Dodaj do ulubionych

Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ

IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 04.09.05, 10:14
BARDZO proszę o odpowiedź osoby, które natrafiły na to nazwisko.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 10.09.05, 11:29
      Poszukuję również osób, które spotkały się z osobami o nazwisku Leskiewicz...
      • Gość: karola Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:09
        w toruniu jedni mieszkaja
        • Gość: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 23.09.05, 18:46
          Karola, dziękuję za odpowiedź. Leskiewicze w Toruniu, to moi kuzyni:)
          Szukam kogoś z dalekiej Rosji, bo podobno ród Leskiewiczów stamtąd się
          wywodzi...
          • lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ 04.10.05, 09:51
            Ja się tak nazywam i również interesuję się genealogią. Proszę o kontakt.
            • Gość: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 05.10.05, 19:31
              Do lemara: Kontakt ze mną to ajtra@gazeta.pl
            • Gość: Wiktor Leskiewicz Re: Poszukuję osób, o nazwisku leskiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:21
              witaj - poszukiwałeś kiedyś ludzi o nazwisku leskiewicz. odezwij się jeśli to
              aktualne i napisz co wiesz o przodkach.
              wiktor leskiewicz
              • Gość: di Re: Poszukuję osób, o nazwisku leskiewicz IP: *.5.15.vie.surfer.at 08.02.07, 18:05
                Witam.
                Nikt nie wspomina o Leśkiewiczach mieszkajączch w Łukowie w woj. lubelskim,a
                jest nas tam sporo (ok .20 osob). Nie wiem czy są to Leśkiewicze z Doliny czy
                nie ale z tego co wiem to mój dziadek Włodzimierz Leśkiewicz przyjechał do
                Łukowa w latach 50 z Wrocławia. Ma on dwie siostry: jedna Mirosława mieszka we
                Wrocławiu, a druga w Gdańsku.
                Jeśli ktoś jest zainteresowany tą gałęzią Leśkiewiczów to proszę o kontakt:
                dea101@op.pl
            • Gość: leon Re: leśkiewicz IP: *.17.25.213.easy-com.pl 13.10.09, 07:43
              Moja rodzina pochodzi z kieleckiego, z okolic Tarłowa i Ożarowa. ostatni
              dokument jaki udało mi się zdobyć to akt zgonu mojego dziadka Karola Leśkiewicza
              syna Pawła i Leony z 1919 roku. Interesują mnie wcześniejsze losy rodu. Proszę o
              kontakt.

le0n@op.pl
          • Gość: slibiszowski@wp.pl Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz Hanna IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.07, 16:07
            Szukam hanny Leskiewicz zam w Krakowie napewno do matury i studia na
            AGH.
            • Gość: Gala Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz Hanna IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 15:59
              znam p.Hanię z Krakowa :) jeżeli jposzukiwania są aktualne, to proszę o kontakt.: gala.b@gala.net
      • dunmag Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ 08.10.05, 20:52
        Moja babcia od strony ojca nazywala sie Aleksandra Leskiewicz
        • Gość: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 09.10.05, 10:11
          A skąd pochodziła? Bo podobno Leskiewicze mają swoje korzenie gdzieś na
          Wschodzie...
          • sylwii32 Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ 17.11.05, 23:39
            Witam
            Jest pani pewna ze Leśkiewicz?
            Jesli przyjme ze toruń srodek to Jadac na Lublin jest wschód
            Ja poszukuje Laśkiewicz i hmm roznica jednej litery!!!!!!
      • Gość: ira.18@op.pl poszukuje osob o nazwisku leskiewicz IP: *.chello.pl 10.04.07, 13:33
        nazywam sie leskiewicz irena ojciec zbigniew
    • Gość: nurse31@tlen.pl Re: Poszukuję osób, o nazwisku leskiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:49
      Witam,
      moja mama pochodzi z okolic Ostrowca Swiętokrzyskiego i panieńskie nazwisko to właśnie Leśkiewicz.Jej ojcem jest Zygmunt a dziadkiem Wawrzyniec.Pozdrawiam:) MArek
    • Gość: Urszula Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: *.tvk.torun.pl 21.08.06, 20:46
      Co prawda minął rok od momentu ukazania się prośby, no ale może się jeszcze
      przydadzą informacje, które posiadamy. Moja rodzina to Leskiewiczowie. Swoje
      korzenie mamy w Rosji, a początek naszego drzewa genealogicznego sięga początku
      XIX wieku. Mój pradziadek- Borys Leskiewicz pochodził z Kijowa i w Toruniu
      założył rodzinę. Miał 2 synów- Jerzego i Aleksego. Pozostała rodzina pradziadka
      zaginęła. Jedynie udało sie odnaleźć za pośrednictwem PCK jego brata- Dimitra
      Leskiewicza, który osiedlił sie we Francji i tam ożenił się z Francuzką, ale
      pozostał w związku małżeńskim bez potomstwa. Pradziadek, jego synowie oraz brat
      nie żyją. Potomkowie Jerzego i Aleksego, czyli moja rodzina, żyją do dnia
      dzisiejszego w Toruniu oraz Wrocławiu. Wszelkie zapytania proszę kierować na e-
      mail: ularozynek@wp.pl
      • anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 26.08.06, 15:36
        dfghjkl
        • anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 26.08.06, 15:37
          Sorry za to co wyżej,
          Czy w grę wchodzi też nazwisko Leśkiewicz? Bo jeśli tak, to sie odezwę.
          • lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 30.08.06, 16:02
            Witam,
            Od jakiegoś czasu interesuję się historią rodziny Leśkiewicz. Z moich
            obserwacji wynika, że osoby o nazwisko Leśkiewicz i Leskiewicz a nawet
            Leszkiewicz prawdopodobnie należą do tego samego drzewa genealogicznego.
            Różnica w pisowni tego nazwiska wiąże się najprawdopodobniej z pisownią w
            języku rosyjskim i błędem (chodzi o znak miękki lub twardy w alfabecie
            rosyjskim po s). Z materiałów jakie udało mi się zobaczyć wynika, że w naszym
            kraju żyje około 1700 osób o tych nazwiskach. Jedną grupę stanowią osoby
            mieszkające na Mazowszu (najwięcej osób mieszka w okolicach Ostrowca Św.) drugą
            grupę stanowią osoby pochodzące z Doliny (obecnie na Ukrainie), którzy
            wyemigrowali po II Wojnie do Polski. Ostatnio przeglądałem księgi parafialne z
            Doliny z roku 1700 i było tam wpisanych bardzo dużo osób o tym nazwisku w
            różnym wieku, co świadczy, że byli tam wcześniej. Jeśli ktoś jest
            zainteresowany większą ilością informacji proszę o kontakt mailowy.

Pozdrawiam,
            M
            • anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 02.09.06, 08:36
              Zgadza się, rodzina mojej mamy właśnie pochodzi z tych z Doliny.
              Michał D. ,to ty ????
              • lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 06.09.06, 10:21
                Nie nie jestem Michałem D. (kontaktowałem się z nim). Moja rodzina pochodzi z
                Mazowsza.

Pozdrawiam,
                M
                • anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 06.09.06, 19:25
                  Ciekawe skąd wiesz o jakiego Michała chodzi, ale zakładam, że wiesz.
                  Świat jest mały...
                  • lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 08.09.06, 16:16
                    Nie wiem czy to ten sam Michał D., ale jeśli ma w swoim drzewie genealogicznym
                    Leśkiewiczów to ten... :)))
                    • anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 09.09.06, 10:32
                      Owszem, ma, więc to chyba ten sam. Pozdrawiam :)
            • Gość: akim2012 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: 83.16.115.* 19.01.09, 13:11
              Witam! Mam informację o osobach o tym nazwisku pochodzących z Doliny
              (nawiasem mówiąc to nawet daleka rodzina). Mam nadzieję,że ta droga
              kontaktu jest jeszcze aktualna, proszę o kontakt na adres mailowy
              arek.ant@onet.eu lub nawet telefon 502 348 768
          • Gość: danio Re: leśkiewicz IP: *.watf.cable.ntl.com 09.12.07, 05:01
            mój ojciec urodzil sie w lesznie na ukrainie skad pochodza jego
            rodzice. nie wiem czy mieszkali w lesznie wiem ze mam rodzine w
            gorzowie.za duzo nie wiem :) ale chetnie bym sie dowiedzial
            • Gość: andar Re: leśkiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:26
              Mieszkam w Gorzowie Wlkp moja mama wyszła za mąż za Juliana
              Leśkiewicza rocznik 28.Ojczym urodził się na terenach wschodnich
              miejscowość Remzy.Przebywał w więzieniach i łagrach sowieckich
              ostatni etap Workuta.Od 56 roku zamieszkuje w Gorzowie.
              mój e-mail: zurawski65@wp.pl
              Pozdrawiam
              Dariusz Żurawski
    • fruz3 Re: Poszukuję osób 11.02.07, 21:07
      matka mojego ojca jest z domu LESZKIEWICZ,pochodzi z białorusi, zamieszkuje
      obecnie zachodnią Polske ,a inni mieszkaja w SZczecinie.
    • Gość: Andrzej Leskiewicz Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 16:03
      Mam na na nazwisko Andrzej Leskiewicz. Korzenie mojej rodziny
      wychodza z
      dzisiejszej Bialorusi, w XVIII w. moi przodkowie Pawel i Bazyli byli
      wlascicielami wsi Polonny Grod i Wereszczyce (gubernia Grodzienska,
      powiat
      Prozanski), pieczetowali sie herbem Wieniawa.

Pozdrawiam wszystkich Leskiewiczów
      • Gość: W Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 16:53
        odezwij sie na w.leskiewicz@wp.pl
    • Gość: losi315@wp.pl nazwisko Leskiewicz IP: *.torun.mm.pl 11.12.08, 19:43

Mój syn i wnuk noszą to nazwisko Leskiewicz mieszkają w Toruniu
    • fergiez Re: hmmm 30.01.09, 01:42
      Gość portalu: Hanna napisał(a):

> BARDZO proszę o odpowiedź osoby, które natrafiły na to nazwisko.

Ja niestety nie znam, ale polecam sie zalogować na gomze.pl
      czyli portal odwiedzany przez wiele osob szukajacych osob, ktore
      widzialy lub chca poznac. DO szukania krewnych idealne - duzo osob
      dodaje tam takie ogloszenia (dział krewni/inne).
      Chwile to zajmuje, a zawsze dodatkowe miejsce, więc nie szkodzi
      próbować.

• Gość: Adam Leskiewicz Re: hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 13:47
        Czy to jeszcze aktualne, czy zagladasz tu Hanno?
        • j.g.k Re: hmmm 06.03.18, 19:28
          Czy może ktoś zna , ma kontakt lub wie jakie są dzieje : Marek Leśkiewicz absolwent liceum Kołłątaja w Warszawie, w latach 60-70 mieszkał w Warszawie na pl. Narutowicza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka