Dodaj do ulubionych

numer kierunkowy do sieci komórkowej w USA

IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 12:49
Chcę wysłać SMS'a do USA (sieć T-mobile).
Jaki nr kierunkowy do USA mam wpisać na początku?

(Tam jest jakoś dziewnie, bo komórki mają też na początku nr kierunkowy do
określonego stanu w USA /ten nr znam/, ale co z numerem kierunkowym kraju?)
Obserwuj wątek
    • jaki71 Re: numer kierunkowy do sieci komórkowej w USA 19.07.03, 12:14
      Gość portalu: radek napisał(a):

> Chcę wysłać SMS'a do USA (sieć T-mobile).
      > Jaki nr kierunkowy do USA mam wpisać na początku?
      >
      > (Tam jest jakoś dziewnie, bo komórki mają też na początku nr kierunkowy do
      > określonego stanu w USA /ten nr znam/, ale co z numerem kierunkowym kraju?)

Kierunek do usa to 1 czyli +1... lub 001... i jazda.

A tam wlasnie jest normalnie tzw. area code jest taki sam dla telefonow
      stacjonarnych jak i dla komorek i nie jest to numer kierunkowy do danego stanu
      ale do okreslonego obszaru raczej malego (w wjekszym miescie moze byc tych
      numerow kilka) stad nazwa area. A jak masz troche szczescia to na komore masz
      numer prawie identyczny ze stacjonarnym rozni sie tylko 2 max 3 cyframi.
      A zeby jeszcze bylo smieszniej to telefony nie maja kart tylko telefon ma swoj
      numer. I zeby jeszcze bylo smieszniej to pracuja w dwoch systemach cyfrowo w
      miastach i analogowo na prerii. A zeby bylo drozej to placisz roaming za
      polaczenia z innych stanow. To chyba tyle roznic i ciekawostek. Jesli sie w
      czyms pomylilem to moze jakis Amerykanin mnie poprawi.
      JAki
    • Gość: Wonsz Re: numer kierunkowy do sieci komórkowej w USA IP: *.vf.shawcable.net 24.07.03, 10:51
      Numer do stanow wyglada tak: +1 xxx yyy yyyy. Plus jeden to kierunek z Polski
      do polnocnej Ameryki. xxx to kierunkowy w ameryce, taki sam dla stacjonarnych
      i komorkowych zarejestrowanych w tym obszarze. yyy yyyy to numer telefonu. W
      ameryce komorki nie maja swoich wlasnych kierunkowych i wlasciwie nie wiesz,
      na jaki telefon dzwonisz. Dlatego tez dzwoniacy placi (albo i nie placi)
      zawsze tyle samo, a posiadacz komy jest obciazany za rozmowy przychodzace.
      Najczesciej placi sie tez za odbieranie SMS. Inna sprawa, ze za rownowartosc
      20 zlotych miesiecznie mam SMSy do bolu. Chodza do/z Polski bez problemu
      (siec: Microcell)

Telefony w ameryce maja karte SIM jesli dzialaja w systemie GSM. Roznia sie
      tym, ze pracuja w pasmie 1900MHz, wiec np. Nokia 5110 tutaj nazywa sie 5190 i
      dziala wlasnie w tej czestotliwosci. Teraz podzial nieco zatarl sie, bo 6310i
      dziala i tu i tam, pojawily sie tez Nokia xx95 ktore maja najczesciej GSM
      850/1900. Jest tez 6340i z GSM 850/1900, TDMA i AMPS, ale za to bez GPRS.

Inne spotykane tutaj systemy to CDMA, TDMA i analog. Sluchawki dla tych
      systemow kart SIM nie maja.

Pozdrawiam,
      K.
    • thario Re: numer kierunkowy do sieci komórkowej w USA 03.05.18, 11:18
      wystarczy w google troche poszukac, sa listy numerow do wszystkich krajow clubmed.pl/utir
    • Gość: Renata Re: numer kierunkowy do sieci komórkowej w USA IP: *.bb.sky.com 15.12.22, 11:40
      Pomoc dla Amerykańskiego przyjaciela który jest w Rosji i grozi mu więzienie
    • xfortuna9876 Re: numer kierunkowy do sieci komórkowej w USA 04.01.23, 11:12
      Sprawdziłem prefiks do USA i jest to (+1) z komórki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka