Dodaj do ulubionych

Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy

IP: *.ums.gov.pl 19.11.07, 11:41
Obserwuj wątek
    • Gość: rom Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.ums.gov.pl 19.11.07, 11:45
      Poszukuję ludzi o nazwisku rodowym Zawadzcy, chcę ustalić wielkość
      rodziny oraz "gałązie" tego nazwiska. Zainteresowanych proszę o
      kontakt.
      • Gość: hzaw Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.tvp.pl 19.11.07, 13:34
        Nazywam się Henryk Zawadzki, syn Czesława,pochodzę z gminy Wierzbno
        woj. mazowieckie
        • Gość: zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.08, 12:57
          bialystok,bielsk podlaski i okolice ,syberia . moze i ktos jest w
          twoich okolicach . odpisz
          • Gość: Grzegorz Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: 109.231.50.* 04.04.10, 02:38
            Witam. Moje nazwisko rodowe to Zawadzki. Mieszka w Białymstoku i wiem, że moi
            przodkowie pochodzą z okolic Gródka w powiecie białostockim. Kontakt ze mną:
            gz@piasta.pl
            • Gość: h.cichinska@wp.pl Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.lodz.mm.pl 19.01.11, 15:23
              Witam.W mojej rodzinie przewija się nazwisko ZAWADZKA,a mianowicie była to babka ze strony mojego ojca.Na imię miała Wiktoria,a jej ojciec o ile dobrze odczytałam ze wspomnień rodzinnych miał na imię FAMIN(?).Wiktoria wyszła za mąż za Piotra Cichińskiego i mieli posiadłość ziemską na tzw.kresach wschodnich(obecnie Białoruś) w miejscowości MOZOŁÓW.Tam urodził się mój ojciec Franciszek i część jego rodzeństwa.W latach 1910-1915 sprzedali "majątek" w Mazołowie i kupili znacznie większą posiadłość w miejscowości KARATKIEWICZE(też obecnie Białoruś).Ta zamiana skończyła się dla nich tragicznie,bo w 1929 zostali "rozkułaczeni" i wywiezieni na Sibir.Dwóch braci i szwagier mojego ojca zostali w 1937 roku rozstrzelani przez NKWD jako "wrogowie ludu"i polscy szpiedzy.Mojemu ojcu i najstarszemu bratu udało się przedostać do Polski.Potomkowie rodzeństwa mojego ojca żyją i mieszkają na terenach Białorusi,Łotwy.Rosji i Słowacji.Ponieważ żyje drugie i trzecie pokolenie babki Wiktorii Zawadzkiej, a ona z mężem i kilkorgiem dzieci zginęła w Chabarowskim Kraju,nikt z nas nie miał okazji dowiedzieć się w którym roku rodzina osiedliła się na kresach i skąd pochodzili moi pradziadowie.Życzę powodzenia w poszukiwaniu.Jeżeli jesteśmy spokrewnieni to proszę o kontakt.Halina Cichińska-Kęsicka h.cichinska@wp.pl
              • Gość: teresol.m@gmail.co Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.vtelecom.pl 14.07.14, 18:14
                WITAM,TEZ JESTEM ZAINTERESOWANA,RODZINA ZAWADZKICH TO SZLACHECKI RÓD,MOJA PRABABCIA MIAŁA NA IMIĘ IZABELLA OSMÓLSKA,A PRADZIADEK ZAWADZKI,JEDEN BYŁ BONIFACY A INNY WŁADYSŁAW,ICH SYN SŁYŻYŁ W ARMII AMERYKAŃSKIEJ,POCHODZILI Z ZAWAD KOŁO ŁUBINA KOŚCIELNEGO, BARDZO BYM CHCIAŁA DOWIEDZIEĆ SIĘ COŚ O TEJ RODZINIE,MOŻE KTOŚ TAM MIESZKA,PROSZĘ O E-MAIL...teresol.m@gmail.com....dziękuję...
          • Gość: zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 22:24
            w okolicach bielska jest dużo zawadzkich wiekszość pochodzi ze wsi Zawady w której połowa mieszkańców nosi to nazwisko
            • Gość: bio Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.play-internet.pl 03.06.14, 13:59
              Matka mojego ojca Anna z domu Zawadzka urodzona 1899 r. (najmłodsza z rodzeństwa) we wsi Zawady obecnie gmina Bielsk Podlaski, miała 2 braci: Tomasz i Władysław oraz siostry: Paulina i Cezaria. W czasie I Wojny Światowej rodzina ...
              • Gość: Lucyna Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.homenett.pl 10.01.16, 15:49
                moja babcia matka mojego ojca Kamila ur. w Zawadach powiat Bielsk Podlaski
                dziadek Piotr
                ojciec mój Jozef miał brata Franciszka i 2 siostry Kazimierę i Zofię
                Zofia była wywieziona na Syberię z całą rodziną a brat Franciszek do lagrów Niemieckich z kąt szczęśliwie powracali do Zawad
          • andrzej_zawadzki84 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 20.01.17, 13:59
            Andrzej Zawadzki Bolesty gmina Bielsk podlaski
      • Gość: Sylwia Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.07, 13:55
        Nazywam sie Sylwia Zawadzka mieszkam w gminie Kolsko woj lubuskie.
        • Gość: zawadzka krystyna Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.08, 12:59
          bialystok i okolice to moje tereny ,ale moze ktos wywedrowal w
          twoje strony . napisz
      • Gość: GOŚĆ Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:08
        Ludzie o tym nazwisku mieszkają w woj. podlaskim w gminie Sokoły we
        wsi Porośl Kije. Napewno mieszka jeszcze Pan Kazimierz Zawadzki z
        żoną Danutą ich dzieci już się wyprowadzili, i chyba jeszcze jego
        brat mieszka w tej samej miejscowości Pan Witold Zawadzki z żoną,
        ich trzeci brat przebywa w Stanach- Zygmunt. Wcześniej mieszkał
        jeszcze Romuald Zawadzki- nie żyje. Mam bardzo dobre zdanie o tych
        ludziach- szczerzy i bardzo porządni! Mam nadzieję, że pomogłem.
        • Gość: krystyna zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.08, 13:02
          moi pochodza z bielska podlaskiego i okolic . chyba ze wsi zawady
          kalo branska . byli na syberii .potem wrocili do bielska i
          bialegostoku . czy to o tej rodzinie pan pisze ? pozdrawiam
        • Gość: wnuczka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.10, 09:12
          To wszystko prawda,ale są jeszcze trzy siostry Zawadzkie i czwarty brat ,wszyscy mieszkają poza gminą Sokoły.Romuald to brat Jana- ojca powyższego rodzeństwa.
        • Gość: zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.hsd1.nj.comcast.net 06.12.14, 00:56
          Trzej bracia nadal mieszkajo w tej wiosce .jestem tez Zawadzka .pozdrawiam.
          • gz78 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 06.12.14, 01:13
            ale dokogo pani pisze i okim przepraszam bo pani nie podala
      • Gość: M.Zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.aster.pl 26.12.07, 17:47
        Mój śp. dziadek miał na imię Janusz Zawadzki. Pochodził z Warszawy
        Z tego co widzę na co dzień Zawadzkich jest wszędzie pełno:)
        Pozdrawiam
        • Gość: Marta Zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.15, 13:24
          Witam przed wojną moi przodkowie mieszkali w Piastowie, a konkretnie moja prababcia Felicja Zawadzka wraz ze swoim rodzeństwem, ale z tego co wiem to nas Zawadzkich jest sporo:)
      • Gość: zawadzka krystyna Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.08, 12:55
        pochodze z terenow bialystok,bielsk podlaski i
        okolice ,syberia.prosze napisz co cie interesuje
      • Gość: eldroza54 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.chello.pl 31.07.08, 19:27
        Szukam rodziny Zawadzkich
        • Gość: eldroza54@wp.pl Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.chello.pl 31.07.08, 19:48
          Mój pradziadek -to Walenty Zawadzki,który żenił się dwukrotnie .Z
          drugą żoną miał najmłodszą córkę Leokadię Zawadzką - apo mężu
          Rafińska.Jej mąż szkolił młodych żołnierzy-pilotów.Mieszkali przy
          lotnisku przed II wojną światową .Mój dziadek Władysław był
          najstarszym synem z pierwszej żony.Miał
          braci:Maksymiliana,Mieczysława,Wiktora,Franciszka-jestem w
          posiadaniu zdjęć pocztówkowych.Oni mieszkali w Bydgoszczy.Były też
          siostry:Bronisława i Stanisława-obie mieszkały w Berlinie.Siostra
          najmłodszaWanda po mężu KNOLL.
          Mój adres Elżbieta Droździńska-żawadzka 70-120 Szczecin
          ul.Grudziądzka 19/11

• kalista10 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 30.06.12, 17:54
            Moj dziadek Kazimierz Zawadzki mieszkał w Bydgoszczy. Moja mama Helena urodzila sie w Berlinie. Mama wspominala, że dziadek mial braci .
            pozdrawiam
            Joanna Sokalska
      • Gość: Paweł Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:43
        jestem z bielska podlaskiego i pochodze ze wsi zawady pomiedzy bielskiem a
        branskiem mam tak dziadków (onufry i maria) i znam wieeelu ludzi z tej wsi o
        naszym nazwisku p.zawadzki89@gmail.com

jaki jest dokladny cel poszukiwan ? stworzenie drzewa gen. ??
      • Gość: Grzegorz Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: 109.231.50.* 04.04.10, 02:37
        Witam. Moje nazwisko rodowe to Zawadzki. Mieszka w Białymstoku i wiem, że moi
        przodkowie pochodzą z okolic Gródka w powiecie białostockim. Kontakt ze mną:
        gz@piasta.pl
      • Gość: zawadzkimam Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.146.87.114.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.10, 22:02
        mam na imie grzegorz zawadzki podaje mój email gz33469@gmail.com
      • Gość: Ala Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: 188.33.112.* 28.10.10, 17:12
        hej ja mam na imie Alicja moj dziadek ma na imie Stanisłam Zawadzki a pradziadek Adam Zawadzki tez chcialam sie czegos dowiedziec o mojej rodzinie
      • Gość: Grzegorz Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.43.rev.vline.pl 22.03.11, 11:55
        Ja również poszukuję rodziny bo jej nie znam
        • genwybicki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 28.03.11, 15:32
          witam najserdeczniej wszystkich Zawadzkich
          moi mieszkali od ok 1800 ( może dłuzej) na Losach pod Lubawą , w powiecie iławskim w województwie warmińsko-mazurskim, na wschodnich krańcach ziemi chełmińskiej. Prawdopodobnie kupili ten biskupi folwark od Prusaków. Od roku szukam korzeni i dotąd poznałem : ojciec Marian , dziadek Władysław i jego bracia Jan i Bolesław, pradziadek Marian i prapradziadek chyba Jan? jest podejrzenie, że byli herbu Rogala ?proszę o kontakt jeżeli komuś z Was powyższe dane coś mówią. mój adres to ryszard.zawadzki@poczta.fm .Zapraszam również na stronę www.myheritage.pl/site-119637911/zawadzki-r (są zdjęcia).
          pozdrawiam Ryszard Zawadzki
      • Gość: Grzegorz Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.11, 16:57
        Nazywam się Zawadzki Grzegorz. Mieszkam w Białymstoku. Moja gałąź rodziny pochodzi z okolic Gródka w odległości około 40 km na wschód od Białegostoku. Mój email: gz@piasta.pl
    • Gość: Balbina Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 17:27
      Państwo Zawadccy mieszkają w Zielonej Górze przy ul Energetyków 16
      ona i on po 30 dwoje dzieci 13 dziewczynka 11 chłopiec ich mama to
      p.Ania.powodzenia!
      • Gość: Wnuk Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.gprs.plus.pl 01.12.07, 21:39
        Witam. Mój dziadek Zygmunt Zawadzki pochodził z bardzo zamożnej
        rodziny z Sulmierzyc. Jego tata mój pradziadek pochodził od słynnych
        Fiszerów lub Fisherów. Może warto zbadać ten trop.
    • Gość: Wojtek Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: 82.160.254.* 09.12.07, 18:32
      Witam. Mieszkam w Wielkopolsce ale nazwisko i większość rodziny
      mieszka koło Leżajska
      • Gość: Paweł Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 21:33
        Cześć jeśli chcesz wiedzieć więcej o rodzinie zawadzkich z łodzi to zapraszam na
        email fon54@o2.pl
        • Gość: Jan Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 15:55
          Witam, rodzina z jakiej pochodzę zamieszkuje w latach powojennych Ziemię
          Kłodzką. Dziadek Jan uciekał z Wołynia przed tzw. rzezią Polaków. Na tzw.
          Kresach Wschodnich znaleźli się pod wpływem ówczesnej polityki zasiedlania
          terenów wschodnich w okresie międzywojennym. Wyruszyli z Wielkopolski, skąd, o
          ile dobrze wiem, pochodził ród w tamtym czasie. Po ucieczce z Kresów dziadek
          wrócił na Kujawy. Z Kujaw rodzina częściowo trafiła na tzw. ziemie odzyskane i
          osiedliła się na Dolnym Śląsku. Jeden z synów dziadka (mój wuj HARRY / Hieronim)
          zmarł niedawno w USA, gdzie się też urodził. Jeden zgermanizowany mieszka do
          dziś w Austrii. Kontakt ze mną : janz@eltekon.pl
      • Gość: zawadzka krystyna Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.08, 13:05
        hej ,moj brat to wojciech zawadzki . jestesmy z bialegostoku .
        odpisz
      • Gość: zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.e-wro.net.pl 19.11.13, 21:57
        nowa dęba ,krzątka, dzikowiec?
    • Gość: zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.08, 12:52
      ja tez poszukuje zawadzkich . nazywam sie krystyna ,rodem z
      bialegostoku ,bielska podlaskiego i okolic . odpisz
      • janiks1 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 03.07.08, 22:20
        DOSYĆ LICZNA RODZINA ZAWADZKICH MIESZKA WE WŁOSZCZOWIE.
    • Gość: Justyna Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 00:24
      hej ja zawadzka
    • Gość: SYLWIA Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 15:32
      też Sylwia Zawadzka ze ślaska dokładnie Wodzisław śląski ale większość rodziny
      mieszka w Dębieńsku, Czuchowie i Czerwionce (powiat Katowicki)
      • Gość: EWA Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.0.164.145.dynamic.barak-online.net 25.12.08, 15:10
        moja mama byla z domu Zawadzka Zosia jej ojcem byl Andrzej Zawadzki
        rodzina byla z Zalesia lub miieszkal tam dziadek
        Ja zyje w Israelu
        • Gość: Andrzej Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.icpnet.pl 01.04.13, 17:47
          Witam. Czy chodzi o Zalesie , które obecnie jest dzielnicą Rzeszowa?
          Pozdrawiam Andrzej Zawadzki
    • fergiez Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 09.01.09, 13:27
      To polecam sie zalogować na gomze.pl czyli portal odwiedzany
      dziennie przez tysiące osob szukajacych osob, ktore widzialy lub chca
      poznac. Dodajesz ogloszenie i gotowe.
      Zawsze dodatkowe miejsce, więc nie szkodzi próbować.

• Gość: Zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 22:10
      Ja nazywam się zawadzka.
    • Gość: Zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 08:19
      ja też prubuję stworzyć swoje dzrzewo genealogiczne, jednak co do
      tej gałęzi doszłam jedynie do Mariana i Marianny Zawadzkich
      ( ok.1900r.), moja rodziana o tym nazwisku mieszka w Brańsku i
      ololicach, mój e-mail to : kasia.zawacka@onet.eu
      jeśli coś ?
      • Gość: Mateusz Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 17:38
        Jestem z gminy Jabłonna Pod Warszawą. Moi Rodzice to Joanna i Andrzej.
        Dziadkowie od strony ojca, to Marian i Bogumiła. Niestety imion pradziadków ze
        strony ojca nie znam. jak czegoś ciekawego się dowiem to dam znać. Powodzenia!! :)
        • Gość: Jan Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.chello.pl 25.10.09, 19:59
          Witam
          urodziłem się w Gdańsku, natomiast mój ojciec Wojciech i jego brat bliźniak
          Maciej urodzili się w Warszawie ale mieszkali kolejno w Kobyłce pod Warszawą, w
          Białymstoku i Mikołajkach. Maciej mieszka w Kanadzie. Dziadek mój a ich ojciec
          miał na imię Zdzisław, mój pradziadek miał na imię Jan.

zawadzki.jan@gmail.com pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 11:43
      Nazywam się Andrzej Zawadzki mieszkam W Gołdapi .dziadkowie pochodzą z okolic
      Ciechanowca Stanisław-śp i Anna śp mieli-dzieci Kazimierza(mój tata)śp Józefa-śp
      Antoniego Jana i Danutę
      • Gość: Andrzej Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 17:53
        We wrześniu w Nasielsku Dorota Kurant z rodu Zawadzkich zorganizowała zlot Zawadzkich. Wzięło w nim udział około 300 osób. Były też osoby z zagranicy, np. z Australii. Wokól Nasielska jest kilka miejscowści zamieszkałych głównie przez Zawadzkich lub pochodzacych z tego rodu. Przed wiekami nasi przodkowie zakładali wioski na suwalszczyżnie, Innym gniazdem jest opolszczyzna i pogranicze polsko - krzyzackie. Kiedy powstawały pierwsze województwa w dawnej Polsce pierwszym wojewodą ciechanowskim był Zawadzki. Ta duża ilość Zawadzkich bierze się prawdopodobnie stąd, że byli to ludzie wojowniczy, żeby nie mówić górnolotnie rycerscy i byli na służbie władców. Jak wyczytałem gdzieś w starych zappiskach każdy Zawadzki winien mieć dziesięciu synów. Jest już kilka dzrew genealogicznych. Chodzi o to, aby znaleźć powiązania moędzy nimi,
        • Gość: anna Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.lukman.pl 11.02.11, 12:31
          Ja również pochodzę z rodziny Zawadzkich. Moi pradziadkowie Paweł i Rozalia Zawadzcy mieli około dziesięciorga dzieci,więc może coś w tym jest o czym piszesz.Jestem dumna z rodu z którego pochodzę.Pozdrawiam wszystkich Zawadzkich.Anna.
          • Gość: rmn Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: 185.5.217.* 12.11.13, 11:33
            Witam
            Mam pytanie: Czy znana jest Ci data (wystarczy rok) lub miejsce urodzenia Pawła Zawadzkiego?
            Czy miał braci?
            Pozdrawiam
            Roman
      • Gość: Andrzej Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 17:56
        andrzejzawadzki5@wp.pl
    • zawadzkakamilamaria Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 03.08.10, 18:20
      Zawadzka Łódź
      • zawadzkakamilamaria Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 03.08.10, 18:35
        Nazywam się Maria Kamila Krupińska zd. Zawadzka. Mój tato śp. Antoni Henryk
        urodzony w Łodzi 1911r. Mój dziadek Władysław i jego żona Cecylia zd.
        Klewinowska, mieszkali w Łodzi. Dziadek był szewcem, a babcia prowadziła dom.
        Mieli 11 dzieci. Nie znałam wszystkich,ale pamiętam ciocie: Adele, Regine,
        Stefanie oraz wujków Zygmunta, Czesława,Kazimierza. Z tego co wiem tyko Czesław
        i Kazimierz mieli dzieci.
        • Gość: Krystyna Zawadzka Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 14:17

Jestem z d.Zawadzka.Ojciec Franciszek urodził się w 1911 w Zagórzycach k/Poddębic. Miał jedną siostrę Celinę i braci Jana,Ignacego,trzeciego brata imienia nie pamiętam Stach?Jego ojciec, a mój dziadek miał na imię Piotr,matka ,a moja babcia Marianna. Przypominam sobie,że ojciec coś wspominał o bliskich krewnych w Łodzi,chyba mieszkał u nich w międzywojniu,kiedy się tam uczył.
          mój mail: akazawad@wp.pl
          • Gość: arzaw Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.wsd.lodz.pl 22.04.14, 15:56

Mój pradziadek nazywał się Konstanty Zawadzki i był ekonomem (włodarzem) w dworze w Pełczyskach (niedaleko Poddębic) gmina Wartkowice. Potem przeniósł się do Łodzi i cała rodzina mieszka w Łodzi.
      • Gość: Mirek Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.multimo.pl 08.10.10, 07:06
        Ja jestem Zawadzki ze Świdnicy a najlepiej na NK znaleźć
    • Gość: Grzegorz Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.43.rev.vline.pl 04.11.10, 11:42
      Ja pochodzę z Łodzi moi przodkowie pochodzą z okolic Kłodawy ale tam też przywędrowali podobno z okolic Poznania
      • Gość: Grażyna Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: 87.204.189.* 28.10.12, 23:59
        Jestem z domu Zawadzka. Mój prapradziad
        Michał Zawadzki urodził się w Leszczach k/Kłodawy w roku 1813. Pradziad Grzegorz
        zawadzki ur. 1842 mieszkal w Kłodawie. Był ekonomem (zarządcą?) folwarku w okolicy Kłodawy. Dziad Władysław urodził się w 1868 r. w Kłodawie. Był leśniczym w pow. kolskim.
        Moj ojciec Jan Zawadzki urodził się też tam (w Lubotyniu) w 1906r. Lekarz stomatolog, po studiach osiadł w Kruszwicy. Ja obecnie mieszkam w Poznaniu.

• Gość: monika Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 06:02
      witam! Nazywam się Monika Zawadzka i pochodzę ze wsi Krupińskie (powiat węgrowski), mój dziadek ma na imię Henryk (93l), urodził się i wychował w pobliskiej wsi Grabiny. Podczas okupacji był w AK i został zesłany na Syberię razem ze swoim bratem Kazimierzem (któremu udało się uciec w trakcie podróży) od tamtej pory dziadek nie widział się już ze swoim bratem, mimo poszukiwań przez znajomych i PCK. Zdaję sobie sprawę, z tego że brat dziadka pewnie już nie żyje, ale jeśli ktoś ma jakieś informacje dotyczące Kazimierza Zawadzkiego syna Józefa bardzo proszę o kontakt monika_zawadzka13@wp.pl
    • Gość: monika Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 06:32
      witam! Nazywam się Monika Zawadzka i pochodzę ze wsi Krupińskie (powiat węgrowski), mój dziadek ma na imię Henryk (93l), urodził się i wychował w pobliskiej wsi Grabiny. Podczas okupacji był w AK i został zesłany na Syberię razem ze swoim bratem Franciszkiem (któremu udało się uciec w trakcie podróży) od tamtej pory dziadek nie widział się już ze swoim bratem, mimo poszukiwań przez znajomych i PCK. Zdaję sobie sprawę, z tego że brat dziadka pewnie już nie żyje, ale jeśli ktoś ma jakieś informacje dotyczące Franciszka Zawadzkiego syna Józefa bardzo proszę o kontakt monika_zawadzka13@wp.pl
      • anzawa83 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 12.12.10, 19:10
        Mój dziadek Władysław pochodził z woj kujawsko-pomorskiego. Przed wojną przeprowadził się do Bydgoszczy. Miał córkę niestety nie pamiętam imienia oraz syna Ryszarda Zawadzkiego.
        Kiedyś rodzina próbowała odszukać swoich przodków. Udało im się dosyć głęboko dokopać. Niestety cała zgromadzona dokumentacja przepadła podczas przeprowadzki. Pamiętam że moja rodzina należy pod herb ślepowron. Kontakt na anzawa83@gazeta.pl
    • best.patrycja Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 15.01.11, 13:57
      witam. szukamy informacji na temat rodziny Zawadzkich pochodzących z obecnego woj. małopolskiego. Jestem wnuczką ś.p Anny i Teofila Zawadzkich ze wsi Chronów. Chciałam bym dowiedzieć się czegoś konkretnego na tema rodziny. Wiem, że moi prapradziadkowie pochodzą z okolic Brzeska bądź Okocimia, posiadali dworek gdzie został sprzedany i obecnie jest teraz tam Browar Okocimski. Wiem że rodzina jest również rozsiana po Polsce i zagranicą. Kuzynostwo mojego taty mieszka gdzieś w Poznaniu. Proszę o kontakt pazawa1@wp.pl z góry dziękuje.
      • Gość: wapniak1956@vp.pl Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 17:45
        Witam.
        Nazywam się Bogdan Zawadzki, mieszkam koło Poznania od 25 lat. Przypadkowo trafiłem na forum Zawadzkich i zainteresowała mnie pani informacja. O miejscowości Chronów wspominał mój ojciec Jan Zawadzki. Jego rodzice, a moi dziadkowie to ś.p. Maria (z domu Dziad) i Franciszek Zawadzcy. Po zakończeniu II wojny światowej, cała rodzina uciekła przed represjami komuny z Chronowa na pomorze do miejscowości Stara Łubianka koło Wałcza. Jak wynika z opowiadań mojego ojca, mój dziadek Franciszek był żołnierzem AK. Mój ojciec obecnie mieszka na dolnymśląsku w miejscowości Bolków. Nie pamięta niestety imion swoich dziadków, a jak zapytałem o ś.p. Annę i Teofila Zawadzkich, stwierdził że pamięta tylko imina swoich rodziców i rodzeństwa. Ojciec miał cztery siostry (ś.p Teofila, ś.p. Janina, Honorata bardzo chora - brak kontaktu, Zofia, która mieszka w Starej Łomiance koło Bystrzycy) i trzech braci (ś.p. Mieczysław, ś.p. Roman, ś.p. Józef).

I to wszystko co udało mi się ustalić. Większość Zawadzkich, którzy mogli by rzucić więcej światła na temat rodziny z Chronowa, już nie żyje. Pozostaje tylko mój ojciec (77 lat) i jego najmłodsza siostra a moja najbardziej ulubiona ciocia Zosia.
    • Gość: Mirek Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.master.pl 10.04.11, 21:50
      Nazywam się Mirek Zawadzki s. Władysława, a jego ojcem czyli moim dziadem był Michał Zawadzki. W 1945r. dziadek z babcią mój ojciec, stryj Józef i dwie ciotki moje przyjechali z kresów na ziemie zachodnie z Jasionowa pow. Brody woj. Tarnopol. Wiem, że dziadek mój miał braci Marcina pamietam, a drugiego imienia nie pamietam. Teraz mieszkamy w Głogowie i okolicach w dolnośląskim. Pozdrawiam wszystkich Zawadzkich!
      • Gość: Roman Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.static.espol.com.pl 06.11.13, 12:28
        Witam
        Dawno nie przeglądałem wpisów na forum.
        Przeczytałem twój wpis i zwróciłem uwagę na imię dziadka: Michał.
        Mój pradziadek - Michał urodził się w 1880, ożenił się z Rozalia z d Paprota. Czy te informacje są zbieżne z Twoimi?
        Odezwij się, czekam na odpowiedź.
        Pozdrawiam
        Roman
        • Gość: Mirek Zawadzki Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.master.pl 13.03.14, 21:00
          Przykro mi, ale nie, mój dziadek Michał Zawadzki ożenił się z Anną Kawycz moją babcią, a jej rodzice to Bohdan i Zuzanna z domu Romeyko h. Ślepowron
    • Gość: Artur Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 29.04.11, 20:51
      Nazywam się Artur Zawadzki syn Zbigniewa wnuk Zygfryda mój dziadek pochodził z Grodziska pod Warszawą. Pozdrawiam!
    • Gość: daro.zawadzki@op.p Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.12, 10:16
      Nazywam się Dariusz Zawadzki i obecnie mieszkam na Mazowszu, ale moja rodzina pochodzi z Gór Świętokrzyskich.
    • Gość: WIem Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.elartnet.pl 28.10.12, 09:16
      Zawdzki Franciszek - pierwsza w Polsce fabryka rowerow i czesci rowerowych . Fabryka cegiel itp. Rodzina z tej strony . Pozdrawiam. kontakt : marcin.ostaszewskii@gmail.com
    • Gość: Ania Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: 198.96.245.* 02.04.13, 16:25
      Witam, moj pra-pradziadek prawdopodobnie jest pochowany w Skierniewicach, imie Adam Zawadzki ( urodzony prawdopodobnie w drugiej polowie XIX wieku, nie mam zadnych dat), zona to Marianna Glegocinska, a dzieci to: Konstanty Zawadzki (1891-1950), Franciszek Zawadzki (1984-1930), Zofia Zawadzka (1897-1987), Janina Zawadzka (1899-1988), Marta Zawadzka (brak danych).
      • numb3r Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 05.05.16, 12:39
        Witam
        Z moich dotychczasowych ustaleń wynika, że w mojej bocznej linii rodziny był przodek o imieniu Adam.
        Należałoby sprawdzić ten trop:)
        Pozdrawiam
    • Gość: Ania Rodzina Zawadzkich IP: *.digimobil.es 09.09.13, 11:14
      Nazywam sie Anna Zawadzka (36 lat),moj ojciec :Zbigniew Zawadzki (ur.27-marca-1937 -Szczesne kolo Grodziska Mazowieckiego,nie zyje),ozenil sie z Maria Szafranska.
      Moj dziadek (ojciec Zbigniewa):Zykfryd Zawadzki:rok urodzenie miedzy 1896-1898, (nie mam zadnych danych o jego rodzinie,jedyne co sie szeptalo w opowiesciach,to ze nie mial zgody na ozenek ze Stanislawa Snieg,ktora poslubil wbrew zgodzie rodzin,i oddzielili sie od rodziny,najpierw mieszkali pod grodziskiem (musialo to byc dobre kilka lat ,bo roznica wieku miedzy starszym synem Tytusem i moim tata Zbigniewem jest ok 7-9 lat,po II woj.,przeprowadzili sie na wybrzeze do Sopotu-Kamienny Potok ,gdzie mieszkali u jakiegos krewnego,chyba brata ,osiedli w Gdyni na stale.
      Gdyby komus sie zgadzal watek tej historii z opowiesciami wlasnej rodziny ,prosze o kontakt ;
      ania_adam@hotmail.com
    • Gość: Aldona S Zawadzcy ze wsi Zawady k. Łubina Kościelnego IP: *.play-internet.pl 01.11.13, 22:59
      Moja babcia nazywała się Janina zd Zawadzka (zm. 2012), Jej ojciec Piotr Zawadzki pochodził ze wsi Zawady (k. Łubina Kościelnego). Rodzice Piotra to: Izabella Osmólska i Władysław Zawadzki. Dziadek Piotra: Bonifacy Zawadzki (ponoć)

Piotr Zawadzki w młodym wieku (lata dwudzieste XX wieku) wyemigrował z żoną (Władysława zd. Tworkowska) do USA - tam tragicznie zginął w kopalni. Żona powróciła z dziećmi do kraju (m.in z moją babcią Janiną)

Prośba o kontakt jeśli ktoś będzie miał informacje o tej linii.
      • numb3r Re: Zawadzcy ze wsi Zawady k. Łubina Kościelnego 05.05.16, 12:36
        Witam
        W Pani wpisie pojawił się wątek emigracji do USA, następnie po tragicznej śmierci w kopalni powrót wdowy z dziećmi do kraju. Z moich dotychczasowych ustaleń, wg przekazów rodzinnych ten wątek jest niemal identyczny. Czy mogę prosić o więcej szczegółów nt przodków Piotra czy rodzeństwa?
        Pozdrawiam
        • aaso_1 Re: Zawadzcy ze wsi Zawady k. Łubina Kościelnego 15.06.20, 00:28
          Prośba zatem o kontakt na gmail.
          aasoldaj@
    • Gość: zawadzki zbigniew Rodzina Zawadzkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 23:19
      Ja noszę imię Zbigniew ur.w 1959 mój tato Franciszek ur.w 1933 już ś.p jego brat Władysław ur.w 1931 tez ś.p następny brat Stanisław ur.1926 też ś.p siostra Józefa zamordowana w 1945 wraz z mamą Karoliną ur,w roku 1910 dziadek Florian ur.w 1900 wszyscy od lini taty pochodzili z Podola po przyjezdzie do POlski-raczej przymusowej ucieczki mieszkali w okolicach Brzegu .W lini prostej brat dziadka Floriana pochodził z Warszawy z opowieści rodzinnych wszyscy zgineli w powstaniu warszawskim, ale trudno jest dzisiaj ustalić te fakty ,jeśli ktoś może te fakty jakoś połączyć to proszę o kontakt.
    • Gość: kamil rodzina IP: *.lukman.pl 08.03.14, 06:53
      kamil zawadzki osiny gmina siedlce woj mazowieckie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka