GoĹÄ: Hanna IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 04.09.05, 10:14 BARDZO proszę o odpowiedź osoby, które natrafiły na to nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 10.09.05, 11:29 Poszukuję również osób, które spotkały się z osobami o nazwisku Leskiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karola Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:09 w toruniu jedni mieszkaja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 23.09.05, 18:46 Karola, dziękuję za odpowiedź. Leskiewicze w Toruniu, to moi kuzyni:) Szukam kogoś z dalekiej Rosji, bo podobno ród Leskiewiczów stamtąd się wywodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ 04.10.05, 09:51 Ja się tak nazywam i również interesuję się genealogią. Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 05.10.05, 19:31 Do lemara: Kontakt ze mną to ajtra@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiktor Leskiewicz Re: Poszukuję osób, o nazwisku leskiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:21 witaj - poszukiwałeś kiedyś ludzi o nazwisku leskiewicz. odezwij się jeśli to aktualne i napisz co wiesz o przodkach. wiktor leskiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: di Re: Poszukuję osób, o nazwisku leskiewicz IP: *.5.15.vie.surfer.at 08.02.07, 18:05 Witam. Nikt nie wspomina o Leśkiewiczach mieszkajączch w Łukowie w woj. lubelskim,a jest nas tam sporo (ok .20 osob). Nie wiem czy są to Leśkiewicze z Doliny czy nie ale z tego co wiem to mój dziadek Włodzimierz Leśkiewicz przyjechał do Łukowa w latach 50 z Wrocławia. Ma on dwie siostry: jedna Mirosława mieszka we Wrocławiu, a druga w Gdańsku. Jeśli ktoś jest zainteresowany tą gałęzią Leśkiewiczów to proszę o kontakt: dea101@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leon Re: leśkiewicz IP: *.17.25.213.easy-com.pl 13.10.09, 07:43 Moja rodzina pochodzi z kieleckiego, z okolic Tarłowa i Ożarowa. ostatni dokument jaki udało mi się zdobyć to akt zgonu mojego dziadka Karola Leśkiewicza syna Pawła i Leony z 1919 roku. Interesują mnie wcześniejsze losy rodu. Proszę o kontakt. le0n@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slibiszowski@wp.pl Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz Hanna IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.07, 16:07 Szukam hanny Leskiewicz zam w Krakowie napewno do matury i studia na AGH. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gala Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz Hanna IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 15:59 znam p.Hanię z Krakowa :) jeżeli jposzukiwania są aktualne, to proszę o kontakt.: gala.b@gala.net Odpowiedz Link Zgłoś
dunmag Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ 08.10.05, 20:52 Moja babcia od strony ojca nazywala sie Aleksandra Leskiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanna Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 09.10.05, 10:11 A skąd pochodziła? Bo podobno Leskiewicze mają swoje korzenie gdzieś na Wschodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwii32 Re: Poszukuję osób, o nazwisku LESKIEWICZ 17.11.05, 23:39 Witam Jest pani pewna ze Leśkiewicz? Jesli przyjme ze toruń srodek to Jadac na Lublin jest wschód Ja poszukuje Laśkiewicz i hmm roznica jednej litery!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ira.18@op.pl poszukuje osob o nazwisku leskiewicz IP: *.chello.pl 10.04.07, 13:33 nazywam sie leskiewicz irena ojciec zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nurse31@tlen.pl Re: Poszukuję osób, o nazwisku leskiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:49 Witam, moja mama pochodzi z okolic Ostrowca Swiętokrzyskiego i panieńskie nazwisko to właśnie Leśkiewicz.Jej ojcem jest Zygmunt a dziadkiem Wawrzyniec.Pozdrawiam:) MArek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Urszula Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: *.tvk.torun.pl 21.08.06, 20:46 Co prawda minął rok od momentu ukazania się prośby, no ale może się jeszcze przydadzą informacje, które posiadamy. Moja rodzina to Leskiewiczowie. Swoje korzenie mamy w Rosji, a początek naszego drzewa genealogicznego sięga początku XIX wieku. Mój pradziadek- Borys Leskiewicz pochodził z Kijowa i w Toruniu założył rodzinę. Miał 2 synów- Jerzego i Aleksego. Pozostała rodzina pradziadka zaginęła. Jedynie udało sie odnaleźć za pośrednictwem PCK jego brata- Dimitra Leskiewicza, który osiedlił sie we Francji i tam ożenił się z Francuzką, ale pozostał w związku małżeńskim bez potomstwa. Pradziadek, jego synowie oraz brat nie żyją. Potomkowie Jerzego i Aleksego, czyli moja rodzina, żyją do dnia dzisiejszego w Toruniu oraz Wrocławiu. Wszelkie zapytania proszę kierować na e- mail: ularozynek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 26.08.06, 15:37 Sorry za to co wyżej, Czy w grę wchodzi też nazwisko Leśkiewicz? Bo jeśli tak, to sie odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 30.08.06, 16:02 Witam, Od jakiegoś czasu interesuję się historią rodziny Leśkiewicz. Z moich obserwacji wynika, że osoby o nazwisko Leśkiewicz i Leskiewicz a nawet Leszkiewicz prawdopodobnie należą do tego samego drzewa genealogicznego. Różnica w pisowni tego nazwiska wiąże się najprawdopodobniej z pisownią w języku rosyjskim i błędem (chodzi o znak miękki lub twardy w alfabecie rosyjskim po s). Z materiałów jakie udało mi się zobaczyć wynika, że w naszym kraju żyje około 1700 osób o tych nazwiskach. Jedną grupę stanowią osoby mieszkające na Mazowszu (najwięcej osób mieszka w okolicach Ostrowca Św.) drugą grupę stanowią osoby pochodzące z Doliny (obecnie na Ukrainie), którzy wyemigrowali po II Wojnie do Polski. Ostatnio przeglądałem księgi parafialne z Doliny z roku 1700 i było tam wpisanych bardzo dużo osób o tym nazwisku w różnym wieku, co świadczy, że byli tam wcześniej. Jeśli ktoś jest zainteresowany większą ilością informacji proszę o kontakt mailowy. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 02.09.06, 08:36 Zgadza się, rodzina mojej mamy właśnie pochodzi z tych z Doliny. Michał D. ,to ty ???? Odpowiedz Link Zgłoś
lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 06.09.06, 10:21 Nie nie jestem Michałem D. (kontaktowałem się z nim). Moja rodzina pochodzi z Mazowsza. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 06.09.06, 19:25 Ciekawe skąd wiesz o jakiego Michała chodzi, ale zakładam, że wiesz. Świat jest mały... Odpowiedz Link Zgłoś
lemar Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 08.09.06, 16:16 Nie wiem czy to ten sam Michał D., ale jeśli ma w swoim drzewie genealogicznym Leśkiewiczów to ten... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
anette444 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz 09.09.06, 10:32 Owszem, ma, więc to chyba ten sam. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: akim2012 Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: 83.16.115.* 19.01.09, 13:11 Witam! Mam informację o osobach o tym nazwisku pochodzących z Doliny (nawiasem mówiąc to nawet daleka rodzina). Mam nadzieję,że ta droga kontaktu jest jeszcze aktualna, proszę o kontakt na adres mailowy arek.ant@onet.eu lub nawet telefon 502 348 768 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: danio Re: leśkiewicz IP: *.watf.cable.ntl.com 09.12.07, 05:01 mój ojciec urodzil sie w lesznie na ukrainie skad pochodza jego rodzice. nie wiem czy mieszkali w lesznie wiem ze mam rodzine w gorzowie.za duzo nie wiem :) ale chetnie bym sie dowiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andar Re: leśkiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:26 Mieszkam w Gorzowie Wlkp moja mama wyszła za mąż za Juliana Leśkiewicza rocznik 28.Ojczym urodził się na terenach wschodnich miejscowość Remzy.Przebywał w więzieniach i łagrach sowieckich ostatni etap Workuta.Od 56 roku zamieszkuje w Gorzowie. mój e-mail: zurawski65@wp.pl Pozdrawiam Dariusz Żurawski Odpowiedz Link Zgłoś
fruz3 Re: Poszukuję osób 11.02.07, 21:07 matka mojego ojca jest z domu LESZKIEWICZ,pochodzi z białorusi, zamieszkuje obecnie zachodnią Polske ,a inni mieszkaja w SZczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Leskiewicz Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 16:03 Mam na na nazwisko Andrzej Leskiewicz. Korzenie mojej rodziny wychodza z dzisiejszej Bialorusi, w XVIII w. moi przodkowie Pawel i Bazyli byli wlascicielami wsi Polonny Grod i Wereszczyce (gubernia Grodzienska, powiat Prozanski), pieczetowali sie herbem Wieniawa. Pozdrawiam wszystkich Leskiewiczów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: W Re: Poszukuję osób, o nazwisku Leskiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 16:53 odezwij sie na w.leskiewicz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: losi315@wp.pl nazwisko Leskiewicz IP: *.torun.mm.pl 11.12.08, 19:43 Mój syn i wnuk noszą to nazwisko Leskiewicz mieszkają w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
fergiez Re: hmmm 30.01.09, 01:42 Gość portalu: Hanna napisał(a): > BARDZO proszę o odpowiedź osoby, które natrafiły na to nazwisko. Ja niestety nie znam, ale polecam sie zalogować na gomze.pl czyli portal odwiedzany przez wiele osob szukajacych osob, ktore widzialy lub chca poznac. DO szukania krewnych idealne - duzo osob dodaje tam takie ogloszenia (dział krewni/inne). Chwile to zajmuje, a zawsze dodatkowe miejsce, więc nie szkodzi próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Leskiewicz Re: hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 13:47 Czy to jeszcze aktualne, czy zagladasz tu Hanno? Odpowiedz Link Zgłoś
j.g.k Re: hmmm 06.03.18, 19:28 Czy może ktoś zna , ma kontakt lub wie jakie są dzieje : Marek Leśkiewicz absolwent liceum Kołłątaja w Warszawie, w latach 60-70 mieszkał w Warszawie na pl. Narutowicza? Odpowiedz Link Zgłoś