Dodaj do ulubionych

warszawskie podstawówki - kto kończył?

03.04.03, 13:06
Obserwuj wątek
    • opoint Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 03.04.03, 19:07
      I ZNOWU JA UKOŃCZYŁAM 143 im. STEFANA STARZYŃSKIEGO, jakiś czas temu.
      • Gość: dfdfg Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.radio.com.pl 04.04.03, 12:38
        ja ukończyłem na 8 klasie, podobnie jak miliony innych warszaiaków. to
        najbardziej "od czapy" post na tym forum ;)))))))))
        • domofon1 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 04.04.03, 13:25
          Gość portalu: dfdfg napisał(a):

> ja ukończyłem na 8 klasie, podobnie jak miliony innych warszaiaków. to
          > najbardziej "od czapy" post na tym forum ;)))))))))

..podobnie jak miliony ludzi z innych miast - warszawiaku,szkoda tylko tych 8
          lat,nawet w WARSZAWSKIEJ podstawówce bo jakoś nie wykazujesz się umiejętnością
          logicznego myślenia i wyciągania wniosków.
          Może uda ci się następnym razem.
          • Gość: aia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.pl 11.03.04, 12:25
            ja ukończyłam szkołę nr 43 przy ul.Sempołowskiej w1971r
        • Gość: Syrena Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 217.153.45.* 03.06.03, 14:18
          Gość portalu: dfdfg napisał(a):

> ja ukończyłem na 8 klasie, podobnie jak miliony innych warszaiaków. to
          > najbardziej "od czapy" post na tym forum ;)))))))))

Nie ma nic nonsensownego w tym poście, zważywszy, że 70% mieszkańców Warszawy,
          to nie osoby urodzone tu. W związku z tym na pewno niewielu z nich kończyło
          warszawskie podstawówki.
          Pozdrawiam
          Syrena
      • Gość: beata Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 194.152.95.* 02.06.03, 17:36
        Konczylam podstawowke nr.72 na Grochowie.
        • marekanna Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 14.10.05, 18:03
          ja kończyłem podstawówkę nr.72 w 1970
      • bebiak Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 16.08.03, 23:20
        opoint napisała:

> I ZNOWU JA UKOŃCZYŁAM 143 im. STEFANA STARZYŃSKIEGO, jakiś czas temu.

Nr 143? To tak jak mój mąż (ja 168), ale wydaje się, że było to już wieki temu.
        Historia lubi się powtarzać, stąd nasz syn ukończył również nr 143.
        Pozdrowionka. B.
        • Gość: Joa Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.bredband.comhem.se 21.08.03, 11:55
          Skonczylam 280 na Ochocie, podobno dzis sprywatyzowana.
        • Gość: Gosia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.chello.pl 27.10.04, 18:21
          Moja szkola byla tez 143 a ukonczylam ja bardzo dawno, chyba okolo 1980 r.
          Pamietam pania Sabak od matematyki, od chemii p. Ostrowska, od ZPT pania
          Kolacz, pania Fic (fizyka ?).
          Ogolnie niezle wspominam choc to byly czasy........
      • Gość: filka Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.pl 09.09.03, 15:31
        opoint napisała:

> I ZNOWU JA UKOŃCZYŁAM 143 im. STEFANA STARZYŃSKIEGO, jakiś czas temu.

Hej, ja tez konczylam 143.Napisz nazwiska jakis nauczycieli ktorych pamietasz.
        Pozdrawiam
        • felicia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 10.09.03, 21:37
          42. Przy Bednarskiej. Już nie istnieje, a szkoda.
          • Gość: Ania Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.man.polbox.pl 08.10.03, 09:42
            Od jakiegoś czzasu 42 jest na Bródnie im.K.I.Gałczyńskiego
            Pozdrawiam absolwentów 42
            • frytuss Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 03.11.04, 16:01
              Szkoła 42 - skończyłam ją w 1985. O Boże jak to dawno. Wychowawca to p.
              Zakrzewska.
              • Gość: szwedka Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.chello.pl 30.12.04, 18:53
                ja też kończylam 42 , ale w czasie kiedy jeszcze byla przy ulicy Toruńskiej na
                Brodnie.
                • robertapr Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 09.10.05, 14:02
                  w którym roku?
            • robertapr Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 09.10.05, 14:03
              w którym roku kończyłaś 42
          • felicia ERRATA 16.10.03, 10:34
            felicia napisała:

> 42. Przy Bednarskiej. Już nie istnieje, a szkoda.
            Pomyliłam się najzwyczajniej. Przy Bednarskiej była S.P. nr 41! tam, gdzie
            teraz jest I Liceum Społ.
            • Gość: aga Re: ERRATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:35
              szkola nr 41 miesci sie na Dobrej a nie na Bednarskiej teraz jest tam
              gimnazjum:)
        • opoint Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 14.10.03, 21:23
          To było ponad 10 lat temu. Moją wychowawczynią była pani Ewa Kwiecień. Inne
          nazwiska jak przez mgłę, pamiętam bardzo miłą matematyczkę, starsza wysoka
          pani. Od chemii niska i zawsze na szpilkach pani Ostrowska. Pamiętam, że
          wszyscy nauczyciele byli ok.
          • Gość: filka Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 212.76.39.* 19.11.03, 12:59
            Moją wychowawczynią była p.Babińska, uczyła historii.Ale 143 konczylam 4 lata
            temu.Pani Kwiecień też mnie uczyła.Pewnie pamietasz też nauczycielkę od
            geografii-p.Fic. Ja jeszcze pamietam nauczycieli i prawie wszystkich miło
            wspominam, a najmilej swoją klasę:))
            • opoint Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 20.11.03, 19:02
              Tak, panią Fic bardzo miło wspominam.
              Pamiętam prawie wszystkich nauczycieli, ale ich nazwiska mi umknęły.
              4 lata to całkiem niedawno.
          • katrem Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 13.09.05, 17:52
            witaj opoint!
            ewa kwiecień była też moją wychowawczynią i też najmilej wspominam
            matematyczkę:)
            podstawówkę skończyłam w 1992r. - klasa 8E, a ty?
        • katrem Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 13.09.05, 17:49
          ja pamiętam chyba tylko nazwisko swojej wychowawczyni - Ewa Kwiecień:)
          a najmilej wspominam matematyczkę (starsza pani, ale super) :)
          • opoint Kasia? Tu Dominika :-)))) 24.09.05, 15:26
            Przejrzyj pocztę!!!! Koniecznie
            • Gość: katrem Re: Kasia? Tu Dominika :-)))) IP: *.atman.pl / *.atman.pl 24.09.05, 16:13
              Jak miło, nie wierzyłam, że kogoś tu spotkam!
              A jednak - i to koleżankę z ławy szkolnej:)
              Dzięki za maila - od razu odpisałam:-)
      • Gość: ewa Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.bredband.comhem.se 17.11.03, 16:43
        skonczylam szkole nr, 72 na Narbutta, chyba juz jest to liceum, czy cos innego,
        nauczyciel Malanowski
      • Gość: sawa Re: 248 na Perzynskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 00:08
        skonczylam w roku 1978
        pozdrawiam :)
      • roxis była 117 na Płużnickiej.jest szansa?? 22.05.05, 01:54
      • katrem Re: 143 13.09.05, 17:45
        ja też - w 1992 roku:)
    • teferi Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 17.06.03, 00:40
      Skonczylam 39tke na Ochocie. Juz nie istnieje:(
      • Gość: anmanika Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 11:41
        13-stka na Raszyńskiej, też już nie istnieje.
        • Gość: Robert Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 00:27
          Czesc ja tez konczylem 13. W 1988 roku.A Ty w którym.Pozdrawiam Robert U.
    • Gość: mała mi Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.waw.pl 23.06.03, 11:44
      323 (elementarna) potem obowiazkowe przejscie do 333 na Hirszfelda, tej tez
      juz nie ma :((
      • Gość: Skalar Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.12.03, 11:12
        A układanka z cegieł 323 do tej pory tam wisi.... przechodzę codziennie obok
    • Gość: Łukasz Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 157.25.84.* 24.06.03, 14:13
      Skonczylem 239, ktorej na rok czy dwa przed moim odejsciem odebrali patrona.
      TUPAC AMARU! Słowo! Kto wie kto TO? A teraz ją zburzą żeby postawić biurowiec.
      • gucio60 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 25.06.03, 14:55
        skonczylem podstawowke na drewnianej, nie mam zielonego pojecia jaki miala
        numer lub patrona
        jesli wiecie gdzie to jest
        • spiryt6 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 26.06.03, 06:29
          gucio60 napisał:

> skonczylem podstawowke na drewnianej, nie mam zielonego pojecia jaki miala
          > numer lub patrona
          > jesli wiecie gdzie to jest

Czesc Guciu !

Ja tez konczylem na Drewnianej.Podstawowka Nr.34
          Pozniej zostala przeniesiona na Kruczkowskiego
          Pzdr
          spiryt
          • moj_nowy Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 27.06.03, 12:32
            SP nr.67 im.Linkego na Bródnie
            • Gość: oliver Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 14:57
              Ja kończyłem podstawówkę nr 67 na Bródnie im B W Linkiego
              rocznik 1965-73,klasa b.
              • Gość: gosia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.merck.pl / 212.244.157.* 30.03.04, 12:36
                Ja też chodziłam do 67 - rocznik 64-72. Moją wychowawczynią była pani
                Serafinowicz a chemii uczyła mnie pani Poziomek.Czy są jeszcze tak wspaniałe
                nauczycielki? A może odezwie się moje koleżeństwo z klasy ?
                • glory Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 28.07.04, 12:42
                  Tez 67 na Brodnie . Moim nauczycielem byl Jerzy Pasiak, a po smierci pana
                  Pasiaka byla pani Adamek.
                • spiryt6 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 22.12.04, 12:32
                  Gość portalu: gosia napisał(a):

> Ja też chodziłam do 67 - rocznik 64-72. Moją wychowawczynią była pani
                  > Serafinowicz a chemii uczyła mnie pani Poziomek.Czy są jeszcze tak wspaniałe
                  > nauczycielki? A może odezwie się moje koleżeństwo z klasy ?

Moja wychowawczynia byla Regina Zygmunt.Serafinowicz uczyla
                  matematyki.Boszszszseeee...to byly czasy.Skonczylam 67 w roku 64.
                  Jest ktos z tych lat ????????
                • robertapr Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 09.10.05, 14:07
                  Szukam dziewczyny, która kończyła tą szkołe, rocznik68, znałaś ją?
            • robertapr Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 09.10.05, 14:05
              kiedy ją konczyłeś?
          • Gość: Maciek Sl. Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.proxy.aol.com 29.06.03, 18:27
            spiryt6 napisał:

> gucio60 napisał:
            >
            > > skonczylem podstawowke na drewnianej, nie mam zielonego pojecia jaki miala
            >
            > > numer lub patrona
            > > jesli wiecie gdzie to jest
            >
            > Czesc Guciu !
            >
            > Ja tez konczylem na Drewnianej.Podstawowka Nr.34
            > Pozniej zostala przeniesiona na Kruczkowskiego
            > Pzdr
            > spiryt
            Ja rowniez, w roku 53 czy 54, klasa "B". Wychowawczynia byla wtedy p. Alicja K.
            Takze do mieszczacego sie w tym samym budynku ogolniaka. Wciaz mam zdjecie i
            pamietam niektore nazwiska.
            Maciek Sl.
            • waldek Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 30.06.03, 05:06
              Gość portalu: Maciek Sl. napisał(a):

> spiryt6 napisał:
              >
              > > gucio60 napisał:
              > >
              > > > skonczylem podstawowke na drewnianej, nie mam zielonego pojecia jaki
              > miala
              > >
              > > > numer lub patrona
              > > > jesli wiecie gdzie to jest
              > >
              > > Czesc Guciu !
              > >
              > > Ja tez konczylem na Drewnianej.Podstawowka Nr.34
              > > Pozniej zostala przeniesiona na Kruczkowskiego
              > > Pzdr
              > > spiryt
              > Ja rowniez, w roku 53 czy 54, klasa "B". Wychowawczynia byla wtedy p. Alicja
              K.
              > Takze do mieszczacego sie w tym samym budynku ogolniaka. Wciaz mam zdjecie i
              > pamietam niektore nazwiska.
              > Maciek Sl.

Witajcie !!!!!!
              Nigdy nie sadzilem, ze tylu bylych absolwentow Drewnianej zaglada do Gazety.
              Konczylem ta podstawowke w roku 1964 klasa "A".
              To Liceum przeniesli ,chyba gdzies w roku 60-tym,na Karowa.
              Pozdrowienia dla Wszystkich.
              Waldek
              • gucio60 Re: drewniana ------- 10.07.03, 10:19
                musze policzyc - jesli zaczelem w 1949 tzn. ze konczylem w 1956, pamietam
                wychowawczynie do 4 klasy byla to Kazimierczak, imienia nie pamietam a pozniej
                byl starszy facet
                mieszkalem 5 minut od szkoly ale prawie zawsze bylem ostatni
                pozdrawiam drewniakow
                • Gość: agap Re: drewniana ------- IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 10:20
                  Ja skonczylam 34, juz na Kruczkowskiego - 1972 rok.
                  Pozdrawiam
                  Aga
                  • Gość: Tamtejszy Re: drewniana ------- IP: *.proxy.aol.com 21.01.04, 04:34
                    Na Kruczkowskiego był tylko średniak, który wcześniej był w tym samym budynku
                    co i podstawówka 34. Chodziłem do 34 i następnie do średniaka, byłem w nim gdy
                    się przenosił.
                • Gość: Tamtejszy Re: drewniana ------- IP: *.proxy.aol.com 21.01.04, 04:31
                  Czy to nie Janina Kazimierczakowa?
            • Gość: Nowojorczyk Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.proxy.aol.com 18.11.03, 00:30
              A któż to pisze? No bo ja też tam w tym czasie skończyłem, też B, też Al.
              Knef., też kontynuowałem w tamtym ogólniaku i też nazywam się Maciej Sl(iw).
              Również mam zdjęcie zbiorowe przed tablicą z wychowawczynią. Zadziwiająca
              zbieżność.
      • barwa1 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 08.02.05, 12:58
        To nazwisko jakiegoś kubańczyka czy kubanki - pewnie walczył o jakąś wolność na
        Kubie (he!). Chodziłam w latach 1967-1974 do szkoły podstawowej nr 26 na ul.
        Miedzianej 8 i pamiętam, jak obie te szkoły rywalizowały, by otrzymać imię.
        Moja szkoła przegrała prawo uzyskania imienia. Ale pamiętam, że bardzo
        przeżywaliśmy, że właśnie 239 dostała imię.
        A może ktos z 26 jest jeszcze na forum? Chętnie nawiążę kontakt z moją
        klasą "B". Do dziś utrzymuję kontakt z 5 osobami z klasy! A gdzie reszta?
        Odezwijcie się! Mój adres: barwa1@gazeta.pl
        • Gość: juliusz Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.net-82-216-192.issy2.rev.numericable.fr 18.02.05, 00:05
          chodzilem do 26 na miedzianej 8 1952-1959 pamietam nauczycielke pania Rutyno
          Przedlacka
          • barwa1 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 21.02.05, 15:27
            Gość portalu: juliusz napisał(a):

> chodzilem do 26 na miedzianej 8 1952-1959 pamietam nauczycielke pania Rutyno
            > Przedlacka
            Jak przez mgłę pamiętam pania Rutyno. Chyba mnie nie uczyła, ale była już
            mocno starsza.Ze starszych nauczycieli była tam jeszcze pani Biernat od
            matematyki(?) i taka bardzo wymagająca i bardzo brzydka nauczycielka od
            historii (miała nazwisko na D). Pozdrawiam.
    • Gość: sto kobiet Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.08.03, 15:26
      260 , dawniej im. Swierczewskiego, co to sie go kule nie
      imaly.... ponoc teraz Matejki, a jak ja konczylam to byla
      bezimienna...
    • Gość: Wladek Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.crt.tpsa.pl 30.08.03, 01:33
      Kończyłem 119 na ul Baszty na Mokotowie w 1966 r. Stare czasy ale może ktoś
      jeszcze? To niech się dopisze.
      • scorpionek_gosia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 10.11.04, 11:59
        Ja (1986), moje starsze dziecko też (2004), młodsze jeszcze chodzi ;-))))))
      • candy13 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 08.03.05, 19:38
        ukonczylam podstawowke im janakilinskiego na ul ciasnej w w-wie
        • Gość: Gosia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.aster.pl 25.03.05, 20:39
          Ja kończyłam 143 in Stefana Starzyńskiego w 1990 roku.Wspominam bardzo miło.
    • Gość: basiajoasia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 195.94.198.* 02.09.03, 15:14
      Skończyłam podstawówkę Nr 173 im Leopolda Staffa . Było to w roku 1976. Nawet
      nie wiem czy ta zupełnie znośna buda istnije jeszcze. Pamiętam panią Krystynę
      Barchan - była moją wychowawczynią przez całe 5 lat. panią Elżbietę Wrzosek
      później Andrzejewską uczyła fizyki i jej męża uczył matematyki. W serdecznej
      pamięci mam panią Barbarę Źochowską wspaniałą polonistkę, panią Truszczyńską -
      uczyła geografii, pana Paprota uczył w-fu. Moje dziecko nie miało już szczęścia
      chodzić do takiej jak moja szkoły. Bardzo nad tym boleję.Ale przynajmniej mam o
      czym opowiadać, do jakiej budy chodziłam. I były to czasy gdy pedagodzy
      publicznie nie narzekali na mizerię finansową, swój zawód traktowali jak misję
      do wypełnienia.
      • Gość: loczek62 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 194.181.197.* 19.03.04, 08:34
        Cześć ja też kończyłem SP nr.173 im. L Staffa na ul. Barskiej 32. A działo sie
        to w 1977r. Pamietam wszystkich nauczycieli których wymieniłaś. Moja
        wychowawczynia była pani Jola Konofalska a później p. Gaca. Czy dalej mieszkasz
        na Ochocie?? Pozdrawiam loczek62
        • Gość: basia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 20:57
          Niestety nie mieszkam Ochocie od bardzo wielu lat. Byłam w V klasie jak moi
          rodzice wyprowadzili się z nami z Ochoty do Śródmieścia. Całe trzy lata
          dojeżdźałam autobusem, nie chciałam aby rodzice przepisali mnie do nowej
          szkoły. Bardzo lubiłam swoją szkołe, i nie jest to bynajmniej efekt upływu lat.
          Mój tata do dziś wspomina moje koleżanki i kolegów, pamięta nauczycieli i
          przypomina mi wiele śmiesznych sytuacji i pamięta wiersze Staffa, których
          uczyłam się na akademie "ku czci". Nie ukrywam przed nikim, że Ochota jako
          dzielnica bardzo mi się podoba, ale zamiast się do niej przybliżać, to się
          oddalam, wylądowałam ze swoją rodziną na Pradze. Pozdrowienia dla wszystkich z
          Ochoty.
    • Gość: konio Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.pl 03.09.03, 00:24
      Ja skończyłem w Koninie,
      nr 198, im. Dawida Warszawskiego,
      nie wiem czy mieści się w grupie warszawskich podstawówek?
    • remislanc Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 03.09.03, 21:20
      187 na Staffa.
      • Gość: mailman Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.ab.hsia.telus.net 04.09.03, 05:38
        Skonczylem 40 im. Fornalskiej na Hozej. Ktos moze tez ?????
        • Gość: mirek4 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.chello.pl 23.04.04, 07:45
          Uczyłem się tam od 1-ej do 6-ej klasy /68r/. Wychowawczyni-p.Wilk.
    • Gość: Całka Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.chello.pl 04.09.03, 08:54
      warszawskie podstawówki - kto kończył?
      Myślę, że z tym pytaniem chcesz zdobyć pierwsze miejsce jeżeli chodzi o liczbę
      odpowiedzi - sprytne
      Takich ludków jest miliony a wśród nich także ja, skończyłam SP nr 163 w Wawie
      na ul. Osieckiej 28/32 i to na tyle. Pozdrawiam Kinga
      • Gość: Jolka Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 16:42
        Nareszcie ktos ze 163 tez ja konczylam, moj maz i moje dzieci milo kogos
        spotkac na forum pozdrawiam
        • Gość: Sandra Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.chello.pl 14.12.03, 14:26
          I ja tez! :-)
    • Gość: gość Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 195.94.198.* 09.09.03, 12:25
      Ej, naprawdę nikt więcej nie kończył podstawówek w Wawie??
      • Gość: to _ja 248 Warszawa - Perzyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 00:10
        pozdrawiam !
      • Gość: Gosia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:33
        Ja kończyłam podstawówkę nr 75 na ul. Niecałej (w Ogrodzie Saskim).
    • pablokk Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 09.09.03, 14:24
      126 im. Adama Asnyka (Szmulki).
      • staua Re: warszawskie podstawówki - kto kon´czy?? 13.09.03, 23:42
        Ja skonczylam w 1989 podstawowke nr 292 przy ul Limanowskiego, im.
        Gen. Sikorskiego. Szczegolnie dobrze wspominam nauczycielke chemii,
        p.Terese Rychlik (teraz jestem biochemikiem :-)) i p. Terese Zajdler od
        polskiego. O ile wiem, szkola istnieje nadal i jest tam tez gimnazjum.
        --------------------------
        Hotul se teme sa fie furat
        • greg_j Re: warszawskie podstawówki - kto kon´czy?? 08.10.04, 14:01
          świat jest mały! Ja też kończyłem 292 - i to w tym samym roku ;) Musieliśmy się
          mijać na korytarzu. chodziłem do 8b, a moją wychowawczynią była pani od
          polskiego - nie pamietam jak sie nazywa. Pamiętam panią Walicką z matmy - dobra
          szkoła, później już nie miałem kłopotów z tym przedmiotem (byłem w ogólniaku na
          mat- fiz). pozdrowienia!
      • Gość: Rene Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 09:25
        Też 126-tke na ul. Otwockiej 3. W 1987.
    • Gość: kacha74 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 22:35
      125 im Obroncow Woli na Grenady 16
      rocznik 1974 skoczylam w 1989 roku:)
      • spinkaa Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 02.10.03, 22:03
        Szkoła Podstawowa nr 222 przy ulicy Esperanto - mówi wam to coś?
        Wczesniej szkoła nr. 121 przy ulicy Różanej 22/24 (do dzis pamiętam, chociaz
        wyprowadziłam się z Mokotowa, gdy byłam w 5. klasie), teraz tam chyba jest
        gimnazjum.
        Ten watek, to świetny pomysł i okazja do nawiązania po latach kontaktów.
        Pozdrawiam:)))
        <<<~~~~~~~~~~~>>>
        • Gość: mama Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.pl 08.10.03, 17:51
          O,to ja chodziłam niedaleko ciebie, w 1969r. skończyłam podstawówkę nr.234 też
          na Esperanto. A do Twojej szkoły moje dzieci teraz chodzą na basen. Pozdrawiam.
          • spinkaa Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 09.10.03, 11:51
            Witaj sąsiadko:))) Pamietam, ze między szkołą 222 a 234 zawsze istniał pewien
            rodzaj rywalizacji. A trzeba zaznaczyc, ze szkoły te znajdują się niecałe 100
            metrów od siebie.
            Rozumiem, że wciąż mieszkasz w tych okolicach - przy jakiej ulicy? Ja
            mieszkałam przy Anielewicza. I do której szkoły chodza Twoje dzieci? Basen jest
            obecnie w Twojej, czyli w 234, a ja dzielnie ukończyłam 222.
            Pozdrawiam:)))
            • Gość: urodzony w 1973 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 02:13
              witam wszystkich.
              chodziłem do 143 (od zerówki do 8 klasy). czy jest może ktoś z rocznika 1973
              kto chodził do tej szkoły ??? ja byłem w klasie " B "
              miło będzie powspominac
              • Gość: maoz Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 08:54
                Cześć kończyłem ale w 73 to ja już byłem w 6 klasie... (ciekawe czy takie
                nazwiska jak ś.p. Sabak, Nogal, Trajda, Wożnicka, Angel, Rafalska, Machowska,
                Prządka, Pluta, Rogoziński , Janowicz coś Ci mówią) ?
                • Gość: 1973 Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:27
                  Sabak-matematyka, Nogal-historia i WOS, Trajda? Wożnicka? Angel-plastyka
                  Rafalska-matematyka, Machowska,
                  > Prządka-biologia, Pluta-WF, Rogoziński ? Janowicz-jak zaczynałem to nazywała
                  się Sicińska i chyba była dyrektorką
                  • Gość: maoz Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:22
                    No to mamy wspólnych nauczycieli : Sabak była moja wychowawczynią .Podobno już
                    kilka lat nie żyje. WOS - wtedy to się chyba nazywało Wychowanie Obywatelskie
                    (?). Trajda uczyła młodsze klasy. Rogozinski był dyrkiem . A Janowicz uczy
                    dalej -znam tylko pod tym nazwiskiem bo teraz uczyła moje dziecko. Więcej
                    nazwisk po prosru nie pamiętam, ale może odswieżysz mi pamięć. PS. A po 143 co -
                    może Mickiewicz? Pzdr.
                    • Gość: 1973 Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:01
                      Technikum PZL WZM na Czerniakowskiej, zawodówka, ogólniak w Sulejówku i w końcu
                      ekonomik. A od 10 lat i tak prowadzę hurtownie mat budowlanych.
                      • Gość: maoz Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 09:33
                        No to faktycznie Cie troche po tych szkolach porzucało ;-)
                        • Gość: 1973 Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:04
                          i dalej nic sie nie nauczyłem. hehehehehe
                          • Gość: maoz Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:07
                            No nie przesadzaj ; -). A wracajac do tematu to szkółka sie wiele nie zmieniła -
                            teraz bywam jako rodzic :-) a już sala gimnastycnza i urocystości końca roku i
                            pocatku takie same - tyle, ze sie nie slucha przemowienia ministra. Uff!
                            • Gość: nolan Re: 143 - czy jest ktoś z mojego rocznika ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 02:03
                              też muszę wpaśc zobaczyc starą budę. może starych belfrów ?
        • Gość: givenchy Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 212.76.35.* 09.10.03, 14:55
          Hej,
          ja też kończyłam 121 przy Różanej. Uczyłam się tam w latach 1979 + 8 lat
          • Gość: anja Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 08:52
            Ja też skończyłam 121, mniej wiecej w tym samym czasie, zaczynałam w 1980...
            Moja pierwsza wychowawczynia była Pani Owczennikow...
            Ostatnią nauczycielka od biologii, chyba później była wice dyrektorem...
          • katarzynka32 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 07.04.05, 12:29
            Cześć,
            ja również kończyłam 121 w latach 1979-1986, moją wychowawczynią była nieżyjaca
            już pani Maria Siek - świetna polonistka!
            A Ty do której klasy chodziłaś?
            Pozdrawiam
        • scorpionek_gosia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 10.11.04, 12:04
          Moja druga połowa też kończyła 121 w 1984 ;-)
    • karolajnat Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 10.10.03, 14:50
      130 im. Tadeusza Kościuszki na Mokotowie. W roku...hmm, nie tak dawno, 1994.
    • Gość: M. Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.warszawa.tktelekom.pl 14.10.03, 19:07
      141 im. mjr Sucharskiego
      • Gość: qqryq Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 212.113.164.* 01.02.04, 20:26
        ja tez ! ty w ktorym roku?? ja 85
    • asikx Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 15.10.03, 11:06
      Nr 219 im Wandy Wasilewskiej na Smolnej w 1988
      • Gość: Wanda_W Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 217.11.142.* 25.08.04, 15:44
        konczylam ja po Tobie, bo w `92 r. Wychowawczyni ze lza w oku wspominala
        swietlane czasy, gdy umilowana patronka szkoly miala urzadzona izbe pamieci.
        Zawsze zalowalam, ze sie nie zalapalam. Moze Ty mialas/es okazje?
        Pozdr.
      • Gość: ktos ze smolnej Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.freedom2surf.net 18.03.05, 01:27
        ja skonczylem w 95,wasilewska byla patronem o le dobez pamietam do roku 90,a
        potem pojawil sie napis na muze liceum od strony boiska"wanda wasilewska byla
        sowiecka dziwka"do dzisiaj pamietam jak ciec stal z pedzlem i zamalowywal ten
        napis.wych.p.D.Rozniatowska pozdrawiam
    • Gość: Janusz Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.motorola.com 15.10.03, 12:31
      Ja konczylem 63 na Woli przy ulicy Lumumby.
      Nie wiem nawet czy istnieje.Ciekawe czy
      zmienili nazwe ulicy.
      Nie bylem tam ponad 25 lat.
      Pozdrawiam Janusz.
      • Gość: irek Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 213.17.181.* 15.10.03, 17:06
        Kończyłem SP nr 27 przy Zawiszy w 1974 r. - oj to była niezła, gitowska szkoła.
      • spiryt6 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 16.10.03, 02:36
        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Ja konczylem 63 na Woli przy ulicy Lumumby.
        > Nie wiem nawet czy istnieje.Ciekawe czy
        > zmienili nazwe ulicy.
        > Nie bylem tam ponad 25 lat.
        > Pozdrawiam Janusz.

Lumumby juz od dawna nazywa sie Plocka.
        Pzdr
        Spiryt
      • Gość: Ala2 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.chello.pl 04.11.03, 20:06
        SP 223 ul. Kasprowicza, pozdrawiam
        • Gość: frigidus Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:28
          Najpierw 223 przy ul. Kasprowicza, potem 54 na Afrykańskiej ukończona w 1990 r.
          Pozdr.
          • elle666 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 26.05.05, 01:04
            ja tez konczylam 54, i to chyba w tym samym roku. kto byl twoja wychowawczynia?
        • Gość: evi Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 06.04.05, 13:43
          Cześć Alu
          Nareszcie wpisał się ktoś z SP 223 , ja też kończyłam tę szkołę ale dawno temu
          w 1983 roku i moją wychowawczynią była p. Joanna Sajnóg może to ci coś mówi.
          pozdr
      • Gość: ci_sza Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 23:52
        63 na Lumumby to teraz tez podstawowka tylko,ze nazwa ulicy sie zmienila teraz
        jest Płocka.
        Pozdrawiam... :)
      • Gość: ci_szs 248 im K.K Baczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 00:10
        Ja chodzilam do tej szkoly w latach 71/78 do klasy c
        Wychowawczynia moja byla Pani Beata Widlicka.
        Pozdrawiam :)
      • Gość: ala Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.05, 22:44
        ja też kończyłam 63 na Lumumby (w 1973)
        Nazwę ulicy zmieniono na Płocką.
        Pozdrawiam!
      • neferi Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 05.10.05, 16:04
        Witaj :)
        Ulica nazywa sie teraz Płocka a szkoła jest chyba teraz imienia Zawiszy
        Czarnego .
        JA podobnie jak ty zapewne uczeszczałam jeszcze pod im. Władimira Komarowa:)
        Skonczyłam ją ....hmmm...prawie 10 lat temu
    • Gość: LUZAKAR Idiota IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 09:22
      kto rzuca na forum tak debilny temat??? Przeciez zagadnienie dotyczy conajmniej
      2 lub 3 mln ludzi. Na cholere ci takie informacje??? TYLKO SMIETNIK ROBICIE Z
      FORUM
      • opoint Re: Idiota 16.10.03, 10:12
        W ten sposób smutny człowieku też można odnaleźć stare znajomości.
    • Gość: Ala Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.waw.pl 01.11.03, 18:24
      ja skonczylam podstawowke na Sierakowskiego nr 51. Ktos moze tez?
    • Gość: Iv 203 im. Janka Krasickiego... IP: *.acn.pl 02.11.03, 14:56
      kiedyś na ul. Sadowej, teraz Ks. Jana Skorupki - centrum Wawy
      • smok27 Re: 203 im. Janka Krasickiego... 14.12.04, 20:26
        ja tez tam chodzilam :)
    • Gość: Ola Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.acn.pl 06.11.03, 17:27
      I ja też 292!!!
      I p. Rychlik od chemii pamiętam, a ponadto chodziłam z jej córką do 38LO w
      WIlanowie - i to do jednej klasy :))
      • Gość: Marta Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.sasiedzi.pl 10.11.03, 16:54
        A ja chodzilam do szkoly przy ul, Czerniakowskiej 137, tam gdzie jest teraz
        szkola Siostr Nazaretanek.
        • Gość: aka Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.we.client2.attbi.com 14.11.03, 00:20
          Szkola Podstawowa numer 85 im. Benito Juareza na Narbutta
    • lexigirl Sz.P. nr 301 im. Zygmunta Berlinga W-wa 17.11.03, 17:05
      • spinkaa Re: Sz.P. nr 301 im. Zygmunta Berlinga W-wa 17.11.03, 22:28
        Mój brat chodził do szk.podst. 85 przy Narbutta. Dawno temu, ale pamietam, ze
        jego wychowacą był facet, który nazywał sie Żurek, Rosół albo Barszcz. Albo cos
        w tym rodzaju.
        • Gość: lorena wiele szkół IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.03, 14:00
          skończyłam elemntarną SP81 na ursynowie
          potem 2lata w SP 305 też Ursynów, ale teraz to jest liceum
          a potem SP 93 na Ochocie,ale teraz tam jest gimnazjum
          • fasolka_70 Re: wiele szkół 02.04.04, 17:09
            No proszę! Ja też najpierw elementarną (dobrze wiedzą co to uczniowie z
            Ursynowa!) nr 81 im Lucjana Rudnickiego przy ul.Puszczyka (klasa 'D')potem
            obowiązkowe przenosiny do SP nr 305 przy ul.Dembowskiego (klasa 'G'). A to
            wszystko w latach 1977-1985.
            Pozdrawiam :-)
            F.
          • maktub Re: wiele szkół 06.10.05, 10:01
            hehe, ja zaczynalem w 81 (jedna klasa), pozniej juz tylko 93... ciekawe.
            pozdrawiam
      • martula78 Re: Sz.P. nr 301 im. Zygmunta Berlinga W-wa 29.02.04, 22:37
        Ja ukończyłam tę szkołę w 92r. Byłam w klasie "D"
      • Gość: ;) Re: Sz.P. nr 301 im. Zygmunta Berlinga W-wa IP: *.chello.pl 26.03.05, 00:56
        moj brat ja konczyl w 1990.
        • Gość: ;) Re: Sz.P. nr 301 im. Zygmunta Berlinga W-wa IP: *.chello.pl 26.03.05, 00:57
          ps. szkola dalej istniej i ma sie dobrze.
    • Gość: JOLA Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 195.245.213.* 03.12.03, 11:20
      NR 271 - SŁUŻEWIEC. ROCZNIK 68/69 DO 77 W NOWIUTKIEJ WÓWCZAS SZKOLE
      IM.CZERWONEGO PUŁKU W-WY . DZISIAJ NOSI INNE IMIĘ, ALE ZUPEŁNIE NIE PAMIĘTAM
      JAKIEGO MA PATRONA. CZY KTOŚ TAM CHODZIŁ?
      • Gość: ia2 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 22:44
        Chodzilam do SP 271 przez pierwsze trzy klasy.w latach 77/78- 79/80
        • Gość: milusia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.05, 15:28
          mieszkam obok tej budy,jeszcze stoi .
    • Gość: masza Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 212.160.130.* 04.12.03, 11:55
      skończyłam SP 97 na ochocie ul. spiska, mam do dziś kontakt z wieloma
      absolwentami
      • Gość: loczek62 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 194.181.197.* 19.03.04, 08:37
        a ja w 97 działałem jako instruktor w drużynie harcerskiej 173 WDHIZ.
        pozdrawiam loczek62
        • Gość: milusia Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.05, 15:32
          a ja uczeszczalam do 146 im.Jozwiaka,kiepska szkolina ,niezaciekawie ja
          wspominam.Wiem ze nauczyciele byli w niej przekupni i stopnie wedlug
          pochodzenia ,ukladow lub dobrze dobranego prezentu,tak tak to byly troche
          ciezkie czasy.....uf ,
          • Gość: mm Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: *.mpips.gov.pl 25.02.05, 11:56
            hop
      • Gość: Ela Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? IP: 82.121.28.* 12.07.04, 21:52
        <cytat>
        Gość: masza 04.12.2003 11:55 odpowiedz na list
        skończyłam SP 97 na ochocie ul. spiska, mam do dziś kontakt z wieloma
        absolwentami
        </cytat>

Ja tez SP 97 na Spiskiej, w 1963 roku. Dwa nazwiska kolezanek mi sie
        przypominaja, pewnie dletego ze bylysmy pozniej w Gotwaldzie, XIV (teraz
        Staszic): Rita Golebiowska i Ania Niewiarowska. Dyrektorem byl Pan Dumanski
        (absolutnie wspanialy nauczyciel).
        Wszystkie kontakty zniknely.

Elzbieta Burzynska
        • ada68 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 26.08.04, 05:17
          Skonczylam 97 w 83r w klasie p.Miszteli, super nauczycielki...nawet nie wiem,
          czy jeszcze zyje...bardzo dobrze wspominam ta szkole...
      • barwa1 Re: warszawskie podstawówki - kto kończył? 08.02.05, 12:46
        Moja córka Karolina chodziła w latach 1989-1992.Wychowawczyni to p. Aleksandra
        Kaczyńska

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka