Gość: xxx IP: *.toya.net.pl 13.12.07, 11:29 nie doczekał się i nie doczeka, pracownicy plusa są tak samo beznadziejnie głupi jak ci w ich reklamach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing 13.12.07, 11:31 stary dobry Glapcio gdzie się pojawi, tam zaprowadza porządki niczym w mafii. wyjątkowo zabawnie kontrastuje ta postać z hasłami kaczyńskich o walce z układem i korupcją. są w tym najlepsi, to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Glapiński ? Czy to nie macher z PC ? "Ocieplić" :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 12:07 to sobie może domek, a jemu sie wydaje, ze sie uśmiechnie, wypije z dilerami herbate i przejmie siec sprzedaży :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANOLO Re: Glapiński ? Czy to nie macher z PC ? "Ociepli IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.07, 20:04 cały polkomtel jest aktualnie licznie obsadzony lojalnymi działaczami pis. Nikt inny nie potarfi tak szydzić z bliźniego jak prawi i sprawiedliwi którzy jeszcze niedawno wylewali tony pomyj na prezesów firm łamiących prawa pracownicze. Szyderstwo mają wpisane w statut partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o anonimowi dilerzy - fajna nazwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja straszne! mystery shopper, szok! co za bzdura... IP: *.pool85-61-95.dynamic.orange.es 13.12.07, 22:07 normalna praktyka, sprawdzają jakość obsługi, niech się ci dilerzy zarabiający kilka tys. stukną, ewentualnie autor "artykułu". Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Chamstwo ludzi w salonach Plusa nie ma precedensu 14.12.07, 00:29 Siec Plus zawsze była dla mnie najgorsza (a tel mam i w Orange i w Erze i - miałem - w Plusie). Zawsze w salonie Plusa miałem wrażenie że mają człowieka totalnie w d... - obserwujac niekiedy jak tzw konsultant traktuje klientów. Totalna arogancja i pokazanie - zwłaszcza abonentowi że może im naskoczyc - zero zyczliwosci i chocby udawanej checi pomocy (w Orange pod tym wzgledem duzo lepiej, o Erze nie wspominajac - ta ostatnia to dla mnie jedyna profesjonalna firma spośrod operatorow GSM. Teraz troche to rozumiem - w salonach Plusa... nie ma pracowników Plusa a jedynie pracownicy dilerów, wiec ch... ich obchodzi w jaki sposob reprezentuja Plusa - to nie ich pracodawca A swoja droga to ciekawe ze taka duza firma jak Polkomtel nie ma swojej sieci sprzedazy - teraz sa uzaleznieni od dilerow - wystarczy ze diler stwierdzi ze juz nie chce przedluzac umowy z Plusem i... Plus szuka nowej siedziby na salon - bo umowa najmu lokalu jest z dilerem a nie Polkomtelem. Klienci przychodza w dawne miejsce salonu a tu... salon Playa wita. Niewiarygodna krótkowzroczność. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing 13.12.07, 11:34 Szef Polkomtela Adam Glapiński osobiście spotka się z dilerami i będzie próbował ocieplić relacje - informuje "PB". ***************************** Zawodowy prezes z ramienia PC? Najprawdopodobniej w Polkomtelu zabrakło pieniędzy. Ciekawe, na co poszły i kto za tym stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telesfor Co za durny artykul?? IP: 62.29.136.* 13.12.07, 11:43 Nie wiadomo tak naprawde o co chodzi. Kazdy sie na cos skarzy nie tylko dilerzy plusa. Moze by napisac o jakie straszne praktyki w stosunku do dilerow chodzi, jakie sa ich postulaty, jakie jest stanowisko Plusa w tym temacie, co jest przedmiotem sporu???? Czy niemozna juz naprawde napisac rzetelnie artykulu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blay2 Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: 213.17.163.* 13.12.07, 11:54 szkoda ze autor artykułu nie postarał się o zgłębienie tematu. Nikt nie zdaje sobie sprawy jak wielką machiną jest Plus i w jaki sposób traktowani są tam pracownicy. Gorzej niż w fabryce w XIX wieku... Nie mówiąc już o dilerach bo tymi to oni sie w ogóle nie przejmują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frei Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:14 no tak, łątwo napisać taki komentarz ale już opowiedzieć wiecej co i jak to trudniej heh. sam napisałeś o zagłębieniu się w sytuację a tu ją upłyciłeś. chciałbym żeby rzetelnie powiedzieli o co chodzi i dlaczego dilerzy tak się"buntują" bo na razie są same ogólniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blay2 Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: 213.17.163.* 13.12.07, 13:17 szczegóły podałem trochę niżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genero Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: 212.75.100.* 13.12.07, 12:00 tak wygląda ten korporacyjny kicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg_poczta@o2.pl Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.pgd.pl 13.12.07, 12:02 Żona pracowała w Plusie, zaszła w ciąże - w dniu porodu rozwiązali z nią umowę... ta firma to dramat ... Odpowiedz Link Zgłoś
mcozio proponuje sprawe do 13.12.07, 12:09 sądu pracy wniesc,,bo kobieta w ciazy i po poraodzie - urlop macierzysnki jest chroniona przez prawo dostanie zaległe wypłaty, przedłuenie umowy o okres, oraz odszkowowanie do tego tego typu sprawy sa darmowe dla pracowników i za założenie jej sie nic nie płaci,, warto walczyc o racje Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: proponuje sprawe do 13.12.07, 12:44 ja też mam znajomą w Plusie, która pracowała w Biurze Obsługi Klienta na infolinii. Zaszła w ciążę, urodziła i nadal pracuje ze wszystkimi "profitami" wynikającymi z umowy o pracę. Ciężko tylko o podwyżki czy awans zawodowy (przynajmniej w jej przypadku - ma średnie wykształcenie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.ists.pl 13.12.07, 12:07 pracowałem kilka sezonów jako tajemniczy klient kontrolujący plusa, zadne przypadki mobbingu nie mialy miejsca, ani w moim przypadku, ani w przypadku innych kontrolerow, ktorych znalem. nam nie placil plus, wynajmowani bylismy przez firme ankieterska. jakby autor notatki chcial sie ze mna skontaktowac to moj adres blinko@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walles Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 12:38 ...ale z ciebie cymbał. tu nie ma mowy o mobbingu wobec mystery shopperów, tylko wobec agentów i ich sprzedawców. a wy jesteście jedynie elementem działań skerowanych przeciwko nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.ists.pl 13.12.07, 12:41 doskonale wiem o czym jest artykuł, nie podoba mi się jedynie szarganie mojego zawodu. nie jestem elementem walki korporacji z pracownikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walles Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:01 ...masz poważne problemy ze sobą, skoro widzisz w artykule szarganie swojego "zawodu". dodam jeszcze, że większośc z was to dekle, którzy nie znają się na tym co robią. w rezultacie wypełniacie swoje ankiety na chybił trafił, a my dostajemy po premii. ja potem siedzę pół dnia, pisząc reklamację waszych "ocen". bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.gprs.plus.pl 14.12.07, 10:14 b - Tak sie składa, że pracownicy oceniający punty Plusa (Tzw. ocena merchandisera) otrzymali wyraxne polecenie z Plusa, że muszą za kazdym razem zakończyc wizyte z ocena niższą niż maksymalna (100%)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing 13.12.07, 12:17 Czego się dziwicie? Tak wygląda polska odmiana lumpen-kapitalizmu. Jedyna rzecz, która u nich działa sprawnie - to wystawianie comiesięcznych faktur i pobieracie kasy od abonentów. Sieci komórkowe wogóle u nas uważają, że stoją ponad prawem. Plus - patrz ten artykuł, Era jednostronnie zmieniła umowę, a teraz pobiera kary za zerwanie (do czego mocą jednoznacznej decyzji urzędu Kontroli Elektroniki nie ma prawa), mało tego: jak ktoś nie zapłaci owej bezprawnej kary - to go (równiez bezprawnie) zgłasza do Krajowego Rejestru Dłużników. Orange zamiast rozwijać jakość usług - udoskonala informację że "połączenie nie może być zrealizowane w tym momencie". Spróbujcie się dodzwonić do Działu Obsługi Klientów Plus- a: godzinami nikt nie odbiera połączenia. A jeśli się komuś uda: rozmawia z jakimś miłym, aczkolwiek merytorycznie głupiutkim dziewczątkiem czy chłoptasiem i na koniec słyszy zapewnienie, że "sprawą się zajmą", oczywiście dalej zero reakcji. Do tego szef Polkomtela - typowy przywieziony w teczce partyjny aparatczyk PiS-u, powołany na to stanowisko wg najlepszych wzorców PZPR-owskiej nomenklatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIT Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.crowley.pl 13.12.07, 12:40 ODWROTNIE Z MOICH OSOBISTYCH DOSWIADCZEN WYNIKA: MAM PEWNE WĄTPLIWOŚCI CO DO UCZCIWOŚCI T.ZW.DILERÓW(SALON).MIANOWICIE, PRZEDLUŻAJĄC OSTATNIO UMOWE BYŁEM NIEMILE ZASKOCZONY WYSOKOŚCIĄ DOPLATY ZA UPRAGNIONY TELEFON, BOWIEM WARUNKI O KTÓRYCH OPERATOR INFORMUJE NA SWOJEJ STRONIE BYŁY O NIEBO KORZYSTNIEJSZE OD WARUNKOW ZAPROPONOWANYCH PRZEZ SPRZEDAWCE W SALONIE.PO TYM JAK OSOBIŚCIE PALCEM WSKAZAŁEM TĘ RÓŻNICĘ SPRZEDAWCY RAKIEM WYCOFYWALI SIĘ ZE SWOICH STWIERDZEŃ, UZASADNIAJĄC TO POMYŁKĄ, ZLYM SPOJZENIEM, NIEDOSŁYSZENIEM I T.D.(ODWIEDZIŁEM TRZY SALONY, ŻEBY USTALIĆ PRAWDĘ, W WARSZAWIE - W KAZDYM POWTÓRZYŁA SIĘ TA SAMA HISTORIA.JESTEM ZA SPRAWDZANIEM PRZEZ OPERATORA SWOICH DILERÓW - PSUJĄ MU RENOMĘ I TO NIESTETY FAKT POTWIERDZONY. Odpowiedz Link Zgłoś
yooliv Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing 13.12.07, 13:36 bzdury piszesz, przychodzac do salonu, przedluzajac umowe, podajesz abonament i model, ktory cie interesuje, cena jest ustalana i wszedzie taka sama, zaden diler nie moze jej sam podniesc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.crowley.pl 13.12.07, 14:11 SAM PISZESZ BZDURY.PODPISUJE SIE POD KAZDYM SLOWEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIT Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.crowley.pl 13.12.07, 14:26 WYTLUMACZE CI LOPATOLOGICZNIE, JAK TO DZIAŁA: KAZDY STARY KLIENT MA OFERTE INDYWIDUALNĄ NA PRZEDŁUŻENIE SWOJEJ UMOWY - CZY ZOSTANIE ON POINFORMOWANY PRZEZ SPRZEDAWCE W SALONIE O TYM, TO JUŻ SPRAWA INNA - RACZEJ NIE ZOSTANIE, PONIEWAŻ SPRZEDAWCA JEST ZAINTERESOWANY PRZEDŁUŻYĆ UMOWĘ NA WARUNKACH OGÓLNYCH (JAK DLA NOWEGO KLIENTA) - WTEDY POBIERZE WIĘKSZA PROWIZJĘ I T.D. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing 13.12.07, 14:33 Gość portalu: WIT napisał(a): > WYTLUMACZE CI LOPATOLOGICZNIE, JAK TO DZIAŁA: KAZDY STARY KLIENT MA > OFERTE INDYWIDUALNĄ NA PRZEDŁUŻENIE SWOJEJ UMOWY Wierzysz w te brednie? Mogę Cię zapewnić, że nie ma czegoś takiego jak indywidualna oferta. Operatorzy mają 2 może 3 oferty standardowe i je właśnie stosują. Czasem uda się wynegocjować jakiś upust na abonament strasząc rozwiązaniem umowy. Nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.crowley.pl 13.12.07, 14:44 NAZYWNICTWO MOZNA STOSOWAĆ RÓŻNE - FAKTY POZOSTAJĄ.UCZCIWY DILER TO MARTWY DILER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yooliv Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing 13.12.07, 16:58 nie masz pojecia o czym piszesz, powtarzma raz jeszcze, diler nie ma wplywu na cene telefonu dla klienta, nie moze jej podniesc i nie moze jej obnizyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.gprs.plus.pl 14.12.07, 00:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.euro-net.pl 13.12.07, 15:38 Najpierw sprawdź dokładnie co jest przyczyną. Telemarketing operatora oferuje bezpośrednią wysyłkę telefonu do klienta w niższej cenie i tyle. Salon sprzedaje w/g ceny, która pojawia sie w systemie, zaproponowanej przez operatora. Gdyby pracownik sprzedał Tobie telefon taniej, to dołożyłby z własnej kieszeni. Nie pomyślałeś, że tak może być skoro w 3 miejscach zaproponowano Ci tą samą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.aster.pl 13.12.07, 12:44 przecież to normalna sytuacja w której nikt nikogo nie zastrasza.Kto tu mówi o mobbingu.... Od paru lat pracuje w HR i ie słyszałem o czymś takim. Za duze słowa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mako Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 12:51 hmm, miałem na zajeciach o mobbingu i mobbing to: "proces przemocy i nękania psychicznego pracownika trwający nie krócej niż sześć miesięcy, stosowany systematycznie, przynajmniej raz w tygodniu, godzący w godność i osobowość człowieka, naruszający integralność psychiczną i fizyczną" troche taka "linijkowa definicja" ale bywa. nie napisali nigdzie o co dokłądnie chodzi a że słowo mobbing teraz popularne to od razu użyli, żeby oczy na siebie (dilerów) skierować. nie twierdze że nie mająracji ale troche za ogólnie tu piszą;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorr Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.aster.pl 13.12.07, 13:00 Masz racje mako, dla mnie mobbing w tym artykule jest w ogóle zbedny.To taki modne słowo, i brzi groznie wiec mozna sie nim posługiwać, ale trzeba tez wiedziec w jakim kontekscie.Dla mnie to zwykły sposób ze strony Plusa na podniesienie efektywosci sprzedaży.To zrozumiałe , Plus jest liderem na rynku wiec chce jak najlpeiej dla swoich klientów.A ze sprzedawcy i dilerzy inaczej to odbieraja to tylko juz swiadczy o nich.Czy w takim razie zalezy im na klientach czy nie ??? Ja zrozumiałem ich inaczej, ze dla nich problemem stanie sie to ze zwiekszy sie nad nimi kontrola i sprzedawca zacznie wreszcie sprzedawac a nie odstraszac klienta swoim niemiłym usposobieniem.Plus ma tu racje tylko jest zle zrozumiany.I o zadnym mobbingu tu nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LondONer Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: 84.201.178.* 13.12.07, 13:00 Haha, to taki biznes po polsku, hehe. Coz, jaki kraj takie obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blay2 Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: 213.17.163.* 13.12.07, 13:15 tia... wszystko można tłumaczyć dobrem klienta, czy dobrem firmy - typowe gadanie dla zaciemnienia sprawy. Jestem ciekaw czy chciałbyś pracować w takim biurze obsługi klienta, gdzie przez 8 godzin siedzisz ze słuchawką na uchu, każdy telefon musisz odebrać jak najszybciej (teraz rozmowa wpada automatycznie, zaraz po pierwszym dzwonku) rozmowę z klientem musisz przeprowadzić w określonym czasie - nie za krótko ale i nie za długo bo twoja efektywność spada, każdą rozmowę musisz zakończyć sloganem "czy w czymś mogę jeszcze pomóc" - nawet gdy nie jesteś w stanie pomóc, albo gdy gość już dawno się rozłączył ;) i tylko dlatego że wszystkie rozmowy są nagrywane, albo podsłuchiwane przez kierowników. często jest tak że klienta słyszysz w słuchawce i na biurku obok - bo kieronikowi zachiało się słuchać ciebie na głośnomówiącym. co do kobiet to problem nie jest w zwalnianiu ale w permanentnym olewaniu przy podwyżkach i awansach - nawet jeśli któraś z dziewczyn nie jest w ciąży to przecież potencjalnie może w każdej chwili, szczególnie były na to narażone młode mężatki. Ludzie - przykładów moge podawać be zliku - 6 lat w obozie wystarczy do napisania książki Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez [...] 14.12.07, 00:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:23 "Przedstawiciele Plusa szykanują podobno i zastraszają pracowników salonów i sklepów. Problem ciągnie się od kilkunastu miesięcy i dotyczy tysięcy pracowników - alarmują na łamach "PB" anonimowi dilerzy" PODOBNO. heh, a może jakiśbardziej rzetelny artykuł napisać łaska? widziałem pana kuśmierza juzwcześniej i chyba za bardzo plusowi przychylny to on nie był;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wołejko Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:32 zgadzam się, takie teksty typu 'podobno' etc. są boskie i bardzo wiarygodne :] ludzie - świeta idą, a wy się rozpisujecie o jakichś - chyba nie do końca sprawdzonych aferkach. po co sobie psuć świąteczny nastrój? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:19 Chyba jest troche prawdy w tym tekscie. Ostatnio moj kolega , odszedl z salonu Plusa w Poznaniu po 6 latach pracy. Powodem było to, ze w ciagu ostatniego roku miał 4 kontrole tych "ukrytych kontrolerow". I 4 razy zostala mu odebrana premia z bzdurnych powodow np to ze kobiecie, ktora podawala sie za rencistke, probowal tylko dwa razy podczas tej kontoli sprzedac abonament za ok 100zl!!! A powinien wedlug standardow plusa 'wciskac' jej ten abonament az by go kupila!!! Na tym ze on nie dostal premii skorzytsal chyba tylko Plus i jesli to jest sposob Plusa na osiaganie wyzszych zyskow no to gratuluje im pomyslowosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teoni Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.aster.pl 13.12.07, 14:23 CGość portalu: R napisał(a): > Chyba jest troche prawdy w tym tekscie. > > Ostatnio moj kolega , odszedl z salonu Plusa w Poznaniu po 6 latach pracy. > > Powodem było to, ze w ciagu ostatniego roku miał 4 kontrole tych "ukrytych > kontrolerow". I 4 razy zostala mu odebrana premia z bzdurnych powodow np to ze > kobiecie, ktora podawala sie za rencistke, probowal tylko dwa razy podczas tej > kontoli sprzedac abonament za ok 100zl!!! A powinien wedlug standardow plusa > 'wciskac' jej ten abonament az by go kupila!!! > > Na tym ze on nie dostal premii skorzytsal chyba tylko Plus i jesli to jest > sposob Plusa na osiaganie wyzszych zyskow no to gratuluje im pomyslowosci. > > Pozdrawiam hm, czegos tu nie rozumiem, to co Twój kolega uwazał ze bedzie pracował sam sobie i ze niekt nie zweryfikuje efektów jego pracy ? Moim zdaniem to bardzo dobrze ze istnieje cos takiego jak tajemniczy klient , gdzie mozna sprawdzić kto jaka ma wiedze na temat sprzedawanych telefonów, bo niektorzy maja ja na żenujacym poziomie.I tu pokłony w strone Plusa ! Brawo, to bardzo dobre posuniecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:32 Oczywiscie, ze musi byc jakas kontrola sprzedawcow Plusa. Ale jesli w ciagu 6 lat pracy, tylko 4 razy odebrano mu premie i to 4 razy w ciagu ostatniego roku? I na ok 10 sprzedawcow 5 spotkalo to samo? To chyba jednak cos zaczyna sie dziac niedobrego. Te kontrole sa przeprowadzane tak, ze zawsze znajdzie sie 'podstawa' do ukarania sprzedawcy, wiec nie uwazam, zeby warto robic uklon w strone Plusa za wprowadzanie takich metod oszczednosci na wynagrodzeniach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teoni Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.aster.pl 13.12.07, 14:38 każdy ma inne zdanie na ten temat, ja kiedys byłem tajemniczym klientem i musze powiedziec ze obsluga jest naprawde marna-nie chodzi mi tu o salony operatorów.nigdy nikogo pozytywnie nie oceniłem, wiec nie dziwie sie tez dlaczego Twój kolega nie był dobrze oceniany.Sa pewne standardy obsługi.które sa na bardzo niskim poziomie i dlaczego np. Plus ma na to przymykac oczy ? W końcu jest liderem na rynku , wiec klienci wymagaja tego zeby byc obsluzonymi jak najlpeiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny klient Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 17:25 Byłeś "tajemniczym klientem"?To po co się chwalisz.To tak jak by alfons chodził i sie chwalił co robi.Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing 14.12.07, 00:45 Gość portalu: teoni napisał(a): > każdy ma inne zdanie na ten temat, ja kiedys byłem tajemniczym > klientem i musze powiedziec ze obsluga jest naprawde marna-nie > chodzi mi tu o salony operatorów.nigdy nikogo pozytywnie nie > oceniłem, wiec nie dziwie sie tez dlaczego Twój kolega nie był > dobrze oceniany.Sa pewne standardy obsługi.które sa na bardzo niskim > poziomie i dlaczego np. Plus ma na to przymykac oczy ? W końcu jest > liderem na rynku , wiec klienci wymagaja tego zeby byc obsluzonymi > jak najlpeiej. Też sie nie dziwie - naprawde, wiele razy widziałem jak konsultant traktuje klienta: raz babeczke, innym razem staruszke, innym jakiegos robotnika, innym mnie - BRAK SŁOW. Niestety infolinia nielepsza - czasami człowiek musiał zadzwonic to załował bo a) czuł sie totalnie olewany b) arogancja i kpiarstwo takie ze gdyby dany kut... był na miejscu to chyba bym w zęby dał (nigdy żadna infolinia itp nie wyzwalała we mnie takich instynktów) - wynikajacych, dodajmy, z BEZSILNOSCI. c) panowie na infolinii chyba mieli hobby pt "Kto szybciej i mocniej wk... klienta". NIGDY NIGDY NIGDY, NEVER NEVER NEVER MORE, chocby mi dawali telefon za darmo i płacili za korzystanie z ich usług. Plusie - nie istniejesz juz dla mnie i wszystkim serdecznie ODRADXZAM te firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:43 to teraz pewnie założy sam punkt franczyznowy i będzie kontrolował swoich pracowników;) żartuje. jakoś nie wiem co o tym myśleć-chciałbym zobaczyć jakie praktyki plus stosuje a nie od razu osadzać, co chcą dilerzy a co chce plus w tej franczyźnie. era ma franczyzne i chyba jest im ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Teoni masz 100% racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:29 najlepiej wcisnąć renciscie lub emerytowi abonament za 100zł (bo tego żąda od ciebie operator) i czekać na premię. Biedny emeryt, który nieświadom zasad sprzedaży (uczonych na szkoleniach) bedzie jadł suche bułeczki bo na telefonik musi wystarczyć. Jak czytam takie opinie jak twoja to zastanawiam się skąd biorą się tacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka [...] IP: *.eranet.pl 13.12.07, 19:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 22:22 teoni, tu nie chodzi o wiedzę na temat sprzedawanych telefonów. tajemniczy klienci nie badają, czy klient jest zadowolony z zakupu i co sprzedawca wie o aparacie, tylko czy sprzedawcy skutecznie manipulują klientem skłaniając go do kupna wysokiego abonamentu, dzięki któremu operator maksymalizuje zyski. i tak jest we wszystkich firmach, w bankowości też (karty kredytowe np.), nie liczy się satysfakcja klienta, tylko SPRZEDAŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege W tym roku zmieniłem operatora, Plus ma gdzieś IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 15:17 stałych klientów. Wcześniej byłem przez 7 lat byłem ich abonentem, płacąc miesięcznie dość spore kwoty za rachunki. Chciałem przedłużyć umowę licząc oczywiście na coś takiego jak program lojalnościowy. Facet w salonie zaproponował mi warunki, jakie proponuje się świeżakom, którzy pierwszy raz chcą podpisać umowę. Powiedziałem więc, że konkurencja proponuje lepsze warunki, a skoro Plus ma taką politykę jaką ma, to za kolejne 2 lata i tak będę traktowany tak samo zarówno w sytuacji gdybym u nich pozostał, jak i po powrocie od innego operatora... Gość rozłożył ręce... Oczywiście na koniec jeszcze próbowali się ratować (nr 2669 czy jakoś tak dla "stałych" klientów czy coś w tym rodzaju) ale trzeba być idiotą, żeby najpierw zrazić do siebie klienta na amen, a potem błagać o jego pozostanie. Poza tym nawet tam nie zaproponowali mi nic wyjątkowego. Beznadziejny operator i tyle... Serdecznie wszystkim odradzam korzystanie z jego usług :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray Re: W tym roku zmieniłem operatora, Plus ma gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:25 a ja mam plusa i jestem zadowolony i co, jestem od 5 lat i na pewno będę dłużej. osobiscie nie spotkałem się z niemiłymi mystery shopperami ale pewnie taie coś jest, jak nawet posty pod artykułem są o tym pisane. powinni ich wymienić i byłby spokój w plusie. zobaczymy, może czytają posty ludzie decyzyjni i cos z tym zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: W tym roku zmieniłem operatora, Plus ma gdzie IP: 62.29.169.* 13.12.07, 15:27 era nie jest lepsza ! rok temu probowalem przedluzyc umowe i zdecydowalem sie na pewien model samsunga i co ? okazalo sie, ze swiezaki dostaja go za 1 zl, podczas gdy ja, wieloletni abonent moglem go otrzymac za jedyne 800 doplaty. Beznadzieja. gdy poruszylem ten problem do BOA odeslali mi tylko jakis marketingowy bełkot (wyslany przez szefa do utrzymania klientow paradoksalnie). Era to tez podobnie jak plus jedno wielkie G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszek no to zostaje już tlyko orange i play ;) IP: *.ds.pg.gda.pl 13.12.07, 20:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosultant A w Orange to niby jest lepiej ???? IP: *.centertel.pl 13.12.07, 22:14 A w Orange to myślisz, że jest lepiej??? Że niby nie ma mobbingu? To dlaczego tyle osób często nawet z kilkunastoletnim doświadczeniem się zwolniło? I wiele planuje zwolnienia??? No comment.... Polak Polakowi by wydłubał oczy za parę złotych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ger Re: A w Orange to niby jest lepiej ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 11:57 ano mysle ze troche lepiej.nie bylem nigdy swiadkiem zeby konsultant w salonie orange byl zle traktowany. za to musze przyznac ze ze wszystkich opów chyba w salonach orange maja najlepsza obsluge a przynajmniej w tych autoryzowanych jest naprawde dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horse Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:39 Bo polkomtel to taki KC PZPR jego pracownicy to Ubecja i KGB - "dajcie mi człowieka a znajde paragraf " a ich chec przejecia całej sieci kojazy mi sie z UPANSTWOwIENIEM prywatnych przedsiebiorstw jakie mialo miejsce po II wojnie swiatowej -w imie IDEOLOGI SOCJALISTYCZNEJ --tak tak TOWARZYSZE kordynatorzy ,dyrektorzy i inni tam kundle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pc komuna glapiński - i wszystko jasne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: glapiński - i wszystko jasne... IP: *.ols.vectranet.pl 13.12.07, 20:12 Od 9 lat jestem abonentem innej sieci niż Plus i nie interesowałem się Polkomtelem, ale hasło "Adam Glapiński" [!!!] wstrząsnęło mną do głębi. Szczere kondolencjie dla pracowników, klientów... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razor Po 6 latach odchodze z Plusa.Nie będzie żaden IP: *.chello.pl 13.12.07, 17:16 pisowski śmieć napychał sobie kieszeni moimi pieniędzmi.Glapiński WON !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Po 6 latach odchodze z Plusa.Nie będzie żaden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 17:25 Praca u tzw partnera plusa to: Płaca za najniższą krajową( tzw premia -pod stołem), niezapłacone nadgodziny, mobbing, awantury w obecności klientów, ogromna rotacja pracowników. Obóz pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniulka Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.chello.pl 13.12.07, 18:51 Pracownicy nie mówią, bo się boją!!! Są zastraszani, i nikt nie chce mieć gorzej niż ma w tej chwili, choć wydawać by się mogło, że gorzej być nie może... Ci co jeszcze pracują w Plusie wiedzą o czym mówię...Koordynatorzy są bardzo "wdzięczni" i zawsze znajdą sposób aby się "odwdzięczyć".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: 164.67.37.* 13.12.07, 19:22 A co to dokladnie znaczy "MISTERY shopper"? Czy to moze jest taki klient ktory wyglada jak mezczyzna, ale nie wiadomo czy sie zwracac do niego per "mister"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redarrow Re: Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 19:59 Zgadzam w 100%, jestem klientem Plusa od 10 lat, co teraz sie dzieje gorzej byc nie moze. Traktuja klient niczym smierci. Czekam tylko do chwili zakonczy sie umowy ( bo to firmowy telefon ). Po prostu, dosc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też konsultant Pracownicy salonów oskarżają Plusa o mobbing IP: *.acn.waw.pl 13.12.07, 21:41 Gratuluję Boston Consulting Group stworzenia naprawdę "udanej" strategii na rozwój Plusa... Ciekawe jak teraz oceniają swoją pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Adam Glapinski? 13.12.07, 21:42 Odkad to on sie zna na telefonii? Znam go jako tw. przyglupa ze studiow na wydziale Ekonomiczno-Spolecznym SGPiS i jako marnawego "specjaliste" od XIX wiecznej mysli ekonomicznej. Obecnie prowadzi "badania" nad tematem "Katolicka nauka społeczna a współczesna myśl ekonomiczna"... :( www.nauka.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/69000/o69271.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Re: Adam Glapinski? 13.12.07, 21:49 A co do firmy - kupilem u nich kiedys modem do bezprzewodowego internetu. Gdyby nie to, ze ponad 20 lat programowalem i naprawialem komputery, to bym go nigdy nie uruchomil. Caly ten ich bezprzewodowy internet chodzil bardzo wolno, ciagle sie psul, trudno bylo "doladowac" konto (mialem tzw. prepaid), ze wyjalem tem caly "glapowaty" modem z laptopa, i jako ze proba odzyskania pieniedzy od Prezesa z habilitacja od katolickiej ekonomii kosztowalaby mnie wiecej niz ten modem, to go zachowalem ku ostrzezeniu potomnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: Adam Glapinski? 14.12.07, 00:49 mrzorba napisała: > Odkad to on sie zna na telefonii? Halo, Telegraf? Wiec moze troche sie zna... Odpowiedz Link Zgłoś