tami46 16.02.07, 22:36 ciekawa jestem gdzie mieszkacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Jedrek Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.korbank.pl 18.02.07, 12:22 gdzie się da Odpowiedz Link Zgłoś
kirysek777 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 13.08.07, 18:16 moja sąsiadka z klatki tak sie zwie. ze wschowy jest. lubuskie Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 15.08.07, 00:12 To jej krewni maja korzenie Wileńskie Przy okazji spytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 18.02.07, 12:34 Jesli napisałam nie zbyt precyzyjnie to chodzi mi o region Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: atum Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: 81.219.116.* 19.02.07, 14:22 Pracuję z Panią Urbanowicz , ktora mieszka w Wa-wie Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 19.02.07, 14:52 Dziekuję za informację ,a mieszkam w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jędrek Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.korbank.pl 21.02.07, 21:15 herby.com.pl/herby/indexslo.html Urbanowicz - 7113 osób o tym nazwisku w Polsce na początku lat 90-tych XX wieku. Wa:397, Bs:211, BB:53, By:115, Ch:43, Ci:16, Cz:41, El:457, Gd:529, Go:190, JG:219, Kl:63, Ka:282, Ki:37, Kn:18, Ko:214, Kr:130, Ks:19, Lg:212, Ls:87, Lu:67, Ło:22, Łd:185, NS:4, Ol:536, Op:143, Os:14, Pl:89, Pt:5, Pł:8, Po:320, Pr:11, Ra:52, Rz:22, Sd:44, Sr:21, Sk:18, Sł:190, Su:740, Sz:399, Tb:15, Ta:12, To:64, Wb:183, Wł:25, Wr:309, Za:27, ZG:255 Urbanowicz vel Taraszkiewicz 1 Łd:1 Urbanowicz-Urbański 3 Wr:3 Trochę szczegółów na stronie: www.ksiazka-telefoniczna.com/ Dolnośląskie 165 osób o tym nazwisku jest abonentem TPSA Kujawsko-Pomorskie 37 Łudzkie 58 Lubelskie 26 itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 22.02.07, 10:35 bardzo dziękuję za trud i informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 09.03.07, 23:19 Jest nas ponad 7 tysięcy odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Urbanowicz Tadeusz Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.13, 15:54 Tadeusz Jarosław Urbanowicz s. Tadeusza jego ojciec Stanisław do 1945 zamieszkały w Wilnie ul. Podgórna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wińska Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 10:37 moja babcia była z domu Urbanowicz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 16.03.07, 16:14 Pochodziła z Wilna ,czy okolic? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wińska Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 16:37 tak pochodziła z Wilna zamieszkała po wojnie blisko Lidzbarka Warmińskiego.:) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 16.03.07, 18:52 Jak to repatrianci.Urbanowicz to nazwisko mam po mężu ,a mój teść mieszkał w Szkorbucianach to jest koło Wilna .Natomiast moja mama z d.Klimentowicz urodziła się i mieszkała do 1946 roku w Wilnie ,a potem przyjechała do Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 16:54 a może w okolicy bo mój tata urodził sie w Trokach a babcia na imię miała Stefania. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 16.03.07, 18:59 Jak napisałam wyżej mój teść urodził sie w okolicach te Szkorbuciany to podobno leżą blisko Trok.Wiem ,że rodzina była dosyć zamożna ,mieli tartak.Mój teść po przyjeżdzie do Gdańska nigdy nawet swoim bliskim nie opowiadał o swojej przeszłości.Wiemy ,że należał do wileńskiej AK. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:51 wiem że moja babcia była zamożna i że syn jej najstarszy też był w AK ale zginął.Mój tata też nie żyje więc wiele nie pamiętam z tych opowiadań z dzieciństwa. ale moja mama przyjedzie do mnie na święta Wielkanocne i ją zapytam. pozdrowionka i życze miłych i zdrowych Świąt.:)Może (rodzinka ) z Zielonej Góry Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 16.03.07, 22:15 Na razie dziękuje za pozdrowienia i świąteczne życzenia .Ja także "przesłucham" rodzinę mojego męża.Postaram się o jakiś stary atlas,czy mapę aby zobaczyć czy Troki i Szkorbuciany leżały blisko siebie.Chcielibyśmy mieć rodzinę w Zielonej Górze bo to dla nas ziemia nieznana.Pozdrawiam i życzę pogodnych Swiąt Wielkanocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 10.04.07, 17:31 Ciekawa jestem czy rozmawiałaś z mamą?.Ja się dowiedziałam ,że mój teść urodził się nie w Szkorbucianach,ale a Skorbucianach.Najbliższe miasto to były właśnie Troki.Teść miał na imię Kazimierz ,a jego starszy brat Edward /po wojnie zamieszkał w Szczecinie/,a ich rodzice to Augustyn i Helena.W tych Skorbucianach mieszka tego Edwarda syn z rodziną.Ta miejscowość nazywa się podobnie ,przerobiona na pisownię litewską.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:28 Witam i przepraszam ale naprawde nie miałam chwili wolnego by się odezwać.tak rozmawiałam i zawiele się nie dowiedziałam tyle że babcia za panny nazywała się Gutowska mieszkali też przez jakis czas w Stanisławówce ,miała rodzeństwo - w tym brata napewno gdyż ciągle była mowa że wujenkę zamordowała sąsiadka ,było to chyba przeszło 40 lat temu w Sosnowcu (czy w Będzinie ).Jak coś się dowiem więcej to się odezwę na tym kończę i pozdrawiem .Pochwal się choć gdzie mieszkacie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 18.04.07, 17:11 Witam serdecznie.Dzieki za informacje.My mieszkamy w Gdańsku.Moja mama gdzies wyżej pisalam od czerwca 1946 roku przyjechała z Wilna ,a teść niestety nie wiem i jego bliscy też nie wiedzą.Ale jako ciekawostkę napiszę Ci ,ze mojego męża bratanek był chyba ze dwa lata temu w tych Skorbucianach u tego wujka .Po jego powrocie oglądalam zdjęcia ,jedno z tamtejszego cmentarza i na tych nagrobkach byly same nazwiska Urbanowicz.Jak sie spotakam ze szwagrem to węzmę tą płytkę ze zdjeciami i poproszę syna aby Ci przesłał ,bo ja nie potrafię.Pozdrawiam i czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
rustih Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 15.03.15, 16:28 Witam Urbanowiczów. W swoich notatkach odnalazłem fakt zawarcia małżeństwa Eleonory Gutowskiej (18 lat) i Andrzeja Urbanowicza (lat 26 żołnierz) w 1887 roku. Oboje pochodzili ze Swobody. Pozdrawia Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Teresa Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.15, 00:37 Do Ryszarda-właśnie zaglądam , mój Tata Bolesław ur. w Trokach w 1937 r. moja babcia Stefania z domu Urbanowicz po Eleonorze i Andrzeju.Prababci panieńskie nazwisko Gutowska.Pozdrawiam rodzinkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rustih Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 26.02.16, 16:46 Witaj. Proszę o kontakt na: rustih@wp.pl Przekażę swoje notatki. Przepraszam za milczenie ale nie sądziłem, że będzie odzew. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiu1955 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.cdma.centertel.pl 06.04.13, 21:22 Jeżeli w Trokach to na 100% jesteśmy rodziną . Do początku XX wieku lata 1909 w Nowych Trokach jest tylko jedna rodzina Urbanowiczów udokumentowana od początku XVIII wieku. W dekanacie Trockim w wielu wioskach jest kilka rodzin o tym nazwisku ,ale to nie bliższa rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Staszek Urbanowicze z Wolynia IP: *.dsl.bell.ca 16.08.07, 18:38 Witam! Nie nazywam sie Urbanowicz, ale moja mama byla z domu Urbanowicz. Urodzila sie ona na Wolyniu w kolonii Leonowka w pow. Rowne. Mieszkam co prawda w Kanadzie, ale ostatnio zrobilem powazne poszukiwania dziejow rodziny i odkrylem ze obecnie w Polsce z tych ponad 7 tysiecy Urbanowiczow spora czesc pochodzi z Wolynia. Jestem w posiadaniu drzewa genealogicznego z ponad 1200 osobami (kilka duzych galezi rodu jest jeszcze zaginionych, jak np. galaz z Lipnik). Urbanowicze przybyli na Wolyn z Wielkiego Ksiestwa Litewskiego w 1795r. z okolic Slonimia lub Kosowa Poleskiego (obecnie na Bialorusi). Byl to Benedykt Urbanowicz, ktory urodzil sie ok. 1780r. Pierwsza wzmianka o Urbanowiczach pochodzi z 1528 r. z Sejmu Wilenskiego. Jest to wszystko dosyc ciekawe (mam sporo innych informacji o Urbanowiczach). Nadal poszukuje Urbanowiczow ktorych korzenie siegaja Wolynia, lub rejonow Slonimia i Kosowa Poleskiego na Bialorusi. Moj adres e-mailowy: stanmarc@sympatico.ca Odpowiedz Link Zgłoś
bogatka1 Re: Urbanowicze z Wolynia 17.08.07, 22:01 W Międzylesiu byli Urbanowicze. Ich córka chodziła ze mną do tej samej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ad Re: Urbanowicze z Wolynia IP: *.strazgraniczna.pl 10.04.18, 13:12 wysłałem maila z prośbą o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rympal Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 23:29 był taki generał Urbanowicz, w latach 60 był szefem zarządu politycznego WP, o ile mi wiadomo pochodził z kiellecczyzny, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: js2208 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.smsnet.pl 19.08.07, 11:00 Ja mieszkam w Szczecinie.Tam gdzie pracowałam pracowała M.Urbanowicz.Może w ksiązce telef.są jej namiary Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Rodzina Urbanowiczów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.14, 19:55 Cześć Fajna stronka, może i ja znajdę krewnych. Mój dziadek Tomasz Urbanowicz ożenił się z Heleną Kolendo (nazwisko babci mogłem przekręcić literówka) mieli 3 synów Marian, Bogdan, Marian ( i bliźniaki ale zaraz po urodzeniu zmarli) Dziadki pochodzą z pod Wilna gdy uciekał z ZSRR jako repatriant do Wrocławia popsuł się pociąg pod Lidzbarkiem Warmińskim i jak wysiadł z pociągu tak i tam został. Tam też są pochowani. Najmłodszy syn Ryszard tam mieszka do dziś. a ja syn średniego syna Bogdana mieszkam w Olsztynie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: renata Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.opera-mini.net 12.11.14, 08:25 ja mieszkam w kolobrzegu Odpowiedz Link Zgłoś
monu Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 18.03.15, 22:56 jestem z Urbanowiczów. Wiem, ze pra dziadek Adolf Urbanowicz pochodził z Białegostoku ale z żoną Weroniką z domu Szumską przeniesli się na początku XIX w do Lublina, gdzie urodziło im się 13 cioro dzieci. Był przemysłowcem. Szukam rodziny, próbuję odtworzyć drzewo genealogiczne. Narazie szukam informacji o dzieciach Adolfa i Weroniki. Ich córki po mężach miały na nazwiska: Krupowicz, Brzozko, Mazurkiewicz, Donga. Każda informacja cenna. Mój mail: monu@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
emilia.urbanowicz Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 20.02.17, 21:20 Hej, moj pradziadek Michal Urbanowicz mial brata Adolfa pochodzili z wojewodztwa podlaskiego. Pozdrawiam Emilia Urbanowicz Odpowiedz Link Zgłoś
monu jeszcze uzupełniam 19.05.15, 01:43 mój pradziadek Adolf Urbanowicz z zoną Weroniką z domu Szumska pochodzili z Białegostoku. ale rodzina siega korzeniami Litwy. Związani byli z Wilnem, Kowlem. W Wilnie Urbanowicze mieli fabrykę octu i czekolady, w Lublinie octu. Moi dziadkowie slub brali w Kowlu. Rodziny powiązane z Urbanowiczami to: Brzosko, Mazurkiewicz, Rakszewscy, Mazurkiewicze, Owczarowicze, Huet, Donga (za nich powychodzily za mąż Urbanowiczówny). Może znajde krewnego w ten sposób. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M.Urbanowicz Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.play-internet.pl 20.03.18, 16:40 Moja babcia wyszła za mąż za R. Urbanowicza mieszkał w Chojnowie, my teraz w okolicach Łodzi. Jestem bardzo ciekawa moich przodków jeśli ktoś ma jakies informacje piszcie na e-mail: em.u00@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M.Weiss Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają IP: *.gdansk.vectranet.pl 09.04.18, 22:38 Witam, Urbanowicze pochodzący z Lipnik osiadli częściowo w Prabutach,pow. Kwidzyn, woj. pomorskie, a także wiele Rodzin z nimi powiązanych, np. Łoś, Misiewicz, Żygadło. Odpowiedz Link Zgłoś
rambler_12 Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 12.11.18, 18:04 Ja mieszkam w Augustowie. Moi przodkowie ze strony r. Urbanowicz pochodzą spod Wilna dzisiaj to dzielnica Wilna. Ok 1830 r. Urbanowicz przybył w te strony jako weteran wojsk napoleońskich. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelaurbanowicz Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 24.01.23, 15:39 witam, właśnie robię drzewo od benedytka urbanowicza, będę wdzięczna za wpisy :) To jest mój efekt prac od wczoraj :D pl.dnaweekly.com/tools/family-tree-maker/3b3828462321e707cd4955cd44b22a4b/ Odpowiedz Link Zgłoś
izabelaurbanowicz Re: czy osoby o nazwisku Urbanowicz tu zagłądają 24.01.23, 15:44 na razie mam tyle Odpowiedz Link Zgłoś