tepetoja 07.04.08, 06:56 ksiądz biznesmen już zapomniał, ze Bogu ślubował? a nie mamonie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xs550 Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:00 Hej, mamona jest prawdziwa a bog nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! 07.04.08, 08:46 Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! xs550 napisał: > Hej, mamona jest prawdziwa a bog nie. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! 07.04.08, 09:00 > Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! Na pewno sprzedawanie tapet na komórkę z własna podobizna to nie jest sposób na chwalenie Pana :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Darmowe polazenia z Mihnikiem w sieci Jankowskiego 07.04.08, 13:51 Po starej znajomosci, kazdy dostanie darmowe polaczenie z Adamem Mihnikiem, najwiekszym przyjacielem pralata. Mihnik, ktory w czasie Stanu Wojennego ukrywal sie na plebanii ksiedza Henryka Jankowskiego i swoja wdziecznosc wylewa dzis w sposob harakterystyczny dla swojej nacji, bedzie z pewnoscia uwzgledniony wsrod honorowych gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Darmowe laczenia z Mihnikiem w sieci Jankowskiego 07.04.08, 13:53 Po starej znajomosci, kazdy dostanie darmowe polaczenie z Adamem Mihnikiem, najwiekszym przyjacielem pralata. Mihnik, ktory w czasie Stanu Wojennego ukrywal sie na plebanii ksiedza Henryka Jankowskiego i swoja wdziecznosc wylewa dzis w sposob harakterystyczny dla swojej nacji, bedzie z pewnoscia uwzgledniony wsrod honorowych gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
melee Re: Darmowe laczenia z Mihnikiem w sieci Jankowsk 07.04.08, 14:01 jesteś pierwszym który pisze "stan wojenny" z wielkiej litery. Doczekasz się niedługo tytułu idioty roku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łowca debili A ja kiedyś się dziwiłem, jak niejaki Sanderus IP: 79.139.3.* 08.04.08, 08:36 w Krzyżakach sprzedawał szczebel drabiny, która się sniła świętemu Jakubowi. Jak widać, niedługo chyba do tego wrócimy... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 09:11 Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? Protestanci zrozumieli to bardzo dobrze. michalng napisał: > Na pewno sprzedawanie tapet na komórkę z własna podobizna to nie jest sposób na > chwalenie Pana :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jankowski bogaci się na głupocie takich jak TY 07.04.08, 09:13 To czyni drobną różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Chcieliście free market economy to macie! He, he.. 07.04.08, 09:19 Chcieliście free market economy to macie! He, he.. sumienie.lk napisał: > To czyni drobną różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Prelate prepaid 07.04.08, 10:25 Prałat mobilny. Prałat komórkowy. Prałat z góry opłacony. -- ♥ Nieboska satyra Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Złoty numer prałata - 666 666 666 :))) 07.04.08, 11:25 Jakies jaszczurze jezyki podczepily sie pod schorowanego,starego czlowieka i jad mu sacza do glowy, zatruwaja swoimi pomyslami jego ego. I smieszno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Złoty numer prałata - 666 666 666 :))) 07.04.08, 11:50 Już prawie mu zacząłem współczuć, gdyby nie to że smak tego jadu bardzo mu odpowiada... nett1980 napisała: > Jakies jaszczurze jezyki podczepily sie pod schorowanego,starego > czlowieka i jad mu sacza do glowy, zatruwaja swoimi pomyslami jego > ego. I smieszno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.j.p2 Re: Złoty numer prałata - 666 666 666 :))) 07.04.08, 14:17 mowisz jak matka lobuza - "moj synek to dobre dziecko, tylko te lobuzy go do zlego namawiaja" a tak w kwestii formalnej to od ilu lat pralacik jest zchorowany ?? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chcieliście free market economy to macie! He, 07.04.08, 12:16 mike-great napisał: > Chcieliście free market economy to macie! He, he.. *********************************** Ano mamy. Bez free market economy mielibyśmy dwa monopole: Radio i Telewizja Rydzyk oraz WszechTelekomunikacja Jankowski. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzebiowski Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 09:34 A przypowieść o bogaczu wielbłądzie i uchu igielnym znasz? Jeśli tak to powinieneś wiedzieć co Jezus myślał o bogactwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 09:38 To przypowieść o bogaczu - ale niewierzącym... Biblię warto znać nie tylko we fragmentach. jastrzebiowski napisał: > A przypowieść o bogaczu wielbłądzie i uchu igielnym znasz? Jeśli tak to > powinieneś wiedzieć co Jezus myślał o bogactwie. Odpowiedz Link Zgłoś
qube Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 11:59 mike-great napisał: > To przypowieść o bogaczu - ale niewierzącym... > Biblię warto znać nie tylko we fragmentach. > jasne - najwazniejsze to umiec czytac miedzy wierszami i zawsze potrafic dopasowac "madre cytaty" do rozumku maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 13:33 mike-great napisał: > To przypowieść o bogaczu - ale niewierzącym... ************************ Wykręciłeś się w psim nosie, jak rabin z książek Horacego Safrina. Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 14:18 Otóż każdy, kto zna Biblię wie, że ta przypowieść dotyczy po prostu bogaczy. Berz dzielenia ich na wierzących i niewierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 09:41 Jezus wyrzucił handlarzy ze świątyni więc zdaje sie opowiadał sie za rozdziałem sfery businessowej i duchowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great No tak-ale ci handlarze wogóle o Bogu nie myśleli. 07.04.08, 10:16 No tak - ale ci handlarze wogóle o Bogu nie myśleli. michalng napisał: > Jezus wyrzucił handlarzy ze świątyni więc zdaje sie opowiadał sie za rozdziałem > sfery businessowej i duchowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: No tak-ale ci handlarze wogóle o Bogu nie myś 07.04.08, 10:27 Jest pewna trudnośc w ustaleniu o czym mysleli swiatynni handlarze oraz o czym mysli prałat Jankowski sprzedajac winko albo tapetki z własnym wizerunkiem. Mam jednak podejrzenia ze skoro działania i metody "sprzedawców" w obu tych przypadkach sa podobne to i myśli tez. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: No tak-ale ci handlarze wogóle o Bogu nie myś 07.04.08, 10:47 mike-great napisał: > No tak - ale ci handlarze wogóle o Bogu nie myśleli. > > michalng napisał: > > > Jezus wyrzucił handlarzy ze świątyni więc zdaje sie opowiadał sie za rozd > ziałem > > sfery businessowej i duchowej :) A pan Jankowski myśl o Bogu???? Gdyby myslał nie byłby pedofilem i pederastą. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: No tak-ale ci handlarze wogóle o Bogu nie myś 07.04.08, 10:59 a jaknkowski myśli o Bogu? chyba tylko wtedy, gdy patrzy w lustro;) Odpowiedz Link Zgłoś
sorrowandsadnessremains eee tam 07.04.08, 11:01 Byłem na wielu mszach różnych księży i każdy krytykował bogacenie się, przeciwstawiając temu bardziej zrównoważony i poświęcony Bogu tryb życia. Że ludzie niby przepadli w pogoni za pieniądzem, itd. Łatwo im mówić, bo za takie właśnie kazania i nicnieróbstwo wierni im płacą. Mi to co robi Jankowski nie przeszkadza, bo cieszy mnie że w końcu wszyscy są zgodni że Kościół to firma a księża to biznesmeni. A dzięki temu ze zdrowym sumieniem mogę z nich zrezygnować. Aha, i nie jestem anty-katolem, chodzę do Dominikanów. Odpowiedz Link Zgłoś
majkelos13 Re: eee tam 07.04.08, 12:46 Bo zle Ojca zrozumiales. Tobie nie wypada sie bogacic. Masz zyc skromnie a to co zarobiles dac na kosciol. Pamietam pare lat temu w kosciele w Warszawie na Goclawiu, (taki kosciol z zielonym dachem) jak ksiadz na mszy dla dzieci produkowal sie jak to byl w innej parafii i jak tam dzieci po mszy biegly do domu, rozbijaly skarbonki i wszystko dawaly na kosciol. Socjotechnika pelna geba, szkoda tylko, ze ta banda pedofilii upatrzyla sobie dzieci za cel, ale coz ziarno zasiane na podatna glebe wykielkuje. Nie mowie tutaj o wszystkich ksiezach, bo w tej parafii jest przynajmniej jeden przyzwoity ksiadz. Niestety tak wyglada wiekszosc tzw. kosciola katolickiego: "Quantum nobis nostrique que ea de Christo fabula profuerit, satis est omnibus seculis notum" Papiez Leon X Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g63 Re: eee tam IP: 213.77.0.* 08.04.08, 11:10 nie ma przyzwoitych księży, mafia to mafia Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 11:18 mike-great napisał: > Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? Protestanci zrozumieli to bardzo dobr > ze. > Co jeszcze jesteś gotów powiedzieć? Zastanów się człowieku.Bronisz straconych pozycji.Słyszłeś że rzekomo Jezus wygonił handlarzy ze światyni,będąc wielce wzmurzony tym co robią> > michalng napisał: > > Na pewno sprzedawanie tapet na komórkę z własna podobizna to nie jest spo > sób na > > chwalenie Pana :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To krok w dobra stronę, podatkową, jestem za 07.04.08, 11:42 Zależy jaki status prawny będzie i gdzie będzie transferował zyski i płacił podatki. Uważam że parafie powinny prowadzić działalność i wspierać lokalne potrzeby. Jeżeli będzie to zgodne z prawem to czemu nie? Jeden klecha przywłaszczył sobie "cegiełki" na stocznię, podobno przegrali na giełdzie, watpię w to tłumaczenie, sa oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
matteom Re: Czy Jezus miał coś przeciw bogaceniu się? 07.04.08, 14:42 W Biblii czytamy, że prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogaty wejdzie do królestwa niebieskiego. Protestanci przede wszystko chwala ciezka prace i dziekuja Panu za jej owoce, to czyni ich zdecydowanie lepszymi chrzescijanami niz katolicy samobiczujacy sie i nienawidzacy radosci zycia. To co wyczynia Jankowski nadaje sie jedynie do spuszczenia oczu ze wstydu, zacisniecia piesci z niemocy i wscieklosci i - jak ktos wierzy - do pomodlenia sie za zagubiona owieczke a raczej barana Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! 07.04.08, 12:45 Wolałabym na tapecie przystojnego chłopca ks.Jankowskiego,a nie obleśnego starca.Brrr!wstrętny chory człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! 07.04.08, 09:38 Pewnie!!! np ten: www.wprost.pl/ar/125328/Afera-pedofilska-w-Kosciele/ Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! 07.04.08, 11:23 niektorzy chwala pana walac konia!ten folksdojcz i megaloman zapomina kim powinien byc!zaklamany pedalski buc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiogogoo Re: Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! 07.04.08, 11:28 mike-great napisał: > Różne są sposoby na chwalenie Pana !!! > na przykład molestując małoletnie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:01 Nie ma jak to w talibanskim katolandzie "made in Poland"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:06 jak komuś nie podoba się katoland to nikt w Polsce na siłę nie trzyma - w każdej chwili można poprosić o azyl na Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Katolicy, co wy z ta bialorusia? Obsesja ? 07.04.08, 07:20 Zupelnie jak na punkcie seksu analnego. Tylko o tym byscie gadali. Przypominam, ze aby wyjechac z katolandu, mozna bardzo latwo udac sie w kierunku zachodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
noszfak Re: Katolicy, co wy z ta bialorusia? Obsesja ? 07.04.08, 08:13 Nie, dziekuje. Zostaję u siebie. Trzeba tylko pozbyć się tego kato-skansenu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_lasko Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 09:56 aron2004 napisał: > jak komuś nie podoba się katoland to nikt w Polsce na siłę nie > trzyma - w każdej chwili można poprosić o azyl na Białorusi Dokladnie tak jest! Nasza pseudowolnosc wlasnie na tym polega; jesli ci sie nie podoba, mozesz odejsc. Ale zawsze to lepsze (choc niewiele) od slawnego cytatu "albo jestescie z nami, albo przeciwko nam" Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Coś mi się wydaje, że tu weselej niż w UK... 07.04.08, 09:21 Coś mi się wydaje, że tu weselej niż w UK... shithead napisał: > Nie ma jak to w talibanskim katolandzie "made in Poland"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camerota Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:07 Pieniadze sa korzeniami wszelkiego zla. Znalam kiedys osobiscie ks. Jankowskiego, z czlowieka z tamtych czasow, nie pozostalo nic. Wstyd! Jeszcze do niego nie dotarlo, ze diabel nim miota na swoim klepisku! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:23 Ale trzeba przyznać, że to wulkan pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 09:01 zigzaur napisał: > Ale trzeba przyznać, że to wulkan pomysłów. *********************************** Nic nadzwyczajnego. Plecy, koneksje, wspólnoty interesów. Niech spróbuje od zera, jako osoba nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
saed Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 11:01 Grunt to dobry marketing z ambony... Odpowiedz Link Zgłoś
psyhodelfin Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:10 To jest kur... skandal co ta czarna mafia wyprawia oststnio. Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:10 "prepaidowych"? ktos nie rozumie co po angielsku znaczy "prepaid" i jak zwykle w takich przypadkach uwaza, ze wystarczy dodac koncowke i juz bedzie "po polsku"? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek59 Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:19 To wszystko związane z Tm panem jest chore.Taż On normalnie grzeszy grzechem PYCHY.A purpuraci nic.To jest jedna banda i tyle!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.bruksela Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:36 I wtedy Chrystus wzial pejcz, i wygonil kupcow z domu ojca swego... Przepraszam za niedokladnosc cytatu, nie jestem pralatem, malo tego - nie jestem juz praktykujacym katolikiem, bo zrazil mnie do tego zinstytucjonalizowany kosciol polski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antek z bałut Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego IP: *.umed.lodz.pl 08.04.08, 11:14 I rzekł prałat tymi słowy: Ach katuj mnie, katuj, słodki brutalu. Ksiądz Jankowski stał się już bezwolną marionetką w rękach cwanego kombinatora. Skleroza tak mu zlasowała mózg, że nie wie już co czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Jankowski,Rydzyk..ich "Bogiem" to mamona !!!! 07.04.08, 07:38 I oni mówią że krocza drogą Chrystusa!..Zakłamane gnojki... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk64 Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 07:39 Skąd on ma pieniądze???????????? Żyje sobie "jak pączek w maśle" a biedota chodzi i słucha jego "przemówień" !!!!!!!!!! To jest całkowicie sprzeczne z nauka Kościoła. RYDZYK BIS!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 08:12 Jesli inni operatorzy nie wykorzystali tego "targetu" (mohery) to ten biznes ma szanse wypalic (jak wypalilo tv trwam z dekoderami). smok Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Ej kurde 07.04.08, 07:53 Ta wiadomość jest spóźniona, pierwszy kwietnia był niemal tydzien temu! Odpowiedz Link Zgłoś
robert0204 czekam teraz na prezerwatywy.. 07.04.08, 07:53 zel do wlosow, rowery dla dzieci i landrynki :O) a moze ktos jeszcze cus dorzuci..he ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: czekam teraz na prezerwatywy.. 07.04.08, 07:55 Proszę bardzo, prezerwatywy dla katolików: nie sprawiają przyjemności i nie zapobiegają zapłodnieniu, to jest poczęciu z atestem IMPRIMATUR Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: czekam teraz na prezerwatywy.. 07.04.08, 08:01 :-)) Ja tez czekam, szczegolnie te z wizerunkiem pralata. Do uprawiania seksu analnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: czekam teraz na prezerwatywy.. 07.04.08, 09:40 robert0204 napisał: > zel do wlosow, rowery dla dzieci i landrynki :O) > a moze ktos jeszcze cus dorzuci..he ? Osobiście byłbym zainteresowany papierem toaletowy w podobizną prałata.. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: czekam teraz na prezerwatywy.. 07.04.08, 11:29 prezerwatywy ala ks.jznkowski powinne byc produkowane z wizerunkami "swietych ojcow kosciola" w tym wszystkich historycznych pedalow zasiadajacych na tronie "stolicy apostolskiej"!sukces handlowy murowany! w koncu ta "stolica apostolska" ma tajne udzialy w fabrykach farmaceutycznych produkujacych srodki antykoncepcyjne oraz w fabrykach broni!pecunia non olet panie jankowski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ernesto.tequilla Nasuwa mi sie jedna, bardzo celna uwaga 07.04.08, 08:00 Ja pi*****e! Odpowiedz Link Zgłoś
noducks złoty cielec 07.04.08, 08:03 a moze pan pralat jankowski juz za zycia oglosi sie swietym? po co ma czekac do smierci? a i winko, mineralna i telefony z podobizna lepiej by schodzily Odpowiedz Link Zgłoś
robert0204 Tyle waszego 07.04.08, 08:06 ..ze sobie popiszecie na forum :O) A biznes sie kreci ciekawe czy przyjmuja tam do pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 08:07 Dokładnie sieć dla ................... Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 08:09 Ma facet łeb na karku. Jeśli uda mu się trafić z tymi komórkami do moherowego elektoratu rydzyka to to bedzie hit. Musi tylko zaoferowac tam odpowioednie uslugi w stylu wlasnie tych religijnych smsow, wysylania swietych obrazkow, cytatow z biblii i innych takich. smok Odpowiedz Link Zgłoś
robert0204 Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 08:12 tata rydzyk ma monopol na dojenie moheru..jankowski paszol won do swojej piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 09:25 cytatow z Biblii??? polskim katolikom????? zarty sobie stroisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 08:18 Wg Kk B-g to mamona, a ministrant... wiadomo. tepetoja napisała: > ksiądz biznesmen już zapomniał, ze Bogu ślubował? a nie mamonie... Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Nareszcie! 07.04.08, 08:21 Nareszcie będzie można rozmawiać przez komórkę podczas mszy w kościele. ;-))))) Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Jankowski,jak dresiarz..Wóda,Fura i komura !! 07.04.08, 09:01 Do tego jeszcze markowy ornacik, najlepeij złotem wyszywany :P Odpowiedz Link Zgłoś
wazari_kwantyzator pierwszy kwietnia był tydzień temu 07.04.08, 08:29 mam nadzieję, że to spóźniona wiadomość z zeszłego tygodnia, zawisła gdzieś na łączach .. Odpowiedz Link Zgłoś
bernabeu17 Żenujące... 07.04.08, 08:38 ok, niech sobie robi pieniądze, ale nie w szatach kapłana. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 08:44 Prałat ma głowę do interesów:)...godne pozazdroszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
saed Re: Komórkowa sieć prałata Jankowskiego 07.04.08, 11:11 Dajcie mi kilkaset tysięcy owieczek do "wydojenia", a zarobię pierwszy milion w kilka tygodni :) Żaden specjalny talent nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś