jeśli chodzi o walkę
      o tani Internet. Ale argumentowanie, że blokuje się coś TP dlatego, że inni nie
      mogą tego wprowadzić to jakiś absurd.

To Telekomunikacja ma z wszystkim czekać, aż jej konkurenci też będą gotowi dane
      usługi oferować? To jest chore i przypomina mi uwzięcie się na Microsoft w USA.
      • xtesla Re: Co z tego, że inni nie mogli wprowadzić? 05.05.07, 11:19
        To samo pomyślałem! Dobrze robiła z tymi karami dla TP S.A. ale z tym czekaniem
        dwa lata to przegięcie.
        Oraz z tym „prawie jak ryczałt”. Znam kilka osób które by przegadały ten tysiąc
        minut. Prowadząc średnią firmę, dużo się rozmawia. A kto będzie sprawdzał czy
        już nie przekroczył limit.

P.S. proszę zauważyć kto sponsoruje ten artykuł (baner na początku strony).
        • Gość: to Polska wlasnie Nie powinna, moz i mogla, ale nie powinna IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.07, 12:06
          i to w Twoim interesie. Jesli ktos ma taka pozycje jak TPSA to oferujac taka
          usluge moze wykosic konkurencje do zera. Jak???
          "Sytuację zmieniło wydanie kilka tygodni temu decyzji dla operatorów
          alternatywnych, na mocy których mogą oni płacić TP SA stawki ryczałtowe za
          dostęp do łącza, a nie jak dotychczas za pakiety minut. To umożliwiło im takie
          samo, ryczałtowe, rozliczanie się z abonentami."
          Skoro inni operatorzy nie mogli zaoferowac podobnej uslugi, bo glowny gracz nie
          podspiywal z nimi takich umow, to zostaliby szybko wycieci pzez niego w pien, bo
          ko chcialby miec usluge na mniej korzystnych warunkach u alternatywnych. A jakby
          tamci sie polozyli to zgadnijcie ile byscie plcili za uslugi krola rynku??????

To jest rynek o wysokiej barierze wejscia i w tej sytuacji zadaniem regulatora
          jest wprowadzic takie warunki i tak dlugo uprzywilejowywac nowych, az Ci nie
          beda mieli porownywlnej sily rynkowej z TPSA. W przeciwnym razie Ty jako klient
          mialbys tanio, ale przez rok-dwa, a potem operator dominujacy z naddatkiem
          odrobil by na Tobie te taniosc.
          • Gość: niger Re: Nie powinna, moz i mogla, ale nie powinna IP: 217.153.171.* 05.05.07, 21:46
            Bredzisz. Sytuacja o ktorej piszesz moga by miec miejsce gdyby zachowanie TP
            bylo w stanie "wykosic" konkurencje, a tak jak wiadomo nie jest. Podstawy
            konkrencji i prawa sie klaniaja.
            • Gość: elibre Re: Nie powinna, moz i mogla, ale nie powinna IP: *.leed.cable.ntl.com 06.05.07, 11:19
              nie masz pojecia o czym piszesz. Jedna z zasad kazdej firmy na rynku to zdobycie
              dominujacej pozycji (monopolu takze) i SPIENIEZENIE tej przewagi. Spieniezenie
              czyli wysysanie z klientow ile sie do, bo nie za bardzomoga do innej firmy
              przejsc, bo taka nie istnieje albo jest technologicznie lata za
              monopolista/dominantem. W przypadku TępPsa kazdy chyba wie jak utrudniaja Netii,
              Dialogowi i innym rozwijanie sie na rynku. W 100% poparcie dla p.Streżyńskiej w
              przyblokowianiu francuskiej gnidy.
              :)
    • Gość: LM sram na telekorporacje IP: *.acn.waw.pl 05.05.07, 10:54
      domowego juz dawno nie mam bo nie jest mi do niczego potrzebny, a z innych
      uslug tej firmy nie bede nigdy korzystal dla zasady
    • Gość: arek Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania .. IP: *.devs.futuro.pl 05.05.07, 10:59
      SKANDAL!!!!
      Jestem ciekaw czemu autor pominal oferte UPC gdzie gdzie ryczalt jest juz od ponad miesiaca za 89zl... To drugi arykul w gazecie na ten temat i znow bez wzmianki i UPC za to "naprawdę zatrzęsie rynkiem". Lobbysci TPsa sa i w wyborczej i maja sie dobrze... SKANDAL!!!!
    • Gość: arrrrrrrr skandal!!!! IP: *.devs.futuro.pl 05.05.07, 11:02
      SKANDAL!!!!
      Jestem ciekaw czemu autor pominal oferte UPC gdzie gdzie ryczalt jest juz od ponad miesiaca za 89zl i obejmuje polaczenia do wszystkich sieci stacjonarnych... To drugi arykul w
      gazecie na ten temat i znow bez wzmianki i UPC za to oferta TP"naprawdę zatrzęsie rynkiem". Lobbysci TPsa sa i w Wyborczej i maja sie
      dobrze... Powinno sie to nazywac "artykuł sponsorowany" SKANDAL!!!!
      • Gość: ajmax skandal jakby napisali IP: *.aster.pl 05.05.07, 11:29
        Bo to nie jest oferta ogólniedostępna. Poza tym trzeba wziąć ich gó..any
        Internet, żeby mieć telefon. Podejrzewam, że telefon też jest internetowy. A
        jeżeli rozmawiamy o internetowych telefonach, to można wziąć telefon, za który
        zapłacimy 50 zł, a nie 89. I to na cały świat, a nie tylko Polskę.
        • Gość: No Co nie zmienia faktu, ze wybiorcza to lobbisci IP: *.cable.ubr02.edin.blueyonder.co.uk 05.05.07, 12:32
          ...kto wie, kim jest Andrzej Kublik, ten wie o czym mowie.
          • Gość: gosc niedzielny Re: Co nie zmienia faktu, ze wybiorcza to lobbisc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:49
            ja nie wiem kim jest więc trudno mi powiedzieć o czym bredzisz ;)
            • Gość: och ja Ci powiem to jest story o facecie ktory twierdzil, ze 3%" %" IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.07, 21:26
              to starszna rzecz dla silnika, podczas gdy wszedzie na sieci wisiale, ze w
              niektorych krajach daje sie 10% standardowo i leje sie do kazdego baku.
        • Gość: asdaf A co to za oferta skoro... IP: *.pools.arcor-ip.net 05.05.07, 17:28
          ja za 30Euro mam darmowe na stacjonarne w niemczech, 6MB internet Flatrate i
          telewizje kablowa z 100 kanalami..do tego mam taryfe E-Plus base za 20 euro w
          ktorej mam za darmo na stacjonarne i komorkowe do E-Plus,Base

TP powinna sie w glowe jebnac z takimi ofertami..

kto w dzisiajeszych czasach dzwoni na stacjonarne..

115pln - to za darmo ? po.. icj.. mam nadzieje, ze zgnija, przepadna...
          • Gość: gosc niedzielny Re: A co to za oferta skoro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:50
            w mojej rodzinie mogę wskazać sporo osób starszych wiszących na telefonach
            pomiędzy sobą dla których ta oferta jest niezła. Przykro mi że tpsa nie ma
            żadnej oferty dla Ciebie.
          • Gość: niger Asdaf kretyn? IP: 217.153.171.* 05.05.07, 21:45
            Najpierw piszesz "ja za 30Euro mam darmowe na stacjonarne w niemczech" a
            potem "kto w dzisiajeszych czasach dzwoni na stacjonarne". Stuknij sie w
            dekielek? aaaj
        • maruda.r Re: skandal jakby napisali 05.05.07, 23:23
          Gość portalu: ajmax napisał(a):

> Bo to nie jest oferta ogólniedostępna. Poza tym trzeba wziąć ich gó..any
          > Internet, żeby mieć telefon. Podejrzewam, że telefon też jest internetowy. A
          > jeżeli rozmawiamy o internetowych telefonach, to można wziąć telefon, za który
          > zapłacimy 50 zł, a nie 89. I to na cały świat, a nie tylko Polskę.

Telefon w ramach UPC nie jest internetowy.

• Gość: ajmax Pani Streżyńskiej proponuję Play na kartę. IP: *.aster.pl 05.05.07, 11:25
      Pani Streżyńskiej proponuję Play na kartę. Za 1000 min. zapłaci 250 zł, a nie
      360. A jak nie wygada 1000 min, tylko 600, to zapłaci tylko 150 zł.
      • Gość: T-mobile Re: Pani Streżyńskiej proponuję Play na kartę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:03
        Tylko, że w taryfie Relax pani Strężyńska ma od nas 1000 minut nie tylko do
        Polski ale także międzynarodowych.
    • Gość: ja Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania .. IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.07, 11:56
      "Liczenie minut to anachronizm, wkrótce wszyscy o tym zapomnimy - mówią
      analitycy" - wielcy panowie analitycy. prawda jest taka, ze kazdy operator,
      ktory wspomina o nieograniczonej liczbie minut w abonamencie, tak naprawde
      oszukuje klienta. zwyczajowy limit to 2000 minut (czyli jednak liczymy te
      minuty), co raptem daje 1 godzine na polaczenia dziennie. wbrew pozorom, jesli
      ktos na taki plan sie decyduje to nie jest to duzo. majac taki plan podswiadomie
      nie zwracamy uwagi na czas polaczen. w dodatku tpsa zaoferuje ryczalt tylko w
      swojej sieci, wiec juz widze zrozpaczonych ludzi, ktorzy beda placic gigantyczne
      rachunki bo dzwonili na numery innych operatorow stacjonarnych (przy
      przenosnosci numerow nie wiadomo w jakiej sieci jest dany nr stacjonarny).
    • Gość: hbr Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania .. IP: *.chello.pl 05.05.07, 12:01
      a nie może być tak jak teraz, że klient placi ok. 50 PLN za abonament i też może
      dzwonić ile wlezie, tylko aż 115 PLN? Zgroza!!!
    • Gość: Max Ludzie nie podniecajmy się w tym na pewno.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:12
      ....jest jakiś hak. Poza tym za te 115 zeta i tak nie będzie można wykonywać
      połączeń zamiejscowych. Wolę swoją komórkę bo w ramach abonamentu mogę dzwonić
      wszędzie. 115 zł. to stanowczo za dużo.
      • Gość: nikt doczytaj.. połączenia zamiejscowe czyli między IP: *.acn.waw.pl 05.05.07, 21:27
        miastowe są w abonamencie.... byle numery w tepsie były..
    • Gość: realista to "za darmo" czy za 115zł? IP: *.smgr.pl 05.05.07, 12:19
      Jak za coś się płaci ponad stówę to chyba nie jest za darmo... Raczej powinni nazwać "bez limitów" albo coś w tym rodzaju. Taki chwyt marketingowy to wprowadzanie klienta w błąd. Po za tym telefon stacjonarny w domu to anachronizm, kto tak naprawdę ich dzisiaj używa w domu? W biurze owszem, się przydaje - ale i tak coraz więcej biur woli mieć internet + bramka VoIP bo np. 4gr/min do Kanady bez abonamentu to nikt ze stacjonarnych operatorów mi nie da.
    • Gość: jasio Re: Na razie za te anachronizmy płacimy słono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:40
      Banda złodzieji i tyle, skąd ma wiedzieć ze dzwonie do tepsy a nie np do do
      dialogu, a jak ktos jest zakochany to mu 2000 min w miesiacu braknie i buli, tym
      bardziej ze większość ma neta i gada rzez skype za darmo i jeszcze sie widzi,
      orange musi z nas zedrzeć ile sie da za granica juz sie nieda, polska dziwny
      kraj wszytsko mamy najdroższe a zarobki najmniejsze, robol za granica zarabia
      marne 2000 euro i ma benzyne po 1,2 euro ja tez chce zarabiac 2000 zł i miec
      benzyne po 1,2 zł, kto płaci abonamen tv ten frajer
    • Gość: fufyl Re: Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczani IP: *.ruc.lama.net.pl 05.05.07, 12:57
      brawo prezes UKE! jest to pierwsza osoba ktora czymkolwiek sie wyroznia
      pozytywnie na tym stanowisku. Czekam na rozwoj sprawy zmiany regulaminu PTC -
      zobaczymy co z tego wyjdzie
    • Gość: Neron Firmy telekomunikacyjne odchodzą od naliczania .. IP: *.acn.waw.pl 05.05.07, 13:15
      W UPC też jest taki abonament, bez ograniczeń minutowych.
      Jest tańszy, bo kosztuje tylko 89,90 pln.
    • Gość: ands Ze śmiechu się zatrzęsie ten rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:42
      a w Polsce mieszkają sami idioci co nie umieją liczyć do 100 i chętnie zapłacą
      TP wyższą stawkę niż konkurencji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka