Dodaj do ulubionych

Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!!

IP: 62.144.185.* 26.03.02, 14:35
Halo wszystkim absolwentom!!!!!

Zbliza sie 50 lecie szkoly, dobrze by bylo sie znowu spotkac po latach. Co o
tym sadzicie?? Jest juz pare osob, ktore sa zinteresowane. Jezeli ktos ma
znajomych, ktorzy chodzili do tej szkoly niech ich prosze zawiadomi z gory
dziekujemy. Czekamy na dalsze zgloszenia.

Pozdrowienia jez.
Obserwuj wątek
    • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.02, 15:39
      Witam !!!!

W dalszym ciagu czekamy na zgloszenia.

Pozdrawiam Jez
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.02, 12:11
        I jeszcze czekamy na zgloszenia, ludzie gdzie jestescie?
        Czyzby nikt tu nie zagladal, ciekawe.
        Nie tracimy nadziei, jest jeszcze troche czasu.

Pozdrawiam jez
    • Gość: ak Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.ph.ph.cox.net 11.05.02, 03:14
      HEJ! KILKA LAT TEMU SKONCZYLAM 70. CHETNIE DOWIEDZIALABYM SIE CZEGOS WIECEJ O
      TYM SPOTKANIU. POZDRAWIAM.
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.02, 12:45
        Halo!!!

Szkola ta bedzie miala nie dlugo okragly jubileusz 50 lat istnienia. Dobrze by
        bylo zorganizowac spotkanie wszystkich absolwentow i nauczycieli, to narazie
        propozycja. Jesli masz jeszcze jakies kontakty z kolegami czy kolezankami ze
        szkoly popytaj moze bedzie zainteresowanie. Jesli moga niech sie wpisuja tutaj
        na forum.

Pozdrawiam jez
        • Gość: ak Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.ph.ph.cox.net 12.05.02, 22:02
          Niedlugo, tz. za ile? Pytam, bo obecnie przebywam zagranica a do Polski wracam
          dopiero za kilka tygodni. Mam tez nadzieje, ze wtedy uda mi sie nawiazac
          kontakt z niektorymi znajomymi z podstawowki. Pozdrawiam.
          • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.02, 19:47
            Halo!!!

Jest jeszcze troche czasu. Jezeli moje obliczenia sa prawidlowe to powinno to
            byc za trzy, cztery lata. Dokladnie moge powiedziec jak bede w W-Wie w lato
            tego roku, tez mieszkam za granica. Ale mozesz juz teraz porozmawiac ze swoimi
            kolegami i kolezankami. Jezeli bedzie zainteresowanie zawiazemy komitet
            organizacyjny czy cos takiego. Na organizacje takiego spotkania potrzeba duzo
            czasu, ludzie sie rozproszyli po calym swiecie. Zycze powodzenia. Z jakiej
            ulicy jestes, ja z Madalinskiego.

Pozdrawiam jez
            • Gość: ak Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.ph.ph.cox.net 15.05.02, 08:13
              hej!
              No to jak za pare lat, to chyba zdaze...
              Jesli Ty jestes z Madalinskiego, to pewnie chodziles nie do 70(tak jak ja), ale
              do 37? Ale z 37 tez mam znajomych...
              Ja jestem z Bruna, czyli ze do szkoly daleko nie mialam...
              ps. A gdzie mieszkasz teraz? Bo ja podziwiam arizonskie kaktusy...
              Pozdrawiam
              • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.02, 08:31
                Halo witam!!!!

Tak, jest troche czasu. Ale i trudnosci w znalezieniu dawnych kolegow i
                kolezanek tez duzo. Pomysl jest nie zly i wydaje mi sie ze do zrealizowania.

Ja chodzilem do 37, mialem tylko przez plot do szkoly, czesto po szkole
                gralismy w pilke na boisku kolo szkoly. Od pewnego czasu podziwiam widoki w
                Szwarcari saksonskiej.

Pozdrowienia jez
                • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.02, 14:59
                  I znowu jakby zamilklo na naszym watku.
                  Ale czekamy wytrwale i z nadzieja. Noze ktorys z obecnych lub bylych
                  nauczycieli tej szkoly tez sie zglosi. Ciekawe!!!!!!

Pozdrawiam jez.
                  • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.02, 13:28
                    I ciagle czekamy, na zgloszenia!!!!!

Pozdrawiam jez
                    • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.02, 13:34
                      Witajcie !!!!!

W tym tygodniu bede mial dokladna date otwarcia naszej szkoly. Wtedy bedziemy
                      nogli ustalic przyblizona date spotkania.

Pozdrawiam jez
    • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.proxy.aol.com 14.07.02, 18:50
      To dla podtrzymania, aby za nisko nie upadl :-))))))))))))))

I dalej czekamy?????????

Pozdrawian jez
      • Gość: jorgen Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.man.polbox.pl 17.07.02, 16:29
        Ukończyłem 37 w 1973r.
        Może wszyscy już pomarli?
        A jak trafić do tych co pomagali budować szkołę? Mam na myśli jakieś
        symboliczne prace społeczne kongresu młodzieży.

Pozdro
      • Gość: jorgen Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.man.polbox.pl 17.07.02, 16:30
        Ukończyłem 37 w 1973r.
        Może wszyscy już pomarli?
        A jak trafić do tych co pomagali budować szkołę? Mam na myśli jakieś
        symboliczne prace społeczne kongresu młodzieży.

Pozdro
        • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.02, 08:43
          Witam kolejnego absolwenta!!! Czesc jorgen!!

Jezeli masz jakies kontakty z dawnymi kolegami czy kolezankami dobrze by bylo
          im ten pomysl przekazac. Budowniczych, czy pomagajacych przy budowie napweno
          juz nie dosiegniemy, byl to przeciez festiwal miedzynarodowy mlodziezy i
          studetow. Dobrze bedzie jezeli sie mam uda jak najwiecej rocznikow zebrac.

Od tego roku jest to teraz gimnazjum Nr.2

Pozdrawiam jez
          • Gość: jorgen Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.man.polbox.pl 19.07.02, 14:22
            Czy znasz dokładną datę otwarcia szkoły?
            Jeśli jest tam teraz gimnazjum to gdzie jest 37?
            • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.proxy.aol.com 20.07.02, 14:39
              Witam!!!!!

Dokladna date bede wiedzial w przyszlym tygodniu. Albo w polowie sierpnia po
              rozmowie z dyrektorka. Ja mysle ze pierwszy rok szkolny odbyl sie 1 wrzesnia
              1956 roku. Gdzie jest teraz szkola podatawowa nr. 37 i 70 tego nie wiem, byc
              moze nie ma wogole, bo teraz moda na gimnazja.

Pozdrawiam jez
              • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.proxy.aol.com 09.08.02, 09:04
                Witam!!!!!

Niestety nie moge sie dowiedziec czy otwarciem szkoly byl rok 1955 czy 1956. Do
                tej pory nie uzyskalem odpowiedzi na to pytanie. Bede dalej sie staral to
                ustalic. Czekamy na dalsze zgloszenia chetnych.

Pozdrawiam jez.
                • Gość: Ewa Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.tnt4.stk3.da.uu.net 11.08.02, 22:33
                  otwarcie nastapilo na jesieni 1956 roku.
                  • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.proxy.aol.com 21.08.02, 10:25
                    Witam!!!!!!!!

Dziekuje za wiadomosc Ewa, to prawda otwarcie bylo 1.09.1956.
                    Czekamy na dalsze zgloszenia.

Pozdrawiam jez.
                    • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 05.09.02, 15:49

Pozdrawiam jez.
                      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 30.09.02, 13:11
                        Witam!!!!!!!

Czy ktos zna internetowe adresy Poloni w roznych krajach, europejskich i z poza
                        Europy. Z gory dziekuje :-)))))))))))))).

Pozdrawiam jez.
                        • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.10.02, 09:45
                          Czekamy na dalsze zgloszenia absolwentow naszej szkoly.

Pozdrawiam jez. :-D
    • kaate Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! 06.11.02, 10:11
      Czesc wszystkim absolwentom!
      Skonczylam podstawowke nr 37. Bardzo chetnie spotkalabym sie z absolwentami i
      nauczycielami!!! Prof Mikulska, Gradkowska.... hmmm to byly czasy.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 07.11.02, 10:25
        Witaj Kaate!!!!!!!
        Bardzo sie ciesze ze sie do nas zglosilas. W jakich latach konczylas nasza
        szkole? Czy masz jeszcze kontakt z kolegami i kolezankami ze szkoly?
        Jesli tak, to niech sie tu jesli moga zglaszaja.

Pozdrawiam wszystkich absolwentow jez.
        • kaate Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! 07.11.02, 13:39
          czesc! szkole skonczylam w 93r. Z kontaktami roznie bywa, niestety sa raczej
          przypadkowe, czasem na kogos wpadne na ulicy... Sprawdze niektore numery
          telefonow, moze sa jeszcze aktualne... Kiedy Ty skonczyles szkole? pozdrawiam:)
          • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.proxy.aol.com 30.11.02, 13:16
            Witam!!!!!!

I znowu czas na podtrzymanie tematu. :-D
            kaate czemu nie odpowiadasz na e-Mail?
            Pozdrawiam i czekamy na dalsze zgloszenia.

jez.
            • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 22.12.02, 18:55
              Tak wiec, przyszly swieta a i do nowego roku nie daleko!!!

Wszystkim absolwenta ta droga skladam serdeczne zyczenia, zdrowych wesolych
              swiat, udanego nowego roku 2003.

Pozdrawiam jez.
            • kaate Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! 27.12.02, 12:17
              Czesc Jez, nie odzywam sie bo nie dostalam zadnego maila... Najserdeczniejsze
              zyczenia pomyslnosci, usmiechu i radosci w nadchodzacym 2003!!! Pozdrawiam, k.
              • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 20.01.03, 11:05
                Dziekuje Kate, Tobie tez wszystkiego najlepszego w nowym roku.
                Wyslalem drugiego e-mail, czy doszedl???

Pozdrawiam jez
                • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 13.02.03, 16:41
                  Witam!!

Pozdrawiam
    • Gość: Serengetti Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.u.mcnet.pl 11.03.03, 10:20
      Hej - jak to miło, że ktoś pamięta o naszej starej dobrej budzie. Ja chodziłam
      do 70 - mieszkałam na ul. Bruna. Mieszkam w Warszawie, więc nie będę miała
      problemów z dojazdem na ewentualne uroczystości. Pamiętam wielu nauczycieli -
      m.in. panią Sieradzką, panią Sadowską, która już nie żyje od kilkunastu lat,
      panią Łęską, panią Misiak. Hej, koledzy i koleżanki z 70-tki - zgłoście się!
      Chętnie nawiążę z Wami kontakt mailowy. Razem przypomnimy sobie kadrę
      nauczycielską i kolegów. Pozdrawiam wszystkich gorąco!
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 12.03.03, 14:36
        Witaj serengetti!!

Ciesze sie ze sie odezwales, ja jestem z Madalinskiego i chodzilem do 37.
        Jezeli mieszkasz jeszcze na Bruna to napewno wsrod Twoich sasiadow sa
        absolwenci naszej szkoly, zapytaj :-)
        Tak nysle ze dobrze by bylo jakies probne spotkanie w tym lub przszlym roku i
        potem na 50 naszej szkoly. Napisz na adres: trapszo@gazeta.pl

Pozdrawiam jez.
        • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 07.04.03, 10:42
          Czekamy na zgloszenia.

Pozdrawian Jez.
          • Gość: Serengetti Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.u.mcnet.pl 11.04.03, 17:17
            Mam nadzieję,że ktoś się jeszcze zgłosi.
            • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 07.05.03, 17:00
              Witam!!!

W dalszym ciagu czekamy na zgloszenia.
              Pozdrowienia dla kaate i serengeti :-))))

Pozdrawiam jez.
              • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 25.05.03, 11:41
                Halo absolwenci!!!

Prosze sie wpisywac na liste.

Pozdrowienia jez.
                • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 22.06.03, 16:05
                  Prosimy o dalsze zgloszenia.

Pozdrowienia jez.
                  • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 13.07.03, 14:37
                    Witam serdecznie!!!
                    Absolwentow, tylko jakos malo sie udzielaja :-(

Pozdrawiam jez.
                    • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 02.08.03, 20:01
                      Trzeba znowu na pierwsza strone!!!!

Profesor sluchal wypowiedzi studenta na temat teorii Darwina:
                      -Darwin twierdzil, ze pochodzimy od malpy. Stad moim pradziadkiem mogl byc
                      goryl. Ale mnie to nie przeszkadza.
                      -Tobie to nie przeszkadza -zgodzil sie profesor.
                      -Ale moze przeszkadzalo to mojej prababci, martwi sie student

Pozdrawiam jez.
                    • uldzie Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! 05.08.03, 14:21
                      Ja skonczyłam szkołę nr 37 w '91 - co z tymi obchodami?
                      Jeżu czemu nie piszesz, z którego jesteś rocznika?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 05.08.03, 18:10
                        Hallo!! uldzie.

Witam w naszym gronie, z ktorego rocznika, juz chyba pisalem. Z 1962, tak wiec
                        z pierwszych absolwentow. Szkola istnieje od 1956 ja pszyszedlem do drugiej
                        klasy, pirwsza konczylem na Wiktorskiej.

Pozdrawiam jez.

• Gość: buba Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.03, 11:09
                      czy szkola nr. 37 to szkola im. Teodora Duracza na
                      Wiktorskiej? Tez ja skonczylam w 1974 roku.

pozdrawiam

Buba
                      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 07.08.03, 17:43
                        Nie, szkola 37 i 70 byly na ul. Narbutta (teraz gimnazjum). Zbudowana podczas
                        zlotu mlodziezy i studentow w 1956 w Warszawie. Na terenie bylego
                        stadionu "Gwardi"

Pozdrawiam jez.
                        • kaate Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! 26.08.03, 16:23
                          Uff nareszcie... znow jestem Jezu :)))
                          serdeczne pozdrowienia - juz z warszawy! k.
      • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 30.12.03, 16:35
        Właśnie, jeszcze tyle nazwisk. Podaję namiar na siebie: michael_2000@wp.pl

Pozdrawiam

P.S. Trafiłem tu przypadkowo i oczom nie wierzę :-)))
    • Gość: pawel Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 217.153.30.* 27.08.03, 10:24
      A ja też kończyłem SP70, i nawet widzę ją (szkołę) z okna.
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 01.09.03, 21:18
        Halo Kaate!! Halo Pawel!!!

Ciesze sie juz jestes w domu, Kaate. Mam nadzieje ze mimo wszystko jestes
        zadowolona z podrozy.

Pawel, skoro widzisz szkole z okna to pewnie miszkasz na Madalinskiego blok D,
        albo na Narbutta. Napisz cos o sobie. Porozmawiaj z kolegami i kolezankami z
        klasy czy pomysl spotkania by ich interesowal.

Pozdrawiam jez.
        • Gość: pawel Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 217.153.30.* 02.09.03, 08:01
          Nie, nie trzydzistą siódmą tylko siedemdzisiątkę. Mieszkam na Bruna. A ludzi z
          37 popytam. Teraz jest tam gimnazjum i inne szkoły. pozdrawiam. Paweł
          • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 05.09.03, 18:27
            Halo !! Pawel.

Tak jest teraz gimnazjum. Ale na samym poczatku jak pamietam to bylo liceum nr.
            80 chyba. Potem byly dwie szkoly podstawowe 37 i 70. Z Bruna tez chodzili do
            mojej klasy. Jezeli dobrze pamietam to chyba sie Michalak nazywal. Popytaj im
            wiecej chetnych tym lepiej. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam jez.
            • Gość: niusia Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.tnt1.stk3.swe.da.uu.net 08.09.03, 23:04
              nigdy nie bylo liceum, od poczatku byla szkola 70 a potem podzielila sie na
              dwie: 37 i 70
              • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.pppool.de 09.09.03, 20:55
                Witaj niusia!!!

jak pamietam to w 1957 roku bylo liceum. Ja przeszedlem ze szkoly z Wiktorskiej
                do drugiej klasy to byl pierwszy rok nauki w tej szkole, wtedy bylo to liceum
                od pierwszej klasy do matury. Chyba dopiero w 58 lub 59 podzielono na dwie
                szkoly podstawowe 37 i 70. Ja bylem w 37.

Pozdrawiam jez.
                • Gość: niusia Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.hkn.g.bonet.se 10.09.03, 18:35
                  byc moze ze na poczatku bylo od 1do 11 klasy ale byla to 70 tka a potem
                  podzielono na dwie, wiem to od mojej starszej siostry
          • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 30.12.03, 16:33
            Na wprost 70-ki, w deskowcu, mieszkał kiedyś jeden Paweł i nawet chodził do
            rónoległej klasy, klasy A ????
    • Gość: bajgele Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 22:35
      Witam,
      rozumiem, że ten zlot dotyczy wszystkich, wszystkich absolwentów a nie tylko
      tych z..ekhhm.. większym stażem?
      Ja skończyłam 70 cztery lata temu (też pamiętam p. Misiakowš..), kontakty sš
      możliwe do odnowienia w każdej chwili.
      Na Madalińskiego znajduje się moja obecna szkoła (kto chce niech się domy?la,
      ale wydaje mi się, że to prosta zagadka) :)))
      • Gość: bajgele łšcznicy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 22:56
        Wcišż czekamy na zgłoszenia kolejnych absolwentów, ale prawda jest taka, że
        zgłosi się ich bardzo niewielu - bardzo trudno znale?ć ten wštek (ja wpadłam na
        niego przez kompletny przypadek). Toteż uważam, że gdyby?my poznali jakie?
        organizacyjne konkrty (choćby datę) mogliby?my zaczšć dzwonić po ludziach
        informujšc o zje?dzie (w przeciwnym wypadku wyobrażacie sobie następujšcš
        rozmowę? - dzieńdobry. mówi ....
        chodzili?my do jednej klasy x lat temu. będzie zjazd absolwentów
        - zjazd? wspaniale, a kiedy?
        - eeee.. jeszcze nie wiadomo...
        - mhm...
        - taaaak..
        - ....
        - ....
        - no a co u ciebie?
        itd, dziwna.. no, to dopiero była wariacja na temat, trochę mnie poniosło -
        fakt.

W każdym razie my?lę, że skoro natrafili?my na ten wštek MY to powinni?my zajšć
        sie informowaniem INNYCH. A żeby informować innych potrzebujemy inforacji sami.

Czekamy na informacje.

Czekamy na informacje.
        ;)))
        • Gość: jez Re: łšcznicy IP: *.pppool.de 13.09.03, 19:33
          Witam!!!

Oczywiscie ze dla wszystkich rocznikow, czy to bylo 50 lat temu czy rok.
          Wszyscy sa mile widziani. Na Madalinskiego jest liceum "Konopnickiej"
          Scisle informacje na temat spotkania, bedzie mozna podac jak znajdzie sie
          dostatecznie duzo chetnych. Planujemy ewentualnie takie probne spotkanie w
          przyszlym roku. I duze na 50-lecie szkoly w 2006, jest wiec duzo czasu. Staramy
          sie nawiazac jak najwiecej kontaktow. W najblizszym czasie powstanie lista na
          ktora bedzie sie mozna wpisywac, wszscy zainteresowani zostana dostatecznie
          wczesnie poinformowani.

Pozdrawiam jez.
          • Gość: jez Szkola podstawowa 37 i 70 Warszawa IP: *.pppool.de 16.09.03, 19:41
            >Bylem dzisiaj w szkole na narbutta, rozmawialem z vicedyrektorka, dyrektorki
            nie bylo w warszawie.
            Ta szkola w tym budynku to juz nie podstawowa ale gimnazjum, nr 37. I oni nie
            poczuwaja sie do
            ciaglosci z poprzednimi latami, nie maja tez zadnej dokumentacji lat minionych.
            A my zaczynalismy
            przeciez w szkole nr 70. poszukalem wiec szkoly nr 70. Jest na ul. Bruna,
            niedaleko, za Rakowiecka.
            Oni przejeli ciaglosc historii szkoly, i nawet w zeszlym roku urzadzali jakies
            spotkanie
            absolwentow. O okraglej rocznicy 50-lecia nawet nie wiedzieli. Ale temat
            podchwycili. Dyrektorka
            bedzie poruszac ta sprawe na radzie rodzicow, dowie sie czy moze na taka akcje
            dostac jakies
            pieniadze z kuratorium. Ja powiedzialem jej ze takie spotkanie musi cos szkole
            przyniesc wymiernego,
            nie moze byc tylko obciazeniem dla szkoly. Dyrektorka powiedziala, ze byloby
            dobrze gdyby znalazly
            sie jakies fundusze np. na ufundowanie stypendium dla biednych uczniow, lub
            jednorazowe pieniadze
            dla absolwentow.
            podam ci na wszelki wypadek maile szkol.
            Narbutta - gimnr2@gimnr2.ids.waw.pl
            Bruna - eko70@o2.pl
            Pozdraw. przysylaj nowe zadania. w.o.

Tego sie dowiedzial moj kolega z klasy, dziekuje :-)

Pozdrawiam jez.
            • Gość: jez Re: Szkola podstawowa 37 i 70 Warszawa IP: *.b.pppool.de 16.10.03, 18:20
              Kolejny miesiac za nami. Czekamy na dalsze zgloszenia.

Pozdrawiam jez.
    • Gość: dudzio37 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 217.153.30.* 17.10.03, 16:27
      witam
      Ja się zgłaszam, pozdrawiam Serengetti, znamy tych samych nauczycieli. Pani
      Wanda Łęska była moją wychowawczynią. Dawną dyrektor, Panią Grabikowską, też
      widuję na Polach Mokotowskich na spacerach z psem. Dyra Malanowskiego kiedyś
      spotkałem w sklepie. Ot tak ale gdyby coś można by skrzyknąć kilka osób z
      pewnością.
      Pozdrawiam wszystkich.
      Paweł
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 22.10.03, 20:35
        Witaj Pawel!!

Staramy sie, napewno sie mam uda.

Pozdrawiam jez.
        • Gość: niusia Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.bredband.comhem.se 24.10.03, 19:54
          tez pamietam tych nauczycieli ktorych wymienil poprzedni wpis, Malanowskiego
          pamietam
          • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.b.pppool.de 25.10.03, 16:51
            Witaj niusia, w naszym gronie. Czy tez miala bys ochote na spotkanie z bylymi
            absolwentami?

Pozdrawiam jez.
      • Gość: aw Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 216.218.109.* 31.10.03, 17:33
        pawel,jezeli tak masz na imie i podpisujesz sie dudzio to musisz byc bratem
        wojtka (tez dudzia obecnie Eddy).Pozdrawiam, artur(z klasy dudzia "starszego")
        • brel Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! 15.01.04, 20:04
          w rzeczy samej "Eddy" to mój starszy brat!
        • Gość: gość Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.04, 20:07
          W rzeczy samej, "Eddy" to mój starszy brat.
      • serengetti Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! 05.03.04, 12:45
        Witaj, dziękuję za pozdrowienia, rany, jak dawno mnie tu nie było. Już się
        dopisuję i popycham temat w górę.
        Ja jestem "stary" rocznik - chodziłam do 70-tki w latach 1972-1980. Pamiętam,
        że moją wychowawczynią przez 4 lata była pani Misiak, potem przez rok pani
        Widerszpil od historii (to był koszmar), a potem pani Sadowska (nieodżałowana).
        Pani Łęska uczyła mnie matematyki, pani Sokólska fizyki, pani Sieradzka
        biologii. Aha, z młodszych lat pamiętam jeszcze panią Potracę od matematyki -
        co to była za pocieszna istota. I od rosyjskiego była pani Potocka. A moją
        siostrę matematyki uczyła pani Almert. Uff, jak to fajnie tak powspominać.
        Pozdrawiam wszystkich absolwentów
        Katarzyna
        • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 10.03.04, 15:34
          Witam Kasiu

Wprawdzie kiedy Ty zaczynałaś chodzić do szkoły miałem roczek, ale wszystkie
          nazwiska, poza P. Widerszpil brzmią znajomo :-). Pani Potraca była moją
          wychowawczynią i dobrze ją wspominam, Pani Sadowskiej jest mi bardzo żal, bo z
          tego co wiem to nie ma jej już wśród nas :-(, ale bałem się jej okrutnie :-),
          podobnie jak i Pani Potockiej :-) (jak większość moich rówieśników byłem
          negatywnie nastawiony do "ruskiego", ale teraz to by się nawet przydał, o da).
          Pani Sieradzka, która była moją wychowawczynią po Pani Potracy, to
          doprawdy "święta osoba", aż za święta :-). A Pani Misiak wytypowała mnie do
          śpiewania w chórze w Teatrze Wielkim i ten co gorsza nie zaprotestował :-).
          Męczyłem się tam trzy lata :-).
          Na szczęście nie było już metod znanych jezowi, czyli bicia linijką po łapach :-
          ))

Pozdrawiam
    • Gość: aw Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 216.218.68.* 29.10.03, 17:50
      Uwaga 40-latki,
      Jezeli ukonczyliscie klase p.Sokolskiej w 1976 (VIII b) w 1976 to (poza 2
      kolezankami) jestescie z Bruna.Pewnie sie nie rozpoznamy po tylu
      latach.Proponuje identyfikatory ze zdjeciem z legitymacji szkolnej (ha,ha).
      Dla kolezenstwa z klasy i naturalnie Jeza, moj e-mail; wilkmd@yahoo.com

pozdrawiam,

aw
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.a.pppool.de 30.10.03, 20:09
        Witaj aw!!

Milo Ciebie widziec w naszym gronie. Za kontakt dziekuje, napewno sie
        zamelduje. Jezeli masz kontakt z kolegami i kolezankami ze szkoly poinformuj
        ich o naszym pomysle. Z gory dziekuje :-)

Pozdrawiam jez.
        • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 14.12.03, 13:43
          Witajcie absolwenci :-)))))

Troche czasu minelo od ostatniego wpisu. Ale nie zrezygnowalismy jeszcze,
          czekamy na dalsze zgloszenia.

Pozdrowienia jez.
          • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 23.12.03, 20:33
            Witam serdecznie!!

Wszystkim absolwentom maszej szkoly, zdrowych wesolych swiat i udanego nowego
            roku 2004 zycze.

Pozdrawiam jez.
            • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 30.12.03, 16:25
              Pozdrawia "absolwent" 70-ki. Pan Malanowski i jego żona Pani Danusia, Pani
              Łęska, Pani Potraca, Pani Bałazy, Pan Kumbatoff (ach te słynne "Kumbole"), Pan
              Wesołowski hmm, chwilowo więcej nie pamiętam.
              Tak więc zgłaszam się :-)

Pozdrawiam noworocznie
              • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 02.01.04, 20:17
                Witam serdecznie w naszym gronie.
                I zycze powodzenia w nowyn roku 2004. Jest juz nas spora grupa, czas juz
                pomyslec chyba aby jakas liste kontaktowa stworzyc.

Pozdrawiam jez.
                • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 05.01.04, 09:32
                  Proszę bardzo: michael_2000@wp.pl.

Pozdrawiam i również wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
    • Gość: fasolka Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.acn.pl 04.01.04, 11:29
      Ojej! Ja też widzę starą dobrą "siedemdziesiątkę" z okna~! Mieszkam na końcu
      Bruna, przy stacji benzynowej! Skończyłam w 98...
      W ostatnich latach moim wychowawcą był pan Ostaszewski;-) Ktos kojarzy?
      Pani Misiak oczywiście wiecznie żywa (pewnie ze trzydzieści roczników ją
      pamięta;-)
      Od matmy była pani Lenarczyk, polski... chyba Kondracka,
      a fizyka i chemia?- Następna legenda-pani Krawczyk;-))))
      Kto tam jeszcze... Jak mi się przypomni, to napiszę;-)
      Pozdrawiam,
      fasolka

PS Widzę, że sporo starsze roczniki tu zaglądają, które nie wiedziały, że
      szkoła mieści się na Bruna-dla dodatkowej informacji dodaję dla
      niewtajemniczonych: Nosi imię "Bohaterów Monte Cassino"... Nawet na wymianę
      ztej okazji zdarzyło mi się pojechać;-)
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.01.04, 19:38
        Witaj fasolka!!!
        To prawda 70 jest teraz na Bruna. A 37 juz chyba niema.

Pozdrawiam jez.
        • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.02.04, 18:31
          Witajcie!!!!!!!

Troche zaniedbalem watek :-( Ale ostatnio troche byle zajety, niestety. W
          kazdym razie idea spotkania jest wiecznie zywa.

Pozdrawiam jez.
    • Gość: ochudzka Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.visp.energis.pl 14.02.04, 23:53
      nie wierzę, że tu trafilam;-))
      te nazwiska, które już prawie wyleciały z głowy... ehhh..
      to były czasy
      absolwentka 70-tki z '88
      pozdrawiam
      • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 16.02.04, 18:37
        Tak, az sie wierzyc nie chce.
        Ale to wlasnie jest to. Spotkanie absolwentow szkoly sredniej czy studiow
        zdarza sie czesto. Absolwentow szkoly podstawowej chyba jeszcze nie bylo, jest
        okazja sprobujemy.

Pozdrawiam jez.
        • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 17.02.04, 17:01
          Dwa lata temu byłem na 125-leciu mojego liceum. O ile się nie mylę
          nasza "tysiąclatka" kończy niedługo 40 :-). Jest okazja !!!
      • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 17.02.04, 16:58
        No proszę, a ja kończyłem w 86. Mogliśmy się mijać na korytarzu :-)

Pozdrawiam
        • Gość: niusia Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.bredband.comhem.se 19.02.04, 20:21
          nasza szkola zostala zbudowana w 1957 roku na czesc zjazdu mlodziezy
          socjalistycznej i nosila taka nazwe
          • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 21.02.04, 20:15
            niusia witaj, to bylo w 1956 roku.

Pozdrawiam jez.
          • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 23.02.04, 18:01
            I Ty masz rację i ja mam rację :-))) Ty mówisz o 37 przy Narbutta, a ja o 70
            przy Bruna.

Pozdrawiam
            • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 24.02.04, 19:40
              Halo Michal71!!!

Nie wiem o jaka racje chodzi. Na poczatku 37 i 70 byly na Narbutta. Patrzac od
              Narbutta, prawe skrzydlo bylo 70 a lewe 37.

Podrawiam jez.
              • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 26.02.04, 18:00
                Chodziło mi o rocznicę 70 w budynku na Bruna. Ten budynek to tak zwana 1 000-
                latka wybudowana na tysiąclecie Chrztu Polski i ok. 2006 będzie obchodzić swoje
                40-lecie. A szkoła nr 70 jako taka być może powstała w 1957 roku i tego nie
                neguję :-)

Pozdrawiam
                • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.03.04, 18:27
                  Witajcie!!!
                  Serengeti, milo Ciebie ponownie powitac. Wlasnie, moze powspominajmy,
                  nauczycieli kolegow, kolezanki, moze jakies ciekawe chwile z zycia szkoly. Moja
                  wychowawczynia na poczatku byla pani Wrzesinska, troche okrotna byla. Lubila
                  linijka po rekach bic. Ale trzeba przyznac ze bylo za co. Od muzyki byl pan
                  Sempolowski ze skrzypcami.
                  To co wspominamy?????

Pozdrowienia jez.
                  • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.03.04, 19:48
                    Witajcie!!!!

Cos nie bardzo nam wychodzi z tym wspominaniem. :-) Pamiec juz nie taka, czy
                    nie ma co wspominac?????? Pamietam jeszcze ze chodzilem do szkoly na dwie
                    zmiany, rano i po poludniu (byl wyz demograficzny i duzo dzieci) i trzeba bylo
                    do swietlicy szkolnej a tam raz w tygodniu przychodzila pani od rytmiki z
                    niewidomym panem, ktory gral na fortepianie i trzeba bylo tanczyc z
                    dziweczynkami. Oj migalismy sie jak tylko mozna bylo. Ale nawet raz
                    wystepowalismy na jakims festiwalu tancow ludowych w teatrze "Guliwer"
                    Tanczylismy taniec zbujnicki.

Pozdrawiam jez.
    • Gość: ochudzka Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.visp.energis.pl 30.03.04, 23:11
      chyba mam zaćmienie umysłu. wróciłam dziś na wątek, poczytałam wpisy i za
      diabła nie mogę sobie przypomnieć od czego była Misiak? większość innych
      pamietam, a to mnie męczy..
      pzdr
      • Gość: Michał71 Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: 213.76.146.* 05.04.04, 11:11
        Pani Jolanta Misiak uczyła muzyki w szkole nr 70 na Bruna 20, przynajmniej do
        1986 roku :-)

Pozdrawiam
        • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 08.04.04, 19:04
          Witajcie!!

Przegapilem 2 rocznice naszego watku, 26.03.04
          Skladam wszystkim absolwentom serdeczne zyczenia swiatectne, smacznego jajka i
          mokrego dyngusa :-)))))))

pozdrawiam jez.
        • Gość: ochudzka Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 22:59
          jak mogłam?? przecież grać na flecie mnie nauczyła, wysłała do chóru, na
          akademiach wystawiała, wprowadziła w skomplikowany świat nut i muzyki...;-))
          a ja? tak po prostu o tym zapomniałam... niewdzięcznica i sklerotyczka
          dzięki.
          i pozdrowienia dla Pani Misiak.
          ---
          och.
          • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 26.05.04, 18:45
            Dawno mnie tu nie bylo. Ale jak to sie mowi z przyczyn technicznych, kupilem
            nowy komputer i odrazu nawalil. Mam chwilowo zastepczy.

Pozdrawiam Was serdecznie. Chyba nadszedl czas aby zaczac cos robic w sprawie
            spotkania. Narazie takie przed jubileuszowe. Co myslicie??

Pozdrawiam jez.
            • Gość: da.b Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 23:03
              Kończyłam 70-ke w 64 roku. Może jest ktoś z tego rocznika. Ja niestety już
              prawie nic nie pamiętam. A nazwisk nauczycieli w szczególności. Pozdrawiam.
              da.b
              • Gość: jez Re: Szkola podstawowa nr. 37 i 70 Warszawa!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 02.06.04, 19:48
                Witaj da.b, milo Ciebie powitac w naszym gronie. Nie wazne czy panietasz, to ma
                byc spotkanie wszystkich rocznikow. Moze uda sie jeszcze tego roku takie
                wstepne, przed jubileuszowe, zobaczymy.

pozdrowienia jez.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka