Dodaj do ulubionych

zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?!

18.09.04, 01:51
bo ja znam! :) urodziłem się 23 lutego i półtora roku temu poznałem przez
neta koleżankę z Poznania, Majoo, która jest ode mnie młodsza o bodajże 22
godziny 55 minut, ale urodziła się jeszcze 23go:) ja przyszedłem na świat
zaraz po północy:)
ciekaw jestem bardzo ilu z was też miało takiego farta:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mucha Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 10:19
      Znam chłopaka, który urodził się tego samego dnia, co ja. Ale to nic
      specjalnego.
    • Gość: mw Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.aster.pl 18.09.04, 18:58
      Tak znam dwie takie osoby. Z jedną darliśmy się na tej samej porodówce.
      • Gość: Mika Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 19:00
        Ja znam dwie osoby, które urodziły się tego samego dnia miesiąca co ja, ale w
        innych latach. Chłopak rok wcześniej, a dziewczyna dwa lata wcześniej. Tak na
        marginesie oni są rodzeństwem.
        • Gość: Bacha Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 19:00
          Tak, moja siostra bliźniaczka
      • m.pichor Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 19.05.05, 18:40
        Gość portalu: mw napisał(a):

> Tak znam dwie takie osoby. Z jedną darliśmy się na tej samej porodówce.

cha, cha,
        a ja leżałam na sali z dwiema kobietkami, z tego samego dnia co ja, a jedna z
        nich urodziła także dziewczynkę w tym samym dniu co i ja - tylko kilkanaście
        godzin później. Byłam bardzo ździwiona. Jak wychodziłyśmy z córcią to doszła
        jeszcze jedna dziewczyna, ale tylko spod tego samego znaku zodiaku.
    • Gość: RysioMiś Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 19:10
      Kolega z klasy z technikum jets młodszy ode mnie o dwie godziny. Do tej pory
      nazywamy się bliźniakami, przy czym mówię do niego "Młody" ;-).Nie trzeba
      dodawać, że nie wyglądamy jak bliźniacy- on wysoki i szczupły, ja niski
      i.."Miś"[przypis żony :D]

I mamy znajomych-dziewczyna i chłopak, którzy są z jednego dnia i roku, są ze
      sobą lat 7, a za trzy tygodnie mają ślub !!!
      • Gość: skierka Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.10.04, 23:18
        A ja nie znam nikogo z 14 maja..Może do dziś?
      • Gość: skierka Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.10.04, 23:20
        kto się urodził 14 maja..?
        • Gość: aann Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:21
          Mój brat, w 1983 r.
    • k2.klin Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 22.09.04, 18:37
      ja znam, mam jedna osobę w rodzinie urodzoną tego
      samego dnia i miesiąca, znam 2 osoby urodzone tego samego
      dnia, miesiąca i roku, oraz 2 osoby starsze i jedną młodszą
      • Gość: Dido Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:42
        A ja jestem teraz z mężczyzną, który ma dokładnie tą samą date urodzenia co mój
        chłopak sprzed 2 lat...czyż to nie przypadek? Oczywiscie poznając obecnego nie
        miałam pojecia o jego dacie urodzenia...
    • Gość: amigo Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:21
      18-urodziny--zapraszam gosci ,a moja kolezanka-mowi pszykro ale nie moge
      przyisc bo moj chlopak ma tez 18-tke...i od slowa do slowa ..i okazuje sie ze
      urodzilismy sie w tym samym dniu i w tej samej porodowce .....maly wywiad z
      mamami i dowiedzielismy sie ze jest jeszcze jeden ....odszukalismy go .......i
      we troje zrobilismy.....fajna impreske ...(dzis kazdy z nas mieszka daleko od
      siebie ,ale czasami piszemy do siebie)
      • Gość: el Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:25
        Znam jedną dziewczynę, która urodziła się tego samego dnia, miesiąca i roku co
        ja. Ale mamy zupełnie odmienne charaktery.
    • Gość: AgaG Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 27.09.04, 13:52
      I ja znam :) Mało tego chodziłam z tym cżłowiekiem do szkoły przez 8 lat :)))
      Urodziliśmy się tego samego dnia, roku i.. w tym samym szpitalu :) Można
      powiedzieć, że.. znamy się od urodzenia :)))))
    • peelcia Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 27.09.04, 18:23
      19 września rodziłam syna obok koleżanka z pracy córkę to zupełnie różni młodzi ludzie.
    • Gość: ivan Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.proxnet.org / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:28
      tak! dowiedziałem się o tym fakcie w dniu NASZYCH ostatnich urodzin :) a jest nią moja kumpela z byłego studium...
    • Gość: aga Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.04, 22:06
      ja tez znam - ta osoba jest moja krewna ale pamiec ja zawodzi i za kazdym razem
      kiedy sie (od swieta)widzimy pyta ile to ja mam wlasciwie lat
    • Gość: BuLiNa Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 10:51
      Ja Znam Poznalismy Sie Pol Roku Temu Ja I Ona Urodzilismy sie tego samego dnia,
      miesiaca, roku i nawet o tej samej godzinie. Tylko Ze Ona Urodzila Sie w Innym
      Państwie. 26 LIPIEC 1987 GÓRĄ!!!
    • whitelady1 Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 09.10.04, 12:22
      moj eks poznal na studiach dziewczyne-byla z nim w grupie:stwiedzili ze maja
      takie same telefony i marke samochodu,a kiedy sie zgadali, okazalo sie... ze
      maja identyczne inicjaly, urodzili sie tego samego dnia, roku i miesiaca w tym
      samych szpitalu!! :O po prostu "blizniaki"
      P.S.pozdrawiam cie goobie ;)

• Gość: Łysy Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:35
        mam kumpla, urodzeni tego samego dnia, miesiaca i roku. poznalismy sie na
        studiach i wyglada na to ze bedziemy wspolnikami:)
        • Gość: POLO ARTY Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:54
          U MNIE W KLASIE SĄ TRZY OSOBY, KTÓRE URODZIŁY SIĘ 10 LIPCA. TO NIEBYWAŁE!
          • Gość: Łysy Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 14:03
            ja 9.lipca. a rok ktory?
            • Gość: aaa Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:27
              Znam 3 osoby urodzone 9 lipca: 1969, 1978, 1979.
              A kto się urodził 23.07.1979r?
            • Gość: POLO ARTY Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:14
              1986
    • Gość: 31.03.1953 Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.aster.pl 10.10.04, 16:56
      No "barany" wpisać się!!!
    • Gość: aska Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: 217.153.187.* 13.10.04, 15:56
      Mój mąż kilka lat temu był świadkiem na ślubie kolegi, świadkową była
      przyjaciółka panny młodej. W czasie wesela zgadało się, że obydwoje świadkowie
      mają identyczną datę urodzenia!
      • malwis19 Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 15.10.04, 11:59
        27 luty ,mam kolegę z tego samego dnia,m-ca i roku.Ja i mój mąż jestesmy z tego
        samego dnia i m-ca.
    • makaronowa Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 19.10.04, 14:11
      książę william się urodził tego samego dnia i tego samego roku co ja:P
      Poza tym mam kolegę który urodził się tego samego dnia ponad 10 lat temu i
      świetnie się rozumiemy ale to chyba przez to, że on jest cierpliwy dla mnie;)
    • Gość: kromka chleba Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.range81-132.btcentralplus.com 03.12.04, 00:03
      Tak znam. Dwa lata temu spotkalam na sieci kobiete, ktora urodzila sie tego
      samego dnia, tego samego roku i ma tak samo na imie jak ja. Niestety
      stracilysmy kontakt a szkoda...

Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: Kiniorella Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:09
      ja znam żona kolegi urodziła się tego samego dnia co ja 25.08.1979. znam tez
      parę osób z tą samą datą, ale innym rokiem urodzenia.
      • Gość: gosia Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 20:34
        w podstawówce zaprzyjaźniłam się z jedną dziewczyną, po pewnym czasie okazało
        sie, ze mamy urodziny tego samego dnia - 31. 07.1980. Pozdrawiam
        • Gość: Kaja Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.ssnet.pl 25.12.04, 15:32
          chodziłam do jednej klasy z dziewczyną, która urodila sę 18.o2.1986 podobnie
          jak ja
          • nemonick Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 25.12.04, 20:02
            chodzilem do klasy z moim imiennikiem ktory urodzil sie jak ja 27.09.74. Robert moze sie odezwiesz ???
    • Gość: iwona Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.12.04, 21:46
      Ja znam osobe która sie urodziła tego samego dnia, miesiąca, roku... A nawet
      dokładnie o tej samej godzinie tylko w innym mieście. A było to 25.11.1984
      roku o godzinie 19:30. To dopiero fart tym bardziej że ta osoba to syn
      koleżanki mojej mamy.
    • slepyleon Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 27.12.04, 02:26
      Blizniaki - odezwijcie się.
    • Gość: r Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: 198.241.217.* 28.12.04, 15:53
      tak ja mam kolezanke urodzilsmy sie w tym samym szpitalu tego samego dnia
      mieszkalysmy zawsze niedleko siebie ale poznalysmy sie dopiero w liceum -
      akurat wybralysmy to samo i trafilysmy do tej samej klasy :)
      • silvik Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 29.12.04, 18:07
        Ja znam taką oto sytuację.Moja koleżanka kilka lat temu urodziła synka,po kilku
        latach zaczęła studia i tam wśród nowych żaków spotkała swoją towarzyszkę z
        sali porodowej. Obie urodziły tego samego dnia.

Ja jestem Barankiem i niestety nie znam osoby tego samego dnia co ja-
        10 kwietnia 1979.
        Pozdrawiam wszystkich cieplutko.
        • surtout Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 30.12.04, 12:46
          Poznałam kiedyś dziewczynę, urodzoną tak jak ja 3 lutego 1976, godzinę po mnie
          na tej samej porodówce. Zupełnie inna, niż ja.
          Poza tym moja przyjaciółka i jej brat bliźniak urodzili się też 3 lutego, ale
          dwa lata później. Ich rodzice mówią na mnie "córcia", a ja się śmieję, że mam
          dwie mamy, dwóch tatusiów, cztery babcie i czterech dziadków. Znałam też kiedyś
          moją imienniczkę z 3 lutego, ale starszą o dwa lub trzy lata.
          Poza tym, mój syn i córka moich przyjaciół urodzili się 6 lutego 2003 o
          godzinie 20.00, ale w innych szpitalach. Na razie trudno stwierdzić
          podobieństwo charakterologicne, bo oboje nie mają jeszcze dwóch lat :-)

Żeby było jeszcze zabawniej: ja obchodzę urodziny 3 lutego, mój szwagier 4
          lutego, dobry znajomy 5 lutego, a mój syn 6 lutego.
    • pietrekj Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! 30.12.04, 15:57
      Urodziłem się dokładnie 30 lat (co do dnia -29.06) po moim ojcu. Poznałem
      jescze jedną dziewczynę - córka znajomych - z tego samego dnia. A dodam
      jeszcze, że moi obydwaj dziadkowie i tata zginęli trgicznie, każdy innego dnia
      i roku oczywiście ale za to wszyscy w wieku 48 lat. Mam się na baczności to już
      niedługo.
    • Gość: Aneta Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 21:55
      Ja i mój mąż jesteśmy dokładnie z 9.10., ale jest między nami 5 lat
      różnicy.Obchodzimy razem urodziny. Znajomi się dziwią, jak im o tym mówimy.
      • Gość: Tess Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.telia.com 15.01.05, 18:10
        mam siostre blizniaczke:-))))))))
    • Gość: niteczka 51 Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.local4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:46
      chetni bym pozanła osoby urodzone 10.10.1953 ale nie tylko wtym samym roku
      roku))) moze sie ktos odezwie milo znac rówieśników i nie tylko rówieśników ))
      POzdrwiam)))
    • Gość: W.J. Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 12:58
      Kiedys przed laty poznalam w Ilawie chlopca o imieniu Wieslaw urodzonego
      07.08.1956 roku w co nie chcialam wierzyc;bo to byly moje dane tylko ,ze On
      mieszkal w Bialej Podlasce a ja w Szczecinie.Czy to nie bylo szokujace dla
      mlodej dziewczyny pierwszy raz biwakujacej pod namiotami?? A zeby bylo
      smieszniej organizatorem obozowiska byl moj chszesny tez o imieniu Wieslaw.Pa
      Wieslawa
    • Gość: meggie Re: zna ktoś swojego rówieśnika co do dnia?! IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.03.05, 11:23
      Ja poznalam w tamtym roku dziewczyne, ktora strzyze mojego psa, po blizszej
      rozmowie, okazalo sie, ze jestesmy rowiesniczkami co do dnia, urodzone w tym
      samym szpitalu, obie w nocy. Po prostu nasze mamy lezaly razem na sali.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka