Dodaj do ulubionych

Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam!!!

IP: 5.5R1D* / *.pg.com 21.12.03, 09:00
mam na imie grzegorz nazwisko jak w temacie.....chetnie poznał bym swoich
braci i siostry z nazwiska:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kiwi Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.chello.pl 26.12.03, 12:40
      Waldemar - aktor zapowiadajacy pogodę w tvp1, pochodzi z miejscowosci
      Czerniejewo czy jakoś tak.
      • Gość: JUNOSZA Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: 5.5R2D* / *.pg.com 23.01.04, 03:26
        DZIEKI WIEM MIESZKA KLATKE OBOK......wARSZAWSKI TARCHOMIN:)
      • Gość: u Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 23:20
        • Gość: jola> Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 18:19
          • Gość: opol Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.uje.nat.hnet.pl 12.09.05, 20:40
        • Gość: y Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 20:51
      • Gość: y Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 21:50
        • Gość: k Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 19:36
      • Gość: m Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 22:32
    • narrator7 Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! 23.01.04, 17:26
      Witam !
      Z tym sąsiadem to heca !
      W Czasie Chełmna pracuje dziennikarka o tym nazwisku (e-mail:
      czaschelmna@gazeta.pl )
      Pozdrawiam
      Janusz Z. Sawicki
      • Gość: y Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 16:53
    • Gość: u Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 00:04
      czy naprawde poszukujesz?
    • edwardgorczyca1 Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! 01.02.04, 10:48
      Gość portalu: Junosza napisał(a):

> mam na imie grzegorz nazwisko jak w temacie.....chetnie poznał bym swoich
      > braci i siostry z nazwiska:)
      Znam Teofil Dolecki i Katarzyna /małżeństwo rodem przyjechali z Jugosławi
      pobrali sie w Polsce mieszkali koło Bolesławca zaraz po wojnie z ich córkami
      chodziłem do szkoły, mieszkali w Skale koło Lwówka Śl.
      • Gość: jola> Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 22:41
        • Gość: jola> Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 22:41
          ?
          • Gość: ola Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 23:59
            tak mało ich jest?
    • Gość: j w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 23:19
      w 2 LO w siedlcach v-ce dyrektorem jest olek dolecki, a do niedawna uczyla tam
      tez nauczycielka o nazwisku dolecka, ale olo mowil ze nie sa spokrewnieni
      • Gość: paweł Re: w Siedlcach IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 21:17
    • Gość: Loreen Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.publikator.com.pl 18.03.04, 15:39
      W Białymstoku jest artysta-fotografik Marek Dolecki. Można się z nim
      skontaktowac przez redakcje Przegladu Prawosławnego w B-stoku.
      • Gość: y Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 19:26
        !
        • Gość: k Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 23:37
    • Gość: Anka D. Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.ytnet / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:44
      Witam wszytkich. Mieszkam w Kłodzku i też mam na nazwisko Dolecka. Chętnie
      poznam kogoś o tym samym nazwisku...
      • Gość: Anka D. Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.ytnet / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:58
        Mój numer gadu-gadu:4544190, albo e-mail: jedynie_dla_ciebie@o2.pl. Czekam, aż
        ktoś się do mnie odezwie...
        • Gość: goskay@wp.pl Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 22.05.04, 22:13
          A ja znam ksiedza,nazywa sie Czesław Dolecki:-))))
          • Gość: k Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 22:35
    • pit74 Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! 13.06.04, 14:11
      sprawdź w szczecinie, ul nałkowskiej. pozdr.
      • Gość: zaba Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.proxy.aol.com 09.11.04, 01:57
        Edward Dolecki z Leszna mieszka we Francji, Domerat.
        • Gość: jola Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.uje.nat.hnet.pl 18.05.05, 22:05
          ?
    • Gość: sliver Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:59
      Ja wprawdzie mam inaczej na nazwisko ale znam T.Doleckiego.Chodzilam z nim do
      podstawowki w Gubinie(lubuskie).
    • ewka5 Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! 07.12.05, 08:41
      znam w Gdansku.
      • Gość: gosia Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: *.pronet.lublin.pl 17.12.05, 22:25
        Nazwisko Dolecki pochodzi z języka łacińskiego od słowa DOLEO, DOLERE -
        tzn.cierpiec.Przodkowie Doleckich przybyli na ziemie polskie w sredniowieczu
        bursztynowym szlakiem ze słonecznej Italii, byli kupcami i rzemieślnikami
        sprzedajacymi swoje towary.Osiedlili się w okolicach Warszawy w miejscu ,które
        nazwali Dolecko (istnieje do dziś).Cierpieli z tęsknoty za Ojczyzną, za
        sloneczna ITALIĄ.Największy rozkwit tego rodu przypadł na WIEK XVII(ZŁOTY WIEK
        SZLACHTY POLSKIEJ).Wojny i powstania zniszczyły wszystko .
        • Gość: znajoma Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.12.05, 10:34
          we Wroclawiu mieszka rodzina Doleckich, to moi znajomi.
        • Gość: ania74 Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: 82.210.179.* 13.01.06, 17:06
          Gosiu skąd to wiesz? gdzie można sprawdzić pochodzenie swojego naswiska? :(
    • wdakra Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! 28.12.05, 12:18
      Studiowałam z Szymonem Doleckim na Politechnice Wrocławskiej w latach 1966-1971
      r. Zajmował się później, o ile mi wiadomo, pracą naukową w dziedzinie
      matemetyki. Był widziany w Warszawie - podobno pracował w PAN-ie.
      • Gość: perelcia1@poczta.p Re: Ludzi o nazwisku Dolecki....poszukuje,poznam! IP: 213.158.197.* 28.12.05, 19:55
        Mąż mojej ciotki Stanisławy z domu Wojtasik - Stanisław Dolecki - brał udział
        w powstaniu warszawskim.Niestety nie wiem jak się poznali.Zmarł w Przysusze
        miedzy Radomiem a Opocznem.Ciotka prowadziła tam czas jakiś kawiarenkę.Zmarła
        bezpotomnie wiele lat po nim.Jeśli ktoś ich znał proszę o kilka słów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka