wierz_14 23.03.04, 11:55 Proszę o informacje od osób o tym nazwisku - skąd pochodzą, gdzie żyli ich przodkowie. Szukam od dłuższego czasu, ale jak na razie bezskutecznie. Kasia (wierz_14@interia.pl) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: bezal Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 13:45 w płocku jest Krzysiek Kisiel, kiedyś i teraz bardzo dobry piłkarz ręczny, a obecnie II. trener - Wisły Płock. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda_augustyniak Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 23.03.04, 14:16 A ja jestem Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Smak Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.vc.shawcable.net 23.03.04, 20:32 Jestem-BUDYN- Odpowiedz Link Zgłoś
wierz_14 Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 26.03.04, 11:25 Wando, bardzo się cieszę. Napisz skąd pochodzą Twoi przodkowie. Czyżby z kieleckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olka Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 15.03.05, 13:45 moja tesciowa tak miala na nazwisko panienskie. Odpowiedz Link Zgłoś
krol-bush Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 14.03.05, 22:58 Na Oruni mieszka rodzina o tym nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolega Kisiela Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.icnet / *.icnet.pl 24.03.04, 11:05 W Poznaniu jest Mietek Kisiel, kiedyś i teraz bardzo dobry elektronik, a obecnie właściciel punktu napraw RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mała Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.uwm.edu.pl 26.03.04, 11:20 W Olsztynie na uniwersytecie pracuje prof. Kisiel, jest dziekanem Wydziału Nauk Ekonomicznych, miły gość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marfig Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 18:50 Znałem Kisiela z Grudziądza.Nie mam pojęcia gdzie obecnie przebywa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.kienitz Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 01.04.04, 08:08 Na Kartezjusza w przychodni pracuje pani doktor Kisiel pediatra, można po prostu zadzwonić.6838201 Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 01.04.04, 21:13 Na studiach UW mam koleżankę M. Kisiel, jest ze Slupska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ela Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.04, 20:33 W katowicach jest bardzo dobry lekarz Kisiel Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karol Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 05.04.04, 12:00 ja znam Damiana Kisiel-a z Polkowic/ Zlotoryji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kisiel Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.str.dial.de.colt.net 06.04.04, 10:38 A ja jestem Kisiel poziomkowy,tez szukam rodziny.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 07.04.04, 07:45 W lubelskiej książce telefonicznej znalazłam 33 numery z nazwiskiem Kisiel. Można wybierać. Szukaj, a znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
raja1 Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 09.04.04, 14:26 Ja mam koleżankę na US Kasię Kisiel jest z Kołobrzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
polkala Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 30.09.05, 15:54 a na Uniwerku Slaskim Katowice Polonistyka jest profesor Marian kisiel Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 10.04.04, 16:45 w Tychach jest facet Bogdan Kisiel i zrobił muzyke do filmu Los Chłopakos Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasio Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 22:34 W PRL był minister Finansów KISIEL Odpowiedz Link Zgłoś
troijnis Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 20.06.05, 21:29 WŁodzi znałam kiedyś Kasię Kisiel ale nie znam już ;-) Coś tam kojarzę, była w wieku ok 76 rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: titota Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:24 w chudowie mieszka joanna kisiel i ma brata. i jeszcze gosia kisiel z bratem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.09.05, 22:53 Chodzil ze mna kiedys do klasy marcin kisiel.potem sie wyprowadzil i kontakt sie urwal.to bylo w bydgoszczy.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brisse Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 02.10.05, 20:38 znam kisielki z warszawy, 2 duze i 4 coreczki:) w tym jedna Kasia;) pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2109 Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 18.10.05, 16:14 Znam Jana Kisiela zam.w Młynarach woj.warmińsko-mazurskie.Jest listonoszem na miejscowej poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZNAM Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: *.ipt.aol.com 12.01.06, 16:46 ja znam rodzine Kisiel z RAdomia Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 14.01.06, 21:35 W Stargardzie Szczecińskim jest 15 telefonów do osób o tym nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
volkl Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 18.01.06, 14:41 Ja mieszkam woj. świętokrzyskim byłym kieleckim znałem osobę RYSZARD KISIEL mieszkającą w m Skociszewy niestety już nieżyjącą, ale żyją synowie np, Jarosław i Robert Odpowiedz Link Zgłoś
balamba Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 18.01.06, 20:19 W Pruszkowie mieszka rodzina o tym nazwisku - niestety nie znam dokładnego adresu ani telefonów. Odpowiedz Link Zgłoś
nietuzinka Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 26.01.06, 19:25 sa tacy w Swiebodzinie k/ Zielonej Góry, obecnie poznaniu ,około 40-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
sanoss Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ 30.01.06, 18:44 Znam dużą rodzinę Kiślów z Zakroczymia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: ++++POSZUKUJĘ OSÓB O NAZWISKU KISIEL++++ IP: 82.160.22.* 31.01.06, 20:47 W Rzeszowie dyrektorem I LO im. Konarskiego jest Ryszard Kisiel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala Re: ++++poszukuje osob o nazwisku Kisiel++++ IP: *.access.telenet.be 18.03.06, 10:20 Ja znalam Mikolaja Kisiel z Zielonej Gory;ale to bylo 20lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka39 Re:Ja pochodze z rodziny Kisiel 18.03.06, 23:57 Moja niezyjaca juz mama jest z domu Kisiel moj dziadek nazywal sie kisiel jesli potrzebuje Pani dodatkowych informacji prosze o maila na dres jolakozle@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
perelka39 Re:Ja pochodze z rodziny Kisiel 18.03.06, 23:58 Moja niezyjaca juz mama jest z domu Kisiel moj dziadek nazywal sie kisiel jesli potrzebuje Pani dodatkowych informacji prosze o maila na adresperelka39@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anakardia Re: 24.11.06, 23:12 Obok mnie mieszka pani Kisiel, ale imienia nie mogę sobie przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mitting Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:52 kisiel mieszkają nurzec stacja ul zaolzi woi białystok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monika Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:50 znam rodzinę Kisieli, obecnie mieszkaja w Rzeszowie, jezeli chcesz wiedziec cos wiecej: girl.of.glass@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gochawiocha Kisiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:58 Jak podaje słownik Kazimierza Rymuta pt. Nazwiska Polaków nazwisko Kisiel zanotowano już w 1362 roku. Pochodzi ono od nazwy potrawy. Obok w słowniku można znaleźć parę tuzinów innych nazwisk wywodzących się z tego samego źródła – wszystkie one mają związek z czasownikami kisieć i kisić, które znaczą 'kwasić się, fermentować' i 'kwasić, powodować fermentację'. Odpowiedz Link Zgłoś